Demografske mape Bosne
Re: Demografske mape Bosne
Nesto mu je puko avatar, ne znam zasto. Treba ga ponovo upload.
Vidi sataniste i 666 poruka.
Ne znam koliko ce momak uraditi ali vidi se da je strucan s obradama mape.Svidja mi se ova mapa Jajacke opstine.
Ne znam koliko ce momak uraditi ali vidi se da je strucan s obradama mape.Svidja mi se ova mapa Jajacke opstine.
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Jack, sta mislis da se napravi mapa za sbk ko ova za Jajce
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."

Mislim da je bila takva vrsta mape ali slabija rezolucija.Malo je teze jer neke opstine imaju dosta naselja tipa Kiseljak naprimjer.A i nece se nista bitnije promjeniti ovdje
Tuzla Bosanski jezik mapa nije bila to sam htio da sredim
Tuzla Bosanski jezik mapa nije bila to sam htio da sredim

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Kad je tako, onda uredu. Ne mislio sam kad si postavio onaj link uvezi Kljuca da izkruzi pa sam pomislio i to uvezi SBK.
Vidimo po ciframa koje si postavio dasu od 2010 godine do danas dobro se isparili, pa sam zbog toga dao taj prijedlog da vidimo koliko se za to vrijeme pozelenilo na mapi.

Vidimo po ciframa koje si postavio dasu od 2010 godine do danas dobro se isparili, pa sam zbog toga dao taj prijedlog da vidimo koliko se za to vrijeme pozelenilo na mapi.
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Ove mape su najbolje, jer se moze lahko vidjeti gdje su promjene.

Daleko pozitivniji korak ovdje.Ako je istina da se radi o vise stotina duluma zemlje koje su Bosnjaci uzeli na selima,to je jos bolje.Zapamti demografski katalizator promjena ili obnova je na selu.Ako imas raspadnuto selo,tesko ces u gradu imati natalitet koji tako zelis.Jasno je da u opstini Odzak stanje je takvo kakvo jeste,jer selo se raspada.Ja sam to prije pricao.Kad se selo raspadne,imas fakticki raspad sistema.Prosle godine u Odzaku su Bosnjaci cinili vecinu prvacica.Oni i ne objavljaju crkvene podatke vise.Mislis da ne bi,da stanje je povoljno za njihHvala na čestitkama za kupovinu placa u Odżaku. To jeste jedan od najboljih nacina preuzimanja BiH. Evo sad sam se opet vratio otamo. Sadim neko drvece, pa ako Bog da da uspije. Realna situacija u toj opstini je Ovakva:
Uzimanjem stana u Sarajevu i Tuzli,realno ti nisi nista uradio konkretno ovdje.Bosnjacki etnicki teritorij se nije povecao.Jedino se je povecao broj Bosnjaka na malom dijelu Bosne,mozes ga komotno nazvati i Sarajevskim Pasalukom.Svaki pocetak je tezak.Za nas je daleko vaznije i vrijednije da imas vise zemlje nase.Evo,pogledaj naprimjer danas opstinu Jajce.Hrvati gube ovdje masovnije jer im se SELA raspadaju
Naravno,katolici nece nestati iz opstine Jajce ali ako hipoteticki imas 6500-6600 katolika na podrucju opstine Jajce a od tog pola ih zivi u gradu.Ja bih bio vise zabrinut da 90% ovdje je zivjelo na selima i da imaju natalitet.Ali nemaju
U nekom duzem vremenskom periodu.10-20 godina.Polozaj koji Bosnjaci imaju danas u Varcar Vakufu ili Mrkonjic Gradu imat ce i katolici iz Jajca.Jednostavno to je tako,kako je

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Na primjeru opstine Donji Vakuf,Bugojno pa i Jajce vidi se kakvo je stanje na podrucju gdje Bosnjaci dominiraju.Ima ih najvise,imaju najvise sela i uzimaju sela i ona sela koja su imala katolicku vecinu na popisu 2013.Vidjelo se na popisu 2013 da su neka sela pocela da dobijaju Bosnjake naprimjer Klimenta i Karici nisu imali Bosnjake na popisu 1991.Znaci to je ono o cemu sam pricao.Doslo je do djelomicne prodaje nekretnina ovdje od strane katolika jer kako objasniti broj Bosnjaka u Klimentama toliki u 100% katolickom selu 1991.A danas nas je ovdje 20%.Mozda realno i 25-30%
Odzak je druga prica jer van gradica Odzaka.Mi nemamo nista.Nemamo nijedno selo,ali kad bi uspjeli da napravimo neki dobar pomak.Navescu ti primjer Hrvatskog sela Dubrave kraj Brckog.Na izborima 2010 godine ovdje je bilo 98,3% katolika i 1,7% Bosnjaka.Na izborima 2018 godine imas 6%+ Bosnjaka.Nije nesto i selo je i dalje Hrvatsko i to masovnije.Ali vidi se da je doslo ovdje do prodaje,doslo je do fakticki ulaska Bosnjaka u ovo selo
Ako imas kakav-takav pomak negdje ili ako znas neka sela gdje su Bosnjaci uzeli vise od 200 duluma zemlje .Mozes napisati jer bi me zanimalo.
Odzak je druga prica jer van gradica Odzaka.Mi nemamo nista.Nemamo nijedno selo,ali kad bi uspjeli da napravimo neki dobar pomak.Navescu ti primjer Hrvatskog sela Dubrave kraj Brckog.Na izborima 2010 godine ovdje je bilo 98,3% katolika i 1,7% Bosnjaka.Na izborima 2018 godine imas 6%+ Bosnjaka.Nije nesto i selo je i dalje Hrvatsko i to masovnije.Ali vidi se da je doslo ovdje do prodaje,doslo je do fakticki ulaska Bosnjaka u ovo selo
Ako imas kakav-takav pomak negdje ili ako znas neka sela gdje su Bosnjaci uzeli vise od 200 duluma zemlje .Mozes napisati jer bi me zanimalo.

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Evo uzet cu sebi u zadatak da kad odem sljedeci put (za nekih 15-tak dana aBd) da se malo pozabavim ovim pitanjem.
Super.Nema problema napisi nesto detaljnije naravno,nemoj nista kratko za 2-3 sedmice.Zelim da bude sto detaljnije i sto vise
Gdje ovaj zadnji momak.Nesto u akciji.Missing in action.Nista od njega.Haj nema veze makar mu hvala za opstinu Jajce
Gdje ovaj zadnji momak.Nesto u akciji.Missing in action.Nista od njega.Haj nema veze makar mu hvala za opstinu Jajce

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Ima u Gornjem svilaju pored pcelara 3.3 duluma. Frajer trazi 6000 KM. Malo je skuplji od obicnih poljoprivrednih parcela jer su ti komsije drugi pcelari muslimani i zato sto si na brdu Kader koje je idealno za Bagrem. Inace Brdo Kader ima takve cijene oko 2 KM po kvadratu.
Ja,prilicno jeftina zemlja koja je i plodna.Nema veze.Napisi detaljnije o svemu tome za 2 sedmice.Zamolio bih vas da se drzite teme.Eto to je to

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom

Sredjeno.
Zadnja izmjena: truho, dana/u 28 apr 2019 08:59, ukupno mijenjano 1 put.
Zapravo ovo selo Zavolje je pri kraju tako da ce i to biti nenaseljeno kao i Donje Sokolovo
ETNICKA STRUKTURA MALOLJETNIH tako se zove naslov mape pa ako mozes popraviti to
Gornja Sanica ima 8 Maloljetnih:8 Bosnjaka ali selo na popisu 2013 ima Srpsku vecinu iako ja ne vjerujem da imaju danas vecinu tamo

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Srbi ce se odrzati u Donjem Ratkovu.To vam sad kazem.Ova sela ostala ce ili nestati ili ce biti nasa.Srbi se tu nece moci odrzati vidimo fakticki da smo preuzeli vecinu maloljetnih zapravo tamo nema maloljetnih Srba u naprimjer Srpskom selu Gornja Sanica
Zavolje 2 stanovnika popis 2013
Donje Sokolovo 2 stanovnika popis 2013
Ko mi garantuje da ovdje ima Srba ako i ima jel to nesto Srpsko sto jedan stari cetnik zivi u sumi,broji zadnje dane zivota i ja bih trebao da kazem da je to Srpsko selo.Ma necu
Kopjenica je uz put vjerujem da ce ovdje biti vise uzimanja imovine od strane Bosnjaka u godinama koje dolaze
Zavolje 2 stanovnika popis 2013
Donje Sokolovo 2 stanovnika popis 2013
Ko mi garantuje da ovdje ima Srba ako i ima jel to nesto Srpsko sto jedan stari cetnik zivi u sumi,broji zadnje dane zivota i ja bih trebao da kazem da je to Srpsko selo.Ma necu
Kopjenica je uz put vjerujem da ce ovdje biti vise uzimanja imovine od strane Bosnjaka u godinama koje dolaze

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant
Hvala.
Može i samo desni klik na mapu i open picture in new tab.
Može i samo desni klik na mapu i open picture in new tab.