Svjetski Bošnjački Kongres
Re: Svjetski Bošnjački Kongres
Ako je tebi dobro sto ta takozvana organizacija nije nista uradila u 2 godine!
Znas li ko je u Un izgurao da se genocid u Srebrenici prizna?Ceric jadni i nakaradni?
Kongres Bosnjaka Sjeverne Amerike
Znas li ko je 30 Americkih senatora i par kongresmena vrbovao?Ceric?
I znas li ko je i usput ovo da naucis dobro gradivo.Ko je uradio da zvanicni WASHINGTON.Prizna genocid u Srebrenici?
Ceric
I ja znam licno 2 lika koja su 3 Americka senatora stavila pod Bosnjacku stvar?Koga ti znas
Hazu uradi 2-5 djela naucna na dan.U 2 godine.Banu nije uradila i napisala nista
Od laprdanja nema selameta, a u tih 15 godina Kongresa Bosnjaka Sjeverne Amerike, koji jedino rade nesto i usput lobiraju da njih nije bilo, ni Bascarsije ne bi imao
Ceric je nesposoban lik.Idemo dalje
Kad se javi koji sposoban nek se javi
Ne poredi Ovaj forum s Sarajevo x.Ako ti je isti, onda ti me ponizavas
Smanjite dozivljaje i razmisljajte svojom glavom.Trazi se ucinak.A ne laprdanje
Iako sumnjam da ovdje pola znaju da to rade, zato nam je Bosna do Kozje Cuprije 100%
Znas li ko je u Un izgurao da se genocid u Srebrenici prizna?Ceric jadni i nakaradni?
Znas li ko je 30 Americkih senatora i par kongresmena vrbovao?Ceric?
I znas li ko je i usput ovo da naucis dobro gradivo.Ko je uradio da zvanicni WASHINGTON.Prizna genocid u Srebrenici?
Ceric
I ja znam licno 2 lika koja su 3 Americka senatora stavila pod Bosnjacku stvar?Koga ti znas
Hazu uradi 2-5 djela naucna na dan.U 2 godine.Banu nije uradila i napisala nista
Od laprdanja nema selameta, a u tih 15 godina Kongresa Bosnjaka Sjeverne Amerike, koji jedino rade nesto i usput lobiraju da njih nije bilo, ni Bascarsije ne bi imao
Ceric je nesposoban lik.Idemo dalje
Kad se javi koji sposoban nek se javi
Ne poredi Ovaj forum s Sarajevo x.Ako ti je isti, onda ti me ponizavas
Smanjite dozivljaje i razmisljajte svojom glavom.Trazi se ucinak.A ne laprdanje
Iako sumnjam da ovdje pola znaju da to rade, zato nam je Bosna do Kozje Cuprije 100%
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

- Roger Wilco
- Član
Ne radi se o tome da SBK ne bi mogao bolje ili ažurnije raditi ili da ja tvrdim da ih ne treba objektivno kritikovati.Logan je napisao/la:Roger Wilco je napisao/la:Pričate budalaštine.
Vlastito nepodnošenje Cerića vam zamagljuje rasuđivanje a neki kao da su jedva dočekali da im se "potvrde" vlastite predrasude.
Inače ovo Latićevo istupanje je po meni pozitivno jer čovjek u kojem god je projektu učestvovao (Ljiljan, Bošnjačka TV, Bošnjačka Narodna Stranka) neslavno je završilo. Izgleda da jednostavno nije tip za timski rad.
Ja bih rekao da čovjek možda nije za takvih stvari i da je umjetnička duša da nije ovog njegovog današnjeg, po mom mišljenju, jako štetnog saopštenja gdje ispadju Bošnjaci krivi za Srpski šovinizam. Lično mi nije uopšte jasno o čemu priča.
Na pitanje šta najviše zamjera dosadašnjem radu SBK-a, Latić je rekao da već odavno primjećuje da se kod Bošnjaka formiraju nekakva udruženja i organizacije s nacionalno-vjerskim predznakom "koja improviziraju i simuliraju vjersko-nacionalne aktivnosti, s vrlo rigidnim, pa čak i ksenofobičnim artikuliranjem, ili diskursom".
"Svojim stavovima, koje najčešće daju kroz saopćenja, samo pothranjuju ksenofobične srpske, primarno srpske, grupacije koje mobiliziraju mržnju prema Bošnjacima", kaže Latić.
Naglašava da niko kritički ne gleda na njih a da "nažalost, nisu to ni vehabije, ni šije, već nekakva navodno bošnjačka mladež".
"Takvima je SBK širom otvorio vrata i bojim se da će, pored druge štete, poput 'zelenih termita' izgristi to 'vehdo' nacionalno tkivo kao skakavci ponjavu", rekao je.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/latic-mn ... /130417043
Nema problema, navedi jednu konkretnu stvar koju je BANU uradio za 2 godine postojanja. Izdana knjiga, naucni rad, enciklopedija... bilo sta u domenu jedne Akademije Nauka. Ne 5 ili 10 stvari, nego jednu samo.
Samo naprijed što se mene tiče.
Ali vi ovdje napadate projekat radi pogrešnih stvari i sa pogrešnih pozicija i praktično omalovažavate nešto za šta je čudo da je uopšte nastalo uzevši u obzir kakvi smo kao narod a ne tek da funkcionie kako treba.
Neki ne vole Cerića iz vlastitih razloga pa odmah ne valja ni SBK, nekima je SBK trom i spor pa onda ga potpuno omalovažavaju, neki svoj prezir prema tom projektu pronazale u izjavama Latića i Pašića koje su prema meni više idu na štetu ove dvojice nego SBK.
Ja u Latićevim i Pašićevim kritikama ne vidim nikakvu konstruktivnu kritiku niti nekakvu razotkivajuću istinu o SBK, nego njihove vrlo pogrešne stavove, barem su takve iznijeli.
P.S
Jack, Cerić je izuzetno zaslužan za donošenje Rezolucije o Srebrenici Evropskog Parlamenta još dok je bio Reis.
Što se tiče te teme konkretno nije fer bilo šta spočitavati SBK jer su djelovali i djeluju.
http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=48076
Također mi nije jasno šta vi ovdje napadate: SBK ili BANU?
P.P.S
Što se tiče poređenja sa 1.Martom, slažem se, odlična stvar i to konačno na tragu proaktivnog i ofanzivnog djelovanja.
Samo vi zaboravljate da je to praktično američki projekat, iza kojeg stoji njihova politička podrška što se odmah može osjetiti u medijskom tretmanu koji dobija, kako sam projekat tako i oni uključeni u njega.
A tek se ostaje da vidi kakve su i postoje li političke ambicije vođa tog projekata.
SBK, BANU, "Bitno je biti Bošnjak" itd. su sa druge strane pod napadom sa svih strana.
Tužno je vidjeti i sa nekih sa kojih nikako ne bi trebali biti.
http://www.avaz.ba/vijesti/teme/zeleni- ... ci-ponjavu
Roger Wilco.
Ceric nije nista radio, nego kahvenisao.Da znas imalo rad Kongresa Bosnjaka Sjeverne Amerike osnovane proslog stoljeca jos.Kad se nije ni znalo sta je Bosnjak tad.Skopcao bih da su oni vise uradili nego sto ti mozes da zamislis, iza njih je rezultat, a najvise su uradili za Srebrenicu.Naprimjer nakon teskih borbi s cetaljima po Kanadi, a tamo je jaka, veoma jaka cetnicka dijaspora.Uspjeli su da izbore status dana sjecanja na Srebrenicu i jos bolje.Zvanicnu osudu Kanadske vlade.Kad bih ti pricao kako su jaku cetnicku dijasporu imali Srbi po Kanadi.Moralna osoba poput Emira Ramica koji se je borio za nesto, a rijetko ko i zna za njega.Zna se za Cerica, jer taj nas seljak, misli da mi fukara odresci iz Bosne smo sposobni sta da urade?Poklopio se kao suhi crkveni mis, kada je bio u Hagu, i nije nista radio nakon sramne presude Haskog suda i pustanju Srbije, a mnogo tog je u njegovim rukama
Naravno, kad bih ti pricao da stvarno jedini i pazi sad ovo.Jedini koji nesto rade a ne laprdaju je bas taj isti kongres Bosnjaka Sjeverne Amerike, koji su jaki i u Washigtonu i posebno medju lobistima
www.baacbh.org
Mislim da je lik
Ovaj crkveni mis Nedzad Latic je jos jedan primjer nesposobnog kretena.Cuj ''zeleni termiti''
Kad pomislim.Uz duzno postovanje prema covjecjim ribicama.Bosnjacima koji se bore za nesto u manjini, oni su manjina, ispod 5%.Bosnjaci i vecina njih je nesposobna i glupa da se angazuje, samo se znamo zaliti poput vlaske snase
Sjecam se kad sam jednog aktivisti kongresa Bosnjaka Sjeverne Amerike rekao takvo sta.Ganjam ovog lika, ganjat cu ga sutra, ganjat cu ga i narednih godinu dana.Ali on ce upasti medju nase drustvo.Inace lik je Americki kongresmen
Sem novina ''Pan Bosnjak'koje su malo poskupe jer kostaju 5 maraka.Prilicno smijesno je davati toliku cijenu posebno u Bosni da ti neko placa, jer moras platiti rezije, hranu, struju.A, Dani i Slobodna Bosna te ispadnu jeftinije.Ti je razlog propasti novina, kao i rijetko koji valjan i bolji clanak.I to je to
Iza nas trebaju da budu ljudi koji ce preci iz naprimjer iz jednog ledenog doba u drugi.Nakon duzeg ledenog tipa negdje izmedju 250-200 miliona godina.Nakon tog.Pojavili su se neka nova bica, neki novi zajebani momci.I vladali su suvereno oko 135 miliona godina.Zvali su se dinosaurusi.Bili su veliki, ali mozdana masa im nije bila bas ''jaca strana''
Ako pogledas historiju ljudi, vidis da nemas ni 100 000 godina ljudskog obitavanja.Kao sto rece Staljin.Revolucija jede svoju djecu.Nama trebaju vizionari, a ne neki ''dinosaurusi''.Idemo s vremenom naprimjed
A za ovu fukaricu.Nemam rijeci koji je to djubretar i smrad
Bosnjacki narod treba ljude koji ce izgurati nesto vise, a ne ljude koji laprdaju 2 godine.To je to
Roger Wilco.
Ceric nije nista radio, nego kahvenisao.Da znas imalo rad Kongresa Bosnjaka Sjeverne Amerike osnovane proslog stoljeca jos.Kad se nije ni znalo sta je Bosnjak tad.Skopcao bih da su oni vise uradili nego sto ti mozes da zamislis, iza njih je rezultat, a najvise su uradili za Srebrenicu.Naprimjer nakon teskih borbi s cetaljima po Kanadi, a tamo je jaka, veoma jaka cetnicka dijaspora.Uspjeli su da izbore status dana sjecanja na Srebrenicu i jos bolje.Zvanicnu osudu Kanadske vlade.Kad bih ti pricao kako su jaku cetnicku dijasporu imali Srbi po Kanadi.Moralna osoba poput Emira Ramica koji se je borio za nesto, a rijetko ko i zna za njega.Zna se za Cerica, jer taj nas seljak, misli da mi fukara odresci iz Bosne smo sposobni sta da urade?Poklopio se kao suhi crkveni mis, kada je bio u Hagu, i nije nista radio nakon sramne presude Haskog suda i pustanju Srbije, a mnogo tog je u njegovim rukama
Naravno, kad bih ti pricao da stvarno jedini i pazi sad ovo.Jedini koji nesto rade a ne laprdaju je bas taj isti kongres Bosnjaka Sjeverne Amerike, koji su jaki i u Washigtonu i posebno medju lobistima
www.baacbh.org
Mislim da je lik
Ovaj crkveni mis Nedzad Latic je jos jedan primjer nesposobnog kretena.Cuj ''zeleni termiti''
Kad pomislim.Uz duzno postovanje prema covjecjim ribicama.Bosnjacima koji se bore za nesto u manjini, oni su manjina, ispod 5%.Bosnjaci i vecina njih je nesposobna i glupa da se angazuje, samo se znamo zaliti poput vlaske snase
Sjecam se kad sam jednog aktivisti kongresa Bosnjaka Sjeverne Amerike rekao takvo sta.Ganjam ovog lika, ganjat cu ga sutra, ganjat cu ga i narednih godinu dana.Ali on ce upasti medju nase drustvo.Inace lik je Americki kongresmen
Sem novina ''Pan Bosnjak'koje su malo poskupe jer kostaju 5 maraka.Prilicno smijesno je davati toliku cijenu posebno u Bosni da ti neko placa, jer moras platiti rezije, hranu, struju.A, Dani i Slobodna Bosna te ispadnu jeftinije.Ti je razlog propasti novina, kao i rijetko koji valjan i bolji clanak.I to je to
Iza nas trebaju da budu ljudi koji ce preci iz naprimjer iz jednog ledenog doba u drugi.Nakon duzeg ledenog tipa negdje izmedju 250-200 miliona godina.Nakon tog.Pojavili su se neka nova bica, neki novi zajebani momci.I vladali su suvereno oko 135 miliona godina.Zvali su se dinosaurusi.Bili su veliki, ali mozdana masa im nije bila bas ''jaca strana''
Ako pogledas historiju ljudi, vidis da nemas ni 100 000 godina ljudskog obitavanja.Kao sto rece Staljin.Revolucija jede svoju djecu.Nama trebaju vizionari, a ne neki ''dinosaurusi''.Idemo s vremenom naprimjed
A za ovu fukaricu.Nemam rijeci koji je to djubretar i smrad
Bosnjacki narod treba ljude koji ce izgurati nesto vise, a ne ljude koji laprdaju 2 godine.To je to

- noel malcolm
- Član
Jack je napisao/la:http://www.avaz.ba/vijesti/teme/zeleni- ... ci-ponjavu
Roger Wilco.
Ceric nije nista radio, nego kahvenisao.
Da znas imalo rad Kongresa Bosnjaka Sjeverne Amerike osnovane proslog stoljeca jos.Kad se nije ni znalo sta je Bosnjak tad.Skopcao bih da su oni vise uradili nego sto ti mozes da zamislis, iza njih je rezultat, a najvise su uradili za Srebrenicu.Naprimjer nakon teskih borbi s cetaljima po Kanadi, a tamo je jaka, veoma jaka cetnicka dijaspora.Uspjeli su da izbore status dana sjecanja na Srebrenicu i jos bolje.Zvanicnu osudu Kanadske vlade.Kad bih ti pricao kako su jaku cetnicku dijasporu imali Srbi po Kanadi.Moralna osoba poput Emira Ramica koji se je borio za nesto, a rijetko ko i zna za njega.Zna se za Cerica, jer taj nas seljak, misli da mi fukara odresci iz Bosne smo sposobni sta da urade?Poklopio se kao suhi crkveni mis, kada je bio u Hagu, i nije nista radio nakon sramne presude Haskog suda i pustanju Srbije, a mnogo tog je u njegovim rukama
http://www.baacbh.org
Jack, još jedan blistav post!!!
Kad se samo sjetim svakodnevnog, ali doslovce svakodnevnog pojavljivanja Cerića po medijima,
i stavljanja na stranu politike i posebno Fahraona Radončića.
Čim se stavio na stranu samo jedne političke opcije odmah je druge naljutio,
a zar to smije vrhovni vođa SVIH Muslimana.
Da ne spominjem njegov materijalizam i koristoljublje, posebno prilikom otvaranja novih džamija.
Sada mu svojim primjerom Reis Kavazović pokazuje kakav Reis zapravo treba biti.
Skroman i samozatajan, posvećen vjeri i organizaciji vjerskih zajednica u BiH i dijaspori.
Je li iko uočio ikakvu političku izjavu novog Reisa, nije i neće!
To je vjerski vođa, a ne neko ko pokušava materijalizirati svoj status, koristeći funkciju.
Pokušao je Cerić nastaviti isto ponašanje i u tzv. Svjetskom kongresu bošnjaka,
ali je zapelo kada je vidio da nema džabane para kao što je mislio.
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm
25.04.2013noel malcolm je napisao/la:Je li iko uočio ikakvu političku izjavu novog Reisa, nije i neće!
Saopćenje Kabineta reisu-l-uleme o popisu stanovništva: Smatramo da se politika treba baviti isključivo pitanjima koja nisu riješena evropskim i svjetskim statističkim standardima.. Neprihvatljivo je da u popisnoj proceduri nije predviđeno pribrajanje Bošnjaka i Muslimana (sa velikim početnim slovom) zajedno..
http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... Itemid=458
14.02.2013
Reisu-l-ulema je izrazio zabrinutost zbog donesenih Pravila službe koja ograničavaju vjerske slobode muslimana u vojsci i pozvao nadležne organe da pokrenu određene procedure i upotrijebe ovlasti kako bi se navedena situacija poboljšala i obustavila primjena Pravila službe..
http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... Itemid=458
30.11.2012
Nudeći nam nacionalno bosanstvo i nacionalno muslimanstvo, hoće nas se svesti na mjeru, u kojoj bi se naša većina u Bosni razdrobila, a s njome i Bosna i Hercegovina.. Mi smo Bošnjaci, jezik nam je bosanski, a din nam je islam. Te tri riječi su naša domovina, kuća u kojoj stanuje naš bošnjački duh. Politike koje budu zagovarale drugačije, bit će prepoznate. ”, rekao je reis Kavazović.
http://sandzakpress.net/reis-kavazovic- ... onda-i-bih
- noel malcolm
- Član
Abidaga je napisao/la:noel malcolm je napisao/la:Je li iko uočio ikakvu političku izjavu novog Reisa, nije i neće!
Mislio sam na političke izjave tipa svrstavanja samo na jednu političku starnu,
jer se Cerić otvoreno svrstavao na stranu Fahraona Radončića.
A normalno je da se izjasni o aktuelnim pitanjima po bošnjake u vojsci, ili o dilemi bosanstvo-bošnjaštvo...
Posao mu je da vodi brigu o svom narodu ali ne putem politiziranja, to je poenta mojih riječi.
A opet, ko voli Cerića nek ga i dalje voli, ja ga odlično poznajem i ne vjerujem mu ništa.
Ma to Naol poceo uveliko buncati jer navija na svoju stranu, a posto je Kavazovic rodom sa njegovog kraja onda je i jasno sto ovako skrabaAbidaga napisao:
noel malcolm napisao:Je li iko uočio ikakvu političku izjavu novog Reisa, nije i neće!
Mislio sam na političke izjave tipa svrstavanja samo na jednu političku starnu,
jer se Cerić otvoreno svrstavao na stranu Fahraona Radončića.
A normalno je da se izjasni o aktuelnim pitanjima po bošnjake u vojsci, ili o dilemi bosanstvo-bošnjaštvo...
Posao mu je da vodi brigu o svom narodu ali ne putem politiziranja, to je poenta mojih riječi.
A opet, ko voli Cerića nek ga i dalje voli, ja ga odlično poznajem i ne vjerujem mu ništa.
Sujeta je mana!!!
De Naole malo ohladi. Kao prvo svaki reis je duzan da ukazuje na pogubnu politiku pojedini stranaka koje su protiv vjernika i islama. Tako da nije nista novo ako nekoga podrzi ili optuzi. Ali radoncic je prvi pritekao i dao preko milion za izgranju rijasetove zgrade. Gdje su sad oni ISLAMOFOBI sto su jecali ceric gradi sebi dvore? Pa nije vise dr. Ceric reis nego je sad Kavazovic. Ali to je tipcno jaukanje jer nevide vise od nosa i ne misle na buducnost. A sto nisu pritekli ZLATKO & CO pa izvadili i oni milion. Ili ostale partije. Pa se pokazali da im je u interesu jaka IZ. Ne nisu to uradili jer nebi nikada dali toliko za dobrobit bosnjaka. A radoncic je to uradio jer je profilirao svoju stranku preko toga. To sto je poslije toga pokazao lice je druga stvar. Bolje da smo koliko toliko od njega za dobrobit izvukli nego da nismo nista dobilli.
Zamolio bih te da ljepse pises.Znam da si skolovan, pametan, porodicni covjek.Ti to mozes bolje.Ovo je za forumasu Hamza.I to sto si mi par puta pomogao za neke podatke
Ne radi se tu o necem.Sto ti kazes.On je iz '' mog kraja''.Gleda se uspjeh, realnost.Spominjes lika koji je dvore napravio kao neki uspjeh.Pa, znam da si pametan momak.Postojalo je par giganata tipa Reis Dzemaludin Causevic koji je pocetak Srbijanske uprave u takozvanoj Jugoslaviji docekao s kradjom vakufske imovine, zlocinima nad Bosnjacima, docekao je covjek da upravlja svim Muslimanima od Vardara do Triglava i sta je od 1913-1930 uradio Reis Dzemaludin Causevic.I sta je uradio Ceric?
Pa, taj covjek ne moze tri recenice da poveze.E,tu se radi o uspjehu.Ti mozes ganjati podatak, ako ga ne nadjes.To je neuspjeh.Isto vazi i za mene.Lik koji je prosipao suplju na zvanicnoj stranici rijaseta Islamske zajednice
www.rijaset.ba
Kako ce formirati neku ''enciklopedija Bosnicu'' jel mu to bilo aludiranje na Brittanicu, ili sta.Pa, ja na kraju sredio 2 clanka.Iskreno ja znam vise ljudi s WIKIPEDIJE.Koji su uradili vise za Bosnjake nego on.Kako se je poklopio ponizno u Hagu.Kad je bila presuda, on je morao da izigra nekog ''serifa''
Sta je uradio u Gluhoj Bukovici.Osramotio Islamsku zajednicu s onim pedofilskim hodzom.Islamska zajednica nije ''Ceric'' mi nismo ljudi da dizemo ih u bozanstva, kao onaj Pavle ''patrijarh''
Njegovo je da radi i da suti.I da manje daje izjave pred kamerama, i da mi je rod-rodjeni odrekao bih ga se u novinama, jer je NEUSPJESAN.To je to
Mene ne zanima jel on iz Visokog.Iako osramotio je i Visoko.Ili iz sumske vukojebiune podno Grmeca, koji je spasio Muslimanski narod u 17 godina da bi i imao nekog ''Cerica'' u Dzemaludinu Causevicu
Sta je uradio.Nama treba medresa u Brckom, nama treba nesto da se narod vrati na svoje.Jel ista uradio za povratak u Srebrenicu?Sta je uradio?Nista
Nije to nista, nego moje misljenje, kao i tvoje misljenje, u bozjoj basci svak moze da prica, ali mi smo jedan mali narod.I treba da imamo funkcionalnu Islamsku zajednicu i ljude koji ce
Raditi da ne bude pedofilije, korupcije, da se titula Reisa ne pretvori u neku ''rock zvijezdu''.
To je to, i to je tako
I ovo ''Djubre'' koji ti je izbrisao poruku sam ja Krajisnice.Zato, smanji dozivljaje.Mislim ovog puta.A, ako ti je neko obrisao poruku.Rekao, sam ali ti izgleda slabo CITAS
Da prestanes s ''epitetima'' znaci vrijedjanjem.Ovo je mali forum, mali portal, ali cisti smo, i ne treba nam svadja ovdje.A, ako se ne mozes pridrzavati tog pravila.Onda ................
Mislim da kopcas, zar ne.E, to je sve
Ne radi se tu o necem.Sto ti kazes.On je iz '' mog kraja''.Gleda se uspjeh, realnost.Spominjes lika koji je dvore napravio kao neki uspjeh.Pa, znam da si pametan momak.Postojalo je par giganata tipa Reis Dzemaludin Causevic koji je pocetak Srbijanske uprave u takozvanoj Jugoslaviji docekao s kradjom vakufske imovine, zlocinima nad Bosnjacima, docekao je covjek da upravlja svim Muslimanima od Vardara do Triglava i sta je od 1913-1930 uradio Reis Dzemaludin Causevic.I sta je uradio Ceric?
Pa, taj covjek ne moze tri recenice da poveze.E,tu se radi o uspjehu.Ti mozes ganjati podatak, ako ga ne nadjes.To je neuspjeh.Isto vazi i za mene.Lik koji je prosipao suplju na zvanicnoj stranici rijaseta Islamske zajednice
www.rijaset.ba
Kako ce formirati neku ''enciklopedija Bosnicu'' jel mu to bilo aludiranje na Brittanicu, ili sta.Pa, ja na kraju sredio 2 clanka.Iskreno ja znam vise ljudi s WIKIPEDIJE.Koji su uradili vise za Bosnjake nego on.Kako se je poklopio ponizno u Hagu.Kad je bila presuda, on je morao da izigra nekog ''serifa''
Sta je uradio u Gluhoj Bukovici.Osramotio Islamsku zajednicu s onim pedofilskim hodzom.Islamska zajednica nije ''Ceric'' mi nismo ljudi da dizemo ih u bozanstva, kao onaj Pavle ''patrijarh''
Njegovo je da radi i da suti.I da manje daje izjave pred kamerama, i da mi je rod-rodjeni odrekao bih ga se u novinama, jer je NEUSPJESAN.To je to
Mene ne zanima jel on iz Visokog.Iako osramotio je i Visoko.Ili iz sumske vukojebiune podno Grmeca, koji je spasio Muslimanski narod u 17 godina da bi i imao nekog ''Cerica'' u Dzemaludinu Causevicu
Sta je uradio.Nama treba medresa u Brckom, nama treba nesto da se narod vrati na svoje.Jel ista uradio za povratak u Srebrenicu?Sta je uradio?Nista
Nije to nista, nego moje misljenje, kao i tvoje misljenje, u bozjoj basci svak moze da prica, ali mi smo jedan mali narod.I treba da imamo funkcionalnu Islamsku zajednicu i ljude koji ce
Raditi da ne bude pedofilije, korupcije, da se titula Reisa ne pretvori u neku ''rock zvijezdu''.
To je to, i to je tako
I ovo ''Djubre'' koji ti je izbrisao poruku sam ja Krajisnice.Zato, smanji dozivljaje.Mislim ovog puta.A, ako ti je neko obrisao poruku.Rekao, sam ali ti izgleda slabo CITAS
Da prestanes s ''epitetima'' znaci vrijedjanjem.Ovo je mali forum, mali portal, ali cisti smo, i ne treba nam svadja ovdje.A, ako se ne mozes pridrzavati tog pravila.Onda ................
Mislim da kopcas, zar ne.E, to je sve

- noel malcolm
- Član
Jack je napisao/la:Zamolio bih te da ljepse pises.Znam da si skolovan, pametan, porodicni covjek.Ti to mozes bolje.Ovo je za forumasu Hamza.I to sto si mi par puta pomogao za neke podatke
Sta je uradio.Nama treba medresa u Brckom, nama treba nesto da se narod vrati na svoje.
Jel ista uradio za povratak u Srebrenicu?Sta je uradio?Nista
I ovo ''Djubre'' koji ti je izbrisao poruku sam ja Krajisnice.Zato, smanji dozivljaje.Mislim ovog puta.A, ako ti je neko obrisao poruku.Rekao, sam ali ti izgleda slabo čitaš.
Halal vjera Jack!
Ne samo u Srebrenici, nije ništa uradio za svojih 20 godina vladavine ni za jedan povratnički kraj.
Ode u genocidnu, otvori džamiju, primi hediju, poždere janjetinu
i bježi natrag u rajvosa dok se nije smrklo.
Zabolje njega ona stvar za povratkom i povratnicima , ako nema njegove lične dobiti.
Pa kako i ostalim nije jasno, koji nas čitaju?
Gdje su i šta su Cerićevi rezultati za 20 godina vladavine,
šta je to on uradio, čime nas je zadužio ?
Ničim, kao i ostale njegove "kolege" političari, samo se za sebe borio.
Podatke za Brcko sam ganjao punih 35 dana.Ja, i jos neki.Na kraju sam i nasao te podatke.Sad, ja znam da neki vole suplju i nista?Ali, sta je uradio lik?Nista?Bez konacnog rezultata.To je samo.Piss in the wind.Pisanje uz vjetar.Ja sam s 15 godina naucio Engleski, i sad sto Ceric kao ucenjak zna i Arapski ili jos jedan jezik.Ne cini ga sposobnijim, iako opet kazem.Bolje je da znas vise.
Ganja se rezultat.Rezultat
Ok, to za Brcko sam rijesio, jer ja sam Jack, a Ceric nije nista.I to je to
A, sad.Nama trebaju ljudi koji ce ostvariti nesto.Kapisce.Ostvariti nesto
Prodje 20 godina a ucinak nikakav.I da se mene pita.Ja bih premjestio Islamsku zajednicu komplet ne u dvore na Kovace, nego u Srebrenici
Nekad davno, za vrijeme Srednjovjekovne Bosne.Pod pritiskom i navalom.Izgubismo mi Srebrenicu.I taj vladar je rekao.Ako ja ne vratim Srebrenicu.Vratit ce je moj sin.I nije je ni sin vratio, ali jeste unuk.76 godina planiranja i cekanja i vratili smo Srebrenicu
Kad je Srbija bila najveca sila na Balkanu usput.A, uzeo nam je Srebrenicu njihov Dusan
Nego, sta mi imamo 18 godina haman od Srebrenice?
Jel gdje taj distrikt, makar da speremo sramotu.
Pojeo vuk magarca nam ne treba
I daj bolan.Ako je Ceric div, sta je tek Causevic?
On je morao na kraju da dadne otkaz, pod prijetnjom smrcu! U drzavi gdje nisi smio reci tad da si Musliman
Nama treba
Medresa u Brckom, jel to Ceric uradio.Nije
Sta je uradio za povratnike.Ja znam da meni treba 15 000 maraka najmanje samo da mi se kuca sama ne srusi od sebe.Ja te pare mogu sanirati, ali kazu mi.Kuca ti nije srusena.Jel meni Ceric dao 15 maraka za kucu?Nije
Koliko se placa usput fatiha po dzenazama, jel vi to znate?Sta mislite koliko kosta vazifa?Jel znate to?I kako se to placa?
Nazalost, danas Islamska zajednica suti, i mlati pare
Eto.500 Eura je cijena, da ti se ''gradi'' na mezaru, i to ono 2x2.Toliko se trazi.Toliko je placeno za mog rahmetli oca.Zamisli,ako si siromasan, i nemas para.Inace, usput.Jel znas, da ti se i ne sisa trava, ako im se ne plati $$$$$$$$$$.Pa, ja ne znam na sta je to.Ok, shvacam ja to placanje.Dzenaza i sve.I moj rahmetli dida je tako isao.Ali, daleko je to od nekog naseg cilja
Ganja se rezultat.Rezultat
Ok, to za Brcko sam rijesio, jer ja sam Jack, a Ceric nije nista.I to je to
A, sad.Nama trebaju ljudi koji ce ostvariti nesto.Kapisce.Ostvariti nesto
Prodje 20 godina a ucinak nikakav.I da se mene pita.Ja bih premjestio Islamsku zajednicu komplet ne u dvore na Kovace, nego u Srebrenici
Nekad davno, za vrijeme Srednjovjekovne Bosne.Pod pritiskom i navalom.Izgubismo mi Srebrenicu.I taj vladar je rekao.Ako ja ne vratim Srebrenicu.Vratit ce je moj sin.I nije je ni sin vratio, ali jeste unuk.76 godina planiranja i cekanja i vratili smo Srebrenicu
Kad je Srbija bila najveca sila na Balkanu usput.A, uzeo nam je Srebrenicu njihov Dusan
Nego, sta mi imamo 18 godina haman od Srebrenice?
Jel gdje taj distrikt, makar da speremo sramotu.
Pojeo vuk magarca nam ne treba
I daj bolan.Ako je Ceric div, sta je tek Causevic?
On je morao na kraju da dadne otkaz, pod prijetnjom smrcu! U drzavi gdje nisi smio reci tad da si Musliman
Nama treba
Medresa u Brckom, jel to Ceric uradio.Nije
Sta je uradio za povratnike.Ja znam da meni treba 15 000 maraka najmanje samo da mi se kuca sama ne srusi od sebe.Ja te pare mogu sanirati, ali kazu mi.Kuca ti nije srusena.Jel meni Ceric dao 15 maraka za kucu?Nije
Koliko se placa usput fatiha po dzenazama, jel vi to znate?Sta mislite koliko kosta vazifa?Jel znate to?I kako se to placa?
Nazalost, danas Islamska zajednica suti, i mlati pare
Eto.500 Eura je cijena, da ti se ''gradi'' na mezaru, i to ono 2x2.Toliko se trazi.Toliko je placeno za mog rahmetli oca.Zamisli,ako si siromasan, i nemas para.Inace, usput.Jel znas, da ti se i ne sisa trava, ako im se ne plati $$$$$$$$$$.Pa, ja ne znam na sta je to.Ok, shvacam ja to placanje.Dzenaza i sve.I moj rahmetli dida je tako isao.Ali, daleko je to od nekog naseg cilja

IjTy029nxSMAbidaga je napisao/la:Ko stoji iza đavoljeg medija TV1
09.03.2013
Ako pogledamo prilog tv1 po pitanju analize lika i djela Muftije onda se moramo složiti sa Rijasetom IZ da je ovo naručeni materijal iza kojeg stoji tv1 i njegovi vlasnici, a da su naši sujetni intelektualci kao i uvijek se ponudili da zatru trag stvarnog protivnika Muftije i Svjetskog bošnjačkog kongresa. Tako da bi ovdje totalno trebalo zanemariti izjave sve tri naša intelektualca, jer oni su samo poslužili svrsi naručioca. A ko su stvarni naručioci? Ko ima najveći interes da ovaj projekat i djelovanje Muftije doživi poraz? Odgovor je jednostavan – srpski lobi kroz svoje kanale. Upravo jedan od dobro zamaskiranih kanala za propagandu jeste kanal tv1, gdje vjerovatno ni uposleni nisu u stvari svjesni u čijoj su službi.
Naime tv1 se je pojavio pred jedne od prošlih izbora kao kanal iza kojeg stoji Haris Silajdžić i koji treba da bude dodatna snaga stranci za BiH. Ovo je vrlo dobro plasirano iako je stvarna pozadina skroz drugačija. Razlog za ovakvim stavom jeste da je prilikom angažmana oko uspostavljanja ovog kanala glavni protagonista bio Safet Oručević, nekada desna ruka Harisa Silajdžića i logično je bilo za pomisliti da je to slijed. I danas jedan od Safetovih sinova radi na pomenutom kanalu. Međutim pravi poznavaoci situacije znaju da Safet Oručević nakon pada Harisove popularnosti i moći odavno ima nove sefove za koje radi i čijim interesima služi, a koji ostaju u sjeni. Novi i pravi sef za koga radi Safet Oručević je Seno Mašović.
Seno Mašović je sin nekadašnjeg zagrebačkog imama, no neko čiji život je otišao u skroz drugom smjeru. Evo da sada neko pokusa dati odgovor na životni put Adila Zulfikarpašića, tipa kada i za koga je radio, sa kim je bio povezan, mislim da je to pokriveno velom tajni koje samo zna rahmetlija i oni za koje je bio vezan. Jedno je ipak jasno da ma koliko bio pametan, inteligentan, snalažljiv i sta sve ne, raditi sa oružjem na svjestkom nivou znaci sigurno biti pod nečijom zaštitom, a štiti te onaj sa čijim se interesima tvoj rad poklapa. Upravo i sam Seno, imućan čovjek, čija kompanija „Koprom“ ima sjedište u Beču u strogom centru koji se je obogatio na poslovima sa prodajom nafte i gasa u zemljama bivšeg Sovjetskog saveza, je neko ko je bez obzira na sve kvalitete morao prodati dušu „đavolu“ da bi opstao u ovom biznisu. Po stare dane mjesto da hoda po svijetu i uživa sa suprugom Jovanom „đavo“ mu ne da mira i on finansira projekat televizije gubitaša. Šta to njega interesuje i veže za Sarajevo, osim upravo da plaća ceh onima koji su mu omogućili život kakav je imao, a to je i sam da učestvuje u podvali medija kao produžene ruke srpskog lobija.
Mjesto da analiziramo muftiju čiji rad je transparentan, mislim da bi trebali otvoriti oči i sagledati malo kako i u kojoj mjeri je simbol odbrane Bošnjaštva grad Sarajevo postao centrom sve antibošnjačke kampanje i sta je potrebno da uradimo da bi se borili protiv nevidljivog neprijatelja. U svakom slučaju ako posmatramo kroz prizmu kanala tv1, Muftijino djelovanje može se povezati sa đavolom, istjerao ga je na vidjelo..
http://sandzakpress.net/ko-stoji-iza-%e ... medija-tv1
J4sXVYLLA5g
Bgm Jack je upravu . Nazalost nedavno sam imao smrtni slucaj. Stvarno je skupo citav taj proces. Necu da se grijesim ali ovakva islamska zajednica je stvarno zastranila. Skupo je to sve , kazem citav taj proces . Samo se pitam kako onaj koji nema novca moze sve to zavrsiti. I bolje da su rezidenciju napravili u Srebrenici nego u Sa. Mogli su zaposliti makar nekih 50 ljudi tu iz Srebrenice. Svako radno mjesto našem čovjeku u R. Šumskoj je veliki plus za nas.
Doticni Makic je lazov.Cilj je da se odstrani muftija Zukorlic od strane zvanicnog Sarajeva, a jedan od tih ciljeva su price kako je on napao njega.Mislim nije to tema, ali sve je jasno

Rezidencija van Sarajeva bi bila veliki plus za komuniste.enis1991 je napisao/la:bolje da su rezidenciju napravili u Srebrenici nego u Sa. Mogli su zaposliti makar nekih 50 ljudi tu iz Srebrenice. Svako radno mjesto našem čovjeku u R. Šumskoj je veliki plus za nas.
- noel malcolm
- Član
Mogli su barem za Cerićevih 20 godina vladavine nekoliko sjednica IZ BiH održati u Srebrenici.Abidaga je napisao/la:Rezidencija van Sarajeva bi bila veliki plus za komuniste.enis1991 je napisao/la:bolje da su rezidenciju napravili u Srebrenici nego u Sa. Mogli su zaposliti makar nekih 50 ljudi tu iz Srebrenice. Svako radno mjesto našem čovjeku u R. Šumskoj je veliki plus za nas.
Malo se odmaknuti od mehkih sarajevskih mindera i ekskluzivnih restorana
pa vidjeti kako siroti povratnici žive.
Ali zašto bi bmw-e i mercedese ćerali po srebreničkim prašnjavim vukojebinama,
kad to ionako nema veze sa ostankom na vlasti.
Pa dovoljno je sto je jedan od proslih ramazana svaku noc se iftario sa nasim povratnicima i tako sa nanom Fatom Orlovic, kao i sa curama koje su u srebrenici prve stale prkositi cetnicima kad su 12 jula dosli organizovanu u srebrenicu, itd. Da si citao preporod i izvjestaje gdje je bio to bi znao.Mogli su barem za Cerićevih 20 godina vladavine nekoliko sjednica IZ BiH održati u Srebrenici.
Malo se odmaknuti od mehkih sarajevskih mindera i ekskluzivnih restorana
pa vidjeti kako siroti povratnici žive.
Ali zašto bi bmw-e i mercedese ćerali po srebreničkim prašnjavim vukojebinama,
kad to ionako nema veze sa ostankom na vlasti.
Od sviju imama bas je dr. Ceric imao najvecu svijest oko povratnika. Ni jedan se nije toliko zalagao za njih. Jedan od najpoznatiji primjera jeste kad je otisao u bosanski novi nakon sto je sumska policija uhapsila bosnjake i optuzila ih za ter.. To su bili isti ti bosnjaci koji su 92 bili u logoru. I jos mnogo toga.
Neole ne govoris objektivno i iz tvojih usta se cuje samo tendeciozni govor. Prigovaras nesto prijasnjem reisu koji upravo nije tako postupao. Da je samo ucino da se obiljezava srebrenicki genocid u parlamentu evrope dovoljno je. On licno je vise doprinio za dobrobit bosnjaka mimo bilo kojeg drugog bosnjackog politicara.
Da li si i jednom licno sjedio i slusao njegov govor i ono sto on preporucuje? Ako si slusao onda bi znao koliko se zalagao da se ne stidimo i ne bojimo onoga sto smo. Sta smo prezivjeli i da to javno govorimo. Onda bi znao koliko je sirotinje svaki dan dolazilo na vrata rijaseta i koliko je pomagao tim ljudima od bejtul mala koji je bio prvenstveno namjenjen za projekte IZ i da've. itd itd.
Znaci niko nije bez mahana ali pretjerivanje je nasa najveca mahana. Budite objektivni. I imajte postovanja prema nasim casnim ljudima koji su nam koliko toliko pomagali a ne odmagali. Znajmo prepoznati velikane izmedju olosa. Ili istu sizofrenu ideju podrzavate da se bosnjaci hvale i daje im postovanje samo kad su u grobu???
Održana konstituirajuća sjednica Izvršnog vijeća SBK
27.04.2013
Izvršno vijeće Svjetskog bošnjačkog kongresa je u petak 26.04.2013. godine održalo konstituirajuću sjednicu na kojoj je nakon odluke o konstituisanju Izvršnog vijeća Svjetskog bošnjačkog kongresa usvojena i odluka o imenovanju Predsjednika resornih Odbora Izvršnog vijeća Svjetskog bošnjačkog kongresa, koji su istovremeno i članovi Izvršnog vijeća.
Za predsjednika Izvršnog vijeća Svjetskog bošnjačkog kongresa izabran je ugledni biznismen Mirsad Čaušević, a za potpredsjednike imenovani su akademik Mehmed Akšamija, dr. Selmo Cikotić i Hako Duljević.
Također je imenovano devet resornih članova vijeća i to:
prof. dr. Hasnija Muratagić-Tuna, za jezik, kulturu i tradiciju;
prof. dr. Emin Sofić, za nauku i obrazovanje;
mr. Mevlida Rovčanin, za porodicu i demografiju;
prof. dr. Admir Muratović, za ljudska prava, prava žrtava zločina i genocide;
mr. Bilal Memišević, za dijasporu i povratak;
dr. Sabit Subašić, za međunarodnu saradnju;
Ismet Bećar, za medije i promociju;
dr. Tarik Kurbegović, za razvoj i ekonomiju;
Salko Zildžić, za omladinu i sport.
Prema Odluci Izvršnog vijeća Svjetskog bošnjačkog kongresa resorni Odbori će biti formirani do kraja mjeseca maja. Izvršno vijeće Svjetskog bošnjačkog kongresa jeste najviše izvršno tijelo Svjetskog bošnjačkog kongresa koje organizira svoj rad resorno.
Konstituirajućoj sjednici Izvršnog vijeća Svjetskog bošnjačkog kongresa prisustvovao je i Predsjednik skupštine Svjetskog bošnjačkog kongresa, Muftija Muamer ef. Zukorlić.
http://www.sbk.eu.com/izdvojeno/odrzana ... ijeca-sbk/
27.04.2013
Izvršno vijeće Svjetskog bošnjačkog kongresa je u petak 26.04.2013. godine održalo konstituirajuću sjednicu na kojoj je nakon odluke o konstituisanju Izvršnog vijeća Svjetskog bošnjačkog kongresa usvojena i odluka o imenovanju Predsjednika resornih Odbora Izvršnog vijeća Svjetskog bošnjačkog kongresa, koji su istovremeno i članovi Izvršnog vijeća.
Za predsjednika Izvršnog vijeća Svjetskog bošnjačkog kongresa izabran je ugledni biznismen Mirsad Čaušević, a za potpredsjednike imenovani su akademik Mehmed Akšamija, dr. Selmo Cikotić i Hako Duljević.
Također je imenovano devet resornih članova vijeća i to:
prof. dr. Hasnija Muratagić-Tuna, za jezik, kulturu i tradiciju;
prof. dr. Emin Sofić, za nauku i obrazovanje;
mr. Mevlida Rovčanin, za porodicu i demografiju;
prof. dr. Admir Muratović, za ljudska prava, prava žrtava zločina i genocide;
mr. Bilal Memišević, za dijasporu i povratak;
dr. Sabit Subašić, za međunarodnu saradnju;
Ismet Bećar, za medije i promociju;
dr. Tarik Kurbegović, za razvoj i ekonomiju;
Salko Zildžić, za omladinu i sport.
Prema Odluci Izvršnog vijeća Svjetskog bošnjačkog kongresa resorni Odbori će biti formirani do kraja mjeseca maja. Izvršno vijeće Svjetskog bošnjačkog kongresa jeste najviše izvršno tijelo Svjetskog bošnjačkog kongresa koje organizira svoj rad resorno.
Konstituirajućoj sjednici Izvršnog vijeća Svjetskog bošnjačkog kongresa prisustvovao je i Predsjednik skupštine Svjetskog bošnjačkog kongresa, Muftija Muamer ef. Zukorlić.
http://www.sbk.eu.com/izdvojeno/odrzana ... ijeca-sbk/
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... WaZNe0dTgo#!SARAJEVO - Gost Dnevnika TV1 bio je Muamer ef. Zukorlić, glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji.
- Jeste li zaista fizički napali ef. Makića?
Zukorlić: Ne.
- Ukoliko ga niste napali kako je dobio sve povrede potvrđene ljekarskim nalazima?
Zukorlić: Mislim da nije imao nikakve povrede, osim, ako ih nije dobio negdje kasnije usput do bolnice. Radi se o najobičnijoj ujdurmi, s kojom treba skrenuti pažnju sa onoga zbog čega je Bekir Makić suspendiran sa radnog mjesta i ostalih pozicija u IZ. Dakle, čovjek je uhvaćen u malverzacijama finansijskim, lopovluku, dakle jako mnogo problema, a dokumentaciju koja je sve to mogla potvrditi i razjasniti on je odbio predati i kada je lija dolijala onda je smislila da kaže nekome, tukli me itd... Tu je mnogo pokazatelja i svega onoga što je objavljivano o koliko se tu laži radi. Čovjek je za tri-četiri sata dao tri različite izjave. Jednom, da su ga tukli po licu, drugi put da su ga davili, treći put da su ga udarili nogama itd. Osim toga, on se javio ljekaru tri-četiri sata iza razgovora koga je imao u Mešihatu, a prema našim saznanjima prethodno je obišao pragove i političara i medija i raznih drugih struktura s kojim aje zapravo dogovorio taj jedan plan. To liči na ono kada dijete ne spremi lekciju, pa onda kaže, profesore boli me zub ili udario sam se u ruku ili napravi još neku scenu kojom bi to potvrdio. Kada to radi dijete onda to nije tako strašno, ali kada to radi neko ko je bio profesor u Medresi i neko ko nosi ahmediju na glavi i onda kada to dobije ovu dimenziju publiciteta, i to jeste meni ključni utisak, ne ovo što se desilo, svugdje se može desiti takva podmetačina, ali je pitanje koliko ta podmetačina dobije na publicitetu.
Ostatak intervjua sa ef. Zukorlićem pogledajte u video prilogu:
yzAkn8ObiPA
Saopstenje SBK - potpisuje Dr. Mustafa Ceric
http://www.sbk.eu.com/izdvojeno/saopcen ... rcegovini/M E D I J I M A
Povodom najavljenog popisa stanovništva u Bosni i Hercegovini i pokušaja direktora Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine Zdenka Milinovića da započeti genocid nad Bošnjacima dovrši „konačnim rješenjem“ putem diskriminirajuće popisnice, Svjetski bošnjački kongres izdaje:
Saopćenje za javnost
Osnovno ljudsko pravo je sloboda savjesti i pravo na nacionalno ime. To je ustavna kategorija koju mora svako poštivati. I baš kad smo pomislili da će državna Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine poštivati Ustav, šokirani smo disriminatorskim odnosom direktora Agencije Zdenka Milinovića prema nacionalnom imenu „Bošnjak“. Vođen praksom da će Bošnjaci šutke pristati na sve što im se nametne kao i dosada, Zdenko Milinović se usudio da udari na slobodu savjesti i da flagrantno krši pravo Bošnjacima na nacionalno ime. Neprimjereno je da se bilo kome, pa tako i Bošnjacima, oduzima pravo da sami definiraju svoj nacionalni, vjerski, kulturni i državni identitet.
Ne odustajući od dosadašnje prakse prema Bošnjacima, Zdenko Milinović ciljano unosi pometnju oko vjerskog i nacionalnog imena Bošnjaka, oduzimajući im pravo da se oni sami izjasne o svom nacionalnom imenu i svojoj vjerskoj pripadnosti. Unošenje zabune oko nacionalnog i vjerskog imena kod Bošnjaka, te sugestivno nametanje imena „musliman“ za nacionalno ime Bošnjaka, predstavlja kontinuitet zlonamjernog odnosa prema nacionalnom i državnom pravu Bošnjaka. Formalno sugeriranje pojma „musliman“ za bošnjačku nacionalnost, nije samo jezički pogrešno, već je i naučno neprihvatljivo na isti način kao što se pojmovi „katolik“ i „pravoslavni“ ne mogu primijeniti na nacionalnu odrednicu „Hrvat“ i „Srbin“, iako se zna da su katolici uglavnom Hrvati a pravoslavni uglavnom Srbi u Bosni i Hercegovini.
Imajući na umu gore spomenuto, Svjetski bošnjački kongres od državne Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine zahtjeva:
1. da Agencija odmah i bezuvjetno iskljući svaku mogućnost da pojam „musliman“ ima nacionalnu odrednicu, jer je riječ „musliman“ isključivo vjerski pojam a nikako nacionalni;
2. da Agencija odmah i bezuvjetno uvaži zahtjeve bošnjačkih državnih, nacionalnih i kulturnih autoriteta i institucija da se pojam „Bošnjak“ ima tretirati kao nacionalno ime bošnjačkog naroda, bez bilo kojih dodatnih pojmova;
3. da direktor Agencije Zdenko Milinović odmah i bezuvjetno prestane tumačiti nacionalne i vjerske pojmove kod Bošnjaka, već da oficijelno zatraži od legitimnih i legalnih nacionalnih i vjerskih institucija u Bošnjaka da objasne šta znači „musliman“ a šta „Bošnjak“ kako ne bi brkao ta dva pojma i kako ne bi širio dezinformacije o Bošnjacima u javnosti u ime državne institucije;
4. da bošnjački predstavnici odmah i bezuvjetno iskoriste svoje zastupničko pravo u Agenciji za statistiku i na vrijeme zaustave kršenje Ustava sa disriminirajućim namjerama na račun slobode savjeti i nacionalnog prava Bošnjaka. Bošnjački predstavnici u Agenciji za statistiku Bosne i Hercegovine imaju povijesnu odgovornost za budućnost bošnjačkog naroda i bosanske države.
5. da Agencija, na čelu sa direktorom Zdenkom Milinovićem, ove zahtjeve odmah i bezuvjetno shvati savjesno i odgovorno, jer savjesni i odgovorni Bošnjaci neće dopustiti da im se šutke ubija budućnost njihove djece.
6. Svjetski bošnjački kongres poziva sve savjesne i odgovorne Bošnjake, kao i sve bošnjačke nacionalne organizacije u domovini i dijaspori da dignu svoj glas protiv diskriminacije i tako ne dozvole da im se flagrantno krši nacionalno i državno pravo. Vjerski ponos ne sprečava Bošnjake da se na demokratski način bore za svoja legitimna nacionalna i državna prava. Bošnjaci imaju pravo i obavezu da svojoj djeci osiguraju mirnu i prosperitetnu nacionalnu i državnu budućnost u porodici europskih nacija i kultura – kaže se u saopćenju Svjetskog bošnjačkog kongresa.
Informativna sluzba