☑ Pravila foruma i savjeti

Dnevno-politički događaji

Krajisnik
Član

Re: Ovo su mape za novu podjelu BiH

Post Postao/la Krajisnik » 15 dec 2012 10:40

Jakub je napisao/la:Samostan u Listici su financijski pomogli i dali svoju zemlju mostarski begovi iz porodica Bakamovic i Dadic ,jer su im to bili ponizni kmetovi stotinama godina.
Danas nezahvalnici kazu da su zemlju "kupili od privatnog lica" i da su iskljucivo svojim sredstvima sagradili samostan.
Tako su isto ustase u ovom ratu ubile NAJVECEG DONATORA muslimana kad su gradili crkvu negdje kod Kiseljaka.Covjek pokazao ljubav i postovanje prema komsijama i nije pravio razliku izmedju Bozijih kuca,a oni nozem preko grkljana.
I ja sam dao dobrovoljni prilog za gradnju crkve u Lukavici kod Viteskica kuca, a ono tamo uzgajali krvnike i djavola velicali.
Pa da je pokazao ljubav onamo dje treba ne bi mu se to desilo. Kao prvo je muslimanu strogo zabranjeno ucestvovati u izgradnji objekta koji poziva ljude da se vjecno prze u vatri. To je pomaganje Allahovih neprijatelja. Vlahu/latinu mozes pomoci ako mu treba iscipati drva ili sta vec, ali kada je u pitanju odnos sa Allahom onda je jasno dje je prioritet. Sto se tice mapa, dogovora i ostalih nebuloza onda i ovde se treba dobro cuvati "merhametli" mentaliteta onde dje mu nije mjesto. Merhametli trebamo biti medjusobno a strogi (ne nepravedni) prema kafirima, kod nas vlasima/latinima shodno Allahovim rijecima:
"Muhammed je Allahov poslanik, a njegovi su sljedbenici strogi prema nevjernicima, a samilosni među sobom; vidiš ih kako ruku' i sedždu čine, želeći Allahovu nagradu i zadovoljstvo - na licima su im znaci, tragovi od padanja licem na tlo. Tako su opisani u Tevratu. A u Indžilu: oni su kao biljka kad izdanak svoj izbaci pa ga onda učvrsti, i on ojača, i ispravi se na svojoj stabljici izazivajući divljenje sijača - da bi On s vjernicima najedio nevjernike. A onima koji vjeruju i dobra djela čine Allah obećava oprost i nagradu veliku."48:29
..."Allah će sigurno mjesto njih dovesti ljude koje On voli i koji Njega vole, prema vjernicima ponizne, a prema nevjernicima ponosite."5:54
"O vjernici, borite se protiv nevjernika koji su u blizini vašoj i neka oni osjete vašu strogost!" 9:123
itd itd.
Ali nazalost kod nas se narod poducava nastranom "postivanju tudjeg" pa smo dosli dotle da medju nasim redovima ima onih koji tvrde da se ne smije tvrditi kako su krscani i zidovi itd na krivom putu.
Kada se vratimo odgoju naseg naroda u duhu ovih stvari onda cemo i kao narod imati jasan pravac i biti na mentalnom nivou da nam svako dijete bude znalo i o mapama i svemu u vezi toga. Nema nikakvih mapa i nema podjele, naprotiv, ovaj narod treba da svoj komsiluk, t.j. Hrvatsku i Srbiju pocinje pozivati u Islam i da se bori da i tu Allahova rijec bude gornja. Ne budemo li to uradili, moze nam se desiti da taj emanet Allah dz.s. bude dao drugima a nama nestanak:

''O vjernici, ako neko od vas od vjere svoje otpadne – pa, Allah će, sigurno, mjesto njih
dovesti ljude koje On voli i koji Njega vole, prema vjernicima ponizne, a prema
nevjernicima ponosite; oni će se na Allahovu putu boriti i neće se ničijeg prijekora bojati. (niti evrope niti zapada, istoka, lagumdzije, ovoga ili onoga)
To je Allahov dar, koji On daje kome hoće – a Allah je neizmjerno dobar i zna sve.''
(El-Maide, 54)

BH-HZ
Član

Post Postao/la BH-HZ » 15 dec 2012 11:39

Bosnjak je napisao/la:
ABen je napisao/la:
amkos je napisao/la:Fali im "stolni".
Nek od Ljubuskog prave stolni ili od Duvna. To je njihova stvar. Taman posla da im ja jos odredujem koji od tih 6 opcina bi im bio stolni.
Ne bi nam Mehmed-beg halalio nikad da mu od Ljubuškog škutori prave stolni grad. Ništa nema, tjeraj sve do Opuzena, nek tam prave ako hoće.
Tako je prijatelju!
Bosna Bosnjacima!

Jakub
Član

Post Postao/la Jakub » 15 dec 2012 11:58

Pa da je pokazao ljubav onamo dje treba ne bi mu se to desilo. Kao prvo je muslimanu strogo zabranjeno ucestvovati u izgradnji objekta koji poziva ljude da se vjecno prze u vatri. To je pomaganje Allahovih neprijatelja. Vlahu/latinu mozes pomoci ako mu treba iscipati drva ili sta vec, ali kada je u pitanju odnos sa Allahom onda je jasno dje je prioritet.

Znaci islam negira krscanstvo,iste Bozije poslanike i hadis "Krscani su nasa braca" su netacni.
Plus turski sultani i stotine hiljada muslimana koji su davali dobrovoljne priloge za gradnju crkava su grijesnici.
Meni je ovo prvi put da cujem tako nesto,a musliman sam prije 1990 i ovih nacionalnih partija.
Zar krscani ne vjeruju u Allaha?
Zar nemamo hiljade dodirnih tacaka sa krscanstvom ili smo strogo distancirani jedni od drugih?

sarajlija
Član

Post Postao/la sarajlija » 15 dec 2012 15:21

Jakub je napisao/la:Pa da je pokazao ljubav onamo dje treba ne bi mu se to desilo. Kao prvo je muslimanu strogo zabranjeno ucestvovati u izgradnji objekta koji poziva ljude da se vjecno prze u vatri. To je pomaganje Allahovih neprijatelja. Vlahu/latinu mozes pomoci ako mu treba iscipati drva ili sta vec, ali kada je u pitanju odnos sa Allahom onda je jasno dje je prioritet.

Znaci islam negira krscanstvo,iste Bozije poslanike i hadis "Krscani su nasa braca" su netacni.
Plus turski sultani i stotine hiljada muslimana koji su davali dobrovoljne priloge za gradnju crkava su grijesnici.
Meni je ovo prvi put da cujem tako nesto,a musliman sam prije 1990 i ovih nacionalnih partija.
Zar nemamo hiljade dodirnih tacaka sa krscanstvom ili smo strogo distancirani jedni od drugih?

Cekaj ba sta hoces da kazes da su hriscani na pravom putu? Znaic ti fakticki pomazes nekoga u krivovjerju? Odmah d anaglasim nisam upoznat sa ovom tematikom ali mi zvuci logicno ovo Kao prvo je muslimanu strogo zabranjeno ucestvovati u izgradnji objekta koji poziva ljude da se vjecno prze u vatri. To je pomaganje Allahovih neprijatelja. Vlahu/latinu mozes pomoci ako mu treba iscipati drva ili sta vec, ali kada je u pitanju odnos sa Allahom onda je jasno dje je prioritet. Drugo de mi reci odakle ti ovo "Znaci islam negira krscanstvo,iste Bozije poslanike i hadis "Krscani su nasa braca" su netacni." znam da se kaze da ce u dzenet uci oni KOJI SU ISKRENO POVJEROVALI eh sada mi reci kako neko ko vjeruje u sveto trojstvo moze biti ispravan u vjeri? Zar Allah dz.s ne odbacuje to?
Hrvatski historicar priznaje da je Tvrtko bio samo osvajac hrvatske zemlje a ne oslobodilac kako se to od nekih drugih prikazivalo https://www.youtube.com/watch?v=PDrx0a2Gx5M

http://www.youtube.com/watch?v=9GiTzVdWX5Q obavezno pogledati

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 15 dec 2012 15:31

Kako bi bilo da odete na religiju i pricate o tome.Hvala
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

ZV Keli
Član

Post Postao/la ZV Keli » 15 dec 2012 16:00

Jakub je napisao/la:Pa da je pokazao ljubav onamo dje treba ne bi mu se to desilo. Kao prvo je muslimanu strogo zabranjeno ucestvovati u izgradnji objekta koji poziva ljude da se vjecno prze u vatri. To je pomaganje Allahovih neprijatelja. Vlahu/latinu mozes pomoci ako mu treba iscipati drva ili sta vec, ali kada je u pitanju odnos sa Allahom onda je jasno dje je prioritet.

Krscani Allaha negiraju,pale Kur'ane javno valjda je svima jasno sta misle o muslimanima,nas smatraju nizim od sebe i slicno.

e-din
Član

Re: Američki prijedlog preustroaj FBH

Post Postao/la e-din » 22 dec 2012 09:15

Armin je napisao/la:škutori su popizdili,
ostvare li ovo ameri, bit će škutori sjebani totalno
ako budemo ovako pricali onda nece hrvati sigurno na to pristati!!!

ima ovo i prednosti za hrvate. jos ako spoje hercegovacko neretvanski sa ovim livanjsko-hercogvackim.. eto im i mini-herceg bosne gdje bi bosnjaci bili manjina :)
Zadnja izmjena: e-din, dana/u 22 dec 2012 09:56, ukupno mijenjano 1 put.

e-din
Član

Post Postao/la e-din » 22 dec 2012 09:55

Armin je napisao/la:
e-din je napisao/la:muslimani bili manjina :)
koji muslimani ( i to još Malim slovom)
i pored sve kampanje i razglabanja o neophodnosti izjašnjavanja kao Bošnjak
pojedinci ostaju :|
za ne vjerovat
pa muslimani bo religiji (sa malim m, znaci po vjerskom izjasnjavanju) bi bili manjina.

ali eto ako ti je lakse po nacionalnom izjasnjavnju: bosnjaci bi bila manjina.

znas valjda sta sam htio reci. evo ispravicu uostalom.

srz onog sto sam htio reci je u tome kako mi netakticno, euforicno, neproracunano, kao mala djeca kad ugledaju cokoladu reagujemo na nesto sto bi nama (bosnjacima) MOZDA bilo bolje nego za ostale..

ZV Keli
Član

Post Postao/la ZV Keli » 22 dec 2012 10:04

Pa evo ti gore karta,ostavio HN kanton spojili bi zapadnohercegovacki i livanjski,sarajevski sa bosanskopodrinjskim,srednjobosanski sa zenickim i tuzlanski sa posavskim.Time bi Bosnjaci ostvarili dominaciju a Hrvati bi dominirali u tom zhlivanskom kantonu.

zec
Član

Post Postao/la zec » 22 dec 2012 12:54

Jadni ne bili,na koje niti se vi hvatate.Je li ovo 332 karta u zadnjih mjesec dana?
Ameri će vjerojatno nešto ovako napravit

slika

Ali samo pogledajte kako ova karta fino,kompaktno izgleda

slika

BH-HZ
Član

Post Postao/la BH-HZ » 22 dec 2012 13:00

zec je napisao/la:Jadni ne bili,na koje niti se vi hvatate.Je li ovo 332 karta u zadnjih mjesec dana?
Ameri će vjerojatno nešto ovako napravit

slika

Ali samo pogledajte kako ova karta fino,kompaktno izgleda

slika
Da ste bili mudonje u ratu kao sto ste sada na forumu mozda bi karta i stvarno tako izgledala...
Bosna Bosnjacima!

ZV Keli
Član

Post Postao/la ZV Keli » 22 dec 2012 13:49

Dobro ti odgovara nick,pravi ste zecevi.

Ako cemo da se igramo crtanja karti i da jedemo govna da oprostite vidi sta te kompaktno izgleda
slika

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 22 dec 2012 14:00

ZV Keli je napisao/la:Dobro ti odgovara nick,pravi ste zecevi.

Ako cemo da se igramo crtanja karti i da jedemo govna da oprostite vidi sta te kompaktno izgleda
slika
To je realnost, jer ce im to ostati od 2024. godine. Zivi bili i vidjeli.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 dec 2012 15:07

Zec

89% prvacica i skoro isto toliko Osnovaca prosle godine su u Bugojnu cinili Bosnjaci.Zasto ti kazem ovo.Zato sto jos malo i cifra ovdje ide preko 90%.Odavno je prosla 50%

U Novom Travniku danas na podrucju sela Sebesic zivi 2 Bosnjaka i 28 Hrvata, a svi ti Hrvati su 50+.Najmladji ima 54.Sta mislis kakva ce slika tog sela biti za 10 godina? Sve do centra Novog Travnika nemas nijedno Hrvatsko selo, a to je skroz gore u spicu.U Travniku ista prica, da nema Nove Bile bilo bi daleko gore.Mape se mogu crtati, ali krenimo od realnosti na terenu.A, ta realnost je da pola Hrvatskih sela danas u Bugojnu imaju Bosnjacku vecinu, da pola Hrvatskih sela je vec izgubilo tu prednost, jos dobar dio njih nestaje.I nije to jedna opcina.Citam neki crtaju karte ''Hrvatske opcine Kakanj''

Ta prica je skroz nerealna jer pola Kakanjskih sela je vec promjenilo svog vlasnika, a ako vi vjerujete Cehi iz Zagorja za Konjic.Onda vjerujte mu i dalje.Usput 90% Hrvatske imovine u Konjicu je vec uzeto od Bosnjaka

Mi nemamo razloga da crtamo mape.Imamo homogen prostor u centralnoj Bosni koji ce sve vise rasti.Imamo homogen prostor u Hercegovini na 2500 km2, nemas Srbina i Hrvata, u vidu vecem od 5%.To za pocetak znaci da nema mnogo vise vasih sela nego nasih, a sve sto je nase.To je nase i dalje

Nijedan Bosnjak kad bi i radio mape, ne bi prihvatio da imate 1 cm zemlje.Sad ako si ti katolik iz Viteza, znas dobro da vas noc moze pojesti u roku dana.Pogledajte na sta ste spali.Pa, i stadion nemate svoj, igrate pod ljiljanma a mi nismo smradovi pa da trazimo neke koncesije na 99 godina ili sta vec

Hrvati su beznacajna nacionalna manjina u Bosni i iduca generacija Bosnjaka rodjena poslije 2000 godine mora da ih tretira tako.Do tad.Kokice u ruke.Rahat patnja.Dolazi zupnik s statistikom za par dana

ZV Keli
Član

Post Postao/la ZV Keli » 22 dec 2012 16:11

Moram ovoj plejbojevoj zecici da odgovorim,izvini Jack na spamanju

Gledaj ove kompaktnosti

slika

zec
Član

Post Postao/la zec » 22 dec 2012 17:25

Ja sam plejbojeva zezica a one su prostitutke

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 dec 2012 18:02

Pa, makar neko iz Bostona nadje podatak, a oni koji zive po Bjelovaru, Rijeci, Cabru, Opatiji i Zagrebu su i mentalno jos vise udaljeni od realne slike na terenu, nego onaj ko zivi u Americi

Nek vam ''Ceha'' dadne biracki spisak Konjica 2006 godine ili 2010 optimalno

A, mape svak moze da crta, ja sam ovdje prije izbora znao , koliko ima Bosnjaka redovnih biraca u Srebrenici i nekim krajevima, pa sad skopcajte

I, ipak.Peking nije potreban, no.Kako neki crtaju ''Praljkove'' mozda i tamo treba pripojiti Hrvatskoj, ima 1 Hrvata

:rofll: :rofll:

Down Under
Novi kolač

Post Postao/la Down Under » 23 dec 2012 00:36

Što je najsmiješnije, te njihove najoptimističke mape i kada bi se ostvarile treći entitet koji bi zahvatio cijelu Srednju Bosnu + HNK + mjesta gdje su oni u čistoj većini bi ipak bio 50/50 u odnosu stanovništva sa tendecijom porasta bošnjačkog udjela stanovništva.

Onda bi naravno bio potreban treći unutar trećeg, to jest treći na kvadrat da se stvori stabilna hrvatska većina :rofll:

Oni to puštaju u javnost sa nadom da ćemo mi zapomagati ''jao, jao, jao, nemojte nam toliko uzimat hajmo se dogovoriti''

To je smiješno i naši političari na to korektno reaguju; ignorišu kompletno.

Ja bih (da me se pita) im to čak i dao sa uslovom teritorijalne nepovezanosti njihovih teritorija i Neum u našem entitetu.

Onda za snabdjevanje lašvanske doline strujom, vodom, plinom, naftom i za odvođenje smeća i drugih komunalija im udariti cijenu oko 5 puta veću nego sada, a u našem je entitetu smanjiti za upola. Lakši život našem narodu a svi računi namireni bez zaduživanja :huhu:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 23 dec 2012 00:42

Tema ide pod kljuc kao i svaka debilana tema gdje se bude spominjalo ovo

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 24 dec 2012 08:42