Joj Amkos ma nije ti EU smrt. Smrt su ti ovi idioti sto vode drzavu. Nisu u stanju da naprave uslove dostojne insana.amkos je napisao/la:Ona analiza "Bojana Bajica" je dobra. Ali je Bojan izgleda previdio odlazak Bosnjaka, i to mladih Bosnjaka, ustvari svih koji nesto vrijede. Sto je dugorocno pogubno po nas. EU nam je smrt, to moramo znati. Jer ce sve otici. Kad tad.Bosnium je napisao/la:Mozda se druga dva naroda sele u malo vecem tempo, ali ovo je katastrofa, nece ni nas vala bit u Bosni ako vako nastavi, ovo je iskreno porazavajuce..
- Kada sam došla raditi ovdje u Osnovnoj školi u Cazinu, davne 1983. godine, škola je brojala 1.200 učenika, a danas ih ima 635. To je poražavajuća statistika, pa to je 50 posto, kazala nam je Zehra Hadžić.
Ovdje napominjemo da se radi o općini koja nije povratnička, to jest njeno stanovništvo nikad nije prisilno iseljeno, kao na primjer ono u Sanskom
Mostu ili Prijedoru.
Škole vijesti
Re: skole vijesti
-
Bosnjak na kvadrat
- Član
Ma kako EU nije smrt? Odlazak mladih je poguban za nas.
Pogotovo što najkvalitetniji odoše. Povuci paralelu sa odlaskom najboljih igrača iz lige - odu ti Džeko i Pjanić iz lige, i tako godinama. Ti sve slabiji, a konkurencija sve jača i jača...
Pogotovo što najkvalitetniji odoše. Povuci paralelu sa odlaskom najboljih igrača iz lige - odu ti Džeko i Pjanić iz lige, i tako godinama. Ti sve slabiji, a konkurencija sve jača i jača...
Pa jel EU kriva sto nemas posla i sto te peglaju u bolnici kad ti se treba zena porodit. Ili sto zivis u stanu sa babom i mamom od 54 kvadrata, bi se zenio al nemozes. Pa nije majka mu stara za to ti je kriva drzava!Bosnjak na kvadrat je napisao/la:Ma kako EU nije smrt? Odlazak mladih je poguban za nas.
Da narod ima uslove kao u Svicarskoj nebi odlazili vec bi i drugi kod nas dolazili.
Covjece ovdje u Sarajevu ti treba stela da bi radio kao konobar u nekom od jacih hotela, zasto! Zato sto su tu konobari prijavljeni, osigurani imaju i topli obrok i platj vecu od 600KM. Ako nemas stele u BH ostaje ti samo Call Centri, konobarenje u kaficima i irgetski poslovi sa prosjecnom platom od 500 do 600KM bez osiguranja, bez toplog obroka i bez prevoza. Na kraju kad se zbrojis veci mladih ljudi koji odluce da rade takve poslove zaradjuju 100KM mjesecno! Ja sam prestao da osudjujem one koji idu vani! I sam bi bio klosar da nisam par godina odradio na brodovima! Imam rodjaka koji je 5 god radio na benz pumpi plata 550KM bez icega , pomogao sam mu da ode na rijecni brod. Momak ima 1200eura mjesecno, prijavljen, ide mu staz, placena hrana, smjestas, 3 mjesecaa brod mjesec kuci i taj mjesec odmora placen! Momak tek sad ozivio planira rjesit stambeno pitanje, porodicu i sl... zamisli da je ostao na istoj benz pumpi! Stabilna Ekonomija je odgovor i rjesenje!
Znas sta je problem ? TO sto taj vlasnik benzinske pumpe zaradjuje 20-30 hiljada KM po jednoj stanici . Jednostavno mentalitet . Da mogu dali bi radniku 200 KM . Nasi su to ljudi tkz. muslimani na baterije. Vidjet ces ih ti i po dzamijama i po dzumama , kako se selame .Dezidijat je napisao/la:Covjece ovdje u Sarajevu ti treba stela da bi radio kao konobar u nekom od jacih hotela, zasto! Zato sto su tu konobari prijavljeni, osigurani imaju i topli obrok i platj vecu od 600KM. Ako nemas stele u BH ostaje ti samo Call Centri, konobarenje u kaficima i irgetski poslovi sa prosjecnom platom od 500 do 600KM bez osiguranja, bez toplog obroka i bez prevoza. Na kraju kad se zbrojis veci mladih ljudi koji odluce da rade takve poslove zaradjuju 100KM mjesecno! Ja sam prestao da osudjujem one koji idu vani! I sam bi bio klosar da nisam par godina odradio na brodovima! Imam rodjaka koji je 5 god radio na benz pumpi plata 550KM bez icega , pomogao sam mu da ode na rijecni brod. Momak ima 1200eura mjesecno, prijavljen, ide mu staz, placena hrana, smjestas, 3 mjesecaa brod mjesec kuci i taj mjesec odmora placen! Momak tek sad ozivio planira rjesit stambeno pitanje, porodicu i sl... zamisli da je ostao na istoj benz pumpi! Stabilna Ekonomija je odgovor i rjesenje!
Niko ne treba da radi za 400 km . To je zlocin protiv sebe . Djevojka mi je trenutno zaposlena . Ako ne bude zadovoljna ode u Njemacku gore da radi . Vec joj je plata ovdje kasnila 20 dana , tako da nema velikih sansi da ce biti zadovoljna. Naravno za njom cu i ja .
U pravu si. Mislio sam na to jer nas EU ne voli, da ne kazem mrzi, pederizam, razvrat, blud itd i ostalo sto dolazi iz te EU, jer to vodi ka propasti naroda. A u pravu si za idiote. Ali to je meni logicno jer je uredjenje zemlje takvo, gdje svako hapa gdje stigne. Zato kazem, moguce je da ovdje dodje do sukoba klasa, tj.sukoba staleza. Nizi protiv viseg. Jer imamo bogate koji postaju sve bogatiji i siromasne koji postaju sve siromasniji. Taj sve veci jaz mora nekad eksplodirati. Moje mišljenje.kliker je napisao/la:amkos je napisao/la:Ona analiza "Bojana Bajica" je dobra. Ali je Bojan izgleda previdio odlazak Bosnjaka, i to mladih Bosnjaka, ustvari svih koji nesto vrijede. Sto je dugorocno pogubno po nas. EU nam je smrt, to moramo znati. Jer ce sve otici. Kad tad.Bosnium je napisao/la:Mozda se druga dva naroda sele u malo vecem tempo, ali ovo je katastrofa, nece ni nas vala bit u Bosni ako vako nastavi, ovo je iskreno porazavajuce..
- Kada sam došla raditi ovdje u Osnovnoj školi u Cazinu, davne 1983. godine, škola je brojala 1.200 učenika, a danas ih ima 635. To je poražavajuća statistika, pa to je 50 posto, kazala nam je Zehra Hadžić.
Ovdje napominjemo da se radi o općini koja nije povratnička, to jest njeno stanovništvo nikad nije
prisilno iseljeno, kao na primjer ono u Sanskom
Mostu ili Prijedoru.
Joj Amkos ma nije ti EU smrt. Smrt su ti ovi idioti sto vode drzavu. Nisu u stanju da naprave uslove dostojne insana.
Zadnja izmjena: amkos, dana/u 05 sep 2016 08:11, ukupno mijenjano 1 put.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Dezidijat je napisao/la:Covjece ovdje u Sarajevu ti treba stela da bi radio kao konobar u nekom od jacih hotela, zasto! Zato sto su tu konobari prijavljeni, osigurani imaju i topli obrok i platj vecu od 600KM. Ako nemas stele u BH ostaje ti samo Call Centri, konobarenje u kaficima i irgetski poslovi sa prosjecnom platom od 500 do 600KM bez osiguranja, bez toplog obroka i bez prevoza. Na kraju kad se zbrojis veci mladih ljudi koji odluce da rade takve poslove zaradjuju 100KM mjesecno! Ja sam prestao da osudjujem one koji idu vani! I sam bi bio klosar da nisam par godina odradio na brodovima! Imam rodjaka koji je 5 god radio na benz pumpi plata 550KM bez icega , pomogao sam mu da ode na rijecni brod. Momak ima 1200eura mjesecno, prijavljen, ide mu staz, placena hrana, smjestas, 3 mjesecaa brod mjesec kuci i taj mjesec odmora placen! Momak tek sad ozivio planira rjesit stambeno pitanje, porodicu i sl... zamisli da je ostao na istoj benz pumpi! Stabilna Ekonomija je odgovor i rjesenje!
Ove price volim, realne ali istinite. A ne neka supljiranja o cvjetanju ekonomije u BIH.
I ja sam radio kod privatnika, za ispod 750 KM. Naravno stela. Ko nema veze, on je bezveze. Sto se kaže.
Ostaje ti tek toliko da zivis, prezivis i tako ukrug. I ja sam prestao osudjivati bilo koga, nek svako trazi svoju srecu. Evo bas sam nedavno cuo za slucaj cure ode u stjuardese. Fin posao, a dobro placen. Sto da ne. Nek svako ide gdje mu je bolje. Ne treba nikoga sputavati.
Ali nema ekonomije bez mira, a mira nema bez ukidanja Genocidne tvorevine. Sve ostalo je zabluda i ubleha.
Ja bi volio otici u tu Njemacku, samo da vidim sta je to. Jel to Mars ?
Jbt, Francuska je veca od Njemacke pa je niko ne spominje. Svi samo Njemacka, Njemacka i Njemacka.
Ponekad imam osjecaj da ima malo i preseravanja. A Belgija, Luksemburg, Holandija, Danska, gdje su te zemlje. I te zemlje su razvijenije koliko znam.
Jbt, Francuska je veca od Njemacke pa je niko ne spominje. Svi samo Njemacka, Njemacka i Njemacka.
Ponekad imam osjecaj da ima malo i preseravanja. A Belgija, Luksemburg, Holandija, Danska, gdje su te zemlje. I te zemlje su razvijenije koliko znam.

http://brcko.tv/v3/2016/09/05/3-300-prv ... ki-pribor/
http://tntportal.ba/2016/09/05/pocela-n ... j-ucenika/
http://rtvzivinice.tv/wp/ju-osnovna-sko ... ku-godinu/
http://tntportal.ba/2016/09/05/pocela-n ... j-ucenika/
http://rtvzivinice.tv/wp/ju-osnovna-sko ... ku-godinu/
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Živinice:Školsko zvono označilo početak nove školske godine
Ovoga jutra oglasilo se zvono u živiničkim školama, što je označilo i početak nove školske godine. Danas je u većini škola bio ovo informativni dan, kada su učenici dobili raspored časova ali i popis potrebnih udžbenika. Ozarena lica, smijeh i igra su obilježili ovo jutro.
Na području naše općine u 9 osnovnih škola upisano je 5603 od toga JU osnovnu školu Đurđevik u školskoj 2016/2017 pohađat će 783 učenika, JU Bašigovci 475 ,Višća 430 , Dubrave 451, u JU Šerići upisano je 700 učenika ,Živinice Gornje 247 u Gračanici 660 dok je u JU Prva osnovna škola upisano 950 a u Druga osnovna škola 907 učenika.
JU Druga osnovna škola Živinice danas je spremno dočekale učenike, potvrdila nam je direktorica pomenute škole Besima Jagodić.
Školski objekat u vrijeme raspusta pripreman je i uređivani, u smislu krečenja, molerskih i drugih vrsta radova, sve da bi učenici u narednih godinu dana imali što bolje uvjete za rad, saznali smo u ovoj školi.
Nastava u prvom polugodištu u ovoj školskoj godini trajat će do 31. decembra, kad za učenike počinje četverosedmični zimski raspust.
http://rtvzivinice.tv/wp/ziviniceskolsk ... ke-godine/
Ovoga jutra oglasilo se zvono u živiničkim školama, što je označilo i početak nove školske godine. Danas je u većini škola bio ovo informativni dan, kada su učenici dobili raspored časova ali i popis potrebnih udžbenika. Ozarena lica, smijeh i igra su obilježili ovo jutro.
Na području naše općine u 9 osnovnih škola upisano je 5603 od toga JU osnovnu školu Đurđevik u školskoj 2016/2017 pohađat će 783 učenika, JU Bašigovci 475 ,Višća 430 , Dubrave 451, u JU Šerići upisano je 700 učenika ,Živinice Gornje 247 u Gračanici 660 dok je u JU Prva osnovna škola upisano 950 a u Druga osnovna škola 907 učenika.
JU Druga osnovna škola Živinice danas je spremno dočekale učenike, potvrdila nam je direktorica pomenute škole Besima Jagodić.
Školski objekat u vrijeme raspusta pripreman je i uređivani, u smislu krečenja, molerskih i drugih vrsta radova, sve da bi učenici u narednih godinu dana imali što bolje uvjete za rad, saznali smo u ovoj školi.
Nastava u prvom polugodištu u ovoj školskoj godini trajat će do 31. decembra, kad za učenike počinje četverosedmični zimski raspust.
http://rtvzivinice.tv/wp/ziviniceskolsk ... ke-godine/
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."

Da,ali kakvo je stanje medju prvacicima po opcinama.Sad imamo cifre za kanton,ali opcine nam mogu reci znatno viseamkos je napisao/la:http://www.starmo.ba/bosnaihercegovina/ ... skole.html
http://www.radiostudion.com/u-hbz-u-pov ... jih-skola/
Livanjski kanton broj prvacica:497 Osnovne
560 u srednjim skolama

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
U kiseljačkom naselju Brestovsko danas je svečano otvorena Osnovna škola Brestovsko, u kojoj će se nastava izvoditi po hrvatskom planu i programu, a koju će pohađati isključivo učenici hvatske nacionalnosti. Bošnjačka djeca ostala su u zgradi stare škole, u istom naselju, udaljena oko 1,5 kilometar dalje. U Kiseljaku su ranije funkcionisale dvije škole pod jednim krovom: jedna nosi naziv Osnovna škola Kiseljak 1, a druga Osnovna škola Brestovsko. U prvoj se nastava odvija po bosanskom planu i programu, u drugom po hrvatskom planu. Obzirom da je Vrhovni sud FBiH ranije zabranio „dvije škole pod jednim krovom“, vlasti se nisu potrudile da naprave jednu školu za sve učenike, već su osnovce od ove godine odvojili i fizički. Učenici hrvatske nacionalnosti od ove školske godine nastavu pohađaju u novoj školi, koja je smeštena u renoviranom bivšem Društvenom domu, dok su njihovi vršnjaci Bošnjaci ostali u staroj školi, piše Patria. (NAP)

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Busovaca:
Osnovna skola Busovaca 54 prvacica:53 Hrvata,1 Bosnjak
Osnovna skola Kacuni 95 prvacica:94 Bosnjaka i 1 Rom
Osnovna skola Kaonik?Ne znam iskreno
Mala je to skola.Tops 19 prvacica po meni
Mehmedalija Mak Dizdar 13 prvacica:Sve Bosnjaci.Novi Travnik
Trenica Novi Travnik 20 prvacica:Sve Bosnjaci
Osnovna skola Busovaca 54 prvacica:53 Hrvata,1 Bosnjak
Osnovna skola Kacuni 95 prvacica:94 Bosnjaka i 1 Rom
Osnovna skola Kaonik?Ne znam iskreno
Mala je to skola.Tops 19 prvacica po meni
Mehmedalija Mak Dizdar 13 prvacica:Sve Bosnjaci.Novi Travnik
Trenica Novi Travnik 20 prvacica:Sve Bosnjaci

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
http://www.derventa.ba/derventa/index.p ... w&sid=8072
http://www.rogatica.com/index.php/2011- ... og-razreda
http://www.rogatica.com/index.php/2011- ... og-razreda

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Opcina Novi Travnik 116 nasih prvacica ove skolske godine

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Današnji Faktor
U novosagradenoj/potpuno obnovljenoj školi u Bocinji kod Maglaja će biti 13 učenika a od toga 5 prvacica sto je najviše do sada.
U novosagradenoj/potpuno obnovljenoj školi u Bocinji kod Maglaja će biti 13 učenika a od toga 5 prvacica sto je najviše do sada.
Biće onako kako Bošnjaci odluče