☑ Pravila foruma i savjeti

Izbori statistika

Abidaga
Član

Re: Izbori 2018

Post Postao/la Abidaga » 15 apr 2017 02:30

Abidaga je napisao/la:Nakon kontraverznog filma ‘Makedonac’ u kojem se opisuje njegovo spašavanje naouržanih separatista, komandant 43. Drinske brigade Amir Reko počinje i politički angažman.
– Smatram da BiH treba politička alternativa, kultura dijaloga i pomirenje naroda kao i oslobađanje zabetoniranih demokratskih procesa. To je moj pogled na zajedničku nam domovinu. U ratu sam se bio spreman žrtvovati za ove narode, a s tom vizijom se vodim i sada, u miru. Želim da naši mladi žive živote u budućnosti, a ne stalno i iznova opterećeni našom krvavom prošlošću s kojom im sada drže zarobljene aktualne politike. Moj razlog za ovakav pothvat je – razlog savjesti i odgovornosti prema mojoj zemlji i ljudima koji ovdje žive, kaže Reko u izjavi za Dnevni list.

Novi pokret već ima i ime – BH MOST. On ističe da je njegove ideje i namjeru podržalo oko 50-ak bh i inozemnih intelektualaca svih nacionalnosti te smatra da BiH konačno treba biti suvremena zemlja, neopterećena prošlošću... Reko kaže da podrška za politički angažman pristižu ne samo iz Bosne, nego i iz Hrvatske i Srbije. Kako izgleda, Bosnu očekuje burna predizborna godina.

http://dnevni-list.ba/web1/bosna-i-herc ... svoj-most/
Reko u Foci:
sb90r2tSmd4

Mehmed beg Catic
Član

Post Postao/la Mehmed beg Catic » 18 apr 2017 05:11

Abidaga je napisao/la:Nakon kontraverznog filma ‘Makedonac’ u kojem se opisuje njegovo spašavanje naouržanih separatista, komandant 43. Drinske brigade Amir Reko počinje i politički angažman.
– Smatram da BiH treba politička alternativa, kultura dijaloga i pomirenje naroda kao i oslobađanje zabetoniranih demokratskih procesa. To je moj pogled na zajedničku nam domovinu. U ratu sam se bio spreman žrtvovati za ove narode, a s tom vizijom se vodim i sada, u miru. Želim da naši mladi žive živote u budućnosti, a ne stalno i iznova opterećeni našom krvavom prošlošću s kojom im sada drže zarobljene aktualne politike. Moj razlog za ovakav pothvat je – razlog savjesti i odgovornosti prema mojoj zemlji i ljudima koji ovdje žive, kaže Reko u izjavi za Dnevni list.

Novi pokret već ima i ime – BH MOST. On ističe da je njegove ideje i namjeru podržalo oko 50-ak bh i inozemnih intelektualaca svih nacionalnosti te smatra da BiH konačno treba biti suvremena zemlja, neopterećena prošlošću. No, o visini politički ambicija za sada više ne želi otkriti.

Inače, Amir Reko rodom je iz sela Gudelj u općini Foča. Prije rata bio je visoki oficir JNA, s diplomom Vojne akademije. Nakon što je dezertirao iz JNA priključuje se Armiji BiH, no njegov život zauvijek je obilježila osobna tragedija, kada mu u vihoru rata Srbi ubijaju majku i najbližu rodbinu u njegovo selu. No, unatoč osobnoj tragediji, Reko nekoliko dana nakon toga nije pokleknuo osvetničkom porivu i izvršio ‘čišćenje’ sela Bučje sa srpskim stanovništvom koje je ocijenjeno kao važan strateški i vojni cilj, već je dogovorio mirnu predaju mještana i naoružanja. Tako je spašeno skoro 50 života, a mještani ovog sela i danas za Reku kažu da je on njihov "eroj" i zaštitnik. Na tom temelju je i nastao dokumentarac ‘Makedonac’, njegovim nadimkom zbog dugogodišnjeg vojnog službovanja u Makedoniji.

Reko kaže da podrška za politički angažman pristižu ne samo iz Bosne, nego i iz Hrvatske i Srbije. Kako izgleda, Bosnu očekuje burna predizborna godina.

http://dnevni-list.ba/web1/bosna-i-herc ... svoj-most/

Taj tip mi je pravo suhveli. Gledao sam njegov intervju i sama pojava, "govor" tijela i ociju pokazuju covjeka koji mi nije nikako legao, nesto nije u redu.

A tek kada je poceo da prica: "JA odbranio , JA bio autoritet, JA komandovao odbranom Gorazda " kao da nije bilo ni jednog drugog komandanta ili heroja vec je sve spalo na njega.
A pogotovo dio da je dosla " naredba da se cisti selo " a on ih spasio tj Bosnjaci su zeljeli da izvrse zlocin i pobiju te ljude ali eto on to nije dozvolio, samo to po sebi govori da je on spreman da proda bilo koga drugog i koristi istu onu propagandu kao i vlasi samo da bi se dokopao vlasi.

I moja sumnja se pokazala istinitom, cujem da je on svjedok na strani tuzilastva protiv pripadnika Armije RBiH iz Gorazda, i da se na osnovu njegovog svjedocenja pravi optuznica za tzv " zlocine nad vlasim ". :vomit:

Volio bi da nisam u pravu ali sve mi govori da je on neka podvala, kukavicije jaje koja se Bosnjacima pokusava da podmetne, od ovoga covjeka se ne treba nista dobro ocekivati.
Tražim od vas kad se rasformira ova brigada, kad vi svi borci budete na svojim radnim mjestima, da se isto ovako družite, poštujete i uvažavate. Samo tako ćemo biti skupa svi zajedno! JER JE I POSLIJE RATA RAT!” Brigadni general Izet Nanić

Gost1
Član

Post Postao/la Gost1 » 20 apr 2017 16:24

https://focanskidani.wordpress.com/2016 ... o-i-video/
... Za zločin u Gudelju, odgovorna je regularna vojna policija VRS-a, neke komšije su mu kazale da niko od njih nije živ, osim NENADA BLAGOJEVIĆA KOJI JE U KANADI. Jedan blizak komšija Srbin htio je posvjedočiti, no na njega je vršen veliki pritisak. Izvršio je samoubistvo prije nekoliko godina....
MAKEDONAC/Macedonian
https://www.youtube.com/watch?v=IKYjDXVQFxM

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 21 apr 2017 18:37

Gost1 je napisao/la:https://focanskidani.wordpress.com/2016 ... o-i-video/
... Za zločin u Gudelju, odgovorna je regularna vojna policija VRS-a, neke komšije su mu kazale da niko od njih nije živ, osim NENADA BLAGOJEVIĆA KOJI JE U KANADI. Jedan blizak komšija Srbin htio je posvjedočiti, no na njega je vršen veliki pritisak. Izvršio je samoubistvo prije nekoliko godina....
MAKEDONAC/Macedonian
https://www.youtube.com/watch?v=IKYjDXVQFxM
Zasto si stavio ovo ovdje? :)
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Gost1
Član

Post Postao/la Gost1 » 22 apr 2017 10:59

Dva prije meni su bili off topic pa i ja da nastavim :) :goofy:
Premjesti ako mozes.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 22 apr 2017 15:51

Bruka za BiH i Bošnjake: Deset razloga zbog kojih Radončić ne smije postati član Predsjedništva!

1. Nije rođen u BiH
2. Obrazovanje
3. Strani jezici
4. Optužnice
5. Parnerstvo s Kelmendijem
6. Moralne kvalitete
7. Dragan i Milorad, Fahrova jarana dva
8. Nedostatak vizije
9. Uspješan biznismen, malo sutra
10. Zavičajni atavizmi

https://www.faktor.ba/vijest/bruka-za-b ... a-245462#2
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 apr 2017 15:56

1. Nije rođen u BiH
Znaci pola Sarajeva automatski otpada
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 11 maj 2017 18:16

Ljudi se masovno odriču osobne BiH: Hrvatski populizam uoči lokalnih izbora smanjuje broj Hrvata birača u BiH!
„Imam prijavljeno prebivalište, automobil na hrvatskim tablicama, hrvatsku vozačku dozvolu, plaćam porez, boravišnu pristojbu za svoje goste i evo danas mi je došlo pismo da sam odjavljen iz svoje vlastite kuće. Kako bi „premostio problem" odnosno ponovno vratio prebivalište u Hrvatskoj moram iz policije u Čitluku donijeti potvrdu da nemam osobnu iskaznicu u BiH, što je totalno suludo.
Ukoliko ja i desetci nas se odreknemo osobne iskaznice u BiH, automatizmom se smanjuje broj Hrvata birača u BiH, a samim time se dovodimo u situaciju da postanemo manjina. Ne dovodimo se sami, već nas dovodi Lijepa naša. Hrvati u BiH nisu nikome smetali kad je prva linija bila u Hercegovini, jer tada nije bio ugrožen ni Metković, ni Ploče, a niti Makarska.
https://www.hercegovina.info/vijesti/vi ... #news_view

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 11 maj 2017 19:03

Biracki spisak je toliko napumpan u korist ustasha i cetnika.Primjer Srebrenice gdje 72% redovnog birackog tijela su Srbi.Imas popis gdje su Bosnjaci vecina.Imas 60% prvacica Bosnjaka u opcini.Imas vecinu Bosnjaka u osnovnim skolama.Pa i kreten bih skopcao da ovdje nesto ne stima.Hrvatska temeljno cisti biracke spiskove svakih mjesec dana.A kod nas nista se ne radi vec skoro 18 godina.
:!: :!: :!:
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 13 maj 2017 03:53

Vladika Grigorije osniva stranku?
http://www.alo.rs/grigorije-skida-manti ... nku/106264
- U ovom trenutku vladika Grigorije razmišlja o opcijama da podrži jednu političku stranku, ali čak i da formira svoju stranku sa ciljem da dogodine preuzme vlast u Republici Srpskoj. U tome ima i podršku Ambasade SAD u BiH i sa ambasadorkom Morin Kormak se sastajao u više navrata, tako da novac za pokretanje novog pokreta ne bi trebalo da predstavlja problem. On bi zauzvrat postao bitan faktor u BiH, ali bi zbog bliskih odnosa sa Vukom Jeremićem taj uticaj pokušao da proširi i na Srbiju. On bi na taj način praktično postao „predsednik iz senke” u Republici Srpskoj i veoma bitan faktor u regionu. Da li će to uraditi preko nekoga i pružiti mu podršku ili će se ipak odlučiti da „bude deo nekog novog pokreta”, saznaćemo veoma brzo - otkriva izvor „Alo!”.

Osim Dodika, Grigorije je otvoreno izjavio da ne voli ni vlast u Srbiji s Aleksandrom Vučićem na čelu, pa se može zaključiti da bi njegovo političko angažovanje značilo i pogoršanje odnosa između Srbije i Republike Srpske.

Analitičar Branko Radun kaže za „Alo!” da je očigledno da vladika Grigorije ima velike političke ambicije.
- On očigledno ima političke ambicije i njegovi stavovi se očigledno razlikuju od Dodikovih. On želi da dođe u poziciju u kojoj može da odlučuje od odnosima unutar BiH, odnosno da bude arbitar između RS i Federacije, ne samo na verskom planu, nego i na političkom. Veoma je moguće da će podržati opciju protiv Dodika, a da li će potpuno ući u političke vode i izaći iz Crkve, to ne bih mogao da kažem. Kada su tokom prošle godine od verskih vođa u BiH odapinjane otrovne strelice da „Vlah ne može biti na čelu Srebrenice” i da je RS genocidna tvorevina, nije reagovao i bez problema je sedeo s ljudima koji su to tvrdili. To možda i pokazuje u kom smeru će ići njegovo poltičko delovanje - kaže Radun.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 13 maj 2017 10:55

Osjeti se velika panika kod srbokatolika. Svima je jasno da su propali i da ce postepeno nestajati. Od ciklusa do ciklusa. Bice potpuno pometeni na narednim izborima u Srednjoj Bosni. Zato i pokusavaju izgurati neke vratolomije i zalediti trenutno stanje jer nikad nece imati vise od onoga drze danas

Biracko tijelo im se topi kao santa leda

.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Burek
Član

Post Postao/la Burek » 14 maj 2017 20:08

Drina je napisao/la:Osjeti se velika panika kod srbokatolika. Svima je jasno da su propali i da ce postepeno nestajati. Od ciklusa do ciklusa. Bice potpuno pometeni na narednim izborima u Srednjoj Bosni. Zato i pokusavaju izgurati neke vratolomije i zalediti trenutno stanje jer nikad nece imati vise od onoga drze danas

Biracko tijelo im se topi kao santa leda

.
2016. je hrvatska diaspora bila bas aktivna. HDZ je cesto 10% i vise svojih glasova dobio is diaspore. Pogotov po RS. Tamo su negdi do 90% pismom glasali. Ako je to sad krenilo da se to malo nagleda bit ce 2020 bas intersantno. Mozda cu u Vares i Odzak bit opet nasi na vlast.

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 21 maj 2017 09:07

Mehmedović: Seka može biti kandidat lahko, ako Bakir potpiše
https://www.youtube.com/watch?v=XCXIJyaMlLI
slika

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 22 maj 2017 16:33

RH zatražila u Vijeću sigurnosti izmjene bh. Izbornog zakona

https://www.vecernji.ba/vijesti/rh-zatr ... na-1171516

Drina
Član

Re: Izbori 2016

Post Postao/la Drina » 05 jun 2017 07:06

Stariji vijećnik SDP-a u Čapljini povukao mandat u korist mlađeg kolege
Nedžad Merdan, student iz Čapljine, prije petnaestak dana postao je vijećnik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BIH) u Vijeću Općine Čapljina. Ova priča ne bi bila neobična da mu to nije omogućio stariji stranački drug Ante Krešić, ustupajući svoje vijećničko mjesto
https://www.klix.ba/vijesti/bih/stariji ... /170605065

+1 jedan Bosnjak u opcinskom vijecu tako da ih sada imamo 5 ili 20%

http://izbori.ba/rezultati_izbora_2016/ ... 173/0/1583
Biće onako kako Bošnjaci odluče

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 13 jun 2017 04:59

Bošnjačka ljevica će ponovno kandidirati Hrvata za Predsjedništvo BiH
- Rano je još o tome govoriti, ali ćemo imati te kandidate. Mi smo objeručke dočekali Savez za promjene, a Mladen Ivanić koji je izabran zahvaljujući bošnjačkim i hrvatskim glasovima, pokazao se kao veći Dodik od Dodika. Razlog je da se taj dio biračkog tijela više nikad ne shvata zdravo za gotovo - rekao je Suljagić.

Naglasio je da su članovi SDA uništili sve što su dotakli.

- Da mi je neko rekao da će Sarajevo biti bez vode, da će tramvaji biti na aukciji, a da će grad biti toliko zagađen da Peking izgleda kao Švarcvald, ne bih mu vjerovao. Oni su uništili sve što su dotakli - mišljenja je Suljagić.

https://www.hercegovina.info/vijesti/vi ... #news_view

Mehmed beg Catic
Član

Post Postao/la Mehmed beg Catic » 13 jun 2017 05:05

amkos je napisao/la:Bošnjačka ljevica će ponovno kandidirati Hrvata za Predsjedništvo BiH
Super, neka se krenulo sa tim. Koliko su se samo psi trljali niz dlaku a sve gori i gori , neka im se ovako vrati :gut:
Tražim od vas kad se rasformira ova brigada, kad vi svi borci budete na svojim radnim mjestima, da se isto ovako družite, poštujete i uvažavate. Samo tako ćemo biti skupa svi zajedno! JER JE I POSLIJE RATA RAT!” Brigadni general Izet Nanić

Zenicaninn
Član

Post Postao/la Zenicaninn » 13 jun 2017 07:38

Sa ovim ce stvoriti samo problem. A katolibani jedva čekaju takvu nešto da mogu predstaviti svjetskoj javnosti kako ih "majoNeziramo", kako nemogu birati svoje predstavnike itd.

Preko njih hrvatska servira na svakoj prilici i evropskim skupovima kakve monstrume BH skutoru moraju trpiti, a još nemaju nikakvu podlogu pa izmisljaju razne laži kao naprimjer da su podrucja gdje su Hrvati većina najzagađeniji itd. A šta bi tek govorili kad bi imali podlogu.

Nama uopće nije toliko potrebno da im dajemo podlogu da javnost propagandom bombadiraju.
Onu su sad ranljivi i traže razloga za sukob, jer im iz Hrvatske i BiH odose svi za EU a ekonomija (možda zbog tog razloga) raspada.

Nema ju oni jos dogu. Zato bi bilo pametnije da se rahat istope iz BiH a da nemaju podlogu za neke politicke ofanzive.
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)

Mehmed beg Catic
Član

Post Postao/la Mehmed beg Catic » 13 jun 2017 08:26

Zenicaninn je napisao/la:Sa ovim ce stvoriti samo problem. A katolibani jedva čekaju takvu nešto da mogu predstaviti svjetskoj javnosti kako ih "majoNeziramo", kako nemogu birati svoje predstavnike itd.

Preko njih hrvatska servira na svakoj prilici i evropskim skupovima kakve monstrume BH skutoru moraju trpiti, a još nemaju nikakvu podlogu pa izmisljaju razne laži kao naprimjer da su podrucja gdje su Hrvati većina najzagađeniji itd. A šta bi tek govorili kad bi imali podlogu.

Nama uopće nije toliko potrebno da im dajemo podlogu da javnost propagandom bombadiraju.
Onu su sad ranljivi i traže razloga za sukob, jer im iz Hrvatske i BiH odose svi za EU a ekonomija (možda zbog tog razloga) raspada.

Nema ju oni jos dogu. Zato bi bilo pametnije da se rahat istope iz BiH a da nemaju podlogu za neke politicke ofanzive.

Sa ovim ili bez ovog oni stvaraju probleme pa cak i kada nema razloga za probleme.

Isto kao i vlasi , ako se nema razloga onda se izmisli, pa svi se sjecamo kako su na Bosnjake pljuvali i siktali kada su oni sokci iz Orasja optuzeni za zlocine. Vlaske zrtve, vlasi skupljali dokaze, vlaski tuzilac i sokica mu sefica digli optuznicu a opet su od Zagreba pa do Gruda siktali kako su za to krivi Bosnjaci i kako je to jos jedan primjer ugnjetavanja i majorizacije :vomit: A Bosnjaci ni luk jeli , ni luk mirisali a opet ih sokci proglasili za krivce.

A pogotovo za "preglasavanje i izbor predstavnika", to su govorili oni dok i nije Covic dosao u Predsjednistvo i ocekivalo se da ce da prestane kada dobije clanstvo u Predsjednistvu, da nece vise imati ne samo izgovor vec i razlog da se zele da im neko drugi bira predstavnike...i sta bi kada je dosao ? Da li je prestao da prica o tome kako Bosnjaci biraju sokcima predstavnike ? Nije, iako je on clan Predsednistva pa je prema tome dobio upravo ono o cemu je kukao citavo vrijeme ali ni to nije sokcima dovoljno vec je postalo jos gore.

Pristajanjem na njegove uslove mi pristajemo da sokci nama odlucuju za koga mi smijemo da glasamo i zar to nije aparthejd i sve ono za sto se Evropa , deklarativno, bori ?
Kazem deklarativno jer vidimo da niko ne reaguje kada sokci danas sire svoje lazi kako su majorizovani i kako im drugi biraju predstavnike a Covic ima funkciju u najvisem organu drzave a to je dobio jer su Bosnjaci na taj nacin mislili da ce da ga udobrovolje i sta bi na kraju ? Sokci se samo jos vise digli i koriste to mjesto da se jos vise udruze protiv Bosnjaka. Ono odbijanje obnove tuzbe protiv Smrdije je njegovo djelo i on je direktno odgovoran za to i on koristi funkciju koju ima i taj adut im treba izbiti iz ruke.

Sigurno se sjecas kako se u medijima i na forumima gurala prica " Nemojte glasati za Komsica ili slicne vec pustite Covica da bude clan Predsjednistva, to ce im izbiti razlog da se zale i suruju sa vlasima a to je ionako samo reprezentativna funkcija, nema se nikakve stvarne vlasti tu " ...i sta bi ? pokazalo se da ne samo da nisu stali da se zale i suruju sa vlasima vec da ta funkcija nije tako bezazlena kao sto nas se pokusalo uvjeriti.

Tako da gladili mi njih niz dlaku ili ne, davali im stvarno razloga da se zale ili ne, njihova se politika ne mijenja pa zato onda mi trebamo da uradimo sve da im izbijemo sve adute koje imaju da sprovodu tu politiku.

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 16 jun 2017 15:30

f18RxSDmPu4

Odgovorite