☑ Pravila foruma i savjeti

Politika katoličkih separatista

Dezidijat
Član

Re: Politika katoličkih separatista (genocidnih ustaša)

Post Postao/la Dezidijat » 04 aug 2016 15:46

bilbo je napisao/la:Ja sam zadovoljan razvojem situacije, Bakiru i ekipi ce ovo biti skola za ubuduce a Dodo ce opet osvojiti vlast, nadam se. Te pare ce se potrositi nakon izbora i niko ga ne moze zaustaviti da sunovrati genocidnu do kraja.
Jest al će tim parama kupit socijalni mir i novi mandat a ujedno će finansirat i referendum (mada sam siguran da bez obzira na rezultate od toga neće biti nista osim sto će ih mozuda Srbija priznat eventualno Makedonija) ali te zemlje su ih i onako već priznale. Jedino dobro sto moze izaci iz ovoga to jeste ako je ugovor potpisan i ako je Dodo obeco da ce prihvatit i priznat popis a ujedno ce otkazat referendum i dan srpske, mozda ga na osnovu tog potpisa moze SDA tuzit al to je opet odugovlacenje i pravljenje mučenika od njega od strane Sarajeva

Ispo' je levat skroz!

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 06 aug 2016 01:32

http://faktor.ba/nasa-tv-iz-mostara-nov ... -urednice/
Naša TV iz Mostara: Novak-Srzić napustila mjesto glavne urednice

Nekadašnja HRT-ova urednica i voditeljica Hloverka Novak-Srzić napustila je mjesto glavne urednice Naše TV iz Mostara i vratila se u Zagreb, potvrdili su u petak iz ove TV kuće.

Hloverka Novak-Srzić, koja je uređivala i vodila brojne TV emisije na Hrvatskoj radioteleviziji, vratila se u Zagreb, gdje je čeka novi angažman, piše Hina. Na Našoj TV bila je glavna urednica od proljeća ove godine kada je ta medijska kuća započela s radom.

Novak-Srzić će na mjestu glavne urednice ove televizije zamijeniti Ivana Ćubela. Naša TV je privatna medijska kuća čiji su osnivači 55 privrednika s područja Hercegovine.
:lol:

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 06 aug 2016 03:52

Cujem neki Arapi tuku skutore dole po Hercegovini. Eto jos jedan razlog da se isele. Arapa ce biti sve vise i vise. Iz godine u godinu.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Dezidijat
Član

Post Postao/la Dezidijat » 06 aug 2016 13:49

Ja sam cuo da su ustase napale arapske turiste na Kravicama dok su klanjali...klosari!

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 06 aug 2016 14:51

Dezidijat je napisao/la:Ja sam cuo da su ustase napale arapske turiste na Kravicama dok su klanjali...klosari!
Stavio ja još juče link na temi segregacija....
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 08 aug 2016 12:36

Mostarski zvonik "mira": Svečano otvoren vidikovac na 80.metru zvonika franjevačke crkve

http://www.hercegovina.info/vijesti/her ... #news_view

Zvonik "mira" :rofll: :rofll: :rofll: :goofy: Kako ironično ?! :lolcina:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 08 aug 2016 19:32

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/co ... nja-drzave
Čović: HDZ-u nije prihvatljiv građanski koncept uređenja države

Bosni i Hercegovini je potrebna potpuna reorganizacija da bi normalno funkcionirala. Ono što ima bošnjački narod, a to je većina u jednom dijelu države, ili srpski narod, morat će imati i hrvatski, kazao je član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović u intervjuu za Večernji list.

Kazao je kako su „Hrvati stalno u rukavicama iznosili svoje prijedloge kako bi se izbjegla zamka glede tumačenja da je to podjela BiH ili otcjepljenje“, dodajući da „HDZ jasno zagovara ustroj BiH s četiri federalne jedinice“ te da za HDZ nije prihvatljiv građanski koncept uređenja države.

Na pitanje zašto su kantoni toliko važni Hrvatima, Čović je kazao da je to jedini segment vlasti u kojem se može reći da su adekvatno zastupljeni.

'Hrvati najveće žrtve'

„Nažalost, to je jedini segment vlasti u BiH u kojemu možemo reći da su Hrvati primjereno zastupljeni potrebi ustavne jednakopravnosti ovog naroda. Kroz dva entiteta to apsolutno nismo. U Republici Genocidnoj smo zastupljeni s 1,5 posto pučanstva, a samo zahvaljujući razumijevanju te pozicije omogućeno je da imamo pojedinačne predstavnike u vlasti iako to praktično ne bismo mogli imati. U hrvatsko-bošnjačkoj Federaciji BiH Hrvata je 22,5 posto.

Izvršna vlast ovdje funkcionira tako da je devet Bošnjaka u Vladi, još trojica Srba koje izaberu bošnjačke stranke, dok je samo pet Hrvata. Za sve odluke Bošnjaci mogu nadglasati Hrvate i to se događa učestalo u posljednjih nekoliko mjeseci. Zato su nama županije jako važne da tamo gdje imamo većinu mogu artikulirati glas Hrvata“, kazao je Čović.

On je također kazao da je potrebno mijenjati ustavno-pravni okvir BiH, kako bi bila "normalna zemlja“, a što se tiče pitanja u vezi rezultata popisa stanovništva u BiH i posljedice rata, kratko je odgovorio: „Hrvati su najveće žrtve“.
:roll:

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 08 aug 2016 20:18

Bosni je napisao/la:http://balkans.aljazeera.net/vijesti/co ... nja-drzave
Čović: HDZ-u nije prihvatljiv građanski koncept uređenja države

Bosni i Hercegovini je potrebna potpuna reorganizacija da bi normalno funkcionirala. Ono što ima bošnjački narod, a to je većina u jednom dijelu države, ili srpski narod, morat će imati i hrvatski, kazao je član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović u intervjuu za Večernji list.

Kazao je kako su „Hrvati stalno u rukavicama iznosili svoje prijedloge kako bi se izbjegla zamka glede tumačenja da je to podjela BiH ili otcjepljenje“, dodajući da „HDZ jasno zagovara ustroj BiH s četiri federalne jedinice“ te da za HDZ nije prihvatljiv građanski koncept uređenja države.

Na pitanje zašto su kantoni toliko važni Hrvatima, Čović je kazao da je to jedini segment vlasti u kojem se može reći da su adekvatno zastupljeni.

'Hrvati najveće žrtve'

„Nažalost, to je jedini segment vlasti u BiH u kojemu možemo reći da su Hrvati primjereno zastupljeni potrebi ustavne jednakopravnosti ovog naroda. Kroz dva entiteta to apsolutno nismo. U Republici Genocidnoj smo zastupljeni s 1,5 posto pučanstva, a samo zahvaljujući razumijevanju te pozicije omogućeno je da imamo pojedinačne predstavnike u vlasti iako to praktično ne bismo mogli imati. U hrvatsko-bošnjačkoj Federaciji BiH Hrvata je 22,5 posto.

Izvršna vlast ovdje funkcionira tako da je devet Bošnjaka u Vladi, još trojica Srba koje izaberu bošnjačke stranke, dok je samo pet Hrvata. Za sve odluke Bošnjaci mogu nadglasati Hrvate i to se događa učestalo u posljednjih nekoliko mjeseci. Zato su nama županije jako važne da tamo gdje imamo većinu mogu artikulirati glas Hrvata“, kazao je Čović.

On je također kazao da je potrebno mijenjati ustavno-pravni okvir BiH, kako bi bila "normalna zemlja“, a što se tiče pitanja u vezi rezultata popisa stanovništva u BiH i posljedice rata, kratko je odgovorio: „Hrvati su najveće žrtve“.
:roll:
Ovake izjave će se češće i češće dešavati sada kad Hrvati budu demografski padali dublje i dublje k...cu za uši.
Samo BiH.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 08 aug 2016 21:23

Kad dadnu ta ista prava Srbima u Hrvatskoj
Dotad ih poklapaj
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 08 aug 2016 21:36

Jack je napisao/la:Kad dadnu ta ista prava Srbima u Hrvatskoj
Dotad ih poklapaj
Ma ni tad. Govna guraj i nek sele.
Ko prizna BiH kao svoju zemlju i spreman je da je brani od svih unutrašnjih i vanjskih neprijatelja, nek ostane. Ostali kojima je Hrvatska majka, nek odjebu u skokovima.
Samo BiH.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 09 aug 2016 01:14

Postoje drugacije i pametnije metode od vrijedjanja.Vazno je da se radi na tome.A njihov kraj ce doci.Mnogo prije nego kasnije

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 09 aug 2016 09:41

Jack je napisao/la:Postoje drugacije i pametnije metode od vrijedjanja.Vazno je da se radi na tome.A njihov kraj ce doci.Mnogo prije nego kasnije
Ja sam ovdje uvrijedio samo govno, nisam Škutore. :mrgreen:
Samo BiH.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 10 aug 2016 09:38

http://bosnapress.net/covic-hdz-u-nije- ... ja-drzave/

Ne moze na razini Bosne,ali moze u Mostaru.Kakav podli ljigavac

Dezidijat
Član

Post Postao/la Dezidijat » 12 aug 2016 03:25

http://www.dnevnik.ba/vijesti/bih/rama- ... ana-tvrtka

Nema ništa štetnije za vjeru i religiju od njezine zloporabe za hranjenje ili produbljivanje bilo koje vrste nesporazuma među ljudima i narodima, kazao je biskup Sudar.

"Budući da se to događa uglavnom tamo gdje su nepravdom rata jedni narasli u većinu, a drugi svedeni na manjinu, nepravda je gotovo neizbježna. I stoga, nije li to, nadam se nesvjesno, uvlačenje religije i Crkve u područja nepravednih odnosa većine i manjine? Možda će netko pomisliti da ja ovakvim stavom štetim samoj Crkvi. Naprotiv, uvjeren sam da je branim od velike opasnosti", zaključio je biskup Sudar.

Šta bi ovo moglo da bude? Ja sam njima prestao vjerovat u bilo sta - jel ovo medijska bomba ili je nova politicka igrica?

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 12 aug 2016 09:33

Dezidijat je napisao/la:http://www.dnevnik.ba/vijesti/bih/rama- ... ana-tvrtka

Nema ništa štetnije za vjeru i religiju od njezine zloporabe za hranjenje ili produbljivanje bilo koje vrste nesporazuma među ljudima i narodima, kazao je biskup Sudar.

"Budući da se to događa uglavnom tamo gdje su nepravdom rata jedni narasli u većinu, a drugi svedeni na manjinu, nepravda je gotovo neizbježna. I stoga, nije li to, nadam se nesvjesno, uvlačenje religije i Crkve u područja nepravednih odnosa većine i manjine? Možda će netko pomisliti da ja ovakvim stavom štetim samoj Crkvi. Naprotiv, uvjeren sam da je branim od velike opasnosti", zaključio je biskup Sudar.

Šta bi ovo moglo da bude? Ja sam njima prestao vjerovat u bilo sta - jel ovo medijska bomba ili je nova politicka igrica?
Politika.
Uz dužno poštovanje Sudaru, kao vjerniku i svećeniku, ali gdje je bila crkva kad su Hrvati pozivali "Muslimani postavite bijele trake na prozore svojih kuća" i kad su Bošnjaci ubijani dok su posjećivali mezarja i kad su diskriminirani i fizički napadani pred kućama? Zar nije malo kasno da se o ovom sada govori.
Samo BiH.

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 12 aug 2016 10:03

BosnjackaHercegovina je napisao/la: Politika.
Uz dužno poštovanje Sudaru, kao vjerniku i svećeniku, ali gdje je bila crkva kad su Hrvati pozivali "Muslimani postavite bijele trake na prozore svojih kuća" i kad su Bošnjaci ubijani dok su posjećivali mezarja i kad su diskriminirani i fizički napadani pred kućama? Zar nije malo kasno da se o ovom sada govori.
Nije kasno nikad ako je iskreno, a nismo ni ti ni ja kompetentni da sudimo sta je kome na srcu. Ima Onaj koji sve vidi i sve zna, pa nek sudi.
Povijest nas, nazalost, uci da crkva nije odigrala fer ulogu na ovim prostorima niti je igra dan-danas. Najsvjeziji je primjer ovaj franjevacki cinizam sa zvonikom mira, jos ti franjevci slove za 'umjerenije' (povijest je opet puna primjera koji potkopavaju tu njihovu umjerenost).
Tako da...jedno pricaju, drugo misle, a trece rade. Ja bih se fokusirao na ovo drugo i trece i ne bih se puno obazirao na to sta pricaju. Inace se mi bosnjaci puno bavimo analiziranjem bjelosvjetskih tokova i politika a premalo onim sto realno mozemo oko kuce uradit'.
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 12 aug 2016 16:13

Prozor je dio VRHBOSANSKE.Citaj Bosanske biskupije.

Sudar je ustaha iz Hercegovine kojem je krivo sto se ovo radi.Nije to nista novo.Niti je zaduzen da se petlja crkveno u unutrasnja pitanja biskupije kojoj ne pripada

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 13 aug 2016 13:06

Arapi klanjali u Širokom Brijegu

Nakon što su zabilježene video snimke Arapa koji klanjaju namaz na javnim mjestima u Mostaru, Livnu i Posušju, isti slučaj zabilježen je u petak u Širokom Brijegu.

http://www.livno-online.com/bih/16538-a ... om-brijegu

Skutori izmislili novi zanat : "Snimanje Arapa kako klanjaju" :P

Skutori u soku i nevjereci jer im Arapi slobodno krstare Listicom,Grudama i ostalim livadama. Mislili srce slobodarske herceg sumska kad ono...Arapi preplavili i ne zarezuju ih ni za suhu sljivu.
Jos sad kad se podignu arapska naselja po Hercegovini.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 13 aug 2016 14:19

:lol: :lol:

Ovo je komedija,koliko sam vidio Arapa da klanjaju na Londonskom aerodromu,jedan od najvecih aerodroma Europe,u koju bi oni tako rado usli.To je masovan aerodrom.A sad kaze niko to ne radi.Koja glupost

:lol:

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 15 aug 2016 19:18

Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Odgovorite