Podaci katoličke crkve
Re: Podaci katolicke crkve
Hvala na angazovanju oko podataka.Mislim da jos nista nije sigurno hoce li biti velik pad ili ne.Vjerujem sigurno da ce biti pad od cirka 10 000+.I da ce krajem 2017 biti ispod 380 000 katolika.Onog dana kad taj broj padne na ispod 350 000.To ce biti masovno.Hoce li katolici i dalje imati velike padove poslije tog.To vise i nije vazno.S cirka 300 000 homogeno povezanih Hrvata u Bosni i 50 000 u enklavama.Oni nemaju nikakve sanse za bilo kakav uspjeh.To i oni znaju,pa prijete oko izbornog zakona danas.Pogledao sam cifre za proslu godinu.Katolici su cinili tek 9,9% vjencanih prosle godine.
Mozda sam pogrijesio za zupu Suho Polje.Posebno ako ima vise zupa Suho Polje tog imena,ali pobogu i taj podatak sto sam ga dao je katastrofalan
Po meni zupe Livno,Bugojno,Kresevo,Vitez,Siroki Brijeg i Posusje ce nam reci kakvo je stanje kod katolika.Takodjer katolici padaju u Hercegovini tamo gdje su i vecina.Pogledajte zupu Stolac.Imaju 190 katolika manje u odnosu na proslu godinu.S ispod 350 000 katolika,vojno i demografski,katolici ne mogu da se uvezu u neke jace sire akcije.Posebno po Srednjoj Bosni gdje svake godine sanse da nesto urade su mininalne.Ostaje im da oko Mostara crtaju brda u sahare,da lijepe plakate po Duvnu,To im je kazem najveci domet
Mozda kad bi se Usora saznala.Ili Zepce jos.Ali,dobro
Mozda sam pogrijesio za zupu Suho Polje.Posebno ako ima vise zupa Suho Polje tog imena,ali pobogu i taj podatak sto sam ga dao je katastrofalan
Po meni zupe Livno,Bugojno,Kresevo,Vitez,Siroki Brijeg i Posusje ce nam reci kakvo je stanje kod katolika.Takodjer katolici padaju u Hercegovini tamo gdje su i vecina.Pogledajte zupu Stolac.Imaju 190 katolika manje u odnosu na proslu godinu.S ispod 350 000 katolika,vojno i demografski,katolici ne mogu da se uvezu u neke jace sire akcije.Posebno po Srednjoj Bosni gdje svake godine sanse da nesto urade su mininalne.Ostaje im da oko Mostara crtaju brda u sahare,da lijepe plakate po Duvnu,To im je kazem najveci domet
Mozda kad bi se Usora saznala.Ili Zepce jos.Ali,dobro
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

https://www.medjugorje-info.com/hr/medj ... 017-godinu
Ovo me ne cudi.Katolici Citluka su uvijek bili vitalni
Kod mene nije tim gore za podatke.Pa ubacujem i vitalne zupe
Ovo me ne cudi.Katolici Citluka su uvijek bili vitalni
Kod mene nije tim gore za podatke.Pa ubacujem i vitalne zupe

Slažem se. Za kompletnu sliku treba gledati na više strana.Katolički popis neće nam davati uvijek baš tačne brojke - nego ćemo morati gledati i broj živorođenih Hrvata, kao i vitalni index (ko što su uradili oni na Stavu u nedavnoj analizi) da bi vidjeli kompletnu sliku.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Župa sv. Ante, ŽepčeMozda kad bi se Usora saznala.Ili Zepce jos.Ali,dobro
https://hr-hr.facebook.com/%C5%BDupa-sv ... 146865520/• Budući još nismo završili blagoslov obitelji, statistiku naše župe moći će te čuti iduće nedjelje.
Nije vazno.Bit ce ovih dana
Gledam one podatke za Banja Luku i zao mi je katolika tamo,jer ih vode kreteni.Posebno ovi Barlovci.Dragocaj je nekad bilo bogato katolicko selo na Prijedorskoj cesti uz sam ulaz prema Banja Luci.Fabrika trikotaze.Danas mozes prstom da izbrojis katolike u Dragocaju,a naseljeni su sumski vlasi s Grmeca.Ili malo Brisevo gdje popisana 4 Hrvata zadnjeg popisa,a pouzdano znam da samo 1 pustinjak tamo zivi.Ali,haj,Sta ja znam oko tog.Nekako mi pravo muka bude kad gledam ove podatke za katolike tih krajeva ili kad mi se nadje naprimjer Prijedor,jer su ljudi temeljno poklani ili protjerani,nesto poput mene.
Sve mi se nekako oci smiju kad vidim opet pad katolika iz naprimjer Gruda.Cuj bolje od maslenice i Kozaracke kvrguse,bureka ispod saca i bilo cega.Zupa Grude umire.A sve nekako mi toplo.Smjeskam se zadovoljno
Ne cini me sretnim toliko sto katolici nestaju iz Tuzle ili Sarajeva,jer to je realnost.Ekonomska posebno.Ali kad viidm pad u Grudama ili ako bude srece u Zepcu.A to je vec nesto
Stolac mi se cini da je nekako dobro pukao.Jedna zupa ima toliki minus,vidi pod zupa Stolac.Dok u Prozoru cijela opcina imaju tek -80 tak katolika.Sto znaci realno da su na podrucju Prozora veoma dobro prosli.A onda vidis Tolisu koja ima -380 katolika ili -280 katolika.A ima jos zupa na podrucju opcine Orasje.Onda vidis da ce najveci minus ove godine popiti katolici Orasja.A ko zna,mozda i Zenice jer tamo je slika vitalne statistike katastrofalna
Zupa Livno ce nam reci tacnije podatke ovdje,kad dodju podatci iz te zupe
Gledam one podatke za Banja Luku i zao mi je katolika tamo,jer ih vode kreteni.Posebno ovi Barlovci.Dragocaj je nekad bilo bogato katolicko selo na Prijedorskoj cesti uz sam ulaz prema Banja Luci.Fabrika trikotaze.Danas mozes prstom da izbrojis katolike u Dragocaju,a naseljeni su sumski vlasi s Grmeca.Ili malo Brisevo gdje popisana 4 Hrvata zadnjeg popisa,a pouzdano znam da samo 1 pustinjak tamo zivi.Ali,haj,Sta ja znam oko tog.Nekako mi pravo muka bude kad gledam ove podatke za katolike tih krajeva ili kad mi se nadje naprimjer Prijedor,jer su ljudi temeljno poklani ili protjerani,nesto poput mene.
Sve mi se nekako oci smiju kad vidim opet pad katolika iz naprimjer Gruda.Cuj bolje od maslenice i Kozaracke kvrguse,bureka ispod saca i bilo cega.Zupa Grude umire.A sve nekako mi toplo.Smjeskam se zadovoljno
Ne cini me sretnim toliko sto katolici nestaju iz Tuzle ili Sarajeva,jer to je realnost.Ekonomska posebno.Ali kad viidm pad u Grudama ili ako bude srece u Zepcu.A to je vec nesto
Stolac mi se cini da je nekako dobro pukao.Jedna zupa ima toliki minus,vidi pod zupa Stolac.Dok u Prozoru cijela opcina imaju tek -80 tak katolika.Sto znaci realno da su na podrucju Prozora veoma dobro prosli.A onda vidis Tolisu koja ima -380 katolika ili -280 katolika.A ima jos zupa na podrucju opcine Orasje.Onda vidis da ce najveci minus ove godine popiti katolici Orasja.A ko zna,mozda i Zenice jer tamo je slika vitalne statistike katastrofalna

Odzak, Zepce i Stolac su naj vasnije opstine u iducim godinama sta se nas i Ustase tice. Da za 2 ili 6 godina preuzemo vlast na primer u Zepce pala bih i Usora. Ako u Stocu jos Prevent dobro uspije bit ce i to nas za koju godinu. Tako pada jedna za drugom i druga se pocima glimat kao domine. Tako je i ona Banana oko Fojnice jedna za drugum.
- BosnjackaHercegovina
- Član
Pa zar nisi ni malo zabrinut da Kardinal Peric (koji vec godinama dalje ofrlje podatke u Mostaru) takoder nece lazirati podatke i u Grudama?Jack je napisao/la:Nije vazno.Bit ce ovih dana
Meni je logicno da ako to on radi u Mostaru, da ce raditi i po Zapadnoj Hercegovini, cim im broj pocne opadati.
Samo BiH.
STATISTIKA ŽUPE VITEZ ZA 2017. GODINU
Kao i svake godine na svetkovinu Marije Bogorodice, na Novu godinu, izneseni su statistički podatci župe Vitez za 2017. godinu.
Krštenih u 2017. godini je 148 djece.
Od toga je 88 muških i 60 ženskih.
35 djece živi izvan župe.
Vitez - 35; Šantići - 13; Stara Bila - 8; Mali Mošunj - 7; Gornja Večerska - 6; Jardol - 6; Gačice - 5; Rijeka - 5; Dubravica - 4; Marosi - 4; Krčevine - 3; Kruščica - 3; Nadioci - 3; Divjak - 2; Donja Večerska - 2; Novo naselje - 2; Brizjak - 1; Kamenjače - 1; Očice - 1; Topala - 1; Veliki Mošunj - 1.
Usporedba s prethodnim godinama:
2016. godine je kršteno 130 djece; 2015. je kršteno 127, a 2014. je kršteno 141 dijete.
Vjenčanih u 2017. godini je 66 para.
22 para žive u župi, a 44 para izvan župe.
Iz župe Vitez 31 djevojka se udala.
2016. godine se vjenčalo 65 para; 2015. 72 para, a 2014. se vjenčalo 66 para.
Umrlih u 2017. godini je 116.
Od toga je 50 muških, a 66 ženskih.
Od njih 116, 4 je ukopano u inozemstvu.
Kruščica - 17; Nebašce - 13; Topala - 12; Dubravica - 11; Gradsko groblje - 11; Krčevine - 10; Kraljevica - 7; Rijeka - 6; Zvizda na Počulici - 6; Gornja Večerska - 5; Zabilje - 5; Jardol (staro groblje) - 4; Donja Večerska - 3; Jardol (novo groblje) - 3; Mošunj (staro groblje) - 1; Prahulje - 1.
U 2016. godini umrlo je njih 130; 2015. 107, a 2014. je bilo 116 umrlih.
U 2017. godini svećenici župe Vitez su obišli 896 bolesnika. Podijeljeni su im sakramenti svete ispovijedi, pričešćeni i pomazani.
Župni ured izdao je 595 dokumenata.
Prva sveta pričest u župi Vitez bit će 6. svibnja, a krizma 12. svibnja (subota u 11 sati).
148 krstenih
116 umrlih
S tim da 4 umrlih je umrlo u inostranstvu
Od 148 krstenih,njih cak 35 nije iz zupe Vitez.Koja obuhvaca bas cijelu opcinu Vitez.Znaci nisu iz opcine Vitez sto je masovno
Kao i svake godine na svetkovinu Marije Bogorodice, na Novu godinu, izneseni su statistički podatci župe Vitez za 2017. godinu.
Krštenih u 2017. godini je 148 djece.
Od toga je 88 muških i 60 ženskih.
35 djece živi izvan župe.
Vitez - 35; Šantići - 13; Stara Bila - 8; Mali Mošunj - 7; Gornja Večerska - 6; Jardol - 6; Gačice - 5; Rijeka - 5; Dubravica - 4; Marosi - 4; Krčevine - 3; Kruščica - 3; Nadioci - 3; Divjak - 2; Donja Večerska - 2; Novo naselje - 2; Brizjak - 1; Kamenjače - 1; Očice - 1; Topala - 1; Veliki Mošunj - 1.
2016. godine je kršteno 130 djece; 2015. je kršteno 127, a 2014. je kršteno 141 dijete.
Vjenčanih u 2017. godini je 66 para.
22 para žive u župi, a 44 para izvan župe.
Iz župe Vitez 31 djevojka se udala.
2016. godine se vjenčalo 65 para; 2015. 72 para, a 2014. se vjenčalo 66 para.
Umrlih u 2017. godini je 116.
Od toga je 50 muških, a 66 ženskih.
Od njih 116, 4 je ukopano u inozemstvu.
Kruščica - 17; Nebašce - 13; Topala - 12; Dubravica - 11; Gradsko groblje - 11; Krčevine - 10; Kraljevica - 7; Rijeka - 6; Zvizda na Počulici - 6; Gornja Večerska - 5; Zabilje - 5; Jardol (staro groblje) - 4; Donja Večerska - 3; Jardol (novo groblje) - 3; Mošunj (staro groblje) - 1; Prahulje - 1.
U 2016. godini umrlo je njih 130; 2015. 107, a 2014. je bilo 116 umrlih.
U 2017. godini svećenici župe Vitez su obišli 896 bolesnika. Podijeljeni su im sakramenti svete ispovijedi, pričešćeni i pomazani.
Župni ured izdao je 595 dokumenata.
Prva sveta pričest u župi Vitez bit će 6. svibnja, a krizma 12. svibnja (subota u 11 sati).
148 krstenih
116 umrlih
S tim da 4 umrlih je umrlo u inostranstvu
Od 148 krstenih,njih cak 35 nije iz zupe Vitez.Koja obuhvaca bas cijelu opcinu Vitez.Znaci nisu iz opcine Vitez sto je masovno

Statistički podaci župe Stup za 2017.
http://zupastup.com/statisticki-podaci- ... p-za-2017/Nakon završenog božićnog blagoslova obitelji te uvidom u Maticu krštenih, vjenčanih i umrlih župe Stup statistički podaci za 2017. su sljedeći. Župa broji ukupno 910 obitelji koje imaju 2228 članova. U prošloj građanskoj godini imali smo ukupno 18 krštenja, 3 vjenčanja, a 40 naših župljana je preminulo. Od tog broja preminulih čak 31 ih nije opremljeno sv. sakramentima (ispovijed, pričest i bolesničko pomazanje).
U odnosu na prošlu 2016. godinu imamo 24 obitelji manje te 93 vjernika.
U odnosu na 2016. imali samo manji broj krštenja (- 6), manji broj vjenčanja (-5) te veći broj sprovoda (+ 4), ali veći broj prvopričesnika (+ 6). Krizmanika je bilo 31.
Statistika 2016. 2017.
Broj vjernika 2 321 2228
Broj obitelji 934 910
Broj krštenih 24 18
Broj vjenčanih 8 3
Broj prvopričesnika 10 16
Broj krizmanika – 31
Broj umrlih 36 40
Nije on kardinal, kardinal je Puljić a Perić je biskup. Trebamo znati baratati pojmovima.Pa zar nisi ni malo zabrinut da Kardinal Peric
Hrvatska općina Stup

Doticni 3 mjeseca pred penziju mora predati otkaz u Rimu.To mora biti krajem ove godine.I Papa ce novog kardinala tamo poslati.Otud su skutori u panici.Makar oni s 2 grama mozga koji znaju prilike o tome.Bili su podatci za cijelu opcinu Grude i tamo su negativni.Pa sad sumnjam da ce im broj tamo rastiPa zar nisi ni malo zabrinut da Kardinal Peric (koji vec godinama dalje ofrlje podatke u Mostaru) takoder nece lazirati podatke i u Grudama?

amkos je napisao/la:Statistički podaci župe Stup za 2017.
http://zupastup.com/statisticki-podaci- ... p-za-2017/Nakon završenog božićnog blagoslova obitelji te uvidom u Maticu krštenih, vjenčanih i umrlih župe Stup statistički podaci za 2017. su sljedeći. Župa broji ukupno 910 obitelji koje imaju 2228 članova. U prošloj građanskoj godini imali smo ukupno 18 krštenja, 3 vjenčanja, a 40 naših župljana je preminulo. Od tog broja preminulih čak 31 ih nije opremljeno sv. sakramentima (ispovijed, pričest i bolesničko pomazanje).
U odnosu na prošlu 2016. godinu imamo 24 obitelji manje te 93 vjernika.
U odnosu na 2016. imali samo manji broj krštenja (- 6), manji broj vjenčanja (-5) te veći broj sprovoda (+ 4), ali veći broj prvopričesnika (+ 6). Krizmanika je bilo 31.
Statistika 2016. 2017.
Broj vjernika 2 321 2228
Broj obitelji 934 910
Broj krštenih 24 18
Broj vjenčanih 8 3
Broj prvopričesnika 10 16
Broj krizmanika – 31
Broj umrlih 36 40
Godina popisa Broj katolika
1855. 1 016
1864. 1 191
1870. 1 571
1877. 1 557
1844. 2 842
1910. 1 597
1923. 2 452
1931. 3 674
1937. 3 980
1959. 4 850
1973. 7 300
1991. 10 930
2001. 2 386
2015. 2 460
2016. 2 321
Tekst napisan prema knjizi: Vrhbosanska nadbiskupija početkom trećeg tisućljeća, Nadbiskupski ordinarijat vrhbosanski, BiH, 2004.
http://zupastup.com/statistika/
Kako su dobro stajali u župi Stup 1991. godine. Da ih je danas tamo ovoliko mogli su haman imati svoju općinu. Ovako priroda i iseljavanje čine svoje.
Meni je žao ovih katolika iz Posavine. Nekidan sam gledao jednu stariju emisiju o katolicima Posavine, emisija snimana negdje 2008., 2009. godine. Ali kako ovaj jedan fratar, franjevac lijepo priča o Bosni, o ljudima u Bosni, njenoj prirodi, rijekama itd. Ma milina ga slušati.
Čak mislim da je u pravu, i tada je on govorio da podržava iseljavanje ljudi ako će im biti bolje i ako će imati posao i ako će raditi, učiti, usavršavati se. Ali ne iseljavanje pod svaku cijenu. Također reče pod uslovom da nikad ne zaborave svoj kraj, svoje rodno mjesto itd. Da ne budu kao iščupani korijen. Fina emisija, traje oko 45 minuta. Mislim da je ovaj čovjek što je ovo pričao i umro par godina poslije ove emisije, nažalost. Pokoj mu duši.

Čak mislim da je u pravu, i tada je on govorio da podržava iseljavanje ljudi ako će im biti bolje i ako će imati posao i ako će raditi, učiti, usavršavati se. Ali ne iseljavanje pod svaku cijenu. Također reče pod uslovom da nikad ne zaborave svoj kraj, svoje rodno mjesto itd. Da ne budu kao iščupani korijen. Fina emisija, traje oko 45 minuta. Mislim da je ovaj čovjek što je ovo pričao i umro par godina poslije ove emisije, nažalost. Pokoj mu duši.
Zadnja izmjena: amkos, dana/u 08 jan 2018 15:31, ukupno mijenjano 1 put.

Ovo je Travnik
104 katolika manje

Kakvo je stanje u župi Vitez sa ukupnim brojem vjernika i poređenje sa prošlom godinom ?
Znači župe Podhum kod Livna, župa Ovcarevo kod Travnika i zupa Stup u Sarajevu imaju minus od oko 300 vjernika u odnosu na 2016. !!
Znači župe Podhum kod Livna, župa Ovcarevo kod Travnika i zupa Stup u Sarajevu imaju minus od oko 300 vjernika u odnosu na 2016. !!
Vitez je pozitivan,.ali nema tamo neke konkretne cifre.Zupa Stolac ima cirka 200 manje katolika u odnosu na proslu godinu
Zupa Tolisa oko 380 manje katolika

Znači ovih 5 župa + župa Prozor = manje oko 960 katolika, skoro 1000. Nije malo.Jack je napisao/la:Vitez je pozitivan,.ali nema tamo neke konkretne cifre.Zupa Stolac ima cirka 200 manje katolika u odnosu na proslu godinu
Župe Fojnica, Gornji Vakuf će vjerovatno biti krajem januara. Ostale možemo uskoro očekivati.
To je pad od cirka 6%
Moji podatci kazu da je zupa Ovcarevo imala 1642 katolika krajem 2016.A kod njih zupa je imala 1611 katolika.Ove godine imaju 1507 katolika.Sto je 135 katolika manje.Zvanicna statistika je rekla da ova zupa ima 1642 katolika a ne 1611.Sto znaci da su i ovdje malo lagali s brojkom i tih 30 tak naknadno upisali
Interesantno za Travnik
Opcina Travnik cine zupe
Ovcarevo
Nova Bila.Najveci dio
Podkraj
Travnik
Turbe
Koricani
Guca Gora
Dolac
Brajkovici
Pad u Travnickoj opcini od cirka 200-400 bi bio idealan za nas.To bi znacilo da krajem ove ili krajem iduce godine.Prvi put na podrucju opcine Travnik broj katolika bi pao na ispod 10 000.
Moji podatci kazu da je zupa Ovcarevo imala 1642 katolika krajem 2016.A kod njih zupa je imala 1611 katolika.Ove godine imaju 1507 katolika.Sto je 135 katolika manje.Zvanicna statistika je rekla da ova zupa ima 1642 katolika a ne 1611.Sto znaci da su i ovdje malo lagali s brojkom i tih 30 tak naknadno upisali
Interesantno za Travnik
Opcina Travnik cine zupe
Ovcarevo
Nova Bila.Najveci dio
Podkraj
Travnik
Turbe
Koricani
Guca Gora
Dolac
Brajkovici
Pad u Travnickoj opcini od cirka 200-400 bi bio idealan za nas.To bi znacilo da krajem ove ili krajem iduce godine.Prvi put na podrucju opcine Travnik broj katolika bi pao na ispod 10 000.

- edinmaslic
- Član
Meni nije žao katolika ni u Bosanskoj Posavini.Nije,jer oni jako dobro znaju da su ih hercegovci izdali zarad stvaranje Herceg Srpske a opet ćute i ne pišaju se po grobu Mate Bobana.Čast izuzetcima ali većina ih i u Posavini živi u mržnji prema Bošnjacima.Kad većina tuzlanskih Hrvata mrzi Bosnu i Bošnjake,a Bošnjaci ih u ratu sačuvali kud ćeš dalje.
Nego,ima li šanse da mi nekad postanemo većina u Posavskom kantonu i da onda putem referenduma i volje većina naroda Posavski kanton priključimo Tuzlanskom kantonu ? Naravno i Brčko distrikt priključiti gdje pripada,Tuzlanskom kantonu,kao i općine Vukosavlje i Osmaci.
Nego,ima li šanse da mi nekad postanemo većina u Posavskom kantonu i da onda putem referenduma i volje većina naroda Posavski kanton priključimo Tuzlanskom kantonu ? Naravno i Brčko distrikt priključiti gdje pripada,Tuzlanskom kantonu,kao i općine Vukosavlje i Osmaci.