☑ Pravila foruma i savjeti

Off-topic

noel malcolm
Član

Re: Off-topic

Post Postao/la noel malcolm » 01 jul 2013 03:17

ABen je napisao/la:
Bosni je napisao/la:
ABen je napisao/la:Cudno!
Inace uvijek postave kako ih Albanci prebiju kad izlaze iz autobusa. Ako nista postavili bi bar video kako se kurce sa zastavama srbije na kosovu. Malo je to vijesti za njih.
Sto ne kazes, toga ima!

http://www.youtube.com/watch?v=jNayoq-3joc

Sto ne pokazu da su okruzeni kosovskim policajcima koji samo cekaju da uvedu red.
Slabo je ovo za njih samo dvije zastave Srbije. :mrgreen:
Morao da su te zastave prosvercali u paksu
pokraj Albanske policije. :stareci:
Idući korak je široka autonomija Vojvodine.

Čekaj samo dok krenu pregovori sa EU.

Njemačka će ih pritisnuti zbog volksdeutschera koje su SFRJ (čitaj srpske) vlasti

protjerale iz Vojvodine, poslije ww2.
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 01 jul 2013 14:54

http://hercegbosna.org/forum/politika/1 ... -6875.html

Ludi Sega sve zna.Jos kad bi imao kakav podatak, bilo bi super

A, ludjak Dud kojeg je i zena napustila kaze.Kalinska je predgradje Novog Travnika.Pa, ako predgradje Novog Travnika ima 1/3 svih birackih mjesta.Onda mora da je ta Kalinska.Veoma solidno naseljeno predgradje :) :mashallah:
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 02 jul 2013 05:07

Sanski Most i ono tamo niže nije ni K od Krajine.
http://www.klix.ba/forum/bh-reprezentat ... s9100.html

Sanski Most je prije Turaka bio u sastavu Bosne.Srednjovjekovna zupa MREN.U toj zupi se je regija koja je siri pojam od Kljuca do Jajca nazivala.DONJI KRAJI

Ja znam da na onom Kiks forumu ima svakakve mrake, ali bas da izvale da Sanski Most nije Krajina

Krajina je prostor omedjen rijekama Unom i Sanom.Samo oni preko Une su Cazinska Krajina, dok je onaj drugi dio BOSANSKA KRAJINA.Bosanska

Fakat, kako ima nepismenih ljudi.

Cazin, Kladusa, Buzim=Cazinska Krajina
Kljuc, Sanski Most, Prijedor=Bosanska Krajina

Ponavljajte to dok ne zapamtite

:lool: :thankyou:

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 02 jul 2013 05:20

mislim da ide do Vrbasa, i sa tim je i Banj Luka, Bos. Gradiska pa do Jajca sve Krajina.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 02 jul 2013 14:44

http://sandzakpress.net/dveri-u-posjeti ... -iz-melaja
“Dveri” u posjeti Trtovcima iz Melaja

Tutin – Pokret “Dveri” danas je u okviru serije humanitarnih akcija posjetio porodicu Trtovac u Melajama i uručio im pomoć u životnim namirnicama.

Trtovci imaju sedmoro djece i veoma teško žive.

Melaje, selo na Pešterskoj visoravni,nalazi se u lijepoj i surovoj prirodi. Porodica Trtovac, Enisa i Numan sa svoje sedmoro djece, veoma teško živi. Zahvaljući pomoći niče nova porodična kuća, ali do njenog potpunog završetka treba još puno i rada i novca. Ovo je stočarski kraj ali Trtovci imaju samo dve koze pa Numan zarađuje radeći kod imućnijih mještana. Pokret “Dveri”, koji u centar svog djelovanja stavlja porodicu, odlučio je da danas obiđe i obraduje Trtovce. Zahvaljujući donatorima u paketu pomoći našlo se dovoljno namirnica da porodica bude sa manje brige bar izvesno vrijeme.

Pokret “Dveri”, Povereništvo u Novom Pazaru, nastaviće sa svojim humanitarnim akcijama na ovom području, rukovodeći se isključivo vrijednostima koje takva aktivnost podrazumeva.
:? Zar ovaj pokret nije velikosrpski? Mozda ima vise takvih pokreta pod istim imenom.

Kako god, svaka cast za Trtovce, imaju sedmero dijece!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 05 jul 2013 17:14

Sparina danas.Oko 35-36 stepeni, ali kao da je 45 zbog sparine.Sva sreca da popis nije u Juli imao bih stvarno poteskoca da se koncetrisem uz ovakvo vrijeme

e-din
Član

Post Postao/la e-din » 06 jul 2013 13:18

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 06 jul 2013 16:45

Jos jedan tezak i sparan dan.Ne prica mi se o demografiji, ne pitajte me, niti trazite bilo sta od mene.U interesu cinjenice kako je popis u Oktobru, ali ima i znatno vise pitanja nekih u i oko piopisa

Oficijelno mjesec dana prije popisa, pocinjem s statististickim radom.Znaci pauza Juli i August, a tad sam rekao i E-dinu, ali i svima vama dati detaljna objasnjenja.Danas je bas vruce bilo, tako nije mi se dalo da pricam

Zvanicno pocinjem s radom 1 Septembra, zavrsit cu do 1 Decembra.Poslije ne pitajte me nista vise, a sve cu vam srediti u ta 3 mjeseca.Necete uci u 2014 s nekim nepoznanicama, ja cu ove godine sve te misterije srediti

Sad, zamolio bih vas da me ne spominjete(Makar do 1 Septembra).Hvala

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 07 jul 2013 03:08

http://forum.krstarica.com/showthread.p ... nost/page4

Opet me ljudi prozivaju a ja i ne pisem tamo.Ocigledno me cetalji veoma rado citaju

Brcanski Draza je preselio u selo Drazevinu kraj Visegrada 2005 godine.1998 je razmontiran iz centra Brckog.Bio je jedno vrijeme na pravoslavnom groblju u Srpskoj Varosi, ali kako taj kraj je i prije rata bio 99% Srpski, i kako nema prilike da ubada u oci Bosnjacima.Srbi iz Brckog su ''predali'' spomenik Drazi onim cetaljima iz Visegrada.Prvi put da je Cicu Drazu protjerao cetnik, a ne Bosnjak.He-He

Ovo kopiram samo da znate, kako na internetu ima previse retardiranih osoba

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 07 jul 2013 04:45

http://www.tv1.ba/vijesti/bosna-i-herce ... a-bih.html
Premijerno poslušajte stihove i melodiju za pjesmu Bosna, nova himna BiH?

Premijerno poslušajte stihove i melodiju za pjesmu Bosna, nova himna BiH?

Proslavljeni bh. književnik Abdulah Sidran komponovao je melodiju za pjesmu Bosna, za koju vjeruje da bi mogla biti nova bh. himna. No, ne očekuje da će se to desiti u skorije vrijeme, jer živimo u državi u kojoj malo šta funkcionira.

Sidran ju je osmislio još '93. godine, kada je država prvi put raspisala konkurs za himnu. Muziku je tada napisao afirmisani kompozitor Josip Magdić, koji je zamolio Sidrana da napiše riječi. No, Sidran kaže da za Magdićev melodijski predložak nije uspio napisati riječi zbog komplikovane melodijske strukture. Ipak, napisao je stihove, a potom i melodiju za svoju pjesmu Bosna, koju je snimio sarajevski hor Pontanima.
Ova pjesma je toliko bezveze da nemam rijeci. Zvuci kao neka krscanska crkvena pjesma iz 15-og vijeka, samo sto nije na latinskom. I jos otpjevali tu pjesmu u crkvi i to treba biti himna BiH? Kad ce se Bosnjaci probuditi?

Totalni promasaj.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 07 jul 2013 18:04

Ma mene ne interesuju ni jedna himna osim "Jedna si jedina" :zastava:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 08 jul 2013 06:33

amkos je napisao/la:Ma mene ne interesuju ni jedna himna osim "Jedna si jedina" :zastava:
Tacno, ali nesmijemo popustiti priliku da ismijemo ovakve gluposti.

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 19 jul 2013 07:51

Policija u Banjaluci privela urednika portala zbog objavljivanja vijesti da su u banjaluci

polijepljeni plakati protiv Dodika

http://source.ba/clanak/1666796152614/v ... ?ref=tiker
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 26 jul 2013 19:38

http://www.info-ks.net/clanak.php?id=33 ... pod_nav=20
Selo u koje srbijanska žandarmerija ne ulazi

Albanci kažu da je selo Veliki Trnovac glavni grad Bujanovca. Svi za koje se u ovoj opštini može reći da su vlast rođeni su u Velikom Trnovcu. U medijima je davno obznanjeno da je Veliki Trnovac najveće selo u Srbiji, ali razgovori sa Srbima nisu baš poželjni. Čak ni srbijanska Žandarmerija ne ulazi rado u ovo mjesto, prenosi blic.rs.

U toj sredini niko ne zna makar ni približno koliko selo ima stanovnika.
"Pola Trnovca je Švicarskoj, Njemačkoj, Belgiji. Ovdje nas ima 10.000 u 2.000 domaćinstava. Na internetu selo ima 300 odrednica", kaže mi kolega Albanac.

Albanci su bojkotovali posljednji popis stanovništva. One 2002. godine selo je imalo 6.762 stanovnika, plus oni koji rade u inostranstvu. Trnovac je po mnogo čemu specifičan. Ljudi uglavnom izbjegavaju susrete i razgovore sa Srbima. O fotografisanju nema ni govora.

"Šetati kolima po selu, posebno sa beogradskim tablicama, nije baš uputno", savjetuje Dragan Stamenković, portparol Policijske uprave u Vranju.

U selu se na prste jedne ruke mogu izbrojiti oni koji imaju dva ara obradive zemlje. Ipak, Trnovčani mnogo bolje žive nego drugi Albanci. Pitamo: od čega? Odgovor glasi: od svačega, ali uglavnom od trgovine. "Ima nas svuda. Pokretljivi smo, putujemo mnogo. Selo ima direktne autobuske linije za Švicarsku, Njemačku i za Prištinu", odgovara mi taksista Imer.

U samom selu ima tek stotinjak radnih mjesta u preduzećima 'Agro-adrija', 'Ćosja', 'Mađar turuzmu', trgovinskim i ugostiteljskim radnjama, ali je dosta onih koji rade u Bujanovcu. "Imamo četiri-pet preduzeća, školu sa 1.000 učenika, Dom zdravlja, Poštu, desetak kafana i kafića, desetak prodavnica, fudbalski klub, tri džamije, oko 1.700 fiksnih i mnogo više mobilnih telefona", kaže predsjednik mjesne zajednice Agim Haliti.

U ovom čisto albanskom selu je i Crkva Sv. cara Konstantina i carice Jelene. Srbi tamo dolaze samo jedanput godišnje - 3. juna, kada se okupi stotinjak potomaka onih koji su tamo nekada živjeli.

Veliki Trnovac je rodno mjesto Ridvana Qazimija - poznatijeg kao komandanta Leshija, formacijski drugog komandanta nekadašnje Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca (OVPMB), koji je ubijen 24. maja 2001. godine.
Sljedeće godine u selu mu je otkriven impozantni spomenik na kojem se od tada viori zastava Republike Albanije. Leshi je 12 godina poslije smrti ušao u legendu. Danas u Bujanovcu i Preševu nema albanske kuće koja njegovu fotografiju ne drži na zidu. Ono što je Adem Jashari na Kosovu, to je komandant Leshi među Albancima na jugu.

U Trnovcu je rođen prištinski akademik Nexhat Daci, ali i veliki narko-bos Mehmed Ali Karakafa. Stari Trnovčani kažu da su oni bili čuveni trgovci zlatom. Kasnije su uvidjeli da veću zaradu donosi trgovina drogom i oružjem, a u posljednje vrijeme i ljudima.
Nisam znao gdje da postavim ovo. Ako sam pogresio, premjestite.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 04 aug 2013 16:00

Cestitke za 20 000 poruku Amkos

:mashallah: :thankyou:

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 04 aug 2013 16:55

Hvala. :respekt:
Ma i ne pratim toliko te brojke.

:ljulja:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 05 aug 2013 00:58

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... bjelasnice
Ni na nebu, ni na zemlji: Duh starine na obroncima Bjelašnice

Ako ne znate gdje provesti vikend, a želite doživjeti pravu planinarsku avanturu, prisjetiti se autentične bosanske tradicije, vidjeti stare narodne nošnje ili, ukratko, osjetiti duh prošlih vremena: posjetite Lukomir, najizolovanije selo u Bosni i Hercegovini, koje se prostire na južnim obroncima Bjelašnice, tačnije na 1.495 metara nadmorske visine i gdje je vrijeme kao da je stalo.

Mještani Lukomira pretežno su oni u poznim godinama; Stećci iz 14. i 15. stoljeća svjedoče o životu na ovim prostorima i prije 600 godina

....
Clanak o Lukomiru.

Ja nerazumijem sto se ovo selo puno vise nespominje kao dokaz postojanja Bosnjaka. Tu imate stecke iz 14-og i 15-og stoljeca koje dokazuju da su tu zivjeli Bosnjaci a i danas tu iskljucivo zive Bosnjaci. To selo je toliko izolovano da nema govora o nekom doseljavanju izvana, nego ti stanovnici su starosjedioci tu.

Krokodil Behko
Član

Post Postao/la Krokodil Behko » 18 aug 2013 07:41

Eh, sada lagano idem do kladke da pokupim svoje cenere i vidim, šta ćemo danas odigrati.
:huhu:

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 03 sep 2013 21:35

http://www.slobodnaevropa.org/content/s ... 93013.html

Sta je ovo? 80-ih tjerali Albance na Kosovu da uce na srpskom, sad Srbi dobrovoljno uce Albanski u Beogradu.

sarajlija
Član

Post Postao/la sarajlija » 04 sep 2013 18:39

INTERVJU - Srbijanac Sveto (Haim) : Kako sam prešao na Islam

Srbijanac, Sveto, prešao je na Islam u džamiji u Borči. Inače je iz Smedereva, i kako je kazao za informativni portal Sandzaka Sandzaklive.rs, to je njemu najbliža džamija, i sada će ići tamo klanjati.

http://www.sandzaklive.rs/index.php/kat ... o-na-islam
Hrvatski historicar priznaje da je Tvrtko bio samo osvajac hrvatske zemlje a ne oslobodilac kako se to od nekih drugih prikazivalo https://www.youtube.com/watch?v=PDrx0a2Gx5M

http://www.youtube.com/watch?v=9GiTzVdWX5Q obavezno pogledati

Odgovorite