☑ Pravila foruma i savjeti

Škole vijesti

Zmaj
Član

Re: skole vijesti

Post Postao/la Zmaj » 01 dec 2016 11:42

Znaci 1 osnovna skola ima 39 a osnovna skola Skelani ima 5 prvacica?
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 01 dec 2016 11:51

Ukupna cifra je 46.Ali dvoje djece se je ispisalo..Pa je konacna konacna cifra jos poraznija od broja 46.Ona iznosi 44 prvacica:31 Bosnjak i 13 Srba

Ooooo.Oooooooo

Ne placi za mene Argentino/Zepce

Zepce 89 prvacica Hrvata.143 Bosnjaka.Ova skolska godina.Opcina Zepce

Zar niste skopcali kako vlaski forumi tzv Srpsko-Hrvatski nisu sposobni da nadju bilo sta.Ahhh.Ne znam.Jel se ovo u Zepcu zove?Poklapanje?Dominacija?
Kako da se izrazim?

Odzak ganjam ne mogu obecati.Probat cu

Ostale su mi 2 najvaznije opcine :Brcko i Odzak.Nadam se da ce biti nesto od tog
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 02 dec 2016 00:53

Podatci za Srebrenicu su dokaz vise da vlasi katolicki i pravoslavni rade protiv Bosnjaka.Ustashe dobro znaju da je biracki spisak lazan kao i cetnici.Pouzdano znam da preko 5000 Hrvata i 4000 Srba u Brckom glasaju kao ''redovni''/Brcko je jos jedna opcina gdje navodno su cetnici vecina gledajuci biracki spisak :lol: .Ali,eto

Uspio sam da nadjem 2 veoma znacajne opcine.Nadam se da cu naci Odzak ili Brcko.Makar nesto od te dvije

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 02 dec 2016 09:42

Jack je napisao/la:Podatci za Srebrenicu su dokaz vise da vlasi katolicki i pravoslavni rade protiv Bosnjaka.Ustashe dobro znaju da je biracki spisak lazan kao i cetnici.Pouzdano znam da preko 5000 Hrvata i 4000 Srba u Brckom glasaju kao ''redovni''/Brcko je jos jedna opcina gdje navodno su cetnici vecina gledajuci biracki spisak :lol: .Ali,eto

Uspio sam da nadjem 2 veoma znacajne opcine.Nadam se da cu naci Odzak ili Brcko.Makar nesto od te dvije

Mislim da je greška u nama, Bošnjacima. Birački spisak nije lažan nego se Vlaško-Škutorski fašisti više angažuju za svoje interese od Bošnjaka. Srebrenica možda ima 40% Vlaha i 60% Bošnjaka ali nijo ne kaže da moraš živjeti u tom gradu da bi bio na biračkom spisku. Ja ne živim u Mostaru pa imam sve što mi treba i jesam na biračkom spisku dole.

Ovo jeste saradnja Vlaha i Škutora protiv Bošnjaka ali ovo je greška Bošnjaka koji po dijaspori neće da se angažuju za registrovanje za izbore koliko su Vlaško-Škutorski fašisti spremni da rade.

Vlasi žive po Srbiji pa su registrovani u Srebrenici. Zašto nema više Bošnjaka koji su spremni da se registruju po Srebrenici i ostalim mjestima po BiH?
Samo BiH.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 02 dec 2016 09:51

Biracki spisak je lazan.Ja imam biracke spiskove jos od 2010 godine i brojne manipulacije postoje posebno u nekim opcinama.Srebrenica je mala sredina sta je to,malo vece selo.Vecinom po jacim urbanim centrima izlaznost je manja.

Ne,radi se o birackom spisku i manipulacijama tog istog birackog spiska.A ja ne bih gluposti valjao ovdje da nije tako

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 03 dec 2016 07:34

Zar niste primjetili da ustashe ne pricaju puno o ovome.Samo uhapseni 45 godisnji terorista Dragan .K.Cetnicic iz Nisha koji prenosi podatke s ovog foruma.Tim gore za podatke.A jeste lijepo bilo naci one podatke za Zepce.Veca opcina s navodno tolikim procentom Hrvata a medju prvacicima smo ih literarno razbucali

Moja veza mi je rekla da ce mi do petka ovog sad uspijeti dostaviti podatke za 2 od 3 opcine.Trazio sam od njega jos Brcko,Odzak i Busovacu.Prije sam nasao Jajce i Novi Travnik a ovi ostali podatci.Njih je dobrim dijelom forumas Gorcin nasao kad je nasao podatke za Mostarski kanton.A,ostalo nije toliko vazno,sem eto mozda Bos Petrovca

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 03 dec 2016 07:39

Zmaj je napisao/la:Znaci 1 osnovna skola ima 39 a osnovna skola Skelani ima 5 prvacica?
2 ispisana ocigledno jer forumas Gorcin je rekao da 1 osnovna ima 40 prvacica.Jos pride 6 prvacica je u Os Skelanima.Ima spisak ukucajte na google.Osnovna skola Skelani Srebrenica

Konacna cifra za Srebrenicu je 44.i mi cinimo haman 70% prvacica na podrucju opcine Srebrenica ovdje.Zajedno sam u paketu trazio Zepce i Srebrenicu.Zepce jer je kljucna opcina gore u Srednjoj Bosni,da vidim stanje kod nas.Kao i Srebrenicu
Takodjer nadam se da cu naci sad za Brcko.Moja veza je rekla da ce mi do petka ovog dostaviti podatke za jos par opcina.

To je da razbucam jos cetnicku laz jer cetnicka stoka misli da su vecina u Brckom,radi namjestenog birackog spiska.Razbijam iluzije,ustasham i cetnicima.Tim gore za podatke mogu da kazu ustashe,jer sve opcine samo vidis samaranje ustaskog magarca,a negdje je procentualno udio Bosnjaka toliki,da to stvarno nije vise humano da spominjem

Kazem Brcko je veoma znacajna opcina.Najveca u Bos Posavini,i itekako vazna.Prvi preliminarni podatci mi kazu da je upisano 619 prvacica u Brckom.Probat cu da saznam konacnu cifru ovdje

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 03 dec 2016 12:53

Oko BrčkETa stanje je ovakvo (VII+VIII+IX+X+XI+XII+XIII OŠ iliti Rahić+Brka+Maoča+Skakava/Bijela+Zovik/Boće+Ulice+Bukvik):

108 prvacica Bosnjska
51 Hrvat
8 Srba
7 Roma

XIV OŠ Krepšić ima 11 prvačića, nemam po nacionalnost...tu je bilo S/H miks sredina do rata.

XV OŠ u Šatorovićima je čisto bosnjačka pa ko nadje nek doda da zaokruzimo ovo okolo.
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 03 dec 2016 12:57

:lol:
Znam za te podatke inace,ali treba mi slika glavnih skola u gradu.Ali rekli su mi dostaviti do petka sad iduceg podatke.Pa se nadam da cu naci podatke za Brcko komplet

Ps:Da izmisljam podatke.Izmislio bih nesto i za Brcko dosada :D :lol:

slika

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 04 dec 2016 01:14

Gorcin je napisao/la:Oko BrčkETa stanje je ovakvo (VII+VIII+IX+X+XI+XII+XIII OŠ iliti Rahić+Brka+Maoča+Skakava/Bijela+Zovik/Boće+Ulice+Bukvik):

108 prvacica Bosnjska
51 Hrvat
8 Srba
7 Roma

XIV OŠ Krepšić ima 11 prvačića, nemam po nacionalnost...tu je bilo S/H miks sredina do rata.

XV OŠ u Šatorovićima je čisto bosnjačka pa ko nadje nek doda da zaokruzimo ovo okolo.
Pa koliko ovo osnovnih škola fali sada (ne uključujući XIV i XV). Ima li ih još?
Samo BiH.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 04 dec 2016 01:20

http://bosanskehistorije.com/geografija ... 014-godina

Brcko 1-5 osnovna skola gradske
6 Brezovo Polje
No,kao sto sam rekao prije.Probat cu da nadjem sve te podatke do iduceg petka

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 04 dec 2016 01:55

Imas 13 osnovnu skolu Bukvik gdje moze max da bude 5 prvacica.Mislim na 5 Srba,iako ima prvi put i nas u ovim sredinama.Pa je svasta moguce

1-5 su gradske skole Brckog
6 je Brezovo Polje

Prvi preliminarni podatci kazu 619 prvacica u Brckom.Ali sigurno ta brojka mozda bude malo manja nakon ispisivanja

Nije to ni vazno.Ja cu probati da dobijem podatke sad za par dana.Pa cemo vidjeti tacno koliko je prvacica bez nekakvih extra racunica

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 10 dec 2016 16:58

20819 upisanih prvačića u Pederaciji ove godine, prema izvjestaju koji je usvojila Vlada.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/porazava ... /161208115
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 10 dec 2016 19:15

15 Decembra izlazi publikacija ukupan broj ucenika osnovnih skola,s pocetka 2016/2017 godine

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 12 dec 2016 07:21

http://www.osnikolamackic.edu.ba/ucenici/
Ribnik 10 prvacica ove skolske godine
162 osnovca ukupno

Nemaju prvacica ili osnovaca u Federalnom Kljucu tako to je to,sto se tice njih.Pogledajte samo razliku ucenika izmedju 1 i 9 razreda.Ovim tempom idu iduce godine na ispod 150 ucenika a za 5 godina max na ispod 100 osnovaca

hadzibeg
Član

Post Postao/la hadzibeg » 14 dec 2016 13:55

http://www.faktor.ba/vijest/duko-radun- ... ila-226996

Dokaz da se život vraća u Bosansko Grahovo, rekao je, i da je u osnovnim školama 26 prvačića u ovoj školskoj godini, te da već sada znaju da će ih u narednoj godini biti 19. No, upozorio je da bi zbog nemara viših nivoa vlasti povratak mogao biti ugrožen.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 14 dec 2016 13:59

Sutra treba navodno da izadje publikacija obrazovanja za ovu skolsku godinu.Ako opcina ima ispod 100 osnovaca,ja nikako ne vidim da tu ima ''26 prvacica'
Uostalom nek postave spisak prvacica kao sto su uradili u Domaljevcu

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 14 dec 2016 19:35

http://fzs.ba/index.php/publikacije/sao ... razovanje/

Sutra ocekujem ovdje publikaciju obrazovanja.Prepisite s stranice te

:thankyou:

Bosnjak na kvadrat
Član

Post Postao/la Bosnjak na kvadrat » 15 dec 2016 02:32

Čovječe...
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... nje/188185
- U tri godine izgubili smo oko 150 razreda u Kantonu. Zabilježeno je da smo 2013. godine imali 5.492 učenika, a ove 4.654 u Bihaću. U Kantonu to je pad sa 25.774 na 22.879 učenika za samo tri nepune godine, kazao je Muslić.

kosarkas
Član

Post Postao/la kosarkas » 15 dec 2016 03:11

Bosnjak na kvadrat je napisao/la:Čovječe...
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... nje/188185
- U tri godine izgubili smo oko 150 razreda u Kantonu. Zabilježeno je da smo 2013. godine imali 5.492 učenika, a ove 4.654 u Bihaću. U Kantonu to je pad sa 25.774 na 22.879 učenika za samo tri nepune godine, kazao je Muslić.
Ovo je cijena i putovnica.Ljudi sa hrvatskim putovnicama nemaju problema pri zaposljavbanju u EU.Djeca studiraju isto pod povoljnijim uslovima.
Naravno da je USK zaboravljen i od drzave, ali glavni Problem su putovnice i tradicija iseljenickog kraja-od slovenije preko Austrije.....

Odgovorite