☑ Pravila foruma i savjeti

Namjenska industrija BiH

Abidaga
Član

Re: Oružane snage BiH i Namjenska industrija BiH

Post Postao/la Abidaga » 22 jan 2015 16:59

22.01.2015
Boris Tučić, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, podnio je ostavku na ovu funkciju, saopštio je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i Tučićev stranački šef.
"Pošto je ogroman pritisak na Tučića da da saglasnost na prodaju oružja iz BiH u Ukrajinu, on je postupio veoma moralno i dao ostavku, a ja kao predsjednik partije koja ga je predložila apsolutno razumijem i solidarišem se s njim", rekao je Dodik i naglasio da je bazični stav zbog čega se neće pristati na isporuku oružja taj da je sama Vlada Ruske Federacije javno reagovala i rekla šta misli po tom pitanju.
"Ni za RS ni za BiH nije dobro da se na ovaj način uvlači u segment sukoba na relaciji u Ukrajini i određenim segmentima između EU i Amerike s jedne strane i Ruske Federacije sa druge strane. Mislim da je potpuno moralno i ljudski da na ovaj način Tučić reaguje", rekao je Dodik.

Kako je saopštio sam Tučić, osnovni razlog za podnošenje ostavke odnosi se na neslaganje s postupcima pojedinih institucija BiH uključenih u proces izdavanja dozvola za spoljnotrgovinski promet naoružanja i vojne opreme. Pismo ostavke upućeno je Generalnom sekretarijatu Savjeta ministara BiH, a u kabinetu predsjedavajućeg Vjekoslava Bevande potvrđeno je da je pismena ostavka stigla.
"Kako apeli prema partnerskim institucijama, ali i Predsjedništvu BiH da se u skladu s postojećim zakonskim rješenjima preispitaju svi aspekti navedenih postupaka nisu urodili plodom, bio sam prinuđen podnijeti ostavku, ne želeći da učestvujem u aktivnostima koje bi za rezultat, prema zvaničnim najavama, imale katastrofalne posljedice po BiH i njene entitete, a koje su pojedinci, rukovodeći se vlastitim političkim ili drugim interesima, u potpunosti zanemarili", navodi se u Tučićevom saopštenju.

Inače Tučić je na mjesto ministra imenovan nakon što je raskinuta platforma o zajedničkom djelovanju SNSD-a i SDS-a na nivou BiH i nakon što je sa te funkcije smijenjen Mirko Šarović iz SDS-a.

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Tu ... 84976.html

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 23 jan 2015 22:21

Pu-N1SG8aGE

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 24 jan 2015 14:31

Sta ima novo u slucaju Unis?
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Sam
Novi kolač

Post Postao/la Sam » 24 jan 2015 22:13

Nama takodje treba veliki broj helikoptera za prevoz ranjenika I MTS-a sto je se u ovom nasem zadnjem ratu jako pokazalo potrebnim. Kao bivsi pripadnik ArBiH na Vozuckom ratistu brza dostava MTS-a I odvoz ranjenih u Zenicu helikopteri su se pokazali jako bitni.

Danas sto vidim imamo 10tak Gazela I nisam siguran jesu li kod nas ili kod cetnika I par MI-8, I onih americkih - vijetnamskih helikoptera sto su u gorem stanju od ovih ruskih Mi-8.

N ratistu se jako dobro pokazala Praga I bofors ali ne u PVO vec po cenickoj pjesadiji, I ako sam cuo da Pragu povlace iz vojske ja da se pitam ja bih narucio 200 komada.

Kao sto rece Jack u jednom od ovih svojih pisanja jako dobro je sto Bosnjaci kontroliraju proctor gdje vise nema zaostalih srpski sela I prostora gdje moras paziti svoja ledja. U bilo kojed slucaju da moradnemo ratovati protiv srba ili hrvata, sada smo u puno boljoj situaciji I geografski I sa MTS-om I prvi put u historiji imamo I svoju dijasporu I vanjsku politiku za lobiranje.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 25 jan 2015 16:35

Za nas je najvaznije da mi imamo prilicno jaku homogenu teritoriju.Mozda i ne drzimo najvise.Cirka 33%.To je daleko vise nego pocetka rata.Na samom pocetku sukoba.Ne samo da su Srbi drzali Ozren,.Majevicu,i danasnji Gostovic s Vozucom.I jos iha.Armija Bih je imala.Najvecu firmu Pretis pod kontrolom cetnika.Drzala je manje od 7000 km2.I nije imala cestovno povezan nijedan veci grad

Sarajevo-Zenica
Sarajevo-Tuzla
Bihac-Bosanska Krupa
Kljuc-Sanski Most
Travnik-Donji Vakuf
Donji Vakuf-Jajce
Tuzla-Zenica
Sarajevo-Mostar

Realno.Ti kao borac.Sta da si imao autocestu Sarajevo-Zenica-Tuzla homogenu Bosnjacku?..I samo Pretis koji bi radio takvo sta.Nisi mogao 2 grada Bosanska povezati da ne prodjes kroz Srpsko ili Hrvatsko selo?.Mislis da bi Sarajevo bilo u okruzenju da su sva sela oko grada bila Bosnjacka a ne obratno od Reljeva,Blagovca,Barica,..Itd.?Malo morgen

Prvi ti put mozes da dodjes od centra Sarajeva haman do centra Doboja.Linija je bila 3 km od Doboja za rata.I da ne dodirnes nijedno Srpsko ili Hrvatsko naselje.Isto tako haman i za Mostar.Sve je nase na tom potezu.Na samom pocetku rata.Armija Bih je drzala 1/3 planine Prenj.Na kraju je drzala 100% Prenja i jos se je to prosirilo.Isto tako i za Brcko?

Za bilo kakvu uspjesnu ofanzivu.Nama treba 11 miliona metaka.I par stotina Vbr-Ova.S toliko municije

S toliko snage.Mi realno ne mozemo da uzmemo Banja Luku,ali mozemo Prijedor,a bome mozemo i Doboj.Na pocetku rata.Srbi dosli.Digli barikadu u selu Grmusa.I rekli.Od danas.Ovo je dio Srpske opcine Krupa.Balije ne smiju da se vozikaju ovdje.Ista prica kao i za Vozuca.Ustasko Bijelo Polje kraj Mostara je uzeto s 7 miliona metaka.Pa ti sad skopcaj.I jos nikakve gazele i ostale price nisu radile

Pa,danas je Grmusa poravnata.Jedino ko je ziv tamo je neko ispod zemlje.Ali na zemlji niko.Nazalost,mnogi od vas ne shvacaju i da im dadnes sva prava.Oni ce uvijek traziti od tebe prava.A nece dati Bosnjacima.Pogledaj Kresevo.U Opcini nema nastave na Bosanskom.Dok po Travniku,Zenici,Tuzli.Imas Ksc gdje djeca uce Hrvatski

Nama helikopteri ne trebaju toliko.Jer Srbi su u ravnici sad.Mi ih mozemo posteno dotuci s svake tacke gore.Ozren sveta Srpska planina je 60% nasa danas.Grmec,Osjecenica,Vlasic,Prenj,najveci dio Velezi.Planine su skoro sve nase.Mi danas drzimo najvaznije prometnice i planine.Dok si 1992 imao pijanog cetnika s litrom brlje koji je raspalio s Vlasica.Od Meokrnja,Galice do Paljenika po ''Balijama'' Travnika i Zenica.Danas Bosnjak s Meokrnja moze da raspali po Kotor Varosu.A s Paljenika po Skender Vakufu.Uloge su se promjenile i nasi gradovi su solidni.Mi ne ovisimo od Srba.Udare li na jedan nas grad.Ocekuj potop

Inace s par Kacusa.Ubili bi ih u pojam.Tenk nece igrati jacu ulogu u gradskim borbama.Nego pjesadija,rasporedjenost ali i Orkani,Vbr-ovi.Tako su Ruje Njemce 1945 rasturili.Ubili su ih u pojam tako.Tenk je prevelik da se okrene iza zgrade pa jos rokaj.To je glupost.No,moze da dobro dodje po ravnom terenu.Samo gazi,gazi.I kraj price

Nama je najvaznije da mi u svako doba dana mozemo najmanje 15 miliona metaka da proizvedemo na dan.Sjecam se jednom kad je bila cetnicka ofanziva na Tuzlu.Nasi su rekli.Padne li granata jedna na Tuzlu.Ima da vam ubijemo u pojam Te Ugljevik.I kraj price.Cetalji nikad nisu rokali po Tuzli,kao sto su Sarajevo rokali.Jednostavno.Kazes im

Ode Klor u po Jadrana.Pa ti salji ''dragovoljce'' iz Hrvatske u Mostar.Moras silom okrenuti se.Sve je dozvoljeno kad oni zele cijeli narod da pobiju.Klor,Sarin.Nema tu bolan pardona.

Po brdskoj drzavi poput Bosne.Mozda bi i imalo smisla.Ali,hvala bogu.Vecina brda je pod nasom kontrolom danas.

Tako.Sve je jasno ovdje.Zar ne?
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Musa Kesedzija
Član

Post Postao/la Musa Kesedzija » 25 jan 2015 17:16

Za nas Bosnjake rat bi bio idealno rjesenje jer to je jedini nacin da se izvucemi iz ovog stanja i da dodje do promjena kao ukidanje Dejtonskog sporazuma to jest entiteta i kantona . Vidio sam na Banjaluckom aerodromu nekoliko teretnih helicoptera samo su neispravni a nasi nece da uloze nekoliko hiljada da se sve dovede tip-top. Banjaluku nijeni potrebno uzimati vonicki do je cista glupost , dovoljno ju je dovesti u okruzenje ili polu okruzenje pa da padne bes ispaljenog metka jer se Genocidasi olanjaju na Beograd a Banjaluka nikad nije pripadala toj regiji jer je geografski daleko . Genocidasi znaju da ne smiju cekati u Banjaluci jer rizikuju da padnu u obruc a to im je smrtna kazna jer izvlacenje bi bilo nemoguce . Ukoliko bi pao Doboj u nase ruke svi zapadno od tog grada bi morali bjezat prema Serviji jer je odbrana nemoguca . Takodje mislim da ima mnogo Srba koji bi u slucaju rata pobjegli preko Save u Hrvatsku radije nego u bijednu Srbiju a odatle bi iz Izbjeglickih kampova imali velike sanse da se dokopaju EU i Amerike .

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 25 jan 2015 22:34

Musa Kesedzija je napisao/la:Za nas Bosnjake rat bi bio idealno rjesenje jer to je jedini nacin da se izvucemi iz ovog stanja i da dodje do promjena kao ukidanje Dejtonskog sporazuma to jest entiteta i kantona . Vidio sam na Banjaluckom aerodromu nekoliko teretnih helicoptera samo su neispravni a nasi nece da uloze nekoliko hiljada da se sve dovede tip-top. Banjaluku nijeni potrebno uzimati vonicki do je cista glupost , dovoljno ju je dovesti u okruzenje ili polu okruzenje pa da padne bes ispaljenog metka jer se Genocidasi olanjaju na Beograd a Banjaluka nikad nije pripadala toj regiji jer je geografski daleko . Genocidasi znaju da ne smiju cekati u Banjaluci jer rizikuju da padnu u obruc a to im je smrtna kazna jer izvlacenje bi bilo nemoguce . Ukoliko bi pao Doboj u nase ruke svi zapadno od tog grada bi morali bjezat prema Serviji jer je odbrana nemoguca . Takodje mislim da ima mnogo Srba koji bi u slucaju rata pobjegli preko Save u Hrvatsku radije nego u bijednu Srbiju a odatle bi iz Izbjeglickih kampova imali velike sanse da se dokopaju EU i Amerike .
Ja vidim tvoju poenu i slažem se donekle - kad tad će morati doći do rata s genocidašima da se vrati ono genocidom oteto. Ali ipak mislim da je Jack u pravu kad kaže da je nama potrebno samo 15tak godina mira da se i seli što veći broj govana iz BiH. Lakše je ratovati protiv 700,000 Vlaha i 300,000 Škutora za 20 godina (jer će oni zajednički napasti) nego protiv većeg broja istih danas.

Vrijeme radi protiv njih i za nas. Bošnjaci ne samo da povećavaju svoj natalitet naspram njih, nego i svoju ekonomiju i obrazovanje. Njihovi obrazovani kadrovi imaju budućnost samo u BL i Srbiji ili negdje vani dalje. Kod nas barem, kako tako, imaš nekoliko gradova. Vrijeme radi za nas. Njima se žuri. Što više vremena prođe mi smo spremniji. Pogledajte samo Srednju Bosnu i Škutore. Nestaju.
Samo BiH.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 25 jan 2015 23:12

Jos nije vrijeme za bilo kakav rat.Kod nas je gomila izdajica rodjenih 40,50,60 tih godina ovog stoljeca.Od Kebe do Scepe.I mnogi su dosli u Bosnu pred rat.S kakvim namjerama je tesko znati

Srbi bi nam bili problem.Rusija nikad jaca.Demografski bi nas presjekli od Zeljuse gdje bi ganjali da se povezu s ustaskama preko Neretve.Do Bosanskog Petrovca.

2030 njih ce u Takozvanoj Federaciji biti 30 000.Od tih 30 000.Bit ce mozda 2000 vojno sposobnih Srba.Spremnih za obracun s nama.Najvise u Drvaru.Jedan dio od tih 30 000 ce se toliko asimilirati.Ima da pjevaju pjesmice kao cetnici u Lusci Palanci danas o jednoj i jedinoj Bosni.I da im djeca kazu.Pa mi smo izabrali Bosanski jer nema nas dovoljno ovdje da ucimo Srpski

Ustashe nemaju kapaciteta da vode rat od 2030 godine.Svake godine ih je sve manje.A jos dobar dio njih ce zivjeti na podrucju gdje su apsolutna manjina.Naprimjer ako u Zenici budes imao 1500 Srba i 4500 Hrvata 2030 godine,.Mozda i manje.Sta ta gomila od 4500 moze da uradi,kad podjelis to na starosno-spolnu strukturu.I koliko je tu pusaka spremnihn protiv Bosnjaka.100 tinjak.Ako i toliko.Znaci kraj price.Sto ih je manje po centralnoj Bosni.Ostavljamo manevar da idemo ka Srbima.Da svu tu populaciju Bosnjaka Bugojna.Usmjerimo ili ka Kupresu ili ka Skender Vakufu

Krajem 2001 bilo je 4100 tinjak katolika u zupi Bugojno.Krajem 2010:3500 I Kusur.Krajem 2011:3359.Krajem 2014:3048 Godina

Zamisli sad zupu Bugojno da padne na ispod 2000 katolika te 2030.Moguce?Pa,vise nego moguce,dovoljno je da imaju znaci pad od 70 godisnje,ili 1050 manje do 2030.Sapienti sat.Kraj price

Ili Kresevo.Brdsko zabaceno selo.S 700 katolika od prosle katolike.Samo Kresevo je selendra s 1000 stanovnika.U totalnom okruzenju nasom.Sto se tice katolika.Oni su sprceni u 2 enklave.I te enklave se prazne.Lasvanska i Kiseljak.Oni su u nasem totalnom okruzenju.Posebno Kiseljak enklava.Ta enklava ne moze da se odrzi danas niti 5 dana.2030 ce oni pobacati puske jer lud je onaj koga ima 3000 u cijeloj opcini Kresevo tada.Da okrene protiv Bosnjaka.Koliko je tu bolan pusaka

Kraj price.Ustashe bi bile problem oko Citluka,ali za nas je olaksavajuca okolnost da cijele brigade njihove potencijalne su nestale od Varesa,Kaknja pa do drugih mjesta

Srbi bi suludo krenuli na sve ili nista.Europa ovakva kakva je puna rasista i islamofoba.Ponovo bi nam zavela Embargo na oruzje.Sacekaj 2030

Srbi bi nam itekako sad smetali samo.Ovako.Svake godine ih je do 10 000 manje u Bosni

To je 150 000 manje Srbendi.

Znaci.Malo teze im je svake godine da nas poraze.To i oni sami znaju.

Kad okrenemo ka 2/3 vecini.Dati im slobodan prolaz ka skutoriji.Kiseljak.Ili sut kartu prema Drini.Ali,sad

Rusija nikad jaca.Europa nikad gora prema Muslimanima.Nije vrijeme

bilbo
Član

Post Postao/la bilbo » 26 jan 2015 04:24

Je li realna mogućnost da Srbi u narednih 15 godina padaju 12-13 hiljada godišnje a Hrvati 7-8 hiljada?

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 26 jan 2015 05:45

bilbo je napisao/la:Je li realna mogućnost da Srbi u narednih 15 godina padaju 12-13 hiljada godišnje a Hrvati 7-8 hiljada?
Vlasi imaju danas pad 7.000-8.000 godisnje sa odlaskom izvan Bosne. Ako se kod vlaha nista drasticno nepromjeni sigurno ce imati za 15 godina pad vise od 10.000 godisnje.
Kod katolika je tesko reci jer ih nema toliko u Bosni, a i imaju nekoliko vitalnih opcina koje pad srednje Bosne, Posavine, Krajine ubazuju.
Dok kod vlaha nemas vitalne opcine, jedina Banjaluka je na nuli, jer svi oni tamo cure. Kad im Banjaluka padne onda ce se ti padovi dobro primjetiti. A krmeci zahod za statistiku to nece objaviti nikada.

Mogucnost je tu, samo pitanje da li ce biti Jacka da nabavi realne podatke koji ce to pokazati.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

bilbo
Član

Post Postao/la bilbo » 26 jan 2015 06:15

Ono što bi se kod Srba moglo pogoršati je ako im propadne Fabrika glinice,odnosno Birač u Zvorniku i rafinerije u Bosanskom Brodu i Modriči i time bi desetine hiljada njih ostalo bez izvora prihoda,direktno ili indirektno. Njihov budžet će svakako nakon 5-10 godina biti u kolapsu pa će se i to odraziti na njih. Tada će morati prodati elektroprivredu i to će im biti posljednja šansa da nešto pokušaju u Bosni.

Hrvati imaju jaku i vitalnu bazu u Hercegovini ali prošle godine smo mogli da upratimo da su se odatle počeli iseljavati češće i nadam se masovnije u narednim godinama,poput Hlivna i Duvna.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 26 jan 2015 08:21

U Globalnom geopolitickom svijetu.Kad su Rusi pred vratima Mariupola.Uzeli su Krim.Nama se ne isplati cackati ''mecku'' i baviti se Srbima. Iza njjih su Rusi.Tako,ne isplati se jos Oni ce doci na red.Ali ne sad

Cekati da broj katoljika padne.To se desava.U Globalnoj geopolitici ako vidis broj Muslimana.200 miliona 1900 godine i preko 1.6 milijardi danas.Vidis da je taj broj skocio nekih cirka 8 puta u 115 godina.Srbi bi nam stvarali problem u Petrovcu,oko Mostara,blokirali bi sve i svasta.A sto bi.Ubijamo ih lagano.Poklapamo ih brutalno.Za 10 godina nas san spoj Une i Sane ce biti ostvaren.Linije od 2025 ce biti demografske kraj Prijedora.Srbi bi nam sad stvorili samo previse problema u Bos Petrovcu.A da ne pricamp o poziciji sigurnosti,kad imas vijece ministara,dok su cetnici u Cik.Nema sanse.Dok mi imamo ovoliko izdajica

Rusi su 3 mjeseca tukli Berlin 1945.Mi Mostar mozemo za 3 dana uzeti.Ali,ne sada.Sad jos nije vrijeme.Vrijeme ce doci

Srbi imaju jace gradove.Za takvo sta treba spremiti hektolitre krvi.A za nas je bolje.Linija manjeg otpora
Pospremiti one iz Centralne Bosne.Okrenuti se Skutoriji.

Uzeti Brcko.Malo poceti da prcamo cetnike oko Srebrenice vise.Oni nece smjeti nista,zbog Islamskog svijeta i sto im je Putin rekao tako.Znaci Ili-Ili.Srbi bi rado nesto pokrenuli,ali znaju da NEMAJU dovoljno snage a i Geopoliticko bi im bilo samoubistvo kad bi se okrenuli protiv Bosnjaka

To je realnost dana.Danas,kad mi prvi put imamo

Bosanski jezik
Homogenu teritoriju
Kad imamo vise nacionalnog ponosa.Kad smo nakon 87 godina vratili nacionalno ime koje nam je Austrija ukinula 1906 godine.Mi,danas mozemo i moramo radiit na tome.Da sva Bosna bude nasa

Ali,ovo je igra.Igra koju ce ako bog da.Generacije Bosnjaka rodjenih 2000 i poslije zavrsiti.Do nas je da pocistimo smece tamo gdje se moze.Da novi nasi narastaji imaju lagan pravac djelovanja.A zna se gdje i kuda

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 26 jan 2015 11:20

Sukobi u Irskoj traju skoro 100 godina od proglasenja republike Srpske 1920 tih godina kada je Majkl Kolins potpisao Home rule for Ireland ali dao Britancima dio na sjeveru,koji se danas zove Sjeverna Irska

Mi imamo genocidnu i ne mozemo ih napasti sad,.Ovakva geopolitika nam ne sluzi.Imamo komunjarske isprdke rodjene 40,50 i 60 tih godina proslog stoljeca.Zadnji je 68 godisnji posrani smrad koji ganja i proganja Bosnjake danas.Srbi bi se danas USETALI u Sarajevo

2030 ce u Federaciji biti manje od 30 000 Srba
Od tog broja nek je 15 000 muskaraca
Od tog broja odbij maloljetne,zenu i djecu.Stare muskarce
Od tog broja dodaj spremi za rat protiv Bosnjaka.Znaci mozda 2000 pusaka imamo.I to ako su dobri.Protiv nas u cijeloj Federaciji?.Sta je 2000 pusaka protiv nas?U takozvanoj Federaciji

.Niti imaju natalitet,izumiru kao pljeve.Vidi Drvar.Kozarac ce 2030 imati vise pusaka protiv njih.Nego sto ce ih biti u cijelom Federaciji.Svake godine ih je 1000-1500 manje u tzv Federaciji.Kraj price.Ovaj popis ce im oznaciti lagan kraj.Naravno,ja tu vidim i 1000 manje Srba oko 2030 u Bos Petrovcu.A jel bolje imati 1000 vise Srba na tom prostoru sad.Ili 1000 manje 2030.Kraj price.Oni nam ne mogu pera odbiti tad

Sta ako imas 2200-2300 Hrvata opcine Bugojno 2030?Koliko je tu muskaraca.Koliko je tu mladih?
Ista prica se je desavala izmedju 1953-1991.Nekad mlada i jaka vitalna Srpska sela Bihackog kraja i Cazina su se raseljavala.Raseljavala.,Raseljavala prema Vojvodini.Mortalitet je rastao.Sela su nestajala.Tako da su Kljucki Srbi morali ici na teren oko Bihaca jer nisu imali starosjedioce Srbe u tom tolikom pravcu.Oni su sami sebe unistili.Da su napali 1971.Bilo bi daleko gore po nas.Pogledaj nas polozaj 1991 i 1971.U tih 20 godina

Ja tu vidim da nas polozaj moze da bude samo bolji:

Katolici:
Imat cemo homogenu centralnu Bosnu.Broj katolika ce padati u Mostaru.U Konjicu ce ostati par stotina Hrvata tada.Ko ce nas sprijeciti da izadjemo na more 2030?Sacica skutora?Ko ce nas napasti 2030>Vareski katolici?Bugojanci?Kresevo?Pogledaj kako nestaju iz Kreseva.Sta vam je.Nema tu postenog sela,da nam moze zaprijetiti na duze staze

Mozes ti da se tjesis kako ces presjeci cestu Sarajevo-Mostar Bosnjacima.Iz Donjih Jasenjana.Selendre i zabiti koja ima 11 popisanih stanovnika i bog zna koliko Bosnjaka.Ali za bilo kakvu uspjesnu akciju.Potrebno ti je jace selo.S najmanje 100-200 pusaka.Svako selo.Srbi to nece moci da naprave u takozvanoj Federaciji za 15 tak godina.A ni Hrvati Centralne Bosne

Vjeruj mi kad dodju izbori 2020.I sve poslije.Skutori ce lagano sve vise poceti da pjene.Dok i sami ne izazovu sukobe.Oni znaju da je njihovo vrijeme odbrojano.

A sad.Sad,kad imas Scepu,Kebu,ostale ljevicarske Titoiste.Bilo kakvi sukobi bi isli jedino protiv nas.U to budi siguran
Hrvatska ne bi mirno gledala kako nestaju ''Hrvati''
Ali bi se mirno pomirili 2030.I rekli.Hej.Slazem se ja za podjelu.Ali gdje su Hrvati Bosanske Posavine danas.Gdje su oni iz centralne Bosne?Nas zanima samo NEUM.Zapadni Mostar.Duvno i Livno.Eto,vam Kresevo i te vukojebine s par hiljada katolika.Nas zanima veca slika.Hrvatska ce prije reci i gledati

Da,zanima nas Citluk s ''20 tisuca'' Hrvata.Sta ce nam Bugojno s 2500 ''tisuce'' i jos sve je ''Muslimansko''.Znaci linija manjeg otpora.Prije 15 godina su tako pricali svi.Stup je Hrvatski.Mi trazimo svoju opcinu.Hocemo ovo.Sad kad skoro i najveci debil zna da na Stupu su Hrvati ostatci ostataka.Danas pricaju sasvim drugacije i ne spominju.Birajuci izmedju Citluka s 20 ''tisuca'' i Kreseva s 3 ''tisuce'' katolika tamo neke 2030.Naravno,da ce Hrvatska traziti i gledati prvo sto je REALNO

A realno od 2030.Potez oko Mostara.

Realno od 2050.Mozda i haman nista

Realno sada.Pa,mnogo bi nam gora pozicija bila
Neka.Jos 10 tak godina da se stanje po Bugojnu,Varesu,Kaknju i Zenici.Dok ih ostane par stotina po Konjicu.Imamo homogen prostor.I ono sto je dobro za nas

Raznorazni udbasi starog sistema.Oni ce lagano kao i Tihic.Nestati s scene.

Sad dok ovi stari udbasi kolo vode.Dok svi direktori su cetnici ili ustashe.Nema sanse

Nama je najvaznije da se ne ukine vojska.Kao i razvoj namjenske industrije da se ne uspori

Ako imas 100 000 000 Eura godisnje.Od namjenske industrije.Federacija koliko dobije
To je 1 000 000 000 Eura.U 10 godina.A za te pare mozes da pojacas da modernizujes vojsku.Taman kupis te Gazele.I sve ostalo sto namt treba.Ali,ako imas 0 umjesto tih 1 000 000 000?Sta onda?

Kapiras.Mi danas ne mozemo da kazemo.Lahko cemo.Necemo

Ali bit ce.Ako bude upornih ciljeva,s ljudima koji ce nam ostvariti ono.Ono sto zelimo

Bosna+Sandzak.Kraj price

A Skutorija ce postati realnost u ocima Hrvatske.Jer nece Hrvatska dici nos radi par stotina katolika Konjica.Sta ti je

sarajlija
Član

Post Postao/la sarajlija » 26 jan 2015 17:26

BosnjackaHercegovina je napisao/la:
Musa Kesedzija je napisao/la:Za nas Bosnjake rat bi bio idealno rjesenje jer to je jedini nacin da se izvucemi iz ovog stanja i da dodje do promjena kao ukidanje Dejtonskog sporazuma to jest entiteta i kantona . Vidio sam na Banjaluckom aerodromu nekoliko teretnih helicoptera samo su neispravni a nasi nece da uloze nekoliko hiljada da se sve dovede tip-top. Banjaluku nijeni potrebno uzimati vonicki do je cista glupost , dovoljno ju je dovesti u okruzenje ili polu okruzenje pa da padne bes ispaljenog metka jer se Genocidasi olanjaju na Beograd a Banjaluka nikad nije pripadala toj regiji jer je geografski daleko . Genocidasi znaju da ne smiju cekati u Banjaluci jer rizikuju da padnu u obruc a to im je smrtna kazna jer izvlacenje bi bilo nemoguce . Ukoliko bi pao Doboj u nase ruke svi zapadno od tog grada bi morali bjezat prema Serviji jer je odbrana nemoguca . Takodje mislim da ima mnogo Srba koji bi u slucaju rata pobjegli preko Save u Hrvatsku radije nego u bijednu Srbiju a odatle bi iz Izbjeglickih kampova imali velike sanse da se dokopaju EU i Amerike .
Ja vidim tvoju poenu i slažem se donekle - kad tad će morati doći do rata s genocidašima da se vrati ono genocidom oteto. Ali ipak mislim da je Jack u pravu kad kaže da je nama potrebno samo 15tak godina mira da se i seli što veći broj govana iz BiH. Lakše je ratovati protiv 700,000 Vlaha i 300,000 Škutora za 20 godina (jer će oni zajednički napasti) nego protiv većeg broja istih danas.

Vrijeme radi protiv njih i za nas. Bošnjaci ne samo da povećavaju svoj natalitet naspram njih, nego i svoju ekonomiju i obrazovanje. Njihovi obrazovani kadrovi imaju budućnost samo u BL i Srbiji ili negdje vani dalje. Kod nas barem, kako tako, imaš nekoliko gradova. Vrijeme radi za nas. Njima se žuri. Što više vremena prođe mi smo spremniji. Pogledajte samo Srednju Bosnu i Škutore. Nestaju.
Nikakav rat nam ne treba. Samo polako i do cilja. Ukidanje konstitutivnosti naroda ce doci na red i to mnogo brze nego mi mislimo. Najvaznije za nas bi bilo da se broj nasih glasaca u genocidnoj poveca da ih jednostavno mozemo blokirati i jednostavno taj entitet umrtviti i tako ga uciniti suvisnim. Zato se nadam da ce 1.Mart i njemu slicne organizacije poraditi na tome jos vise.
Hrvatski historicar priznaje da je Tvrtko bio samo osvajac hrvatske zemlje a ne oslobodilac kako se to od nekih drugih prikazivalo https://www.youtube.com/watch?v=PDrx0a2Gx5M

http://www.youtube.com/watch?v=9GiTzVdWX5Q obavezno pogledati

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 27 jan 2015 15:35

OBrj8kinHq8

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 27 jan 2015 17:07

Rat je svakako najgora moguca opcija i to je ono sto nikad nismo zeljeli. Tu je destrukcija, nasilje, progoni patnja i zastoj u svakom pogledu.

Ali i pored toga sam ubjeden da ce doci do njega jer su Vlasi totalno lud narod i oni ne mogu bez nasilja i oni ce prije ili kasnije opet poceti sa divljanjem. A tada je bolje biti spreman i izbjeci neke nove Tomasice i Crne Vrhove.

Vec sam ranije pisao kakvo je stanje i kakvi su trendovi. A trendovi su izuzetno pozitivni za nas. Imamo homogene i kompaktne teritorije. Drzimo bitne putne pravce, vrhove...

No sve to i nije direktna tema.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

bilbo
Član

Post Postao/la bilbo » 27 jan 2015 17:49

Drina je napisao/la: A tada je bolje biti spreman ...
Naš strateški zadatak u narednih 10 godina je ojačati Kanton Goražde demografski,infrastrukturno i u svakom drugom pogledu. Izgraditi hidrocentralu Ustikolina,s tim da umjesto 60 MW naprave manju protočnu od 20 do 30 MW da ne bi "ekolozi" blokirali njenu gradnju kao što su dosad. Oko kantona u genocidnoj se nalazi prsten naših povezanih naselja, nekad i sa dubinom od 10 kilometara u teritorij, od Foče i okolo do Rogatice pa povratnike stimulisati i pomoći da o(p)stanu i konačno krenuti sa realizacijom izgradnje magistralne ceste kroz koridor Trnovo-Delijaš-Ustikolina. Time Goražde siječe njihov teritorij pa je sve od Foče do Trebinja neodbranjivo od našeg napada u slučaju da započnu ponovo rat. Jer,cijeli taj prostor Foča+istočna Hercegovina je rijetko naseljen kraj sa oko 70-75 hiljada Srba, doslovno su to gradovi-općine sa samo dvadesetak sela od preko 100 stanovnika. Uz to,južno od Goražda nemaju više direktnu vezu sa Srbijom kao što su imali u proteklom ratu i sada se naslanjaju na Crnu Goru za koju vjerujem da će ovaj put biti po strani u slučaju rata i da neće dopustiti slanje pomoći iz Srbije preko svog teritorija. Tako,ojačamo li Goražde manja je vjerovatnost da bi se oni usudili započeti rat jer u konačnici oni računaju samo istočni dio BiH koji je bogat resursima pripojiti Srbiji a ovako sa jakim Goraždem rat postaje besmislen jer taj cilj ne bi mogli ostvariti.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 27 jan 2015 18:49

To je cetnicka propaganda na koji mnogi Bosnjaci nasjedaju.Najvazniji vrhovi oko Gorazda su pod nasom kontrolom.Sarajevo nije podijeljen grad,kao nekad.Nema vise okruzenog grada Sarajeva.I najgusce naseljeni dio Drine.Je na podrucju Gorazda:Gorazde,Bacci,Vitkovici,Zupcici.Ustikolina

U ratu bi imalo smisla.Podijeljen grad Sarajevo.Podijeljen Mostar?Gorazde je bilo u teskoj poziciji.To niko ne spori.Zauzimanje Gorazda bi se moglo uraditi.Da okolica ima podjednako vece njihove gradove ili cak i duplo vece.Da Visegrad ima 20 000 a Foca 40 000 stanovnika.Koliko bi tu pusaka imao protiv Gorazda?Jos jaka cetnicka sela

Sad poredi to s propalom Focom.Visegradom koji nema ozbiljnijeg sela.Ili pogledaj raspalo Rudo ili Cajnice

S tim da je nas Prenj.I da Srbi trebaju gledati Kalinovik.A Gorazde moze da bude napadnuto s pravca Foce i Visegrada.A ta 2 mjesta nemaju dovoljno puski da napadnu i zauzmu Gorazde.Rekao sam prije

Slazem se da ce cetnici pokusati nesto.Rat ce biti.U to nema sumnje.Samo nama odgovara sto kasnije.Oni to vec godinama rade.Prvo im je bio placenik Tihic.Sad je tu ulogu nastavio Kebo.Lagumdzija je provaljen a i on je vise od 10 godina radio protiv interesa Bosnjaka

Nama ne odgovara ovakva situacija.Pogledaj broj katolika.On pada svake godine sve vise i vise
2020 godine.Moze biti jedna obicna godina za stanovnistvo Gruda i Posusja.Ali hoce li za Busovacu.Vares ili Zepce.Nece

Citam clanak.Tursku vojsku svak mora da sluzi.Ko ne zeli mora da plati 7500 $.Mozes misliti

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 30 jan 2015 13:31

http://www.klix.ba/vijesti/bih/unis-pod ... /150130126
Unis podnio krivične prijave zbog nedobijanja dozvole za izvoz naoružanja

Privredno društvo Unis Group d.o.o Ilidža danas je podnijelo krivičnu prijavu protiv svih odgovornih osoba zbog toga što nije dobilo dozvolu da u Ukrajinu izveze oružje vrijedno 10 miliona KM.

Kako je navedeno u saopćenju Unisa, prijava se podnosi protiv svih odgovornih službenih osoba koje su na ovaj način u poslovnom svijetu narušili ugled Bosne i Hercegovine i načinili neprocjenjivu materijalnu štetu koja se ne može finansijski iskazati s obzirom na to da će budući ugovori koji su bili planirani propasti, a BiH izgubiti veliki broj radnih mjesta.

Unis Group optužuje zamjenicu ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Erminu Salkičević-Dizdarević, da ih je "svjesno i namjerno dezavuisala", jer je na sastanku koji je samoincijativno sazvala, obećala rješavanje ovog problema do 30. januara 2015. godine.

Kako se to nije desilo i kako Unis Group nije dobio potrebnu dozvolu za izvoz naoružanja i vojne opreme, ova kompanije je odlučila podnijeti krivičnu prijavu zbog nanošenja neprocjenjive materijalne štete.

Danas je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH saopćeno da je završen uvid u kompletnu dokumentaciju vezanu za izdavanje dozvola za vanjskotrgovinski promet naoružanja i vojne opreme iz Bosne i Hercegovinu u Ukrajinu.

"U skladu sa navedenim, Ministarstvo će kao odgovorna institucija sačekati zvaničan stav Predsjedništva Bosne i Hercegovine po predmetnom pitanju", kažu iz Ministarstva.

Unis napominje da je ovo privredno društvo zahtjev za predmetnu dozvolu sa ugovorima i svom potrebnom dokumentacijom predalo 29.09.2014. godine i da je Ministarstvo shodno zakonu u roku od 60 dana trebalo odgovoriti na zahtjev i izdati predmetnu dozvolu, a u dodatnom roku od 30 dana Ministarstvo je sve provjere i sva preispitivanja datih saglasnosti, kao i svih ostalih spornih, otvorenih pitanja bilo obavezno izvršiti u zakonskom roku u periodu od 29.11.2014. do 29.12.2014. godine i nakon toga ovom privrednom društvu izdati predmetnu dozvolu, a nakon proteka zakonskog roka nema pravo na bilo kakva odlaganja i zadržavanja po ovom pitanju, preispitivanja niti može iznositi bilo kakva mišljenja kao ni izdavati akte nakon 29.12.2014. godine, obzirom da im zakon to ne dozvoljava.

"Politički aspekt koji se može čuti iz izjava nekih od dužnosnika Ministarstva i političara mogao je biti aktuelan jedino kod Ministarstva vanjskih poslova BiH prilikom odlučivanja o davanju saglasnosti od strane ovog organa, a što je činom izdavanja saglasnosti, koja je dostavljena Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH završeno. Također, napominjemo da Predsjedništvo BiH, nakon izdavanja akta od strane Ministarstva vanjskih poslova, nema nadležnosti po ovom pitanju. Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa je dužno postupati po zakonu i ne može, kao što to pokušava u ovom slučaju, poduzimati aktivnosti koje su u isključivoj nadležnosti Ministarstva vanjskih poslova BiH", navode iz Unis Group.
X81B29TlumE
:pih:

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 18 feb 2015 16:45

http://www.avaz.ba/clanak/164239/pobjed ... e-sad-i-eu

200 miliona metaka godisnje samo u gorazdu. :mashallah:
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Odgovorite