☑ Pravila foruma i savjeti

Bosna popis 2013

Na popisno pitanje nacionalno izjasnjavanje izjasnicu se kao:

Bošnjak
151
94%
Srbin
1
1%
Hrvat
3
2%
Bosanac
4
3%
Ostali
0
Nema glasova.
Musliman
0
Nema glasova.
Ne izjasnjavam se
1
1%
Upisacu nesto drugo
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 160

Jack
Administrator

Re: Bosna popis 2013

Post Postao/la Jack » 10 aug 2013 16:26

Ti podatci zakonski trebaju da budu objavljeni 30 dana nakon zavrsetka popisa po naseljenim mjestima.A, ne 90 dana.Sto je jos jedan dokaz manipulacije i lazi

Nisam rekao da trebaju da budu po nacionalnoj pripadnosti, ali po naseljenim mjestima.Da, oni trebaju

Da, mislio sam Oktobar 2013
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 10 aug 2013 22:42

http://www.bosanski-forum.com/viewtopic ... &start=160

Nadjoh slicnu temu na ovom forumu, iako imaju smijesnih 9 stranica oko ovog

Meni je dovoljno da saznam koliko je popisna komisija po svim opcinama popisala ljudi.I dat cu vam odmah, znaci par dana, i trazit cu te podatke iz statistickog zavoda.Podatke, optimalno do kraja Oktobra

A, po zakonu, iako vidim oni zakon ignorisu.Treba se objaviti podatak preliminarni rezultati po naseljenim mjestima u roku 30 dana nakon zavrsetka popisa, a ne 90 dana!.Ko to tamo ''peva''' ili kome oni to prosipaju lazi?Ja to i ne znam..To vam je ''drugari''.Jackpot za mene.Nista mi nije strano, mozda uz +1/-1% Pomjeranja, ali nacelno bit ce onako, kako kazem.Kad dodju ti podatci za naseljena mjesta.Neki ce misliti da neka naselja koja su bila 100% Hrvatska na popisu 1991.Bit ce ista struktura.Ali dzaba.Znam ja napamet, kako je u nekim selima/

Ne vjerujem da ce broj Bosnjaka biti manji od Srba.No, moguce je da propaganda bude radila protiv Bosnjaka i nas procent ne prodje 50%.Mnogo se prica, ovdje vise nego na drugim forumima.Ali, kazem vam.U Mjesecu Oktobru 2013.Ja cu izbaciti cifre.Najvjerovatnije cu cekati kalkulaciju i sve.Pa, na noc vjestica 31 Oktobar da vas ''pocastim'' ciframa, ali eto

Sto se tice jezika.To je bitna karika.Posebno za Hrvate.Najvaznije za njih, ali i za nas

Ako Hrvati se dijelomicno podjele pa i napisu katolik, ostali, neizjasnjen nacionalno, a posebno po jezickom pitanju.Ja nemam iluzija da ce neki katolik reci da ne prica Hrvatskim jezikom u Skutoriji, ali opet.Mozda bi Posavina,Zenica, Tuzla i Sarajevo moglo da prevagne protiv njih.Ako bude ispod 400 000 ljudi koji pricaju Hrvatskiim.I ako se taj broj svede na oko 350 000.Manevar Hrvatstva je znatno suzen, to i oni znaju,l i nece moci vise da manipulisu mnogim katolicima, izvan postojeceg Hnk+ Livno kantona.To je vazno da se makar malo smanji broj Hrvata

Ako Bosanski predje 55% ili cak dodje do 60%.To je jedan strasan poraz Hrvatske i Srpske strane.Zato se je vepar Dodik okomio na Bosanski jezik, s razlogom.Jer oni imaju mnogo vise razloga za panika.A, do nas je a budemo pametnijili ili ne.E, to je pitanje, na koje cak i ja nemam odgovora

:bad:

Jedno je jasno.Popis nije za 3 mjeseca i 21 dan.Nego za mjesec i 21 dan.Znam pouzdano da ce biti teska kampanja sad oko popisa u Septembru.I na tome se treba raditi.Poslije, vidjet cemo

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 11 aug 2013 02:34

Jack je napisao/la: Ako Bosanski predje 55% ili cak dodje do 60%.To je jedan strasan poraz Hrvatske i Srpske strane.Zato se je vepar Dodik okomio na Bosanski jezik, s razlogom.Jer oni imaju mnogo vise razloga za panika.A, do nas je a budemo pametnijili ili ne.E, to je pitanje, na koje cak i ja nemam odgovora
To sto Mile Ronhil laprda protiv Bosnjaka ili sad sto osporava bosanski jezik. To ide samo nama u korist, jer njega ocima nemoze vise podnijeti 80% Bosne. I to donosi samo kontra efekat sto on prica, a ovi portali koji te vijesti prenose i Mile ronhilovu provokaciju isto samo dizu narodu moral da se izjasene da pricaju bosanski.
Sto on vise laprda protiv Bosne to se vise narodu dize zivac.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Krokodil Behko
Član

Post Postao/la Krokodil Behko » 11 aug 2013 04:28

Jack je napisao/la:http://www.bosanski-forum.com/viewtopic ... &start=160

Nadjoh slicnu temu na ovom forumu, iako imaju smijesnih 9 stranica oko ovog
Pa dobro, već rekoh da smo mi opšti forum, namijenjen za svašta pomalo. Inače, imamo mi možda i pet tema o tom popisu i oko njega tipa "Zašto je važno biti Bošnjak" ili "Zašto je važno biti Bosanac" (par kontraša), pa potom anketa "kako ćeš se izjasiniti na popisu". Za forum koji se ne bavi pretežno demografijom i historijom i nije loše. Nemamo ništa protiv da nam dozvoliš da objavimo tvoje statistike uz navod izvora/autora/foruma. Bio je jedan kraći period tvoj stari znanac ali je banovan jer ne umije sastaviti tri riječi bez psovanja.
Ne vjerujem da ce broj Bosnjaka biti manji od Srba.No, moguce je da propaganda bude radila protiv Bosnjaka i nas procent ne prodje 50%.Mnogo se prica, ovdje vise nego na drugim forumima.Ali, kazem vam.U Mjesecu Oktobru 2013.Ja cu izbaciti cifre.Najvjerovatnije cu cekati kalkulaciju i sve.Pa, na noc vjestica 31 Oktobar da vas ''pocastim'' ciframa, ali eto
Na toj stranici teme koju si citirao, objavljen je članak o probnom popisu. Misliš li da su rezultati pouzdani? Volio bih da je istina to oko natpolovične većine Bošnjaka samo ne znam na osnovu kojih uzoraka su napravili tu probu.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 11 aug 2013 04:37

Znanac?Taj prica na 1002 foruma i spominje mene non-stop.Ocekivao bih da sam mu familiju pobio u najmanju ruku.I sramota je to.Da neko ukrade tako podatke, drsko i bezobrazno

Izvor je

www.bosanskehistorije.com

A, sto se tice ovoga
Na toj stranici teme koju si citirao, objavljen je članak o probnom popisu. Misliš li da su rezultati pouzdani? Volio bih da je istina to oko natpolovične većine Bošnjaka samo ne znam na osnovu kojih uzoraka su napravili tu probu.
Ankete po svim mjestima.Nista se ne zna.Iako mi cinimo znatnu vecinu Osnovaca, tako.Moguce je

Rekao sam.Ostavite me toga.Objavit cu podatke u Oktobru

NMNM
Novi kolač

Re: Bošnjačka porodica i demografija!!!!

Post Postao/la NMNM » 11 aug 2013 16:06

Dobio sam zanimljivu poruku pa odlucih da je podijelim jer mislim da je vrlo korisna za buducnost.

3B – tri stuba – Bog, Bosna, Bošnjak

BOG JE JEDAN, ISTINSKI STVORITELJ. BOŠNJAČKI NAROD TREBA DA BUDE PONOSAN NA SVOJU VJERU ISLAM. ISLAM JE PRISUTAN NA BALKANU I BOSNI OD VAJKADA, A BOŠNJACI SU NAGRAĐENI OD BOGA DOBIVŠI PRILIKU DA UPOZNAJU NAJLJEPŠU VJERU. STOLJEĆIMA BOŠNJACI KROZ SVOJU BOSNU PRONOSE BAJRAKE ISLAMA I SVJEDOČE O JEDINOJ ISTINI. BOG NEĆE PROMIJENITI STANJE JEDNOG NARODA DOK TAJ NAROD NE PROMIJENI ODNOS PREMA NJEMU I SEBI.

BOSNA ZEMLJA JE NAŠA KOLIJEVKA. BOŠNJAČKI NAROD TREBA DA BUDE PONOSAN NA SVOJU DRŽAVU BOSNU. JEDINI JE ON ČUVAO BOSANSKE GRANICE I IZGONIO IZ NJE NEPRIJATELJE KADA SU KIDISALI DA NAS POROBE I PROTJERAJU. BOŠNJAK JE VAZDA BRANIO I GRADIO SVOJU BOSNU, JER JE TO BIO NJEGOV VATAN, NJEGOVE ŠUME, PLAVA JEZERA I BISTRE RIJEKE, NJEGOVE PLODNE RAVNICE I VOĆNA BRDA KOJA SU GA STOLJEĆIMA HRANILA. SVAKI KOMADIĆ BOSNE ZA NAS JE SVET I BITAN.

BOŠNJACI SU AUTOHTONI NAROD U EVROPI. BOŠNJAČKI NAROD TREBA DA BUDE PONOSAN NA SVOJU PROŠLOST. BOŠNJACI SU NAJPRAVOVJERNIJI EVROPSKI MUSLIMANI SA MONOTEISTIČKOM DUHOVNOŠĆU OD POSTANKA. SVOJOM ŽILAVOŠĆU I NAJPRIRODNIJIM NAČINOM ŽIVOTA OSTALI SU U BOSNI DA SVJEDOČE HISTORIJSKU ISTINU I GRADE DRŽAVU. SVAKI BOŠNJAK JE DUŽAN POSVETITI PAŽNJU VEĆEM NATALITETU I OBRAZOVANJU .

BosniaUser
Član

Post Postao/la BosniaUser » 12 aug 2013 06:11

ja sam siguran,aako Bog da ,vidjet cete ovako ce to izgledati na nivou BiH:
Bosnjaka- 53%
Islam-56%
Bosanski jezik-59%
Islamska zajednica je odradila dobro svoj posao ne brinem ja narod ce se masovno popisati kao Bosnjak... :zastava:

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 12 aug 2013 16:31

http://www.bportal.ba/index.php?option= ... &Itemid=58
Tokić: Rezultati popisa stanovništa će odrediti sudbinu bošnjačkog naroda

Povodom završnih priprema za popis stanovništva u BiH predsjednik Bošnjačkog pokreta i koordinator koalicije "Bitno je biti Bošnjak" Sejfudin Tokić navodi da će rezultati popisa stanovništva u oktobru dugoročno odrediti sudbinu bošnjačkog naroda i BiH.

- Država BiH godinama je suočena sa sistematskim blokiranjima njenih institucija i otvorenim zagovaranjem njene teritorijalne podjele, po istoj matrici politika Miloševića, Karadžića, Mladića i drugih - navodi Tokić u saopćenju za javnost.

Tokić dodaje da je u dosadašnjim aktivnostima Koalicije "Bitno je biti Bošnjak" organizovano više od stotinu tribina, okruglih stolova, pres-konferencija i razgovora posvećenih popisu stanovništva te da iskustva jasno pokazuju da su pripadnici bošnjačkog naroda podvrgnuti kontinuiranoj sistematskoj kampanji negiranja nacionalnog identiteta i identiteta bosanskog jezika i stvaranju lažnih dilema i pokušaja zbunjivanja.

- U ovakve aktivnosti neke strane fondacije i ambasade te organizacije iz susjednih i drugih država potrošile su više od milion maraka. I pored toga, pripadnici bošnjačkog naroda u ovaj proces ulaze svjesniji svoga identiteta više nego ikada u svojoj novijoj historiji - navodi Tokić.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 13 aug 2013 04:08

Mi Bosnjaci vjerni Bosni

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 13 aug 2013 04:11

Bilo bi dobro kad bi ovakve liste nabavili za Brcko, Jajce, Mostar, Srebrenicu i jos neke druge opcine.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 13 aug 2013 04:14

Behko.Podatci ce biti dostupni ovdje i to prvi.Vec u Oktobru 2013.Postoji nesto sto se zove izvjestaj dnevni opcinske popisne komisije, koji ce biti dostupan na googlu pretrazivacima prvih dana.Koliko se je 1 dana popisalo ljudi na teritoriji te i te opcine,koliko drugog dana, sve do 15 dana.Naravno, totalni sah-mat za mene je kad budu dostupne informacije o popisu po opcinama i naseljenim mjestima.To je kraj.Vecina vas bi bila smusena, kad bi vidjela te podatke, neki bi i pretjerano trcali, ali ako je vazno biti Bosnjak, neka institucija koja reklamira, agitira i ubicira podatke o Bosnjacima kroz popisne listice i pretpopisnu kampanju.Ja sam ti popisni igrac, sto cu i dokazati kad vrijeme dodje za takvo sta.Ja sam puz i moja trka nije krenula jos

Vatandzija.Imas dobru logiku.Navescu primjer Hrvatske.Imas 186 000 deklarisanih Srba tamo s popisa 2011.Ali samo oko 50 000 su stavili da im je maternji jezik Srpski tamo.Mi imamo najvise problema oko tog u Novom Pazaru i Prijepolju, te Priboju
I jos treba poraditi na nekim opcinama, posebno Bijelo Polje ima mali broj govornika Bosanskog jezika.Ovo je nama od strateske vaznosti.Jer ako imas naprimjer 50 000 Srpskog jezika.To je uglavnom podrucje gdje Hrvati imaju problema s Srbima.Prejaki nacionalno Srbi, tipa Markusica,Negoslavci , Borovo i Trpinja.Cak su imali i prosvjede protiv Trpinje.

Jer nije dovoljno reci da u Rozajama ima 80%+ Bosnjaka.Vazno je naprimjer i reci da smo ovdje pravi Bosnjaci i da poradimo na tome sve vise i vise, i jos bolje.Naravno mi nismo imali start kao Srbi i Hrvati, jer opcija Bosnjak nam nam nije bila opcija 100 godinu, ali sad imamo historijsku sansu ali i pravo da to popravimo

Bosanski i Bosnjacki jezik 69% na popisu 2003 u Rozajama

http://hr.wikipedia.org/wiki/Ro%C5%BEaje

http://bs.wikipedia.org/wiki/Ro%C5%BEaje

Identican broj istog jezika na popisu 2011.Mora se poraditi na tome.Realno u Rozajama treba da imamo najmanje 75% Bosanskog jezika, a ne mozemo preci 70%.Identican primjer Bosanskog i Bosnjaka imas na Kosovu gdje su minimalna pomjeranja

Naravno po pitanju jezika ja jednostavno ne vjerujem da ce neko reci od Bosnjaka da prica Hrvatskim.Ako i bude.Mnogo vise ce Srba i Hrvata nacionalno reci da prica Bosanskim jezikom.Imamo jednu veliku sansu.Nacionalno izjasnjavanje je vazno, ali ne i najvaznije.Mi moramo jasno da kazemo.I to zadnji put.Da smo ne samo nacionalna vecina u Bosni koja ce samo da raste u censusima koje dolaze i da nijedan cm nece moci da se ureduje jer mi smo apsolutna vecina.Nego moramo da zacementiramo status i Bosanskog jezika kao nacionalnog jezika Bosne, kao jezika ako bude srece i volje, ali i zelje.Prica preko 55% stanovnika Bosne.To je nas cilj, nasa misija, nasa zadaca, put za bolje sutra, ako ne budemo se drzali tog puta, imat cemo problema u buducnosti

Do nas je da razmisljamo i kazemo.Mozemo, i moramo.Jer nema popravnog.Moramo se spremiit i jasno reci i Eu ali i ostalim, da je Bosna nacionalna drzava Bosnjaka, Bosanskog jezika, a Eu kad vidi i ako to vidi.Nece podsticati manjinske zajednice citaj Srbe i Hrvate

S skoro 60% mi bi unistili totalno svaku nadu komsija da mogu nesto da urade.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 13 aug 2013 04:16

Ti podatci se moraju izbaciti do kraja mjeseca.Jer u Septembru pocinje obuka za popisivaca i instrukture, a onda je popis.To vjerujem ce biti dostupno do kraja ovog mjeseca za sve opcine

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 13 aug 2013 04:30

Jack je napisao/la:Ti podatci se moraju izbaciti do kraja mjeseca.Jer u Septembru pocinje obuka za popisivaca i instrukture, a onda je popis.To vjerujem ce biti dostupno do kraja ovog mjeseca za sve opcine
To moramo da pokupimo po portalima i da saberemo koliko ima Bosnjaka i ovih drugih.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 13 aug 2013 04:36

Sabiranja, oduzimanje, mnozenje, dijeljenje, zagrade, formule.Sve to ostavi za mene

Popisivaci i instrukturi ce se odredjivati prema popisu iz 1991 godine, tako nece biti nekih iznenadjenja

Agron
Član

Post Postao/la Agron » 13 aug 2013 06:00

Zanima me gdje se mogu pronaći podatci o tome ko je primljen za popisivača, konkretno u općini Vogošća!?
Bošnjak koji nije nacionalista nije ni Bošnjak!

Nama treba nacionalna a ne demokratska fronta!

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 13 aug 2013 06:22

Agron je napisao/la:Zanima me gdje se mogu pronaći podatci o tome ko je primljen za popisivača, konkretno u općini Vogošća!?
Pogledaj na stranici općine Vogošća. Oni ce to kad tad izbaciti, ili nazovi i pitaj kad ce se znati.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 13 aug 2013 06:55

Mislim da do kraja mjeseca to mora da bude dostupno.Pa ces sigurno znati ovih dana

kosarkas
Član

Post Postao/la kosarkas » 13 aug 2013 06:59

Ovaj tip sa puno riječi ništa ne kaze...?Strah???http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/16119 ... o-BiH.html

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 13 aug 2013 07:03

U prevodu otkrio je toplu vodu

Agron
Član

Post Postao/la Agron » 13 aug 2013 12:36

kosarkas je napisao/la:Ovaj tip sa puno riječi ništa ne kaze...?Strah???http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/16119 ... o-BiH.html
Istraživačko novinarstvo. :lol:
Bošnjak koji nije nacionalista nije ni Bošnjak!

Nama treba nacionalna a ne demokratska fronta!

Odgovorite