☑ Pravila foruma i savjeti

Vitalna statistika BiH

amkos
Član

Re: Iseljavanje tzv Srba i Hrvata iz Bosne

Post Postao/la amkos » 06 mar 2017 05:12

Ja mislim da svi odlaze, bio je nedavno tekst da ljudi napustaju Oruzane snage i odlaze vanka. Jednostavno nesigurnost se uvukla u sve pore bh drustva i to je tako. Nažalost. Pa ljudi imaju poslove u farmaceutskoj industriji i kompanijama i napustaju te poslove i idu vanka, u Njemacku, Austriju itd.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Mehmed beg Catic
Član

Post Postao/la Mehmed beg Catic » 07 mar 2017 04:20

Kada vlasi sami ovo objavljuju znaci da su prnuli u fenjer
U genocidnoj sumorna demografska slika

Demografska kretanja pokazuju da će se genocidna u skorijoj budućnosti svesti samo na Banjaluku.

To se može zaključiti na osnovu zvaničnih statističkih podataka i na osnovu studije „Demografski resursi opština i gradova genocidne“ koju su uradili profesor Stevo Pašalić i studenti Univerziteta Istočno Sarajevo.

-Studija je pokazala da je Banjaluka poput grada neke razvijene zemlje, dok kapaciteti ostalih opština i gradova, izuzev Istočne Ilidže koja se urbanizuje, slabe – navodi Pašalić.

Neke opštine izumiru, poput Rudog, Novog Goražda, Kalinovika, Istočnog Mostara, Berkovića, Han Pijeska, Trnova, Srebrenice, Pelagićeva, pa čak i Lopara, Dervente, Šipova, Kupresa, Krupe na Uni, te Istočnog Drvara.

http://www.rtvbn.com/3855611/u-srpskoj- ... fska-slika
Tražim od vas kad se rasformira ova brigada, kad vi svi borci budete na svojim radnim mjestima, da se isto ovako družite, poštujete i uvažavate. Samo tako ćemo biti skupa svi zajedno! JER JE I POSLIJE RATA RAT!” Brigadni general Izet Nanić

Zenicaninn
Član

Re: Vitalna statistika BiH

Post Postao/la Zenicaninn » 07 mar 2017 11:55

krhan je napisao/la:Zenica januar 2016

Izvještaj o broju upisa u matične knjige u mjesecu januaru 2016. godine:

Matična knjiga rođenih 92
Matična knjiga vjenčanih 37
Matična knjiga umrlih 98

Januar 2017

U mjesecu januaru 2017. godine u matične knjige upisano je kako slijedi:

- Matična knjiga rođenih 113
- Matična knjiga vjenčanih 61
- Matična knjiga umrlih 130

Svi mi imamo svoj "rok trajanja" i nemozemo nista tu promijeniti. Allah nam propiso koliko cemo dugo zivjeti.

U ovim hajd da kazem negativnim ili velikim minusu moramo izvuci i pozitivu.
Npr. broj rodjenih je spram prosle godine fino porasto a spram 2015 je odlicno porasto.
Mi moramo gledati da nam se poveca broj rodjenih iako bi u statistici bili u minusu kao u ovom gore primjeru a to nije toliko bitno jer ta mnogobrojna generacija umire/nestaje gdje se dosta djece radjalo.
Sada imamo ovaj pogani trend kod mnogih nasih gdje im je 2 djece plafon i nece vise. Moramo promijeniti svijest i ubaciti "NAS TREND" da je IN imati 4 djece, pa ko stane na 3. djetetu opet mozemo rijeti :mashallah: u plusu smo.

U mjesecu februaru 2017. godine u matične knjige Grada Zenica upisano je
kako slijedi:

-Matična knjiga rođenih 99
-Matična knjiga vjenčanih 41
-Matična knjiga umrlih 139

2017 1-2

212/269

Katastrofa, nadam se da je ovo samo zbog zestoke zime u januaru i februar.
Broj rođenih je trenutno stabilan. Kad bi ovaj prosjek ostao do kraja godine. Onda bi to značilo 1200 rođenih, ali posto je broj rodjenih tokom ljeta veci onda mozemo i vise ocekivati inšaAllah.
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 07 mar 2017 13:04

NEGATIVAN PRIRAŠTAJ

U Čapljini drugi mjesec zaredom više umrlih nego rođenih

Januar: 27/44
Februar: 14/35

http://www.bljesak.info/mob/clanak/189608

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 08 mar 2017 19:12

90% i vise Hrvata u Bih se javlja i prima blagoslove,te price i usporedbe
s Dubrovnikom da velik dio se ne odaziva na blagoslov je suplja
prica,apsolutna glupost.

Sto se tice Hrvata ateista i agnostika takvi se mogu na prste nabrojati,
teska manjina.Nek ih ima i 10.000 opet je to malo,a ima par tisuca
katolika koji nisu Hrvati.

Hrvata koji stalno zive u BiH nema vise od 400.000.Blize 390.000.
Te price o masi Hrvata ateista i agnostika i onih koji se ne odazivaju
na blagoslov su prazne price i tjesenje.Samo se tjesite,a i sami
znate cinjenicu da Hrvati iseljavaju masovno..Kao i Srbi i Bosnjaci
ali njih je puno vise pa ih to manje pogadja.
Ovo je prvi pametan post nakon par godina.S Srbokatolickog foruma
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 08 mar 2017 19:23

https://hr.wikipedia.org/wiki/Dodatak:P ... C4%87_Grad

Mrkonjic Grad 21 057 Srba,popis 1991
Mrkonjic Grad 16 050 Srba,popis 2013.Agencija za statistiku
Mrkonjic 15 340 Srba popis 2013.Cetnicki zavod za statistiku

2021..............Pa sad skopcaj.2021 oko 2/3 Srba ce zivjeti u M.Gradu i okolini.A ako ih je bilo 5000 manje nego s popisa 1991.To ce dalje da se nastavlja.Ova opcina realno puca na 12 000 Srba neke 2021 godine
12 000 Srba,gdje ne zive vise Srbi u Donjem Vakufu,gdje imas par stotina Srba u Kljucu,Donjem Vakufu,Jajcu i Travniku,koji ce se najmanje 1/3 asimilirati

Dodik je prije 10 tak godina pricao da su ''Srbi i Hrvati'' vecinski narod u Bosni.Da je sumska drzava s 1.5 miliona ''Srba''a na kraju ispade jos gore

Srba ima daleko vise od Hrvata,tako da njihov pad nece imati nekog impakta u globalu,iako se vec vidi na lokalnoj razini vidi M.Grad,Kalinovik,Sipovo,Ribnik..itd

Njihovo vrijeme je sve gore i kako misle da ostvare nezavisnost sto vrijeme bude vise prolazilo.Njih nema par miliona,sad su pali na ispod milion,a za 15 tak godina padaju na 750 000

S tim da za 15 tak godina.Bit ce vise Roma nego Hrvata,kako padaju
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Zenicaninn
Član

Post Postao/la Zenicaninn » 10 mar 2017 12:45

hadzibeg je napisao/la:
Jack je napisao/la:21 umrlih:11 Bosnjaka i 10 katolika.Opet imaju visoku stopu umrlih ovdje

Vares zaboravimo i mi i hrvati,to je za oboje gotovo.halali ga,jedino prodaj i naseli arapima,pa ovo jedno selo od 300 stanovnika ima bolji natalitet.

Bosnjaci

2/11

Hrvati

1/10

Vares 2.

2/16

Bosnjaci 1/8
Vlasi 0/8

1-2
Bosnjaci 3/19
Vlasi 1/18

http://www.vares.info/node/131
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)

tarikoblak
Član

Post Postao/la tarikoblak » 10 mar 2017 13:44

U Bosni se samo može promijeniti stanje ako dođe do porasta islamofobije, pa zbog toga naš narod bude morao bježati u Bosnu. Inače, za deset godina će nestati pola Bosne, a Allah najbolje zna! Ponašanje pojedinaca iz našeg naroda je katastrofa - to vodi u propast. Šta će nam kladionice, alkohol, kurvarluk, i sve ostalo što urušava zajednicu? Ima pomaka na bolje kod nekih ljudi, pogotovo omladine. Ali, generalno, katastrofa. Nema znanja! Ima ali nekorisnog znanja - korisnog znanja ima malo. Pitaj o facebooku - svi znaju u detalje - a da neko nesto napravi ili popravi - Nema šanse!

tarikoblak
Član

Post Postao/la tarikoblak » 10 mar 2017 13:49

Pogledajte omladinu! Haduma imaš koliko hoćeš. Neće djevojke, neće škole, neće posla, samo sanjaju o odlasku na zapad. A zapad nudi nemoral, lažne i prolazne užitke. Istina, nudi i znanje, ali ga većina naših neće ni na zapadu. Ostajemo bauštelci - a to je bilo super, beton makar ne smrdi. Sada se leti prati švabske g+++++ - a napuštaš fakultet koji si već bio upisao u BiH! Katastrofa. Da makar nastavljaju sa školovanjem.

tarikoblak
Član

Post Postao/la tarikoblak » 10 mar 2017 13:52

A vidi stanje iskrenih vjernika - strpe se i rade - pa ni sada ne vidiš često da oni kukaju. Šute i trude se- a svaki trud se isplati. Kažu u Bosni - NE isplati se ovo, ne isplati se ono! A isplati se handriti mobitel i kompjuter po cijeli dan i znati šta zvijezde Granda rade i kako žive.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 10 mar 2017 14:03

Šta će nam kladionice, alkohol, kurvarluk, i sve ostalo što urušava zajednicu?
Problem je u velikoj nezaposlenosti ljudi, pogotovo mladih i ove gore stvari su samo posljedica toga. Jer narod nema radnih navika, obaveza i posla. Da ima skoro ne bi imao kad da razmislja o ovim gore posastima. Iako, mora se priznati da ima i dosta ljudi koji rade, imaju dobre plate ali opet igraju kladionicu, kurvaju se, piju alkohol, drogiraju se itd.

Jednom sam citao jedan tekst koji govori o tome kako su masoni razbucali Tursku, sto su ta tajna društva i priznala (Turska prije Erdogana i ranije), kako je Turska bila u bijedi, siromaštvu, natjerali politicare na korupciju, lopovluk itd, a i narod je bio kao politicari, nije se bukvalno znalo ko pije, a ko placa, bilo je previse lopovluka, nepravde, korupcije, posasti raznih itd. Ali priznala ova tajna društva sve to sta su od Turske i turskog naroda radili.

Misljenja sam da je i kod nas slicno stanje (a jos je Bosna sto puta manja od Turske), i lakse je manipulisati svim tim stvarima. Pa pogledajmo daytonsku zastavu BiH ( ko je skrojio, kako izgleda i sta simbolizira), pogledajmo crno-bijele ploce i piramidu ispred zgrade Institucija BiH u Sarajevu, na Marindvoru (sta to simbolizira i sta znaci), pogledajte na Drveniji u Sarajevu na mjestu atentata na Franca Ferdinanda kakve su plocice u cosku trotoara itd itd. Ne treba biti naivan.

Tajna "ruka" sigurno ima upetljane prste u sva ova desavanja u BiH, ali se nadajmo da nece pobijediti dugoročno i da cemo prebroditi sva ova iskusenja i nedaće.
Zadnja izmjena: amkos, dana/u 10 mar 2017 14:24, ukupno mijenjano 1 put.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 10 mar 2017 14:07

tarikoblak je napisao/la:Pogledajte omladinu! Haduma imaš koliko hoćeš. Neće djevojke, neće škole, neće posla, samo sanjaju o odlasku na zapad. A zapad nudi nemoral, lažne i prolazne užitke. Istina, nudi i znanje, ali ga većina naših neće ni na zapadu. Ostajemo bauštelci - a to je bilo super, beton makar ne smrdi. Sada se leti prati švabske g+++++ - a napuštaš fakultet koji si već bio upisao u BiH! Katastrofa. Da makar nastavljaju sa školovanjem.
O ovome najbolje mogu pisati @krhan, @Bosnjacka Hercegovina, @Jack i ostala "ekipa" sa Zapada koji zive na Zapadu i sigurno znaju bolje od nas. A upravu si @tarikoblak. Cudan vakat.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 10 mar 2017 14:13

Šta će nam kladionice, alkohol, kurvarluk, i sve ostalo što urušava zajednicu?
Podjimo svi od sebe, vecina ljudi zeli "svašta" proci u životu, i na kraju ozeniti nevine djevojke(žene). To je pogotovo izrazeno danas pod uticajem zapadnih medija. Ljudi su dosta dvolicni, licemjerni, a glume finoću. I zene i muškarci.

I onda kad se ozene kao živjet će zivot po moralnim načelima i normama. Iako mislim da je @Zitko pisao da je 1956-e godine bilo najvise kurvaluka i nemorala kod našeg naroda a da je bio nikad jaci natalitet. E kako to sada objasniti ?? Ljudi jeli kajmak i sir ili šta ? :roll: :what: :rofll:

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 10 mar 2017 14:21

amkos je napisao/la:
tarikoblak je napisao/la:Pogledajte omladinu! Haduma imaš koliko hoćeš. Neće djevojke, neće škole, neće posla, samo sanjaju o odlasku na zapad. A zapad nudi nemoral, lažne i prolazne užitke. Istina, nudi i znanje, ali ga većina naših neće ni na zapadu. Ostajemo bauštelci - a to je bilo super, beton makar ne smrdi. Sada se leti prati švabske g+++++ - a napuštaš fakultet koji si već bio upisao u BiH! Katastrofa. Da makar nastavljaju sa školovanjem.
O ovome najbolje mogu pisati @krhan, @Bosnjacka Hercegovina, @Jack i ostala "ekipa" sa Zapada koji zive na Zapadu i sigurno znaju bolje od nas. A upravu si @tarikoblak. Cudan vakat.

Amkos sta ti mislis da mi nemamo pojma sta se zbiva u Bosni iako smo na zapadu?

amkos zar ti mislis da mi nemamo fameliju i prijatelje u Bosni koji nam daju svjeze informacije sa terena?

Ti ako mislis da ti nevalja u Bosni, napustije jednostavno niko te ne sprecava idi u svoju obecanu zemlju i gdje mislis da ce te nositi ko kap vode na dlanu i gdje ces ubjerati silne eure i dolare.

Posto nemozes sa BH ko sa hrvatskim pasosom, jednostavno rjesenje promijenis drzavljanstvo postanes rvat i rijesen problem i sa tim bi se docepo obecane zemlje zapada i prestao bih pljuvati po dijaspori. :mashallah: :takoje: :lool:
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 10 mar 2017 14:29

Nisi me shvatio @krhan.

Ja sam rekao da ste vi na Zapadu, živite na Zapadu i da bolje poznajete situaciju na Zapadu od ljudi koji zive u Bosni. I znate bolje šta bude sa tim našim ljudima koji su odselili ili koji tek sad sele na Zapad i koji ciste gujce Svabama sto kaze @tarikoblak.

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 10 mar 2017 14:44

amkos je napisao/la:
Nisi me shvatio @krhan.

Ja sam rekao da ste vi na Zapadu, živite na Zapadu i da bolje poznajete situaciju na Zapadu od ljudi koji zive u Bosni. I znate bolje šta bude sa tim našim ljudima koji su odselili ili koji tek sad sele na Zapad i koji ciste gujce Svabama sto kaze @tarikoblak.

Halali onda amkos, nisam te shvatio jer si cudan tekst napiso. A znas dobro koliko mi je odvratno ono "mi-vi".
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 10 mar 2017 14:48

krhan je napisao/la:
amkos je napisao/la:
Nisi me shvatio @krhan.

Halali onda amkos, nisam te shvatio jer si cudan tekst napiso. A znas dobro koliko mi je odvratno ono "mi-vi".
Ispeci pa reci @krhan. Ne treba trcati pred rudu. Jest mozda dvosmislena recenica bila, ali ja sam mislio u ovom gore kontekstu kako sam napisao. Halalosum. :gut:

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 10 mar 2017 15:11

Sto nepisu ove nase pogane antibosnjacke medije istinu o pravom stanju u obecanim zemljama. Nas narod obsihren pricama kako sve im se nudi i imaju sve sto pozele ali realnost je skroz drugacija.

Moja kona napustila poso u Tuzli u bolnici je radila ko sestrica i dobila isti poso gdje je ko june navalila u obecanoj zemlji svabistanu i to u Dortmundu mozda je neko od vas cuo za taj grad :respekt:

U pocetku joj je bilo sjajno jer je dobila smjestaj nije u pocetku placala stan itd plus pored plate imala je i neku drzavnu pomoc. Neznam tacno koliko je para bilo u pitanju. Ali nakon par mjeseci dok je trebalo da se uklopi u zivotni sistem gdje se doselila i da se obikne na novi poso kapala je para sa svih strana. Nakon par mjeseci prestala je ta drzavna pomoc i sve je troskove morala sama od svoje placice da snosi a jos gore po nju je sto je cura i drugaciji su odbici za porodicne nego neozenjene/udate.

I od te placice je jedva kraj sa krajom krpila. Da neduzim, curetak nazva svog babu i pozalimu se i rece mu da je imala bolju platu u Tuzli i bolji poso i bila je na svome u svojoj zemlji sa svojom famelijom i svoji narodom. Zamolila babu da pita sefa dali ceje opet primiti na njeno staro radno mjesto (sto je sef ipak ucinio).

A usput sam sazno da je jos nekoliko ih htjelo u svabistan od njenih drugarica pa se sve razbilo posle ovog dozivljaja ove moje kone ona je trebala da probije led kao najiskusnja od tog drustva kad su culi omladina i roditelji rekli su da nema sanse da napuste Bosnu i vele bolje nam je na njivi raditi jer smo na svome nego pod tim uvjetima biti svabski robovi.

Jedna moja rodica mislila da dodje münchen gdje je dobila ponudu nakon sto je zavrsila medecinsku a isto dobila ponud u Tuzli gdje i zivi, kad je analizirala pro i kontra uzela je poso u Tuzli iako kao udata bih imala vecu zaradu ali dobra je para bila i u Tuzli :mashallah:

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 10 mar 2017 15:16

amkos je napisao/la:
krhan je napisao/la:
amkos je napisao/la:
Nisi me shvatio @krhan.

Ispeci pa reci @krhan. Ne treba trcati pred rudu. Jest mozda dvosmislena recenica bila, ali ja sam mislio u ovom gore kontekstu kako sam napisao. Halalosum. :gut:

Nisam ja trco pred rudu, takav ti je tekst nejasan bio amkos, tek kad si u drugom objasnio odmah sam te razumio. Pricaj/pisi bosanski da te razumim moj amkos :mashallah: :tchuss: :pegla:

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 10 mar 2017 16:50

Pa ja pišem i pričam bosanskim da me cijeli Dunjaluk razumije. :bench: :huhu:

Odgovorite