bilbo je napisao/la:Najvece zlo za danasnji ummet su tekfirske vehabije koje su cedo Engleza i cionista, nema zemlje i dzemata a da nisu unijeli smutnju i nered gdje god su se pojavili. Davno kada sam tek bio poceo u vjeri dobivao sam od njih brosure u kojima su upozoravali na razne zabludjele sekte, sufije, sije, ove i one grijesnike te omalovazavali nas tradicionalni Islam. Ja sam povjerovao u sve to ali sam se poceo preispitivati kada sam upoznao i sprijateljio sa vjernicima naklonjenih sufizmu i shvatio na osnovu realnosti da je jedno citati i slusati tudja misljenja i tvrdnje i neprovjerene vijesti na TV-u i netu a drugo kada se sam licno uvjeris sta je istina a sta laz.
Jesi li licno bio na svim tim mjestima koje si naveo pa nam ovdje prenosis iz prve ruke o zlodjelima sija? Ovo je tvoje prvo javljanje na forumu ali si bas nasao da opletes po zemlji koja nam je pomogla u ratu a ostavio si na miru sve nase neprijatelje. Kako to?
Ni sam druže nisi svjestan do kojega si ti stepena ignorantan i neobrazovan, o ovome o čemu daješ isključivo svoje subjektivno mišljenje a koje nije potkrijepljeno niakvim dokazima.
No da krenemo od početka, uz Allahovu pomoć možda se i prosvijetliš, ako ti On ne pomogne neće niko.
Prvo koja je tvoja definicija vehabije ? Ako pod vehabijom podrazumijevaš čovjeka koji ima dugu bradu i kratke hlače ili pantalne, onda je za tebe nabolje Allahovo stvorenje Muhammed a.s. vehabija kao i njegovi ashabi, kao i svi ostali Muslimani koji se nose onako kako je to Muhammed a.s. radio i govorio.
Brada i kratke hlače su Sunnet.
Da li znaš odakle potiče naziv vehabije ? Da li znaš da se niti jedan od onih koje ti zoveš vehabijama ne zove lično tim imenom, i da je to naprotiv veoma uvredljivo za Muslimane koji žive kako je živio poslanik Muhammed a.s. i njegovi ashabi.
To ti je kao kad tebi vlasi kažu da si balija, a ti sam sebe tako ne zoveš.
Pitanje za tebe glavno : Šta je
"naš tradicionalni Islam" ?
Jel tradicionalni Islam možda piti, pušiti, bludničiti, positi koji dan za ramazan i otići u džamiju kad je Bajram i možda koju teraviju ?!
Da li možda to predstavlja tradicionalni Islam Bošnjaka ? Naravno da ne predstavlja.
Jel' ti naš da je čak do prvih godina 20. vijeka svaka žena Muslimanka u Bosni imala maramu preko cijelog lica osim očiju, pa sve do naređenja od Jugoslavenske vlade poslije 2. svjetskog rata da ih moraju skinuti ?
Sufije i rafidije-šije jesu zabljudjele skupine i novotari iz prostog razloga što Muhammed a.s. nije bio ni sufija i nije ima svog šejha koji je znao gajb, niti je bio šija i nije vjerovao u njhovih 12. imama koji su po njima vlasnici svemira i života u univerzumu, što je najobičniji širk.
Jedine tekfirije uz tekfirije Islamske države (haridžije) su šije koji tekfire žene poslanika, ashabe poput Omera, Osmana i Ebu Bekra kojima je obećan džennet.
Jel znaš da je do njihovih ruku etnički očišćen Bagdad, poslije američke inavzije 2003. do 2014. i pojave Isilovaca, ubijeno je više od 100 000 Sunitskih Muslimana od rafidijskih hordi, u Hami je 1982. ubijeno više od 20 000 civila od strane rafidijske alevitske sekte.
Islamsku državu je stvorio genocid nad Muslimanima, od strane šija u Iraku i Siriji.
Kako nama prijeti biološki opstanak tako prijeti i Muslimanima na Bliskom Istoku, nisu u puno boljem položaju.