Škole vijesti
Re: skole vijesti
Postoji nesto sto se zove starija starosna struktura.I zamolio bih te da slusas profesora Jacka oko tog.Znat ces vise
Crkveni podatci kazu oko 8000 katolika.Najvise mogu da muljaju za 500,ali je broj stvarno znatno manji od broja popisanog Hrvatskog stanovnistva
Lose:Nema nastava na Bosanskom jeziku tako da je nemoguce i naci etnicku strukturu stanovnistva Odzaka,kao u Mostaru
Crkveni podatci kazu oko 8000 katolika.Najvise mogu da muljaju za 500,ali je broj stvarno znatno manji od broja popisanog Hrvatskog stanovnistva
Lose:Nema nastava na Bosanskom jeziku tako da je nemoguce i naci etnicku strukturu stanovnistva Odzaka,kao u Mostaru
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
http://www.blic.rs/vesti/republika-srps ... 00/hc2merp
U 1.850 osnovnih škola u BiH je tokom 2015/2016. godine upisano 291.342 učenika, što je u odnosu na prethodnu školsku godinu manje za 5.477 učenika, ili 1,8 odsto, podaci su Agencije za statistiku BiH.
Istovremeno je u BiH, u 311 srednjih škola, upisano je 133.228 učenika, što je u odnosu na prethodnu školsku godinu manje za 10.653, ili 7,4 odsto.
Na prvi ciklus studija visokog obrazovanja, uključujući i integrisane studije, u zimski semester upisano je 105.299 studenata, među kojima je 11.209 apsolvenata.
Tokom 2015. godine u BiH je diplomiralo 15.974 studenta, što je za 5,6 odsto manje u odnosu na školsku 2014. godinu.
U 1.850 osnovnih škola u BiH je tokom 2015/2016. godine upisano 291.342 učenika, što je u odnosu na prethodnu školsku godinu manje za 5.477 učenika, ili 1,8 odsto, podaci su Agencije za statistiku BiH.
Istovremeno je u BiH, u 311 srednjih škola, upisano je 133.228 učenika, što je u odnosu na prethodnu školsku godinu manje za 10.653, ili 7,4 odsto.
Na prvi ciklus studija visokog obrazovanja, uključujući i integrisane studije, u zimski semester upisano je 105.299 studenata, među kojima je 11.209 apsolvenata.
Tokom 2015. godine u BiH je diplomiralo 15.974 studenta, što je za 5,6 odsto manje u odnosu na školsku 2014. godinu.

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
-
Bosnjak na kvadrat
- Član
Bukvalno prepisali odavdje: http://www.bhas.ba/saopstenja/2016/OBRAZ%20bh.pdfJack je napisao/la:http://www.blic.rs/vesti/republika-srps ... 00/hc2merp
Btw, ne znam jeste li ovo ranije vidjeli. Broj učenika po godinama u periodu 2005-2013:
http://www.mojemjesto.ba/bs/statistika/ ... ovne-skole
Najveci cetnici su oni iz Rasavaca.Koliko su ti cetnici pokrali iz Bosnjackih kuca Prijedora
I imaju stalu za osnovnu skolu.Komedija.A selo je pitomo,par kilometara juznije od Prijedora,ali takvi potopi
Prepisali su i agencija za statistiku nije dala konkretno nista jasnije
Nisu dali broj ucenika u Brcko distriktu,Federaciji i Krmetnjaku,da mogu doci do nekog zakljucka
I imaju stalu za osnovnu skolu.Komedija.A selo je pitomo,par kilometara juznije od Prijedora,ali takvi potopi
Prepisali su i agencija za statistiku nije dala konkretno nista jasnije
Nisu dali broj ucenika u Brcko distriktu,Federaciji i Krmetnjaku,da mogu doci do nekog zakljucka

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
-
Bosnjak na kvadrat
- Član
Molim vas, koja je najsvježija mapa za nacionalnost učenika u OŠ? Imamo li šta za godine nakon 2013/2014?
Imam nekih ideja: http://dirhem.org/index.php/video-foto/ ... z-busovace
edit: našao sam
viewtopic.php?f=6&t=912

Imam nekih ideja: http://dirhem.org/index.php/video-foto/ ... z-busovace
edit: našao sam
viewtopic.php?f=6&t=912

Volio bih da je mapa malo bolja u Podrinju,ali nije.Ove godine nasli smo podatke za Busovacu,Novi Travnik i Mostar,kao i Jajce.Za cijelu Bosnu potrebno je maksimalno zalaganje makar 5 osoba.A ovako je to sad nemoguce naci,makar za mene
Mapa ne moze da bude haj da kazem puno drugacija od ove,iako kazem.Odzak naprimjer kad bih znao tacno nacionalnost prvacica u Odzaku,kad bih nasao neku vezu u Odzaku,pa da dobijem info tacan koliko je nasih prvacica tacno u Odzaku.Bilo bi extra
Sarajevo,kao i ostatak Federacije van tih par opcina Srednje Bosne i Bosanskog Petrovca.To je nevazno,jer uglavnom udio Bosnjaka prvacica je izmedju 85-100%
Mapa ne moze da bude haj da kazem puno drugacija od ove,iako kazem.Odzak naprimjer kad bih znao tacno nacionalnost prvacica u Odzaku,kad bih nasao neku vezu u Odzaku,pa da dobijem info tacan koliko je nasih prvacica tacno u Odzaku.Bilo bi extra
Sarajevo,kao i ostatak Federacije van tih par opcina Srednje Bosne i Bosanskog Petrovca.To je nevazno,jer uglavnom udio Bosnjaka prvacica je izmedju 85-100%

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Dobro bi bilo kada bi imali podatke za Doboj. Da znamo dali nas broj tamo raste i u kojim podrucnim skolama smo vecina.
Ima Bosne, beglerbeže i Bošnjaka u njoj! Bili su prije vas i ako Bog da, biti će i poslije vas!

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Jack kao supermen! Svaka cast 
Ima Bosne, beglerbeže i Bošnjaka u njoj! Bili su prije vas i ako Bog da, biti će i poslije vas!
Umjesto sto mene hvalis da sam superman.Probaj i ti naci podatak,eto za Odzak.Kad bi se par vas aktivnije ukljucilo i trazilo tih par opcina.Imali bi podatke na terenu.Ja ne mogu da nadjem sve podatke
Ovo su malo zastarjeli podatci,ali mogu da posluze kao neki okvir,gdje ima vise ili manje Bosnjaka u osnovnim skolama
Ovo su malo zastarjeli podatci,ali mogu da posluze kao neki okvir,gdje ima vise ili manje Bosnjaka u osnovnim skolama

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
- BosnjackaHercegovina
- Član
Najbolje i najtačnije informacije za praćenje demografskih promjena u BiH su definitivno informacije o prvačićima u osnovnim školama. Istina, te informacije ne uključuju djecu u privatnim školama, a takvih ima u svim većim gradovima. Na primjer ima Turska privatna osnovna škola u Mostaru kod Stare Gimnazije preko puta novog Ureda Člana "Hrvatskog" Naroda. Ta i takva djeca u sličnim školama nisu uključena u ove statistike.
Ali sve u svemu, ovo je najtačnija informacija koju možemo imati. Naravno, nikad ne znaš koliko vlasi lažu o GE oblastima, oni mogu izmišljati informacije, ali mnogo teže jer to moraju da rade svake godine.
Po ovim informacijama, jasno je ko dan da Bošnjaci rastu u urbanim sredinama, da sela i manja mjesta izumiru i da to najviše utiče na položaj i demografski razvoj (kolaps) Vlaha.
Ovo je razlog zašto će rata u BiH opet biti. Demografija Vlahe slabi a Bošnjake jača. Vlasi mogu ovim putem BiH i sve u njoj izgubiti za 30-50 godina mirnim putem i biti prisiljeni da se integriraju u BH društvo ili mogu u rat krenuti sada.
Vlah ko vlah - oni će izabrati rat. I to se može desiti jako brzo. Pogotovo sad kad je Trump u bijeloj kući.
Ali sve u svemu, ovo je najtačnija informacija koju možemo imati. Naravno, nikad ne znaš koliko vlasi lažu o GE oblastima, oni mogu izmišljati informacije, ali mnogo teže jer to moraju da rade svake godine.
Po ovim informacijama, jasno je ko dan da Bošnjaci rastu u urbanim sredinama, da sela i manja mjesta izumiru i da to najviše utiče na položaj i demografski razvoj (kolaps) Vlaha.
Ovo je razlog zašto će rata u BiH opet biti. Demografija Vlahe slabi a Bošnjake jača. Vlasi mogu ovim putem BiH i sve u njoj izgubiti za 30-50 godina mirnim putem i biti prisiljeni da se integriraju u BH društvo ili mogu u rat krenuti sada.
Vlah ko vlah - oni će izabrati rat. I to se može desiti jako brzo. Pogotovo sad kad je Trump u bijeloj kući.
Samo BiH.
Jack, kao da ja imam vremena za toga..
Zadnja izmjena: Dexter, dana/u 18 nov 2016 02:04, ukupno mijenjano 1 put.
-
tarikoblak
- Član
Hoće li biti rata, nemam pojma, možda! Znam, da Bošnjaci moraju mućnuti mozgom i prestati orgijanje po kladionicama. Treba nam djece ljudi, ali prije svega odgojene djece. Djece, koja neće željeti zlo nikome, a koja će voljeti svoje. Znanje je ključ za opstanak Bošnjaka. Tako vjersko, kao i ostalo znanje. Bošnjaci, imajte djecu!!! Ne kao zapadnjaci: pederi, lezbijke, narkomani i dunjalučari, koji misle samo kako se bolje provesti, prohodati, pojesti...
Ako znas napraviti dijete,znaci da si odrasli covjek,i trebao bi da se sam snadjes.Necu ti ja crtati kako da nadjes podatke.Eno Gorcin forumas razvalio danas pa skoro sve opcine Mostarskog kantona dao broj prvacica.Onaj ko je uporan i angazuje se.Obicno nadje sve podatke

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Biracki spisak nije osvjezen u zadnjih 16 godina.Pa,sad skopcaj koliko je umrlih tamo medju ''redovnim'' biracima.Samo opcina Stolac ima preko 500+ umrlih koji su ''glasali'' na izborima 2016.U svakoj normalnoj drzavi,koja vodi do azurnosti.Vidi pod Njemacka ili Amerika.To se nikad ne bi desilo.Ali Cik je leglo cetnika i ustasha kod nas,pa kroz biracke spiskove i svoje ''komisije'' prave svoje neke zamisljenje ''Herceg Bosne'' i Sumske''Najbolje i najtačnije informacije za praćenje demografskih promjena u BiH su definitivno informacije o prvačićima u osnovnim školama. Istina, te informacije ne uključuju djecu u privatnim školama, a takvih ima u svim većim gradovima. Na primjer ima Turska privatna osnovna škola u Mostaru kod Stare Gimnazije preko puta novog Ureda Člana "Hrvatskog" Naroda. Ta i takva djeca u sličnim školama nisu uključena u ove statistike.
Najveci paradoks tog je da u Srebrenici imamo 70%+ ''Srba'' po birackom spisku.Dok preko 60% ucenika u osnovnim skolama,na podrucju opcine Srebrenica cine Bosnjaci.Pa u kojoj drzavi imas takvo pravila.Ruanda ima bolji biracki spisak danas nego Bosna.To je realnost
Ako je biracki spisak pogresan?Sta ne mozes namjestiti?Pa,naravno.Upisane ucenike osnovnih skola i posebno prvacica,jer bas kroz prvacice se moze i gledati MIGRACIJE.I gdje je vece iseljavanje.Danas nam je forumas Gorcin dao neke podatke za Mostarski kanton i broj prvacica.Za sve opcine Mostarskog kantona,posebno Mostarska opcina je zanimljiva.Link imate ovdje================>
Tako da smo ove skolske godine nasli podatke za Mostarski kanton.Kao i dobar dio Srednje Bosne:Novi Travnik,.Jajce i Busovaca.Ovo ostalo me i ne zanima toliko
Probati kod politicara u lokalu
Islamske zajednice,naprimjer medzlisa Odzak
Kao i osnovne skole.Da li ima ijedna Bosnjacka uciteljica ili ucitelj u naprimjer osnovnoj skoli Vladimir Nazor Odzak.Odzacka opcina ima samo jednu osnovnu skolu,a ne 10 ili 20.Tako da sve sile treba usmjeriti ka toj osnovnoj skoli i raspitati se ili u lokalnom medzlisu Odzak
https://www.facebook.com/mizodzak/
Ul. Titova bb.; 76290 Odžak
031 761 053
Ili poslati nekog da posjeti lokalni medzlis
Ili preko politicara probati koju su u opcini Odzak
Ako propadne kroz medzlis i Islamsku zajednicu.Onda ides na politicare.Posaljes im mail,kazes da mi je potrebno radi demografske analize,migracija i svega u opcini Odzak.Naprimjer Odzak
http://sda.ba/home/kontakti/kantonalni-odbori-sda/
Svi telefoni poredani Sda centrale u Odzaku.Zoves telefonom,angazujes,saljes mail,posaljes nekog
Treca opcija ti je da ides direkt u osnovnu skolu V.Nazor da nadjes nekog ko je iz Odzaka ili makar blizu:Modrica,Gradacac,da to pogleda za nas
http://www.osvno.com/
http://www.osvno.com/index.php/razredna-nastava
Imas spisak ovdje uciteljica u centralnoj skoli u gradu.3 uciteljice,sve su Bosnjakinje.
Raspitati se i ovdje.I saznati to za Odzak.Ko je uporan,moze da nadje podatak.Nije Odzak Nju Jork
Ps:Ova Nezafeta ima i facebook.Tako najbrze i najlakse jer zena zna najbolje.Kako da nadjem.Naci ces ako probas razne varijante,ako prva propadne,druga i treca.Mozda 4 opcija i nece propasti

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Nema potrebe za omalovazavanjem. Svako je u nekim stvarima dijete do kraja zivota, ako mislis da si u svemu pametan grdno se varas. Ja nemam toliko vremena za to da istrazujem kako doci do tih podataka zato sam pitao. Radim 12 do 16 sati dnevno!
Ja sam voljan pomoci i licno otici ako treba, ali to mogu tek na ljeto.
Eto vidis na kraju si dao toliko informacija a to je moglo i bez prethodnog posta.
Ja sam voljan pomoci i licno otici ako treba, ali to mogu tek na ljeto.
Eto vidis na kraju si dao toliko informacija a to je moglo i bez prethodnog posta.
Cek da ti to nije slusaj babu.Pa,dobro.Vecina Bosnjaka se ne zna snaci.Znaci radis 12-16 sati na dan i pitas kako mozes da pomognes.LahkoNema potrebe za omalovazavanjem. Svako je u nekim stvarima dijete do kraja zivota
Nemoj postavljati zahtjeve koje ne mozes da ispunis,ne znas da ispunis,i nisi SPOSOBAN.Da ispunis.
Bas zbog ''sposobnih'' ljudi po Bosni imas mentalne kretene koji vode ''narod'' u totalni nestanak,ali dobro.
INe nudi se ako ne znas,a to tvoje ''ljeto'' ja nemam zivaca cekati toliko
Nemoj.ThanksJa sam voljan pomoci i licno otici ako treba, ali to mogu tek na ljeto.
Kako god ti kazesEto vidis na kraju si dao toliko informacija a to je moglo i bez prethodnog posta.

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Hercegovačko-neretvanski kanton, upisani prvačići 2016/17 ("majski" upisni rok izuzev Mostara gdje je ovo "septembarsko" odnosno aktuelno stanje):
Bosanski nastavni plan i program:
KONJIC: 233
Prva OŠ Konjic: 65
Druga OŠ Konjic: 116
OŠ Čelebići: 27
OŠ Glavatičevo: 7
OŠ Parsovići: 7
OŠ Seonica: 11
JABLANICA: 88
OŠ Suljo Čilić Jablanica: 88
PROZOR: 24
OŠ Šćipe: 7
OŠ Alija Isaković Prozor: 17
ČAPLJINA: 28
OŠ Čapljina: 28
STOLAC: 39
Prva OŠ Stolac: 39
MOSTAR: 459
OŠ "Mustafa Ejubović-šejh Jujo" Mostar: 102 (Šehovina)
Četvrta OŠ Mostar: 70 (Brankovac)
Šesta OŠ Mostar: 31 (Šantićeva)
OŠ "Mujaga Komadina" Mostar: 26 (Donja Mahala)
OŠ Zalik: 50 (s područnim na Gubavici)
OŠ Gnojnice: 39
OŠ Blagaj: 30
OŠ "Bijelo Polje" Potoci: 54
OŠ Vrapčići: 31
OŠ Drežnica: 21
OŠ "Omer Maksumić" Podvelež: 4
Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama "Los Rosales": 1
Hrvatski nastavni plan i program:
MOSTAR: 547
OŠ "A.B.Šimić" Mostar: 59 (Podhum)
Treća OŠ Mostar: 34 (Rondo)
OŠ "Ivan Gundulić" Mostar: 85 (Rudnik+područna u Raštanima i Vojnom)
OŠ "S.S.Kranjčević" Mostar: 52 (Bijeli Brijeg)
OŠ Cim: 26
OŠ Ilići: 24
OŠ "Petar Bakula" Mostar: 89 (Avenija)
OŠ "Ilija Jakovljević" Mostar: 72 (Centar II)
OŠ "Bartol Kašić" Rodoč: 50
OŠ "Marin Držić" Buna: 37
OŠ Kruševo: 13
Specijalna OŠ: 6
ČITLUK: 163
OŠ "fra Didak Buntić" Čitluk: 88
OŠ Čerin: 29
OŠ Bijakovići: 46
ČAPLJINA: 196
OŠ "Lipanjske zore" Višići: 70
OŠ "V. Pavlovića" Čapljina: 126
RAVNO: 0
PROZOR: 62
OŠ "Marko MArulić" Prozor: 19
OŠ "fra Jeronim Vladić" Ripci: 36
OŠ "Ivan Mažuranić" Gračac: 7
OŠ "Veselko Tenžera" Uzdol: 0
NEUM: 32
OŠ "Kardinal Stepinac" Neum: 32
STOLAC: 72
OŠ Stolac: 30
OŠ Crnići: 42
Btw. na ovom "majskom", kako sam ga nazvao, upisnom roku total je iznosio 1928 upisanih ukupno. Kasnije je u septembru negdje kolao podatak da je ukupno upisano 1919 prvačića. Samo u Mostaru imamo situaciju da je total u školama po bosanskom planu u maju bio 446 a u septembru 459.
Znači sveukupno imamo smanjenje za 9 a u Mostaru povećanje za 15 ukupno a u školama po bosanskom za 13.
Bosanski nastavni plan i program:
KONJIC: 233
Prva OŠ Konjic: 65
Druga OŠ Konjic: 116
OŠ Čelebići: 27
OŠ Glavatičevo: 7
OŠ Parsovići: 7
OŠ Seonica: 11
JABLANICA: 88
OŠ Suljo Čilić Jablanica: 88
PROZOR: 24
OŠ Šćipe: 7
OŠ Alija Isaković Prozor: 17
ČAPLJINA: 28
OŠ Čapljina: 28
STOLAC: 39
Prva OŠ Stolac: 39
MOSTAR: 459
OŠ "Mustafa Ejubović-šejh Jujo" Mostar: 102 (Šehovina)
Četvrta OŠ Mostar: 70 (Brankovac)
Šesta OŠ Mostar: 31 (Šantićeva)
OŠ "Mujaga Komadina" Mostar: 26 (Donja Mahala)
OŠ Zalik: 50 (s područnim na Gubavici)
OŠ Gnojnice: 39
OŠ Blagaj: 30
OŠ "Bijelo Polje" Potoci: 54
OŠ Vrapčići: 31
OŠ Drežnica: 21
OŠ "Omer Maksumić" Podvelež: 4
Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama "Los Rosales": 1
Hrvatski nastavni plan i program:
MOSTAR: 547
OŠ "A.B.Šimić" Mostar: 59 (Podhum)
Treća OŠ Mostar: 34 (Rondo)
OŠ "Ivan Gundulić" Mostar: 85 (Rudnik+područna u Raštanima i Vojnom)
OŠ "S.S.Kranjčević" Mostar: 52 (Bijeli Brijeg)
OŠ Cim: 26
OŠ Ilići: 24
OŠ "Petar Bakula" Mostar: 89 (Avenija)
OŠ "Ilija Jakovljević" Mostar: 72 (Centar II)
OŠ "Bartol Kašić" Rodoč: 50
OŠ "Marin Držić" Buna: 37
OŠ Kruševo: 13
Specijalna OŠ: 6
ČITLUK: 163
OŠ "fra Didak Buntić" Čitluk: 88
OŠ Čerin: 29
OŠ Bijakovići: 46
ČAPLJINA: 196
OŠ "Lipanjske zore" Višići: 70
OŠ "V. Pavlovića" Čapljina: 126
RAVNO: 0
PROZOR: 62
OŠ "Marko MArulić" Prozor: 19
OŠ "fra Jeronim Vladić" Ripci: 36
OŠ "Ivan Mažuranić" Gračac: 7
OŠ "Veselko Tenžera" Uzdol: 0
NEUM: 32
OŠ "Kardinal Stepinac" Neum: 32
STOLAC: 72
OŠ Stolac: 30
OŠ Crnići: 42
Btw. na ovom "majskom", kako sam ga nazvao, upisnom roku total je iznosio 1928 upisanih ukupno. Kasnije je u septembru negdje kolao podatak da je ukupno upisano 1919 prvačića. Samo u Mostaru imamo situaciju da je total u školama po bosanskom planu u maju bio 446 a u septembru 459.
Znači sveukupno imamo smanjenje za 9 a u Mostaru povećanje za 15 ukupno a u školama po bosanskom za 13.
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...