☑ Pravila foruma i savjeti

Kvalifikacije za svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014 (FUDBAL)

Rezultati utakmice Bosna-Lihtenstajn/Litvanija-Bosna.Koliko bodova ocekujete i idemo li u Brazil?

Ovaj.Nema opcija za ispod 3 boda, cak ni ja ne vjerujem da mozemo manje uzeti
1
7%
Uzimamo 4 boda.Put u Brazil nesiguran, mozda baraz
2
13%
Pobjeda protiv Lihtenstajna i Litvanije i odlazak u Brazil
12
80%

Ukupno glasova: 15

ljiljan89
Član

Re: Kvalifikacije za svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014 (FUDB

Post Postao/la ljiljan89 » 24 apr 2013 15:38

e-din je napisao/la:aBd :D

ja sam sa zenom dogovorio dok se budemo kvalifikovali gledam letove i hotele za brazil ;)
sretno :D

bice to pravo iskustvo ne samo zbog fudbala nego da vidis drugacijeg svijeta. ipak je juzna amerika rijetko kada destinacija za praznik. samo valja se i tamo naputovati kada su stadioni na stotine kilometara udaljeni, neki cak i preko 1.000 km.
Bog Bosna i Bošnjaci

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 25 apr 2013 04:24

Ja sam dodirnuo svaki veci grad Europe na aerodromima:London, Pariz, Amsterdam, Frankfurt, Bec, Minhen.Londski aeodrom je kao jedan solidan grad.A, jos tu da dodam Milano i Rim.1000 km nije nista, ako imas veliku viziju.

I ne spominjite mi vise rijec ''baraz''.Ali i nemojte biti bahati, pa pricati o Brazilu a ima do tog jos.Proslo je vise od mjesec dana nakon pobjede protiv Grka?Jel to dobro?Jeste! Igrali smo s njima, i onaj njihov anti-fudbal smo rijesili?Ali, imas danas jos mnogo teskih utakmica, i daleko je Brazil.Jer ako mi ne napravimo neki dobar rezultat protiv Latvije, to je kao da nisi nista napravio protiv Grka.Mi sad ulazimo u mjesec Maj za neku sedmicu.Krajem tog mjeseca ce poceti pripreme.I onda cemo vidjeti, sta nas ceka dalje

Jer, kao sto sam rekao.Daleko je jos Slovacka, ne mozemo pricati o tome.Dosad takodjer nismo nista pokazali jace.Istina, protiv Grka nam je najvise iz prekida uslo ono.Sjecate se Turaka.I tamo smo iz prekida zabili kad je Salihovic zabio.Igre tu i nije bilo, iako bila je ona jaka sansa pred kraj utakmice.Izuzev Dzeke.Niko nije dosao i napravio nesto.Pjanic nije bio neki faktor u ovom takmicenju nazalost.Ali, jeste napravio razliku protiv Latvije i Litvanije.Protiv Grka nije igrao obe.No, ni gore napad tipa Salihovic koji je vise bio ozlijedjen.Ali i Lulic koji nije napravio nista znacajno.Kao i Medunjanin.Jer doci ce vrijeme, kada cemo moci da pobjedimo samo ako neko pokaze nesto tipa Medunjanin protiv Francuske i Bjelorusije ili Lulic protiv Rumuna.Moramo se zahvaliti i na fortuni

Onaj drugi gol protiv Grka je jedva usao.Slovaci su evo dosad imali 3 stative! 2 put protiv Litvanije i 1 protiv Grka.Grci nisu nista pokazali protiv Slovaka.Ovi su ih satrali.I opet su pobjedili.Zato je uvijek tako tesko s njima igrati.Slovaci ce nam dati daleko jaci i tezi otpor nego Grci, a imaju i znatno jacu sredinu, ali i napad od Grka.Tog se moramo cuvati

Tamo nekih 44 dana laprdanja je ostalo do Latvije.Dobro, nije 100+ dana.A, onda cemo viditi.Kakve su nam sanse

Ako uradimo pozitivno protiv Latvije.I ako uzmemo Slovake 1 makar.Onda mozemo da razmisljamo o Brazilu

Zato, ako zelite da pricate na ovoj temi.Analizirajte druge grupe i ko bi mogao da prodje tu.A, nadam se da rijec baraz necu morati da gledam, a kamoli dozivljam po 3 put
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 27 apr 2013 07:01

Ako moze da ne spominjete Bosnu makar do kraja Maja.Ipak tema je kvalifikacije za svjetsko prvenstvo, pa da vidimo kako to sad ide

http://en.wikipedia.org/wiki/2014_FIFA_ ... FA_Group_A

Ovdje je sve jasno.Hrvatska i Belgija u borbi i to teskoj za prva dva mjesta.Utakmica izmedju Srbije i Hrvatske, te Skota i Belgije ce odluciti mislim prvo mjesto i to u Septembru

http://en.wikipedia.org/wiki/2014_FIFA_ ... FA_Group_B

U Grupi B

Italija ce biti prva.Ali, sve je otvoreno jos izmedju Bugara, Ceha i Danaca.Bit ce zanimljivo kako dalje.Vidim Danci su klepili Cehe u gostima 3:0.Ali jos uvijek su na 4 mjestu.No, opet sve je jos otvoreno i prerano je pricati ovdje.

http://en.wikipedia.org/wiki/2014_FIFA_ ... FA_Group_C

Ovdje ce Njemci i Svedjani.Iako i Irci bi mogli svasta da urade.Austrija ne vjerujem da moze dalje u ovoj grupi

http://en.wikipedia.org/wiki/2014_FIFA_ ... FA_Group_D

U ovoj grupi.Holandija je na 1 mjestu sigurno.Ostaje borba za to drugo mjesto izmedju Madjara, Rumuna.I mozda bi Turci mogli nesto da kazu.Njima je najvaznija utakmica 10 Septembra:Rumunija-Turska.Ako, i ponavljam ako to uzmu.Imaju sanse za baraz.Ako zijane, kraj je za njih.Rumuni nisu losi, imaju par kvalitetnih igraca.Madjarska ne znam.Ali, Turci vise nemaju nekog igrackog kadra kao prije

http://en.wikipedia.org/wiki/2014_FIFA_ ... FA_Group_E

Prilicno lagana grupa.Slovenci ispali.Ko bi rekao da je Albanija pri samom vrhu tabele.Nije lose za njih.Iako su Svicarci prvi, nije jos nista rijeseno ovdje kod njih

http://en.wikipedia.org/wiki/2014_FIFA_ ... FA_Group_F

Rusija je prva, a Portugal ce ponovo u baraza :vomit:

http://en.wikipedia.org/wiki/2014_FIFA_ ... FA_Group_H

Ko bi rekao, da su Crnogorci prvi?.Poljaci koji imaju vrhunskog napadaca u Levandovskom.Daleko su od baraza a kamoli prvog mjesta.Iako imaju utakmicu manje, pa je ovdje sve otvoreno.Engleska, Crna Gora, Poljska i Ukrajina za prva dva mjesta

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 29 apr 2013 08:34

Jos malo pa ce Maj.Ko bi rekao.Mi igramo znaci 7 Juna.

Latviju moramo ozbiljno shvatiti, i nadam se da necemo ici tamo da se branimo?I da igramo kao Grci pa da ga uvaljamo, kao oni.Napasti od pocetka

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 01 maj 2013 07:08

I evo, nas u Maju.Nikakav termin za nas ovaj mjesec.Ali, vec pocetkom iduceg Juna, znaci 7 Juna.Igramo vazne kvalifikacije dalje s Latvijom

Jedno je jasno.Rijesili smo se Grka, i sve kalkulacije s njima smo zavrsili?Jel to dobro?Pa, nije lose, ako me pitate.Mnogo je gore ici tamo u Grcku, igrati 8 ili 9 utakmicu, i znati da nam treba nesto, nego sad.Na pola kvalifikacija i mi smo s njima obradili utakmice.E, sad ostaje jos par vaznih utakmica.Iako znam da ove Balticke zemlje na sjeveru svak olahko opisuje.Litvanija je uzela bod Slovacima dole, a Latvija je zabila gol Grcima.Mi mora da ozbiljno shvatimo naprimjer Latviju.Imamo previse jos utakmica za opustanje.Ono sto je vazno je da je i Susic to skopcao.Pa ce pripreme krenuti i do 10 dana prije zvanicne utakmice tad.Znaci vec krajem ovog mjeseca.Bilo bi ludo da potrosimo kredite koje sad imamo spram Grka ili Slovaka.Ali, ako udjemo neozbiljno.Mozemo da i to radimo

E, tek onda imamo znaci jednu po meni kljucnu utakmicu.Jer ako uzmemo Latviju.Onda mislim da cak i poraz protiv Slovaka jednom.Nek tamo zijanimo.Nece biti toliko strasan za nas.Jer igramo u Oktobru domacu s Lihtenstajnom, a zadnju utakmicu protiv Litvanije igramo u gostima, ali oni ce sigurno biti demoralisani jer nece tad imati nikakve sanse ni za potencijalni baraz pa nece ''zapeti'' protiv nas.Za nas je poraz i ako budemo gledali utakmice u Novembru(Baraz).Sve je poraz sem prvog tog mjesta

Ima jos dosta dana, ali i utakmica.Moramo uci maksimalno ozbiljno s Latvijom, i onda cekati meceve odluke s Slovacima.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 10 maj 2013 23:04

Mozda ce biti iskustvo, ali eto?Bez pocetnog entuzijazma, ako moze

Prosli put s Grcima nismo imali Salihovica i Pjanica.

Ovog puta Vranjes ce pauzirati 4 mjeseca,znaci otpada i za Slovake.Ovog puta cemo morati igrati s Zukanovicem na toj poziciji

Ne znam stvarno.Zadnji vezni nam fali.Popularna 6.Generala Rahimica.Koji bas i ne igra vise.Ko ce na tu poziciju?Zahirovic?Komedija?

Pjanic je malo ozlijedjen.I to je lose.Ima jos do Septembra i Slovaka.Kljucne utakmice.No, opet kazem.Nama dolazi sad vazna kljucna utakmica protiv Latvije.I ta utakmica dolazi za manje od mjesec dana.Zapravo tacno za 4 sedmice.Prvog petka u Junu

Mujdza se ozlijedio, ali opet.Uglavnom.Pripreme bi mogle vec da krenu za 15 dana.Rekli su desetak dana prije utakmice pocinju pripreme

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 14 maj 2013 15:42

Prije par dana.Sanjam ruzan san.Latvija povela a mi jedva izjednacili.Ibisevic dao gol.Ok, gledao sam tad horor, pa mi se pomutio razum.Dobro,nema se sta mutiti :)
Ali, eto

Inace danas pustene ulaznice za susret s Latvijom.Navodno od 8000 sjedecih mjesta.Mi cemo ciniti i do 2000 navijaca.Kazu ulaznice su od 2-10 Eura.Koja jeftina cijena, da sam ja u Skandinaviji, trcao bih da odem tamo.

:)

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 15 maj 2013 19:03

Samo da kazem da pripreme pocinju 26 Maja, znaci 10 tak dana prije utakmice.Utakmica pocinje za 22 dana tacno.

Pobijedimo li Latviju.Moramo uzeti Slovake makar jednom u 2 utakmice.I mislim da je Brazil ovjeren.Sad, ozbiljno uci u tu utakmicu s Latvijom.I onda sacekati Septembar

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 16 maj 2013 07:23

Da hoće Petnjica postati općina i dobiti Latviju. :mrgreen:

Jack kažu ono što sanjaš uglavnom se ostvari.. :|
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 16 maj 2013 07:26

Nema, ovog puta moram optimisticno da sanjam. :) :what:

Razum
Član

Šala mala

Post Postao/la Razum » 16 maj 2013 17:58

Jack je napisao/la:Prije par dana.Sanjam ruzan san.Latvija povela a mi jedva izjednacili.Ibisevic dao gol.Ok, gledao sam tad horor, pa mi se pomutio razum.Dobro,nema se sta mutiti :)
Ali, eto :)
Ma kakva pomutnja? Biće pravo gutavo.
Pozdrav iz Kaknja.
slika
Zadnja izmjena: Razum, dana/u 16 maj 2013 18:02, ukupno mijenjano 1 put.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 16 maj 2013 18:01

:) Dobro, gledao sam horor film tad.Pa, mi se mozda pomutila nocna mora

Eh, djevojke iz Ipaneme.Najseksi Brazilke iz suncane rijeke Januara, ili poznate pod nazivom

RIO DE JANEIRO

:mrgreen:

Razum
Član

Rio

Post Postao/la Razum » 16 maj 2013 18:17

Kažu [hio de žanejro]. Bar mi je tako Paulinha kazala. Još mi danas reče da su u Brazilu Renoi tako loši da i Dacijine Sandero i Dustera prodaju pod Renoa. Off topic, znam, neću više.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 16 maj 2013 20:13

Kljucna utakmica po meni.Ako pobjedimo Latviju.Mislim realno, da samo treba uzeti jos jednom Slovake.Bez obzira na sve.I idemo u Brazil.Dobro je da imamo pravo na jedan kiks, znaci poraz.Prije smo uvijek morali ganjati te bodove, kako god ga okrenes.Ne vjerujem da cemo prosuti bodove protiv Lihtenstajna i Litvanije, ako uzmemo Slovake.Zato ja vidim ovu utakmicu kao jednu od najvaznijih.Naravno, po meni najvaznija je ona s Slovacima, ali ima do tog jos.

Interesantno je da stadion Latvije se zove SKONTO

Ko,skonta skontat ce, a ko nece?

Dobro je da pripreme vec pocinju za 10 tak dana.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 17 maj 2013 23:18

Petnjica?Rekli su 24 Maja.Sacekati jos 6-7 dana ovdje pa cemo vidjeti
Latvija?Rekli su 7 Juna.Makar tako su Blater i Platini rekli.Sacekati oko 3 sedmice

Realno.Za sad mislim da smo odigirali uz malo vise srece, jer sreca nas je pratila u Grckoj.I to strasno.Onako, po svim zeljama nasim.Nakon pola utakmica(5 utakmica).Imamo + 3 boda, rijesili smo utakmice s Grcima.Sto je pozitivno, i imamo pravo na jedan kiks.Proljece je dobro krenulo za nas.Pobjeda nad Grcima, kakva je takva je.Dala nam je sad malo vecu nadu.Svak zna da smo uvijek ganjali to 2 mjesto, borili se uvijek za to 2 mjesto, pa i skroz do kraja.Mi imamo jos mnogo utakmica do kraja.

Po meni sad.Ceka nas veoma vazna utakmica s Latvijom.To ce pokazati koliko smo mentalno spremni za Slovake.I ta utakmica se priblizava.Za manje od 3 sedmice.Moramo naglasiti da ce utakmica biti ranije.Negdje oko 6 sati po Europskom vremenu.Ako prodjemo kroz mentalnu barijeru zvana Latvija.Onda nam dolazi Slovacka, i tu nema kalkulacija.No, opet.Necemo o tome jos.Prvo operacija Latvija

Vrijedi spomenuti da ce Susic vec sad u ovaj ponedeljak zvati nove igrace.Pripreme pocinju u ponedeljak 26 Maja.Za one koji jos ne znaju.Utakmica s Latvijom se igra na stadionu SKONTO.Kapacitet 8000 sjedecih mjesta.U Petak 7 Juna u oko 18:30 po Europskom vremenu

http://en.wikipedia.org/wiki/2014_FIFA_ ... FA_Group_G

Ovo je nasa grupa trenutno.Kao sto vidite.Dolaze nam Slovaci u Septembru.Ima do tog jos.Ali prije tog sad ce i Latvija

Mora nesto Lulic da pokaze za repku.Kao i Pjanic.Pjanic nije igrao protiv Grka x2.A, ni Salihovic nije puno igrao za nas.No, ocekujem Seju na pripremama.Kao i Pjanica

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 19 maj 2013 05:47

+ Salihovicu odsad dati da izvodi penale.Covjek ima hladne zivce u izvodjenju penala. ;)

Ako nas penal zatrefi protiv Slovaka, zna se ko mora da bude izvodjac penala.Tek tako

Dobra stvar je sto se nadam Pjanicu i Salihovicu.Vranjesa nema.Sad ce najvjerovatnije Zukanovic s Mujdzom.Nema druge.A, gdje ce Medunjanin?Hmmm

e-din
Član

Post Postao/la e-din » 19 maj 2013 07:02

Jack je napisao/la:+ Salihovicu odsad dati da izvodi penale.Covjek ima hladne zivce u izvodjenju penala. ;)

Ako nas penal zatrefi protiv Slovaka, zna se ko mora da bude izvodjac penala.Tek tako

Dobra stvar je sto se nadam Pjanicu i Salihovicu.Vranjesa nema.Sad ce najvjerovatnije Zukanovic s Mujdzom.Nema druge.A, gdje ce Medunjanin?Hmmm

jack. zukanovic je protiv grka igrao lijevog beka..(lijevog odbrambenog) a covjek inace u klubu tu poziciju nikad ne igra nego bas vranjesuvu poziciju srednjeg odbrambenog.. . znaci tu ga moze taman zamjeniti jer se i sejo vraca na svoju poziciju gdje je u repki uvijek igrao.. znaci ne bi trebalo biti nikakvih dilema..

bekovi : mujdza i salohovic

srednji odbrambeni: spahic i zukanovic!!!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 19 maj 2013 14:42

Salihovic nikad nije igrao beka, sem za repke :)

Al-DinS
Član

Post Postao/la Al-DinS » 21 maj 2013 16:10

Ne kompletan igrac .

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 23 maj 2013 15:45

Salihovic je napadac a ne bek.Mi mislimo pa sad cemo Seju na beka,. ali on to nije.Ne igra beka za Hofu

Odbrana potencijalna treba da ganjamo Bicakcica i Kolasinca.Zukanovic moze da se jos malo razvije u stabilnog igraca na strani.Nasa najbolja nada je Kolasinac koji bi mogao da zamjeni Spahica..Ima iste visine kao i Spaha samo masivan je fizicka mu je snaga nesto.Jos je mlad, ali i sad igra u boljem timu nego sto je Spaha igrao s svoje 20 godine.Moze momak da se razvija.Sto prije to bolje i ta dvojica, a jos treba vidjeti sta mozemo s Dinom Arslanagicem.Momak je visok 190 cm + defanzivac, znaci bas sto nam treba ovdje.To je trio fantastikus za Odbrane i jos gledati Hajrovica mladjeg.Ako dobijemo svu 4.Imamo odbrane za narednih 10-15 godina.Super!

Sto se tice sredine.Imamo Pjanica,ali treba vidjeti i Dilavera.Takodjer tu treba vidjeti i Husejinovica.To su dva najbolja potencijala u sredini za nas.Nema sumnje.Neko ce morati Misimovica zamjeniti.Tu treba vidjeti sve potencijale

Sto se tice napadaca tu smo sad tanki, ali vidjeti Bahrudina Atajica, mislim da ima velike sanse da dobije poziv za U-21 Bosne i to uskoro, rekao ga je Jagodic zvati

Latvija ima 2 kvalitetna igraca.Imaju Rudnevsa koji je vrstan strijelac, ali igra i u Bundes Ligi.Nasa odbrana je jaca, da ne pricamo o napadu.Sejo ipak nije bek, tako za strucnjake koji bi Seju za beka bacali

Ovo veoma ozbiljno treba shvatit i napasti od prve minute.

Pjanic treba malo vise misica da nabije, jer ce stalno biti podlozan ozlijedama ovako, na svaki dodir lopte tipa Bajramovic a to je nesto sto ne trebamo

:?: :?: :?: :?: :?: :?:

Zaključano