☑ Pravila foruma i savjeti

Demografske mape Bosne

Jack
Administrator

Re: Demografska mapa Bosne 2013 godine

Post Postao/la Jack » 06 jul 2016 00:46

Nista
Kao ni konacni podatci za naseljena mjesta

Samo ugrubo je bio podatak za nacionalnost,vjeroispovjest i jezik po opcinama.Nista detaljnije i naravno nije bio podatak o starosnoj strukturi prema etnickoj pripadnosti
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 06 jul 2016 01:09

Pogledajmo malo ustasku blamazu ali i moc asimilacije koje sam sad sabrao

Konjic 1991:11 513 Hrvata
Konjic 2013:1553 Hrvata

Konjic cirka -10 000 Hrvata u odnosu na 1991 godinu.

Konjic 25 148 stanovnika:22 486 Bosnjaka,1553 Hrvata i 355 Srba
Konjic 25 148 stanovnika:23 134 Bosanski jezik1403 Hrvatski jezik i 223 Srpski

Pazi sad ovako,da vam Jack nacrta stanje u Konjicu 2013:
Tacno 150 tak Hrvata u opcini Konjic je rekli da im maternji jezik nije Hrvatski.Ovdje je najvise Hrvatica udanih za Bosnjake u samom gradu Konjicu ali i nesto po selima katolika

A ovo je sad presjek stanja u 2016 godini taj isti Konjic poredeci podatke za zivorodjene i umrle po nacionalnosti 2014-2015

2014-2015
Konjic 4/62 Hrvati
0/22 Srbi

Konjic -58 Hrvati bez ijednog iseljenog vanka a takvih sigurno ima jos vise.Cirka 15 puta vise umrlih nego rodjenih u toj jednoj opcini.To znaci da ce opcina imati cirka 1000 Hrvata na popisu 2021 godine
500 Muskaraca,500 zena od tih 500 muskaraca njih 80 ce biti vojno sposobnih

Zamisli na 1380 km2 imat cete tacno 80 vojno sposobnih muskaraca na 1380 km2 ili svi ti vojno-sposobni mogli bi da stanu u 20 tak kuca ili cak i manje

Klap-Klap

Popis 2013 ce reci da se je broj Hrvata drasticno smanjio u Prigradjanima.,Potocima,Vrapcicima i da ce sva ta naselja imati Bosnjacku vecinu

Popis ce reci da su Hrvati jedino uzeli 2-3 sela od Srba.Nisu uzeli nista od Bosnjaka.Dok ces samo vidjeti pad,pad i jos veci pad

A blesavo retardirani idiote Mirko aka Robi Mostarac

Bosnjaci Unsko-Sanskog kantona su poklapali,poklapali i poklapali dok je tvoj did jos sadio krtolu u selu Listice a tvoj otac gledao u mapu Zagreba

Statistika nije za tebe.Tako kljucaj portal.I dodji da mi lizes nozna stopala.Nakon sto bacim na benchu 170 kila.Sto je vise nego sto ti mozes dici na mrtvom dizanju

Ali sacekaj da se prvo dobro oznojim.Tek tad mozes da mi lizes stopala

:bench: :bench: :bench:

Sarajevski kanton:97% ucenika Bosnjaka sad.Preko 90% prica Bosanskim jezikom u kantonu

Interesantno je da je i dobar dio Hrvata nacionalno rekao da im maternji jezik nije Hrvatski

Kanton Sarajevo 413 593:346 575 Bosnjaka,17 520 Hrvata,13 300 Srba,7250 ne izjasnjava se,28 075 ostali,873 bez odgovora:Etnicka pripadnost
Kanton Sarajevo 413 593: 377 876 Bosanski,11 530 Hrvatski,9044 Srpski jezik

Dovoljno je pogledati kanton Sarajevo.Najvise su grlati oni Srbi koji su stariji tipa Dusan Sehovac.Da je on znao da je ovako.Ne bi glasao sad za nezavisnost Bosne.99% Srba preko 40 godina nisu nikad ucila Bosanski jezik,nisu nikad ucila o historiji Bosnjaka,to su oni Srbi koji su zavrsili osnovnu skolu u bivsoj Jugoslaviji kao i najveci dio Srba.Cak 4250 Srba je reklo da im maternji jezik nije Srpski ili cirka 35% Srba

Znaci od 300 Srba u Sarajevu.100 njih ne prica Srpskim jezikom i to je vec odredjena prednost u asimilaciji.

Prigradske opcine Sarajeva:

Ilijas 421 Srba,382 Hrvata ===========225 Hrvatski,328 Srpski.Oko 40% Hrvata ne prica Hrvatskim.Oko 20% Srba ne prica Srpskim
Hadzici 218 Srba,179 Hrvata ===========96 Hrvatski,128 Srpski.Oko 45% Hrvata ne prica Hrvatskim.oko 40% Srba ne prica Srpskim
Vogosca 321 Hrvat i 542 Srba ===========171 hrvatski i 383 Srpski.oko 45% Hrvata ne prica Hrvatskim.Oko 30% Srba ne prica Srpskim
Trnovo 4 Hrvata i 97 Srba =========== 1 Hrvatski i 90 Srpski.Oko 25% Hrvata prica Hrvatskim.Preko 90% Srba prica Srpskim,ovdje je i najmanja asimilacija Srba inace

Grad 4 opcine+Ilidza

Centar 3333 Hrvata i 2186 Srba ===============2096 Hrvatski i 1071 Srpski.Oko 40% Hrvata ne prica Hrvatskim.Oko 50% Srba ne prica Srpskim jezikom
Novi Grad 4947 Hrvata i 4367 Srba==============3124 Hrvatski i 3154 Srpski. 35%+ Hrvata ne prica Hrvatskim.Skoro 30% Srba ne prica Srpskim jezikom
Novo Sarajevo 4639 Hrvata i 3402 Srba =============3044 Hrvatski i 2153 Srpski.Oko 30% Hrvata ne prica Hrvatskim.Oko 35% Srba ne prica Srpskim
Ilidza 3030 Hrvata i 1600 Srba ==============2372 Hrvatski i 1262 Srpski..Oko 20% Hrvata ne prica Hrvatskim.Oko 20% Srba ne prica Srpskim
Stari Grad 685 Hrvata i 467 Srba=========401 Hrvatski i 275 Srpski.Oko 40% Hrvata ne prica Hrvatskim.Oko 35% Srba ne prica Srpskim

Tuzlanski kanton 445 028:392 356 Bosnjaka,23 592 Hrvata,7058 Srba,3444 ne izjasnjava se,17 815 ostali i 763 bez odgovora
Tuzlanski kanton 445 028:416 110 Bosanski,16 355 Hrvatski,4393 Srpski

Ukratko za Tuzlanski kanton

Preko 35% Srba je reklo da im maternji jezik nije Srpski u Tuzlanskom kantonu znaci vise od 1/3 I taj procent ide blize ka 40% po meni.Impresivna,veoma impresivna cifra
Preko 30% Hrvata je reklo da im maternji jezik nije Hrvatski u Tuzlanskom kantonu.Mozda cak i 1/3?Nisam racunao

Sad skopcaj slijedece

Van Zhk kantona,van Livna i van Posavine

Zhk kanton ima cak + vise Hrvatskog jezika u odnosu na broj deklarisanih Hrvata.Kao i Hnk.Znaci +.Asimilacija ne postoji
Kad udaris u Posavski isto vidis da ne postoji asimilacija,iako cak 1% Hrvata u Odzaku je rekao da im maternji jezik nije Hrvatski.Nigdje ne postoji odstupanje od vise od 3% gdje Hrvat ne prica Hrvatskim jezikom u ovom kantonu
Kao i u vecini Livna

Preko 1/3 ili 33% +svih deklarisanih Hrvata je reklo da im maternji jezik nije Hrvatski na vecem uzorku od preko 10 000+
Preko 32% Srba ili skoro 1/3 svih Srba je reklo da im maternji jezik nije Srpski u Tuzlanskom kantonu

Sapienti sat

Dodaj slijedece

Omjer 40+ godina Srbi i Hrvati.Srbi i Hrvatski jezik je najmanje 85% u korist Srpskog i Hrvatskog jezika ako nije i 95%

Sto nas dovodi do zakljucka da vecina katolika i pravoslavnog stanovnistva kantona Sarajevo ispod 30 godina danas ne prica Srpskim ili Hrvatskim jezikom

Pitaj me sta je bolje od 50% Bosnjaka,50% Muslimana+ i 50% Bosanski jezik+

Reci cu ti 5 stvari

1)Ogroman mortalitet katolika i pravoslavnih u nekim kljucnim opcinama tipa B.Petrovac,Glamoc,Odzak.Konjic
2)Starosna struktura stanovnistva posebno kod Srba
3)Asimilaciona moc koja ne postoji kod Hrvata.Dok Sarajevo,Tuzlanski kanton,pa na kraju i grad Zenica samo melju li melju
4)Udio mladjeg stanovnistva koje je debelo u korist Bosnjaka
5)Sve jaca homogenost Bosnjaka

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 06 jul 2016 02:07

amkos je napisao/la:Bijeljina, Ugljevik i Lopare na aparatima. :respekt: :zastava: :beret:
Lopare i Ugljevik imaju znatno manje Srba nego na popisu 1991.Posebno Lopare gdje je blaga katastrofa

Srbi su se svi zgomilali u veca sela oko Bijeljine i grad Bijeljinu dok tamo gdje zemlja nije plodna primjer Lopara.Vidis ogroman pad pravoslavnog stanovnistva.

Lopare 1991:18 243 Srba
Lopare 2013:13 869 Srba

Lopare+Celic prijeratna opcina Lopare

Lopare 1991: 18 243 Srba i 11 990 Bosnjaka.Cirka +6250 Srba
Lopare+Celic 2013:10 700 Bosnjaka i 14 060 Srba.Cirka + 3300 Srba

Ili cirka upola manje u odnosu na 1991

Jedne Lopare imaju fakat znaci tek blagi rast u odnosu na Celic.

Dodaj Ugljevik koji parira Teocaku.Manje-vise

Dobijes +8000 Srba u odnosu na Bosnjake Lopare+Ugljevik

Jedino Bijeljina ima drasticno povecanje Srba ovdje i to je to.A imas Tuzlu iza sebe da ne pricam gusto naseljeni Tuzlanski kraj

Koji ima industriju.Ja ne vidim neku jacu industriju u Bijeljini.Pa ce biti zanimljivo kako ce tek da ti Srbi ostanu u agrarnoj Semberiji koja je bila bez industrije prije rata

Sem ako nije Slobomir im napravio nesto da ja ne znam

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 07 jul 2016 19:28

amkos neznam tacno na kojoj si temi postavio pitanje, kako da se poklopi istocni dijelovi Sarajva u GT.

Pogledaj na kartu. Moje licno misljenje je Trnovo. Trnovo bih nasi trebali u nasem dijelu carsiju uriktati da bude u cak und paku usmjeriti narod iz zagusljivog Sarajva u cisto Trnovo u genocidnom dijelu zemlju i sela pokupovati a u nasem dijelu carsiju i poneko selo.

Mi kad bi napravili od Trnova jednu solidnu carsiju a moze se tako mi Allaha, moze se Trnovo je predgradje Sarajva a imali bih vise pozitive u tom slucaju da se to uradi jer sa tim bi se nasa ekonomija povecala, radna mjesta bi se stvarala, poljoprivreda, ojacali bi BPKanton i priblizili bi Gorazde Sarajvu i dali bi sigurnost tom kraju.

KS je gusto naseljen Kanton osim Trnova, pa ti vidi sta nam se nudi a mi se tijesnimo u zagusljelom Sarajvu. :maestro: :maestro:

U Trnovu Arapi investiraju eto ti posla sa te strane itd itd

Eh onda imas spust prema Trebinju. Kalinovnik ti se nudi na tacni. Dotle ce onih par djikana sto tu zive odapeti.

Ima jos tu par ideja koje cu sad zasad ostaviti za sebe. :kuhar: :chef: :bbq: :ukusno: :showoff:
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 07 jul 2016 22:33

Trnovo je apsolutno nevazno na 1000 sela je vece od Trnova a to selo ima kao status opcine.Isto vazi i za jedno Kresevo sa 1000 stanovnika.Kalesija i Zivinice same imaju 20 tak naselja s preko 1000 stanovnika ako ne i vise.Buzim cak ima selo s preko 5000 stanovnika Varoska Rijeka,dok Gradacac ima Mionicu.Dijelic samog sela prvih 40 tak kuca Trnova je u takozvanoj Federaciji,tako nije da nismo usli u to selo.A prve zgradice,mislim da ih svega imas 2-3 nalaze se cirka 200 tinjak metara od Federacije

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 08 jul 2016 08:11

Trnovo je strateški bitno kako zbog gorazdanskog koridora tako i zbog Treskavice i Bjelašnice. Pred sami Dejton najvece borbe su se vodile na treskavickom platou. Pogibija rahm. Zaima a domalo i Dejton su zaustavile 1. korpus pod Rogojem a 4. korpus pred Kalinovnikom.
Jes' da je pustahija al Trnovo je kapija Jugoistocne Bosne i Istocne Hercegovine. S Treskavice si vec u gornjem toku Neretve a s Rogoja se vec obara dolini Drine.
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 08 jul 2016 08:41

Postoji nesto sto se zove Trnovski potok.Moze se vise reci da je to Trnovski potocic.Sto zaba moze da preskoci u 2 skoka.E,Daytonska linija je takva da jedan dio potocica koji zaba moze da preskoci je u Federaciji,a drugi dio je u Sumskoj

Kakva je to ironija moze se vidjeti iz ove slike.Na slici sami ''centar'' Trnova kraj naseg zabljaka,ili potocica uslikano,tj federalnog dijela

http://www.panoramio.com/photo/73160943

''Federalno Trnovo''

http://www.panoramio.com/photo/57580715

Trnovski potok ili barustina ili potocic ili kanal ili preskakaliste zaba.Zovite kako hocete ono

Tako mi smo vec usli u Trnovski Staljingrad.Puskarnica Momira Zeca i Dragana Supljeglava one zgrada u Trnovo.To je poznato uporiste,i tu ce cetnici pruziti fanatican otpor do zadnjeg

Mozda je nekad imalo smisla ali najvazniji dio Treskavice drze Bosnjaci.Daleko je vaznije mjesto Doboj ili Prijedor nego Trnovo

Vazno je da mi drzimo 10% tog ''Staljingrada'' A kako je drug Staljin rekao.Dok god mi drzimo 10% Staljingrada.Njemci to nisu uzeli

Ne daju se hrabre Bosnjacke kuce.A ako nisu Bosnjacke?E onda cemo morati uzeti to finansijskim metodama

;) :D

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 08 jul 2016 08:49

Čini mi se da su Lupoč i one čuke iznad Rajskog Dola Dejtonom pripale Šumskoj a taj teritorij prema Rogoju smo rudarski osvajali čuku po čuku. Mislim da je entitetska granica negdje po Maloj Ćabi, vrhu Treskavice.
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 08 jul 2016 14:41

Jack ti moj tekst uopste nisi razumio sta sam napiso. Procitaj ga ponovo. Ti sto predlazes za poklapanje i ja se slazem a realno gledajuci je sad zasad tesko.

Koga i kako ces naseliti npr. 1000 porodica u Glamoc ili u Cajnice. Kad nasa omladina nece u Gorazde npr. iz Sarajeva iako je nezaposlena a moze raditi u Gorazdu. 99% vise voli lizati Sarajevski kontener nego da radi u Gorazdu.

Za Trnovo sam napiso svoje misljenje i necu se ponavljati, moje misljenje mi trebamo ici onim laksim putem bez veceg napora a ovdje imas vec sada stranu investiciju, stratesko mjesto i ojacanje BPKantona.

A svako ima svoj misljenje sta je najbolje. Prijedor i Doboj su nase carsije i treba da se ponovo vrate u nase ruke ali treba strategiju osmisliti za takvo sta.

Eno moj prijedlog je da se onih 300 mio km od poreza sto su genocidasi godinama previse kasirali sad umjesto djikanima te pare usmjeriti nasem narodu u Genocidnoj za njihove potrebe.
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 09 jul 2016 05:00

Nacionalna svijest,natalitet,strategija,planiranje.To je daleko vaznije od tamo nekog sela s 1000 stanovnik.Jezerski je za Trnovo velegrad.Mi danas imamo znatno bolji polozaj u Trnovu,iako je 90% sela zavrsilo u krmetnjaku.Tosici pravoslavno vlasko naseljeno 1787 vlasima iz danasnje Vojvodine.Na imanje bega iz Turova.To je nasa ''pamet'' i zbog takve pameti i zbog danasnje multi-kulti politike imas sve manje Bosne i Bosnjaka jer imas ljude koji ne razmisljaju o buducnosti Bosnjackog naroda

1942 godine kad su Bosnjaci bili bez nacionalne svijesti,bez jezika,bez strategije i bez obrazovanja,bez drzave i s jakom nacionalnom manjinom u Bosni a tad su Bosnjaci bili manjina.Prezivjeli su zahvaljuci ljudima koji su skopcali koliko je sati.Ljudima poput Huske Miljkovica koji je imao Stabandzu,Zboriste i Crvarevac s preko 1000 mladica cetnika samo u ta 3 sela.Da ne brojim dalje.Vrijeme je pred nama.

Jedno je jasno da nas smrt ceka.i tu nema bijega.Ali prije nase smrti,moramo da radimo da ostvarimo neke ciljeve,da ako nista kazemo.Vidi.Evo,ja sam uzeo demografski Pucenik.Idemo dalje.Ovaj portal iako ce mnogi reci laici se bavi ''demografijom;; nije bas tako,jer je uradjeno dosta,koliko je samo knjiga skenirano.Sve je to zbog PLANA.Strategije.Danas mi imamo planova veoma malo i jos manje od tog.

Nas narod ce nestati ako ne budemo znali u buducnosti da radimo za svoje nacionalne ciljeve,i nevazno je sad to selo Trnovo,vazna je nacionalna svijest i vazno je onaj Bosnjak rodjen u 21 stoljecu poslije 2000 godine jer na njima je sad buducnost Bosnjackog naroda.Da oni znaju sta i kako jer uz glupost uz samoponizavanje.Mi cemo zasigurno nestati.To se ne smije desiti

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 09 jul 2016 05:41

Jack sta ti mislis hoceli imati kakav efekat sa naseljavanjem naseg naroda u to "selo" kad se izgradi a moguse i prije izgradnje one arapske investicije. Sta ti mislis, daj jednu svoju prognozu i hocel se na tom pravcu izgraditi brza cesta?

A potpuno se slazem sto si napiso uvezi strategije, natalitet, poboljsanje socijalnog i ekonomskog stanja, povratak prognanih na svoja mjesta (ovdje mislim i na one prije ovog zadnjeg rata) itd.

U proslosti smo napravili masu gresaka sto smo doseljavali vlahe a danas placamo ceh zbog te gluposti.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 09 jul 2016 05:51

viewtopic.php?f=8&t=295&p=68277#p68277

Arapima ja ne vjerujem nista.Na ovoj temi sam dao neke svoje prognoze vrlo brzog kolapsa sumske

Valja procitati

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 09 jul 2016 06:17

PenzionogZdravstvenogBankarskogObrazovnog zar nisu vec u banani.

Nemaju vec sada para za izplatu penzija, pa banke su im kiksnule pa i zdravstveni sistem sve vise mozemo cuti kukanje a i obrazovni sistem i sve gori i gori svake godine po nekoliko skola zatvaraju.

Dezidijat
Član

Post Postao/la Dezidijat » 09 jul 2016 09:21

krhan je napisao/la:PenzionogZdravstvenogBankarskogObrazovnog zar nisu vec u banani.

Nemaju vec sada para za izplatu penzija, pa banke su im kiksnule pa i zdravstveni sistem sve vise mozemo cuti kukanje a i obrazovni sistem i sve gori i gori svake godine po nekoliko skola zatvaraju.
Jest al izvlaci ih to sto imaju jako zatvoreno trziste rada. Evo npr ja znam dosta firmi iz Sarajeva i Zenice koji su imali komercijaliste na terenima po BL Prijedoru istocnoj Bosni i nista skoro nisu zaradjivali dok nisu zaposlili vlaha da im bude komercijalista. Jednostavno ti im dodjes u bolnicu prodajes im aparat prodajes im lijek koji im definitivno treba i jefitnije im dajes nego neko iz Srbije ali vide ti ime i prezime i nece .

Sve nase firme koje posluju po cetnitetu moraju zaposlit vlaha dok to nije slucaj kod nas njihovi vlasi dolaze po nasim gradovima i svugdje su im vrata sirom otvorena za poslovanje. Tu im takodjer lezi snaga.

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 09 jul 2016 09:31

Sva sreca pa nije ogromna masa a i to im nemoze pomoci u tom totalnom propadanju.

Bosnjak na kvadrat
Član

Post Postao/la Bosnjak na kvadrat » 11 jul 2016 02:27

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... osa/174818
Konkurs raspisan na Banjalučkom univerzitetu predviđa 3.411 redovnih mjesta, a prijavila su se tek 2.554 buduća brucoša

kliker
Član

Post Postao/la kliker » 11 jul 2016 04:15

Bosnjak na kvadrat je napisao/la:http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... osa/174818
Konkurs raspisan na Banjalučkom univerzitetu predviđa 3.411 redovnih mjesta, a prijavila su se tek 2.554 buduća brucoša
Ovdje vrijedi kao i na svim temama o demografiji ona stara "Sto vidis u komsiluku ocekuj i u kuci" Treba nam ovo bit pouka.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 11 jul 2016 04:56

kliker je napisao/la:
Bosnjak na kvadrat je napisao/la:http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... osa/174818
Ovdje vrijedi kao i na svim temama o demografiji ona stara "Sto vidis u komsiluku ocekuj i u kuci" Treba nam ovo bit pouka.
Zašto je ovo pravilo ? Zasto mora ono sto vidis u komsiluku doci i kuci kod nas, zna li neko dublji razlog ovoga ?

Slicno sa bijelom kugom, u Hrvatskoj bijela kuga, u Srbistanu isto, to automatski znači da mora biti bijela kuga i u Bosni ? Zasto ?
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

kliker
Član

Post Postao/la kliker » 11 jul 2016 07:33

amkos je napisao/la:
kliker je napisao/la:
Zašto je ovo pravilo ? Zasto mora ono sto vidis u komsiluku doci i kuci kod nas, zna li neko dublji razlog ovoga ?

Slicno sa bijelom kugom, u Hrvatskoj bijela kuga, u Srbistanu isto, to automatski znači da mora biti bijela kuga i u Bosni ? Zasto ?
Zato sto se ljudi svugdje ponsaju isto. To sto vidis u Banjoj Luci ocekuj i u Sarajevu sa izvjesnim zakasnjenjem. Naravno to nemora da bude ako se nesto nauci od svega toga. Al ako budemo izigravali nojeve i puko se nasladjivali kako je BL propala, isti ce nas problemi pogodit za ca 5-10 godina.

Evo ti primjera, sjecam se da smo se nekad nasladjivali propalom natalitetu u Srbiji i Hrvatskoj i danas se mnogi nasladjuju al iskreno meni nije do toga kad vidim kako su nam propale pojedine opstine uzmi recimo Sanski Most, Konjic itd. I sto je najgore svake je godine samo gore. Zalosno al istinito. A da su nasi politicari uzeli neke pouke, koliko toliko bi bolje bilo...

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 11 jul 2016 11:03

Sanski Most jeste propao, ali nebih se slozio da je i Konjic propao, bar ne turisticki i ekonomski koliko toliko ne. Mozda jeste demografski i natalitetno.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Odgovorite