☑ Pravila foruma i savjeti

Arapske i turske investicije u Bosni

amkos
Član

Re: Arapske i turske investicije u Bosni

Post Postao/la amkos » 11 aug 2017 04:20

Sunnyland- firma je registrirana u genocidnoj tvorevini tako Pdv ide njima. Konobar koji nas je poslužio je naš momak.

Kako si ti nabas'o na naseg čovjeka ovdje ? Ja bio 3-4 puta u Oxygenu i nijednom nisam naletio na naseg konobara. Uglavnom Vlah ili Vlahinja. :what:

Pa "Sunnyland" se nalazi u Genocidnoj zato i PDV ide Vlasima. A "Pino Nature" je u Federaciji BiH i PDV ide u FBiH. Koliko znam "Pino Nature" drži vlasnik turističke agencije "Relax-tours" iz Sarajeva. Kćerka mu je jedna od dvije cure (žene) iz bivšeg sarajevskog zenskog dua "Erato". Mislim da se ta cura udala za bivšeg košarkaša Terzića. Dakle kcerka od vlasnika hotela i restorana "Pino Nature" na Trebeviću.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 11 aug 2017 08:59

Ovo mi je drugi put da sam bio u sunny land. Prvi put nisam ni gledao. Sad je bio naš konobar. Pisalo mu je i ime i prezime na računu.

Mislio sam da je i Pino u arapskom vlasništvu.
Ali nisam pretpostavljao da radi toliko vlaha u Pino. I voda od 1l im je Jana. Tako da taj vlasnik Pino hotela i nije neko ko gleda opsti interes. On gleda prvenstveno profit. To je i logično ali ipak.

U Stocu sam ručao u restoranu Han. I tamo je npr voda firme u našim rukama. Sve je naše.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

hadzibeg
Član

Post Postao/la hadzibeg » 11 aug 2017 14:57

Nezaboravite sta sam pisao par stranica unazad gdje sam vam reko "upamtite sta govorim".... :huhu: neke stvari se rade i znaju se koje nisu ni za forum ni za "narod",extra stvari se desavaju :respekt:

http://www.infobrcko.com/vijesti/item/1 ... rckog.html

USKORO ZABAVNI PARK “ABY LAND” U RAŠLJANIMA KOD BRČKOG?
11 Avg 2017
Nakon što su strani investitori na lokalitetu Zlatište iznad Sarajeva na putu prema Trebeviću otvorili zabavni park "Sunnyland" kako saznajemo jedna grupa stranih investitora pokazala je zaintersovanost za realizaciju sličnog projketa u podmajevičkom selu Rašljani kod Brčkog.

Strani investitori već imaju idejno rješenje za novi zabavni park koji bi se zvao "Aby Land District".

Kako saznajemo ovo je do sada jedan od najzahtjevnijih projekata koji su pokazali strani investitori da ulažu u ovu lokalnu zajeddnicu i koji bi zasigurno oživio turizam na ovom području i podigao ga na svjestki nivo.

Nadamo se da će vlasti Brčko distrikta BiH imati razumijevanja kako bi se ovaj značajni projekat realizovao u Rašljanima mjesto koje se nalazi u prelijepom prirodnom okruženju.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 13 aug 2017 10:16

Neki dan sam bio na vrelu Bosne. Ima jedan tip što slika na licu mjesta i prodaje slike. Pomogao sam mu da se sporazumije sa grupom Arapa na engleskom. Kupili su mu dvije slike. Jednu od 50 i drugu za 80KM

Malo sam pričao sa njim i kaže da mu treba 1h30 do 2h da naslika jednu sliku. Kaže da su mu Arapi najbolji kupci.

Mislim da ovaj lik zgrne bruku para od Arapa. Isto oni što prodaju vodu na putu ka vrelu Bosne.

Neki su provalili kako profitirati od turista a neki kukaju.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 13 aug 2017 18:23

Vozim se cestom M-17 i u mjestu Čelebići kod Konjica vidim da na jednom brdu rade bageri i kamioni. Čujem da su to kupili Arapi, da je to navodno bila hrvatska zemlja. No, ne znam koliko je to i tačno.

Uglavnom dobru su kotu kupili. Imaju pogled za 10. Plac im je pri vrhu brda, skoro do šume. Na strani Čelebića gdje se nalazi katolička crkva. Šta li će tu Arapi graditi, pitanje je ?

Vjerovatno kuće i vikendice.

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 14 aug 2017 12:32

Za sedam mjeseci u Bosnu ušlo 42.627 Arapa
http://avaz.ba/vijesti/bih/290961/za-se ... -627-arapa
Prema podacima Granične policije, najveći broj građana koji je ušao u BiH dolazi iz
Ujedinjenih Arapskih Emirata - 19.887,
a zatim iz Kuvajta 11.103.
Na trećem mjestu po broju dolazaka su građani Kraljevine Saudijske Arabije. Njih je za sedam mjeseci u BiH ušlo tačno 9.385.
Kada su u pitanju građani Katara, njih je došlo u BiH ukupno 1.531,
a najmanji je broj državljana Jordana - 721.

Kada se pogledaju podaci Turističke zajednice Kantona Sarajevo iz septembra prošle godine, evidentan je porast broja dolazaka državljana iz arapskih zemalja. Naime, za prvih sedam mjeseci prošle godine u posjeti Sarajevu boravilo je 1.815 građana iz Saudijske Arabije, a iz Ujedinjenih Arapskih Emirata 4.201 državljanin, te Kuvajta 1.751..

hadzibeg
Član

Post Postao/la hadzibeg » 14 aug 2017 18:16

amkos je napisao/la:Vozim se cestom M-17 i u mjestu Čelebići kod Konjica vidim da na jednom brdu rade bageri i kamioni. Čujem da su to kupili Arapi, da je to navodno bila hrvatska zemlja. No, ne znam koliko je to i tačno.

Uglavnom dobru su kotu kupili. Imaju pogled za 10. Plac im je pri vrhu brda, skoro do šume. Na strani Čelebića gdje se nalazi katolička crkva. Šta li će tu Arapi graditi, pitanje je ?

Da nije mozda ovo?

https://www.youtube.com/watch?v=h5RCTFUWr50&t=1s

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 14 aug 2017 18:51

hadzibeg je napisao/la:
amkos je napisao/la:Vozim se cestom M-17 i u mjestu Čelebići kod Konjica vidim da na jednom brdu rade bageri i kamioni. Čujem da su to kupili Arapi, da je to navodno bila hrvatska zemlja. No, ne znam koliko je to i tačno.

Da nije mozda ovo?

Nije. Snimak je vezan za Glavatičevo, a ovo je u Čelebićima poslije Orahovice, prije Ostrošca kad se krene prema Mostaru. Mjesto Čelebići.

interista_1908
Član

Post Postao/la interista_1908 » 15 aug 2017 11:00

amkos je napisao/la:
hadzibeg je napisao/la:

Da nije mozda ovo?

Nije. Snimak je vezan za Glavatičevo, a ovo je u Čelebićima poslije Orahovice, prije Ostrošca kad se krene prema Mostaru. Mjesto Čelebići.
To bi ovo trebalo biti

https://www.youtube.com/watch?v=RX2VtKPic50

https://www.google.ba/maps/@43.6730096, ... a=!3m1!1e3

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 15 aug 2017 14:18

Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 15 aug 2017 15:02

Nevjerovatan je onaj Vlaski primitivizam, rasizam i mrznja koja je prisutna u svakoj recenici ove reportaze.
Zamolio bi sve ljude koji ovo citaju da ponovo pogledaju ovaj video i samo pokusaju prebrojati na koliko mjesta se u toku reportaze osjeti rasisticki inuendo ove cobanke:

1) Ugostitelji su ponudili dobrodoslicu svojoj "tamnoputoj braci."
2) Dolaze Arabi - navodno, privlaci ih zelenilo.
3) Zelenilo, u svim nijansama, privuklo je barem 42,000 Arapa, i to iz ovih pet drzava
4) Docekuju ih meniji na Arapskom jeziku
5) itd itd itd...

Jednostavno fuj, fuj i fuj.
Tesko je i zamisliti da smo nekada dijelili bilo sta s takvom primitivnom stokom. To jednostavno nije narod dostojan nicega osim tora i toljage. Zaostali, zakrzljali, namrsteni i zalutali u svojoj mrznji prema svemu i svacemu. Smeta im Bosnjak, smeta im Albanac, smeta Hrvat, sad evo smeta i Arapski turista, pa i doseljenik ili sta god.

Nigdje u civiliziranom svijetu ovakva reportaza ne bi prosla bez ogromnog meteza i otpustanjem ovakvih rasista s posla - samo medju Srbima se ovo posmatra kao "normalno." Inuenda kao "tamnoputa" braca (jer eto ima nesto pogresno u tamnoj kozi osobe) - jer po Bogu, zasto nisu bijeli kao "svjetloputi" Srbi koji po posljednjim genetskim istrazivanjima imaju 12-15% bliskoistocne krvi. Plus, cemu ta prica o "tamnoputoj" braci danas, kad su Srbi tamnoputi jer su im bake vjekovima sa zadovoljstvom sirile noge Arapskim i Turskim vojnicima (valjda po onoj liniji - visok, taman, privlacan) - i od kud sad odjednom odbojnost prema tamnoputima? Valjda ovi ne traze od Srpkinjetina da polegnu, jer dolaze sa suprugama i djecom i nisu zainteresovani za usluge sumnjive cistoce.

Svugdje na svjetu se ljudi bore protiv rasizma - samo medju Srbima cvjeta i to na javnom dnevniku - i niko ni da se od njih javi da kaze "sta to pricas glupaco jedna" - fuj. Koja govna.

Ovo je odlican primjer kako su Srbi zaista drugaciji od nas i zasto stvarno nisu civilizovan narod.
Samo BiH.

Zenicaninn
Član

Post Postao/la Zenicaninn » 15 aug 2017 17:00

Ljepiii straaah.. hahaha
Sto nam se genocidno pleme brine da Bosnjaci nepostanu manjina u Sarajevu :rofll:

Hvala dragom Allahu uzvišenim sto je BiH svakim danom jača i prosperetnija a naš narod sve više ide ispravim putem. A tkz. Hrvati i genocidno pleme se nikad nisu više topili i u vecim problemima bili.
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)

JuzniDoboj
Član

Post Postao/la JuzniDoboj » 15 aug 2017 17:20

Genocidasima je krivo sto su Arapi i Turci vise dobrodosli u Sarajevu nego oni.
GT su stvorili genocidom, etničkim čišćenjem, urbicidom i kulturocidom, patentirali koncept sekundarnih/tercijarnih grobnica, spaljivali žive ljude, silovali žene i djecu, rušili i pljačkali sve što je palo pod ruke.

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 16 aug 2017 02:29

interista_1908 je napisao/la:
amkos je napisao/la:
hadzibeg je napisao/la:

Da nije mozda ovo?

To bi ovo trebalo biti

Ovo je Orahovica, preko puta restorana generala Fikre. To se odavno radi, ima sigurno par godina. Čelebići su još "niz magistralu" idući prema Mostaru.
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...

bilbo
Član

Post Postao/la bilbo » 16 aug 2017 04:38

Arapi su također kupili zemlje u Cerićima, nasuprot Orahovice, i u Pokojištu, nasuprot Ćelebića. U Pokojištu prošle godine su probili put sa lokalnog puta ka parceli blizu obali jezera, nisam upratio dokle su sa radovima ove godine. Naši domaći ljudi već imaju hajra od arapskih turista.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 16 aug 2017 06:19

https://www.youtube.com/watch?v=BxAMfzPXaYQ

Jel ko zna za ovo selo.To je valjda na Bjelasnici,Visocici,Treskavici.,Prenju?Pa,neka je planina jer Konjic je pun planina.Cuj,skoro cijelo selo na prodaju :lol: :lol:
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 16 aug 2017 06:39

interista_1908 je napisao/la:
amkos je napisao/la:
hadzibeg je napisao/la:

Da nije mozda ovo?

To bi ovo trebalo biti

Mislim da nije ni ovo. Ovo se već izgradilo podosta a nalazi se u Orahovici prije Čelebića. A ovo što ja spominjem je baš u ovom mjestu Čelebići i na većoj je nadmorskoj visini. Nije ovako uz magistralnu cestu. Vjerovatno neki novi projekat za koji još mi ne znamo.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 16 aug 2017 06:51

Jack je napisao/la:https://www.youtube.com/watch?v=BxAMfzPXaYQ

Jel ko zna za ovo selo.To je valjda na Bjelasnici,Visocici,Treskavici.,Prenju?Pa,neka je planina jer Konjic je pun planina.Cuj,skoro cijelo selo na prodaju :lol: :lol:
Bio sam ja ovdje. Ima jezero, prije su Vlasi ovdje živjeli. Sada nema živa roba ovdje. Samo priroda. Loša je cesta do ovog mjesta, makadam. Bez đipa, mrka kapa. Ima blatačko jezero ovdje, valjda su ljudi tu pojili stoku prije. Odavde se pruža jedan od najstrašnijih pogleda što sam ja dosad u životu vidio jer je na jednoj strani litica i kanjon Rakitnice. Skoro pod 90 stepeni ugao, tako mi se učinilo. Baš je strašno pogledati. Koliko se sjećam ima ovdje i neko pravoslavno groblje.

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 16 aug 2017 07:15

amkos je napisao/la:
Jack je napisao/la:https://www.youtube.com/watch?v=BxAMfzPXaYQ

Bio sam ja ovdje. Ima jezero, prije su Vlasi ovdje živjeli. Sada nema živa roba ovdje. Samo priroda. Loša je cesta do ovog mjesta, makadam. Bez đipa, mrka kapa. Ima blatačko jezero ovdje, valjda su ljudi tu pojili stoku prije. Odavde se pruža jedan od najstrašnijih pogleda što sam ja dosad u životu vidio jer je na jednoj strani litica i kanjon Rakitnice. Skoro pod 90 stepeni ugao, tako mi se učinilo. Baš je strašno pogledati. Koliko se sjećam ima ovdje i neko pravoslavno groblje.
Natežu ga ovi maksimalno.
Selo je na Bjelašnici, iznad kanjona Rakitnice. U Blacama jesu Srbi bili većinsko stanovništvo, ali okolo je uglavnom bošnjački grunt, a bilo je dosta planinštara iz Podveleža uglavnom koji su gore za ljetnje sezone izgonili stoku. Selo se inače nalazi na početku bjelašničkog platoa, između Vrdolja koje i danas ima nešto stalnog stanovništva i Čuhovića. S treće strane je kanjon Rakitnice, jugozapadno su već sela Dubočani te Džajići prema kanjonu Neretve. Selo je zanimljivo po Blatačkom jezeru koje posljednjih godina odumire jer su mu navodno lokalni Srbi jedini znali "foru" kako ga "začepiti" da ne otječe.
Okolo je, kao što rekoh, uglavnom zemlja hercegovačkih planinštara (Podvelešci i Ljubušaci), sve tamo do izabjelašničkih sela (Umoljani i dalje). Čak su neki ljudi obnovili katune u samim Blacama i izlaze više turistički gore za ljetnih mjeseci.
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 16 aug 2017 09:23

Zenicaninn je napisao/la:
Ljepiii straaah.. hahaha
Sto nam se genocidno pleme brine da Bosnjaci nepostanu manjina u Sarajevu :rofll:

Hvala dragom Allahu uzvišenim sto je BiH svakim danom jača i prosperetnija a naš narod sve više ide ispravim putem. A tkz. Hrvati i genocidno pleme se nikad nisu više topili i u vecim problemima bili.
KRIVA NAVIGACIJA

Pun kombi Arapa zalutao prema širokobriješkoj crkvi za vrijeme mise :lol: :lol:
Panika se u javnosti stvorila te večeri i sljedećeg dana jer se dogodila slučajnost da je kombi pun Arapa krenuo prema crkvi gdje je u tom trenutku Svetu misu slušalo nekoliko tisuća vjernika, no pokazalo se da je ona bila bespotrebna.
http://www.bljesak.info/mob/clanak/209012

Odgovorite