☑ Pravila foruma i savjeti

Debili

Bosni
Član

Re: Debili

Post Postao/la Bosni » 26 jul 2013 23:44

Jack je napisao/la:
I SDP vidi koliko su njegove izjave glupe i stetne.
Super.Nisam mislio da imas ''pametniji'' od Lagumdzije, ali evo.Prevario sam se.Moja greska
Mustafa ef. Ceric je dao najbolju izjavu oko ovakve stvari kad je rekao da ako nemozes pomoci Bosnjacima onda barem nemoj odmagati njima. Ovaj Meholjic odmaze i to na najgori nacin.

Umjesto da se prica o inat crkvi iznad Memorijalnog centra u Potocarima gdje uopste nema pravoslavnog stanovnistva, ili crkve na privatnom imanju Fate Orlovic, ovdje se prica o Bosnjackom kulturnom centru na vakufskoj zemlji kao izvor mrznje (njima je konkretan problem to sto Bosnjaci postoje).

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 27 jul 2013 19:59

9iyfWxj0Nj4
Govori o izvoru autosovinizmu medju Bosnjacima.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 30 jul 2013 22:47

http://www.klix.ba/forum/legenda-o-buzi ... 9s125.html
Normalno da nije bitna vama u Buzimu koje je selo iz opstine Bosanski Novi, prije rata ni opstinu niste imali.
Aha
drugo, niste oslobodili glavni grad svoje opstine (Bosanski Novi), trece poginuo vam komandant oslobadajuci Hrvatske teritorije tj. cackajuci mecku i ganjajuci Srbe i oruzije koje ce iza sebe ostaviti.
Jel Lacrosse ista slagao?
Jeste retaju.Godina je 2013.Internet.Wikipedija doba

Zar blesavi idiote nisi znao da je Buzim bio sastavni dio opcine Bosanska Krupa,a ne Novi.Kakav bolan Novi

Eto, ko sve pise po internetu

:cry:
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 31 jul 2013 03:00

Zamjerili direktorki škole što voli Srbiju!http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... 02909.html
VELIKA KLADUŠA - Azira Đogić, direktorka Osnovne škole "Fadil Bilal" u Šumatcu kod Velike Kladuše, izazvala je bijes mještana ovog dijela Bosne i Hercegovine.

Mnogi su joj, naime, zamjerili jer je na svom fejsbuk profilu objavila fotografije u kojima pozira sa podignuta tri prsta i sa majicom na kojoj je grb Republike Srbije. Kako kažu, direktorka jedne škole bi trebalo da se uzdržava od "isticanja neneutralnih simbola".
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 31 jul 2013 03:16

ABen je napisao/la:
Zamjerili direktorki škole što voli Srbiju!http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... 02909.html
VELIKA KLADUŠA - Azira Đogić, direktorka Osnovne škole "Fadil Bilal" u Šumatcu kod Velike Kladuše, izazvala je bijes mještana ovog dijela Bosne i Hercegovine.

Mnogi su joj, naime, zamjerili jer je na svom fejsbuk profilu objavila fotografije u kojima pozira sa podignuta tri prsta i sa majicom na kojoj je grb Republike Srbije. Kako kažu, direktorka jedne škole bi trebalo da se uzdržava od "isticanja neneutralnih simbola".
Abdicevci su samo bili srbi u cekanju. Nadam se da ce izgubiti direktorsko mjesto u skoli. Mora se jasno stati protiv ovakvih medju Bosnjacima.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 31 jul 2013 03:45

Ma krava od zene a oni stoka od ljudi. Samo slabo da ce joj iko ista jedino da roditelji dijece se pobune. Ona je tu postavljena od strane takvih kakva je i ona.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 06 aug 2013 13:26

http://www.klix.ba/vijesti/bih/banjaluc ... /130806093
Banjalučki štrajkač odbio Dodikovih 10.000 KM, hoće kuću i posao

Đuro Čekić iz Donjih Kola kod Banje Luke nastavio je štrajk glađu u banjalučkom parku Mladen Stojanović te odbio 10.000 KM koje su mu ponudili u Palati predsjednika RS, jer hoće i kuću i posao.

Jučer je tražio 20.000 KM, ali danas ima i novi zahtjev. Odbio bi, kaže ovaj simpatizer SNSD-a, koji i štrajkuje uz ta stranačka obilježja i sliku Milorada Dodika, i 50.000 KM, jer traži da mu se uz kuću osigura i posao.

Ima i tu dodatni zahtjev, da ako može bude čuvar, jer nema ni osnovnu školu.
Na sastanku na koji je pozvan u Palatu RS nije bio predsjednik Milorad Dodik, pa Čekić kaže da i dalje želi razgovarati s njim.

"Tražio sam razgovor s predsjednikom. Nisam ga dobio i sad još uvijek tražim razgovor s predsjednikom", rekao je Čekić, ponavljajući da nastavlja štrajk, jer mu gradska vlast nije ispunila obećanje da će njegovoj sedmočlanoj porodici osigurati sredstva za izgradnju kuće.

Đurina višečlana porodica živi u kući njegovog brata, iz koje će morati izaći u septembru zbog neriješenih porodičnih odnosa. Gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović rekao je da je vlast već pomogla izgradnju kuće Čekićevog brata te da je ta porodica dobila i više nego neke druge u sličnoj socijalnoj situaciji.

Đuro međutim ponavlja da su mu SNSD-ovci u predizbornoj kampanji obećali i kuću i posao. Ovaj štrajkač tvrdi da, ako mu se ne ispune zahtjevi, u štrajku će mu se pridružiti i supruga, koja je u 5. mjesecu trudnoće.
:rofll: Nece on 10,000, ma nece ni 50,000, on hoce kucu i posao (ali da bude cuvar, nema osnovnu skolu)!!!!!!!!!!!

Zbog cega? Zato sto mu je Dodik u bezveznoj politickoj prici rekao da ce to dobiti. I on mu jos vjeruje i podrzava ga?!?

Gledajte, ja znam da je ova tema o debilima, ali ovaj budala je odlican primjer sadasnjeg problem sa velikosrpskom ideologijom na Balkanu.

Naprimjer, u Hrvatskoj velikosrpska politika odbija Z-4 plan i svi srbi se isele, da nebi morali zivjeti sa nesrbima, uz svih problema sto kretanja stotinu hiljada ljudi bez uvjete za zivot nosi sa sobom.

U BiH, Armija se zaustavlja prije Banja Luke i maksimalisticki zahtjevi velikosrba se uvazavaju da se srbi nebi opet selili i s tim sami sebi napravili katastrofu.

Na Kosovu, opet se maksimalisticki zahtjevi velikosrba prihvacaju da se nebi srbi sa sjevera selili i stvorili novu ljudsku katastrofu (iako ih nema ni 8% na Kosovu).

Svugdje velikosrbi koriste samounistenje kao prijetnju da bi se udovoljilo njihovim maksimalistickim zahtjevima. Zato i zapad strahuje od novog rata u BiH; velikosrbi, kad bi vidjeli da im se raspadaju snovi (u vidu stvaranja genocidne) bi izvrsavali samoubistvo, spalili bi svoje kuce, utapali se u Drinu/Savu, iskopavali mrtve, itd. kao sto su radili kad su politicki izgubili Sarajevo.

Ovaj budala je samo mikro-pojava ovakvog ponasanja koje i Dodik redovito koristi kao prijetnju. Njemu nepripada ni tih 10,000 marki koje su mu ponudjene, ali on to odbija jer zahtjeva kucu i posao (ne bilo kakav posao, nego kao cuvar). Ni on ni negova djeci nisu na cesti (zivi sa bratom) ali ni to nije problem da trazi takvo nesto. I gledaj, spreman je da sebe ubije od gladi (i mozda i svoju zenu i nerodjeno dijete) da to dobije.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 06 aug 2013 13:28

Vlasko seljacko bahacenje.Kao onaj vlah sto je rekao da ce pjeske iz Foce u Banja Luku, i da ce gladan i zedan doci tamo.Pa, na kraju sutra dosao, ali kolima

Inace, ekonomski su prolupali tamo

Osnovna skola je bila obavezna za bivse Jugoslavije.Iz koje je ovaj sume dosao ?

;) :o

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 06 aug 2013 14:12

Jack je napisao/la:Vlasko seljacko bahacenje.Kao onaj vlah sto je rekao da ce pjeske iz Foce u Banja Luku, i da ce gladan i zedan doci tamo.Pa, na kraju sutra dosao, ali kolima
:lol: Zaboravio sam na njega. Sta je ovo, sve budale se uzdigle.
Jack je napisao/la:Osnovna skola je bila obavezna za bivse Jugoslavije.Iz koje je ovaj sume dosao ?

;) :o
:mrgreen: Nisam se ni obratio na taj dio price. Mislim covjek je pravi kreten, mozda je to slago nebili dobio laksi posao kao cuvar umjesto necega tezeg?

Znam da je arogancija ustaljena pojava medju velikosrbima ali ovaj lik me je stvarno iznenadio svojim zahtjevima.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 06 aug 2013 14:40

Lud narod koji nije navikao da radi nego samo da krade i da dobije dzabe. Oni su svi imali partizanske penzije, a skoro niko nije bio u partizanima. Sad su isto mislili imati boracke ali Dodik ih smanji sa 400KM na 60 KM. :rofll:
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 06 aug 2013 15:41

Pa zar nisu debili? Sto niko od njih nepravi u genocidnoj ili kod ustasa takvo nesto. A debila....
Općina Novi Grad: Devet stanova za povratnike srpske nacionalnosti
http://www.klix.ba/vijesti/bih/opcina-n ... /130806104

Sanacija i rekonstrukcija tri stana i šest kuća za povratnike srpske nacionalnosti u sarajevskoj Općini Novi Grad trebali bi početi narednih dana, a završetak je planiran za tri mjeseca.

Tim povodom, Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji i sanaciji devet stanova na području Općine Novi Grad za povratnike srpske nacionalnosti danas su u Sarajevu potpisali Semir Efendićnačelnik Općine Novi Grad, Mlađen Božović direktor Fonda za povratak BiH i Latif Kolak, direktor građevinske firme Kolinvest d.o.o iz Sarajeva, koja je izabrana za izvođača radova.

"Na ovaj način Općina Novi Grad učestvuje u aktivnostima koje provodi Fond za povratak BiH i doprinosi realizaciji Aneksa 7 Dejtonskog mirovnog sporazuma. Vrijednost radova na sanaciji i rekonstrukciji kuća i stanova za povratnike srpske nacionalnosti u općinu Novi Grad Sarajevo iznosi oko 104.000 KM, a finansira se sredstvima Fonda za povratak BiH“, kazao je načelnik Semir Efendić.

Prema riječima Mlađena Božovića, sredstva za ovaj su obezbijeđena iz udruženih sredstava od bh. entiteta, Distrikta Brčko i budžeta Zajedničkih institucija BiH.

Direktor firme Kolinvest Latif Kolak ističe da je najveći broj ovih objekata na području Rajlovca, odnosno "jedan objekt će se graditi iz temelja, dok će se na ostalim obavljati rekonstrukcija i sanacija“.

Iako se radi o projektu po sistemu "Ključ u ruke“ iz 2009. godine, realizira se u ovoj godini zbog problema oko nedostatka sredstava, saopćeno je iz Općine Novi Grad.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 08 aug 2013 15:22

http://hercegbosna.org/forum/politika/1 ... start=7850

Niste se smijali proslog Oktobra, bilo je maljeve, nozeva i cakijanja, nesto vam do smijanja nije bilo.I ja sam se grohotom smijao i samo zbog vas sam uspio da sredim nanova ponovo Bosansku historiju.Dali ste mi morala, nadu da ponovo ovo sve vratim, i uz pomoc Misljena.Sve je ponovo uradjeno.Hvala

Ne trcite pred rudo.Nakon svake grmljavine dolazi kisa, ne pripremaj razanj dok je zec u sumi.

Inace, propali forum hercegbosna.org.Slepa se uz portalcic Poskok, koji je medijski ogranak Adz balave Skutorije.I jedini portal gdje se prica o pobjedi Miroslava Tudjmana za predsjednika.He-He

I Dobro ste to napisali.Makar za vlaske seljacine koje nemaju smisla za humor

U Brckom Bosnjaci cine 55% prvacica, imaju par godina visok natalitet i pozitivan prirastaj.Zanima me kojom logikom ce to biti Srpsko.Malo teze Radovane

Nesto izbrisana poruka s foruma.hr.Steta, sad kao vlaske snase mozete googlati i laprdati po forumima.Gluho bilo da su vasi pretci 500 godina imali interneta za Turske.Stalno bi se zalili, kako kopate previse krompira

:) Meni smijeh dolazi 1 Septembar, a od 1 Oktobra.Nema se vremena ni za smijeh

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 10 aug 2013 22:52

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... -sam-ovdje
Đuro Čekić šesti dan u štrajku glađu: Vlast neka je sramota što sam ovdje

Đuro Đekić, štrajkač glađu u Parku „Mladen Stojanović“, ne odustaje od svojih zahtjeva da mu vlast, kako kaže, ispuni obećanje da će njegova sedmočlana porodica dobiti kuću, a on posao.

Niko mu se, kaže, od zadnjeg razgovora u utorak, u Palati predsjednika RS-a, nije obratio niti ponudio rješenje.

Sada pristaje da mu se pomoć da i u građevinskom materijalu, te da dobije 2.000 KM da „može da preživi i plati majstore dok se kuća gradi".

-Vlast neka je sramota što sam ja ovdje već šest dana, odvojen od svoje porodice – tvrdi Đuro, navodeći da zbog štrajka glađu već osjeća malaksalost.

Ponovo će se, kaže, u ponedjeljak obratiti u Palatu i tražiti razgovor s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom, za koga vjeruje „da jedini može riješiti njegov problem".

Nada se i da neće moratiti dovesti i trudnu suprugu u Park da zajedno, kako kaže, traže ono što im je vlast i SNSD obećala.

Najteže mu je, dodaje, što mu blizanci 17. augusta slave rođenedan i želio bi da tada bude s njima.

Čekić je simpatizer SNSD-a i zastavu te stranke je stavio ispred njegovog šatora u banjalučkom parku.

Đurina višečlana porodica živi u kući njegovog brata, iz koje će morati da izađe u septembru zbog neriješenih porodičnih odnosa.

Gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović rekao je ranije da je vlast već pomogla izgradnju kuće Čekićevog brata te da je ta porodica dobila i više nego neke druge u sličnoj socijalnoj situaciji.

Đuro međutim ponavlja da su mu SNSD-ovci u predizbornoj kampanji obećali i kuću i posao.
:lol:

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 21 aug 2013 20:41

http://sandzakpress.net/pazarski-omladi ... f-efendije
Novi Pazar – Izvjesni Slobodan G. postavio je na svom You tube nalogu snimak “incidenta u Novom Pazaru” snimljen 23.7.2013. u kasnim večernjim satima ispred spomen obilježja Aćif efendiji Hadžiahmetoviću u centru Novog Pazara.

Po sopstvenom priznanju Slobodan je zalepio plakat sa “biografijom” Aćif efendije i nakon toga imao namjeru da spomen tablu odvali pajserom i skine.

Naravno, momci iz Novog Pazara koji su to vidjeli iz obližnjih ugostiteljskih objekata to nisu dozvolili, pa je počela rasprava između njih i Slobodana.
Ima i video na navedenom linku.

Ovaj iz Banja Luke dosao i misli da moze raditi sta god hoce jer je u srbiji. :lool:

Sad ce krenuti prica kako su Srbi u Novom Pazaru ugrozeni, premlacen su, itd. Novi mitovi se rode svakodnevno.

Kako god, svaka cast Pazarcima.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 21 aug 2013 21:03

Iz procitanih komentara.Saznao sam da je doticni bio u Pristini takodjer, ali policija je reagovala i protjerala ga iz Pristine.Ocigledno velika Srbenda iz Banja Luke, nakon stilskog samaranja u Pristini.Krenuo je prema Novom Pazaru, a i tamo jadan nije mogao da uradi sta je naumio.Dobro je da su to mladici od 18-24 godine, znaci mlad narod.I da je ustao ovako iz kafica

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 23 aug 2013 17:53

GCu7RYrnRak

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 26 aug 2013 05:05

http://www.klix.ba/vijesti/regija/beogr ... /130826010
Beograđanka dobila ličnu kartu na kojoj piše da živi u Srbistanu

Beograđanka Ksenija Sisojević ostala je zatečena kada je u Policijskoj upravi Voždovac preuzela ličnu kartu svoje kćerke (17) na kojoj piše da, umjesto u Srbiji - živi u Srbistanu, piše Blic.rs.

Na ličnoj karti su neki od ključnih podataka, uključujući i naziv države, bili ispisani na turskom jeziku.

"U šoku sam. Kćerka mi je zavedena kao muslimanka, i to je ozbiljno ugrozilo njen identitet. Napravili su veliku grešku i pokrenuću postupak protiv njih jer je lična karta isprava kojom građani dokazuju identitet, pa je njeno izdavanje sa neadekvatnom sadržinom nedopustivo", kazala je Sisojević.

U MUP-u su priznali grešku, izvinili se, a djevojka će uskoro o njihovom trošku dobiti nova ispravna dokumenta.
Na njenoj licnoj karti pise Srbistan. Ona je to shvatila kao da je njena kcerka "zavedena" kao muslimanka i sokirana je, dovoljno da digne medijsku hajku i da trazi izvinjenje.

Na drugog strani Bosnjacima se svakodnevno upisuje da su srbi, da su porijeklom srbi, i svakakve gluposti u genocidnom entitetu, a mi nista. Dvojni standardi se nastavljaju, nazalost.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 26 aug 2013 05:18

Hahahahaha Srbistan, i jeste Srbistan... :rofll: :rofll:
Voždovac je u Srbistanu kod Beogradskog pasauluka, a ona Serv...

mozda se buni zbog turskog i zbog toga kaze da su je uveli kao muslimanku.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Dezidijat
Član

Post Postao/la Dezidijat » 26 aug 2013 08:49

ABen je napisao/la:Hahahahaha Srbistan, i jeste Srbistan... :rofll: :rofll:
Voždovac je u Srbistanu kod Beogradskog pasauluka, a ona Serv...

mozda se buni zbog turskog i zbog toga kaze da su je uveli kao muslimanku.

vratili na pradedovsku veru sta se buni nek bude sretna, krv nije voda

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 26 aug 2013 21:33

sngf943VR8E

Odgovorite