☑ Pravila foruma i savjeti

Izbori statistika

amkos
Član

Re: Izbori 2018

Post Postao/la amkos » 01 jan 2018 15:29

Zmaj je napisao/la:Tipujem da ce Dodo najvjerovatnije osvojit kod Srba. Neznam dali Cova ima pravo na jos jedan mandat?
Ovo je koliko ja znam drugi mandat Čoviću isto kao i Bakiru. Znači da nemaju pravo na još jedan mandat.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

JuzniDoboj
Član

Post Postao/la JuzniDoboj » 01 jan 2018 15:32

Da li mi jos imamo pravo glasati za "hrvatskog" predsjednika? Nesto nisam popratio.
GT su stvorili genocidom, etničkim čišćenjem, urbicidom i kulturocidom, patentirali koncept sekundarnih/tercijarnih grobnica, spaljivali žive ljude, silovali žene i djecu, rušili i pljačkali sve što je palo pod ruke.

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 01 jan 2018 15:40

amkos je napisao/la:
Zmaj je napisao/la:Tipujem da ce Dodo najvjerovatnije osvojit kod Srba. Neznam dali Cova ima pravo na jos jedan mandat?
Ovo je koliko ja znam drugi mandat Čoviću isto kao i Bakiru. Znači da nemaju pravo na još jedan mandat.
Da, al ako sam dobro skonto Covin prvi mandat bio je sam pola mandata?
JuzniDoboj je napisao/la:Da li mi jos imamo pravo glasati za "hrvatskog" predsjednika? Nesto nisam popratio.
Da, nije se mijenjao izborni zakon.
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

JuzniDoboj
Član

Post Postao/la JuzniDoboj » 01 jan 2018 15:51

Pa zasto je onda Covic predsjednik? Nesto ne razumijem.

Treba se valjda onaj Marjanovic iz Nase Stranke kandidovati za 'hrvatskog' clana predsjednistva, bilo bi dobro.
GT su stvorili genocidom, etničkim čišćenjem, urbicidom i kulturocidom, patentirali koncept sekundarnih/tercijarnih grobnica, spaljivali žive ljude, silovali žene i djecu, rušili i pljačkali sve što je palo pod ruke.

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 01 jan 2018 16:14

JuzniDoboj je napisao/la:Pa zasto je onda Covic predsjednik? Nesto ne razumijem.
Zato sto Komsic 2014. godine nije ima pravo da se ponovo kandiduje a Marjanovic odbio ponudu jer sebe nije smatrao "hrvatom" nakon cega je oportunista Suljagic (uz podrsku strani ambasada) svoje strancke kolege ubjedio da je vaznije pokusati njega kao nebosnjaka i ateistu nametnuti Bosnjacima nego traziti hrvatskog oponenta ustasama. Isto tako je postupio i SDP.

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 01 jan 2018 16:15

JuzniDoboj je napisao/la:Pa zasto je onda Covic predsjednik? Nesto ne razumijem.
Zato sto Komsic se nije kandidovo. ;)
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 01 jan 2018 16:50

Zmaj je napisao/la:Vasa ocekivanja za ovogodisnje izbore?
1. Da SDA ipak kandiduje Sebiju kako bi 1.000.000 zena FBiH iz feministicke solidarnosti spasile drzavu od Scepe, Covica i komunista
2. Da Komsic po treci put postane hrvatski clan predsjednistva
3. Da titoisticka SDP ispadne iz drzavnog parlamenta
4. Da probosanske stranke osvoje vecinu glasova u Livanjskom kantonu
5. Da probosanske stranke osvoje dvotrecinsku vecinu u HNK
6. Da probosanske stranke osvoje 4 ako ne 5 od 14 glasova iz RS u Predstavnickom domu parlamenta BiH
7. Da se HDZ upolovi

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 01 jan 2018 17:03

Abidaga je napisao/la:
Kako? Jel nije vec iskoristio svoje mandate?

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 01 jan 2018 17:31

Zmaj je napisao/la:
Abidaga je napisao/la:
Kako? Jel nije vec iskoristio svoje mandate?
Meni koliko je poznato on sada nakon ove pauze od 4 godine moze majorizirati ustase jos makar 8 godina. Samo ga izmjena izbornog zakona moze zaustaviti:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ko-su-p ... /170404056
U jednom od ranijih intervjua predsjednik DF-a i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Željko Komšić kazao je da ima namjeru kandidovati se za člana Predsjedništva BiH ukoliko ga u tome ne spriječe izmjene Izbornog zakona BiH.
"Sve ovisi o tome da li će Čović uspjeti da mi 'zabrani' kandidovanje. Ako ne uspije, hoću. Ako uspije, onda neću moći.

JuzniDoboj
Član

Post Postao/la JuzniDoboj » 01 jan 2018 17:43

34803705223957503189
Zadnja izmjena: JuzniDoboj, dana/u 02 maj 2020 08:56, ukupno mijenjano 1 put.

atif
Član

Post Postao/la atif » 03 jan 2018 04:39

dok mi nagadjamo i nasi spavaju drugi rade sa izdajnicima!

Sigurno je da u SDA ima dosta klosara ali zasigurno je da ima vise iskrenijih bosnjaka nego SDP koja je jedna od najveci izdajnickih stranak.
Zasto GI, DF, NS i SDP izjavljuju i potpisuju da nece sa SDA u koaliciju, pa da bi mogli sa ovim islamofobama i bosnofobama iz dodikistana da ucestvuju
u vlasti. DODIK GRADI I HRANI SDP, tumor i trojanskog konja Bošnjaka! I zato ce sdp da se nadmece i kupi bosnjacke glasove (posebno u RG) kako
bi opet nastupili zajednicki za fasisitima. Niksic se satra obilazeci dodika i hvaleci ga na americkoj crnoj listi.
2018. - projekcije i očekivanja stranaka
Kada se sve sagleda, jedino je izvjesno da će SNSD i nakon sledećih izbora ostati najjača stranka u RG, a sve ostalo će zavisiti od rezultata nadigravanja Milorada Dodika i Marka Pavića.To je i ključna utakmica u narednoj godini, pravi derbi, dok onaj SNSD-a sa SzP-om ide u drugi plan i direktno je zavisan od epiloga ogleda Dodik-Pavić!
piše: Slobodan Vasković
1.
Kraj je godine, interesantno je sagledati namjere i želje stranaka za iduću, izbornu, 2018. SNSD, poslednjih mjesec dana, emituje volju da na izborima 2018. ne samo pobijedi, već obezbijedi toliku većinu da suvereno vlada naredne četiri godine. Ponovo se u ovoj stranci nadaju rezultatu “Pet Predsjednika”, kakav su imali nakon izbora 2006. godine. Tada je SNSD osvojio institucije predsjednika RG, člana Predsjedništva BiH, entitetskog premijera, predsjedavajućeg Savjeta ministara i predsjednika Narodne skupštine RG. Uz to su imali i (rotirajuće) predsjedavajuće oba doma parlamenta BiH.

14. U SNSD-u Šarovića vide kao najopasnijeg konkurenta i pripremili su poseban “predizborni set” za njega. Dodik upravo zbog toga ojačava SDP Nermina Nikšića u RG, kako bi imao i njihovog kandidata u funkciji SNSD-ovog; Interes bi trebao biti artikulisan kroz odvlačenje dijela bošnjačkih glasova u trci za člana Predsjedništva BiH.
http://slobodanvaskovic.blogspot.de/201 ... anaka.html

Dodik: Mirko Šarović najbolji srpski musliman u BiH, neka im ustane i Alija Izetbegović...
On je naveo da ne razmišlja o protivkandidatima, jer ankete govore da im neće pomoći ni muslimanski glasovi iz inostranstva.
"Pošto je Mirko Šarović najbolji srpski musliman u BiH, vjerovatno računa na scenario kakav je bio sa Mladenom Ivanićem, koji je prošli put kao kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH pokupio 38.000 glasova i tako pobijedio Željku Cvijanović, koja je od njega imala 20.000 više srpskih glasova. Naše kalkulacije govore da im neće pomoći ni 100.000 muslimanskih glasova", rekao je Dodik za "Euroblic".

Kada je riječ o provođenju peticije u Sumskoj o radu Suda i Tužilaštva BiH, Dodik je rekao da je to ozbiljna tema i da to niko neće izbjeći. "Mi smo to locirali za malo kasnije. Ako uđemo u poziciju da budemo vlast na nivou BiH, a vjerujem da hoćemo, neće biti nijedne teme u BiH dok se ne riješi pitanje rada Suda i Tužilaštva. Ako nećete da rješavate, stajaćemo onda na svim temama i to im je jasna poruka", naglasio je Dodik.
http://vijesti.ba/clanak/388141/dodik-m ... zetbegovic

atif
Član

Post Postao/la atif » 03 jan 2018 04:53

POLITIČKA PAPAZJANIJA U RG: Milorad Dodik mora u Sarajevo, a Igor Radojičić nije Srbin!

Novi blog Slobodana Vaskovića prenosimo u cijelosti
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/685 ... srbin.html

suadface
Član

Post Postao/la suadface » 05 jan 2018 18:16

amkos je napisao/la:
Može Čović, ne može Bakir, jer je Bakir dva za redom, a onaj nije. Ne bojim se ja Čovića stara je on komunjara, evo i sad je bio član predsjedništva šta je napravio za ustaše? Ja bi čak volio da se on kandiduje opet, ali da se isto Komšić kandiduje pa da ga povalja.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 05 jan 2018 18:22

Pa ima li onda ikakvo ograničenje broja mandata ? Po ovome ispade jedan čovjek u toku svog života može imati 3-4 mandata za Člana Predsjedništva BiH ?!? Niđe veze što bi se reklo. :lolcina: :sos:

suadface
Član

Post Postao/la suadface » 05 jan 2018 18:35

amkos je napisao/la:Pa ima li onda ikakvo ograničenje broja mandata ? Po ovome ispade jedan čovjek u toku svog života može imati 3-4 mandata za Člana Predsjedništva BiH ?!? Niđe veze što bi se reklo. :lolcina: :sos:
Yebiga može. Ne trebaš da se čudiš pa imaš ljude koji su zadnjih 20 godina po parlamentima raznim ili ministarskim funkcijama. Ali kažem ti u tome sam profesionalno involvisan ne bojim se ja Čovića, taj samo sebe gleda. Ne bojim se ni Dodika, taj laje samo, ali nema muda da ugrize. Pustite animozitete i to što ga ljudi ne vole samo zbog pojave. Bećirović bi bio dobar izbor za nas, a volio bi da se Komšić kandiduje više nego pare.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 05 jan 2018 18:38

Što bi se reklo, biće guravo pravo. :roll: :what:

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 05 jan 2018 18:48

amkos je napisao/la:Što bi se reklo, biće guravo pravo. :roll: :what:
amkos, hoces li se ti kandidovat za izbore? :zastava:

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 05 jan 2018 19:10

Zmaj je napisao/la:
amkos, hoces li se ti kandidovat za izbore? :zastava:
Sad zasad "ganjam" privatni sektor, malo "bježim" od politike. Ali nikad se ne zna šta budućnost nosi. :respekt:

suadface
Član

Post Postao/la suadface » 05 jan 2018 19:16

Ne mora bit ako pametno odigramo. prošli put se Amerika upetljala i ubacila nekoliko kukavičjih jaja pa je ispalo kako je ispalo. Ovaj put malo sabura neće bit na odmet.

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 11 jan 2018 13:54

Željko Komšić: Kandidovat ću se za člana Predsjedništva BiH

slika

Predsjednik Demokratske fronte (DF) Željko Komšić gostovao je u programu Hayat TV i najavio svoju kandidaturu za člana Predsjedništva BiH za oktobarske izbore.

Na pitanje novinarke da li će se kandidirati za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, Komšić je odgovorio:

- Kako sad stvari stoje, hoću. Kandidovat ću se za člana Predsjedništva – kazao je Komšić.

Inače, o njegovoj kandidaturi već dugo se špekulira. Komšić je bio član predsjedništva BiH u u dva uzastopna mandata tačnije od novembra 2006. do novembra 2014. godine.
https://www.cazin.net/vijesti/zeljko-ko ... nistva-bih

Covic na aparatima.

Odgovorite