☑ Pravila foruma i savjeti

Vitalna statistika BiH

amkos
Član

Re: Vitalna statistika BiH

Post Postao/la amkos » 11 sep 2017 15:43

PRIČA KROZ DVOJE HRVATA

Hrvati Bosanskog Petrovca: Ostalo nas je 26, živimo jednako loše kao i svi ostali

https://m.vecernji.ba/vijesti/hrvati-bo ... li-1193607
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 11 sep 2017 15:48

Ako su Bosnjaci većina živorođenih medju Nepoznatim, ko je većina umrlih medju Nepoznatim ?

Dexter
Član

Post Postao/la Dexter » 11 sep 2017 15:52

amkos je napisao/la:Ako su Bosnjaci većina Nepoznatih, ko je većina umrlih medju Nepoznatim ?
Pa Bošnjaci, logično, sto bi Čombe reko :respekt:
Jel ti nas zajebavas ovde Amkose :mrgreen:
Ima Bosne, beglerbeže i Bošnjaka u njoj! Bili su prije vas i ako Bog da, biti će i poslije vas!

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 11 sep 2017 15:56

Dexter je napisao/la:
amkos je napisao/la:Ako su Bosnjaci većina Nepoznatih, ko je većina umrlih medju Nepoznatim ?
Ne vjerujem ja baš u ove podatke pa treba sve ispitati kao Djido Mova.

Srbi govore da su oni većina živorođenih medju Nepoznatim i Ostalim ?! :what:

Dexter
Član

Post Postao/la Dexter » 11 sep 2017 16:43

amkos je napisao/la:
Dexter je napisao/la:
Ne vjerujem ja baš u ove podatke pa treba sve ispitati kao Djido Mova.

Srbi govore da su oni većina živorođenih medju Nepoznatim i Ostalim ?! :what:
Ma ja srba i rusa dvesta miliona :lolcina:

Salu nastranu. Ta tvoja taktika sabiranja razlicitih informacija ne pije vode. Ako malo razmislis samo ce ti se kazat.
Ima Bosne, beglerbeže i Bošnjaka u njoj! Bili su prije vas i ako Bog da, biti će i poslije vas!

James
Novi kolač

Post Postao/la James » 11 sep 2017 17:09

Iako nemamo nikakve podatke o rodjenima i umrlim osobama u RS po nacionalnosti, a da se to vidi po opstinama, ono stose primjeti je da ako posmatramo Bosnjake prema vitalnosti u opstinama mogla bi se napraviti ovakva neka generalizacija:
-Najvitalnije opstine su one u kojima Bosnjaci cine veliki udio stanovnistva, pogotovo ruralnog (Srebrenica, Vukosavlje...),
Zatim slijede opstine u kojima ne cine bas toliki udio, ali je povratnicko stanovnistvo uglavnom ruralno (Prijedor, Zvornik, Teslic, Doboj...),
Zatim neke miks opstine sa odredjenim udjelom i ruralnog i urbanog stanovnistva (Bijeljina, Gradiska...),
Zatim opstine gdje su Bosnjaci uglavnom urbano stanovnistvo (opste je poznato da je povratak u grad daleko slabiji nego u sela), a to su opstine poput Dervente, Broda, Samca...
zasigurno najlosije stoje opstine Istocne Hercegovine, gdje je povratak jednostavno isuvise slab, zatim ovaj kraj Foca, Visegrad, Rogatica i na kraju Banja Luka (gdje se jednostavno povecava udio Srba, tu je i uticaj asimilacije i slicno)

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 11 sep 2017 17:11

Drina je napisao/la:Bosnjaci : 493/788
Vlasi : 8562/11510
Srbokatolici : 22/264
Svi ostali + Nepoznati : 397/1408

Bosnjaci vs Vlasi : prvo dijete - drugo – trece - cetvrto - peto+

Bosnjaci : 37.93% - 37.93% - 15.41% - 5.28% - 1.82%
Vlasi : 47.17% - 37.62% - 12.11% - 2.46% - 0.88%

Ovo pokazuje da Bosnjaci imaju vise djece po porodici u genocidnoj tvorevini. Preko 22.5% bosnjackih porodica ima 3+ djece.

Da uporedimo sa FBIH

FBIH ukupno : prvo dijete - drugo – trece - cetvrto - peto+

FBIH ukupno : 49.82% -36.26% - 10.27% - 2.18% - 1.2%

U FBIH nesto vise od 13% zena ima 3+ djece

Bosnjaci u genocidnoj tvorevini imaju najveci broj velikih porodica U BIH. Preko 22% nasih porodilja u genocidnoj tvorevini ima 3+ djece. Mislim da je to do toga sto vecinom zive na selima i ovise od poljoprivrede.A vjerovatno ima i do instikta prezivljavanja.

Ovdje treba razdvojiti krajeve gdje su uglavnom stariji tipa IH i naselja tipa Janja gdje imamo solidan broj omladine. Dakleu nekim mjestima je "mrka kapa" dok u nekima povecavamo nas udio tipa Srebrenica

I imamo i Banja Luku gdje se dobar dio nasih pokrstava kroz mjesane brakove. Ranije sam navodio primjere. A danas sam vidio da se dvoje nasih vjencalo sa vlasima. Njihovi potomci ce biti vlasi.
To imamo i na drugoj strani u Sarajevu ili Tuzli
Biće onako kako Bošnjaci odluče

JuzniDoboj
Član

Post Postao/la JuzniDoboj » 11 sep 2017 17:16

Bosnjaci u Banja Luci su gotova prica, to je cetnikistan. Najbolje fokusirat na Podrinje, Doboj, Kotor Varos, Prijedor, Bos Novi, itd...
GT su stvorili genocidom, etničkim čišćenjem, urbicidom i kulturocidom, patentirali koncept sekundarnih/tercijarnih grobnica, spaljivali žive ljude, silovali žene i djecu, rušili i pljačkali sve što je palo pod ruke.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 11 sep 2017 18:21

James je napisao/la:Iako nemamo nikakve podatke o rodjenima i umrlim osobama u RS po nacionalnosti, a da se to vidi po opstinama, ono stose primjeti je da ako posmatramo Bosnjake prema vitalnosti u opstinama mogla bi se napraviti ovakva neka generalizacija:
-Najvitalnije opstine su one u kojima Bosnjaci cine veliki udio stanovnistva, pogotovo ruralnog (Srebrenica, Vukosavlje...),
Zatim slijede opstine u kojima ne cine bas toliki udio, ali je povratnicko stanovnistvo uglavnom ruralno (Prijedor, Zvornik, Teslic, Doboj...),
Zatim neke miks opstine sa odredjenim udjelom i ruralnog i urbanog stanovnistva (Bijeljina, Gradiska...),
Zatim opstine gdje su Bosnjaci uglavnom urbano stanovnistvo (opste je poznato da je povratak u grad daleko slabiji nego u sela), a to su opstine poput Dervente, Broda, Samca...
zasigurno najlosije stoje opstine Istocne Hercegovine, gdje je povratak jednostavno isuvise slab, zatim ovaj kraj Foca, Visegrad, Rogatica i na kraju Banja Luka (gdje se jednostavno povecava udio Srba, tu je i uticaj asimilacije i slicno)
Odličan post. :gut:

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 11 sep 2017 18:23

Mislim da je to do toga sto vecinom zive na selima i ovise od poljoprivrede.A vjerovatno ima i do instikta prezivljavanja.
Naravno, pa kad ukucate stranicu npr., Povratak.ba, vidi se da su to ljudi koji imaju stoku, krave, bave se poljoprivredom, imaju ženu i dosta djece. :respekt:

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 11 sep 2017 18:25

JuzniDoboj je napisao/la:Bosnjaci u Banja Luci su gotova prica, to je cetnikistan. Najbolje fokusirat na Podrinje, Doboj, Kotor Varos, Prijedor, Bos Novi, itd...
Naravno, isto kao Srbi u Sarajevu. To je tako. Prosto kao grah.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 11 sep 2017 18:41

U realnosti su Bošnjaci u minusu i na 15.000, Hrvati na 4.000, a Srbi ne znam, valjda je to točna brojka.
Da nisu ti samozvani demografi onaj Ljuforumas i Gargash.2 beznacajna kretena.Iako moram priznati.Ovaj prvi je cak uspio jednom u zivotu da nadje neki podatak vrijedne hvale.Sto je sok za mene

Prilicno zgodna starija zena iz Bosanskog Petrovca.Obicno zene nakon 40 ne izgledaju kao zene,ali vidi se kvalitet.Nesto kao Dzeko

U Kojem paralelnom svijetu su to Srbi?Pa,kad broj ostalih i nepoznatih je bio manji.Broj Bosnjaka je bio veci.Kako se je povecao broj ostalih i nepoznatih.Broj Bosnjaka se je smanjio.S tim da pravoslavni vlasi,tzv Srbi su gluplji od noci.Da,tamo su tolike Srbende da bi preskocili da se najedu kruha nego da kazu Srbin.To je realnost.To je popis rekao.Koliki je broj ostalih u Sumskoj?

Pazi sad ovako.Zvanicni popis.Od 1.228 423 stanovnika.Broj ostalih i nepoznatih je 18 000.Ili 1.6% od ukupnog broja sto su se popisali.Pa,ako je na popisu bilo samo 1.6% ostalih.Kako broj zivorodjenih ostalih i nepoznatih iznosi 5,5%,Glupa vlaska matematika.To sto su oni i 100% ne znaci nista,jer su Bosnjaci apsolutna vecina u Brcko distriktu i tzv Sumska je De Iure i De Facto Banjalucka enklava i istocnobosanske vukojebine.Van naravno Bijeljine i Zvornika.Tamo je sve raspad sistema
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 11 sep 2017 18:45

Mislim da nije tako jer od 7681 deklarisanog Bosnjaka u Banja Luci.Njih 7668 je reklo da im je maternji jezik Bosanski.Sto se tice tzv Hrvata.Od 5100 tinjak deklarisanih Hrvata.Samo njih 1700 je reklo da im je maternji jezik Hrvatski

Krst i kriz su manje vise jedno te isto i vidi se da su tamo katolici pred debelom dilemom kako da opstanu kao Hrvati.Pa skoro 2/3 je reklo Hrvata da im maternji jezik nije ''Hrvatski''

Trazio sam vitalnu statistiku 2016 za par opcina,ali sumnjam da ce mi genocidni ista dati sto sam trazio.

Zatrazio sam Doboj,Zvornik,Srebrenicu,Bratunac,Prijedor,Vukosavlje,Teslic,Bijeljinu i Bosanski Novi.Znaci vitalnu statistiku po opcinama.Zivorodjene i umrle po nacionalnosti.Jer tek detaljna statistika nam moze reci ovdje.Koliko je ovdje nepoznatih i ostalih.Ako je puno,onda je znak da je tu dosta nasih

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 12 sep 2017 04:39

Banjalucka regija nije tako industrijski jaka kao naprimjer Tuzlanska.Uostalom.pogledaj planinske krajeve oko Banja Luke tipa Varcar Vakuf i Ribnik.Raspad sistema

Ribnik 41/103
V.Vakuf 139/226
Prnjavor 269/349

Zapravo sve opcine oko Banja Luke su u negativi.Neke daleko vece

Pogledaj naprimjer regiju Prijedor s 6 opcina:

Krupa na Uni 8/27
Prijedor 523/917
B.Dubica 117/338
B.Novi 167/332
Ostra Luka 19/40
B.Kostajnica 24/61

Skeptican sam da ce mi dostaviti trazene podatke.Posebno za tih par vaznijih opcina gdje smo mi uglavnom tamo

Svi ti ljudi odlaze za Banja Luku,poneki dodje u Prijedor,a pogledaj ove zabiti.Samo se raspadaju

Cetnici nemaju industriju,nemaju turizma,njihov dio autoceste nije dovoljan da dadne neke velike prihode i nije profitabilan.Cak 4 puta vise para se obrne kod nas.Ovo je samo saobracaj.Da ne pricam avionski saobracaj je kod nas
Njihova energentska postrojenja su pukla.Te Ugljevik moze da se raspusti.Istocni dio Bosne nema ekonomiju.To je jednostavno kraj koji nema radna mjesta.I sad da ti sadis luk i paradajz i maline po Bratuncu.Banja Luka je opet klasa i elita i vidi se da upija masovno cetnike iz ostalih manjih sredina.Ali opcina koja nema jako demograsko zaledje na duze staze ne moze da opstane

Pogledaj Mostar.Da katolici nemaju vitalan Citluk koji je njihov fort Knox tamo.Da li mislis da bi uspjeli da odrze procente rodjenih tamo.Ne.Jer ako nemas jako vitalno zaledje ne mozes da opstanes tamo.To je realnost.Banja Luka je izgubila vitalnost zaledja.I gubi ga sve vise.Mortalitet kad-tad mora da poraste.I to je recept za katastrofu kad jedina moze se reci vitalna opcina padne,a to je Banja Luka

A da je vrag odnio salu.Pogledaj samo ove opcine

Lopare 54/220
Ugljevik 106/191
Sekovici 33/79

Ili Podrinje:

Rogatica 90/132
Vlasenica 73/88
Bratunac 123/157
Srebrenica 51/78
Visegrad 47/144

Naravno Istocna Hercegovina je jos gora

Cirka 5000 km2:

Bileca 106/147
Gacko 77/92
Ist Mostar 0/1
Berkovici 11/19
Nevesinje 76/146
Ljubinje 31/43
Kalinovik 9/39
Trebinje 274/357

584 rodjena ovdje.Od tog znaci haman pola je u Trebinju od te cifre.Raspad u jednom Nevesinju

Znaci ako hipoteticki gledamo samo 2 opcine:Srebrenica i Bratunac 800 km povrsina

Imamo 174/235.Obe opcine su negativne.Kakva je stvarno situacija Bosnjaka ovdje.Sta ako su Bosnjaci vitalni ovdje.Sta ako i zvanicna statistika kaze da su cetnici ti koji padaju.Naravno ja sam bas trazio opcine gdje imas Bosnjake.Naravno,sumnjam da ce mi izaci u susret jer trazim ''osjetlive'' podatke.Uostalom

Zar nije smijesno da

1)Kako broj ostalih i nepoznatih raste.Broj Bosnjaka pada kroz godine.
2)Da nema direkt objave vitalne statistike po opcinama.Zasto
3)Da nema detaljnije statistike o naprimjer nacionalnosti oca,povrsine objave oko migracija..itd.
4)Da su im svi podatci xoxoxoxxoxoxxxxxx.Kao da se igras xoxox igre.Pa sto su ''zasticeni'' ti podatci kad bi trebali da budu dati javnosti i to siroj.Ovdje se ne radi o objavi imena nego o obicnoj ''zasticenoj'' statistici

:lol:

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 12 sep 2017 07:18

Prirodno kretanje stanovništva-juli/srpanj 2017 – prvi rezultati

Živorođeni 1.667
Umrli 1.575
Prirodni priraštaj 92
Umrla dojenčad 10
Broj zaključenih brakova 1.542
Broj razvedenih brakova 50
Vitalni indeks 106

http://fzs.ba/index.php/2017/09/12/prik ... 17-godine/

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 12 sep 2017 07:31

amkos je napisao/la:Prirodno kretanje stanovništva-juli/srpanj 2017 – prvi rezultati

Živorođeni 1.667
Umrli 1.575
Prirodni priraštaj 92
Umrla dojenčad 10
Broj zaključenih brakova 1.542
Broj razvedenih brakova 50
Vitalni indeks 106

http://fzs.ba/index.php/2017/09/12/prik ... 17-godine/
Juli 2016 je imao 1567 živorođenih, znači +100. To jest 6.4% povećanje u odnosu na isti mjesec prošle godine.
Samo BiH.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 12 sep 2017 07:46

Vitez 2/3 :rofll: :rofll: :rofll:

Izgleda redukcije i u FZS. Ali ovdje podataka. :shock:

Baš me zanima ko ove podatke uvodi i ubacuje u tabele. Izgleda neki žešći debili koji su posao dobili preko veze ili preko kancelarijskog stola. Ako su u pitanju žene. :mrgreen:
Zadnja izmjena: amkos, dana/u 12 sep 2017 07:59, ukupno mijenjano 1 put.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 12 sep 2017 07:54

Jablanica 16/9 :shock:
Konjic 14/22 :shock:

Šta je ovo ? Jablanica ima više živorođenih u julu od Konjica. Nije valjda da su dislocirali Igman d.d. u Jablanicu ili ljudi iz Jablanice tu najviše rade pa prave najviše djece ?! :lolcina: :oci:

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 12 sep 2017 09:25

amkos je napisao/la:Vitez 2/3 :rofll: :rofll: :rofll:

Izgleda redukcije i u FZS. Ali ovdje podataka. :shock:

Baš me zanima ko ove podatke uvodi i ubacuje u tabele. Izgleda neki žešći debili koji su posao dobili preko veze ili preko kancelarijskog stola. Ako su u pitanju žene. :mrgreen:
Iskreno, ne vjerujem da se ovdje radi o neznanju osoba koji unose podatke. Mislim da se radi o nehajnosti (namjernoj ili nenamjernoj, kako-gdje) o skupljanju podataka na opštinskom nivou. Najmanji je problem unijeti podatke kad stignu.

U svakom slučaju ove godine je za prvih 7 mjeseci natalitet porastao u odnosu na prošlu godinu za od prilike 3% - što smo i očekivali s obzirom na poboljšanje ekonomske situacije, povećanja broja zaposlenih, smanjenje broja nezaposlenih, itd. Eno u Goraždu nezaposlenost 0.9%, a u Tuzlanskom kantonu 24% - stoga za očekivati je i porast u PK i pad u TK. Zaposlenost je izgleda većina onoga što Bošnjaku treba da popravi natalitet.
Zadnja izmjena: BosnjackaHercegovina, dana/u 12 sep 2017 09:26, ukupno mijenjano 1 put.
Samo BiH.

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 12 sep 2017 09:25

amkos je napisao/la:
Mislim da je to do toga sto vecinom zive na selima i ovise od poljoprivrede.A vjerovatno ima i do instikta prezivljavanja.
Naravno, pa kad ukucate stranicu npr., Povratak.ba, vidi se da su to ljudi koji imaju stoku, krave, bave se poljoprivredom, imaju ženu i dosta djece. :respekt:
Eh sada se opeta vracamo na pocetak price.
Vecinom nam su bila puna usta ekonomije kao najveci razlog opadanja nataliteta eh kad vidimo ove cifre pa nas narod zivi u federaciji kao da je to njemacka spram naseg naroda koji zivi u GT ili mogu slobodno rijeti i za nas narod u sandzaku koji u jos gorem ekonomskom stanju zivi.

A bas gdje nam je ekonomija losa tu nam je jaci natalitet.
Ja licno mislim da je to do mentaliteta i nije ih zapadna kultura toliko zahvatila ko nas narod u federaciji.
Feminizam, slabo oslanjanje na Allaha,ljenost obaveze materijalizam itd

Nemoj te me pogresno razumiti da nije do ekonomije
I to je jedan razlog a ne glavni on je tamo 5 il 6 mjestu.

Kad bi po toj logici gledali svaki svabo bih imo po najmanje 4 djece i nebi importirali svake godine toliko radne snage da im odrzaju ekonomiju i socijalni sistem.
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

Odgovorite