☑ Pravila foruma i savjeti

Izbori statistika

natalitetlija
Član

Re: Izbori 2018

Post Postao/la natalitetlija » 18 jan 2017 17:27

Abidaga je napisao/la:
dennis je napisao/la:Po ovoj zadnjoj presudi Ustavnog suda iz decembra, čak i tih 5 će nam ukinuti, ustavni sud je ukinuo da npr. i Gorazde šalje jednog Hrvata u dom naroda i Izborni zakon je sada poništen. A taj delegat iz Goražda se prebacuje u skutoriju.
Netacno. Sud nije Parlament da moze prebaciti vlast u Skutoriju. Istina je da se trazi izmjena izbornog zakona ali Bosnjaci nemaju obavezu praviti kompromise u korist Ustaski interesa. Imamo odluku Venecijanske komisije da se Dom naroda moze ukinuti jer ta institucija nema veze sa demokratijom i toga se trebamo drzati kada 1 Juna propadne ovaj trenutni izborni zakon. Tada nastaje izvanredna prilika za ukidanje aparthedia nad Bosnjacima kroz uvodjenje gradjanske demokratije u FBiH i to ne onako kako to ovaj agresijom nametnuti ustav propisuje nego na demokratski nacin: kroz formiranje nove ustavnotvorne skupstine koja saglasnost za novi ustav nece traziti od ustaske manjine nego od dvotrecinske vecine predstavnika gradjana Federacije.
Bravo abidaga. Ko poslije svega bude i dalje tražio kompromise sa HDZBiH može se komotno smatrati kao opcija koja podržava Palestinizaciju Bošnjaka.
Bošnjački prioriteti: 1. Bog 2. Bosna 3. Bošnjaci 4. Brojnost 5. Bezbjednost

enis1991
Član

Post Postao/la enis1991 » 18 jan 2017 18:50

Oni zele da od Bosnjaka stvoriti novu Palestinu . Zasto ne bi stvorili novi Izrael ? To je moje razmisljanje.
Jaku Federaciju ekonomski , "vojno" kroz Mup,-ove , namjensku industriju , turizam , realni sektor i kao politicki centar susretanja zapada i istoka.
Mi samo kroz FBiH mozemo polagano preuzimati primat u citavoj BiH .
Sve dok je tu HDZ nas nema nigdje . To zna i Dodik pa otuda i podrska Hdzu .
Onda ne razumijem kako smo nesposobni da uzmemo nacelnicka mjesta u opcinama tipa Novo Gorazde , Osmaci isl . Necu uopste da govorim o Srebrebi i isl .

natalitetlija
Član

Post Postao/la natalitetlija » 18 jan 2017 19:09

enis1991 je napisao/la:Oni zele da od Bosnjaka stvoriti novu Palestinu . Zasto ne bi stvorili novi Izrael ? To je moje razmisljanje.
Jaku Federaciju ekonomski , "vojno" kroz Mup,-ove , namjensku industriju , turizam , realni sektor i kao politicki centar susretanja zapada i istoka.
Mi samo kroz FBiH mozemo polagano preuzimati primat u citavoj BiH .
Sve dok je tu HDZ nas nema nigdje . To zna i Dodik pa otuda i podrska Hdzu .
Onda ne razumijem kako smo nesposobni da uzmemo nacelnicka mjesta u opcinama tipa Novo Gorazde , Osmaci isl . Necu uopste da govorim o Srebrebi i isl .
Sve si itekako tačno rekao. Samo na to treba podvući da jake federacije sa političkim primatom i dominacijom Bošnjaka, iako nas je 80%, nema i neće biti sce dok ne poklopimo politički, a poslije i demogragski Kanton 10. Ko misli da može drugačije, a da bude pravno legalno i legitimno, nek digne kaziprst. A cjelovite BiH u de fakto i de iure smislu nema dok ne odradimo federaciju. Ko misli da ima, neka me obraduje. A vrijeme nam itekako curi. Ono sto je bilo moguće jučer, a sto nismo iskoristili, to su danas mezarja propuštenih prilika. Ako se ne uradi nesto od 2018. neću trošiti riječi da bih definisao status Bošnjaka u vlastitoj zemlji poslije. Neću, da zlo ne čuje.

ABen
Član

Re: Izbori 2016

Post Postao/la ABen » 26 jan 2017 10:24

Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 27 jan 2017 16:46

xnmq0rrgNDk

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 28 jan 2017 14:11

Samo Sebija Bosnu spašava. :huhu: :huhu:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 28 jan 2017 16:38

amkos je napisao/la:Samo Sebija Bosnu spašava. :huhu: :huhu:
Ne pravi reklamu Sebiji, nije ona nista jos uradila, osim Lekar Lekari.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 28 jan 2017 17:05

Ja da mogu birati ovoga casa bih izabrao Harisa S. za vodju, lidera Bosnjaka. Ali se bojim da je Haris "ostario" i da je na zalasku snage i energije. Nažalost.

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 28 jan 2017 17:38

ABen je napisao/la:
Dođe mi da ovu hurmašicu sad svu porigam kad pročitam reklame za Sebiju.
Samo BiH.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 28 jan 2017 17:47

Nije nikakva reklama. Ovo je ironican post gore. Zna se ko reklamira nju. A nek vrijeme sve pokaze u vezi nje jel ok ili nije.

Bosona
Član

Post Postao/la Bosona » 28 jan 2017 17:50

amkos je napisao/la:Ja da mogu birati ovoga casa bih izabrao Harisa S. za vodju, lidera Bosnjaka. Ali se bojim da je Haris "ostario" i da je na zalasku snage i energije. Nažalost.
Da je naš narod kakav treba biti:

- Visokog patriotizma

- Obrazovan

- Moralan

- Ima visok natalitet

- Odbija napustiti BiH

- Ne prihvata korupciju

- Vrijedan

- Ne ogovara, podcjenjuje i ismijava druge

Onda ne bi ni bilo važno ko nam je vođa, a s druge strane, ovako zapuštenom narodu kakav je trenutno nema tog vođe koji može pomoći.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 28 jan 2017 17:50

BosnjackaHercegovina je napisao/la:
ABen je napisao/la:
Iskreno receno, ja nemam nista protiv Sebije. I mislim cak da ima veca muda od Bakira. Mozda cak i njegova nosa. Ali nek prvo nesto uradi pozitivno, pa ce mo je hvaliti. Do tad pratimo i sagledamo.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 28 jan 2017 17:51

amkos je napisao/la:Nije nikakva reklama. Ovo je ironican post gore. Zna se ko reklamira nju. A nek vrijeme sve pokaze u vezi nje jel ok ili nije.
:gut:
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

natalitetlija
Član

Post Postao/la natalitetlija » 28 jan 2017 18:24

Bosona je napisao/la:
amkos je napisao/la:Ja da mogu birati ovoga casa bih izabrao Harisa S. za vodju, lidera Bosnjaka. Ali se bojim da je Haris "ostario" i da je na zalasku snage i energije. Nažalost.
Da je naš narod kakav treba biti:

- Visokog patriotizma

- Obrazovan

- Moralan

- Ima visok natalitet

- Odbija napustiti BiH

- Ne prihvata korupciju

- Vrijedan

- Ne ogovara, podcjenjuje i ismijava druge

Onda ne bi ni bilo važno ko nam je vođa, a s druge strane, ovako zapuštenom narodu kakav je trenutno nema tog vođe koji može pomoći.
Halal ti vjera. Slažem se da ovom narodu koliko je zapušten ne može ni jedan vođa, partija, politika i ideologija pomoći, samo dragi Allah nam može pomoć. A nećemo imati dobro vodstvo dok se mi ne promijenimo. A kakvi smo trenutno, dobro išta od Bosne imamo.... Mislim da nam je samo sreća što imamo poluformirane i iskompleksirane oko sebe Srbe, Hrvate i Crnogorce, jer nedaj Bože da su nam susjedi Francuzi, nebi nas bilo na mapi već poodavno. Sve što će slijedeće doći na čelo Bošnjaka, je odraz nedržavotvornosti Bošnjaka i savijanja kičme komšijama za sitan ušićar, za ponešto zauhar i to ti je. Običan Bošnjak ide za najnižim strastima, potkupljiv je i nesvjestan. Najprije ga možeš usporedit sa beduinima koje opisuje Allah dž.š. u Časnom Kur*anu. Nama treba neki civilizovan faktor da nas povede.

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 28 jan 2017 18:41

ABen je napisao/la:
BosnjackaHercegovina je napisao/la:
ABen je napisao/la:
Iskreno receno, ja nemam nista protiv Sebije. I mislim cak da ima veca muda od Bakira. Mozda cak i njegova nosa. Ali nek prvo nesto uradi pozitivno, pa ce mo je hvaliti. Do tad pratimo i sagledamo.
Abene,

Samo ću ti ovo jednom reći.
U historijskim prekretnicama, kada jedan narod preuzima većinsku vlast u državi, ili kada se prijeti jednom narodu nestankom, ili kada gubitak na političkom ili vojnom planu znači nestanak naroda - u takvoj situaciji se samo jedna jedina greška plaća životom i tvojim i familije ti, i djece ti, i roditelja ti, i grada ti, i naroda ti.

Kada kažeš ti bi joj dao šansu to u stvari znači da bi se ti kockao sa životima svoje familije, kao i životima Bošnjaka uopšte.

Sebija može dobiti šansu samo ako od 2 miliona Bošnjaka nema niko bolji. Direktor Binga je spremniji od nje. Direktor Hifa grupacije je spremniji od nje. Haris Silajdzic je spremniji od nje. Željko iz DF je spremniji od nje da ne pričamo o ostalim. Bolan ja sam spremniji od nje.

Ovo nije momenat da se neko "proba" - ovo je momenat kada neko isproban i spreman treba da vodi narod u ključnom momentu za Bošnjake. Neozbiljno je testirati ikoga sad.
Samo BiH.

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 29 jan 2017 06:10

BosnjackaHercegovina je napisao/la:Nama ne treba Hillary Clinton da je Trump (Dodik) pregazi ko glistu. Nama treba Bošnjak koji je spreman braniti interese svog naroda životom i milom i silom. I samo takav lider može izbjeći rat sa Vlasima. Jer Vlasi neće se usuditi zajebavati ako znaju da je ispred Bošnjaka neki novi Husein Kapetan sa mudima do poda - pa bujrum krenite. A ako vide kukavicu sigurni budite da će nas napasti.

Bošnjacima treba spreman, inteligentan, i hrabar lider. Bakir se pokazao kao p..ka. Isto kao i Radončić. Sebija je obična Hillary. Ništa nije postigla u životu i zahvaljujući mužu misli da je Bošnjački narod njena šprdačina. Ona nema predispozicije da bude jak lider. Niti ima talenta nit iskustva.

Nama treba lider koji je spreman stat na liniju svakome. A ne neko ko gleda u oči nekome na istoku ili nekome na zapadu. Bosna mora biti svoja ili je neće biti.

I Sefer Halilović je bolji od nje.
Sve sto si napisao je u teoriji tacno ali realnost je da SDA odlucuje jer SDA ima najjacu stranacku masineriju i glasace idiote koje ne interesuje drzavni interes. I ja bi naravno volio da su Bosnjaci 2010. godine izabrali Harisa Silajdzica kao sposobnijeg kandidata ali je relativnoj vecini bio drazi smotani Bakir. Isto tako sam 2014. godine propagirao da se glasa za panbosnjaka Cerica koji je bio dobio podrsku tada jos uvijek progresivne A-SDA ali je nasem narodu bio drazi Bakir. Zato sam uvjeren da ce 2018. godine opet relativna vecina Bosnjaka glasati za kandidata SDA (Sebiju) sto je opet bolje nego da glasaju za Scepu.

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 29 jan 2017 11:43

Ako je tako, onda sljedećih 18 mjeseci treba iskoristiti da se sruši ugled Sebije (čije ime autokorekt automatski mjenja u "Srbije"- koja slučajnost) i umjesto nje podizati ugled bilo kojeg kandidata unutar SDA koji ima više Bošnjačkog ponosa i intelekta nego ona i muž joj.

Hajmo sad ovdje ispisati listu kandidata SDA koji bi mogli parirati Izetbegovićima?
Samo BiH.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 29 jan 2017 11:46

Ti si trebao meni hurmasice poslati,ali dobro :mrgreen: :goofy:
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 29 jan 2017 11:47

Jack je napisao/la:Ti si trebao meni hurmasice poslati,ali dobro :mrgreen: :goofy:
Punica pravila s orasima :bbq: :chef:
Samo BiH.

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 29 jan 2017 12:36

BosnjackaHercegovina je napisao/la:Ako je tako, onda sljedećih 18 mjeseci treba iskoristiti da se sruši ugled Sebije
Sve sto rusi ugled Sebije ide u korist cetnika Radoncica.
BosnjackaHercegovina je napisao/la:i umjesto nje podizati ugled bilo kojeg kandidata unutar SDA koji ima više Bošnjačkog ponosa i intelekta nego ona i muž joj.

Hajmo sad ovdje ispisati listu kandidata SDA koji bi mogli parirati Izetbegovićima?
slika
Naravno postoji i mogucnost/rizik da ce nam do 2018. godine oduzeti demokratsko pravo da biramo clanove predsjednistva.

Odgovorite