Banjalučka regija
Banjalučka regija
Sve o ovim opcinama ovdje
-Banja Luka
-Bosanska Gradiška
-Drinić
-Istočni Drvar
-Ribnik
-Varcar Vakuf
-Šipovo
-Kupres (genocidna)
-Jezero
-Čelinac
-Skender Vakuf
-Kotor Varoš
-Laktaši
-Bosanski Svinjar
-Prnjavor
Nisam vidio temu za Banja Luku, pa reko da otvorim. Interesuje me, ko bolje poznaje situaciju, da li Bošnjaci imaju neku mahalu, mjesto, selo, šta god, u gradu (opštini) BL gdje su većina, il smo raštrkani na sve strane, ono malo što nas ima?
-Banja Luka
-Bosanska Gradiška
-Drinić
-Istočni Drvar
-Ribnik
-Varcar Vakuf
-Šipovo
-Kupres (genocidna)
-Jezero
-Čelinac
-Skender Vakuf
-Kotor Varoš
-Laktaši
-Bosanski Svinjar
-Prnjavor
Nisam vidio temu za Banja Luku, pa reko da otvorim. Interesuje me, ko bolje poznaje situaciju, da li Bošnjaci imaju neku mahalu, mjesto, selo, šta god, u gradu (opštini) BL gdje su većina, il smo raštrkani na sve strane, ono malo što nas ima?
Re: Banja Luka
Nemoj se ljutiti ali trebo si ovu temu otvoriti u podforum Geografija -> Bosnjaci.
Molim moderatora ili admina da prebaci ovu temu tamo.
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant
Nek prebaci, meni svejedno, što bih se ljutioZmaj je napisao/la:Nemoj se ljutiti ali trebo si ovu temu otvoriti u podforum Geografija -> Bosnjaci.
Banja Luka ima oko 200000 stanovika, Bosnjaka maximalno 4000 znaci u cijeloj opstina ima samo 1-2% Bosnjaka . 
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant
Banjalucki dzep
Ne bi bilo lose da se za regiju oko BL, koju cemo, ako Bog da, u dogledno vrijeme osloboditi, pocne koristiti izraz "Banjalucki dzep". Djeluje psiholoski nezgodno na opkoljene zlocince koji su okrvavili ruke u agresiji na BiH.
Banjalucki dzep, a vremenom i Banjalucka enklava, do oslobodjenja.
Kao opstina blizu je tog broja kao gra daleko od njega,mnogi precjenjuju broj stanovnika radi sirine grada ali je daleko od nekih 200 hiljada isto kao sto pricaju za Beograd 2 miliona za Zagreb milion a za Sarajevo 800 hiljada,sve je to precijenjeno,BG ima oko 1.2 miliona za Zagreb ne znam ali sam siguran da je daleko ispod miliona a Sarajevo ima oko 450 hiljada maximalno .Zmaj je napisao/la:Banja Luka ima oko 200000 stanovika, Bosnjaka maximalno 4000 znaci u cijeloj opstina ima samo 1-2% Bosnjaka .
Imaš dva sela, Bastasi, čisto naše i Bronzani majdan-izmješano sa Srbima. Imaš prigradsko naselje Vrbanja, zatim na suprotnom kraju grada naselje Novoselija, prvo prigradsko naselje kad dolaziš iz pravca jajca, primjetićeš po džamijama, zatim slijedi naselje Gornji šeher. Zatim slijedi naselje Hiseta i stižeš u centar. Ta nabrojana naselja imaju dosta naših ljudi, a dosta ih je u inostranstvu koji dolaze tokom godine. Islamski centar je planiran na hisetima, fina lokacija, to je vakufsko zemljište. Opština nudi lokaciju koja je 2-3 km dalje, na kraju prilično pustog i zapuštenog naselja koje se zove Suturilja. Na klipu to naselje počinje na 2.30
http://www.youtube.com/watch?v=rakcC_bkP6o
Borik i starčevica su 95 posto srbi, mejdan je bio dobro izmiješan, sada je uglavnom srpski.
http://www.youtube.com/watch?v=rakcC_bkP6o
Borik i starčevica su 95 posto srbi, mejdan je bio dobro izmiješan, sada je uglavnom srpski.
Re: Banjalucki dzep
Razum je napisao/la:Ne bi bilo lose da se za regiju oko BL, koju cemo, ako Bog da, u dogledno vrijeme osloboditi, pocne koristiti izraz "Banjalucki dzep". Djeluje psiholoski nezgodno na opkoljene zlocince koji su okrvavili ruke u agresiji na BiH.
Banjalucka enklava je najbolje, i evo ovdje da ga pocnemo koristiti ja ti garantujem da ce se kroz par mjeseci procut.
Hrvatski historicar priznaje da je Tvrtko bio samo osvajac hrvatske zemlje a ne oslobodilac kako se to od nekih drugih prikazivalo https://www.youtube.com/watch?v=PDrx0a2Gx5M
http://www.youtube.com/watch?v=9GiTzVdWX5Q obavezno pogledati
http://www.youtube.com/watch?v=9GiTzVdWX5Q obavezno pogledati
Re: Banjalucki dzep
i ja sam za banjalucku enklavusarajlija je napisao/la:Razum je napisao/la:Ne bi bilo lose da se za regiju oko BL, koju cemo, ako Bog da, u dogledno vrijeme osloboditi, pocne koristiti izraz "Banjalucki dzep". Djeluje psiholoski nezgodno na opkoljene zlocince koji su okrvavili ruke u agresiji na BiH.
Banjalucka enklava je najbolje, i evo ovdje da ga pocnemo koristiti ja ti garantujem da ce se kroz par mjeseci procut.
Ja sam jednom bio u Banjalučkoj enklavi , prije 2 godine.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Re: Banjalučka enklava
Ja mislim da bi to onda bilo preseravanje slicno onom sa skutorskih foruma...ABen je napisao/la:Treba promjeniti naslov teme u Banjalučka enklava
Bosna Bosnjacima!
Bosnjak je napisao/la:Nisam vidio temu za Banja Luku, pa reko da otvorim. Interesuje me, ko bolje poznaje situaciju, da li Bošnjaci imaju neku mahalu, mjesto, selo, šta god, u gradu (opštini) BL gdje su većina, il smo raštrkani na sve strane, ono malo što nas ima?
Koliko ja primjetim po svom boravku u BL procenat bosnjackog stanovnista u BL je jako mali , mislim da ima vise srba u Zenici nego Bosnjaka u BL , cinjenica je da kada je ljeto vidi se velika razlika tada dodje Bosnjacka dijaspora pa imas osjecaj da je situacija u gradu pola-pola...al to je samo ljeti ..
Da bi se odrzalo Bosnjacko stanovnisto u BL treba im privreda ,vise Bosnjackih privatnika i firmi koje uposljavaju nase da bi oni opstali
Bosnjaci zive u Vrbanji i Seheru.Nekada nas je bilo dosta i na Mejdanu i Hiseti,ali tu su nasi uglavnom rasprodali sve...Dezidijat je napisao/la:Bosnjak je napisao/la:Nisam vidio temu za Banja Luku, pa reko da otvorim. Interesuje me, ko bolje poznaje situaciju, da li Bošnjaci imaju neku mahalu, mjesto, selo, šta god, u gradu (opštini) BL gdje su većina, il smo raštrkani na sve strane, ono malo što nas ima?
Koliko ja primjetim po svom boravku u BL procenat bosnjackog stanovnista u BL je jako mali , mislim da ima vise srba u Zenici nego Bosnjaka u BL , cinjenica je da kada je ljeto vidi se velika razlika tada dodje Bosnjacka dijaspora pa imas osjecaj da je situacija u gradu pola-pola...al to je samo ljeti ..
Da bi se odrzalo Bosnjacko stanovnisto u BL treba im privreda ,vise Bosnjackih privatnika i firmi koje uposljavaju nase da bi oni opstali
Bosna Bosnjacima!
Banjaluka je imala potres 1969.Pred kraj Otomana to je bio 2 grad po Islamskoj kulturi kod Bosnjaka.I vazniji od Mostara, samo slabiji od Sarajeva.Pocev od 1918, traje Srbizacija od Banskih dvora, kasnije i do pravljenja one ''masovne '' pravoslavne crkve u po grada, kao i jos promjenom toponima, sad imas neke nove ulice i dijelove grada
U Banjaluci imas 230 tak Osnovaca Bosnjaka danas, dok u Prijedoru si imao preko 1000.To je znaci ovo.Pravoslavni vlasi su naseljeni u bivsa katolicka sela, tako sad je dole sve njihovo.Od bivse fabrike Trikotaze u Dragocaju na ''Prijedorskoj'' cesti, pa sve do onih sela okolo.Sve je to njihovo.Vlasi su masovno migrirali iz Glamoca, Manjace, Sane i Kljuca, pa i iz Bihaca, i svak gleda da zivi u Banja Luci
Dok je Mostar prilicno sprcen grad.2 Banjalucka parka imaju povrsinu kao cijeli Zapadni Mostar, toliko je grad sirok, toliko ima prostora
Nazalost, jedini kraj gdje imas Islamske kulture je Kozarac.I taj Kraj dole na cesto Prijedor-Banja Luka.Imas jos u Vrbanjcima, tamo smo najblize Banja Luci, ima nas dosta.Ali, ovo je isuvise malo, i nazalost ima nas veoma mladjih
I ono sto je gore.U Banjaluci nema nastave na Bosanskom jeziku, ne uci se nasa historija, dosta nase mladezi zeni se s vlahinjama dole i daje djeci njihova imena .I pola ih ne zna sta je Bosnjak.Nazalost, danas nas narod je mnogo svijesniji u Gradisci ili Prijedoru, nego u Banja Luci.Cak i u Prnjavoru
Banja Luka najgore stoji sto se tice odnosa prema Bosnjaku i deklarisanju.Najgore
Zalosno.Ali, istinito

U Banjaluci imas 230 tak Osnovaca Bosnjaka danas, dok u Prijedoru si imao preko 1000.To je znaci ovo.Pravoslavni vlasi su naseljeni u bivsa katolicka sela, tako sad je dole sve njihovo.Od bivse fabrike Trikotaze u Dragocaju na ''Prijedorskoj'' cesti, pa sve do onih sela okolo.Sve je to njihovo.Vlasi su masovno migrirali iz Glamoca, Manjace, Sane i Kljuca, pa i iz Bihaca, i svak gleda da zivi u Banja Luci
Dok je Mostar prilicno sprcen grad.2 Banjalucka parka imaju povrsinu kao cijeli Zapadni Mostar, toliko je grad sirok, toliko ima prostora
Nazalost, jedini kraj gdje imas Islamske kulture je Kozarac.I taj Kraj dole na cesto Prijedor-Banja Luka.Imas jos u Vrbanjcima, tamo smo najblize Banja Luci, ima nas dosta.Ali, ovo je isuvise malo, i nazalost ima nas veoma mladjih
I ono sto je gore.U Banjaluci nema nastave na Bosanskom jeziku, ne uci se nasa historija, dosta nase mladezi zeni se s vlahinjama dole i daje djeci njihova imena .I pola ih ne zna sta je Bosnjak.Nazalost, danas nas narod je mnogo svijesniji u Gradisci ili Prijedoru, nego u Banja Luci.Cak i u Prnjavoru
Banja Luka najgore stoji sto se tice odnosa prema Bosnjaku i deklarisanju.Najgore
Zalosno.Ali, istinito
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

Mislim da je ruzno reci ali sumnjam da cemo u skorije vrijeme biti ikakav element u Banja Luci jednostavno u gradu se vezu sa Srbima zene njihove djevojke udaju za njihove momke.Vjerovatno su i u ratu bili gore pa su se odrekli nas tj ne slazu se sa nama,tako da ja takve ni ne pikam u Bosnjake realno ako moze izdati i prodati obraz tako lahko...
Sela su spas za Bosnjake ne gradovi,u gradovima ce uvijek biti previse ovih prozapadnih i pedera tako reci kvazi urbanih koji su to na silu,ima neki video gdje pitaju neke cupavce ili vam ga u narodu rockere kako ce se izjasniti,jedan od njih mota joint i hladno govori necu ja biti Bosnjak ja cu biti bosanac (
) i to hladno na tv emisiji...
Sela su spas za Bosnjake ne gradovi,u gradovima ce uvijek biti previse ovih prozapadnih i pedera tako reci kvazi urbanih koji su to na silu,ima neki video gdje pitaju neke cupavce ili vam ga u narodu rockere kako ce se izjasniti,jedan od njih mota joint i hladno govori necu ja biti Bosnjak ja cu biti bosanac (
Ja opet za ovu situaciju moram da okrivim bosnjacke politicke stranke i milionere kako to da nisu za sve ove god mogli da finansiraju makar jednu skolu u Banja Luci u kojoj bi bila nastava po BH planu i programu,nama pod hitno treba mreza skolskih ustanova po uzoru na hrvatske KSC centre da bi spasili nase ljude od asimilacije i exodusaZV Keli je napisao/la:Mislim da je ruzno reci ali sumnjam da cemo u skorije vrijeme biti ikakav element u Banja Luci jednostavno u gradu se vezu sa Srbima zene njihove djevojke udaju za njihove momke.Vjerovatno su i u ratu bili gore pa su se odrekli nas tj ne slazu se sa nama,tako da ja takve ni ne pikam u Bosnjake realno ako moze izdati i prodati obraz tako lahko...
Sela su spas za Bosnjake ne gradovi,u gradovima ce uvijek biti previse ovih prozapadnih i pedera tako reci kvazi urbanih koji su to na silu,ima neki video gdje pitaju neke cupavce ili vam ga u narodu rockere kako ce se izjasniti,jedan od njih mota joint i hladno govori necu ja biti Bosnjak ja cu biti bosanac () i to hladno na tv emisiji...
Marli bilo nekad.Bastasi su njihovi.Nas je najvise u Seheru.Tamo je struktura znas malo povoljnija jer vlaske seljacine zele Borik, sto blize gradu, znaci zele zgrade, pa da se pokazu
Borik i jeste njihov, to je nekad bila Muslimanska mahala za Otomana.
Lausi su bilo vlasko selo jos za Otomana njihovo.Pa, su Vlasi rekli odakle dolaze.Dolazim iz Sela Lausi, sad je to Laush.Urbanizovano je strasno
Sva naselja su njihova.Bronzani Majdan do 1850 tih je bio cista Muslimanska carsija, i to povelika, jer je bio fin Otomanski put.Za Omer Pase Latasa prvi vlasi tu dolaze, kasnije ih dolazi sve vise, i tako
Mi smo najjaci gore od Kozarca, Vrbanjaca i Vecica, tamo smo jaki i zilavi, i ne damo svoje, nema mnogo mjesanja.U Banjaluci bas je ono apatija
Borik i jeste njihov, to je nekad bila Muslimanska mahala za Otomana.
Lausi su bilo vlasko selo jos za Otomana njihovo.Pa, su Vlasi rekli odakle dolaze.Dolazim iz Sela Lausi, sad je to Laush.Urbanizovano je strasno
Sva naselja su njihova.Bronzani Majdan do 1850 tih je bio cista Muslimanska carsija, i to povelika, jer je bio fin Otomanski put.Za Omer Pase Latasa prvi vlasi tu dolaze, kasnije ih dolazi sve vise, i tako
Mi smo najjaci gore od Kozarca, Vrbanjaca i Vecica, tamo smo jaki i zilavi, i ne damo svoje, nema mnogo mjesanja.U Banjaluci bas je ono apatija
Never had i imagined living without your smile Angelene

Spas je u privatnim skolama, to je jedina mogucnost da se odrze Bosnjaci u Banja Luci.Dezidijat je napisao/la:Ja opet za ovu situaciju moram da okrivim bosnjacke politicke stranke i milionere kako to da nisu za sve ove god mogli da finansiraju makar jednu skolu u Banja Luci u kojoj bi bila nastava po BH planu i programu,nama pod hitno treba mreza skolskih ustanova po uzoru na hrvatske KSC centre da bi spasili nase ljude od asimilacije i exodusaZV Keli je napisao/la:Mislim da je ruzno reci ali sumnjam da cemo u skorije vrijeme biti ikakav element u Banja Luci jednostavno u gradu se vezu sa Srbima zene njihove djevojke udaju za njihove momke.Vjerovatno su i u ratu bili gore pa su se odrekli nas tj ne slazu se sa nama,tako da ja takve ni ne pikam u Bosnjake realno ako moze izdati i prodati obraz tako lahko...
Sela su spas za Bosnjake ne gradovi,u gradovima ce uvijek biti previse ovih prozapadnih i pedera tako reci kvazi urbanih koji su to na silu,ima neki video gdje pitaju neke cupavce ili vam ga u narodu rockere kako ce se izjasniti,jedan od njih mota joint i hladno govori necu ja biti Bosnjak ja cu biti bosanac () i to hladno na tv emisiji...
Mi Bosnjaci vjerni Bosni