Moguce da je i neki drugi grad u pitanju. Moguce i da je izmisljotina...Ko ce ga znati ljudi svasta pisu, lazu i petljaju...Ja licno ne vjerujem dok svojim ocima ne vidim.
Čajdžinica
Re: Kahvana (tema za off topicarenje)
....................
:Studyy:
:Studyy:Re: Vitalna statistika BiH
Ja se ipak do nekle slazem sa ovim misljenjem. Stoje i komentari na ovo misljenje, jer ja mislim da je ovdje po srijedi nesporazum ili hajde da kazem razlicito se shvataju termini. Kada se kaze "Hrvati" jednom dijelu ljudi to znaci "glasaci za HDZ". Da li je to tako najbolje cete prosuditi sami. Ja mislim da je pogresno generalizovati i sve trpati u isti kos.SarajevoNovo je napisao/la: ↑20 apr 2019 03:43 Stvarno da li se moj post moze nazvati trolanje? Ispade svako misljenje koje se ne poklapa sa adminovim misljenjem je nepozeljno. Postoji li sloboda misljenja na internetu? Steta da se jedan ovako informativan portal predstavlja na takav nacin da se sa strascu i uzivanjem konstatira kako je neki narod nestaje. Bilo koji oblik ekstremizma nije dobar za Bosnjake jer mi nismo nikakva sila. Nisam rekao da se poziva na rusenje samo kazem da treba biti umjeren u tom nekom slavlju nad tudjom mukom, i ti Hrvati tzv. su isto tu rodjeni. Ako je teznja da pottal bude popularan i da na googlu se prikazuje pri vrhu onda trebate biti umjereni jer to ce citati i drugi narodi. Nema potrebe da svojim pisanjem cinite stetu Bosnjacima jer siguran sam da to ne zelite, osim ako vi mozda niste neki ubaceni element koji zeli da ovakvim pisnjem jos vise okrene sviju protiv Bosnjaka. Lp
Ljudi iz dijaspore, koji zive i rade u uredjenim zemljama, znaju da na ulici ili radnom mjestu uopste nije bitno ko je koje vjere, nacije i kojekakvih opredjeljenja. Ja na poslu imam kolega Katolika, ali nisu glasali za HDZ i imaju negativno misljenje o HDZ-u. Nesto slicno kao sto ja imam averziju od SDA. Da li su Covic i Komsic isti? Ja mislim da nisu i da je razlikao kao dan i noc. A uvrijedili bi gospodina Komsica kada bi ga stavili u isti kos sa onim lopovom Covicem. Mislim da mi pravimo gresku kada generalizujemo tako sto smatramo da su svi Hrvati u BiH Hercegovci i to oni iz zapadne Hercegovine sto sanjaju da svoj kamenjar odcijepe. Sta mislite kakvo bi danas stanje bilo da nam nije bilo nasih gradana BiH popout Komsica i ljudi poput njega, pa da nam je u predsjednistu onaj prevarant Covic?
Nemojte zaboraviti. Nisu svi Hrvati glasali za HDZ. Znacajan broj ljudi koji se smatraju Hrvatima je glasalo za DF i NS. Ja licno mislim da je Komsic iskreniji i posteniji od usranka Bakira koji je u trezoru proveo rat, dok je Komsic odlikovani heroj ARBIH.
Na zalost iz demografske perspektive u statitici se ne moze napraviti razlika izmedu glasaca za HDZ i onih koji HDZ nemogu smisliti. Upravo zato najlakse je napraviti gresku i generalizovati, a bojim se da je to greska na koju ukazuje @SarajevoNovo. Zato ja licno citam inforamcije na ovom forumu ali ne ucestvujem u predvidanjima koliko ce ko pasti. Ja se bojim da nam iz Bih odlaze upravo oni Hrvati koji HDZ ne mogu smisliti. Ovi sto vole HDZ su uhljebljeni i ne pada im na poamet da dizu sidro. Sto je jos gore, HDZ, SDA i stranke nacinalnog predznaka vole kada se generalizuje jer se sa tim polarizuje glasacko tijelo. Samim time mi pravimo gresku pa gurajuci sve Hrvate ili Katolike u isti kos mi haman i ove sto vole BiH "guramo" od sebe i to pravo u zagljaj HDZ-u.
Zivi bili pa vidjeli, a vjerujte da su Hrvati koji zive u Sarajevu, Tuzli, Zenici ljudi od krvi i mesa isto kao i mi, i koji se bore da pristojno i dostojasntveno zive. Nas problem je sistem koji se zasniva na nekim nacionalnim parametrima, a ne ljudi i nasi sugradjani koji su igrom slucaja druge vjere ili opredjeljenja i od kojih neki zaista iskreno vole ovu nasu BiH i pokusavaju je napraviti boljom kao i mi sami. Nisu je napustili i ostaju upravo tu u Sarajevu, Zenici, Tuzli jer u Mostaru i Hercegovini ne bi mogli "disati". A mi ih haman pa trpamo sve u isti kos.
I jose jedan jako jako bitan detalj je da su ovi posljednji izbori debelo namjesteni. Svi znamo da je i HDZ "krao" glasovi i lijevo i desno, pa upravo zato sto nisu svi Hrvati htjeli glasati za njih i tu takvu politiku. Ako zelimo i zagovaramo gradjansku BiH, onda moramo krenuti od sebe i pravedno tretirati sve a ne se spustati na nivo pristrasne tzv. HDZ crkve.
** Budi ruka koja BiH gradi, brani i hrani!!! ** 
Imate ideju o pokretanju biznisa u BiH? Posjetite www.restart.ba __
www.bih.rf.gd ___
Imate ideju o pokretanju biznisa u BiH? Posjetite www.restart.ba __
www.bih.rf.gd ___
Re: Vitalna statistika BiH
Vecina katolika u BiH se svako 2 godine opredjeli da svojim glasom brani taj sistem. Prirodnim nestankom katolicanstva nestaje i uzrok problema na 51% teritorije. Zato je nasladjivanje racionalna reakcija dok god vecina medju BH-katolicima glasa za UZP.
Mislim da nam je ovaj SarajevoNovo bio Sven Rustempasic. Slicno pise kao on i doda ono "Lp" (Lijep pozdrav) na kraju poruke. Gledao sam pomalo njegove snimke na youtube-u.
Lik optuzuje Izetbegovice za sve zivo.. "Alija je izdajnik i Srbin" "SDA rusi Bosnu u dogovoru sa SNSD-om i HDZ-om". Poziva svoje gledaoce da glasaju za jugobalijsku Nasu Stranku... Svako ko ne razmislja kao on je "ubaceni element" i "srpski igrac". Krivo mu sto su Bosnjaci glasali za Komsica i evo sad mu krivo sto se nasladjujemo zbog nestanka UZP katolika. Takodje podrzava antibosnjaka Damira Niksica, itd, itd.
Ima nekoliko stotina pratioca na youtube-u. Sreca pa te njegove teorije zavjere ne pale kod Bosnjaka generalno. S takvim jugobalijskim mentalitetom mi bi davno nestali kao narod.
- BosnjakizDoboja299+
- Član
SarajevoNovo je pokušao jeftinim taktikama tipa i meni je drago " ALI " i onda tipično stavljati breme odgovornosti na Bošnjake, neuspjela infiltracija, trebali ste ga samo proslijediti na kamenko forum pa bi vidio svu ljubav ovog svijeta.
Morat će to puno mudrije sljedeći put odraditi. Ja inače mogu sjesti sa jugobalijom popiti kafu međutim ne dotičem se tih nekih tema niti uopste zelim da se sa njima raspravljam. Oni kad zalutaju na ovaj forum, zapjene i završe na infuziju.
Morat će to puno mudrije sljedeći put odraditi. Ja inače mogu sjesti sa jugobalijom popiti kafu međutim ne dotičem se tih nekih tema niti uopste zelim da se sa njima raspravljam. Oni kad zalutaju na ovaj forum, zapjene i završe na infuziju.
Sekularna Bosnjacka Bosna 
"Cuvajte i ocuvajte svoju naciju i ime Bosnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem" - Alija Izetbegovic
"Cuvajte i ocuvajte svoju naciju i ime Bosnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem" - Alija Izetbegovic
- BosniaFirst
- Član
Re: Škole vijesti
Stigle reakcije Rvata na statistiku "prvašića" u SBK.
Očito je da su veoma očajni, pa se nadaju da će nas asimilirati, narod 5 puta brojniji od njih, u kantonu 3 puta.
Jedino Ante može postati Bosanac pod takvim okolnostima, ali eto neka pokušaju. Ipak je vrijeme da nas počnu poštovati, ali neka ne očekuju da ikada postanemo Hrvati, jedino mogu unaprijediti dobrosusjedske odnose sa tim(opet ne opraštamo 93-ću i zabijanje noža u leđa
)
Brojke govore same za sebe i mogu samo izrazit nadu da smo napokon vise dotakli dno i da gore od ovog ne ide.
U stvarnosti to i ne izgleda baš toliko loše. Ima nas više nego brojke pokazuju.
Zapravo je situacija i malo gora po nas što se prvašića tiče. Vidio sam muslimanskih imena na popisima naših škola. Djeci bliže a hrvatovanje im ne smeta.
Zato i kažem, jedini način da zaokružimo HB ili meni dražu Banovinu jest da nagovorimo Bošnje na prostorima iste na to.
Nema smisla išta pravit na potezu hotel Ero - Vinjani.
Očito je da su veoma očajni, pa se nadaju da će nas asimilirati, narod 5 puta brojniji od njih, u kantonu 3 puta.
Jedino Ante može postati Bosanac pod takvim okolnostima, ali eto neka pokušaju. Ipak je vrijeme da nas počnu poštovati, ali neka ne očekuju da ikada postanemo Hrvati, jedino mogu unaprijediti dobrosusjedske odnose sa tim(opet ne opraštamo 93-ću i zabijanje noža u leđa
Gori ste od njih vi koji ih iščitavate i jos to smeće istresate ovdje.
Ako već morate citati, barem poštedite nas kojima ti bolesnici nisu zanimljivi.
Ako već morate citati, barem poštedite nas kojima ti bolesnici nisu zanimljivi.
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...
- BosnjackaHercegovina
- Član
Potpis.
Nema se šta naučiti od ekstremista. Sve im se svodi na laž i smutnju. Ne bi trebalo to ovdje ni kopirati.
Samo BiH.
Ne trazimo postovanje od njih niti zelimo bolje dobrosusjedske odnose sa njima. Sa hercegcetnicima samo preko nisana razgovarati, jucer, danas, sutra.
- BosniaFirst
- Član
To se podrazumijeva. Stavio sam samo zato što to oni uvijek potenciraju, a nema većih dušmana i riječima i djelima od njih. Licemjeri 1. klase.
Hajde bar je pozitivno da negdje vide svojim ocima, mozes misliti koliko je katastrofalno kad i oni to priznaju.
Prestanite trolati ovu temu.tema je statistika
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

Prebacio sam ovdje off topic.
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant
- Sulejman Kanuni
- Član
Re: Mostar - izgradnja i ekonomija
BosnjackaHercegovina je napisao/la: ↑29 okt 2019 11:03 Semsudin Hasic, Predsjednik FK Velez i Vlasnik i Direktor Hercegovinalijek kompanije, na Crvenoj Veceri odrzanoj prije par dana (na kojoj je ulaznica po osobi bila 1000KM) pred publikom privrednika i ostalih uspjesnih ljudi odanih Velezu je najavio reflektore na Stadionu Rodjeni do marta 2020 i prvu Fudbalsku Arenu u BiH na kojoj ce igrati Velez u roku od 3 godine. Naravno, Arena bi ispunila sve uslove za repku, pa bi i repka mogla igrati tu takodjer.
Ovo je bez sumnje veliki poduhvat i golem udarac Ustasama koji su sve ucinili u zadnjih 25 godina da Svinjski zamjeni Velez, koji je inace do rata bio najvise-rangiran BH klub po UEFA-inoj ljestvici. U stvari, i dan danas, ni jedan od BH klubova nikada nije dostigao rang 43 na UEFAinoj ljestvici - kao sto je to uradio Velez 1987. Za usporedbu, prije par godina kad je Edin Dzeko potpisao za Romu, Roma je bila 43. Znaci taj udar na Velez tokom i poslije agresije nije ni malo slucajan.
Pogledajte kako ovaj dokazani patriota, inace i jedan od heroja i komandanata ARBiH u Mostaru tokom agresije, prica o BiH i Velezu, simbolu BiH.
Nije ni cudo da ga ovolika grupa privrednika slijedi podrzava svojim parama i radom.
Ovakvi ljudi trebaju Bosnjacima u sto vecem broju - ne isticati se previse ali raditi svim silama naprijed.
Svaka cast.
Mala ispravka. Najbolje rangiran klub svih vremena iz BIH je bio Zeljo, 1985.g. Tada su bili 18 ti na listi, tako, radi istine, da Vas malo ispravim.Zelju je tada par minuta dijelilo od finala sa velikim Realom, tada smo bili najbolje rangirani, nazalost, (to najv; nikada niko vise nece dostici...) Inace , najuspjesniji u evropskim takmicenjima je bio Zeljo; jedno polufinale i cetvrtfinale kupa UEFA, pa Velez, jedno cetvrtfinale, a zatim Celik, on je osvajao tzv "intertoto" kup, koji je ipak daleko slabije takmicenje po kvalitetu od kupa sampiona/danas lige prvaka, ili kupa UEFA/danas , evropa lige.
Ni jedan BH klub, izuzev ova tri nije imao nikakvog uspjeha u Evropi u proslosti, uvijek se ispadalo na pocetku ili poslije 2 gog protivnika !
- Sulejman Kanuni
- Član
Inace, puna podrska Rodjenim. Svaki njihov uspjeh je i nas uspjeh, mada sam navijac Zelje... 
- BosnjackaHercegovina
- Član
Nije tacno da je Zeljo ikad bio 18. I tako se ne radi UEFA ranking. On se gradi godinama a ne samo jednim jacim istupom jedne godine.Sulejman Kanuni je napisao/la: ↑30 okt 2019 04:54BosnjackaHercegovina je napisao/la: ↑29 okt 2019 11:03 Semsudin Hasic, Predsjednik FK Velez i Vlasnik i Direktor Hercegovinalijek kompanije, na Crvenoj Veceri odrzanoj prije par dana (na kojoj je ulaznica po osobi bila 1000KM) pred publikom privrednika i ostalih uspjesnih ljudi odanih Velezu je najavio reflektore na Stadionu Rodjeni do marta 2020 i prvu Fudbalsku Arenu u BiH na kojoj ce igrati Velez u roku od 3 godine. Naravno, Arena bi ispunila sve uslove za repku, pa bi i repka mogla igrati tu takodjer.
Ovo je bez sumnje veliki poduhvat i golem udarac Ustasama koji su sve ucinili u zadnjih 25 godina da Svinjski zamjeni Velez, koji je inace do rata bio najvise-rangiran BH klub po UEFA-inoj ljestvici. U stvari, i dan danas, ni jedan od BH klubova nikada nije dostigao rang 43 na UEFAinoj ljestvici - kao sto je to uradio Velez 1987. Za usporedbu, prije par godina kad je Edin Dzeko potpisao za Romu, Roma je bila 43. Znaci taj udar na Velez tokom i poslije agresije nije ni malo slucajan.
Pogledajte kako ovaj dokazani patriota, inace i jedan od heroja i komandanata ARBiH u Mostaru tokom agresije, prica o BiH i Velezu, simbolu BiH.
Nije ni cudo da ga ovolika grupa privrednika slijedi podrzava svojim parama i radom.
Ovakvi ljudi trebaju Bosnjacima u sto vecem broju - ne isticati se previse ali raditi svim silama naprijed.
Svaka cast.
Mala ispravka. Najbolje rangiran klub svih vremena iz BIH je bio Zeljo, 1985.g. Tada su bili 18 ti na listi, tako, radi istine, da Vas malo ispravim.Zelju je tada par minuta dijelilo od finala sa velikim Realom, tada smo bili najbolje rangirani, nazalost, (to najv; nikada niko vise nece dostici...) Inace , najuspjesniji u evropskim takmicenjima je bio Zeljo; jedno polufinale i cetvrtfinale kupa UEFA, pa Velez, jedno cetvrtfinale, a zatim Celik, on je osvajao tzv "intertoto" kup, koji je ipak daleko slabije takmicenje po kvalitetu od kupa sampiona/danas lige prvaka, ili kupa UEFA/danas , evropa lige.
Ni jedan BH klub, izuzev ova tri nije imao nikakvog uspjeha u Evropi u proslosti, uvijek se ispadalo na pocetku ili poslije 2 gog protivnika !
1985, Zeljeznicar je bio 132 na UEFA rank list, a Velez 132.
Evo link sa UEFA Team Ranking 1985
https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/ue ... k1985.html
Godine 1986, Zeljo je bio je bio 135 a Velez 140.
https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/ue ... k1986.html
Godine 1987, Zeljo je bio 133 a Velez 138.
https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/ue ... k1987.html
Godine 1988, Zeljo je bio 144 a Velez 86.
https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/ue ... k1988.html
Godine 1989, Zeljo je 140 a Velez 43.
https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/ue ... k1989.html
To je ujedno i najvisi UEFA rang bilo kojeg BH kluba u historiji.
Samo BiH.
Miješate kruške i jabuke.
Jedno je godišnje vrijednovanje koeficijenta drugo je petogodišnje.
Željo jeste bio 18. 84/85, ali samo za tu godinu. U petogodišnjem vrijednovanju je bio tek 132, jer godine prije nije imao nikakvih bodova.

Koeficijent petogodišnjeg vrijednovanja je relevantan za raspodjelu klubova u UEFA takmičenja.
Željo jeste bio 18. 84/85, ali samo za tu godinu. U petogodišnjem vrijednovanju je bio tek 132, jer godine prije nije imao nikakvih bodova.

Koeficijent petogodišnjeg vrijednovanja je relevantan za raspodjelu klubova u UEFA takmičenja.
Prestanite da trolate temu ja sam bolestan i moram da brisem postove jos

Never had i imagined living without your smile Angelene

- Sulejman Kanuni
- Član
abu seid je napisao/la: ↑31 okt 2019 05:44 Miješate kruške i jabuke.
Taman evo covjek je objasnio. Te godine je Zeljo bio 18 . Najveci BH uspjeh ikada.
P.S.
Izvinjavam se zbog udaljavanja od teme...
- BosnjackaHercegovina
- Član
Opet netačno. Što ne čudi. Jer ovo ti je 3 put uzastopno da se zapetljavaš u priči.
Željin coefficients rank 1985 je možda najveći coefficients BH kluba za jednu sezonu ali to nije Uefa rang kluba. Isto kao što najveća gol razlika nekog kluba u jednom kolu tokom sezone sam po sebi ne određuje poziciju na tabeli kao ni 4 uzastopne pobjede u nizu, tako ni coefficient jedne sezone ne određuje UEFA rang.
A ako se već mogu gledati individualni koeficijenti kao “najveći uspjeh” zašto onda ne gledati na primjer i najveću gol razliku kao “najveći uspjeh” nekog BH kluba jedne sedmice ili nekog kola. Isto tako zašto onda ne bi uzeli i najveći niz pobjeda nekog BH kluba na međunarodnoj sceni pa reći da je to najveći niz pobjeda i stoga najveći uspjeh ili neke ostale gluposti. To se tako ne mjeri nigdje na svijetu. A razlog je što učešće na međunarodnoj sceni nije zagarantirano nikome - jer je baziran na unutrašnjim kvalifikacijama -pa stoga je i logično da rang bude formiran na više sezona a ne samo jednom. Koeficijent je koeficijent. Gol razlika je gol razlika. A UEFA Team rang je UEFA Team rang.
A najviši UEFA Team rang jednog BH kluba je bio 43 i to je dostigao Velež 1989 godine. Željo niti iko drugi u BiH nije imao Team Rang u prvih 70-80 ikada. I to te ne treba da čudi jer Velež je non-stop igrao Evropu. Derby County je Npr. 1974 bio 3. Engleski tim pa je u Mostaru izgubio 4:1 te iste sezone.
Željo je imao jednu jaku sezonu na internacionalnoj sceni te godine i ništa nakon toga. A Velež je slične stvari imao deceniju i po od 1970tih do 1980tih.
A ovakve nebuloze Sarajevskih medija i guranje neistina o Željinom rangu #18, time negirajući uspjehe ostalih, je upravo primjer onog Sarajevocentrizma koji je i doveo do toga da danas van Sarajeva ljudi odoše, da se ništa ne gradi u Krajini, da ljudi dalje od Sarajeva makadamima voze do sela sa 500+ stanovnika, da je manjak radnih mjesta svugdje van Sarajeva itd itd itd.
Ništa to nije zasluženo. To je sve namješteno, upravo kao tvoj link sa sportske.ba koji ti je izbrisan u prethodnom postun - a nije trebao biti jer je odličan primjer tog istog Sarajevocentrizma koji je upravo rak rana Bošnjaka danas.
Željin coefficients rank 1985 je možda najveći coefficients BH kluba za jednu sezonu ali to nije Uefa rang kluba. Isto kao što najveća gol razlika nekog kluba u jednom kolu tokom sezone sam po sebi ne određuje poziciju na tabeli kao ni 4 uzastopne pobjede u nizu, tako ni coefficient jedne sezone ne određuje UEFA rang.
A ako se već mogu gledati individualni koeficijenti kao “najveći uspjeh” zašto onda ne gledati na primjer i najveću gol razliku kao “najveći uspjeh” nekog BH kluba jedne sedmice ili nekog kola. Isto tako zašto onda ne bi uzeli i najveći niz pobjeda nekog BH kluba na međunarodnoj sceni pa reći da je to najveći niz pobjeda i stoga najveći uspjeh ili neke ostale gluposti. To se tako ne mjeri nigdje na svijetu. A razlog je što učešće na međunarodnoj sceni nije zagarantirano nikome - jer je baziran na unutrašnjim kvalifikacijama -pa stoga je i logično da rang bude formiran na više sezona a ne samo jednom. Koeficijent je koeficijent. Gol razlika je gol razlika. A UEFA Team rang je UEFA Team rang.
A najviši UEFA Team rang jednog BH kluba je bio 43 i to je dostigao Velež 1989 godine. Željo niti iko drugi u BiH nije imao Team Rang u prvih 70-80 ikada. I to te ne treba da čudi jer Velež je non-stop igrao Evropu. Derby County je Npr. 1974 bio 3. Engleski tim pa je u Mostaru izgubio 4:1 te iste sezone.
Željo je imao jednu jaku sezonu na internacionalnoj sceni te godine i ništa nakon toga. A Velež je slične stvari imao deceniju i po od 1970tih do 1980tih.
A ovakve nebuloze Sarajevskih medija i guranje neistina o Željinom rangu #18, time negirajući uspjehe ostalih, je upravo primjer onog Sarajevocentrizma koji je i doveo do toga da danas van Sarajeva ljudi odoše, da se ništa ne gradi u Krajini, da ljudi dalje od Sarajeva makadamima voze do sela sa 500+ stanovnika, da je manjak radnih mjesta svugdje van Sarajeva itd itd itd.
Ništa to nije zasluženo. To je sve namješteno, upravo kao tvoj link sa sportske.ba koji ti je izbrisan u prethodnom postun - a nije trebao biti jer je odličan primjer tog istog Sarajevocentrizma koji je upravo rak rana Bošnjaka danas.
Zadnja izmjena: BosnjackaHercegovina, dana/u 31 okt 2019 07:11, ukupno mijenjano 4 puta.
Samo BiH.