☑ Pravila foruma i savjeti

Izbori statistika

Ciljuge1
Član

Re: Izbori 2016

Post Postao/la Ciljuge1 » 16 okt 2016 22:40

Bosnium je napisao/la:ove izbori su jedna velika bruka i tezak poraz...poser** se na svi njih, sve gore i gore. treba jaca i veca mobilizacija kosto govorite, ja veze nemam kako da uspijemo da se mobilise bolje preko poste, ma da ima reklama i uputa kako se sve radi. ovo za durakovica i ako bude za novi travnik, i vares je uzasni samar...
Nekad se mora desit I poraz da bi se nekim stvarima ozbiljnije pristupilo.Mi imamo jaku dijasporu I ljude koji vole Bosnu medutim,tih se ljudi samo sjete kad I'm nesto treba.
Glasanje iz Amerike kosta preko 4$ za jedan listic a moras slati dva sto ispane nekih 8 do 9 dolara.Tako da jedna porodica koja glasa iz Amerike mora platiti 18 dolara I vise za postarinu.
Garantujem da bi odziv putem poste bio veci da stranke financiraju ovaj trosak postarine I da se malo vise angazuju u gradovima I drzavama gdje ima nase dijaspore.
Recimo da nase stranke imaju svoj ured u S.T Louisu gdje ima najvise Bosnjaka I da probaju doci u kontakt sa svakim nasim gradaninom,gdje bi ljudima pomogli oko popunjavanja listica,ako treba icit od adrese do adrese I kupit listice I normalno platiti postarinu sto se posalje.Siguran sam 100%da bi odzivm bio puno puno veci.
Znaci,ovo sto sam napiso I dosta para I kosta...al kolko para toliko I muzike.Al kad vidim koliko je para uzimo Suljagic,mislim da bi ova moja opcija ispala sigurno 70-do80%jeftinija.

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 16 okt 2016 23:55

U Americi je hljeb i dva galona mlijeka 9 dolara. Nije to cifra nikome, ko hoće da glasa.

Nego je narod u SAD prepušten sam sebi i zapadu. Generacija djece koja je ovdje došla sa 10 godina starosti, danas imaju djecu a iz vlade i ambasade BiH ih niko nikad nije niti posjetio niti pozdravio. Ono što imaju od Bosne, imaju preko YouTube pjesama i sijela koje prave naša udruženja. Stari koji se sjećaju domovine stare i umiru. Mladi niti znaju šta se dešava politički niti ih zanima.

Što je i normalno s obzirom da imamo 4 kongresa Bošnjaka, 80 lidera i niti jednog istinskog vođu. Imamo majke Srebrenice koje određuju vanjsku politiku sa Srbijom i odlučuju s kime se treba i ne treba grliti. Sve je to jedno veliko ništa a za jaku dijasporu treba jak centar gravitacije.

Dodaj na to sve da je 2000 listića za Srebrenicu neizbrojano, uglavnom iz Amerike, i to sve odlučuju balijetine po Sarajevu - naravno da je bolje pametnije okrenut glavu i gleda šta Hillary i Trump pričaju.
Samo BiH.

Gost1
Član

Post Postao/la Gost1 » 17 okt 2016 00:03

Ciljuge1 je napisao/la:
Bosnium je napisao/la:ove izbori su jedna velika bruka i tezak poraz...poser** se na svi njih, sve gore i gore. treba jaca i veca mobilizacija kosto govorite, ja veze nemam kako da uspijemo da se mobilise bolje preko poste, ma da ima reklama i uputa kako se sve radi. ovo za durakovica i ako bude za novi travnik, i vares je uzasni samar...
Nekad se mora desit I poraz da bi se nekim stvarima ozbiljnije pristupilo.Mi imamo jaku dijasporu I ljude koji vole Bosnu medutim,tih se ljudi samo sjete kad I'm nesto treba.
Glasanje iz Amerike kosta preko 4$ za jedan listic a moras slati dva sto ispane nekih 8 do 9 dolara.Tako da jedna porodica koja glasa iz Amerike mora platiti 18 dolara I vise za postarinu.
Garantujem da bi odziv putem poste bio veci da stranke financiraju ovaj trosak postarine I da se malo vise angazuju u gradovima I drzavama gdje ima nase dijaspore.
Recimo da nase stranke imaju svoj ured u S.T Louisu gdje ima najvise Bosnjaka I da probaju doci u kontakt sa svakim nasim gradaninom,gdje bi ljudima pomogli oko popunjavanja listica,ako treba icit od adrese do adrese I kupit listice I normalno platiti postarinu sto se posalje.Siguran sam 100%da bi odzivm bio puno puno veci.
Znaci,ovo sto sam napiso I dosta para I kosta...al kolko para toliko I muzike.Al kad vidim koliko je para uzimo Suljagic,mislim da bi ova moja opcija ispala sigurno 70-do80%jeftinija.
Nevjerujem da je do financije. Ima oni koji su glasali ako su htjeli. Mora nesto i osoba poduzeti ako hoce da pomognu. Nek preskoci pivo jedan dan pa ce moci plati...

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 17 okt 2016 05:02

Ma nije u parama problem. Nego u ovome sto prica @Bosnjacka Hercegovina.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 17 okt 2016 06:13

Ponosan sam na svoje Krajisnike posebno Buzimljane jer za razliku od Banovica,koji vole Sda govno.Oni su rekli

No Passaran.Nema prolaza vise gadovi.Mladi ljudi se najvise iseljavaju bas iz Krajine,ali jebe se Bakiru za to.Juce Dodik se smjeska kaze.Nemam problema s Bakirom.Dobijem i jos vise od onog sto sam trazio :lol: .Ko nije gledao preporucujem mu.Intervju s Senadom.Kakva sramota i glupost

Izgubiti Srebrenicu.Ulozeno toliko para u obnovu u razvoj ali kriminogena Sda stranka 2 lica pokrala pare.Ostavila narod da im notorni pijandura i cetnicic vlada Srebrenicom.U Japanu bi sad ljudi kolektivno izvrsili Bushido

Jer ljudi imaju obraza,ponosa

Kakva je sramota da u opcini Vares nasi ljudi glasaju za ustashu.Podjele u Novom Travniku.Haha

Svaka cast Stocanima.Makar su rekli necete nas gaziti vise
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 17 okt 2016 06:26

http://www.bljesak.info/mob/clanak/173204

Na mostu dobijes, na cupriji izgubis. :lolcina:

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 17 okt 2016 06:30

I onda se neki cude sto dosta Bosnjaka ne podrzava SDA i vodju te stranke. :oci:

Sramota za Srebrenicu!!!

Zmaj007
Član

Post Postao/la Zmaj007 » 17 okt 2016 07:58

amkos je napisao/la:http://www.bljesak.info/mob/clanak/173204

Na mostu dobijes, na cupriji izgubis. :lolcina:

Kako mi se cini mi smo opet krivi :what: ova vlaska logika je nevjerovatna :biceps:

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 17 okt 2016 08:36

Evo postavili su konacne podatke sa brojem poslanika.
Pokradeni u Srebrenici radi ovih 2000 glasova postom koji nisu svrstani. Tri vlaske stranke i isto toliko mandata je upalo u skupstinu za svega par glasova. Da su prihvatili i ove glasove sve tri stranke bi pale ispod cenzusa.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 17 okt 2016 08:47

amkos je napisao/la:I onda se neki cude sto dosta Bosnjaka ne podrzava SDA i vodju te stranke. :oci:

Sramota za Srebrenicu!!!
Tačno.
Samo BiH.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 17 okt 2016 09:54

Opcina : Broj bosnjackih vijecnika 2012/ broj bosnjackih vijecnika 2016

Hlivno : 5/5
Duvno : 4/3
Glamoc: 4/5
Kupres : 2/1
Šipovo : 0/1
Jezero : 2/2
Kotor Varos : 3/3
Teslic : 4/3
Bosanski Novi : 3 /4
Prijedor : 5 /5
Bosanska Dubica 1/0
Prnjavor : 0/1
Derventa : 1/0
Modrica : 1/0
Doboj : 3 /5
Odzak : 9/10
Orasje : 4/4
Brcko : 13/11
Bijeljina : 1 /2
Zvornik : 3 /4
Bratunac : 5/5
Srebrenica : 11/9 ( ovdje smo pokradeni)
Milici : 3/3
Osmaci : 3/2
Vlasenica : 2/2
Visegrad : 2/1
Rogatica : 1/0
Foca : 1/2
Cajnice : 1/1
Rudo : 0/1
Kopaci : 4/3
Han Pijesak : 0/1
Capljina : 3 / 4
Prozor : 5/5
Gornji Vakuf : 16/14
Bugojno : 21/22
Novi Travnik : 14/14
Vitez : 11 /10 (ovdje je prosli put jedan iż SDP-a bio nas a sada su oba katolici). I prosli put je prosao jedan nas iż stranke Lijanovica. Inace ne bi bilo promjena.
Busovaca : 14/14
Kiseljak : 9/10
Fojnica : 14/15
Kresevo : 2/3 ( ovdje smo mogli imati i 4 jer je usao katolik sa liste SDP. Prosli put je usao nas sa SDP liste). Katolici se masovno iseljavaju iż ovog katuna.
Zepce : 12/10
Vares : 11/13
Vukosavlje : 6 /7 ( ovdje je ispao jeda katolik tako da smo 50/50 sa vlasima)

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 17 okt 2016 10:27

Prvo treba reci da je bila vrlo losa izlaznost kod naseg naroda. Pored toga imali smo gomilu stranaka. SDA, A-SDA, SBB, BOSS, BPS, Liberali, SDP, DF, GS, USD…Previse
Komentari sa moje strane

Negativa

Srebrenica - Ovdje smo pokradeni i ne treba priznati rezulate. Zamrznuti situaciju kao u Mostaru i traziti nove izbore. Vidjeli smo da je oko 4.500 glasova vrh kod vlaha. To mozemo potuci sa mało boljom organizacijom
Brcko – Ovdje smo previse rascjepani. Sam Mirsad Dapo je unistio blizu 800 glasova
Zepce - Slaba motivacija kod naseg naroda
Vukosavlje – Losa organizacija kada je u pitanju izbor za nacelnika inace sa jednim kandidatom uzimamo bez problema.
Bosanska Gradiska - Ovi su neslozni duzi niż godina i umjesto 2 pa cak i 3 vijecnika dobiju jednu ogromnu nulu.
Osmaci + Tzv. Novo Gorazde – ovdje nasi ljudi glasaju u pederaciji sto je nonsens.

Pozitiva

Doboj : Ovdje nam je bivol iż Laktasa dobro pomogao. Doboj je jako bitna opcina. Ovdje imamo 20% vijecnika.
Prijedor + Zvornik + Bijeljina : Ovo su veci gradovi i tu nismo pali. Cak smo dobili po jednog vijecnika u Zvorniku i Bijeljini. Jos bi bilo bolje da je bila jedinstvena lista
Odzak + Kiseljak + Vitez : Mislim da cemo ubrzo postati vecina u ovim opcinama. Slicno kao u Jajcu ili Busovaci
Kresevo : Ovdje smo vec blizu 30% glasova
Capljina

Uglavnom vidi se kolaps katolicke opcije. Skupili su sve s koca i konopca i bez nekih znacajnih rezultata. Ovo glasanje putem poste ce se opadati vremenom.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 17 okt 2016 10:54

U Crnoj Gori izlaznost preko 73 %, kod nas oko 53 %. Pa to je 20 % razlike u izlaznosti. :lolcina: :lolcina:

akhaninge09
Član

Post Postao/la akhaninge09 » 17 okt 2016 11:26

Crna gora se ne moze porediti sa bih,tamo partija i bezbejdnosne sluzbe imaju kontrole nad biracima placaju velika sredstva za kupovinu i ucjenu,mala je zemlja,ali najtuznije je sto su bosnjaci kojih ima najmanje 15 posto biraca tas na vagi i odlucujuci faktor a ne znaju to iskoristiti :bad:,niti bi bilo drzavr ni ulaska u nato bez njih niti bi milo mogao vladati,ali eto kad ne znas iskoristiti vec dajes za dzaba

Zenicaninn
Član

Post Postao/la Zenicaninn » 17 okt 2016 11:52

amkos je napisao/la:U Crnoj Gori izlaznost preko 73 %, kod nas oko 53 %. Pa to je 20 % razlike u izlaznosti. :lolcina: :lolcina:
U Crnoj Gori se redovno osvjezava biracki spisak a ne kao kod sto se 20 godina nije osvjezio pa glasaju mrtvi itd.
Tako da je u nas biracki spisak napunpan.

Da se hoce inšaAllah konacno promjeniti izborni zakon i da se lokalne i presjednicke izbore istovremeno prave i jos uz to se osvjezi biracki spisak.
Sa tim bi ustedili milione a izlaznost bi bila veca.
A kao trece trenutnonse arod nonstop nalazi u nekom izbornom cikluso u kojem se narod tereti izbornim cirkusom svake 2 godine, mjesto da se bave politkom boljitka. Ovako bi narod imao barem 3 godine mira izmedju izbora.
Zadnja izmjena: Zenicaninn, dana/u 17 okt 2016 11:55, ukupno mijenjano 1 put.
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 17 okt 2016 11:54

Ah,cuj
Prvo mi je stari forum otisao.Snasao sam se nekako
Pa sam ponovo ovo.Evo sutra 4 godine foruma

Podatci ne dodju sami od sebe.Kazes Ciribu-Ciriba.Neki ljudi ne kopcaju da ako zelis nesto,moras se angazovati
Volio bih ja sad radije da smo zijanili Jajce,dobili Srebrenicu ali ako su u Jajcu pametno odigrali,nisu se podjelili,imali jednog kandidata
Sta ja mogu sad da uradim.Lik nije znao da sacuva mesnicu,ponizava druge Bosnjake iz Buzima,kaze kako oni moraju da zive s ''Srbima''
Pa ljubi Vucica kao da mu je rod i porod.Jel ja treba da zalim takve ljude,koji se ne bore za sve

Ne boj se spustit ce oni glavu,i predat ce Srebrenicu cetnicima.Sda je glavna u ponizavanju,zato su je odjebali.A jedino je nisu odjebali u Banovicima.Kako prikladno zvuci,koliko sam ja poslao ljudi u te krajeve.Banovici.Ah.Moje omiljeno mjesto :respekt:

Izbori su dosli i prosli.Ratni zlocinac od haman 80 godina nacelnik Velike Kladuse
Islamofob koji kaze da dok je on je ziv nacelnik Tuzle
Nepismeni seljacic koji kaze who is you,je nacelnik jedne Sarajevske opcine.Jos cestita sam sebi izbornu pobjedu.Krkan i po

Dok imas skolovane
Babicka iz Visokog
Ogresevic iz Cazina koji zahvaljuje Allahu na pobjedi
Buzim bivsi Sdaovac pomeo na izborima
Zenica ista prica.Ah,da kako Sarajevo jebe Celik.Da,da.Na red za guzenje Sarajevo centra

Joj na kraju kako Dodo spusti Senadu.Nemam ja problema s Bakirom.On je meni dao vise nego sto sam trazio

Krivci su svemirci,krivci su Arapi
Svi su krivi.Sami nismo sami krivi
To je rezime ovih izbora

Pih
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Zenicaninn
Član

Post Postao/la Zenicaninn » 17 okt 2016 12:01

Jack je napisao/la:..

Izgubiti Srebrenicu.Ulozeno toliko para u obnovu u razvoj ali kriminogena Sda stranka 2 lica pokrala pare.Ostavila narod da im notorni pijandura i cetnicic vlada Srebrenicom.U Japanu bi sad ljudi kolektivno izvrsili Bushido

Jer ljudi imaju obraza,ponosa

...
Mislis harakiri :D hahaha
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)

akhaninge09
Član

Post Postao/la akhaninge09 » 17 okt 2016 12:08

Danas je se u ciku desilo "preglasavanje" bosnjaka od strane hrvata i srba.to je u pravilo u mnogim "drzavnim" institucijama,pa se onda postavlja pitanje da li je jacanje tih institucija prioritet za bosnjake kada tamo dobijaju jednu trecinu maximalno.Bas me zanima misljenje forumasa o ovom pitanju

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 17 okt 2016 12:13

Tema su izbori a ne nesto deseto

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 17 okt 2016 13:20

To znaci da je jos glavni u CIK-u onaj Branko P., tj. da je on jos direktor bilo bi 5-2 "preglasavanje" u korist Vlaha i Skutora. U vezi ovih 2000 listica za glasanje postom.

Ovim smo dobili Novi Travnik, a izgubili Srebrenicu. Iako bi ja volio da je obrnuto. Ako smo vec "morali" izgubit'.

Odgovorite