Podaci katoličke crkve
Re: Podaci katolicke crkve
To ce jos koju godinu trajat dok sredimo Odzak a kamoli Orasije. Naj gore je sto nih dosta i dalje glasaju i ako se isele is Bosne.Sta je to njima is Slavonskog Broda doci u PK.
Dobar dio njih glasa,ali kako godine budu prolazile.Bit ce ih sve manje.To je osjetno kako se sva ustaska dijaspora skupi i glasa za Jajce,ali u Bugojnu par stotina glasova vanka dobija,ako i to.Isto vrijedi i za Konjic gdje svi katolici glasaju za Stolac ili Mostar.Broj katolika u Bosni je svake godine sve manji.Na ovom manjem uzorku sad je meni vise nego jasno da ce broj katolika pasti na ispod 380 000 s krajem 2017.Do kraja 2020 bit ce u Bosni ispod 350 000 katolika.I oni se vise nece nista pitati.Hrvatska fasisticka politika je totalno porazena,toliko da ona Kobila odlazi u Stambol trazeci od Erdogana treci entitet.Ne,treba imati milosti prema vecini njih.Ja se sjecam 2000 godine ti isti ''Hrvati'' iz Stupa sta su pricali,sta su namjeravali i kakve su planove imali.Danas vidis da ova zupa ima 90 tak katolika manje.Ova zupa pak biljezi solidan pad od cirka 3%.Ovcarevo biljezi pad od 6%.
To i ustashe znaju da su im dani odbrojani.Prije 15 tak godina su pricali kako ce se Travnik podijeliti.A danas u Travniku jedino grobne parcele im mozes dijeliti.Toliko brzo izumiru i nestaju odatle.To je neminovnost.Mi jos nismo dobili podatke iz zupe Vitez one statisticke,ili zupe Bugojno ili Busovaca.I tu ce brojka da padne itekako.Brisel lagano panicari radi tzv Hrvata,jer ne samo da taj fish paprikas se zavodio s Bosnjacima,nego i Slovencima i ne postuju medjunarodno pravo i arbitrazu.Ako su to Europske vrijednosti.Mi treba fino da ukinemo kladionice,da prestanemo finansirati zmiju.I da lijepo pocnemo s nacionalnom drzavom Bosnjaka.
Iskompleksirani vlasi s onog Sumnjaka foruma ili onog zmijolikog,i njihovih 23%.Jedino to i znaju.Ja se vise pribojavam ekspertiza Stjepana njihovog demografe ili kad neko prenese clanak koji je dobro napisan nas.,Nego i dalje palamudenje Posusja i Gruda.Na kraju krajeva,to ce im i ostati.Grude danas imaju vise katolika nego Travnik.Travnik cin kraja ustaskog terorizma se rijesava sam od sebe,Ustashe znaju da ih to ceka u Stocu i Mostaru pa prijete,znoje se i rade sta rade.Ali,nije ni vazno
To i ustashe znaju da su im dani odbrojani.Prije 15 tak godina su pricali kako ce se Travnik podijeliti.A danas u Travniku jedino grobne parcele im mozes dijeliti.Toliko brzo izumiru i nestaju odatle.To je neminovnost.Mi jos nismo dobili podatke iz zupe Vitez one statisticke,ili zupe Bugojno ili Busovaca.I tu ce brojka da padne itekako.Brisel lagano panicari radi tzv Hrvata,jer ne samo da taj fish paprikas se zavodio s Bosnjacima,nego i Slovencima i ne postuju medjunarodno pravo i arbitrazu.Ako su to Europske vrijednosti.Mi treba fino da ukinemo kladionice,da prestanemo finansirati zmiju.I da lijepo pocnemo s nacionalnom drzavom Bosnjaka.
Iskompleksirani vlasi s onog Sumnjaka foruma ili onog zmijolikog,i njihovih 23%.Jedino to i znaju.Ja se vise pribojavam ekspertiza Stjepana njihovog demografe ili kad neko prenese clanak koji je dobro napisan nas.,Nego i dalje palamudenje Posusja i Gruda.Na kraju krajeva,to ce im i ostati.Grude danas imaju vise katolika nego Travnik.Travnik cin kraja ustaskog terorizma se rijesava sam od sebe,Ustashe znaju da ih to ceka u Stocu i Mostaru pa prijete,znoje se i rade sta rade.Ali,nije ni vazno
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

http://www.zupasuhopoljekupres.com/?go= ... 1515046809
Od 8 krstenih ove zupe.Njih 2 je rodjeno u Njemackoj ili cirka 25%

STATISTIČKI PODACI ŽUPE VIDOVICE
Prema maticama i blagoslovu 2017/2018.
I. MATICE I KNJIGE
U 2017. u našoj župi je sahranjeno 18 osoba, vjenčano je 5 parova, kršteno je 11 djece.
II. OBITELJI - KUĆE
1. Ukupno blagoslovljeno obitelji-kuća: 413 (Vidovice 374; Jenjić 39). Uz kuće, blagoslovljene su i tri prodavnice.
2. Od toga broja, stalno se živi u 327 kuća (Vidovice 290; Jenjić 37)
3. U 86 blagoslovljenih kuća se ne živi stalno (Vidovice 84; Jenjić 2).
4. Ove godine nije blagoslovljeno 42 kuća koje su blagoslovljene prošle (Vidovice 40, Jenjić 2)
5. Ove godine je blagoslovljeno 26 kuća koje nisu prošle godine (Vidovice 25; Jenjić 1).
6. Ove godine ukupno nije blagoslovljeno 19 kuća čiji vlasnici stalno žive tu. (Vidovice 17, Jenjić 2).
III. OSOBE
1. U obiteljima, 86 kuća iz točke II.3., koje ne žive stalno u Vidovicama, ima oko 360 osoba. Od njih 360, oko 30 osoba je češće u Vidovicama, nego samo za blagdane.
2. U 327 kuća u kojima netko stalno živi, kao i one koje nisu blagoslovljene a u njima se stalno živi ima _____ osoba.
3. Po članovima obitelj: Sa jednim članom 132; Sa dva člana 106... Sa više od pet članova 14.
4. Po godištima: 1920 i neko: 5; 1930: 60; 1940: 128; 1950: 112; 1960: 136; 1970: 110…
5. U župi ima 90 neoženjenih ili neudatih starijih od 35 god!!!
6. Najstarija naša župljanka je Mara Maršić, rođena 1924. Prosječna starost u župi je oko 47 godina.
IV. PODACI ZA SVE GODINE (2010-2017)
1. 57 kuća se više ne blagoslivlja zato što je vlasnik umro ili odselio (Vidovice 51; Jenjić 6).
2. Najmanje jedanput u zadnjih 7 godina blagoslovljeno je 563 kuće (Vidovice 513, Jenjić 50).
3. Samo jedan ili dva puta puta (ali ne u zadnje tri godine). blagoslovljeno je 49 kuća (Vidovice 46, Jenjić 3).
4. Svake godine su blagoslovljene 324 kuće (Vidovice 285, Jenjić 39). Od toga, 24 kuća je onih koji ne žive stalno tu. Dakle, u župi je svih godina blagoslovljeno 300 kuća onih koji žive tu i 24 onih koji ne žive stalno!
5. U Župi je oko 130 kuća onih koji ne blagoslivljaju. Od toga 50 obnovljenih, 60 neobnovljenih i 20 je u pitanju institucija ili druga nekretnina. Od tih 110 kuća i obitelji, oko 30 obitelji je uspostavilo nekakav kontakt sa župnikom. Kontakt u smislu da su došli u župni ured, dali dar ili se samo javili ili sl. (Slučajni susreti nisu zabilježeni). Oko 80 obitelji nije uspostavilo takav kontakt.
Prema maticama i blagoslovu 2017/2018.
I. MATICE I KNJIGE
U 2017. u našoj župi je sahranjeno 18 osoba, vjenčano je 5 parova, kršteno je 11 djece.
II. OBITELJI - KUĆE
1. Ukupno blagoslovljeno obitelji-kuća: 413 (Vidovice 374; Jenjić 39). Uz kuće, blagoslovljene su i tri prodavnice.
2. Od toga broja, stalno se živi u 327 kuća (Vidovice 290; Jenjić 37)
3. U 86 blagoslovljenih kuća se ne živi stalno (Vidovice 84; Jenjić 2).
4. Ove godine nije blagoslovljeno 42 kuća koje su blagoslovljene prošle (Vidovice 40, Jenjić 2)
5. Ove godine je blagoslovljeno 26 kuća koje nisu prošle godine (Vidovice 25; Jenjić 1).
6. Ove godine ukupno nije blagoslovljeno 19 kuća čiji vlasnici stalno žive tu. (Vidovice 17, Jenjić 2).
III. OSOBE
1. U obiteljima, 86 kuća iz točke II.3., koje ne žive stalno u Vidovicama, ima oko 360 osoba. Od njih 360, oko 30 osoba je češće u Vidovicama, nego samo za blagdane.
2. U 327 kuća u kojima netko stalno živi, kao i one koje nisu blagoslovljene a u njima se stalno živi ima _____ osoba.
3. Po članovima obitelj: Sa jednim članom 132; Sa dva člana 106... Sa više od pet članova 14.
4. Po godištima: 1920 i neko: 5; 1930: 60; 1940: 128; 1950: 112; 1960: 136; 1970: 110…
5. U župi ima 90 neoženjenih ili neudatih starijih od 35 god!!!
6. Najstarija naša župljanka je Mara Maršić, rođena 1924. Prosječna starost u župi je oko 47 godina.
IV. PODACI ZA SVE GODINE (2010-2017)
1. 57 kuća se više ne blagoslivlja zato što je vlasnik umro ili odselio (Vidovice 51; Jenjić 6).
2. Najmanje jedanput u zadnjih 7 godina blagoslovljeno je 563 kuće (Vidovice 513, Jenjić 50).
3. Samo jedan ili dva puta puta (ali ne u zadnje tri godine). blagoslovljeno je 49 kuća (Vidovice 46, Jenjić 3).
4. Svake godine su blagoslovljene 324 kuće (Vidovice 285, Jenjić 39). Od toga, 24 kuća je onih koji ne žive stalno tu. Dakle, u župi je svih godina blagoslovljeno 300 kuća onih koji žive tu i 24 onih koji ne žive stalno!
5. U Župi je oko 130 kuća onih koji ne blagoslivljaju. Od toga 50 obnovljenih, 60 neobnovljenih i 20 je u pitanju institucija ili druga nekretnina. Od tih 110 kuća i obitelji, oko 30 obitelji je uspostavilo nekakav kontakt sa župnikom. Kontakt u smislu da su došli u župni ured, dali dar ili se samo javili ili sl. (Slučajni susreti nisu zabilježeni). Oko 80 obitelji nije uspostavilo takav kontakt.

sajo je napisao/la:Zupa Zenica podaci sa njihove stranice krsteni/umrli 2017 godine 10/65
Stavljaj linkove ovdje.sajo je napisao/la:Suho polje Kupres krstenih 8 umrlo 6
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant
Objavljene župe:
Barlovci (Banja Luka)
Potočani (Odžak)
Tolisa (Donja Mahala, Tolisa, Matici, Kostrč, Ugljara [Orašje])
Vidovice (Orašje)
Modriča
Garevac (Modriča)
Dolac (Travnik) - stariji podatak
Ovčarevo (Travnik)
Vitez
Stup (Sarajevo)
Prozor
Rumboci (Prozor)
Ante Gračac (Prozor)
Rama-Šćit (Prozor)
Uzdol (Prozor)
Doljani (Jablanica)
Blagaj-Buna (Mostar)
Svetog Luke (Ilići [Mostar])
Svetog Marka (Cim [Mostar])
Svetog Ivana Evangelista (Centar-Zalik [Mostar])
Svetog Mateja (Rudnik, Rastani, Vihovici, Orlac [Mostar])
Drežnica (Gornja i Donja Drežnica, Perutac, Grabovica, Ćopi, Vrdi [Mostar]) - stariji podatak
Stolac
Suho Polje (Kupres)
Podhum (Hlivno)
Međugorje (Čitluk)
Kočerin (Široki Brijeg)
Grude
Gorica Sovići (Grude)
Drinovci (Grude)
Tihaljina (Grude)
Ledinac (Grude)
Ružići Cerov (Grude)
Dolac (Grude)
Barlovci (Banja Luka)
Potočani (Odžak)
Tolisa (Donja Mahala, Tolisa, Matici, Kostrč, Ugljara [Orašje])
Vidovice (Orašje)
Modriča
Garevac (Modriča)
Dolac (Travnik) - stariji podatak
Ovčarevo (Travnik)
Vitez
Stup (Sarajevo)
Prozor
Rumboci (Prozor)
Ante Gračac (Prozor)
Rama-Šćit (Prozor)
Uzdol (Prozor)
Doljani (Jablanica)
Blagaj-Buna (Mostar)
Svetog Luke (Ilići [Mostar])
Svetog Marka (Cim [Mostar])
Svetog Ivana Evangelista (Centar-Zalik [Mostar])
Svetog Mateja (Rudnik, Rastani, Vihovici, Orlac [Mostar])
Drežnica (Gornja i Donja Drežnica, Perutac, Grabovica, Ćopi, Vrdi [Mostar]) - stariji podatak
Stolac
Suho Polje (Kupres)
Podhum (Hlivno)
Međugorje (Čitluk)
Kočerin (Široki Brijeg)
Grude
Gorica Sovići (Grude)
Drinovci (Grude)
Tihaljina (Grude)
Ledinac (Grude)
Ružići Cerov (Grude)
Dolac (Grude)
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant
Ova župa Vidovice je koliko vidim manja župa u Posavini. Koliko je imala 2016., a koliko 2017. vjernika ukupno ?
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
- Mehmed beg Catic
- Član
edinmaslic je napisao/la:Meni nije žao katolika ni u Bosanskoj Posavini.Nije,jer oni jako dobro znaju da su ih hercegovci izdali zarad stvaranje Herceg Srpske a opet ćute i ne pišaju se po grobu Mate Bobana.Čast izuzetcima ali većina ih i u Posavini živi u mržnji prema Bošnjacima.Kad većina tuzlanskih Hrvata mrzi Bosnu i Bošnjake,a Bošnjaci ih u ratu sačuvali kud ćeš dalje.
Nego,ima li šanse da mi nekad postanemo većina u Posavskom kantonu i da onda putem referenduma i volje većina naroda Posavski kanton priključimo Tuzlanskom kantonu ? Naravno i Brčko distrikt priključiti gdje pripada,Tuzlanskom kantonu,kao i općine Vukosavlje i Osmaci.
I za ostatak ekipe koja se bavi prikupljanjem i analizom podataka svaka cast
Tražim od vas kad se rasformira ova brigada, kad vi svi borci budete na svojim radnim mjestima, da se isto ovako družite, poštujete i uvažavate. Samo tako ćemo biti skupa svi zajedno! JER JE I POSLIJE RATA RAT!” Brigadni general Izet Nanić
Brate, ima ti i ova mjesta. Ali opet ja smatram da nisu svi isti. Npr., onog fratra što sam gledao na TV-u, mislim da je on to govorio iz duše, jer je pričao staloženo, opušteno. Neću da budem naivan, ali opet sa druge strane neću ni da sve stavljam u isti koš. Makar 1 % ljudi se razlikuje od većine.edinmaslic je napisao/la:Meni nije žao katolika ni u Bosanskoj Posavini.Nije,jer oni jako dobro znaju da su ih hercegovci izdali zarad stvaranje Herceg Srpske a opet ćute i ne pišaju se po grobu Mate Bobana.Čast izuzetcima ali većina ih i u Posavini živi u mržnji prema Bošnjacima.Kad većina tuzlanskih Hrvata mrzi Bosnu i Bošnjake,a Bošnjaci ih u ratu sačuvali kud ćeš dalje.
Nego,ima li šanse da mi nekad postanemo većina u Posavskom kantonu i da onda putem referenduma i volje većina naroda Posavski kanton priključimo Tuzlanskom kantonu ? Naravno i Brčko distrikt priključiti gdje pripada,Tuzlanskom kantonu,kao i općine Vukosavlje i Osmaci.
2016:824amkos je napisao/la:Ova župa Vidovice je koliko vidim manja župa u Posavini. Koliko je imala 2016., a koliko 2017. vjernika ukupno ?
2017 NE ZNAM.Nisu preciznije napisali,iako su napisali da imaju veoma malo mladjeg stanovnistva.
Kako nema nista za zupu Livno

- Mehmed beg Catic
- Član
Na zalost @edin je u pravu , pa cak i ti iz Posavine. Siguran sam da npr da se sada glasa u Brckom da li da distrikt pripadne Federaciji ili genocidnoj da bi sokci glasali za genocidnu. Ne zato sto ih u Brckom vise vole, mozda i toga ima ali bi sigurno pratili instrukcije Gruda a oni bi opet pratili instrukcije Laktasa.amkos je napisao/la:Brate, ima ti i ova mjesta. Ali opet ja smatram da nisu svi isti. Npr., onog fratra što sam gledao na TV-u, mislim da je on to govorio iz duše, jer je pričao staloženo, opušteno. Neću da budem naivan, ali opet sa druge strane neću ni da sve stavljam u isti koš. Makar 1 % ljudi se razlikuje od većine.edinmaslic je napisao/la:Meni nije žao katolika ni u Bosanskoj Posavini.Nije,jer oni jako dobro znaju da su ih hercegovci izdali zarad stvaranje Herceg Srpske a opet ćute i ne pišaju se po grobu Mate Bobana.Čast izuzetcima ali većina ih i u Posavini živi u mržnji prema Bošnjacima.Kad većina tuzlanskih Hrvata mrzi Bosnu i Bošnjake,a Bošnjaci ih u ratu sačuvali kud ćeš dalje.
Tako da misljenje pojedinaca ne igra neku veliku ulogu, to je tako i mi treba da shvatimo da su nama kao grupa sokci od Posavine do Neuma neprijatelji jer se oni tako ponasaju a ne zato jer mi to zelimo.
Tražim od vas kad se rasformira ova brigada, kad vi svi borci budete na svojim radnim mjestima, da se isto ovako družite, poštujete i uvažavate. Samo tako ćemo biti skupa svi zajedno! JER JE I POSLIJE RATA RAT!” Brigadni general Izet Nanić
- edinmaslic
- Član
To što 1 % katolika Bosanske Posavine ne bi danas sutra ubijalo Bošnjake zarad stvaranja "HRHB" nama ništa ne znači.Da ih ima pola čestitih u redu,ne bi bili genocidni,ali nema.Latini nas mrze kao i Vlasi.Jednako te mrzi Srbo katolik iz Par sela kod Tuzle kao i onaj monstrum iz Duvna ili Posušja.Okanite se više te priče,"nisu svi ist"i,a primjer nam tih 1 %.Šta sa onih 99 % ?amkos je napisao/la:Brate, ima ti i ova mjesta. Ali opet ja smatram da nisu svi isti. Npr., onog fratra što sam gledao na TV-u, mislim da je on to govorio iz duše, jer je pričao staloženo, opušteno. Neću da budem naivan, ali opet sa druge strane neću ni da sve stavljam u isti koš. Makar 1 % ljudi se razlikuje od većine.edinmaslic je napisao/la:Meni nije žao katolika ni u Bosanskoj Posavini.Nije,jer oni jako dobro znaju da su ih hercegovci izdali zarad stvaranje Herceg Srpske a opet ćute i ne pišaju se po grobu Mate Bobana.Čast izuzetcima ali većina ih i u Posavini živi u mržnji prema Bošnjacima.Kad većina tuzlanskih Hrvata mrzi Bosnu i Bošnjake,a Bošnjaci ih u ratu sačuvali kud ćeš dalje.
Drzite se teme.Samo podatci ako moze

Sela Vidovice i Jenjić(podjeleno izmedju entiteta). Neznam broj vjernika al na popisu 2013. godine je bilo cca. 1700 Hrvata u ova dva naselja.amkos je napisao/la:Ova župa Vidovice je koliko vidim manja župa u Posavini. Koliko je imala 2016., a koliko 2017. vjernika ukupno ?
Cijeli ovaj kraj istocno od Orasja je bio sav potopljen tokom poplava u 2014. godini.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... N00_B6.jpg
STATISTIKA ŽUPE SUHO POLJE ZA 2017. GODINUJack je napisao/la:http://www.zupasuhopoljekupres.com/?go= ... 1515046809
http://www.zlosela.com/2018/01/koliko-n ... -suho.html
Bila je ta zupa Suho Polje,Pogledaj spisak Zmaja koje su zupe bile

Da, ali ovdje ima malo više podataka i imaju ove tabele, malo je sređenija statistika.Jack je napisao/la:Bila je ta zupa Suho Polje,Pogledaj spisak Zmaja koje su zupe bile
takodje zanimljiva studija: https://issuu.com/prsten/docs/__asopis_prsten_br._17/18
1/3 svih iseljenih Hrvata na Zapad je iz BiH
1/3 svih iseljenih Hrvata na Zapad je iz BiH
Ja,ali evo procitah vijest da u osnovnoj skoli Bijela.Najveca katolicka skola u Brcko distriktu.Broj ucenika je u 18 mjeseci pao s 375 na 255 u osnovnoj skoli.Ovo je udarno jer to znaci da najveca iselljavanja ce biti ove godine na podrucju Bosanske Posavine.Sela Vidovice i Jenjić(podjeleno izmedju entiteta). Neznam broj vjernika al na popisu 2013. godine je bilo cca. 1700 Hrvata u ova dva naselja.
Popis je izlaziran.Svak je mogao da dodje i prijavi se.Nema realnost ako gledas druge cifre poput broja ucenika.Jednostavno nije tako