Demografske mape Bosne
Re: Demografske mape Bosne
da,super uradi koliko mozes najmladji narod Bih po opstinama.I postavi mapu za opstinu Jajce to si zavrsio.Da,dobro si to obojao
Ja cu to na portal prebaciti.Jos tu mapu najmladji narod.A Zmaj ce nadam se ovog mjeseca iako vec mjesec dana haman radi onu mapu demografsku Bosnjaka.Postaviti to
Da ne gubim zivce dzaba
Ja cu to na portal prebaciti.Jos tu mapu najmladji narod.A Zmaj ce nadam se ovog mjeseca iako vec mjesec dana haman radi onu mapu demografsku Bosnjaka.Postaviti to
Da ne gubim zivce dzaba
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
http://www.bosanskehistorije.com/geogra ... ine-stanje
Postavio sam to na portal.Eto ta mapa najmladjih naroda po opstinama dao sam ti podlogu.Pa ufatis se bojanja.Lijevo,desno.Istocna Hercegovina samo crveno poprsces.
Postavio sam to na portal.Eto ta mapa najmladjih naroda po opstinama dao sam ti podlogu.Pa ufatis se bojanja.Lijevo,desno.Istocna Hercegovina samo crveno poprsces.

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Radi se o dogovoru Hrvatskog telecoma i Bh telecoma gdje je Hrvatskom telekomu placeno 50 000 km.I uveden je Bh telecom izmedju 2011-2013 godine u naseljima:Sibenica,Kruscica,Bulici,Doribaba,Lendici i Bucici.Toliko o drugu Covi ustashe.Prodaje vas za kikiriki.Hrvati su nudili jos i Biokovinu+Serice ali je Bh telecom odbio kaze slabo naseljena sela,ne isplati im se.Uzp Herceg Bosna na baterijama
Doribaba i Bulici nemaju Bosnjacku vecinu inace.Iako ja bih rekao da Bulici imaju vecinu Bosnjaka po meni
Uvodi se Bh telecom u Kupresanima
Doribaba i Bulici nemaju Bosnjacku vecinu inace.Iako ja bih rekao da Bulici imaju vecinu Bosnjaka po meni
Uvodi se Bh telecom u Kupresanima

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Super sad je jos jedna mapa ostala.Pa ti do veceras mi posalji sve to ili sto si uradio.To je moja zadnja zelja.Nadam se da ce Zmaj uraditi nesto obecao mi je zavrsiti do kraja Marta a evo 7 April sada

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Dobro samo ti oboj Srbe i dodaj tag,ako ne stignes da dodas opstine i imena opstina.Nije to vazno.Vazno je da se zavrsi bojanje i stilizacija,znaci ko je napravio mapu,sve to.Imena opstina uvijek neko drugi moze da doda.To je nebitno
Znaci obojis Srbe sto je ostalo.Dodas gore tag bosanskehistorije.com
Naslov mape:NAJMLADJI NAROD PO OPSTINAMA BIH STAROSNA STRUKTURA POPIS 2013
I to je to.Ovo ko zeli da dodaje imena opstine nek radi ako zeli
Znaci obojis Srbe sto je ostalo.Dodas gore tag bosanskehistorije.com
Naslov mape:NAJMLADJI NAROD PO OPSTINAMA BIH STAROSNA STRUKTURA POPIS 2013
I to je to.Ovo ko zeli da dodaje imena opstine nek radi ako zeli

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Najmlađi narod po opštinama Bosne i Hercegovine
Starosna struktura prema popisu stanovništva 2013.
Youngest ethnic group by municipality in Bosnia and Herzegovina
Age structure according to the 2013 population census

Link za vecu rezoluciju:
https://i.imgur.com/sJnK8bR.jpg
Starosna struktura prema popisu stanovništva 2013.
Youngest ethnic group by municipality in Bosnia and Herzegovina
Age structure according to the 2013 population census

Link za vecu rezoluciju:
https://i.imgur.com/sJnK8bR.jpg
Da,super posao.Kako to lijepo izgleda
Jos samo kad bi forumas Zmaj napravio demografsku mapu Bosnjaka koju je krenuo sredinom proslog mjeseca.Bilo bi perfektno
Jos samo kad bi forumas Zmaj napravio demografsku mapu Bosnjaka koju je krenuo sredinom proslog mjeseca.Bilo bi perfektno

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
@Meteor Hvala, ovaj link mi je spasio puno vremena
samo sam dodao ovu tvoju mapu preko moje i uradio "blend" u Photoshopu.
https://i.ibb.co/kmj9ypb/blank-mapa-sa-nazivima.png
Jedino si zaboravio napisati dvije opstine: Kljuc i Celinac.
Sto se tice ove mape ona ne prikazuje neko realno stanje za Grude jer uzorak je isuvise malen za Bosnjake.Kao i za Bosansko Grahovo
Grude 3 Bosnjaka sve tri su zene.Kako nema muskaraca Bosnjaka u opstini velike su sanse da su im muzevi Hrvati
Bosansko Grahovo 6 Bosnjaka.Radi se o jednoj familiji u selu gdje zive
Uzorak mora da bude minimalno 200 da bude relevantan.Znaci tu pada nasa vecina u Grudama.Ustaska vecina u naprimjer Trnovu.Najmanje 200 jer to je neki dostojanstven uzorak
Sto se tice ove mape.Ustashama je gore da na uzorku od 255 Bosnjaka u opstini Kupres.Imamo mladje,citaj mladje stanovnistvo od nazovi Hrvata.E to je pun pogodak jer uzorak od 250 je solidan uzorak.Ne radi se o 3 Bosnjakinje vidi opstina Grude popis ili 6 Bosnjaka opstina Bosansko Grahovo.Uzorak je itekako veci,daleko veci i moze da posluzi svrsi
A tu su Bosnjaci mladji na finom uzorku u opstini Kupres,Kresevo i Usora.E tu se vec vidi raspad sistema.A zna se da su oni sve i svasta popisivali
Grude 3 Bosnjaka sve tri su zene.Kako nema muskaraca Bosnjaka u opstini velike su sanse da su im muzevi Hrvati
Bosansko Grahovo 6 Bosnjaka.Radi se o jednoj familiji u selu gdje zive
Uzorak mora da bude minimalno 200 da bude relevantan.Znaci tu pada nasa vecina u Grudama.Ustaska vecina u naprimjer Trnovu.Najmanje 200 jer to je neki dostojanstven uzorak
Sto se tice ove mape.Ustashama je gore da na uzorku od 255 Bosnjaka u opstini Kupres.Imamo mladje,citaj mladje stanovnistvo od nazovi Hrvata.E to je pun pogodak jer uzorak od 250 je solidan uzorak.Ne radi se o 3 Bosnjakinje vidi opstina Grude popis ili 6 Bosnjaka opstina Bosansko Grahovo.Uzorak je itekako veci,daleko veci i moze da posluzi svrsi
A tu su Bosnjaci mladji na finom uzorku u opstini Kupres,Kresevo i Usora.E tu se vec vidi raspad sistema.A zna se da su oni sve i svasta popisivali

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Mostar.Hrvati su mladji na popisu to se mora priznati.Iako njihova prednost i bas nije haj da kazemo drasticna.Oni su mladji za 0,47 godina.Fakticki prosjecna starost im je u najmanju ruku 2-3% bolja od nas.Sve gdje je prosjecna starost razlika u godinu dana sve se to moze brzo promjeniti
Tamo gdje razlika 5 ili cak 10 godina poput Bugojna,Varesa ili Bosanskog Petrovca.Ocekuj da ce daleko brze padati Srbi i Hrvati na podrucju tih opstina.Posebno Bosanski Petrovac gdje razlika starosna izmedju nas i njih 11 godina haman.A to je velika,velika razlika
Tamo gdje razlika 5 ili cak 10 godina poput Bugojna,Varesa ili Bosanskog Petrovca.Ocekuj da ce daleko brze padati Srbi i Hrvati na podrucju tih opstina.Posebno Bosanski Petrovac gdje razlika starosna izmedju nas i njih 11 godina haman.A to je velika,velika razlika

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Kako izgleda ta razlika u Bosanskom Grahovu i Kupresu? Ovo je prijatno iznenađenje.Jack je napisao/la: ↑08 apr 2019 03:27 Mostar.Hrvati su mladji na popisu to se mora priznati.Iako njihova prednost i bas nije haj da kazemo drasticna.Oni su mladji za 0,47 godina.Fakticki prosjecna starost im je u najmanju ruku 2-3% bolja od nas.Sve gdje je prosjecna starost razlika u godinu dana sve se to moze brzo promjeniti
Misljen je napisao/la: ↑07 apr 2019 22:24 Meteor Hvala, ovaj link mi je spasio puno vremenasamo sam dodao ovu tvoju mapu preko moje i uradio "blend" u Photoshopu.
Znam za te dvije opstine.
Moze se ovo jos nabudjiti sa infografikom tako da izgleda kao da je sa TV-a
https://www.freepik.com/free-photos-vectors/infographic
https://www.google.com/search?q=infogra ... 00&bih=767
https://www.google.com/search?q=infogra ... 767#imgrc=_
https://i.pinimg.com/originals/c9/58/c0 ... f9ec04.png
Zadnja izmjena: Meteor, dana/u 08 apr 2019 04:40, ukupno mijenjano 1 put.
....................
:Studyy:
:Studyy:Re: Demografske mape Bosne
Kupres prosjecna starost
Bosnjaci 37,26
Hrvati 40,07
Bos Grahovo
Bosnjaci 19,83
Hrvati 45,39
Bosnjaci 37,26
Hrvati 40,07
Bos Grahovo
Bosnjaci 19,83
Hrvati 45,39

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
http://bosanskehistorije.com/forum/view ... 27#p120427
Ovo je tema za zelje oko portala.foruma.Da ne spamate druge teme
Sto se tice mapa,ja sam svoje zavrsio.Ima jos jedna mapa koju sam dao Zmaju da uradi i to je za ovu godinu.Nemam rasta da pravim mapu,sve je gotovo.Haman
Drvar prosjecna starost
Bosnjaci 40,55
Hrvati 39,47
Srbi 49,05
Ovo je tema za zelje oko portala.foruma.Da ne spamate druge teme
Sto se tice mapa,ja sam svoje zavrsio.Ima jos jedna mapa koju sam dao Zmaju da uradi i to je za ovu godinu.Nemam rasta da pravim mapu,sve je gotovo.Haman
Drvar prosjecna starost
Bosnjaci 40,55
Hrvati 39,47
Srbi 49,05

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
- bosnaponosna
- Član
Srednja Bosna
Krajina-očekivano
Hercegovina-može i bolje
Ali mene zanima Podrinje. Izgleda da su Bošnjaci najmlađi u Bratuncu, Milićima, Vlasenici i Osmacima (Srebrenica je očekivano zelena). Posebno su mi zanimljivi Bratunac i Vlasenica. Kolika je tačno razlika i šta to znači za odnos Bošnjaka i Srba u tim općinama u budućnosti?

Krajina-očekivano
Hercegovina-može i bolje
Ali mene zanima Podrinje. Izgleda da su Bošnjaci najmlađi u Bratuncu, Milićima, Vlasenici i Osmacima (Srebrenica je očekivano zelena). Posebno su mi zanimljivi Bratunac i Vlasenica. Kolika je tačno razlika i šta to znači za odnos Bošnjaka i Srba u tim općinama u budućnosti?
Velikim Bogom se kunemo da robovi biti nećemo! 
Jedino je u Stocu malo losije.Prosjecna starost Hrvata je tek 0,47 godina manja od Bosnjaka u Mostaru.Egipat nabije milion i po novih stanovnika za to vrijeme
Pa,realno mnogi Bosnjaci su se popisali u Podrinju ali ne zive tamo kao i tzv Hrvati u Srednjoj Bosni posebno opstini Jajce.Ali Srebrenica je sigurno nasa.Milici imaju fin natalitet nas.Osmaci stanje je jos bolje jer dosta nase djece se radja po Kalesiji.Vukosavlje je takodjer tu.Mozda jedino Bratunac u nekom realnijem smislu ima prosjecnu starost Srba malo bolju,ali Milice sigurno nece moci.
Znaci mapa je manje-vise tacna ovo je po popisu
Pa,realno mnogi Bosnjaci su se popisali u Podrinju ali ne zive tamo kao i tzv Hrvati u Srednjoj Bosni posebno opstini Jajce.Ali Srebrenica je sigurno nasa.Milici imaju fin natalitet nas.Osmaci stanje je jos bolje jer dosta nase djece se radja po Kalesiji.Vukosavlje je takodjer tu.Mozda jedino Bratunac u nekom realnijem smislu ima prosjecnu starost Srba malo bolju,ali Milice sigurno nece moci.
Znaci mapa je manje-vise tacna ovo je po popisu

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
- BosnjackaHercegovina
- Član
Po popisu. Ali popis je bio prije 6 godina a od tada do danas smo imali masovne demografske promjene po cijeloj BiH. Iseljavanje na raznim dijelovima države je dovelo do promjena i mi to nećemo moći pratiti bez novog popisa i podataka - mislim pratiti u smislu jedne ovakve mape.
Čestitke Jack i Mišljen na mapi.
Čestitke Jack i Mišljen na mapi.
Samo BiH.
- bosnaponosna
- Član
Pridružujem se čestitkama i zahvaljujem!

Velikim Bogom se kunemo da robovi biti nećemo! 
-
Bosniak_Revival
- Novi kolač
Daj podatke i ja ću ti završiti mapu do sutra