Uglavnom,ko panicari.Meni je smijesno kako tim gore za podatke.Odmah cetalji poletili da objave da su Srbi vecina u Brckom medju prvacicima.Kad sam ja to napisao?
Koliko Donji Zabar ima osnovaca?
hahaha cuj vecina,jesu u babama i djedovima......Jack je napisao/la:Bukvik ima 2 nase porodice stalno,i par vikendasa.Ima nas u Ceriku juznije daleko vise.Ne znam za ostala sela
Uglavnom,ko panicari.Meni je smijesno kako tim gore za podatke.Odmah cetalji poletili da objave da su Srbi vecina u Brckom medju prvacicima.Kad sam ja to napisao?![]()
Koliko Donji Zabar ima osnovaca?
Makar su Potoci nasi.A onih par staraca u Donje Jasenjane cemo prebaciti u Cehin Zagrebacki stan,da mu pomognu oko crtanja karata.Makar oni koji ne umruBošnjaci demografski ne mogu poklopiti nijedno selo u BiH a u kome nisu većina.
Kozarcu prodaja imovine.Dragana K mentalni bolesni pravoslavni vlaski idiote.Inace lik je uhapsen jer je prijetio Vucicu.Dragan K.Ukucajte bisere tog lika.Aka Dzudzo.Lik prati ovaj forum,sta se moze.Iskompleksirani vlah.Za badava u njihovu imovinu. Pocele prodaje masovnije i u Janji, Kozarcu, Prijedoru....
Ma goni ih ,prosli Bajram vodali bolan krave od kuce do kuce na traktorima da prodaju kao kurbane,kad sam vidio traktor prikolica i 7 krava na prikolici jadni hajvani se kolobataju gore po prikoliciamkos je napisao/la:@Hadžibeg, naplaćujte im te radove u naturi..ne mora sve ni u parama biti...![]()
![]()
Merhametli narod..To nam je dobro, a u dosta slučajeva i mana...valjda iz vjere proisteklo i običaja i tradicije...hadzibeg je napisao/la:Ma goni ih ,prosli Bajram vodali bolan krave od kuce do kuce na traktorima da prodaju kao kurbane,kad sam vidio traktor prikolica i 7 krava na prikolici jadni hajvani se kolobataju gore po prikoliciamkos je napisao/la:@Hadžibeg, naplaćujte im te radove u naturi..ne mora sve ni u parama biti...![]()
![]()
vuku za rukav da bilo sta rade,nego gori su nasi sto im uopste daju bilo kakve poslove pa od nas i zive....da smo pametni i samo 1 godinu im nedavali poslove da od nas zive nebi ih bilo ni na mapi....al et i mi i hrvati budale pa im dajemo da grade kuce,kose travu oru odrzaju vocnjake i slicno....tako ih dobrih 20% i drzimo tu
Vranjska Pravoslavno selo vlasko.Pilanu drzi Bosnjak.Jedina industrija u tom seluZa badava u njihovu imovinu. Pocele prodaje masovnije i u Janji, Kozarcu, Prijedoru....
Dovoljno si podataka iznio dosad, ima ljudi koji prate ovaj forum pa bolje ne idi u detalje. Sto se naseg merhameta tice, mnogi Srbi koji su bili prve komsije su se tokom rata iskazali kao najveci krvoloci. Kao i prije, tako i u njihovim grudima sada ima skrivene zavisti i mrznje prema nama zbog nase uspjesnosti. Zato, ne pustajte ih u avlije.hadzibeg je napisao/la:
Ma goni ih ,prosli Bajram vodali bolan krave od kuce do kuce na traktorima da prodaju kao kurbane,kad sam vidio traktor prikolica i 7 krava na prikolici jadni hajvani se kolobataju gore po prikolicivuku za rukav da bilo sta rade,nego gori su nasi sto im uopste daju bilo kakve poslove pa od nas i zive....da smo pametni i samo 1 godinu im nedavali poslove da od nas zive nebi ih bilo ni na mapi....al et i mi i hrvati budale pa im dajemo da grade kuce,kose travu oru odrzaju vocnjake i slicno....tako ih dobrih 20% i drzimo tu
Interesantno. To je grad Brčko.Jack je napisao/la:Moja greska
Naime nisam dobro sabrao.Broj Srba prvacica nije 278.Nego 268 u B.Distriktu
Jos jedna veoma,veoma vazna cinjenica
Naime van 1-5 osnovnih skolam,koje se smatraju Gradskim
U Brezovom Polju imamo svega 5 prvacica:4 Prvacica Srba i 1 Bosnjak
U Bukviku 1 Prvacic Srbin
I jos jedan Srbin u jos jednoj drugoj osnovnoj
Imamo svega 6 Srba prvacica u seoskim skolama B,Distrikta.Hoce li mi neko reci da van grada Brckog.Imamo svega 6 prvacica Srba.Znaci u cijeloj opcini van grada.Ma,nemoj.Kako to nesto ne stima
Ili mozda planski se dovlace sa sela ljudi u Brcko
A sta je istina?
1 osnovna skola 169 prvacica
Centralna 77
Ilicka 53
Ovo je grad
Selo je
Razljevo 7
Donji Brezik 32
Ako odbijemo grad imamo 1 osnovna 130 Srba max
2 osnovna cini
Centralna 22:13 Srba,9 Bosnjaka.
Grcica 37:20 Bosnjaka i 17 Srba
Potocari 26:26 Srbi
Omerbegovaca 8:8 Bosnjaci
Potocari+Omerbegovaca van grada
2 u gradu cini Centralna+Grcica.To je 59 prvacica:30 Srba i 29 Bosnjaka.Moze se reci identican broj Srba i Bosnjaka u 2 osnovnoj skoli.Jedan vise za Srbe.Woww
3 osnovna je
3 osnovna
Centralna 26
Grbavica 32
AlI Grbavica je samostalno selo,nije pripojeno gradu Brcko.Treba je tretirati kao seosku,a ne gradsku
A Centralna je 22:4 za nas
U gradu imamo
164 Srba prvacica i 51 Bosnjak
Dodajmo tu i 4 osnovnu skolu
28 prvacica:14 Bosnjaka i 14 Srba.Identicna slika kao i u 2 osnovnoj
Imamo 178 Srba i 65 Bosnjaka prvacica
Ili Bosnjaci cine cirka 25%+ Prvacica u Brckom,ali bez 5 osnovne gradske
Sad imamo 5 osnovnu 109 prvacica.Oko 80 tak grad.Oko 30 tak selo
Imamo 178 Srba i 145 Bosnjaka prvacica sam grad Brcko
Ili cirka 323 prvacica u gradu,sto mi govori da u gradu nema vise od 40 000 stanovnika danas
Od tog broja procentualno
Srbi 55%
Bosnjaci 45%
Eventualno mozes da dodas +1/-1% Na ovu cifru.Dominacija Srba
Ne.
Nji je vise,ali da dominiraju.Ne
Nema sanse.Inace nas procent je jos bolji jer sam decimalu dodao Srbima previse.Tako da je malo bolje za nas
Stas.Nije Jack Ibm machina za sabiranje
Zanima me gdje se ovo 2 rodilo,npr u Pelagićevu( u kući negdje),ili to zavisi gdje dijete prijaviš.Evo djeca iz kantona Sarajevo se sva rađaju u opštini Centar?hadzibeg je napisao/la:Ma jok,imaju oni negdje oko 15 -20 rodjenih i jedni i drugi ali se upisuju da su rodjeni u brckom....ali zato bi se moralo u brckom oduzet -30 do 35 rodjenih srba koji odpadaju na te dvije opcine...
Pa vidis opcina Pelagicevo ima 27 Prvacica...dakle kako od 2 djece zadnjih godina skocit na 27 prvacica,nego rode su brckom i tu se upisu kao rodjeni a u skoli idu u maticnu opcinu.....stim da im moras oduzet oko 5-7 djece koji su hrvati i radjaju se u orasju....