☑ Pravila foruma i savjeti

Politika katoličkih separatista

BosnjackaHercegovina
Član

Re: Politika katoličkih separatista (genocidnih ustaša)

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 03 nov 2016 13:15

Evo clanka o kojem sam govorio jucer. HDZ shvata da mora u EU da bi tvz. Hrvati opstali u BiH, a sa druge strane Vlasi im podmecu nogu jer znaju da HDZ ne smije protiv procesiranja ratnih zlodjela jer EU nece dozvoliti ulazak ako se to bude radilo.

"Bitan je i trenutak kada se ovo desilo. Radi se o prvom radnom danu nakon posjete premijera Andreja Plenkovića, nakon obećane potpore za ravnopravnost Hrvata u BiH. Ovdje se radi o bacanju klipova u točak EU procesa u BiH. Svaki put kad se počnu stvarati uvjeti za taj proces, dođe do određenih incidenata i prilika koji ometaju taj proces. Okvir EU je najbolja opcija za građane BiH". - Bozo Ljubic.

http://ba.n1info.com/a120515/Vijesti/Vi ... rvata.html
Samo BiH.

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 03 nov 2016 13:23

Evo i onoga o cemu smo raspravljali prosle godine - da u sljedecih nekoliko godina, radi iseljavanja Hrvata iz HR, Hrvatska nece imati para da ulaze u Hrvatski lobi u BiH. Besparica ce Hrvatsku natjerati da se fokusira na svoje probleme (koji su i vise nego ozbiljni) umjesto da pravi Veliku Hrvatsku u BiH.

Tako da je ove godine Hrvatska izdvojila za pomoc "Hrvatima" u BiH svega 5 miliona KM. Podsjetimo, Hepok u Mostaru, koji zaposljava 89 radnika, po cijeni i broju dionica vrijedi oko 6.2 miliona KM.
Eto koliko sada Hrvatska ulaze u Hrvate u BiH.

http://bljesak.info/rubrika/kolumne/cla ... aka/172134

Hajmo sad svi jedno kolektivno timski :mashallah:
:guzz:
Samo BiH.

akhaninge09
Član

Post Postao/la akhaninge09 » 03 nov 2016 13:36

BosnjackaHercegovina je napisao/la:Evo i onoga o cemu smo raspravljali prosle godine - da u sljedecih nekoliko godina, radi iseljavanja Hrvata iz HR, Hrvatska nece imati para da ulaze u Hrvatski lobi u BiH. Besparica ce Hrvatsku natjerati da se fokusira na svoje probleme (koji su i vise nego ozbiljni) umjesto da pravi Veliku Hrvatsku u BiH.

Tako da je ove godine Hrvatska izdvojila za pomoc "Hrvatima" u BiH svega 5 miliona KM. Podsjetimo, Hepok u Mostaru, koji zaposljava 89 radnika, po cijeni i broju dionica vrijedi oko 6.2 miliona KM.
Eto koliko sada Hrvatska ulaze u Hrvate u BiH.

http://bljesak.info/rubrika/kolumne/cla ... aka/172134

Hajmo sad svi jedno kolektivno timski :mashallah:
:guzz:
Ustashama se polozaj nece promijeniti niti ako udjemo u Eu,samo lazu i zamajavaju svoj narod,ali nek im bude.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 03 nov 2016 17:11

Ali na HRT-u evo vec par dana o Orasju, "uhicenjima", Posavini, domovinskom ratu itd.

Bas ozbiljno raspravljaju, evo par dana. Vidi se da je velik problem nastao. I hoce "sustavno" da rijese probleme. :what:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 03 nov 2016 17:31

http://www.hercegovina.info/vijesti/her ... #news_view

Vecina para iz Hrvatske ide u Mostar. Mislim sve dok je jakog turizma kod njih u Hrvatskoj da nece biti zime za Hrvate u BiH. Pa cak i nasi ljudi tj. mi ih "guramo" u tome preko ljeta. Jer nasim ljudima su Neum u Bosni i Gradac, Podaca, Makarska, Tucepi itd najjeftiniji. Za Tursku i Grcku treba malo vise love. Pogotovo ako se putuje avionom. A u Hrvatsku nasi mogu ponijeti i paradajz. :mrgreen:

Sve dok je milijardi u turizmu bice i love za "konstitutivne" Hrvate. :goofy:

akhaninge09
Član

Post Postao/la akhaninge09 » 03 nov 2016 18:12

@Amkos

Koliko ja znam imaju preko 8 milijardi eura od turizma i opet su karina od drzave,lako je bilo odbraniti se od cetnika kad te njemacka i amerika podrzavaju.Pa uzmi naprimjer ovaj ljubo cesic sofer,vozio bus do njemacke.I sad ce da nam kazu da su takvi ljudi pobijedili jna.A ovo da se drzava digla na noge si bas dobro primjetio i pricaju o bosanskim samarima.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 04 nov 2016 04:54

Kao prvo ja sam porijeklom iz Krajine i veoma sam dobro upoznat s Likom,Slavonijom..itd

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/maso ... 55867.html

Ovo je vec postala epidemija u Hrvatskoj.Slavonija se pakuje.Neki kazu da ce Split imati 150 000 stanovnika 2025 godine.Da ce Osijek pasti na ispod 70 000 stanovnika!.Popisa 1991 taj grad je imao 100 000 stanovnika+.

Kako mislis da privuces mladju populaciju u realno kasabama tipa Posusje,Capljina,Livno,Duvno.Duvno ima 2 semafora i 2 zgradice.Mislim,budimo realni.Na nadmorskoj je visini od preko 900 metara.Cak i Sarajevo ispadne ravno spram njega
Ustashe da misle nesto uraditi,ne bi gledali u zajebavanje Bosnjaka,nego radili na lokalnoj ekonomiji.U zadnjih 10 tak godina samo Prozorski kraj je smanjio trgovinsko poslovanje za duplo.Kazu da je tamo sad prava epidemija.Onih 8 milijardi Eura je kap u moru,iako ja ne vjerujem nista sto se prica.Pogledajte ovo sad za Orasje

Ustashe su potpisale s Eu sporazum da vanjska politika je nadleznost Eu.To je kraj price.Ustashe ce i dalje nastaviti da napadaju na Bosnjake,jer su iskompleksirani vlasi.I ici ce do zadnjeg katolika.Tako,da mi jednostavno mozemo samo da se opustimo i gledamo im pad.Popis 2021 ce Hrvatsku unazaditi gore nego svi ratovi i kuge u zadnjih 100 tinjak godina
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

akhaninge09
Član

Post Postao/la akhaninge09 » 04 nov 2016 06:51

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 04 nov 2016 06:54

akhaninge09 je napisao/la:Ludilo je uznapredovalo

http://www.vecernji.hr/hrvatska/hrvatsk ... ca-1125956
Bosnjaci Usk kantona bi mogli da uzmu pauzu 6 dana u sedmici,tako da granica s Hrvatskom 250 km bude necuvana.Samo javiti silnim Afganistancima,Pakistancima i Irancima.Usput im i pokazati na kojem dijelu mogu da udju u Hrvatistan.Besplatno.Svaki Krajiski seljak Cazina zna kako da udje u Hrvatistan :mrgreen:

A,da su bezobrazni i ludi.Da su glupi.To je jasno

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 04 nov 2016 06:56

Hrvatska nije bila priznata drzava za vrijeme Dudakovica i 1991 ,niti je imala status clanice Un

Tako da ti argumenti bi bili poderani pred bilo kojim sudom

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ad ... z-hrvatske

:lol: :lol: :lol:

Tuziti Zagreb da je ilegalno okupirao 1992 godine dio Bih,kako kaze general Matuzovic

Bravo generale.Sad mozemo jos Hrvatsku u Haag.Kad Djuro pocne da pjeva

Platit cete u Strasburgu ustashe.Pred Eu sudom.Ili idite u Rusku uniju

Sta ce Djuro da kaze?Hmmmm?

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 04 nov 2016 07:39

Konzum je pri kraju.Kazu da ce ga preuzeti Njemacki gigant Lidl.Mnoge firme su opljackane tipa Lasta(Capljina).Neki ''gradovi'' su tek poslije ovog rata dobili semafor!.Primjer Duvna.Kako mislis da zadrzis mladje ljude u jednoj vukojebini tipa Duvno s 5000 stanovnika.Pa i Capljina pada.U gradu ima 6400 stanovnika,manje-vise

Katolici ne drze nijedan grad s preko 10 000 stanovnika.A i veca mjesta tipa Novi Travnik.,Mostar gdje su vecina.Bosnjaci drze trecinu grada.Pa negdje i vise.Ko misli da ce neka zabit moci da stabiluzuje narod,da se ne iseljava.Pouzdano znam i receno mi je u zadnjih 3 godine,masovno je iseljavanje iz jedne Capljine.Citluk zivotari ali i to je malo

Mostarski aerodrom ucestvuje sa samo 7% avio saobracaja u Bosni.Banja Luka 2%.Znaci Sarajevo+Tuzla 91% avio saobracaja.Svaki potencijalni turista prvo dolazi kod nas.

Jos 2010 sam rekao da ce takozvani Hrvati imati 10 godina fazona.Gdje ce biti faktor.To vrijeme prolazi.Prvi sok statisticki ce dozivjeti kad dodje statistika za naseljena mjesta.Valjda do kraja godine.Poslije dolazi crkvena statistika.Mene najvise cudi kako takozvani Hrvati iz Hrvatske vjesto unistavaju svoje katolike.Jasno je da Orasje je bila samo Hrvatska provincija preko Save,da je ''Hvo'' bila izmisljotina,da je sve organizovala Hrvatska.Znaci klasicna okupacija gdje cak i lokalni katolik moze da posvjedoci.Podsjeca me na pricu Stjepana Radica koji je prvo poceo lijepo s Bosnjacima za izbora prije 90 tak godina.Ali kad nije islo.Onda je poceo da vrijedja.Jasno je da Hrvatska je izgubila kompas.Valjda misle da su neka sila,a ne da su obican patuljak u politickom smislu.Otkako su se u Eu ubacili,pravo su se pohasili.Sve misle da su neki faktor,da su neko i nesto ovdje.

Greska.Nisu niko i nista,stanovnistvo im je sve starije,njih nema 20 miliona,nego ispod 4 miliona u Hrvatskoj,kako se Slavonija i ostatak iseljavaju za 20 tak godina bit ce 3 miliona Hrvata u Hrvatskoj.To je realnost koja ce ih udariti i to sto prije.Oni ako budu zatezali Eu put.Samo rade protiv sebe

No,kazem.Ovo za Matuzovica treba provjeriti ako covjek dadne dokaze da je Orasje okupirala Hrvatska vojska u ratu.Onda itekako mozemo ih sudski ganjati.Vazno je vidjeti ima li covjek ista dokumenata

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 04 nov 2016 10:20

Da im dokazu da su Generali ARBiH prije rata u BiH pocinili ratne zlocine u Vukovaru???? :oci: :oci: :oci: :oci: :oci: :oci:

:lool: Vidi se da im je sav obrazovni kadar otisao u Njemacku :ljulja:
Samo BiH.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 04 nov 2016 16:56

:lool: Vidi se da im je sav obrazovni kadar otisao u Njemacku
Atif Dudakovic je otisao kad Hrvatska nije bila drzava,niti clanica Un.Ocigledno glupi katolicki vlasi ne kopcaju da Hrvatska nije bila drzava.Jedino ko moze i ima pravo da tuzi je sam Atif Dudakovic

Drugo:Ako ustashe nastave da ucjenjuju od Eu i dalje,mora.Ko zeli da ide u Makarsku.Radije nek ide u Bar ili Ulcinj ako mu je Turska predalo.Mozda stotinjak kilometara vise i to je to.Bar ima veliki Islamski centar i 1/3 Muslimana.Imas dijelova na Jadranu gdje Muslimani cine vecinu,vidi Dobra Voda kraj Bara

Uzp je dokazan.Kraj price.Dati oslobadjajuce okolnosti od strane Suda Bih,ako doticni Matuzovic ima DOKAZE.Dokaze da je Hrvatska vojska okupirala Orasje u ratu.Ako on ima dokaza

Imas Uzp+ ovakve dokaze.Dovoljno da jos vise takozvani Hrvati placu.Ali,dobro

Ustashe bi najradije klale,ali sad kad ne smiju.Moraju ici kod Frau Merkel na casove Eu kulture.Sta ti je zivot

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 04 nov 2016 22:57

Jack je napisao/la:
:lool: Vidi se da im je sav obrazovni kadar otisao u Njemacku
Atif Dudakovic je otisao kad Hrvatska nije bila drzava,niti clanica Un.Ocigledno glupi katolicki vlasi ne kopcaju da Hrvatska nije bila drzava.Jedino ko moze i ima pravo da tuzi je sam Atif Dudakovic

Drugo:Ako ustashe nastave da ucjenjuju od Eu i dalje,mora.Ko zeli da ide u Makarsku.Radije nek ide u Bar ili Ulcinj ako mu je Turska predalo.Mozda stotinjak kilometara vise i to je to.Bar ima veliki Islamski centar i 1/3 Muslimana.Imas dijelova na Jadranu gdje Muslimani cine vecinu,vidi Dobra Voda kraj Bara

Uzp je dokazan.Kraj price.Dati oslobadjajuce okolnosti od strane Suda Bih,ako doticni Matuzovic ima DOKAZE.Dokaze da je Hrvatska vojska okupirala Orasje u ratu.Ako on ima dokaza

Imas Uzp+ ovakve dokaze.Dovoljno da jos vise takozvani Hrvati placu.Ali,dobro

Ustashe bi najradije klale,ali sad kad ne smiju.Moraju ici kod Frau Merkel na casove Eu kulture.Sta ti je zivot

Ono sto ja nikako ne shvatam je zasto Hrvati okrivljuju Bosnjake za ova hapsenja?
Zna se da je ovo odmazda Dodika radi Covicevog laznog obecanja Dodiku da popis nece biti objavljen.
Kakve veze ovo ima sa Bosnjacima? Sipu drze Cetnici i Cetnici su ovo i odradili - Vlascad shvatila da iz razloga sto Skutorima gori pod guzicom i moraju u EU sto prije, Skutori nisu u stanju zaustavljati bilo kakve pravne procese - ukljucujuci i ove. I zato im Vlasi ovo i rade - imaju priliku i iskoristavaju je.

Skutorima bi sada bilo pametnije da zajedno sa Bosnjacima krenu u kontra-odmazdu Vlaskih generala, pukovnika, potpukovnika, kapetana i ostalih hajvana, kojih jos uvijek ima jako mnogo i po BiH i po EU.... To bi im bilo mnogo isplatljivije - da Vlasima vrate milo za drago, a Bakira bi Covic lagano nagovorio da ga podrzi na tom planu. Napad na Bosnjake je i glup i neisplativ Covicu u ovom momentu - pametnije bi mu bilo da Srbima vrati po glavi odmah.
Samo BiH.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 05 nov 2016 05:16

Mislim da dosta Hrvata smatra da je ovo "nase maslo". Zato nas i "napadaju". Misle da smo im mi ovo spremili kako bi se oni (Hrvati) zavadili sa Srbima. To jeste kako bi Skutori i sokci pokvarili odnose sa Vlasima.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 05 nov 2016 05:41

Oni su budale.
Da se nisu petljali sa cetnicima danas istih ne bi bilo ni na razini statisticke greske u Bosni. A Hrvata bi u samoj Banja Luci bilo 50.000+ .
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 05 nov 2016 07:38

http://www.vecernji.ba/na-kraju-2015-go ... 14-1065026

To je samo posljedica koja ce se i dalje nastavljati.Za nekih 4 mjeseca bit cemo svjedoci jos jednog pada broja katolika u Bosni.Naime izmedju 2014-2015 imao si tacno 14 559 katolika manje.Herceg Sumska nije Katalonija ciji grad Barselona ima 5 miliona stanovnika.Nije ni Turska cije Kurdsko stanovnistvo je najmladje u drzavi.Njih je svake godine sve manje i manje u Bosni,jos sam 2010 godine rekao da ocekujem zakuhavanje situacije tamo do 2020.Jer ne vidim ''Hrvate'' kao neke faktore u Bosni.Jedna godina kao nijedna,ali 2020 godina?

Katolicki separatisti ne drze nijedan veci grad,sve im se svodi na ucjenjivanje Bosnjaka,nasiljem,grafitima ili dogovorima s cetnicima.Sad su vidim okrenuli i na Krajinu i zele da optuze Dudakovica.Da imaju gram mozga kao sto nemaju,trebali bi da skopcaju da USK kanton je jedini kanton koji se granici s Hrvatskom,a da je vecinski Bosnjacki.A to nije 25 km drzavna granica s Hrvatskom,nego 250.Oni ako nastave da prijete,vidjet ces samo kad rijeke Afganistanaca,Iranaca i Pakistanaca budu prolazili ka Hrvatskoj.Ima da poplava bude na tom podrucju

Imali ste sansu jos 1992 godine da lijepo radite s Bosnjacima.To ste odbili.Sta vam ja mogu.Ova sad nasa generacija ce dozivjeti da broj katolika u Bosni je ispod 400 000.Ona generacija za 20 godina imat ce cifre o ispod 300 000 katolika.Tamo neka ''stabilizacija'' bit ce veoma tesko moguca,jer sve mladje katolicko stanovnistvo odlazi,sto samo po sebi znaci i povecanje mortaliteta.Posebno se to sad desava u nekim opcinama tipa Prozor

Onog dana kad taj broj padne na ispod 300 000 katolika.,Cijeli svijet ce okrenuti ruke od njih i nece se prljati za takvo sta.Sad je ustashama cilj da namjeste Mostar kao ''Hrvatski'' grad jer vremena je sve manje

akhaninge09
Član

Post Postao/la akhaninge09 » 05 nov 2016 13:05

Jack je napisao/la:http://www.vecernji.ba/na-kraju-2015-go ... 14-1065026

To je samo posljedica koja ce se i dalje nastavljati.Za nekih 4 mjeseca bit cemo svjedoci jos jednog pada broja katolika u Bosni.Naime izmedju 2014-2015 imao si tacno 14 559 katolika manje.Herceg Sumska nije Katalonija ciji grad Barselona ima 5 miliona stanovnika.Nije ni Turska cije Kurdsko stanovnistvo je najmladje u drzavi.Njih je svake godine sve manje i manje u Bosni,jos sam 2010 godine rekao da ocekujem zakuhavanje situacije tamo do 2020.Jer ne vidim ''Hrvate'' kao neke faktore u Bosni.Jedna godina kao nijedna,ali 2020 godina?

Katolicki separatisti ne drze nijedan veci grad,sve im se svodi na ucjenjivanje Bosnjaka,nasiljem,grafitima ili dogovorima s cetnicima.Sad su vidim okrenuli i na Krajinu i zele da optuze Dudakovica.Da imaju gram mozga kao sto nemaju,trebali bi da skopcaju da USK kanton je jedini kanton koji se granici s Hrvatskom,a da je vecinski Bosnjacki.A to nije 25 km drzavna granica s Hrvatskom,nego 250.Oni ako nastave da prijete,vidjet ces samo kad rijeke Afganistanaca,Iranaca i Pakistanaca budu prolazili ka Hrvatskoj.Ima da poplava bude na tom podrucju

Imali ste sansu jos 1992 godine da lijepo radite s Bosnjacima.To ste odbili.Sta vam ja mogu.Ova sad nasa generacija ce dozivjeti da broj katolika u Bosni je ispod 400 000.Ona generacija za 20 godina imat ce cifre o ispod 300 000 katolika.Tamo neka ''stabilizacija'' bit ce veoma tesko moguca,jer sve mladje katolicko stanovnistvo odlazi,sto samo po sebi znaci i povecanje mortaliteta.Posebno se to sad desava u nekim opcinama tipa Prozor

Onog dana kad taj broj padne na ispod 300 000 katolika.,Cijeli svijet ce okrenuti ruke od njih i nece se prljati za takvo sta.Sad je ustashama cilj da namjeste Mostar kao ''Hrvatski'' grad jer vremena je sve manje

Nisam siguran da bi to saveznistvo izmedju Hrvata sa velikim H i muslimana dalo tako dobre rezultate,jer ne zaboravi da je nas narod poznat po lutanju i nezrelosti.Ovaj sukob sa ustasama pomogao nam je da sazrijemo kao pripadnici Bosnjacke nacije koji govore bosanski i imaja vjeru Islam,a ne muslimansku vjeroispovjed.Da se to ostvarilo danas bi ustase kolonizovale Bosnu kulturno,ekonomski,politicki itd.Ovako za sva vremena smo zavrsili sa tim dvolicnjacima.

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 05 nov 2016 17:11

Vidi, savezništvo sa Hrvatima je ispalo kako je ispalo, ustaški zulum, koncentracioni logori, protjerivanje Bošnjaka, ubijstva, pljačke... Činjenica jeste da su Hrvati u 2 svjetskom pobili sve Židove koje su stigli pobiti, pobili pola miliona Srba, oni su zlotvori kao i Srbi. Jedino ih je brojčano manje pa se ne ističu ko Srbi - ali su jednaki u svemu. Savezništvo s njima je jednostavno nerealna ideja jer mi nismo narod koji uživa u klanju nečije djece. Radije bi pričali viceve. Ovo smo mi. To su oni.

S druge strane, Jack je rekao da su Hrvati imali priliku s Bošnjacima stvoriti odlične odnose 1992 - i to jeste tačno. Imali su - ali je fašistička ideologija prevladala razum, kako se to već često dešava i Srbima i Hrvatima vijekovima.

S druge strane, što Jack govori - velika je stvar odumiranje Škutora. Ogromna. To je svjetlo na kraju dugog i mračnog tunela. Velika je stvar kad popis Katoličke crkve za ovu godinu objavi da ih je ispod 399,999 u Bosni, ne zato što meni Katolici smetaju - zaista ne smetaju - nego zato što su Škutori katolici onoliko koliko su ISIS teroristi muslimani - to jest ni malo. A takvih ljudi, što je manje, bolje svima.
Samo BiH.

Odgovorite