☑ Pravila foruma i savjeti
-
ABen
- Član
Bosnjak je napisao/la:I ti hajde fino uzmi bombu i sruši krst, nedaj na svoje. Lako je raspoređivat druge, niko neće u zatvor.
Koda će neko uhapsit Albanca sa Kosova ako sruši šta vlaško.
Vidjet cu, moram nesto uraditi. Pa makar prebio kojeg krscana ovdje kod mene.
Nema razloga da mi brisete dijelove poruke.
Zadnja izmjena:
ABen, dana/u 22 jan 2013 15:32, ukupno mijenjano 1 put.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
-
Bosman
- Administrator
:offtopic:
Tema => Mostar
Bez vrijedjanja

-
mentalita
- Član
Ova informacija da si iz dijaspore me je totalno odvratila od daljnjeg raspravljanja. Sve je jasno. Nemas legitimitet da iznosis takve stavove, pogotovo sto su politicki gledano jako nezreli. Ne ide to tako..
-
DrzavaBosna
- Član
Postao/la DrzavaBosna » 22 jan 2013 18:07
ma ja albanci zive u "raj" zato kad srbin uradi nesto oni uzvrate, tako i srbi albancima, srbi hrvatima, hrvati srbima, hrvati bosnjacima (sjetite se ultras puba nisu cekali) dok mi cutimo i trpimo 'jel zivimo u govnima" eh ako se tako nastavi nemojte se cuditi ako Mostar postaje hrvatski, ovo nije neka Indija da glumis gandhija to je balkan

-
Zmaj
- Član
Smirite se momci, svako ima pravo na svoj glas.
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant
-
ABen
- Član
mentalita je napisao/la:Ova informacija da si iz dijaspore me je totalno odvratila od daljnjeg raspravljanja. Sve je jasno. Nemas legitimitet da iznosis takve stavove, pogotovo sto su politicki gledano jako nezreli. Ne ide to tako..
Nije moj post bio direktno protiv tebe. A to sto zivim u dijaspori i ne vazi moje misljenje je nezrelo od vas.
A ne pozivam ja ovdje nikog na rat ili na klanje nekog ili na nesto. Nije meni cilj da ja promjenim nekog i nemogu. Ali zamolio bih i vas da ne nabijate vase misljenje o mirnom putu nama drugim. Bosna je na Blakanu i tu nikad nije bilo mira Bosnjacima i uvjek su bili pod pritiscima.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
-
ABen
- Član
OHR ponudio kompromis za Mostar
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... -kompromis
Ujednačavanje broja birača šest gradskih područja • U HDZ-u BiH i SDA ništa ne komentiraju prije službenoga sastanka
Ured visokoga predstavnika (OHR) odlučio se aktivnije uključiti u proces izmjene izbornih pravila za Mostar i to kroz platformu za novu rundu pregovora o budućnosti grada na Neretvi, koji će se danas održati u sjedištu OHR-a u Sarajevu. Naime, iz OHR-a su političkim strankama, uz poziv za novi krug pregovora, poslali i platformu kojom se predlaže da se u Mostaru formira više, a najmanje tri, multietničkih izbornih jedinica koje su istovremeno i gradska područja koja se protežu preko Neretve.
- Centralna zona neće biti izborna jedinica. Njeni glasači će biti uključeni u jednu od multietničkih izbornih jedinica. Broj gradskih vijećnika izabranih u svakoj izbornoj jedinici (gradskom području) bit će srazmjerno raspoređen u skladu s odlukom Ustavnoga suda BiH i Izbornim zakonom BiH, stoji u pismu OHR-a.
U platformi stoji kako ''stranke koje sudjeluju u procesu o pitanju Mostara potvrđuju opredijeljenost za razvoj svih dijelova grada i za efikasnije funkcioniranje organa vlasti''.
Nezvuci mi nekako dobro za Bosnjake ova podjela.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
-
Bosnjak
- Član
Vrlo je važno kako će izgledati te multietničke izborne jedinice, ovo može bit pravo loše, pravo dobro i srednja žalost.
-
ABen
- Član
Bosnjak je napisao/la:Vrlo je važno kako će izgledati te multietničke izborne jedinice, ovo može bit pravo loše, pravo dobro i srednja žalost.
Mene brine ova tacka:
Centralna zona neće biti izborna jedinica. Njeni glasači će biti uključeni u jednu od multietničkih izbornih jedinica. Broj gradskih vijećnika izabranih u svakoj izbornoj jedinici (gradskom području) bit će srazmjerno raspoređen u skladu s odlukom Ustavnoga suda BiH i Izbornim zakonom BiH
Posto smo mi do sada imali vecinu u centralnoj zoni bar kako ja milsim, mogli bi nju izgubiti ili je sa jnima podjeliti a ni jedno ni drugo nam nije potrebno.
Zadnja izmjena:
ABen, dana/u 23 jan 2013 05:07, ukupno mijenjano 1 put.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
-
rahimic
- Član
Neka nam daju dvije multietnicke izborne jedinice sa bosnjackom vecinom, dvije njima i bujrum.

-
ABen
- Član
Nama je vazno da mi zadrzimo ono sto mi do sada drzimo i da ne izgubimo ni milimetra nase teritorije. A oni nek prave na svom dijelu koliko hoce izbornih jedinica.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
-
amkos
- Član
ABen je napisao/la:Nama je vazno da mi zadrzimo ono sto mi do sada drzimo i da ne izgubimo ni milimetra nase teritorije. A oni nek prave na svom dijelu koliko hoce izbornih jedinica.
Bravo.
Sviđa mi se jedinstvo u Klubu Bošnjaka, koje dušmanima ne odgovara, oni bi da Mostar šaptom padne..E pa neće moći bjelosvjetski licemjeri i hoštapleri.

Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
-
ABen
- Član
U OHR-u počeli pregovori o Mostaru
T. C. 23/01/2013 15:23:00
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/12693 ... staru.html
SARAJEVO - U sjedištu OHR-a u Sarajevu danas su nastavljeni pregovori političkih stranaka o pitanju izmjene Statuta Grada Mostara kojim predsjedava visoki predstavnik Valentin Inzko. OHR već nekoliko mjeseci intenzivno radi na rješenju pitanja Mostara radi implementacije presude Ustavnog suda BiH te je kreirana i platforma o kojoj bi na današnjem sastanku trebali razgovarati politički predstavnici i predstavnici OHR-a.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
-
mentalita
- Član
DrzavaBosna je napisao/la:ma ja albanci zive u "raj" zato kad srbin uradi nesto oni uzvrate, tako i srbi albancima, srbi hrvatima, hrvati srbima, hrvati bosnjacima (sjetite se ultras puba nisu cekali) dok mi cutimo i trpimo 'jel zivimo u govnima" eh ako se tako nastavi nemojte se cuditi ako Mostar postaje hrvatski, ovo nije neka Indija da glumis gandhija to je balkan

Razumijem, ali nismo uopste u istoj poziciji, Albanci imaju iza sebe zapad.. imaju realno dvije drzave, dok mi imamo 1/3
Zadnja izmjena:
mentalita, dana/u 23 jan 2013 11:31, ukupno mijenjano 1 put.
-
noel malcolm
- Član
Postao/la noel malcolm » 23 jan 2013 11:31
amkos je napisao/la:ABen je napisao/la:Nama je vazno da mi zadrzimo ono sto mi do sada drzimo i da ne izgubimo ni milimetra nase teritorije. A oni nek prave na svom dijelu koliko hoce izbornih jedinica.
Bravo.
Sviđa mi se jedinstvo u Klubu Bošnjaka, koje dušmanima ne odgovara, oni bi da Mostar šaptom padne..E pa neće moći bjelosvjetski licemjeri i hoštapleri.

Zasad ide dobro, držimo se.
:stareci:
-
ABen
- Član
Bez konkretnih rezultata o pitanju Statuta Grada Mostara
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/12696 ... stara.html
B. A. 23/01/2013 18:58:00
Valentin Inzko / Vijesti.ba
SARAJEVO - Današnji trosatni sastanak u sjedištu OHR-a u Sarajevu, kada su nastavljeni pregovori političkih stranaka o pitanju izmjene Statuta Grada Mostara, završen je bez konkretnih rezultata.
Sastanku su prisustvovali predstavnici Socijademokratske partije (SDP) BiH, Narodne stranke Radom za boljitak, Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH, HDZ 1990, Stranke za BiH, Hrvatske stranke prava (HSP) i Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH, a kako su ranije i najavili, sastanku nisu prisustvovali predstavnici Stranke demokratske akcije (SDA).
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
-
rahimic
- Član
Otimačina milijardu maraka od Bošnjaka: HDZ&SDP plan sa „gradskim područjima“
Dva od tri gradska područja, donijela bi HDZ-ovima (i SDP-u) kontrolu nad poslovima vrijednim milijardu maraka – kontrola Sjevernog i Južnog logora su primarni ciljevi sa najvećim potencijalom.
Posljednji sastanak u OHR-u oko Mostara izbacio je na površinu usaglašeni plan HDZ-SDP-OHR o tri gradska područja, od koje bi jedno pokrivalo urbani dio grada , a ostala dva južnu i sjevernu.
Moinfo.ba je doznao iz diplomatskih izvora bliskim ambasadama muslimanskih država u Sarajavu, kako je taj plan osmišljen u vrijeme Lagumdžijne posjete Ćoviću u Mostaru na proljeće 2012. godine. Odmah poslje tog susreta sa Čovićem u Mostaru, Lagumdžija je „odletio“ u Zagreb. Znakovito!
Prema tom planu, npr. gradsko područje Stari grad „udavilo“ bi se u u ubranoj gradskoj zoni sa hrvatskom većinom ( avenija, cent 2, ...) a ishod za Bošnjake je vrlo jasan u tom slučaju. Zna se.
Već prije su objavljeni planovi kako će Mostar do kraja 2013. imati puni kapacitet od 60% Hrvata, što naseljavanjem iz srednje Bosne, što preko Sveučilišta ubrizgavanjem mladih Hrvata iz Dalmacije te zbog efikasnog plana siromašanje istočnog dijela – iseljavanja Bošnjaka u potrazi za egzistencijom.
http://www.moinfo.ba/index.php/top-vije ... a%E2%80%9C
-
rahimic
- Član
Ako bi se desilo ovo sto najavljuju, Bosnjaci bi imali vecinu samo u juznom gradskom podrucju i to minimalnu, oko 55%, u sjevernom dijelu bi Hrvati imali vecinu i to preko 65%, a u ovom centralnom bi bilo 50-50, mozda mala hrvatska vecina.
-
Jack
- Administrator
Glupost.Gleda se lokalan izbor, a ti izbori nisu zavrsili, cak nisu ni odrzani u Mostaru! Sdp nema nikakav znacaj tamo na lokalu
I bas ce Bosnjaci prenijeti preko 800 km2 cisto Bosnjackog podrucja u neki Cro Mostar
Zutu stampu, tabloide i spekulacije se ne prenose ovdje, takva su pravila.Hvala
-
ABen
- Član
Podjela Mostara na dvije općine?
B. A. 28/01/2013 15:25:00
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/12775 ... pcine.html
MOSTAR – HDZ BiH i SDA imaju tajni plan o podjeli Mostara na dvije općine, informacija je koja se u posljednjih mjesec dana pročula u političkim krugovima u gradu na Neretvi. Navodno se radi o prijedlogu SDA koji bi mogao podržati HDZ BiH. Iz obje stranke negiraju da postoje bilo kakvi tajni planovi ili pregovori. Iz drugih izvora, kao što je SDP, također nam je potvrđeno da imaju saznanja o scenariju podjele Mostara na dvije općine.
Imam jedno pitanje za Mostarce. Ako se Mostar podijelio na dvije opcine. I mi zadrzimo sto smo dosad drzali a oni dobiju sto oni drze. Sta bi to znacilo za ekonomiju Mostara? Da li bi zapadni dio za nas bio trajno izgubljen? Ili bi bilo bolje na vise (4-6) opcina?
@Jack znam da nije potvrdenja vijest i da je SDP-ova glupost koji oni pokusavaju da forisiraju. Ali ovo je ono sto hoce SDA a ako bi ih HDZ podrzao moglo bi proci.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni