http://hr.wikipedia.org/wiki/Makarije_Sokolovi%C4%87Misljen je napisao/la:Je li Sokolovic bio vlaskog porijekla ili je iz bosnjacko-pravoslavne familije ?
Postoji li kakav njegov zapis gdje spominje Bosnjake?
Ne poznajem bas dobro historiju tog doba.
Diskriminacija, segregacija i mržnja prema Bošnjacima
Re: Mržnja prema Bošnjacima
Bosna Bosnjacima!
http://www.bportal.ba/index.php?option= ... &Itemid=59
Koliko Bosnjaka ima u ovom Backom Novom Selu? To selo je na granici sa hrvatskom.
Iako je ovaj iz Zilkiceve organizacije, ovo je teroristicki napad na Bosnjake i muslimane.Prijetnje muslimanima u Vojvodini: 'Jedva čekam da sagradite džamiju, gorjeće i ona i hodža'
U Bačkom Novom Selu u Vojvodini sinoć je napadnut imam medžlisa Islamske zajednice Bač. Kod napadača je pronađena bomba, saopštila je Islamska zajednica Srbije (IZS), prenosi agencija Anadolija.
Kako se navodi u saopšenju, izvjesni Dragan Zoranović prvo je prijetio efendiji Fikretu Deliću da će ga objesiti, a zatim da će mu baciti bombu u kuću i da jedva čeka da džamija bude sagrađena da bi mogao da je zapali zajedno sa imamom.
"Goreće i džamija i hodža", rekao je Zoranović je u svojim prijetnjama, prenosi Islamska zajednica Srbije, iznoseći tvrdnje o teškim prijetnjama i uvredama i spominjanju noža i Srebrenice.
Zoranović se, kako se navodi, nije zaustavio samo na prijetnjama i vrijeđanju efendije Delića već je i fizički nasrnuo na njega, udarivši ga biciklom od čega je ef. Delić zadobio povrede.
- U momentu napada na imama Delića sa njim je bio Z. I. koji je stao u odbranu imama i spriječio Zoranovića da ga ponovo udari, navedeno je u saopštenju.
Slučaj je prijavljen policiji koja je došla na lice mjesta i uzela izjavu od povrijeđnog imama, nakon čega je izvršen pretres napadačeve kuće i tom prilikom kod njega pronađena bomba.
Islamska zajednica Srbije je povodom ovog incidenta od policije i pravosuđa zatražila da odgovorno rade svoj posao te da ovaj slučaj ispitaju do kraja.
- Islamska zajednica Srbije će iskoristiti sve pravne mogućnosti da zaštiti imovinu, službenike i pripadnike svoje zajednice ma u kojem mjestu u R. Srbiji se nalazili i živjeli, navedeno je iz Islamske zajednice.
U Bačkom Novom Selu, južnobanatska opština Bač, u blizini granice s Hrvatskom, gdje živi nekoliko stotina muslimana Islamska zajednica planira uskoro da gradi džamiju za koju su izdate sve neophodne dozvole.
Koliko Bosnjaka ima u ovom Backom Novom Selu? To selo je na granici sa hrvatskom.
http://www.youtube.com/watch?v=hguGxrsy ... ure=relmfu - Bosni - Enver Čolaković
Ja mislim da bi bilo najpametnije da se ovim ljudima ponudi da se presele u Bosnu.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Oni vjerovatno nemaju drzavljanstvo BiH. Neznam na kojem osnovu bi se to moglo izvesti.ABen je napisao/la:Ja mislim da bi bilo najpametnije da se ovim ljudima ponudi da se presele u Bosnu.
U sustini ideja je dobra, ali kako je izvesti je problem. Ako se ovakvi napadi nastave to ce mozda i biti jedino rjesenje, nazalost.
http://www.youtube.com/watch?v=hguGxrsy ... ure=relmfu - Bosni - Enver Čolaković
Nek traze ili nek se presele. Nazalost nasa drzava nepomaze Bosnjacima izvan Bosne, ma nepomaze ni u Bosni.Bosni je napisao/la:Oni vjerovatno nemaju drzavljanstvo BiH. Neznam na kojem osnovu bi se to moglo izvesti.ABen je napisao/la:Ja mislim da bi bilo najpametnije da se ovim ljudima ponudi da se presele u Bosnu.
U sustini ideja je dobra, ali kako je izvesti je problem. Ako se ovakvi napadi nastave to ce mozda i biti jedino rjesenje, nazalost.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Upravo to. Ne vidim sta neko nas ima da trazi po Vojvodini. Inace misljenja sam da neko ko zivi u Beogradu i ne moze biti Bosnjak. Poslije svega. Na svijetu ima toliko drugih drzava i neko nade za pametno da se zabija po beogradu ili vojvodini. Sta ce tamo?ABen je napisao/la:Ja mislim da bi bilo najpametnije da se ovim ljudima ponudi da se presele u Bosnu.
Biće onako kako Bošnjaci odluče
Na ovom wiki-u pise da su oni kolonizirani tamo nakon drugog svjetskog rata iz Hercegovine - http://hr.wikipedia.org/wiki/Novo_Selo_ ... _Srbija%29Drina je napisao/la:Upravo to. Ne vidim sta neko nas ima da trazi po Vojvodini. Inace misljenja sam da neko ko zivi u Beogradu i ne moze biti Bosnjak. Poslije svega. Na svijetu ima toliko drugih drzava i neko nade za pametno da se zabija po beogradu ili vojvodini. Sta ce tamo?ABen je napisao/la:Ja mislim da bi bilo najpametnije da se ovim ljudima ponudi da se presele u Bosnu.
Refik Memisevic, rodjen 1956 tamo - http://en.wikipedia.org/wiki/Refik_Memi%C5%A1evi%C4%87
Refik Kozic, rodjen 1950 tamo - http://en.wikipedia.org/wiki/Refik_Kozi%C4%87
Nisu oni krivi sto tamo zive, tadasnji rezim ih poslao tamo. Sad nemaju gdje. Nije to kao da su 1995-e odlucili tamo otici. Inace, ocigledno je da u tom okruzenju nece imati mira od cetnika.
Kako nemaju gdje? Kreni od Bosne, Njemacke, Kanade, Saudijske Arabije pa do Australije. Ko im je kriv sto su tamo.
Te drzave nedaju drzavljanstvo automatski. Mozda oni nemaju pare za takvu vrstu selidbe.Drina je napisao/la:Kako nemaju gdje? Kreni od Bosne, Njemacke, Kanade, Saudijske Arabije pa do Australije. Ko im je kriv sto su tamo.
Uz to, ljudi ne dobiju ideju da se sele preko noc. Oni su se odselili u Vojvodinu nakon 40-i i 50-i godina. Imas tamo sad Bosnjacke penzionere koji su rodjeni tamo. Nije ta odluka toliko jednostavna niti je njihov izbor toliko sirok.
Ja se ne slzem s tim. Na milione ljudi je otislo iz bivse sfrj. Odlaze i sada. Konstantno. Iz svih krajeva. Na njihovom mjestu ne bih ostao tamo pa da imam kucu od zlata i dijamanata. Sve je stvar volje
- Roger Wilco
- Član
Vladika Gligorije koji medi o suživotu u Mostaru i za kojeg su nedavno skakali sa Starog Mosta u isto vrijeme u Trebinju ne samo da se hvali "hristijanizacijom" Trebinja nego i naziva Bošnjake Turcima!!!
http://fakti.org/orthodox-point/svetosa ... elji-turci...Иако смо ми христијанизовали овај град, са Црквином, са Кулом Светих архангела и са још двадесетак цркава и манастира у Требињу и око Требиња, видим да су данас наши најбољи пријатељи Турци, а најбољи пријатељ града Требиња један Турчин који се одавде одселио и који је овај град тужио - ријечи су владике Григорија које су у цркви Светих архангела наишле на опште одобравање мјештана који су се, како су касније истицали, из његових ријечи докучили причу о бројним малверзацијама, заједно са милионском одштетом која је својевремено пресуђена Требињцу Салиху Алијагићу...
- Roger Wilco
- Član
Pravoslavni teroristi iz Fočanske ćelije nacifašističkog pokreta SNP 1389 provocirali Bošnjake verbalno i fašističkom ikonografijom a onda kukali kada ih je uhapsila policija u Ustikolini.
Ja ne znam šta radi Ministarstvo Sigurnosti i SIPA...zašto se dozvoljava slobodno djelovanje ovakvih terorističkih grupa poput SNP 1389?
Trenutno je u toku postupak za zabranu ove organizacije u Srbiji. Zašto ista nesmetano djeluje u BiH?
Ja ne znam šta radi Ministarstvo Sigurnosti i SIPA...zašto se dozvoljava slobodno djelovanje ovakvih terorističkih grupa poput SNP 1389?
Inače opus djelovanja ove militantne terorističke organizacije i njeni ciljevi:USTIKOLINA - Policija iz Ustikoline u Federacije BiH upala je danas u portu hrama Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Jabuci, kod Foče, tokom parastosa za 43 srpska civila ubijena 1992. godine u ovom selu, nakon čega je desetak mladića iz Srpskog narodnog pokreta 1389 odvedeno na razgovor u policiju...
...Policija u Ustikolini navodi da je grupa građana prijavila da su ih mladići vrijeđali na nacionalnoj osnovi i da su na sebi imali majice sa dvoglavim orlom. Tvrde da su i pokazivali tri prsta i provocirali lokalno stanovništvo...
Српски народни покрет 1389 као свој основни циљ наводи ослобођење и уједињење свих „српских земаља“ у које, поред Србије, убраја и Црну Гору, Македонију, Босну и Херцеговину, простор некадашње Републике Српске Крајине са проширењима и северни део Албаније.
Покрет је за 11. јул 2010., на годишњицу масакра у Сребреници, најавио окупљање у центру Београда под називом „Срећан 11. јул, дан ослобађања Сребренице", међутим Министарство унутрашњих послова је забранило скуп.
„Протест подршке генералу Младићу“ —Протест против хапшења Генерала Ратка Младића у заједничкој организацији са Радикалима, Образом и Дверима (28. маја 2011.)
Trenutno je u toku postupak za zabranu ove organizacije u Srbiji. Zašto ista nesmetano djeluje u BiH?
Поступак за забрану ових организација тренутно је у току пред Уставним судом
konacno jedna dobra vijest ,konacno se nasa policija usudila dici i pohapsit cetnicku bagru svaka cast gorazdanima 
Jabuka (1991); 286 stanovnikaRoger Wilco je napisao/la:Pravoslavni teroristi iz Fočanske ćelije nacifašističkog pokreta SNP 1389 provocirali Bošnjake verbalno i fašističkom ikonografijom a onda kukali kada ih je uhapsila policija u Ustikolini.
USTIKOLINA - Policija iz Ustikoline u Federacije BiH upala je danas u portu hrama Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Jabuci, kod Foče, tokom parastosa za 43 srpska civila ubijena 1992. godine u ovom selu, nakon čega je desetak mladića iz Srpskog narodnog pokreta 1389 odvedeno na razgovor u policiju...
...Policija u Ustikolini navodi da je grupa građana prijavila da su ih mladići vrijeđali na nacionalnoj osnovi i da su na sebi imali majice sa dvoglavim orlom. Tvrde da su i pokazivali tri prsta i provocirali lokalno stanovništvo...
Bosnjaka; 267
Srba; 18
Jugosloveni; 1
Otkud 43 civila tu? Jel neko ima vise detalja o ovom incidentu i dali su to pravi civili ili civili po definiciji cetnika (svaki Srbin bez tenk-a je civil). S obzirom da ovaj fasisticki pokret to obiljezava imam sumnje.
http://www.bosnjaci.net/prilog.php?rid=1&pid=49731
TERORISANJE BOŠNJAKA NA GRANIČNOM PRELAZU IZAČIĆ
Poštovani čitaoče, moje ime je Elvedin Sadiković i živim u Velikoj Kladuši. Sebe bih opisao kao društvenu osobu, nosim bradu, obavljam 5 dnevnih namaza i svoj život sam posvetio vjeri islamu.
Jučer, tačnije u utorak 30.07.2013.godine na poziv svog rođaka smo u ranim jutarnjim satima (05.00) otisli na GP Maljevac, da zajedno dočekamo prijatelje iz Italije. S nama je bio jos jedan poznanik Dž.K.
Kada smo došli na GP Maljevac, prošli smo bez bilo kakvih poteškoća i nedaleko od granice smo se napokon sreli s prijateljima iz Italije. Nakon pozdravljanja i kraćeg razgovora odlučili smo da ćemo produžiti dalje na druženje u prirodi, te da ćemo se kući vratiti preko GP Izačići.
Kada smo nakon nekog vremena došli na GP, na našu sreću gužva nije bila velika te smo čekali svega par minuta da bi došli na red. Predali smo pasoše i čekali, a za to vrijeme primjetio sam da je hrvatska policajka sumnjičavo uzela naše pasoše te pozvala nekog na telefon. Čim je završila razgovor rekla nam je da se parkiramo desno i da čekamo. Ništa nam nije bilo jasno.
Nakon 15-ak minuta čekanja prišla nam je ta ista policajka RH i rekla nam da moramo pričekati da stigne njen kolega za nekih pola sata, koji će s nama obaviti informativni razgovor. Upitao sam je povodom čega trebamo obaviti razgovor, ali je rekla da ni ona ne zna te da pričekamo.
Pola sata se pretvorilo u sat i 45 minuta čekanja, a pomenuti kolega je valjda bio na putu iz Gospića. U međuvremenu prišao nam je drugi policajac, također RH te nam predočio neke papire na kojima su objašnjena pravila ponašanja i naša prava na GP. Nedugo nakon toga isti taj policajac je pozvao mog prijatelja iz Italije da pođe s njim, te su otišli da razgovaraju u njihovu kancelariju. Nisu se puno zadržali te su onda pozvali mene. Kada sam ušao neki drugi policajac mi je pružio ruku te se izvinuo što smo čekali. Predstavio se je pod imenom Pavlović.
Kada sam ga upitao koji je razloga našeg zadržavanja, odgovorio je da je on djelatnik krim policije RH, odjel za terorizam. Zatim mi je postavio par pitanja kao npr. Da li posjećujem džamiju redovno i da li sam uistinu vjerni ili nosim bradu reda-radi? Lijepo sam mu odgovorio da sam svoj cijeli život posvetio vjeri i da redovno odlazim u džamiju.
Kada je završio ja sam njega upitao da li nas je ovoliko dugo držao pod konkretnom sumnjom. Njegovo odgovor je bio da mu je to posao, odnosno odjela za terorizam. Na to sam mu rekao da su više oni nas terorisali zbog toliko izgubljenog vremena i zbog neznanja zašto smo zadržani, a niko od nas nikada nije imao problema sa zakonom. Čak je prišlo i par službenika BiH policije te su upitali u čemu je problem zašto nas toliko zadržavaju.
Odlučio sam ovaj nemili događaj podijeliti s vama, jer svjedoci smo da ovo nije prvi put, jer već su se par puta vrtili razni članci o bespotrebnom maltretiranju i zadržavanju na granici od strane policije RH. Nas su zaustavili i ispitivali samo zato što imamo brade i omdah doveli odjel za terorizam, a dok velike ribe koju švercaju drogom i Bog zna još sa čim im prolaze bez problema ispred nosa.
Zato prijatelju ako ti se desi nešto slično nemoj šutati i ovo je demokratija, svi imamo pravo ispričati i reći.
Također sam spreman ovu priču ponoviti i detaljnije opisati pred bilo kim i bilo gdje, jer nije uredu da se pošteni malograđani maltretiraju od srane pojedinaca, jer od kako je Hrvatska ušla u EU ovo je samo jedan slučaj u nizu.
moze li neko prebrojati od onih poginulih napadaca u avionima koji su udarili u wtc i pentagon koliko ih je imalo dugu bradu??
Kakvo ti je to pitanje e-din e?
Kakvi napadači, ne kontam ?
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
amkos je napisao/la:Kakvo ti je to pitanje e-din e?
pa nema skoro ni jedan brade duge.. evo vidi.. ovih 10 ak nema ni jedan bradu duzu.. pa nisu teroristi glupi da pustaju bradu da upadaju svima u oci... oj majko mila kako su carinici i ove sigurnosnene snage glupe
http://www.ksta.de/archiv,16592382,12067650.html
Nisu oni glupi edine. To se radi namjerno, da bi se muslimani provocirali i pokazalo im da nisu dobro dosli. To je samo mrznja prema islamu. Policija genocidne to radi redovno da kontrolise muslimane i zadrzava ih tako i do vise sati po stanicama policije bez razloga.e-din je napisao/la:amkos je napisao/la:Kakvo ti je to pitanje e-din e?
pa nema skoro ni jedan brade duge.. evo vidi.. ovih 10 ak nema ni jedan bradu duzu.. pa nisu teroristi glupi da pustaju bradu da upadaju svima u oci... oj majko mila kako su carinici i ove sigurnosnene snage glupe
http://www.ksta.de/archiv,16592382,12067650.html
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
svima nam je jasno ko dan sto oni to rade!