☑ Pravila foruma i savjeti

Livanjski kanton

BH-HZ
Član

Livanjski kanton

Post Postao/la BH-HZ » 09 dec 2012 12:50

Sve o Kantonu i ovim općinama ovdje
Bosansko Grahovo
Drvar
Glamoč
Kupres
Livno
Tomislavgrad

Prije rata smo bili vecina u gradu Livnu,ali se poslije rata etnicka struktura promijenila.Hrvati su po ko zna koji put pokazali da su gamad od naroda tako sto su pokusali sprijeciti obnovu dzamije Curcinice koja je vijekovima bila simbol carsije.Srusili su je ustaski ekstremesti u toku posljednjeg rata,iako Bosnjaci i Hrvati u ovoj opcini uopce nisu ratovali jedni protiv drugih.

Mene ipak raduje cinjenica da se Bosnjaci ovdje ne predaju i da i dalje postoje dijelovi grada u kojima smo ostali vecina.Posto Livno nije atraktivno mjesto u kojem se mnogo kupuju nekretnine vjerujem da cemo te dijelove za sva vremena zadrzati jer nasi svoje kuce sigurno nece prodati.

GORNJI GRAD

Ukupan broj glasača
893
Ukupno važećih glasova
450
Ukupno nevažećih glasova 39
Šifra
Naziv stranke
Broj glasova
00090
SDA-STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE
268
00008
SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH
80
00502
NARODNA STRANKA RADOM ZA BOLJITAK
40
01182
SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BOSNE I HERCEGOVINE - SBB BIH
20
00027
HDZ BIH - HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BIH
12
00769
HDZ 1990- HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA 1990
9
00004
STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU
6
00734
HSP BIH - HRVATSKA STRANKA PRAVA BOSNE I HERCEGOVINE
5
00513
STRANKA PENZIONERA - UMIROVLJENIKA BOSNE I HERCEGOVINE SP-U BIH
4
01270
HSS STJEPANA RADIĆA
3
01637
HRVATSKA ČISTA STRANKA PRAVA BIH - HSP DR.ANTE STARČEVIĆ BIH
2
01328
PERKOVIĆ JAKOV - NEOVISNI KANDIDAT
1
00518
HRVATSKI PRAVAŠKI BLOK BIH
0
01241
HSP HERCEG-BOSNE
0
01290
HRVATSKA SELJAČKA STRANKA - HSS
0
01502
ZAGORAC MARKO - NEOVISNI KANDIDAT
0
NACIONALNE MANJINE
Šifra
Kandidat
Broj glasova

CENTAR(ovdje je 50-50)

OPĆE INFORMACIJE
Ukupan broj glasača
459
Ukupno važećih glasova
177
Ukupno nevažećih glasova 11
Šifra
Naziv stranke
Broj glasova
00008
SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH
46
00090
SDA-STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE
28
00027
HDZ BIH - HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BIH
20
00502
NARODNA STRANKA RADOM ZA BOLJITAK
20
00769
HDZ 1990- HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA 1990
15
01328
PERKOVIĆ JAKOV - NEOVISNI KANDIDAT
9
00734
HSP BIH - HRVATSKA STRANKA PRAVA BOSNE I HERCEGOVINE
8
00513
STRANKA PENZIONERA - UMIROVLJENIKA BOSNE I HERCEGOVINE SP-U BIH
7
01290
HRVATSKA SELJAČKA STRANKA - HSS
6
00004
STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU
5
01182
SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BOSNE I HERCEGOVINE - SBB BIH
5
01637
HRVATSKA ČISTA STRANKA PRAVA BIH - HSP DR.ANTE STARČEVIĆ BIH
4
01270
HSS STJEPANA RADIĆA
3
01502
ZAGORAC MARKO - NEOVISNI KANDIDAT
1
00518
HRVATSKI PRAVAŠKI BLOK BIH
0
01241
HSP HERCEG-BOSNE
0
Bosna Bosnjacima!

sarajlija
Član

Re: Livno

Post Postao/la sarajlija » 09 dec 2012 17:24

Blagu vecinu smo imali nekih 2-5% ali gledajuci cijelu opcinu katolici su cinili debelu vecinu. Uglavnom drago mi je da nas i dalje ima tamo. Jedna od ljepsih dzamija u Bosni mi je upravo iz Livna ili okoline ne znam tacno posto ne poznajem Livno uglavnom dzamija se zove Dukatareva džamija.

http://medzlis-livno.com/
Hrvatski historicar priznaje da je Tvrtko bio samo osvajac hrvatske zemlje a ne oslobodilac kako se to od nekih drugih prikazivalo https://www.youtube.com/watch?v=PDrx0a2Gx5M

http://www.youtube.com/watch?v=9GiTzVdWX5Q obavezno pogledati

Dezidijat
Član

Post Postao/la Dezidijat » 20 dec 2012 07:02

Livno i livanjski kraj imaju enormnu ulogu u Bosnjackoj historiji procitaj te knjigu Ahmeda Bureka :Kameno Hlivno i vidjet ce te . Situacija u Livnu je teska za Bosnjake jer su izbaceni iz svih trenutno aktivnih preduzeca jedino jace preduzece koje je u vlasnistvu Bosnjaka je Bosna sunce osiguranje, ogroman broj Livnjaka se poslije rata pa i za vrijeme Juge doselio u Zenicu skoro svaka treca Bosnjacka familija u Zenici vodi porijeklo iz Livna, Kupresa i Duvna ...

Poslije rata jako veliki broj Livnjaka se doselio u Sarajevo tesko je zadrzati mladje ljude u Livnu jer je to bas mali grad dje smo politicki okupirani i pod stalnim pritiskom vladajuceg HDZa npr.sva sela sa Bosnjackom vecinom u i oko Livna, zatim u i oko Kupresa i Duvna(tomislavgrada) ni dan danas nemaju ulicnu rasvjetu, putna infrastruktura je sredjena al ne zahvaljujuci vlasti lokalnoj neko Bosnjackoj dijaspori, nema Bosnjaka u opstini, policiji i sl .

Cak Muzej Livna je prebacen u privatnu kucu kustorica muzeja ne zeli balijske stvari i predmete u javnoj instituciji , zatim tu su torture tima da sva Bosnjacka djeca moraju da idu u skole po hrvatskom nastavnom planu i programu , zahvaljujuci IZ odnedavno se u tom kraju pruzila mogucnost da Bosnjacka djeca idu u mekteb gdje uce Bosanski jezik i knjizevnost te Bosnjacku historiju, ja sam cesto u tom kraju znam brojne slucajeve dje su Bosnjacka djeca izbacena iz skole ili imaju lose vladanje samo iz razloga sto su odbili da idu u crkvu jer skole s hrvatskom vecinom vode svu djecu katol.crkvu ne obazirujuci se na ostale.

Jedina dobra svar u Livnu jeste da je to kraj sa jako bogatom tradicijom i Bosnjackom historijom te Livnjaci dobro znaju ko su i sta su , ne prodaju zemlju i iako su po Zenici , Sarajevu ili dalje vracaju se u Livno i cuvaju zemlju do doljih dana.

p.s. nikad necu zaboravit otisao sam da posjetim rodicu u Duvno to je bilo krajem avgusta , pa odemo na kafu u neki hard rock klub, kad tamo u klubu svi i rockeri, metalci, motoristi svi sjede u tisini i gledaju direktan prijenos mise iz Zg,!!Kontam se zamisli scenu da neki hard rock kafic u vecinbski Bosnjackom mjestu svakog petka ugasi muziku i pusta na velikom ekranu direktan prijenos dzume.. :o culo bi se do Novog Zelanda kako smo ekstremno fundamentalni i vjerski zadojeni!!

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 20 dec 2012 10:16

Bio sam ove godine u Duvnu i Livnu, Duvno me iznenadilo s velikim brojem bošnjačkih mezarja i čini mi se 5 - 6 džamija. Al je ogroman prostor.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 20 dec 2012 23:59

To je iskompleksirana vlaska gamad, koja nikad dok vide dzamiju nemaju mira a ni sna, jer voljeli bi da pasemo negdje po Anatoliji dosad.Inace, ako pogledas samo dozvolu crkve u Sarajevu:Grbavica, Dobrinja i gdje prave, a imas 12 000 katolika dole.I ako pogledas jel mogu Muslimani dobiti dozvolu u Sturbi za izgradnju dzamije, ako vidis da cak u mnogim cetnickim opcinama imas pravo Bosnjaka da se skoluju na Bosanskom vidi pod Doboj, Srebrenica i Prijedor, dok u Livnu se mora uciti ''Hrvatski'' jezik, onda ti tek jasno bude.Njih bode u oci, sto su kmetovi, sto ne znaju porijeklo i korijene, sto su doseljenici iz Dalmacije ili vlaskih sela okolo.Livno i dan-danas ima taj orijentalni melos, koji nije izgubio sjaj, to su oni htjeli da prekroje.

Nisu uzeli Stari grad u Mostaru, pa sta su uradii.Na vrh brda nasadili krst, i napravili 100 metara toranj na bivsoj liniji razdvajanja
Stolac su poravnali, naselili katolike iz centralne Bosne u i oko Stoca, pripojili neka novopecena naselja Stocu, promjenili ulice i dan-danas po Stocu imas raznorazne ustaske ulice.Posebno kako su se jadali kada je pravljena stolacka Sahat kula, nece oni to dozvoliti.

Ne priznajem nijednu rijec te vase deklaracije.To je ono sto njih pece

Vecinom nisu ovladali starim Muslimanskim mjestima.Mozes misliti kako se jadno i bijedno osjecaju kada mladji katolik citaj ''Hrvat'' pita oca.Koji je najstariji objekat u Vitezu.?A on mu kaze.E, pa naravno.Dzamija u Starom Vitezu.

Livno je samo produkt akumulacija 500 godisnjeg stresa vlaskih odrpanaca i kukavica prema Muslimanu i Islamu, njihova normalna zelja i poriv koji ne mogu da kriju vise, ono sto bi zeljeli da urade nama, da bi imali malo srca i hrabrosti da nas napadnu izravno .Sad pokusavaju svim silama da nam zagorcaju zivot.Ja se sjecam jos kule Gavran Kapetanovica kako je mnogo godina ona sahara visila na kuli, i ta krpa je otisla s Pociteljske kule, i da ne pricam kako su zlikovci nasadili krst na Pociteljskoj sahat Kuli.

Isti taj kompleks nize vrijednosti se moze vidjeti u Podgorici koja je u drugoj drzavi..Novopeceni vlah kaze gdje centar Podgorice.On stavi glavu u visinu jer kmet i nema pameti.I kaze.Evo, one 15 spratova visespratnice.To je centar Podgorice.No, originalni pravoslavni vlah, aka Srbin ili Crnogorac ce ti reci.Pa, eno kraj Starovaroske dzamije, evo tu na toj kaldrmi, kod Islamskog centra.To onaj novopeceni ne zna, ali onaj starosjedioc i zna.To je taj kompleks prisutan kod njih.Nabadanja krstova i prekrajanja historije.Inace i dan-danas na Podgorickoj Sahat Kuli imas krst zaboden.Zasto

Jes vidio mozda u Sarajevu naboden mjesec i zvijezdu na katolickoj ili pravoslavnoj crkvi?

Ne, oni su navili da mrze sve Muslimansko,navikli da zive u mitovima Kraljevic Marka i Njegosa, uvijek su ostrili nozeve, dok je Bosnjak okrecao glavu 1878,1914,1941 i 1992, pitao se.Pa, komsija mozemo li zivjeti, a on je odgovarao s Bukovicom, Srebrenicom, on je odgovarao s pokrstavanjem nasih starih Muslimanskih mjesta i prekrajanjem historije

Livno kao grad nije ni bitan jer tu nema velicine, grad i nije velik, ali bitna je simboilika, bitno je sta predstavlja ono i danas kod nas, sta kod njih, sto oni nece imati mira

Sjetim se rijeci jednog cetnika prije cetnika.Milana Srskica.Vodja Bosanskih pravoslavnih vlaha izmedju 2 svjetska rata.Ako ista pozelem vise je da ne cujem drecanje s Munara Banjaluckih, i da nema Muslimana nista.Ako ista mrzim od jedne dzamije su dvije

Dok prosjecan Bosnjak gleda kako se u Sarajevu zida normalno 15 ta katolicka crkva, ide na koncert Lepe Brene i Lukic i Ace Lukasa.Ovaj samo gleda, kako da ti napakosti

Vlasi su takvi, oni samo zakon sile razumiju.Moj pradida bi ih udario stapom po glavi jos za Otomana kada su mu prigovorili i rekli vlasima da rade i sute, i da ne laprdaju

Prije nije postojao fenomen interneta, sad te svoje 500 godina frustracije moraju da iskazu u urbicidu, unistavanju Islamske kulture i Muslimanske, unistavanju svih Bosnjackih vrijednosti

Sjecam se jos za Jugoslavije tamo negdje 20 godina prije rata, poravnat je mezar Alije Djerzeleza u njegovom rodnom Gerzovu kraj Mrkonjica, nekad Muslimanskom selu, gdje je dobar Musliman naseljavao svoje pravoslavne kmetove, i kasnije je to selo postalo njihovim.Po Djerzelezu selo nasta i osta Gerzovu.Turbe su maljevima rusili i nikom nista pravoslavna gamad

Njihov je cilj totalno zatiranje Islama, unistavanje Bosnjaka, i Livno, Podgorica, Gerzovo ili bilo koje mjesto to ima

Zna se da je u Viru do pocetka 1 svjetskog rata bila jos munara, koju su katolici uzurbano jos tada dinamitom srusili da kazu da nismo nikad i da ova sela nikad nisu bila Muslimanska

Cijela Bosna je nasa.Livno jos vise.I mi, ali nazalost mi kao ''mi'' smo debela manjina i dalje nemamo pravog odgovora na njihove suptilne agresije i retorike koje traju protiv nas
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

ZV Keli
Član

Post Postao/la ZV Keli » 21 dec 2012 05:06

Jack koliko god Srbi forsirali taj cetnicki pokret i pravili pokolje Hrvati su mi mutniji,kako vjetar puhne su i zato mislim da su nam veci neprijatelj.U Dalmaciji lakse prodjes ako si Srbin nego Bosnjak...

Dezidijat
Član

Post Postao/la Dezidijat » 21 dec 2012 06:06

amkos je napisao/la:Bio sam ove godine u Duvnu i Livnu, Duvno me iznenadilo s velikim brojem bošnjačkih mezarja i čini mi se 5 - 6 džamija. Al je ogroman prostor.
Ma cijeli taj kraj je do II svj rata bio vecinsko Bosnjacki trebas otic u Glamoc da vidis mezare Malkoca i Malcibegovica imas u centru Glamoca i dzamiju i spomenik borcima ARBIH. Duvno je takodjer bilo Bosnjacko to vlaha sto se naselilo dosli su poslije svjetskih ratova mada najvise su Bosnje najebale i mozemo reci da je pocetak kraja za Bosnjake Kupresa, Livna i zapadne hercegovine zapocelo sa dolaskom austro ugarske ,Bosnjaci tog kraja su im se najvise suprotstavili a onda su i najvise kaznjeni.
Austro ugarske su vlasti dovele vlahe iz Dalmacije i srednje Bosne i dopustili im da uzme iz svake Bosnjacke kuce sta zele kao nagradu za sudjelovanje u okupaciji Bosne tu su bili strasni zlocini .Najstrasnije su one cinjenice da su mnoga ta sela oko Livna, Kupresa, Duvna pa sve prema Imotskom nekad bila potpuno Bosnjacka a danas ni mezare nisu ostavili.Primjer je to sela Sujica dje je bila dzamija i mekteb pravo Bosnjacko selo o kojem je i Evlija Celebija pisao i nocivao a danas u Sujici nemate ni ostatke mezara kamoli bilo cega sto podsjeca da su tu nekad zivili Bosnjaci ,ima samo jedan divan most u dolini Sujice kojeg narod zove Rimski most a koji je u stvari izgradjen po naredbi Mehmed pase Sokolovica arhitektura mosta i stil gradnje je mnogo slican Visegradskom mostu mada mnogo manji , kasnije je Sokolovic prepustio carinjenje tog mosta begovima Firdusima, pa Atlagicima i sl.. hrvati pozute kad im kazes da most nije iz rimskog perioda (ocigledno ) nego je stil i gradnja upravo osmanska...pozute hoce se pobit odmah... Medjutim ja opet kazem dovedite djecu na odmor makar ljeti u stari grad Livno, posjetite muzej kod Milosnika, vidite topove i ovidjite Busko jezero imas divnih pejzaza u tom dijelu ali osim toga ima i finih Bosnjackih sela jos uvijek stoje tu pokraj jezera. :zastava:

rahimic
Član

Post Postao/la rahimic » 21 dec 2012 06:10

U Suijici ima dzamija, na svoje oci sam je vidio. :D

Dezidijat
Član

Post Postao/la Dezidijat » 21 dec 2012 06:14

rahimic je napisao/la:U Suijici ima dzamija, na svoje oci sam je vidio. :D
ma, nema covjece srusena je jos za vrijeme II svj rata nisu ni temelji ostali , mislim voyio sam se kroz Sujicu iduci prema Duvnu nekoliko puta :ugeek:

rahimic
Član

Post Postao/la rahimic » 21 dec 2012 06:18

U sred sela preko mosta, stoji mala dzamija, pravo lijepa. Rekao bih da je novije gradje, mozda u zadnjih 10 godina podignuta.

rahimic
Član

Post Postao/la rahimic » 21 dec 2012 06:20

Šujička džamija dobila munaru

U jednom od najmanjih džemata regije, definitivno najljepšem duvanjskom, te jednom od najljepših naselja u Livanjskom kantonu, Šujici, uz većinske Hrvate, trenutno živi i 17 bošnjačkih familija koje su vlastitim i sredstvima Šujičana iz inozemstva završili i munaru uz mjesnu džamiju. Oni su dali i veći dio sredstava za obnovu u ratu stradale džamije.

- Munara je sagrađena od čvrstog zidanog materijala i visine je 22 metra, a koštala nas je oko 30.000 KM. Najviše su za nju dali naši ljudi iz inozemstva, posebno iz Norveške, te prema mogućnostima i ostale džematlije Šujice i Tomislavgrada. Sada je džamija kompletna kaže jedan od članova građevinskog odbora i jedan od najaktivnijih džematlija Fejzo Đonlagić, čija je kuća odmah uz džamiju.

- Hodžu imamo samo za ramazan, uglavnom medresliju, kojeg naizmjenično ugošćujemo po kućama po 2-3 dana - kaže jedan od najstarijih džematlija Smail Đonlagić.

Stari nišani

Džamija u Šujici datira još od 1634. godine, kad je imala drvenu munaru. Uz džamiju je i harem u kojem ima nišana znatno starijih od džamije, poput nišana izvjesne Fatime, kćeri Huseinove rođene u Turskoj.

- Stalnog imama nismo imali još od Kraljevine Jugoslavije. Stara džamija je srušena 15. septembra 1993. godine, a obnova je započela prije dvije i po godine - ističe Đonlagić.

Dnevni Avaz

Dezidijat
Član

Post Postao/la Dezidijat » 21 dec 2012 06:27

rahimic je napisao/la:Šujička džamija dobila munaru

U jednom od najmanjih džemata regije, definitivno najljepšem duvanjskom, te jednom od najljepših naselja u Livanjskom kantonu, Šujici, uz većinske Hrvate, trenutno živi i 17 bošnjačkih familija koje su vlastitim i sredstvima Šujičana iz inozemstva završili i munaru uz mjesnu džamiju. Oni su dali i veći dio sredstava za obnovu u ratu stradale džamije.

- Munara je sagrađena od čvrstog zidanog materijala i visine je 22 metra, a koštala nas je oko 30.000 KM. Najviše su za nju dali naši ljudi iz inozemstva, posebno iz Norveške, te prema mogućnostima i ostale džematlije Šujice i Tomislavgrada. Sada je džamija kompletna kaže jedan od članova građevinskog odbora i jedan od najaktivnijih džematlija Fejzo Đonlagić, čija je kuća odmah uz džamiju.

- Hodžu imamo samo za ramazan, uglavnom medresliju, kojeg naizmjenično ugošćujemo po kućama po 2-3 dana - kaže jedan od najstarijih džematlija Smail Đonlagić.

Stari nišani

Džamija u Šujici datira još od 1634. godine, kad je imala drvenu munaru. Uz džamiju je i harem u kojem ima nišana znatno starijih od džamije, poput nišana izvjesne Fatime, kćeri Huseinove rođene u Turskoj.

- Stalnog imama nismo imali još od Kraljevine Jugoslavije. Stara džamija je srušena 15. septembra 1993. godine, a obnova je započela prije dvije i po godine - ističe Đonlagić.

Dnevni Avaz
WAU! :huhu: ynaci obnovili su je ...ah covjece fakat mi je drago idem uskoro u Livno ima da maksuyile prodjem kroz Sujicu opet ...Koji dobar haber svaka ti cast Rahimicu popravi mi dan!Imas kahvu od mene bilo dje u SJJ :fes:

rahimic
Član

Post Postao/la rahimic » 21 dec 2012 06:31

Hehe, ipak neka korist sto mi se auto pokvario kod Sujice ima godinu dana. :lol: Moraces uci u selo, mislim da se ne vidi sa ceste jer dosta je ta strana strma, a dzamija je kao u nekoj rupi i nije visoka.

Dezidijat
Član

Post Postao/la Dezidijat » 21 dec 2012 06:40

rahimic je napisao/la:Hehe, ipak neka korist sto mi se auto pokvario kod Sujice ima godinu dana. :lol: Moraces uci u selo, mislim da se ne vidi sa ceste jer dosta je ta strana strma, a dzamija je kao u nekoj rupi i nije visoka.
Jarane daj mi link sa kojih si skino te vijesti , da ga stavim na facebook..

rahimic
Član

Post Postao/la rahimic » 21 dec 2012 06:43

rahimic
Član

Post Postao/la rahimic » 21 dec 2012 06:45

Mozda ti ovo pomogne.

http://medzlis-livno.com/index.php?opti ... Itemid=102

Džamija u Šujici

Srušena u julu 1994. godine.

Potpuno novi objekat sa munarom izgrađen 2008. godine.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 21 dec 2012 07:10

Suica je staro Bosnjacko mjesto.I to cemo vratiit, kao i Grude.Mozda malo potraje ali za razliku od ustasha.Mi smo njihova skroz cisto ustashka sela poklopili i jos poklapamo

Nisam znao da u Glamocu postoji spomenik Armije Bih?
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Dezidijat
Član

Post Postao/la Dezidijat » 21 dec 2012 07:14

Jack je napisao/la:Suica je staro Bosnjacko mjesto.I to cemo vratiit, kao i Grude.Mozda malo potraje ali za razliku od ustasha.Mi smo njihova skroz cisto ustashka sela poklopili i jos poklapamo

Nisam znao da u Glamocu postoji spomenik Armije Bih?
Daj Boze!Sto se tice Glamoci da postoji u centru grada uz Gradsku dzamiju velik spomenik sa ljiljanom i imenima sehida.Inace Glamoc je veliki potencijal mada danas u gradu nema mnogo Bosnjaka vecinom su Hrvati iz centralne Bosne dosta ih je tu iz Varesa, gradic zivi od drvne industrije mada imaju ogromnu livadu par Bosnjackih sela oko gradica medjutim imaju potencijal za poljoprivredu inace najveci su bili proizvodjaci krompira

rahimic
Član

Post Postao/la rahimic » 21 dec 2012 07:15

U Glamocu na parsto metara jedan od drugog su spomenici ABIH i HVO, mozda negdje ima i neki srpski spomenik, nisam trazio. :D

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 21 dec 2012 09:51

rahimic je napisao/la:U sred sela preko mosta, stoji mala dzamija, pravo lijepa. Rekao bih da je novije gradje, mozda u zadnjih 10 godina podignuta.
Iza onog brda jel, medju kucama, malo "zaklonjena". Ako je to Šujica sto ja mislim da jeste onda je rahimic u pravu. Dzamija nedavno obnovljena, ima munaru. Ima nekoliko kuća okolo.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Odgovorite