☑ Pravila foruma i savjeti

Vitalna statistika BiH

Drina
Član

Re: Zivorodjeni Bih 2013

Post Postao/la Drina » 22 jul 2013 13:30

Cudni su mi ovi podaci od pocetka godine. Npr u maju Odzak ima odnos 1/18. Tesko za povjerovati.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Ananas
Novi kolač

Post Postao/la Ananas » 22 jul 2013 13:42

Drina je napisao/la:Cudni su mi ovi podaci od pocetka godine. Npr u maju Odzak ima odnos 1/18. Tesko za povjerovati.
Vjerojatno gledaš siječanj/januar i mene je zbunilo, tribaš doli prebacit.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 22 jul 2013 13:58

Da moja greska. No ipak su mi pomalo cudni podaci za neke opcine. Vidjet cemo sta ce biti na kraju godine.

e-din
Član

Post Postao/la e-din » 22 jul 2013 14:01

mislim da je razlog smanjenja zivorodjenih to sto nije bilo zakona za jmb. ko god je imao strani pasos i rodio je vani..

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 22 jul 2013 15:38

Meni su pali u oči dobri rezultati Gračanice i Tešnja,

u maju Gračanica ima 53 rođena, a Tešanj čak 56 .

I jedna i druga općina , i to svaka za sebe, imaju više rođenih nego cijeli zapadno-hercegovački kanton ,

koji čine općine Grude,Posušje,Ljubuški i Široki Brijeg.

:huhu:
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 jul 2013 16:07

Ma, ja

U Septembru cu dati konkretne cifre.Ovo mi se ne da.Nisam, a niti zelim da komentarisem ovo.Ne mozda sto se bojim, nego kad vrijeme dodje.Ja cu reci sve sto zelim.Ali, ne, ne jos.Jos mjesec i frtalj.Kasnije cu napisati i mozete da prepisete jer ja se ne bojim ni kritika, oko ovog

Mostar je razvikan grad,gdje Hrvati nece rasti, nego ce biti obratno, ko to misli.Nek i dalje misli

A, moje misljenje dolazi 1 Septembra.Svakog dana, sve blize.I onda?

Onda cemo vidjeti, kako ce biti, zar ne

Samo imam i ja crtace mapa,da ne bude zabuna

:)
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 jul 2013 18:14

Na onom skutorskom copy+ paste prepisivacina foruma, optuzuje me da sam Bosnjo.Molim vas.Nema gore kletve od mene, nego da me i samo spomenete s tom budalom

''Bosnjo'', nisam ja, niti bih zelio da budem takav retajski pacijent.Pa, ja napravio biracki spisak 2010, ovaj kao pokvarena gramofonska ploca to ponavlja.Zamolio bih vas da ne vrijedjate sebe, jer znam da ste glupi.Mene ne vrijedjate

Sto se tice ovih podataka.Uz duzno izvinjenje, jer zena je bila na godisnjem.Ljeto je.Desava se

Podatci nisu toliko ni losi, jer znam pouzdano da zadnjih par mjeseci nece biti toliko lose.Kao i da mnogo vise djece iz Usk se radja po Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji sto daje totalno ludu sliku i nerealnu broja zivorodjenih.Ja znam da one skutorske budale stvarno vjeruju da se toliko rodilo Bosnjaka ili ljudi, ali i Cro doktori, su bas za one Skutorske ''demografe'' prave ''ubice'' jer oni sami kazu, da po Karlovcu, Zagrebu ima sve vise porodilja iz Usk.No, haj.Nek vjeruje neko da su Bosnjaci toliko losi.Mnogo je bolje, nego sto mislite.Uostalom, popis ce svoje reci.Mnogo prije nego poslije

Tek je prvih 5 mjeseci proslo.Sad bi trebalo da vidimo narednih 5 mjeseci.Od Juna do Oktobra.Kako ce biti.Znaci do kraja godine.Da dadnemo neku predstavu, kakvo je stanje ovdje

Vjerujem da postoji odredjen minus kod Bosnjaka, ali cuj.Ja vam kazem da su godinama neke opcine Sa kantona bile negativne.Danas, vise nisu

Najvise me je razocarao ipak Sanski Most.Sto se tice nekih nazovi gluposti o nacionanim parkovima.Jel ono drustvo nema podatke, pa sad laprda sto vise, prije popisa.Livanjski kraj je izgubio 10 000 katolika od popisa 1991.Sa 30 000 na 20 000.Ako to nije nacionalni park, ja ne znam, sta jeste.Hehe

A, za ostalo.Steta sto necu aktivnije za 2 mjeseca nesto reci oko zivorodjenih, jer popis ce krenuti, ali cuj

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 jul 2013 18:23

Drina je napisao/la:Cudni su mi ovi podaci od pocetka godine. Npr u maju Odzak ima odnos 1/18. Tesko za povjerovati.
Pogranicne opcine su podlozne migraciji stanovnistva, ali i naprimjer radjanju djece u drugim drzavama

Neum, Odzak, Kladusa, Cazin.Samo iz opcine Kladusa je prosle godine rodjeno 150 djece u Hrvatskoj.Totalna dominacija,No, ta djeca nisu usla u spisak.Mi samaramo u Kladusoj, a zvanicna statistika nam daje mrvice.Nazalost, ta cifra je po nekim procjenama.I do 200-250.Kladuski Bosnjaci cine oko 10 000 ljudi u Sloveniji, i od kraja 60 tih godina oni migriraju ka Sloveniji i Hrvatskoj, a ima djece nase radjaju se gore, a zive dole

Navescu ti katolicko selo Smrekovac kraj Kladuse.Sva Hrvatska djeca 100%.Pohadjaju skolu u Hrvatskoj.Zvanicna statistika kaze da tamo nema nijednog katolika.Istina je da u Smrekovcu zivi 20 tak djece katolicke, i oko 159 katolika, sto je manje nego 266 zadnjeg popisa 1991, ali nije toliko palo

U Novom Gorazdu zvanicna statistika kaze da imas 2% Bosnjaka u Osnovnim skolama, ali 95%+ Djece zive tamo ali pohadjaju skolu u Gorazdu.,Znaci, imas moze se reci fluktaciju stanovnistva iz nekih pogranicnih opcina Federacije, ali i drugih opcina.Ocekujem jos vece povecanje rodilja po Hrvatskoj.Zapamti.Samo u Karlovcu je oko 20 tak djece iz Kladuse porodilo se prosle godine.A, zna se da djeca dole forsiraju Zagreb

Najbolji slucaj su ti Osnovne skole, tako u Odzaku treba da dodas naprimjer katolicima, kao i u NEUMU, ali blesav je onaj ko vjeruje da smo mi stvarno tako losi u Usk kantonu

BosniaUser
Član

Post Postao/la BosniaUser » 22 jul 2013 18:31

Zaboravih da na pisem od srece prije 2 dana tacnije 21.7 u Jajcu su rodjena 2 djecaka oba Bosnjaka,jedan je drugo dijete u porodici-MOJ RODJO :D a drugi je trece dijete u porodici :rocky:

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 22 jul 2013 18:49

Vatandzija89 je napisao/la:Zaboravih da na pisem od srece prije 2 dana tacnije 21.7 u Jajcu su rodjena 2 djecaka oba Bosnjaka,jedan je drugo dijete u porodici-MOJ RODJO :D a drugi je trece dijete u porodici :rocky:
Mašala
:mashallah: :zastava: :respekt:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 jul 2013 19:19

Ohrabrujuce vijesti.Bas ti hvala za tu informaciju Vatandzija

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 22 jul 2013 19:54

I ja imam dvije poznanice koje u augustu aBd radjaju. Danas mi je treca poznanica dobila dijete..
Masala..
Bice Bosnjaka Beglerbeze hehe..
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

ABen
Član

Re: Iseljavanje hrišćana iz Bosne

Post Postao/la ABen » 23 jul 2013 09:36

30% njih zivi ovako i ima ove probleme. U stvari svi koji nemaju platu iz budzeta genocidne, nemaju sta da jedu i muce se da prezive. I pitanje je ostaje iseltiti ili muku muciti.
Fočak krenuo na samoubilački put
http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... 01786.html
23.07.2013 13:59
Fočak Zoran Blagojević pritisnut mukom i teškom materijalnom situacijom odlučio se na, kako kaže, čin ravan samoubistvu.

Krenuo je iz Foče u Banjaluku, pješice na put dug više od 300 kilometara. Počeo je i štrajk glađu, a neće, kaže Zoran, koristiti ni redovnu terapiju lijekovima.

U petočlanoj porodici Blagojević niko nije zaposlen. Zoran živi sa suprugom, dva sina i majkom, čija je penzija jedini izvor prihoda.

Prije rata Zoran je radio kao vozač autobusa, a prije dvije godine za život je zarađivao vozeći taksi. Od tada posla nema, a svaki dan situacija je sve teža.

Nema novca ni za plaćanje kredita, pa očekuje da banka zbog dugovanja zaplijeni stan u kojem žive.

Blagojević tvrdi da se obraćao mnogima za pomoć, da je pisao i predsjedniku RS Miloradu Dodiku i predsjednici Vlade Željki Cvijanović i tražio da mu pomognu da zaposli jednog sina. Odgovora, a i pomoći, kaže nije bilo.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

eduardo

Re: Tuzla - živorođeni

Post Postao/la eduardo » 23 jul 2013 13:59

262

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 23 jul 2013 15:52

Ma to je jos Foca. Ja vam kazem da je to jedan od najsiromasnijih krajeva u Europi. Imali sankcije 10-godina nakon rata i zaobilazili ih strani donatori u periodu kad je pristizalo najvise sredstava. Onda im se na leda nakacio laktasenko jer su dva puta birali protivnika. Tako da je sve propalo.

bit ce jos gore kad im ukinu onu popovsku skolu i medicinski fakultet

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 23 jul 2013 18:21

Eduardo jel ovo sve, fali li možda koji dan, malo je ovo sad zasad. :what:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 23 jul 2013 18:36

amkos je napisao/la:Eduardo jel ovo sve, fali li možda koji dan, malo je ovo sad zasad. :what:
Juli ima još sedam dana, to je još najmanje 90 beba.

znači minimum će u Tuzli biti 350 beba za juli

eduardo

Post Postao/la eduardo » 24 jul 2013 10:15

amkos je napisao/la:Eduardo jel ovo sve, fali li možda koji dan, malo je ovo sad zasad. :what:
Zasad je ovolika cifra iako ima još 8 dana do kraja mjeseca. Vjerujem da će biti bar 350 rođenih za 7.mjesec.

eduardo

Post Postao/la eduardo » 24 jul 2013 11:08

279

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 25 jul 2013 11:39

Fočak krenuo na samoubilački put
Tako sto ce propjesaciti 300 km?Izvini jebem mu, ali 300 km nije neki samoubilacki put.Pa, i bez hrane i vode.Mozes za 10 dana doci u Bl.Dobro.Iako sumnjam da nece na potoku se napiti vode.Sto se tice taksija.Radio bih on, ali nema turista u Foci, nema industrije.Pogledaj razruseno Gorazde i dobro ocuvanu Focu.Koliko je novih poslova otvoreno u Gorazdu a koliko u Foci.A, to je oko 30-35 km razdaljina.

Sto se tice iseljavanja.To ce se desiti.Pa, navescu primjer gdje cirka i do 1000 Pravoslavnih godisnje iseli iz Crne Gore.To je mala drzava, i ako od tih 1000 najvise je sa sjevera Crne Gore.Onda se vidi tek katastrofa

Prvi preliminarni podatci ce uslijediti na ovom forumu, par dana nakon sto popis zavrsi.No, i kad krene popis imat cu predstavu kako se desava prebrojavanje i sve.Vjerujem da ce se krscani nastaviti iseljavati iz Bosne, i da ce nas broj samo rasti ovdje''

Odgovorite