Bosna popis 2013
Re: Popis stanovništva 2013
Hvala
Drzite se teme.Elko.Ne znam jesi li ti neki kompleksas ili sta?Ali, smanji dozivljaje?Ovo je forum?Ok.Licne obracune ostavi za neka ''bolja vremena''.Neko pokusava i neko malo vise radi, i to je to.Istina, i ja se volim zezati,a ko ne, i danas se ljepse osjecam.Imam razlog-dva vise, ali eto.
Do tebe je da stisas retoriku, da ne optuzujes ljude, da ne vrijedjas, i da ne dajes neke etikete za ovog ili onog.Ipak, ovo je forum, nije ovo ni vrijeme a ni mjesto za trolanje, spamanje, optuzivanje, i ako se toga ne mozes pridrzavati.Onda stvarno zalim.
Drzite se teme.Elko.Ne znam jesi li ti neki kompleksas ili sta?Ali, smanji dozivljaje?Ovo je forum?Ok.Licne obracune ostavi za neka ''bolja vremena''.Neko pokusava i neko malo vise radi, i to je to.Istina, i ja se volim zezati,a ko ne, i danas se ljepse osjecam.Imam razlog-dva vise, ali eto.
Do tebe je da stisas retoriku, da ne optuzujes ljude, da ne vrijedjas, i da ne dajes neke etikete za ovog ili onog.Ipak, ovo je forum, nije ovo ni vrijeme a ni mjesto za trolanje, spamanje, optuzivanje, i ako se toga ne mozes pridrzavati.Onda stvarno zalim.
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

Citam clanak od prof. dr. Hasana Zolića gdje pise da ce Hrvata biti u pola manje a vadi broj Hrvata iz 1991. godine koji je po njemu bio 960.000. Sta bi znacilo da ce Hrvata na popisu 2013 biti oko 480.000.
Ja tvrdim da se prof. dr. Zolic dobro zajebo i da ih nece biti ni 410.000.
Ja tvrdim da se prof. dr. Zolic dobro zajebo i da ih nece biti ni 410.000.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Najbolje je da on mene kontaktira prvo .Pa, tek onda da daje izjave za medije

Posalji mu email.Jack je napisao/la:Najbolje je da on mene kontaktira prvo .Pa, tek onda da daje izjave za medije
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Da, znam poslao bih mu.Ja drzim monopol nad statistikom.Bez javljanja meni, nema laprdanja i valjanja glupostiPosalji mu email.
75-90% Bosnjaci.Par Bosanaca i veoma malo Muslimana.Vrnograc je Babin pa vecina dole se pisu Bosnjacima.Ah, da znate taj kraj, kao sto ne znate.Glupi skutori.Mozda se ne bi provaljivali, ali cuj.Ipak, nije ni to lose, mislim.Ima svakakvih po netu danasskutor je napisao/la:Baš vas je zanimljivo čitat, dobri stari Jack, i dalje si nadahnut kao i prije tri godine kad sam zadnji put citao tvoje upise, nego zanima me šta ti kao veliki demografa predviđaš za babine, kako ce se oni izjasnit
http://www.bosanskehistorije.com/forum/ ... p?f=8&t=62
56% Islamske vjere u prosloj skolskoj godini.Dominacija
Kad volite da ''citate''

skutor je napisao/la:haha, jesi ti ikad bio u Kladuši?!?!?! Tamo neće bit bošnjaka ni 30%, vecina ce se izjasnit muslimanima a manji dio bosancima a što se Jajca tice te tvoje informacije drže vode kao i one nebuloze da ce te autocestom poklopit Neum i Mostar![]()
Jesam glupane.A, vec sam dao nekima i mail.
A, sad sto si ti glupi skutor iz Zagreba/Agrama, glavnog ti grada.To je do tebe
Moje informacije su crno na bijelo od strane Islamske zajednice na podrucju Jajca.Za skolsku 2011/2012 koliko djece pohadja Islamski vjeronauk u skolama.
Te podatke sam poslao i nekim s foruma, inace, da se zna
Neum ce biti Bosnjacki, a poklapanje.Ide nam bolje nego sto mislis
Haj sad razguli.Najpametniji si kad sutis

Kako si ti prilicno glupo i blesavo stvorenje.Inace, u Rajvosa sam pricao sa jednim tajkunom koji se je cijelo vrijeme smijao, jer je uzeo sve vlasko po Konjicu
Ovo bi i najveceg debila, izvinjavam se debilima, ipak i oni su pametniji od tebe
Ubjedilo
http://www.mediafire.com/view/?mnv6sgc3lm03b2a
Broj ucenika u osnovnim skolama, zaposlenih vjeroucitelja 2011/2012
Ne krijem ja podatke kao zmija noge
Zivi i dalje u ubjedjenju da ce biti 30% Bosnjaka u Kladusoj
Ha, ja

Ovo bi i najveceg debila, izvinjavam se debilima, ipak i oni su pametniji od tebe
Ubjedilo
Broj ucenika u osnovnim skolama, zaposlenih vjeroucitelja 2011/2012
Ne krijem ja podatke kao zmija noge
Zivi i dalje u ubjedjenju da ce biti 30% Bosnjaka u Kladusoj
Ha, ja

U Konjicu sve vlasko je uzeto.Majmuneskutor je napisao/la:Pa kako možes izvaljivat takve gluposti, Konjic i Jablanica vam demografski postaju parkovi prirode, postajete sve veca manjina u Stocu i prozoru, u Mostaru ste spali na 35% a ti sanjas da ce Neum biti Bošnjacki, kako mozes izvaljivat ovakve gluposti
Tamo je zavrsena prica.Kostajnica je pukopovano.Kad ono malo starih katolika krepa.I to ce biti nase
Park prirode.Pa, jeste.Park prirode na 1400 km2, bez Srba i Hrvata
Tacno
Nema nista Srpskog i Hrvatskog dole
Poserem ti se na 35% jos jednom.Na preko 800 km2 Mostarske opcine nema Vlaha.Pa, sto se mene tice moze vas biti dole i 95%.Bulevara mozete preci, ali jedino u zaledjenom stanju

Budi siguran i 2013Nemoram ja bit ubjeđen vec sam za Kladusu 100% siguran da tamo bošnjaka nece bit ni 30%, sta si se okacio za jajce, dobio si neke podatke za jajce pa si poletio u nebesa, sta je sa Stocem, Ramom, Mostarom, Konjicem, Jablanicom, Capljinom?!?! nestajete iz hercegovine....ostat ce vam parkovi prirode jablanica i konjic, još samo da u Mostaru ukinu ovi nakaradu od statuta
Bit ce ukinuto, evo pokusaj samo iz Zagreba
Hahaha
Hvala, podatke mi je dao glavni imam u Jajcu, koji je zaduzen za sve Muslimane na tom podrucju
Okacit cu ja i to na vasim skutorskim forumima.Forum.hr.Poslat cu neke momke da mi to urade, ne treba ni da dolazim, sta cu
Cigla u glavu.I mlacenje do beskonacnosti.Jos vam 5 mjeseci ostaje
Ubjedjujte sebe na tim vlaskim forumima
Tvoja skutorska karijera je zavrsila ovdje

Poklopio sam tebe bananom
A, psiholoski udar za Jajce slijedi vec dana, na vasim forumima.Poklapamo
Kladusa
Strpite se jos 5 mjeseci skutori.Uvijek mozete da se cijanida nagutate, bolje je to nego da udarate maljevima u glavu
Haj sad
Thanks for visiting
I dont come again

A, psiholoski udar za Jajce slijedi vec dana, na vasim forumima.Poklapamo
Kladusa
Strpite se jos 5 mjeseci skutori.Uvijek mozete da se cijanida nagutate, bolje je to nego da udarate maljevima u glavu
Haj sad
Thanks for visiting
I dont come again

Jest jest upravu si, da se stvaraju parkovi ali na onim mjestima gdje su nekad bili rvatiskutor je napisao/la:Pa kako možes izvaljivat takve gluposti, Konjic i Jablanica vam demografski postaju parkovi prirode, postajete sve veca manjina u Stocu i prozoru, u Mostaru ste spali na 35% a ti sanjas da ce Neum biti Bošnjacki, kako mozes izvaljivat ovakve gluposti
A za ostale opstine nemoj se ti brinuti za nas Bosnjake, samo ti i tvoji skutori mastajte o trecem a dobicete sipak u to budi siguran. Ja stvarno neznam na kojim ste vi drogama pa tako kontate.
Haman vam ta droga unisti to malo kontalice u glavi ako je uopste imate.
A mozes ti i copy/paste jarani pricati da je Jack glup a covjek vam je zaista vise puta dokazo koje kakve pameti. A cekaj samo par mjeseci pad ces se ti i tvoji skutori probuditi iz zimskog sna kad dodju podaci popisa, kako ko stoji i jeli Jack
Steta sto nece biti popis 2014 to bih bila prava realna slika na terenu kad rvatska udje u eu ali mi Bosnje smo to ekstra tako uradili da i dalje mozete makar malo da mastate i da dalje sanjate
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."

Podatke mi je dostavio glavni imam.Medzlisa Jajce
Ovo su podatci za 2011/2012 godinu
Nisam ja te podatke ''izmislio''
Ovo su podatci za 2011/2012 godinu
Nisam ja te podatke ''izmislio''

ovo su kompletni podaci za prethodnu skolsku godinu, zaovu godinu statisticki podaci jos nisu dostavljenimedzlisu od strane uprave skola i vjeroucitelja...a sto se tice skola 13 rujan, Braca jezercic, to su skole koje nastavu odvijaju po hrvatskom planu i programu, i u njima je zastupljena katolicka vjeronauka, tako da podatke za taj segment morate potraziti na nekoj drugoj adresi, iako imamo solidnu saradnju i sa vjerouciteljima katolicke vjeronauke, no ne dostavljaju nam statisticke podatke ucenika koji pohadjaju vjeronauk....cim dobijemo podatke za ovu godinu, proslijedit cemo vam ih
Kad me vec zovete lazovom
Bit ce i za ovu skolsku.Ne brinite se previse
Naci ce Jack i za takvo sta

Jack hvala na podacima
Danas si nam dao unaprijed Bajramske poklone
ma zamirisali ovi podaci ko halva 
Danas si nam dao unaprijed Bajramske poklone
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."

Nece se nista znati do 2014 godine, sto ima jos dugo vremena do tog.Ali, vec nakon sto izadju preliminarni podatci, znat ce se otprilike jel bilo onako, kako sam ja rekaoA mozes ti i copy/paste jarani pricati da je Jack glup a covjek vam je zaista vise puta dokazo koje kakve pameti. A cekaj samo par mjeseci pad ces se ti i tvoji skutori probuditi iz zimskog sna kad dodju podaci popisa
Ako vi mislite da mozete bolje.Bujrum.Uradite nesto, sem kao sto vlaske snase ponavljate iste prazne fraze za glupe skutorske mase, bez ijednog podatka.Nisam ja kriv, sto vas samaram, sto jedini IZBACUJEM podatke, i sto ti podatci vama ne odgovaraju.Opet, prepisali ste Stolac, i rekli da ste vi to nasli.Kao i mnoge opcine.Takav vam je i karakter seljaci.Nikakav
A, da budem iskren.Podatci za Jajce nisu losi.Opustanje tek kad predjemo 60% Osnovaca ovdje.
Nije lose, moze i bolje

- Hercegorstak
- Član
"Škutoru", znam da čitaš ovu temu i poslje bana, kao gost, zato samo sam htio da kažem ovo: Bošnjaka u BiH ima preko 1.5 miliona, a Hrvata sada ima okolo 400 hiljada. Ti se raduješ nekom nestanku hercegovačkih Bošnjaka, ali vrlo dobro znaš u sebi da koliko god je loša situacija Bošnjaka u hercegovini, jos je gora situacija Hrvata u cijeloj BiH. Hrvati nestaju s ovih prostora kao Kasper the friendly ghost.
Pitaj se, ko će nestati prvi? 1.5 milion Bošnjaka s stabilnim natalitetom, ili nekoliko hiljada Hrvata čiji broj opada svaki dan radi lošeg nataliteta i iseljavanja?
Ne moraju Bošnjaci skroz "uzeti" hercegovinu; vi će te je sami predati, izgubiti, to je samo pitanje vremena. Bošnjaci će se kad tad vratiti tamo gdje su i prije bili. Ja se ustvari ne radujem nestanku katolika s ovih prostora; oni jesu uglavnom starosjedioci Bosne i Hercegovine, kao i muslimani, i volio bih da svi zajedno grade ovu državu. To bi vam u stvari bilo i zdravije. No, izgleda da to više nije moguće, toga više nema, nažalost. Sad se radujete našem nestanku, i zato većina Bošnjaka se tako isto sada raduje i vašem.
A vaš dolazi puno brže.
Pitaj se, ko će nestati prvi? 1.5 milion Bošnjaka s stabilnim natalitetom, ili nekoliko hiljada Hrvata čiji broj opada svaki dan radi lošeg nataliteta i iseljavanja?
Ne moraju Bošnjaci skroz "uzeti" hercegovinu; vi će te je sami predati, izgubiti, to je samo pitanje vremena. Bošnjaci će se kad tad vratiti tamo gdje su i prije bili. Ja se ustvari ne radujem nestanku katolika s ovih prostora; oni jesu uglavnom starosjedioci Bosne i Hercegovine, kao i muslimani, i volio bih da svi zajedno grade ovu državu. To bi vam u stvari bilo i zdravije. No, izgleda da to više nije moguće, toga više nema, nažalost. Sad se radujete našem nestanku, i zato većina Bošnjaka se tako isto sada raduje i vašem.
A vaš dolazi puno brže.
Mostar je kljucan, padne li Mostar, Hrvati nemaju buducnost u BiH. Bude li Mostar njihov, odrzat ce se. Ovi mali gradovi poput Viteza, Zepca, pokazalo se, na primjeru Novog Travnika, Busovace, kolika god su ulaganja, na kraju se utope u masu.
Hrvatsko pitanje se rjesava u Mostaru.
Ako uzmemo Mostar, past ce i Stolac , a kao zadnja destinacija i NeHum:D
Realno je da se Hrvati drze dobro u Mostaru, pregrupsali su se tu, i nadaju se pobjedi. Bosnjake moze spasiti neki masovniji odlazak kada Rvatska udje u EU.
Ali opet ni 43 000 Bosnjaka Bosnjaka u Mostaru, nije za odbaciti. Borba ce biti duga. Hrvati kako vidim vec sad slave neku pobjedu u Mostaru, ali realno to je miljama daleko. Ali to su psiholoske igre, ne bi li ohrabrili sebe, a unistili moral Bosnjaka.
Nije mi jasno kako to da se Sandzaklije ne sele u StaMo?
Masovnije idu samo za Tuzlu i Sarajevo. A realno Mostar je jedno 48484 x ljepsi od Tuzle, koja je po meni najruzniji grad od ovih vecih.
Hrvatsko pitanje se rjesava u Mostaru.
Ako uzmemo Mostar, past ce i Stolac , a kao zadnja destinacija i NeHum:D
Realno je da se Hrvati drze dobro u Mostaru, pregrupsali su se tu, i nadaju se pobjedi. Bosnjake moze spasiti neki masovniji odlazak kada Rvatska udje u EU.
Ali opet ni 43 000 Bosnjaka Bosnjaka u Mostaru, nije za odbaciti. Borba ce biti duga. Hrvati kako vidim vec sad slave neku pobjedu u Mostaru, ali realno to je miljama daleko. Ali to su psiholoske igre, ne bi li ohrabrili sebe, a unistili moral Bosnjaka.
Nije mi jasno kako to da se Sandzaklije ne sele u StaMo?
Masovnije idu samo za Tuzlu i Sarajevo. A realno Mostar je jedno 48484 x ljepsi od Tuzle, koja je po meni najruzniji grad od ovih vecih.
Zadnja izmjena: edin, dana/u 26 okt 2012 04:51, ukupno mijenjano 1 put.
Kao prvo.Sta taj skutor zeli.To nije do mene.Ionako, nije sposoban da jedan podatak nadje, vidis da vire ovdje non-stop, da ja sta izbacim, pa ako im se svidi.Prepisat ce
Podatak za Jajce je bio dobar.No, skopcao sam da ja ne radim previse oko tog.Trebam malo vise zapeti.Sutra cu nazvati 11 osoba vezano za demografske podatke.Nek mi 2 dostave podatke.To je vise, nego sto cete vi naci.Ok
Joj, pravi mi je fes
Podatak za Jajce je bio dobar.No, skopcao sam da ja ne radim previse oko tog.Trebam malo vise zapeti.Sutra cu nazvati 11 osoba vezano za demografske podatke.Nek mi 2 dostave podatke.To je vise, nego sto cete vi naci.Ok
Joj, pravi mi je fes

Bosna kao drzava Srba i Bosnjaka
2012 godine nazire se nesto, sto nije bilo moguce, cak ni u snovima.Bosna se lagano pretvara u drzavu 2 naroda.Bosnjaka i Srba.Onaj treci koji je jos uvijek narod.Ide u zaborav proslost, i mnogo toga, nije ni do njega, a radi se o Hrvatima?Zasto?Koji je razlog?
To se naravno nece desiti u 2012, ni u 2020 godini, ali taj dan nije daleko od nas.Zasto?
Hrvati u Bosni su imali masu od cirka 800 000 ljudi koje su mogli Pohrvatisati, znaci katolike u Bosni.Danas, cinjenica je da u Bosni ima oko 435 000 katolika.I jos pitanje je da li je ta cifra tacna, i da li u nekim zupama ta cifra je daleko manja nego sto se misli, posebno oko Mostara.Danas sam dobio podatak za podrucje opcine Jajce.Skolska je bila 2011/2012 godina.Interesantno je da broj Bosnjaka je iznosio skoro 56% u toj skolskoj godini tada.Dok u 2006/2007 godini./Bilo je 50,5% Bosnjaka.Ma, koliko smijesno zvucalo.U kratkom roku od 5 godina.Broj i procent Bosnjaka su skocili godisnje za 1% i u tih 5 godina kao sto vidimo.Imamo jednu sve vise i vise.Zona koja je Bosnjacka.I dan, kada ce Bosnjaci i Islamska vjera preci 60%.Daleko je bilizi od te skolske 2006/2007 godine.Mnogo je pretpostavki, ali pogledajmo sada
Bugojno, opcina s 5350 katolika krajem 2000 godine.Da bi krajem 2011 godine bila opcina s 4040 katolika.Broj katolika u ovoj opcini je pao za cirka 1200.Ili godisnji pad od cirka 120 katolika.Naravno, to i ne znaci mnogo, ali u opcini gdje prosjecna starost katolika ide prema 60 godini i gdje vise od 40% Stanovnistva je starije od 60 godina.To itekako dosta ima implikacije za buducnost.
Vares, ista prica.Broj je sve manji katolika.I sve veci broj koji se i nece izjasniti Hrvatima
Jajce, ista prica, objasnio sam vam
Busovaca.Prije 10 godina.Dominantno Hrvatska opcina.Preokrenulo se u korist Bosnjaka, i sve vise i vise ide u nasu korist ovdje
Novi Travnik isto tako
Vitez me lagano podsjeca na Busovacu.Tamo je 1971 godine bilo cirka 1700 vise Hrvata od Bosnjaka.Da bi na popisu 1991.Bilo samo 600 tinjak vise Hrvata.Nije to mala stvar, ne, cak sta vise.Rekli bi neki.
Centralna Bosna ce sve vise i vise ici ka dominaciji Bosnjaka.Povecana smrtnost katolika.Povecani natalitet Bosnjaka u nekim opcinama.Iseljavanje, ali i psiholoski strah.A, to ce doci.Cak, sta vise.Nakon sto Hrvatska udje u Eu.Javite mi negdje krajem 2015 godine, ako budem ziv i zdrav.Kakva je situacija katolika i Bosnjaka u Zepcu, Varesu, Jajcu, Busovaci, Novom Travniku, Gornjem Vakufu, Fojnici.idr
Pitanje Posavine
Posavina, posebno Derventa i Modrica, ali i Bosanski Brod, gdje su katolici i ovi sto se pisu Hrvatima.Imali najbolja i najplodnija sela.Danas su sela, gdje sva ta plodnost pada u vodu, jer nema vise ko ni da obradjuje tu zemlju.Sela s nekad vise od 3000 katolika.Danas su sta?Pustos, gdje imate par Hrvatskih porodica mladjih i te porodice svakog dana sve vise padaju, ponajvise iseljavanjem iz tih kraja.
Bosna se sve vise stvara kao drzavu dva naroda, i ovo je ZADNJA DECENIJA.Bosna kao drzave s 3 naroda.Ovo je zadnja decenija,, jer povecana SMRTNOST.Hrvata i tih sto se pisu Hrvatima.Imat ce velike i strasne implikacije na njihov polozaj u mnogim opcinama centralne Bosne, gdje ce im se broj jos vise smanjiti i stanjit
Naravno, cuju se i druge price
Brcko i Hrvati dole su kamen temeljac i ko nama dadne vlast.Taj i ima Brcko?
Mozda danas, sutra, i u narednih 5 godina, ali gledajmo na duze staze i poslije 2020 godine.Ako gledamo sad na poziciju Hrvata u ovome sto je Brcko distikt.Imat cemo najmanje 500 katolika, mozda i citavih 1000 katolika u tom podrucju do neke 2020 godine.Hrvati kao odlucujuci faktor, mogu jedino da budu odlucujuci, ali u nekom drugom pogledu.Oni jednostavno nemaju vise tu snagu, da mogu raditi ili da budu neki faktor u BUDUCNOSTI.Ok, Hrvati i jesu danas bit ce i sutra, ali od 2020 godine.Taj pad ce imati najvise posljedice po Hrvate.Njihova 4 mandata citava.Pretvorit ce se u 3.Bosnjaci i Bosnjacke stranke koji imaju 13/29 mjesta u parlamentu Brcko distikta.Vec ce moci od 2020 godine da racunaju na jednu poziciju vise.I na 14/29 mjesta sto ce ih uciniti veoma, veoma agresivnim u svojoj namjeri da totalno ZAGOSPODARE.Politikom Brcko distrikta.Kako su jedino Bosnjaci koji imaju natalitet u tom istom distriktu, oni imaju i najvecu sansu da budu vlasnici tog istog distrikta .Hrvati ce i s 3 mandata i dalje biti igraci, na sceni.Ali, to je ono kao kad ti mislis.Nema sanse da mene trener zamjeni.A, ti se na kraju sokiras sta se je desilo
Zenica.Pogledajte humor Zenice.Nekad prije 7-8 godina.Hrvatske stranke su raspolagale s 7,5% glasaca i lagano i komotno su imale prednost i ulazak u lokalni parlament.Na izborima 2008.Hrvatske stranke su osvojile 5,5% biraca.Na izborima 2012.Ta prednost je pala na oko 3,7%.Hrvati su i dan-danas faktor i ne mogu se IGNORISATI.Ali, kako vrijeme prolazi.Hrvatska povecana smrtnost.Cinjenica da naprimjer census je samo 3% i ako ne predjes takvo sta.Ti nemas nikakvu politicku reprezentaciju.Sto cini na kraju i do veceg pada tvoje grupe.Ucinit ce vec pocetkom iduceg decenija.Hrvatsku opciju kao trajno NEVIDLJIVOM.Na podrucju opcine Zenice, i to samo zahvaljujuci MORTALITETU.Doticnih Hrvata izmedju 2012-2020
Isto to se desava na podrucju Konjica, gdje Hrvatske stranke nisu presle censusa, i njihova pozicija je svake godine sve gora i gora.Toliko o tome, ko tu pada, i gdje tu lezi nacionalni park.Isto to se desava i desavat ce se u Bugojnu koje je izgubilo cirka 1200 katolika izmedju 2001-2011 godine.Fojnica s skoro 3800 katolika krajem 2001 godine.Ima danas manje od 3300 katolika.To je pad od cirka 500 tinjak katolika manje u 10 godina.Naravno,niko pa cak ni ja.Ne pricam o totalnom nestanku katolika na podrucju Fojnice.Ali, implikacije su vidljve, pad je osjetan, on se desava i on je tu.I vrijeme kada ce Fojnica postati opcina s 3000 katolika.Nije daleko iza nas.A, ako se zna da opcina ima oko 40% katolickog stanovnistva starije od 60 godina.Onda i reprodukcija pada u vodu.Ivica Osim rece.Ako ne mozes da trcis.Ne mozes da igras.Sva ta tehnika.Pada u vodu
Bas tako.Trka i trcanje stare grupacije zvana Hrvat.Prestat ce i oni ce poceti da idu.Na kliziste povijesti, u bespucima neke zbilje, a najvise u grupu zvana znanstvena fantastika.To ce imati i prazninu, iseljavanje
Naravno, ja vjerujem da ce prvenstveno period u 2020 biti i ostat ce period gdje ce Hrvati biti faktor u Bosni.Ali, maratonci trce posljedni krug, i cinjenica je kad iduca decenija krene na vidjelo.Hrvatska pozicija bit ce daleko, daleko gora.U Banjaluckom kraju prijeti im totalni nestanak do 2030 godine
Tu se javlja i nova realnost.Bosna kao drzava Srba i Bosnjaka.Mi moramo da radimo na tome.Danas, a ne sutra.Znate
Mozda za nasih zivota u Bosni nece biti pravde, mira, ali.U nasim vremenima se desava totalni kraj onih sto se pisu Hrvatima.Brod pada, mi moramo da pokupimo sve sto valja s tog broda.I da idemo dalje
U nove pobjede.
2020 GODINA.Pocetak je onog sto ja zovem.BOSNA KAO DRZAVA.BOSNJAKA I SRBA
A, nadam se 2050.Bosna ce bit drzava samo BOSNJAKA
To se naravno nece desiti u 2012, ni u 2020 godini, ali taj dan nije daleko od nas.Zasto?
Hrvati u Bosni su imali masu od cirka 800 000 ljudi koje su mogli Pohrvatisati, znaci katolike u Bosni.Danas, cinjenica je da u Bosni ima oko 435 000 katolika.I jos pitanje je da li je ta cifra tacna, i da li u nekim zupama ta cifra je daleko manja nego sto se misli, posebno oko Mostara.Danas sam dobio podatak za podrucje opcine Jajce.Skolska je bila 2011/2012 godina.Interesantno je da broj Bosnjaka je iznosio skoro 56% u toj skolskoj godini tada.Dok u 2006/2007 godini./Bilo je 50,5% Bosnjaka.Ma, koliko smijesno zvucalo.U kratkom roku od 5 godina.Broj i procent Bosnjaka su skocili godisnje za 1% i u tih 5 godina kao sto vidimo.Imamo jednu sve vise i vise.Zona koja je Bosnjacka.I dan, kada ce Bosnjaci i Islamska vjera preci 60%.Daleko je bilizi od te skolske 2006/2007 godine.Mnogo je pretpostavki, ali pogledajmo sada
Bugojno, opcina s 5350 katolika krajem 2000 godine.Da bi krajem 2011 godine bila opcina s 4040 katolika.Broj katolika u ovoj opcini je pao za cirka 1200.Ili godisnji pad od cirka 120 katolika.Naravno, to i ne znaci mnogo, ali u opcini gdje prosjecna starost katolika ide prema 60 godini i gdje vise od 40% Stanovnistva je starije od 60 godina.To itekako dosta ima implikacije za buducnost.
Vares, ista prica.Broj je sve manji katolika.I sve veci broj koji se i nece izjasniti Hrvatima
Jajce, ista prica, objasnio sam vam
Busovaca.Prije 10 godina.Dominantno Hrvatska opcina.Preokrenulo se u korist Bosnjaka, i sve vise i vise ide u nasu korist ovdje
Novi Travnik isto tako
Vitez me lagano podsjeca na Busovacu.Tamo je 1971 godine bilo cirka 1700 vise Hrvata od Bosnjaka.Da bi na popisu 1991.Bilo samo 600 tinjak vise Hrvata.Nije to mala stvar, ne, cak sta vise.Rekli bi neki.
Centralna Bosna ce sve vise i vise ici ka dominaciji Bosnjaka.Povecana smrtnost katolika.Povecani natalitet Bosnjaka u nekim opcinama.Iseljavanje, ali i psiholoski strah.A, to ce doci.Cak, sta vise.Nakon sto Hrvatska udje u Eu.Javite mi negdje krajem 2015 godine, ako budem ziv i zdrav.Kakva je situacija katolika i Bosnjaka u Zepcu, Varesu, Jajcu, Busovaci, Novom Travniku, Gornjem Vakufu, Fojnici.idr
Pitanje Posavine
Posavina, posebno Derventa i Modrica, ali i Bosanski Brod, gdje su katolici i ovi sto se pisu Hrvatima.Imali najbolja i najplodnija sela.Danas su sela, gdje sva ta plodnost pada u vodu, jer nema vise ko ni da obradjuje tu zemlju.Sela s nekad vise od 3000 katolika.Danas su sta?Pustos, gdje imate par Hrvatskih porodica mladjih i te porodice svakog dana sve vise padaju, ponajvise iseljavanjem iz tih kraja.
Bosna se sve vise stvara kao drzavu dva naroda, i ovo je ZADNJA DECENIJA.Bosna kao drzave s 3 naroda.Ovo je zadnja decenija,, jer povecana SMRTNOST.Hrvata i tih sto se pisu Hrvatima.Imat ce velike i strasne implikacije na njihov polozaj u mnogim opcinama centralne Bosne, gdje ce im se broj jos vise smanjiti i stanjit
Naravno, cuju se i druge price
Brcko i Hrvati dole su kamen temeljac i ko nama dadne vlast.Taj i ima Brcko?
Mozda danas, sutra, i u narednih 5 godina, ali gledajmo na duze staze i poslije 2020 godine.Ako gledamo sad na poziciju Hrvata u ovome sto je Brcko distikt.Imat cemo najmanje 500 katolika, mozda i citavih 1000 katolika u tom podrucju do neke 2020 godine.Hrvati kao odlucujuci faktor, mogu jedino da budu odlucujuci, ali u nekom drugom pogledu.Oni jednostavno nemaju vise tu snagu, da mogu raditi ili da budu neki faktor u BUDUCNOSTI.Ok, Hrvati i jesu danas bit ce i sutra, ali od 2020 godine.Taj pad ce imati najvise posljedice po Hrvate.Njihova 4 mandata citava.Pretvorit ce se u 3.Bosnjaci i Bosnjacke stranke koji imaju 13/29 mjesta u parlamentu Brcko distikta.Vec ce moci od 2020 godine da racunaju na jednu poziciju vise.I na 14/29 mjesta sto ce ih uciniti veoma, veoma agresivnim u svojoj namjeri da totalno ZAGOSPODARE.Politikom Brcko distrikta.Kako su jedino Bosnjaci koji imaju natalitet u tom istom distriktu, oni imaju i najvecu sansu da budu vlasnici tog istog distrikta .Hrvati ce i s 3 mandata i dalje biti igraci, na sceni.Ali, to je ono kao kad ti mislis.Nema sanse da mene trener zamjeni.A, ti se na kraju sokiras sta se je desilo
Zenica.Pogledajte humor Zenice.Nekad prije 7-8 godina.Hrvatske stranke su raspolagale s 7,5% glasaca i lagano i komotno su imale prednost i ulazak u lokalni parlament.Na izborima 2008.Hrvatske stranke su osvojile 5,5% biraca.Na izborima 2012.Ta prednost je pala na oko 3,7%.Hrvati su i dan-danas faktor i ne mogu se IGNORISATI.Ali, kako vrijeme prolazi.Hrvatska povecana smrtnost.Cinjenica da naprimjer census je samo 3% i ako ne predjes takvo sta.Ti nemas nikakvu politicku reprezentaciju.Sto cini na kraju i do veceg pada tvoje grupe.Ucinit ce vec pocetkom iduceg decenija.Hrvatsku opciju kao trajno NEVIDLJIVOM.Na podrucju opcine Zenice, i to samo zahvaljujuci MORTALITETU.Doticnih Hrvata izmedju 2012-2020
Isto to se desava na podrucju Konjica, gdje Hrvatske stranke nisu presle censusa, i njihova pozicija je svake godine sve gora i gora.Toliko o tome, ko tu pada, i gdje tu lezi nacionalni park.Isto to se desava i desavat ce se u Bugojnu koje je izgubilo cirka 1200 katolika izmedju 2001-2011 godine.Fojnica s skoro 3800 katolika krajem 2001 godine.Ima danas manje od 3300 katolika.To je pad od cirka 500 tinjak katolika manje u 10 godina.Naravno,niko pa cak ni ja.Ne pricam o totalnom nestanku katolika na podrucju Fojnice.Ali, implikacije su vidljve, pad je osjetan, on se desava i on je tu.I vrijeme kada ce Fojnica postati opcina s 3000 katolika.Nije daleko iza nas.A, ako se zna da opcina ima oko 40% katolickog stanovnistva starije od 60 godina.Onda i reprodukcija pada u vodu.Ivica Osim rece.Ako ne mozes da trcis.Ne mozes da igras.Sva ta tehnika.Pada u vodu
Bas tako.Trka i trcanje stare grupacije zvana Hrvat.Prestat ce i oni ce poceti da idu.Na kliziste povijesti, u bespucima neke zbilje, a najvise u grupu zvana znanstvena fantastika.To ce imati i prazninu, iseljavanje
Naravno, ja vjerujem da ce prvenstveno period u 2020 biti i ostat ce period gdje ce Hrvati biti faktor u Bosni.Ali, maratonci trce posljedni krug, i cinjenica je kad iduca decenija krene na vidjelo.Hrvatska pozicija bit ce daleko, daleko gora.U Banjaluckom kraju prijeti im totalni nestanak do 2030 godine
Tu se javlja i nova realnost.Bosna kao drzava Srba i Bosnjaka.Mi moramo da radimo na tome.Danas, a ne sutra.Znate
Mozda za nasih zivota u Bosni nece biti pravde, mira, ali.U nasim vremenima se desava totalni kraj onih sto se pisu Hrvatima.Brod pada, mi moramo da pokupimo sve sto valja s tog broda.I da idemo dalje
U nove pobjede.
2020 GODINA.Pocetak je onog sto ja zovem.BOSNA KAO DRZAVA.BOSNJAKA I SRBA
A, nadam se 2050.Bosna ce bit drzava samo BOSNJAKA

Ne vole krs.Moja majka kaze.Da mi ponude vilu u po Mostara, ne bih mogla da zivim.Jednostavno, ljudi navikli na sume, pasnjake, znas kako je to.Sta vidis tamo.Gola stijena tamo gdje krst.Gola stijena, tamo gdje podvelezje.I sve sunce pece li peceAli opet ni 35 000 Bosnjaka u Mostaru, nije za odbaciti. Borba ce biti duga. Hrvati kako vidim vec sad slave neku pobjedu u Mostaru, ali realno to je miljama daleko. Ali to su psiholoske igre, ne bi li ohrabrili sebe, a unistili moral Bosnjaka.
I ps:
Ko ti je rekao da ima 35 000 Bosnjaka u Mostaru?
I jos nesto.Ne volim svaki dan do popisa, gadi mi se.Cekam vec popis godinama, i evo.Napokon jos malo
Zato.Sacekaj, dok dodje popis, da mogu da se napokon odmorim.Ja bih sutra proveo 2 mjeseca u zatvoru, samo da znam da ce popis krenuti 1/1/2013 i to nije sala.Evo, jos malo
Pa, da i to zavrsi, dosadilo mi vise skroz o tom pricati