Irak i Sirija
Re: Irak i Sirija
https://twitter.com/CITeam_en/status/762901108876513280
Danas bi trebao biti sastanak Erdoana i Putina; licno, ne mislim da ce se puno toga promijeniti u vezi Sirije, tj. ne vjerujem u povlacenje Turske iz Sirije.
Danas bi trebao biti sastanak Erdoana i Putina; licno, ne mislim da ce se puno toga promijeniti u vezi Sirije, tj. ne vjerujem u povlacenje Turske iz Sirije.
Potpis
Sramotno je da pobunjenici u opkoljenoj Hami uspjeli da u posljednjih par mjeseci znacajno napreduju i povecaju teritoriju a Juzni Front sa oko 40 hiljada (dobro ste procitali) miruje.
Veliki broj, neki kazu da je broj sad vec nekoliko hiljada, vojnika Juznog Fronta prebjegao u druge frakcije na jugu zemlje. Neke su grupe pohapsile vodje a kazu da se odvija ofanziva na Sejh Miskin. Sa tim brojem plus sto imaju najbolje naoruzanje od svih frakcije u zemlji(bara bara sa rezimom) a rezim nema veliku podrsku od strane iranskih i ostalih siitskih milicija niti su Rusi prisutni na jugu zemlje, mogli su se usetati u Damask i to je razlog sto rezim uistinu sa JF postuje primirje.
Evo ponovno postavljam
Kratki dokumentarni film o sekti Alavita(Alevije su posebna grana isnaserija i zive u Turskoj, pogresno napisano na video opisu).
https://www.youtube.com/watch?v=flYQ_jjFAgQ
Veliki broj, neki kazu da je broj sad vec nekoliko hiljada, vojnika Juznog Fronta prebjegao u druge frakcije na jugu zemlje. Neke su grupe pohapsile vodje a kazu da se odvija ofanziva na Sejh Miskin. Sa tim brojem plus sto imaju najbolje naoruzanje od svih frakcije u zemlji(bara bara sa rezimom) a rezim nema veliku podrsku od strane iranskih i ostalih siitskih milicija niti su Rusi prisutni na jugu zemlje, mogli su se usetati u Damask i to je razlog sto rezim uistinu sa JF postuje primirje.
Evo ponovno postavljam
https://www.youtube.com/watch?v=flYQ_jjFAgQ
Potpis
Kolaju price da su Rusi spremni na pomoc pobunjenicima u borbi protiv Isila i da ce otkazati pomoc Kurdima da bi ovi mogli vratiti Tel Rifat i Sejh Isu. O sukobu sa Asadom ne zele ni da cuju. Pobunjenici su kategoricki odbili jer bi to dobro Asadu doslo jer bi podijelilo opoziciju.
Prica se da su Ramouseh garaze ponovo uzeli Asadovci
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot
Ne postoji burek s sirom
Ne vjerujem ja tamo nikome dok obje strane ne priznaju, nije nemoguce ali znajuci njihovu propagandu sumnjam.
Ono sto su i jedni i drugi potvrdili je da su pobunjenici ovaj put krenuli na Kanaser, da skroz liniju opskrbe Asadove vojske prekinu.
Ono sto su i jedni i drugi potvrdili je da su pobunjenici ovaj put krenuli na Kanaser, da skroz liniju opskrbe Asadove vojske prekinu.
Lijevo je pravi Suheil a desno imitator, iako Asadovci se kunu da je to ista osoba. Lijevi je po pobunjenickim izvorima ubijen za vrijeme 2.bitke za Idlib u martu prosle godine, dok ovaj desni je jako "uspjesan". Covjek koji je uspio izgubiti svaku bitku koju je predvodio a najgore su ja mislim gubici na Handaratu i sampionski poraz u Raki prije koji mjesec od strane Isila, kad su im ubili, ranili i uhapsili nekoliko stotina vojnika.

Mahmiat Al-Ghazalan baza je osvojena.

https://www.youtube.com/watch?v=s68oAYV3Amc
Pokolj u Hami 1982. Iako sam ga postavio vec, ovo je obavezno stivo pa nije na odmet opet da se postavi, ako nista da ovi novi clanovi ne moraju traziti.
Pokolj u Hami 1982. Iako sam ga postavio vec, ovo je obavezno stivo pa nije na odmet opet da se postavi, ako nista da ovi novi clanovi ne moraju traziti.
SDF je zauzeo Menbidz, nekoliko stotina vojnika Isila je na putu ka Jarabulusu, dozvolio im je SDF da prodju isto kao i rezim za vrijeme bitke za Dumejr. I neko da mi kaze oni su neprijatelji

Pobunjenici potpuno kontrolisu fabriku cementa juzno od Ramuseha, to je bilo jedno od najjacih utvrdjenja rezima. Drugi napad ide ka Huvejz/Wadihi selu a treci mozda i najzeci na Zehra naselje na sjeveru Haleba. Totalno su pomutili rezim, koji se utvrdio u naselju 3000 i distriktu Asad.
Evo mape gdje se vidi napredak.

Evo mape gdje se vidi napredak.

Ne kontrolisu jos potpuno fabriku cementa.
Edit: Navodno su prije prije sat vremena preuzeli kontrolu nad legendarnoj fabrici
Edit2: Ipak nisu jos
Edit: Navodno su prije prije sat vremena preuzeli kontrolu nad legendarnoj fabrici
Potpis
Evo i ja sad citam, ipak iako su neki aktivisti kao npr Stork, Malcomite, Markito prepouzdani, znaju omasiti a omasili su jer je oficijalni twitter profil jedne od grupa napisao to ali ubrzo i obrisao ali ne sjedimo mi po cijeli dan za kompomimeprezime je napisao/la:Ne kontrolisu jos potpuno fabriku cementa.
edit 1:Dok sam pisao kazu da ipak kontrolisu to. Haj ga znaj, uglavnom ono sto je potvrdjeno da kontrolisu veliku vecinu a ne zna se da li kontrolisu potpuno.
edit 2: Grupa koja je proglasila fabriku cementa zauzetom se izvinula narodu Sirije na pogresnoj informaciji. Ubrzo se ocekuje potpuni pad. Kaze jedan aktivista za razliku od rezima koji nikada greske ne priznaju za pohvalu potez. Po rezimskim medijima Idlib jos odolijeva napadima.
Eno citam da su krenuli opet u ofanzivu i to na par mjesta. U distrikt Zehra su neke dijelove oslobodili. 

Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."