☑ Pravila foruma i savjeti

Vitalna statistika BiH

amkos
Član

Re: Zivorodjeni Bih 2014

Post Postao/la amkos » 26 mar 2014 14:17

Upravo tako bilbo.
Ali otisli smo malo od teme.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Dezidijat
Član

Post Postao/la Dezidijat » 26 mar 2014 15:40

amkos je napisao/la:Masallah. Jeli zivi u Bosni taj jaran, koji kanton ako moze.
Hvala u njegovo ime, jest jaran mi je iz Zenice i nedavno je kupio kucu u jednom selu blizu grada radi u privatnoj firmi

Dezidijat
Član

Post Postao/la Dezidijat » 26 mar 2014 15:45

bilbo je napisao/la:Odlična vijest,popravi mi dan :gut:

Još samo da počnu izbacivati sa posla Srbe i zapošljavati naše.

Da pozitivnih vijesti ima, ja sam danas razgovarao sa likom,novim kolegom na poslu on i njegovi roditelji su se vratili u Sarajevo prije 4 godine svi su se odrekli holandskog drzavljanstva za radi penzija , od Holandije majka mu ima 490 eura mjesecno a otac ima blizu 1000 eura jer je imao dosta naradjenih godina u holandiji koje su mu pristale kao bonus kada se odrekao drzavljanstva

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 26 mar 2014 19:00

Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

mswgr
Član

Post Postao/la mswgr » 27 mar 2014 14:13

Prirodni prirastaj za citavu BiH 2013: -4734 (31103 rodjenih, 35837 umrlih).
Od toga u RS 2013: -4728 (9675 rodjenih, 14403 umrlih)

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 28 mar 2014 06:49

Krmeci entitet je totalno propao.I ovo su jos dobri podatci, namjesteni od strane cetnika.Prica se o nekom starackoj grupaciji Bosnjaka,kako su oni krivi za losu situaciju, ali Bosnjaci su vecina u Vukosavlju i Srebrenici u Osnovnim skolama, i cine skoro pa apsolutnu vecinu osnovaca u Brckom.Da ne pricam da su vecina relativna u Glamocu gdje stvarno dobro stoje, ili apsolutna u Bos Petrovca

Izvan Bos Petrovca, Glamoca Drvara i Grahova, nijedna opcina Federacije nema vise od 50 Srba u osnovnim skolama, sem eto jos Mostara, i to je to.Donekle i Sarajeva.Podatci za krmeci entitet su jos porazniji, jer oni su imali zakon o Jmbg koji su na svoju ruku radili.

Podatci za Federaciju mogu da budu samo bolji

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 28 mar 2014 23:38

Prilicno sam zadovoljan s onim medjedjom.Iq velicine cipela, znaci to je 47.Ne samo da im je totalno rasprodao sve sto se je moglo u cetnitetu, nego i beznadje kakvo vlada dole, ce sve vise doprinijeti pojacanoj migraciji
Sjecam se natpisa da je Srebrenica 80% Srpska prije 10 godina, pa na kraju smanjise na 65%.Pa, ove godine Bosnjaci vecina u osnovnim skolama.Zapamti u Federaciji oni su skoro nevazan subjekt, a tih 5000 manje godisnje.Velika je to razlika.Za 10 godina ce im planinske vukojebine Manjace nestati, svi ce zivjeti u Banja Luci, a 50 000 Srba manje tad, a po meni to je 100 000 Srba.Znacit ce da oni vise nemaju demografsku ekspanziju, tj zavrsili su je.Kao i da imaju sve gori polozaj

Za 20 godina nece moci 20 000 vojnika da mobiliziraju ovakvim stopama radjanja.Ne samo da su pokrali popis.Cuj 65 000 Srba u Prijedoru ima manje osnovaca nego Gracanica s 48 000 popisanih.Nego sav ovaj pad znaci da nisu bas Bosnjaci ti koji su losijil:Zvornik, Srebrenica, mnoga sela Teslica i Prijedora su zivahna, a i sela su bas gusto naseljena.Izvan Drvara i Petrovca, neces naci nijedno selo s preko 200 Srba u Federaciji.Znaci, opet nije lose

Koliko je u Brcko distriktu rodjeno 2013?

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 29 mar 2014 01:41

Jack je napisao/la:Prilicno sam zadovoljan s onim medjedjom.Iq velicine cipela, znaci to je 47.Ne samo da im je totalno rasprodao sve sto se je moglo u cetnitetu, nego i beznadje kakvo vlada dole, ce sve vise doprinijeti pojacanoj migraciji
Sjecam se natpisa da je Srebrenica 80% Srpska prije 10 godina, pa na kraju smanjise na 65%.Pa, ove godine Bosnjaci vecina u osnovnim skolama.Zapamti u Federaciji oni su skoro nevazan subjekt, a tih 5000 manje godisnje.Velika je to razlika.Za 10 godina ce im planinske vukojebine Manjace nestati, svi ce zivjeti u Banja Luci, a 50 000 Srba manje tad, a po meni to je 100 000 Srba.Znacit ce da oni vise nemaju demografsku ekspanziju, tj zavrsili su je.Kao i da imaju sve gori polozaj

Za 20 godina nece moci 20 000 vojnika da mobiliziraju ovakvim stopama radjanja.Ne samo da su pokrali popis.Cuj 65 000 Srba u Prijedoru ima manje osnovaca nego Gracanica s 48 000 popisanih.Nego sav ovaj pad znaci da nisu bas Bosnjaci ti koji su losijil:Zvornik, Srebrenica, mnoga sela Teslica i Prijedora su zivahna, a i sela su bas gusto naseljena.Izvan Drvara i Petrovca, neces naci nijedno selo s preko 200 Srba u Federaciji.Znaci, opet nije lose

Koliko je u Brcko distriktu rodjeno 2013?
Bas tako Jack. Bivol od Laktasa ih je podijelio politicki, sjebo im ekonomiju, cak je uspio da podjeli i njihove borce. A opozicija nema nikog novog ko im moze dati nadu. Sad cak i onaj cetnik Bosic dolazi u Sarajevo i prica da i ako svi cetnici iz genocidne zele referendum da od toga nema nista. Bivol je digo i EU i SAD protiv sebe sa ulizivanjem Putinu. Vlada Srbije nemoze isto sa njim. Bilo bi odlicno kad bi Bivol pobjedio u oktobru na izborima, njega jos 4 godine i oni ce se sami poklati izmedju sebe. Objektivno gledano on mora pobjediti.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

CapsLock
Član

Post Postao/la CapsLock » 29 mar 2014 05:28

kolikko znam u ist. hercegovini nema selo vece od 1000 ljudi.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 29 mar 2014 06:11

Mislim da je tacno.Trebinje je nesto nalik Cetinju gdje 90% stanovnistva opcine zivi u gradu, dok su sela mala.Mozda kraj Nevesinja ima neko selo s oko 1000 stanovnika, nisam gledao.Ali, znam da u Foci sem Miljevine nema takvog naselja

bilbo
Član

Post Postao/la bilbo » 29 mar 2014 06:42

Koliko se sjećam,cijela Istočna Hercegovina ima tek par sela s više od 100 (ne 1000) stanovnika u dubokoj demografskoj starosti i s obzirom na postojeću depopulaciju možemo očekivati da za desetak godina ne bude nijednog sela iznad 100 ljudi i velik broj današnjih sela ispod 50 ljudi će se ugasiti. Nakon tih 10 godina možemo očekivati demografski kolaps IH.

Što se Miljevine kod Foče tiče,prošle godine sam sa prijateljima obilazio Fočansku općinu i ne mislim da Miljevina ima
iznad 1000 ljudi jer bila mi je pusta i jadna,osim ako se u Miljevinu ne ubrajaju okolna sela npr. Rataj(ska) i još neka čija sam imena zaboravio. Ono što me ljuti je da u Sarajevu prodaju ugalj iz Miljevine,a poznato je da se tamo nalazila masovna grobnica sa našim ljudima iz tog kraja i da su četnici odatle jedni od najgorih. Našoj gluposti i pohlepi nema kraja.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 30 mar 2014 07:08

Sto manja sela imas.Imas vecu migraciju ljudi koji u gradovima ne mogu da nadju sve ili sto vise.Tamo gdje su Srpska sela bila slabija ili manja, tipa Srebrenica i Bratunac, itekako imamo vise sanse da postignemo nesto

Najbolji primjer ti je opcina Vukosavlje gdje smo vecina osnovaca, a tu su nasa 2 sela:Modricki Lug i Jakes

Sto se tice ovog.Fakat sam umoran od ovog, nemam vise morala, da ganjam ovo

Krajem Maja ce doci podatci za nacionalnu strukturu 2013.Zivorodjeni i umrli, uvijek bude krajem aprila-maja, tako za one koji ne znaju ovu informaciju

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 30 mar 2014 10:38

bilbo je napisao/la:Koliko se sjećam,cijela Istočna Hercegovina ima tek par sela s više od 100 (ne 1000) stanovnika u dubokoj demografskoj starosti i s obzirom na postojeću depopulaciju možemo očekivati da za desetak godina ne bude nijednog sela iznad 100 ljudi i velik broj današnjih sela ispod 50 ljudi će se ugasiti. Nakon tih 10 godina možemo očekivati demografski kolaps IH.

Što se Miljevine kod Foče tiče,prošle godine sam sa prijateljima obilazio Fočansku općinu i ne mislim da Miljevina ima
iznad 1000 ljudi jer bila mi je pusta i jadna,osim ako se u Miljevinu ne ubrajaju okolna sela npr. Rataj(ska) i još neka čija sam imena zaboravio. Ono što me ljuti je da u Sarajevu prodaju ugalj iz Miljevine,a poznato je da se tamo nalazila masovna grobnica sa našim ljudima iz tog kraja i da su četnici odatle jedni od najgorih. Našoj gluposti i pohlepi nema kraja.
Popisano je nesto vise od 1000 u Miljevini. No u realnosti tu ima oko 800 stanovnika. To je jedino selo s preko 500 stanovnika u Foci. Ni u IH nema sela s preko 1000 stanovnika. Pusto je tamo. Od Trebinja do Bilece vidis vise krava nego auta.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Bosni
Član

Re: Iseljavanje hrišćana iz Bosne

Post Postao/la Bosni » 30 mar 2014 22:39

http://www.slobodnaevropa.org/content/m ... 14267.html
Mladi Livanjskog kantona odlaze "trbuhom za kruhom"

Ako se trend iseljavanja mladih ljudi u Kantonu broj 10, popularnije, Livanjskom - prostorno najvećem ali u financijskom smislu najsiromašnijem u Federaciji Bosne i Hercegovine, nastavi dosadašnjim tempom, uskoro bi i po broju stanovnika ovo područje moglo biti najsiromašnije. Naime, zbog velike nezaposlenosti i bilo kakvih izgleda za otvaranjem radnih mjesta, sve više mladih ljudi, po uzoru na svoje djedove, gastarbajtere, odlaze "trbuhom za kruhom". Najčešće odredište, baš kao i kod njihovih djedova je Njemačka. Neki od onih koje smo anketirali kažu:

Samo u zadnjih nekoliko mjeseci u potrazi za poslom više od 600 mladih, među kojima je veliki broj bračnih parova s djecom, iselio se iz Livna. Zemlje Europske unije nisu njihova krajnja granica, jer se, primjera radi, oko 80 mještana sela Srđevići već nastanilo u Kanadi.

Za razliku od, uvjetno rečeno starih gastarbajtera, na rad u Zapadnu Europu sada sve češće odlaze i žene. Zahvaljujući dvojnom državljanstvu i hrvatskoj putovnici mnogo lakše dolaze do papira, kazao nam je jedan od njemačkih umirovljenika i dobar poznavatelj prilika u toj zemlji.

Koliko je mladih ljudi na takav način otišlo u Europu ili prekooceanske zemlje, sa sigurnošću nitko ne može reći, no, činjenica je da sa i livanjske i tomislavgradske autobusne linije za Njemačku i druge zemlje Europske unije dobro popunjene.

Neslužbeno, u Tomislavgradu kažu da se u zadnjih par mjeseci iselilo više od 1.000 osoba, te da je nedavno postavljeni spomenik "gastarbajteru", kao spomen na davna vremena, u toj općini postao više nego aktualan jer sa iste autobusne stanice, kao i prije 50-ak godina, u potrazi za poslom na stotine mladih odlaze iz rodnog kraja.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 31 mar 2014 05:45

Nevjerovatno, juce gledam na TV u, i kaze Teslic, Tesanj i Zepce pozitivne zone za strana ulaganja. A ovdje u Livnu i Tomislavgradu obrnuto. Nema investicija, ulaganja. Koja razlika, covjece.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 31 mar 2014 07:24

amkos je napisao/la:Nevjerovatno, juce gledam na TV u, i kaze Teslic, Tesanj i Zepce pozitivne zone za strana ulaganja. A ovdje u Livnu i Tomislavgradu obrnuto. Nema investicija, ulaganja. Koja razlika, covjece.
Kanton 10, Istocna Hercegovina i Podrinje oko foce ce za 20 godina se prepoloviti po broju stanovnika. HN-Kanton je isto propo i ide dole. Da nema Mostara i Medjugorja sa turistima, nebi imao nikakvu razliku kao i Kantona 10, Istocne Hercegovine i Podrinja oko Foce.

A to su sve dijelovi gdje nema skoro nikakvih ulaganja, u genocidnoj jedino sto ce ostati ovako su Banja Luka(SNSD) i Bijeljina (SDS). Ovi drugi gradovi gdje vladaju manje stranke koje jedva predju izborni prag one ce propadati, Kao Prijedor, Trebinje itako dalje.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 31 mar 2014 07:28

Zemlje Europske unije nisu njihova krajnja granica, jer se, primjera radi, oko 80 mještana sela Srđevići već nastanilo u Kanadi.
Ovo je asimilacija za 20-30 godina.Interesantno je ako je ovo istina, da tih 80 porodica, znaci i do 300 tinjak osoba samo iz tog sela.Nije htjelo da ode nastaviti zivot u Hrvatskoj, pa cak ni Europskoj uniji.Nego su otisli sve do Kanade

Veoma porazna slika za katolike, jer ako im Duvno i Livno odu.Imat ce prakticki sve manje zaledje oko Mostara.Skutorija im nece moci vjecno da popunjava kakvu-takvu vitalnu sliku, a ovi ostali krajevi su ionako svi pukli

Treba cekati broj upisanih osnovaca za Livno i Duvno ove skolske godine.Ako se broj osnovaca u ove 2 opcine drasticno smanji do 2020 godine.Onda ti je jasno da je iseljavanje masovno ovdje

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 31 mar 2014 08:50

Jack je napisao/la:
Zemlje Europske unije nisu njihova krajnja granica, jer se, primjera radi, oko 80 mještana sela Srđevići već nastanilo u Kanadi.
Ovo je asimilacija za 20-30 godina.Interesantno je ako je ovo istina, da tih 80 porodica, znaci i do 300 tinjak osoba samo iz tog sela.Nije htjelo da ode nastaviti zivot u Hrvatskoj, pa cak ni Europskoj uniji.Nego su otisli sve do Kanade

Katolici se mnogo brze asimiliraju na zapadu. Vjera je osnovni faktor koji sprijecava asimilaciju. To vidim oko sebe. Poljaci se tope u Njemce, Francuze itd vec u prvoj generaciji. Ista vjera i nemaju nikakvih problema da se utope u neku naciju iz zapadne EU. Inace mi ti Poljaci i Rumuni imaju najmanji nacionalni ponos. Svi se asimilirase u roku odmah.

Tako je i sa Hrvatima.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 31 mar 2014 09:07

Postoji odredjena razlika, jer Kanada ima jaku protestansku crkvu, tamo su vecina, kao i u skoro cijeloj Sjevernoj Europi.Kao i cinjenica da je to znatno dalje, nego sto se misli, citaj nije Europa

Iako, ako je istina da broj katolika pada u Duvnu.Najvece ustashe, prve napade na Bugojno i Prozor su bas krenule od tih ustasha, kao i na Gornji Vakuf.Onda se s sigurnoscu moze reci da ce oni totalno puci

Veoma dobra vijest, ako je tacna.

kenan
Član

Post Postao/la kenan » 31 mar 2014 17:52

ima li ikakve sanse, da nekad opet Bosnjaci postanu vecina u Mostaru? meni se sve nekako cini da je veca vjeroatnoca da Bosnjaci Stoca opet postanu vecina, iako ih je po procentu danas dosta manje nego Bosnjaka u Mostaru, ali mi djeluju, nekako angazoanije, kao da je vise djece, onda ta Dubravska visoravan omogucava im poljoprivedu i rad, samim tim i neku zaradu, lakse se mladi odlucuju za zenidbu, mada mozda i grijesim...

Odgovorite