SDA upozorava: Za glasanje u Bratuncu moglo bi biti prijavljeno 2.000 neregularnih glasača Srba!
Općinski odbor Stranke demokratske akcije Bratunac pozvao je u subotu 6. augusta 2016. godine Centralnu izbornu komisiju BiH da provjeri zloupotrebe na biračkim spiskovima u Bratuncu.
Prema informacijama kojima raspolaže ova stranka, zbog prijavljivanja na biračke spiskove velikog broja umrlih građana srpske nacionalnosti, na narednim lokalnim izborima moglo bi doći do zabrinjavajućih nepravilnosti, koje mogu direktno utjecati na ishod izbora.
U prigovoru na regularnost biračkih spiskova, koji je potpisao mr. Ramiz Salkić, predsjednik OOSDA Bratunac, CIK se poziva da hitno reaguje, kako bi se izbjegle manipulacije i zloupotrebe.
U pismu između ostaloga stoji:
„Od građana smo dobili informaciju da se u zadnje vrijeme intenzivno radi na fiktivnom prijavljivanju za glasanje putem pošte iz Srbije. Ovdje je došlo do zloupotrebe ličnih i zaštićenih podataka građana, koji su umrli ili koji žive izvan Bosne i Hercegovine, ali ne u Srbiji i podataka građana koji zbog teškog socijalnog stanja redovno trguju glasovima.
Prema našim informacijama, može se očekivati oko 1.300 glasova za Bratunac iz Srbije.
Na ovom poslu radilo je desetak osoba iz Bratunca koji su kandidati na izbornim listama, a ujedno neki od njih imaju i firme u Bratuncu ili u Srbiji, ili pak rade u firmama ili ustanovama gdje su mogli biti u kontaktu sa ličnim dokumentima građana.
Ako uzmemo u obzir mrtve na privremenom biračkom spisku i zloupotrebe pri prijavljivanju za glasanje poštom iz Srbije, dolazimo do oko 2.000 sumnjivih glasova, što je 15% glasačkih listića. Taj broj može značajno utjecati na rezultate izbora u ovoj općini.
Tražimo od vas, ali i od drugih nadležnih organa u Bosni i Hercegovini, istragu po ovom pitanju, te kažnjavanje pojedinaca i grupa, koji su zloupotrijebili identifikacione dokumente i zaštićene podatke građana“, stoji u pismu prigovora.
Izbori statistika
Re: Izbori 2016
http://bportal.ba/sda-upozorava-za-glas ... saca-srba/
http://www.youtube.com/watch?v=hguGxrsy ... ure=relmfu - Bosni - Enver Čolaković
Kakvo je stanje sa Srebrenicom, kakve su nam šanse sad zasad ?
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
U Busovači se situaciju zakomplikovala... Pored Mekić Asima - SDA, i SDP će imati kandidata, Bošnjaka iz Lugova (Kaćuni)
. Uglavnom, SDP-aš nema velike podrške ni u svome mjestu i sumnja se da je samo podvala Hrvata da nam otkine koji glas (Desnica.R x2, op.a). Ne bi trebalo opet biti problema, jer smo 2012-te uzeli sa +700 glasova razlike i računajući da su Hrvati smanjili svoj broj zbog odlaska i odseljavanja. Kako god, 2012-te su probosanske stranke imale 14/25 u općinskom vijeću, od čega sama SDA 11 vijećnika, dakle apsolutna većina i Koalicija oko HDZ-a, ako bi i ne daj Bože uzela načelnika, ne bi mogli toliko mahati šahovnicama i nosati Tuđmanove slike po općini
"...akobogda, biće naša Bosna i Hercegovina." Izet Nanić
"...akobogda, biće naša Bosna i Hercegovina." Izet Nanić
"Crveni kmeri" nas uvijek ukopaju.

- BosnjackaHercegovina
- Član
Za to smo opet MI, Bosnjaci, krivi - jer nemamo obicaj kazniti vodece kadrove Bosnjaka koji korupcijom unistavaju jedinstvo ovog naroda.amkos je napisao/la:"Crveni kmeri" nas uvijek ukopaju.![]()
Evo primjer Mostar. Ljevicari su jako utvrdjeni u Mostaru ali to ne zato sto ima ogroman broj onih koji su jugonostalgicni (ima ih, ali minorno) nego zato sto su Bosnjaci izgubili svo povjerenje u SDA nakon silnih izdaja i prevara Bosnjaka i surovanja sa Skutorskim okupatorom. Sve dok mi sami ne pocnemo insistirati da se striktno kaznjavaju Bosnjacki lideri koji su korumpirani ili nesposobni, ljevicari ce biti jak factor, jer oni su uvijek plan "B" nakon Bosnjackog vodstva. Ljevicari bi crkli sami od sebe da mi imamo muda svojim lopovima stati u kraj. Ja sam odavno govorio o Nerminu Niksicu, koji je za svoje vrijeme u Premijerskoj fotelji ojacao Bosnjake HNK i dosta oslabio Ustaski uticaj - mi mozemo pricati o njemu sta hocemo, crveni, vaki-naki - ali on mrzi ustase i to se vidi u svakom njegovom djelu i potpisu: od iznenadnih upada poreskih inspekcija u Medjugorju do zatvaranja silnih bespravnih kamenoloma do milion drugih stvari gdje je Niksic Skutore prisilio da ili plate kaznu ili porez drzavi. A tvrda linija prema Skutorima je jedina garancija uspjeha.
Ko je kriv SDAu, ili SBBu ili ostalima kad skutorima lizu guzicu?
I sve dok je tako, SDP i ostali ljevicari ce imati glasove onih koji ne podnose dvolicnost Bosnjackih lidera. Samo ostro i samo u kost sa dusmanima drzave - to je jedini put. Tada ce sve leci na svoje.
Samo BiH.
I u Novom Travniku su crveni kmeri-SDP kandidovala svoga lika za nacelnika pa opet nemaju sanse nikakve
Nije nista ni Sda bolja.20 godina i nisu mogli jebeni Agrokomerc da dignu.20 000 radnih mjesta nekad,danas par stotina.To bi preporodilo Cazinsku Krajinu ali dzaba.
Koje budale.Nemam rijeci.
Smijem se tim budalama.Ustashe ce sve do zadnjeg glasati za svoje,a ova bagra radi ovo
Nemam rijeci.Rekao sam prije dok je trajao popis.Ne bojim se takozvanih Srba i Hrvata.Ali da se bojim Bosnjacke politike.Itekako.Da se vidjeti pamet ovih kretena
Obraz guzica,rekli bi u Krajini
Koje budale.Nemam rijeci.
Smijem se tim budalama.Ustashe ce sve do zadnjeg glasati za svoje,a ova bagra radi ovo
Nemam rijeci.Rekao sam prije dok je trajao popis.Ne bojim se takozvanih Srba i Hrvata.Ali da se bojim Bosnjacke politike.Itekako.Da se vidjeti pamet ovih kretena
Obraz guzica,rekli bi u Krajini
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot
Ne postoji burek s sirom
Manje-više je poznata priča oko Stoca, ovdje je Kaplan to iznio još detaljnije. Onako, bez zavlačenja i uvijanja, rekli bismo "narodski". Video je isječen jer kasnije ide priča o Erdoganu i Gulenu, pa koga zanima nek i to negdje traži, lik je studir'o u Turskoj pa je upućeniji u to ...
https://www.facebook.com/inicijativazas ... 425532473/
https://www.facebook.com/inicijativazas ... 425532473/
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...
Bitka za načelnika općine Centar Sarajevo: Pada li jedan od posljednjih SDP-ovih bastiona u BiH? (FOTO)
Čak osam kandidata nada se da će prekinuti 18-godišnju vladavinu SDP-a općinom Centar, a najveće šanse pridaju se zajedničkom kandidatu SDA i SBB-a Ajnadžiću. Među pretendentima na poziciju načelnika su i ljubitelj iPhonea Bajrović, bloger i bivši novinar Mijović, DF-ova nada Rešidat
http://faktor.ba/bitka-za-nacelnika-opc ... ona-u-bih/
Čak osam kandidata nada se da će prekinuti 18-godišnju vladavinu SDP-a općinom Centar, a najveće šanse pridaju se zajedničkom kandidatu SDA i SBB-a Ajnadžiću. Među pretendentima na poziciju načelnika su i ljubitelj iPhonea Bajrović, bloger i bivši novinar Mijović, DF-ova nada Rešidat
http://faktor.ba/bitka-za-nacelnika-opc ... ona-u-bih/
Biće onako kako Bošnjaci odluče
[quote]U Tesliću je danas potpisan sporazum o koalicionoj saradnji između Hrvatske koalicije koju čine HDZ BiH i HDZ 1990 i teslićkog odbora SNSD-a.
Ovim sporazumom je kandidat SNSD-a za načelnika opštine Dragan Bogdanić dobio podršku Hrvatske koalicije za Teslić, objavila je RTRS.
Sporazum je u ime teslićkog odbora SNSD-a potpisao Dragan Bogdanić, a u ime Hrvatske koalicije Marijan Čutura.
Sporazum podrazumijeva i raspodjelu vlasti u lokalnoj upravi u skladu sa dogovorom o zastupljenosti hrvatskog naroda.
(SB) [/quote]
http://www.rtvbn.com/3829099/svi-hrvati ... d-i-dodika
Ovim sporazumom je kandidat SNSD-a za načelnika opštine Dragan Bogdanić dobio podršku Hrvatske koalicije za Teslić, objavila je RTRS.
Sporazum je u ime teslićkog odbora SNSD-a potpisao Dragan Bogdanić, a u ime Hrvatske koalicije Marijan Čutura.
Sporazum podrazumijeva i raspodjelu vlasti u lokalnoj upravi u skladu sa dogovorom o zastupljenosti hrvatskog naroda.
(SB) [/quote]
http://www.rtvbn.com/3829099/svi-hrvati ... d-i-dodika
17.08.2016
Ćamil Duraković: Naš referendum je na lokalnim izborima
http://balkans.aljazeera.net/blog/nas-r ... -2-oktobra
Ćamil Duraković: Naš referendum je na lokalnim izborima
http://balkans.aljazeera.net/blog/nas-r ... -2-oktobra
Stigla je vijest iz Centralne izborne komisije da se za ove izbore registrovalo 65 hiljada birača za glasanje izvan zemlje. Na trenutak sam odahnuo. Nikad više naših ljudi nije bilo zainteresovano da se uključi i da svoj doprinos boljem stanju u zemlji. Isto je kod kuće, svi pokušavaju pomoći, i radimo na tome da u Srebrenici stvari krenu naprijed. Mnogi su prepoznali da Bosni i Hercegovini može svanuti samo ako budemo svi zajedno radili, te ako svi preuzmemo svoj dio odgovornosti za nju, svako po nekoj mjeri koju može izdržati. Vrijeme je najavljenih referenduma, ali svi znamo da nema većeg od onog na koji izlazimo drugog oktobra..
Kada smo u aprilu 2007. godine u Sarajevu krenuli sa protestom tražeći specijalni status za Srebrenicu, znali smo da će naša borba biti teška i da ćemo steći mnogo neprijatelja na tom putu.. na kraju smo morali pristati na kompromise, i tada smo morali pregovarati o vrijednostima, premda smo odgojeni i učeni da se o njima pregovarati ne treba. Jer drugog izlaza nije bilo..
Uvijek mi bude zanimljivo kada vidim koliko je dobrih stvari napravio sadašnji ministar vanjske trgovine Mirko Šarović, samo zato što se nije bavio demagogijom, već je uradio nešto što je korisno za razvoj naše zemlje. Stvari se mijenjaju i postoje ljudi i u Banjoj Luci i u Mostaru koji su spremni izgovoriti rečenicu 'ovo je naša zemlja', pa makar to bilo tiho i samo u rijetkim prilikama. Evo, ove godine će kandidat za gradonačelnika Banje Luke biti Dragan Čavić, čovjek koji je potpisao izvještaj Komisije za ispitivanje dogadaja u i oko Srebrenice u julu 1995. godine. I dok pred spavanje razmišljam o sudbini Srebrenice, o našoj borbi i o svemu onome što je vrijedno, ne mogu, a da ne mislim na našu djecu i generacije koje tek dolaze, a čije će sutra itekako utjecati ovi 'sitni' dnevnopolitički sukobi danas. I ne mogu da im uskratim priliku da u svojoj domovini žive normalno i dostojanstveno. Pronađem baš to Čavićevo obraćanje iz 2004. godine, i pročitam onu poruku na kraju: „Pozivam svakog pojedinca, bez obzira na nacionalnu, vjersku, partijsku ili neku drugu pripadnost da istinom i poštovanjem za druge pomogne da nam istorija počne da biva hronika humanosti i preporoda, a ne sukoba i destrukcije.“ I onda shvatim da na svakoj strani ima nas koji smo spremni učiniti korak naprijed. Naš referendum je u oktobru. Na njemu odlučujemo o tome da li želimo bolju stvarnost od one koju imamo danas.
Masovna zloupotreba prava: Priprema li se velika izborna prevara
Iz Hrvatske i Srbije poštom će doći glasačkih listića jednako kao iz svih drugih zemalja svijeta gdje živi bh. dijaspora, što u ranijim izbornim ciklusima nije bila praksa. Sada je registrirano 65. 453 dijasporca.
– Radi se o zloupotrebi biračkog prava i identifikacionih dokumenata ljudi koji nisu zainteresirani za glasanje u BiH ili nemaju mogućnost da to učine. Znam da su ljudi iz Podrinja prijavljivani u rubnim općinama u Srbiji kao sezonski radnici koji tamo borave i u oktobru će navodno biti spriječeni da dođu na glasanje. Znamo da su to totalno pasivni krajevi iz kojih odlaze i stanovnici Srbije jer nemaju šta raditi, a stanovnici BiH kao nešto tamo rade. Ti ljudi žive u u zemljama širom svijeta, a lične dokumente ostavili su komšijama ili rodbini, pa je neko te dokumente sada zloupotrijebio za glasanje putem pošte iz Srbije – govori Salkić za Faktor.
Tvrdi da među prijavljenima ima i umrlih, ali upozorava i na slučajeve prodaje glasova.
– Neki ljudi iz socijalnih potreba i razloga prodaju glasove, ali sada ovi koji kupuju nisu imali povjerenja i uzeli su već dokumente te izvršili prijavu za glasanje putem pošte kako bi bili sigurni da će iskontrolirati to. Zbog toga imamo ovo nevjerovatno povećanje broja glasača iz Srbije i Hrvatske. Moje informacije su da su to u Hrvatskoj radila neka udruženja koja su pod političkom kontrolom ili finansijskom stimulacijom, a u Srbiji su to radili pojedinci iz političkih partija i kandidati za načelnike – kaže potpredsjednik RS-a.

http://faktor.ba/masovna-zloupotreba-pr ... a-prevara/
Iz Hrvatske i Srbije poštom će doći glasačkih listića jednako kao iz svih drugih zemalja svijeta gdje živi bh. dijaspora, što u ranijim izbornim ciklusima nije bila praksa. Sada je registrirano 65. 453 dijasporca.
– Radi se o zloupotrebi biračkog prava i identifikacionih dokumenata ljudi koji nisu zainteresirani za glasanje u BiH ili nemaju mogućnost da to učine. Znam da su ljudi iz Podrinja prijavljivani u rubnim općinama u Srbiji kao sezonski radnici koji tamo borave i u oktobru će navodno biti spriječeni da dođu na glasanje. Znamo da su to totalno pasivni krajevi iz kojih odlaze i stanovnici Srbije jer nemaju šta raditi, a stanovnici BiH kao nešto tamo rade. Ti ljudi žive u u zemljama širom svijeta, a lične dokumente ostavili su komšijama ili rodbini, pa je neko te dokumente sada zloupotrijebio za glasanje putem pošte iz Srbije – govori Salkić za Faktor.
Tvrdi da među prijavljenima ima i umrlih, ali upozorava i na slučajeve prodaje glasova.
– Neki ljudi iz socijalnih potreba i razloga prodaju glasove, ali sada ovi koji kupuju nisu imali povjerenja i uzeli su već dokumente te izvršili prijavu za glasanje putem pošte kako bi bili sigurni da će iskontrolirati to. Zbog toga imamo ovo nevjerovatno povećanje broja glasača iz Srbije i Hrvatske. Moje informacije su da su to u Hrvatskoj radila neka udruženja koja su pod političkom kontrolom ili finansijskom stimulacijom, a u Srbiji su to radili pojedinci iz političkih partija i kandidati za načelnike – kaže potpredsjednik RS-a.

http://faktor.ba/masovna-zloupotreba-pr ... a-prevara/
- Zenicaninn
- Član
Mene jedino sto ovdje zabrinjava je Cazin.
Kako sam skonto ova lista je poredjena po broju najvece do najnize razlike izmedju 2012 i 2016.
Cazin je jedini grad medju ovima sto je skoro 100% bošnjački.
A brojke rođenih po mene potvrdjuju da se ogroman broj ljudi seli iz Cazina kao u krajevima gdje je veliki broj djikana i pogotovo katolika.
Prije par godina Cazin imao kao od sale duplo vise rođenih nego urmlih dok danas mozda jedva ima vise rođenih nego umrlih.
Izgleda da je dosta ljudi u Cazin uzeli hrvatske pasoše inace ovakve razmjere iseljavanja sebi nemogu objasniti.
Kako sam skonto ova lista je poredjena po broju najvece do najnize razlike izmedju 2012 i 2016.
Cazin je jedini grad medju ovima sto je skoro 100% bošnjački.
A brojke rođenih po mene potvrdjuju da se ogroman broj ljudi seli iz Cazina kao u krajevima gdje je veliki broj djikana i pogotovo katolika.
Prije par godina Cazin imao kao od sale duplo vise rođenih nego urmlih dok danas mozda jedva ima vise rođenih nego umrlih.
Izgleda da je dosta ljudi u Cazin uzeli hrvatske pasoše inace ovakve razmjere iseljavanja sebi nemogu objasniti.
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)
Dosta ljudi iz Cazina zivi u Austriji. Znam par takvih porodica. 
Zanima me hocemo li napraviti ikakav pomak u Livnu? Tamo ih se iselilo podosta zadnjih par godina
- Zenicaninn
- Član
Drina je napisao/la:Zanima me hocemo li napraviti ikakav pomak u Livnu? Tamo ih se iselilo podosta zadnjih par godina
Brate sve ćemo vidjeti na izborima. Izbori ce nam biti prvi indikatori svega.
Kad se vidi razmjere iseljavanja od izbora u oktobru 2012 i popisa katolika 2012 gdje ih je bilo 435.500 i izbora oktobru 2016 gdje su u ovom momentu vec ispod 400.000 hiljada onda sluti sve na to da ce se svi u Bosni iznenaditi poslje izbora pa cak i ja najvjerojatnije.
Između dva izborna ciklus njihov broj je se smanjio za 10%.
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)
Ranije sam pisao da ce se katolicka opcija rijesiti u naredna 3 izborna cikliusa. Ovi tek iseljeni su jos malo nabrijani i prijavit ce se za glasanje ali to ce se topiti godinama. To je jednostavno tako. Mozda ojacamo i u Glamocu. Tamo je malo glasaca i par desetina glasova donosi prevagu
Zenicaninn je napisao/la: ovakve razmjere iseljavanja sebi nemogu objasniti
Nekad su Krajišnici radili u Sloveniji ili Austriji, a vikendom se vraćali kući. Sad odlazi cijela porodica.
Ne mogu ni ja sebi objasniti da Cazinska dijaspora mora kupovati krevete Kantonalnoj bolnici ''dr. Irfan Ljubijankić".
Bolnica koja opslužuje oko 300.000 stanovnika, nema operacione sale. Četiri operacione sale koje su stradale u požaru do danas nisu obnovljene.
Toliko o tome da krajina nije zapostavljena. A gdje su dva miliona za aedrom?IzetNanic je napisao/la:Zenicaninn je napisao/la: ovakve razmjere iseljavanja sebi nemogu objasniti
Nekad su Krajišnici radili u Sloveniji ili Austriji, a vikendom se vraćali kući. Sad odlazi cijela porodica.
Ne mogu ni ja sebi objasniti da Cazinska dijaspora mora kupovati krevete Kantonalnoj bolnici ''dr. Irfan Ljubijankić".
Bolnica koja opslužuje oko 300.000 stanovnika, nema operacione sale. Četiri operacione sale koje su stradale u požaru do danas nisu obnovljene.
U banja luci sda+sbb+sbih nastupaju zajedno a izlazi i asda sama.
Ja se ne mogu oteti dojmu da ce Skutori solidno proci na Izborima. Popis mi to pokazuje. Popisivali su sve živo i mrtvo. Solidno se "popisali". Da ne kažem da su Popis odlično odradili. Isto mislim za Izbore, glasat će sve živo i mrtvo pogotovo u opcinama Centralne Bosne, Busovaci, Kiseljaku, Vitezu, Novom Travniku, Travniku, Zepcu. I tako ostvariti povoljan rezultat na Izborima 2016.