Unsko-sanski 216/191 PP + 25
Tuzlanski 394/303 PP + 91
Zeničko-dobojski 333/302 PP +31
Srednjo-bosanski 232/212 PP + 20
Ukupan pp je + 247,amkos je napisao/la:Kanton Sarajevo 461/313 PP + 148![]()
Unsko-sanski 216/191 PP + 25![]()
Tuzlanski 394/303 PP + 91![]()
Zeničko-dobojski 333/302 PP +31![]()
Srednjo-bosanski 232/212 PP + 20![]()
![]()
Mislim da će i novembar i decembar biti dobri poput oktobra.amkos je napisao/la:Hadzici u dobrom plusu, a bili su prije koliko se sjecam u minusu.
Ima dobrih stvari, ali i losih, sta ocekujete za novembar i decembar u vezi ovih podataka.
Ništa bez s****, ali se prvo moraš oženiti Amkoseamkos je napisao/la:Znači zima je bila dobra.![]()
Vidjećemo kakvi će biti vijesnici proljeća.
Lijepo zboriš!ZV Keli je napisao/la:Daleko sam od demografskog strucnjaka, ali mislim da dosta opstina u U-S kantonu ima negativan prirastaj upravo radi Hrvata i Srba koji su staraca populacija. Isto je sa Sarajevom, nista drugacije nisu ni Tuzla ni Zenica. Jedino gdje su Bosnjaci u minusu radi sebe je Gorazde. Srednja Bosna, tu i corav vidi koji narod ima buducnost koji nestaje jer su i tu staraca populaciju, mladje su gurnuli ka Stocu i Mostaru ili Lijepoj njihovoj.
Hrvati i Srbe cine -50 u Bihacu,ali opet smo i mi u minusu.U Gorazdu bas suprotno.Ova opcina ima blagi minus,ali zbog Srba.Mi smo na nuli ili u blagom plusu.Uglavnom,uzimajuci u obzir prethodni period Gorazde u ovom trenutku ide pravim putem.ZV Keli je napisao/la:Daleko sam od demografskog strucnjaka, ali mislim da dosta opstina u U-S kantonu ima negativan prirastaj upravo radi Hrvata i Srba koji su staraca populacija. Isto je sa Sarajevom, nista drugacije nisu ni Tuzla ni Zenica. Jedino gdje su Bosnjaci u minusu radi sebe je Gorazde. Srednja Bosna, tu i corav vidi koji narod ima buducnost koji nestaje jer su i tu staraca populaciju, mladje su gurnuli ka Stocu i Mostaru ili Lijepoj njihovoj.
Gorazde ima manje stanovnika, ali vecina naroda dole zivi u 3 naselja:Gorazde, Vitkovici i Bacci.I fino je urbanizovano ako se moze tako reci.Bolje imati 3-4 solidna naselja, nego 40 po 10 stanovnikaHrvati i Srbe cine -50 u Bihacu,ali opet smo i mi u minusu.U Gorazdu bas suprotno.Ova opcina ima blagi minus,ali zbog Srba.Mi smo na nuli ili u blagom plusu.Uglavnom,uzimajuci u obzir prethodni period Gorazde u ovom trenutku ide pravim putem.
Mnoga nasa sela s popisa 1991 u ovoj opcini su nenaseljena.A, broj nam se bitnije smanjio, i mladezi nema kao prije.Da.Iako,Prozor je bio poznat kao epicentar njihovog nataliteta.Rumboci i taj kraj.To je izrazito brdsko-planinsko podrucje, pa cemo vidjeti da li ce doci do vecih migracija ka Hrvatskoj u buducnostiProzor 82/84 ovdje smo vjerujem mi krivi
Hrvati nisu toliko lose prosli u Bihacu,imaju oko 200 osnovac+ i oko 20 tak prvacica.Dok Srbi nemaju ni 50 osnovaca, zapravo taj broj je i manji.Urbanizacija i iseljavanja za jos onog rata, ka Vojvodini napravila je od njihovih sela raspad sistema.Nekad je Gorjevac ima 500-1000 ljudi, kao i Hrgar, sve je to prazno.Bolji polozaj i uzimanje zemlje od Njemaca tada ili Volksdeutschera poslije 2 svjetskog rata, kao i oko 30 godina visokog mortaliteta po selima je vec kad je rat krenuo unistio Srpsko selo na podrucju Bihaca.Samo 2 naselja su imala preko 500 Srba(Lohovo i Pritoka).Dok ostatak su bila mala sela, ili cak i katuni sa 10 tak stanovnkaHrvati i Srbe cine -50 u Bihacu,ali opet smo i mi u minusu.U Gorazdu bas suprotno.Ova opcina ima blagi minus,ali zbog Srba.Mi smo na nuli ili u blagom plusu.Uglavnom,uzimajuci u obzir prethodni period Gorazde u ovom trenutku ide pravim putem.