☑ Pravila foruma i savjeti

Debili

kliker
Član

Re: Debili

Post Postao/la kliker » 24 feb 2016 05:18

Abidaga je napisao/la:
kliker je napisao/la:
ABen je napisao/la:
Kako nisu postigli nista? Mozda tebi nisu postigli nista, meni jesu. Zbog njih danas mogu slobodno reci da sam Bosnjak. Kakav argumenat treba Srbima i Hrvatima da mrze Bosnu i muslimanske Bosnjake? Kao da oni to nisu uvijek cinili.
Pa nisu to oni postigli. Da su se oni pitali ti bi samo musliman bio. tu se trebas zahvalit Filipovicu, Zulfikarpasicu, Balicu, Isakovicu i slicnim a ne mladim muslimanima.
Nista od toga nije tacno jer drzava Bosna ne bi bila nezavisna da nije bilo Mladih muslimana.
"Veliki Bosnjaci" Filipovic i Zulfikarpasic su bili dogovorili sa Milosevicem da Bosna ostane u Velikoj Srbiji.
Tako da je nezavisnost Bosne postignuta protiv njihove volje zahvaljujuci odlucnosti Mladih muslimana.
A bez nezavisnosti ne bi bilo ni nametanja Bosnjastva i Bosanskog jezika kao ustavnih kategorija.
Izvini care al ti brkas SDA i Mlade Muslimane nije to jedno te isto. Mladi Muslimani su jedna mala grupacija ljudi koji su bili organizovani do dolaska komunista na vlast i poslije toga ih nema do 1980ih kad se organizuje taj neki montirani Sarajevski proces.

A ko zna mozda je i bolje bilo da smo ostali u velikoj Srbiji? Vidi kako je Crna Gora prosla bez rata i mi da smo sacekali koju godinu mozda bi nam bolje bilo.

kliker
Član

Post Postao/la kliker » 24 feb 2016 05:26

ABen je napisao/la:
kliker je napisao/la:
ABen je napisao/la:
Kako nisu postigli nista? Mozda tebi nisu postigli nista, meni jesu. Zbog njih danas mogu slobodno reci da sam Bosnjak. Kakav argumenat treba Srbima i Hrvatima da mrze Bosnu i muslimanske Bosnjake? Kao da oni to nisu uvijek cinili.
Pa nisu to oni postigli. Da su se oni pitali ti bi samo musliman bio. tu se trebas zahvalit Filipovicu, Zulfikarpasicu, Balicu, Isakovicu i slicnim a ne mladim muslimanima.
Jok Filipovic postigao. Mladi muslimani su se od pocetka zalagali da se izjasnjavamo kao Bosnjaci. Neprijatelji Bosne i Bosnjake su zahvaljujici njima pristali da se prvi put na popisu 1971 u SFRJ mozes izjasniti nesto drugo osim Jugosloven, Srbin ili Hrvat. To je bio prvi korak da se izjasnis kao Musliman, srecom nisu na tome ostali i danas imam drzavu Bosnu i mogu biti Bosnjak.

Da se samo pitao Filipovic mi bi i dan danas bili dio Velike Srbije. Covjek i dan danas pati od kompleksa nize vrijednosti prema njima.
Gdje su se Mladi Muslimani angazovali oko imena naseg naroda? Ja sam procitao sve Alijine knjige nigdje nisam vidio da taj covjek spominje tu dimenziju rada. Koliko sam shvatio oni su bili jedna vjerska organizacija koja se bavila humanitarnim radom...
A to sto smo dobili mogucnost da se zovemo Muslimanima 1971 zahvali Dzemalu Bijedicu i slicnim koji su bili na vlasti tada. Eventualno procitaj knjigu Bosnjacka Politika u XX vijeku. Nema tu nigdje M. Muslimana ni u tragovima.

Primjetio sam inace da tebi niko ziv ne valja! Samo gledas mahane nikako nema kod tebe ni bijele a kamo li sive zone kod tebe su svi u crnoj.

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 24 feb 2016 05:53

kliker je napisao/la:
Abidaga je napisao/la:
kliker je napisao/la: Pa nisu to oni postigli. Da su se oni pitali ti bi samo musliman bio. tu se trebas zahvalit Filipovicu, Zulfikarpasicu, Balicu, Isakovicu i slicnim a ne mladim muslimanima.
Nista od toga nije tacno jer drzava Bosna ne bi bila nezavisna da nije bilo Mladih muslimana.
"Veliki Bosnjaci" Filipovic i Zulfikarpasic su bili dogovorili sa Milosevicem da Bosna ostane u Velikoj Srbiji.
Tako da je nezavisnost Bosne postignuta protiv njihove volje zahvaljujuci odlucnosti Mladih muslimana.
A bez nezavisnosti ne bi bilo ni nametanja Bosnjastva i Bosanskog jezika kao ustavnih kategorija.
Izvini care al ti brkas SDA i Mlade Muslimane nije to jedno te isto.
SDA bez Mladih muslimana je bila Fikret Abdic i milion izgubljenih ljudi koji su glasali za njega kao sto danas glasaju za Radoncica i ostale komunjare. Takvi bi rado pristali da ostanu u "Jugoslaviji". Zato kazem da su Bosnu i Bosnjake spasili Maldi muslimani. Prvenstveno Omer Behmen koji je Aliji dao savjet da odbije dogovor Tunje, Zulfikarpasica i Milosevica, cak po cijenu rata.
kliker je napisao/la:A ko zna mozda je i bolje bilo da smo ostali u velikoj Srbiji? Vidi kako je Crna Gora prosla bez rata i mi da smo sacekali koju godinu mozda bi nam bolje bilo.
Naravno da bi bilo bolje za cetnike i posrbice. Samo im je jos falila Biljana Plavsic kao predsjedavajuci predsjednistva BiH. Fikret Abdic bi rado pristao da bude predsjednik Jugoslavije. On bi mozda cak pristao na neki Bosanski sabor ali Bosnjacki nikad. Taj idiot i danas za sebe tvrdi da je nacionalni Musliman a izrodio je Elviru Abdic-Jelenovic koja predstavlja nekakve "hrvate" u Federalnom domu naroda.

kliker
Član

Post Postao/la kliker » 24 feb 2016 06:55

Abidaga je napisao/la:
kliker je napisao/la:
Abidaga je napisao/la: Nista od toga nije tacno jer drzava Bosna ne bi bila nezavisna da nije bilo Mladih muslimana.
SDA bez Mladih muslimana je bila Fikret Abdic i milion izgubljenih ljudi koji su glasali za njega kao sto danas glasaju za Radoncica i ostale komunjare. Takvi bi rado pristali da ostanu u "Jugoslaviji". Zato kazem da su Bosnu i Bosnjake spasili Maldi muslimani. Prvenstveno Omer Behmen koji je Aliji dao savjet da odbije dogovor Tunje, Zulfikarpasica i Milosevica, cak po cijenu rata.
kliker je napisao/la:A ko zna mozda je i bolje bilo da smo ostali u velikoj Srbiji? Vidi kako je Crna Gora prosla bez rata i mi da smo sacekali koju godinu mozda bi nam bolje bilo.
Naravno da bi bilo bolje za cetnike i posrbice. Samo im je jos falila Biljana Plavsic kao predsjedavajuci predsjednistva BiH. Fikret Abdic bi rado pristao da bude predsjednik Jugoslavije. On bi mozda cak pristao na neki Bosanski sabor ali Bosnjacki nikad. Taj idiot i danas za sebe tvrdi da je nacionalni Musliman a izrodio je Elviru Abdic-Jelenovic koja predstavlja nekakve "hrvate" u Federalnom domu naroda.
Nije tacno da je SDA isto sto i Mladi Muslimani to je tvoja konstatacija...

Znamo sta nas je kostao rat. A ne znamo sta bi bilo da smo prihvatili dogovor Filipovic/Zulfikarpasic - Milosevic. Sumnjam da nam je moglo bit gore nego sto smo prosli ovako.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 24 feb 2016 08:24

Pa bez rata nebi bilo 54% Bosnjaka u Bosni, jer se nebi izjasnjavao kao Bosnjak. A politiku bi ti vodili ovi iz Beograda. Cijena ovog sto danas imamo jeste bila velika, Ali prvi put poslije 150 godina moze se Bosnjak da izjavi kao takav i da kaze da prica bosanskim jezikom.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

kliker
Član

Post Postao/la kliker » 24 feb 2016 09:04

ABen je napisao/la:Pa bez rata nebi bilo 54% Bosnjaka u Bosni, jer se nebi izjasnjavao kao Bosnjak. A politiku bi ti vodili ovi iz Beograda. Cijena ovog sto danas imamo jeste bila velika, Ali prvi put poslije 150 godina moze se Bosnjak da izjavi kao takav i da kaze da prica bosanskim jezikom.
Sto nebi evo ima Crnogoraca i njih su Srbi potiskivali pa i danas to rade... A da nas rat nije ovako nagrdio bilo bi nas mnogo vise od 54 %, s tim sto bi nas i u absoltnim brojevima bilo mnogo vise jer nebismo stradali kao sto smo u ovom ratu. Bi vodio politiku Beograd do jedne tacke, vidi sta je Crna Gora uradila, sacekali su da Srbija padne ekonomski i vojno i onda su se odvojili.

Da budem jasan ovo sto ovdje pisem je cisto nagadjanje samo da iazovem drugacije razmisljanje jer ne smatram da su Zulfikarpasic i Filipovic proklete izdajice sto su pokusali nesto da urade. A pogotovo ne smatram Filipovca debilom on je jedan od najobrazovanijih i najvecih intelektualaca koja je ova drzava ikad imala. Na kraju krajeva da nije njega i prijespomenutih intelektualaca nebi bilo Bosnjackog sabora i ko zna da li bi ikad bilo Bosnjaka ja mislim da bi ali ipak se nemoze ignorisat njegov zalog u svemo ovome i proglasavat covjeka debilom ili izdajicom.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 24 feb 2016 09:18

Filipovic je bas u zadnjih nekoliko godina poceo da truje, sta mu sad to treba, to je do njega. Niko ne spori njegovu ulogu prije rata i u vrijeme rata, ali danasnji Filipovic je :(
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

kliker
Član

Post Postao/la kliker » 24 feb 2016 10:50

ABen je napisao/la:Filipovic je bas u zadnjih nekoliko godina poceo da truje, sta mu sad to treba, to je do njega. Niko ne spori njegovu ulogu prije rata i u vrijeme rata, ali danasnji Filipovic je :(
Ah sta znam, on je vazda bio neka opozicija. Znam da sam ga zamrzio kad su se odvojili od SDA pa i kasnije je stalno nesto kontrirao. Al neke stvari kad sad sagledam bio je u pravu. Ja sam bio zakleti SDAovac al kad vidim sta uradise od BiH prosto me tuga uhvati.

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 24 feb 2016 12:28

Ne bi Tunjo toliko lajao protiv Mladih muslimana, Alije i SDA da nije svjestan da su sve njihove zasluge istovremeno i njegov poraz u ocima historije od onog momenta kada je zajedno sa Zulfikarpasicem napustio SDA 1990. godine. Alija je tada Zulfikarpasicu nudio da postane prvi predsjednik demokratske BiH i vjerovatno bi i Tunjo nekad dosao na red ali su izabrali put politickog idiotizma i spasavanja Jugoslavije od Mladih muslimana. Evo sta Zulfikarpasic pise u svojoj knjizi "Bosnjak":

"Velika Kladusa 1990. godine. Kazu da je bilo 300.000 ljudi.. to je nesto nevidjeno za mene. Porazilo me je ponasanje mase. Narod je vristao, klepetao, pao u delirij.. Pomislio sam da to nije ono sto zelim. Ja svoj zivot ne mogu zavrsiti u ovakvoj stranci.. Ja se jednostavno ni fizicki ni psihicki vise nisam mogao identificirati, niti angazirati za jednu straku koja je postala konzervativna, vjerska, masovna, u kojoj su se mobilizirale mase koje su svakako ocekivale neki preporod, neku izmjenu, ali koje su mozda imale i iluzije da ce zagospodariti Bosnom.. Izetbegovic je primjetio moje distansiranje, pa me je zamolio za razgovor, na kojem mi je potvrdio da cu ja biti kandidat za predsjednika drzave.. Medjutim to je za mene sve postalo nevazno."

_oZMYHIY5xE

emir
Član

Post Postao/la emir » 24 feb 2016 15:29

kliker je napisao/la:
Abidaga je napisao/la:
kliker je napisao/la:

SDA su osnovali ljudi koji su uglavnom bili nekada članovi pokreta Mladi muslimani, ali zbog širine fronta zbog nadolazeće agresije stranka se proširila u pokret tako da je ta dimenzija u startu napuštena. Činjenica je da je mnogo grešaka koje je SDA napravila sve do danas bilo zbog prihvatanja u svoje redove ljudi sa komunističkom prošlošću umjesto da se insistiralo na procesu lustracije a protiv koje je između ostalih bio i Reis Cerić zbog svoje udbaške prošlosti.Ne treba pretjerano glorifikovati Mlade Muslimani ali ni potcijeniti. Ova priča je da je nama bolje bilo da smo ostali u Velikoj Srbiji je suluda. Možda nas ne bi poginulo koliko jeste ali naš procenat sada u BiH ne bi prelazio 30%.Srbi bi našli načina da zadovolje svoje vampirske apetite. A što se tiče Crne Gore ona nije prošla bez rata, oni su bili dio agresora na BiH ali su se na vrijeme povukli, međutim sudeći po dešavanjima tamo i procenat prosrpski orjentisanih teško da će i oni proći bez sukoba.
Po onom što sam ja čuo najveće zasluge za izjašnjavanje našeg naroda 1971 kao Muslimani je zahvaljujući pokretu nesvrstanih i arapskim zemljama koji su insistirali da muslimani Bosne budu ravnopravni sa ostalim narodima. A Džema, Dizdarevići, Pozderci i ostali se nisu baš potrudili da se ne zovemo Muslimani nego barem Bosanci a i da su pokušali naravno da srbi ne bi dozvolili zbog odavno planiranog prisvajanja Bosne Srbiji jer da u njoj živi narod pod imenom Bošnjaci ili Bosanci znalo bi se ko ima pored brojnosti i imena pravo na državu. Muhamed Filipović je vjerovatno jedan od najvećih bošnjačkih intelektualaca ali on nikada nije podnosio da Alija bude ispred njega i zato se sve i izdešavalo sa Muslimanskom bošnjačkom organizacijom koja je dogovorom sa Miloševićem potpisala svoju smrtnu presudu.

The Destroyer
Član

Post Postao/la The Destroyer » 24 feb 2016 16:26

Da se uključim u diskusiju, zanimljiva je.

Po mom mišljenju, Alijina politika je bila potpuni propalitet. Proglasio je nezavisnost u najgorem mogućem momentu, kada su Bošnjaci bili skoro potpuno nenaoružani i nezaštićeni. Svojom nepromišljenošću je, realno, bacio desetine hiljada Bošnjačkih civila u smrt, pogotovo u Podrinju, koje je "šaptom palo". Četnici su zauzeli ca- 60-70% teritorije momentalno, i držali sve do 94./95. kada se polahko mijenja odnos snaga. Alija je trebao uraditi jednu od dvije stvari:

1.) Ako nisi vojno spreman da se odbraniš, NE proglašavaj nezavisnost,

2.) Odugovlači što duže, obećavaj Miloševiću nekakve lažne "historijske sporazume" a u pozadini pripremaj Armiju i onda dočekaj proglašenje nezavisnosti i rat SPREMAN.

Da ne govorimo o njegovom debilskom ponašanju prema HVO-u. Sefer je još u maju 1992. odmah nakon susreta Karadžića i Bobana u Grazu predložio Aliji da se odmah izvrši velika vojna akcija razoružavanja i onesposobljavanja svih jedinica HVO koje odbijaju da surađuju sa vladom RBiH. U to vrijeme, HVO je bio veoma slab i loše opremljen, i ca. 3-4 puta manje brojan nego ARBiH. Da smo tada izvršili vojnu akciju u vidi blitzkriega, do kraja 1992. Mostar bi bio 100% naš, sve do Kupreških vrata bi bilo pod 100% kontrolom ARBiH. Međutim, Alija je vjerovao "braći Rvatima", vidjeli smo na šta je to kasnije izašlo.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 24 feb 2016 16:54

Kupres i Kupreska Vrata,kao i 1/4 opcine Bugojno prema Kupresu su drzali cetnici,tako nikad ne bi mi dogurali do ''Kupreskih Vrata'
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 28 feb 2016 19:04

http://saff.ba/ko-kupuje-smrdljivi-parf ... -sarajevu/
Ko kupuje smrdljivi parfem Arkanove Cece u Sarajevu?

Već duže vrijeme se u Sarajevu prodaje parfem Arkanove udovice Svetlane Cece Ražnatović. Parfem “Illusion by Ceca” odnedavno se može kupiti u prodavnicama kozmetičko-trgovinskog lanca “CM” u Sarajevu, u Importane centru. Bosna i Hercegovina je slobodna zemlja, međutim postavlja se pitanje ko su oni koji kupuju taj smrad od parfema Arkanove Cece?

Pozivamo sve građane Sarajeva, ali i drugih gradova u BiH da bojkotuju kupovinu smrdljivog parfema Svetlane Cece Ražnatović i da svako da svoj doprinos u buđenju svijesti na bojkot spomenutog artikla.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 29 feb 2016 06:17

The Destroyer je napisao/la:Da se uključim u diskusiju, zanimljiva je.

Po mom mišljenju, Alijina politika je bila potpuni propalitet. Proglasio je nezavisnost u najgorem mogućem momentu, kada su Bošnjaci bili skoro potpuno nenaoružani i nezaštićeni. Svojom nepromišljenošću je, realno, bacio desetine hiljada Bošnjačkih civila u smrt, pogotovo u Podrinju, koje je "šaptom palo". Četnici su zauzeli ca- 60-70% teritorije momentalno, i držali sve do 94./95. kada se polahko mijenja odnos snaga. Alija je trebao uraditi jednu od dvije stvari:

1.) Ako nisi vojno spreman da se odbraniš, NE proglašavaj nezavisnost,

2.) Odugovlači što duže, obećavaj Miloševiću nekakve lažne "historijske sporazume" a u pozadini pripremaj Armiju i onda dočekaj proglašenje nezavisnosti i rat SPREMAN.

Da ne govorimo o njegovom debilskom ponašanju prema HVO-u. Sefer je još u maju 1992. odmah nakon susreta Karadžića i Bobana u Grazu predložio Aliji da se odmah izvrši velika vojna akcija razoružavanja i onesposobljavanja svih jedinica HVO koje odbijaju da surađuju sa vladom RBiH. U to vrijeme, HVO je bio veoma slab i loše opremljen, i ca. 3-4 puta manje brojan nego ARBiH. Da smo tada izvršili vojnu akciju u vidi blitzkriega, do kraja 1992. Mostar bi bio 100% naš, sve do Kupreških vrata bi bilo pod 100% kontrolom ARBiH. Međutim, Alija je vjerovao "braći Rvatima", vidjeli smo na šta je to kasnije izašlo.
Potcjenjuje katolicki faktor u Bosni. Oni nisu htjeli ostati u SFRJ. Na drugoj strani si imao vlahe koji su htjeli rat jer su znali da su najjaci. Imali su i ljudstvo i vojnu snagu i drzali najbitinije funkcije u drzavi. Mi smo bili izmedu dvoje i rat bi se desio sve da smo svi digli ruke u vis.

Mi smo bili u najlosijem mogucem polozaju. Ne treba zanemariti ni polozaj Srba u tadasnjoj SFRJ gdje su oni drzali sve obavjestano sigurnosne strukture, vojsku, policiju, diplomatiju itd... Mi smo bili ikebane.

Cisto sumnjam da se moglo bolje pripremiti u tom kratkom periodu nakon visestranackih izbora. Ne mozes se pripremiti za rat u roku od par mjeseci. I to se pripremati u drzavai kakav je bila SRBIH/SFRJ gdje si u svakoj policijskoj stanici imao cetnike, u svakoj zgradi opcine cetnike. Dakle nisi mogao napraviti bilo koji potez a da to nije bilo poznato Beogradu.

Da ne pricam o podredenom polozaju Bosnjaka od dolaska austorugara pa nadalje.

I nisi mogao ratovati sa HVO jer bi s tu zatvorili vec 1991/1992 i bili u 100 puta gorem polozaju. Mi nismo bili u mogucnosti da dajemo neke uvjete. Te 1992 j ulazilo oruzje preko Hrvatske, nasi ljudi su se isli obucavati u Baske Vode itd.. Naravno oni su uzimali dobar dio ali je nama i tada bilo bolje ista nego nista. Nama nije odgovarao taj sukob sa HVO.

Treba sagledati kakvo je stanje bilo tada

- nismo imali homogenu teritoriju to jeste operativnu zaledinu
- nismo imali samostalnu vlast na 98% Bosne
- nismo imali obavjestajnu sluzbu. cak sta vise Srbi su imali SDB i KOS kojim su upravljali iz BG 50+ godina i imali jako dobru mrezu
- nismo imali svoju diplomatiju

Kao dijete se sjecam 1989 i cetnickih protesta u Foci. Tada su htjeli da smijene direktora FocaTrans(autobusko preduze) to je bilo jedino javno preduzece na cijem celu je bio Bosnjak. Na svim ostalim su bili vlasi. Oni su htjeli da ga skinu. Autobusima su dovukli cetnike iz Srbije i CG na "proteste". Sve je to bilo organizirano od strane Beograda. A predstavljno je kao "spontano desavanje naroda".

Kasnije je dosla specijalna polocija MUP-a iz Sarajeva i razbila tu bagru.

Tako da je nas narod vec tada znao da ce biti rata. Ali kao sto sam rekao iza. Mi nismo imali infrastruktur za brzu i bolju organizaciju. Srbi su imali sve. 95% onoga sto su zauzeli vlasi 1992 im je samo predala JNA. Oni su imali veliki operativnu pozadinu. Beograd gdje im je sve planirano. Imali JNA s neogranicenim kolicnama oruzja. Imali operativne sluzbe. Svoju diplomatsku mrezu.

Imas ovdje izvjestaj HRW o zlocinima genocida u Foci. Tu imas i podatak da je u napadu na Focu 1992 ucestvovalo 4.000 cetnika. Na jednu malu carsiju (14.000+) u kojoj su pola bili vlasi je navalilo toliko rulje. Uz to JNA je mnooogo prije rata zauzela sve kote u i oko grada. I opet pored toga im je trebalo 12 dana borbi da zauzmu cijeli grad a preko godinu cijelu teritoriju opcine.

https://www.hrw.org/legacy/reports98/foca/

Ali da ne duljim sada

Mi te 1991-1992 nismo imali ni 1% onoga sto imamo danas. Pa tada su cetnici bili par desetina metara od zgrade predsjednistva. Oni su jednostavno tada imali bolji startni polozaj i bili nadmocniji u svim sferama.

Prema meni, pravo je cudo da smo ocuvali Bosnu u njenim granicama i opstali ako narod. Vlasi su tada imali toliku moc da je bilo logicno da sve uzmu u roku od par mjeseci.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 01 mar 2016 16:17

Osuđeni Ramo Brkić slijedio primjer osuđenog Senada Šabića

slika

Ramo Brkić, bivši komesar policije Unsko-sanskog kantona, pobjegao je iz Bosne i Hercegovine nakon što je trebao početi služiti 11-godišnju zatvorsku kaznu zbog zloupotrebe položaja i ovlasti, te proizvodnje i trgovine drogom.

Brkić je na izdržavanje kazne trebao biti upućen 9. marta, a jučer se trebao pojaviti na ročištu u Sudu BiH gdje se protiv njega, sutkinje Azre Miletić i Senada Šabića vodi postupak.

Uz Brkića koji je osuđen na 11 godina, u istom postupku osuđen je i Senad Šabić koji je dobio 10 godina zatvora. Međutim, Šabić je pobjegao u Švedsku uoči početka suđenja u predmetu u kojem je optužen da je zajedno sa Brkićemdavao mito kako bi im bila smanjena ranije izrečena kazna ili oslobođeni krivnje.
http://ba.n1info.com/a84400/Vijesti/Vij ... abica.html

Klasicni primjr debila, kokosara i jajara

The Destroyer
Član

Post Postao/la The Destroyer » 01 mar 2016 18:07

Drina je napisao/la:Osuđeni Ramo Brkić slijedio primjer osuđenog Senada Šabića

slika

Ramo Brkić, bivši komesar policije Unsko-sanskog kantona, pobjegao je iz Bosne i Hercegovine nakon što je trebao početi služiti 11-godišnju zatvorsku kaznu zbog zloupotrebe položaja i ovlasti, te proizvodnje i trgovine drogom.

Brkić je na izdržavanje kazne trebao biti upućen 9. marta, a jučer se trebao pojaviti na ročištu u Sudu BiH gdje se protiv njega, sutkinje Azre Miletić i Senada Šabića vodi postupak.

Uz Brkića koji je osuđen na 11 godina, u istom postupku osuđen je i Senad Šabić koji je dobio 10 godina zatvora. Međutim, Šabić je pobjegao u Švedsku uoči početka suđenja u predmetu u kojem je optužen da je zajedno sa Brkićemdavao mito kako bi im bila smanjena ranije izrečena kazna ili oslobođeni krivnje.
http://ba.n1info.com/a84400/Vijesti/Vij ... abica.html

Klasicni primjr debila, kokosara i jajara

I to hajde da je radio bilo gdje, ali komesar policije. Bože sačuvaj.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 02 mar 2016 04:12

Pa upravo radi toga.

Oni su bili policajci i to na visokim fukncijama. To odijelo predstavlja nesto. Oni su to sve popljuvalo i uvaljivali drogu djeci. Kad su ihrazotkrili pobjekli su k'o kakvi kokosari. Cak nemaju srca da se suoce sa onim sto su radili

Obican olos.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 03 mar 2016 11:39

Prijetili otmicom kćerke: Uhapšene četiri osobe koje su pokušale reketirati načelnika Gornjeg Vakufa
Policijskoj stanici Gornji Vakuf-Uskoplje 29. februara oko 20 sati obratio se načelnik Općine Gornji Vakuf-Uskoplje Sead Čaušević i prijavio pokušaj iznude nad njim od strane nepoznate osobe ili više njih, saopćeno je iz MUP-a SBK-a, prenosi novinska agencija Patria.

U prijavi načelnik općine navodi da je dobio SMS poruku u kojoj se traži da pripremi određenu količinu novca ili će mu u protivnom biti oteta njegova kćerka. Također, u poruci se iznose prijetnje prema njemu i njegovoj kćerki ukoliko slučaj prijavi policiji.

Službenici policijske stanice Gornji Vakuf- Uskoplje su odmah po zaprimanju prijave preduzeli niz operativnih mjera i radnji koje su rezultirale saznanjima da se u vezu sa ovim krivičnim djelom mogu dovesti osobe inicijala H.U./1995/, T.E./1997/, M.H./1995/ i S.F./1996/ svi iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

Osumnjičene osobe su pronađene i nad njima je provedena kriminalistička obrada, kojom prilikom su u potpunosti priznali izvršenje krivičnog djela iznude u pokušaju nad načelnikom općine.

Isto tako, u oduzetim mobilnim telefonima pronađeni su dokazi da su osumnjičeni izvršili navedeno krivično djelo prema još jednoj osobi iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, ali navedena osoba to nije prijavila policiji.
http://saff.ba/prijetili-otmicom-kcerke ... eg-vakufa/

Također je pronađena sporna SIM kartica sa koje su upućivane iznuđivačke SMS poruke, te će ista biti dostavljena Kantonalnom tužilaštvu Travnik uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, nakon okončanja kriminalističke obrade i kompletiranja predmeta, stoji u saopćenju.

Koje budale.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 04 mar 2016 11:45

Danas citam da je onaj komad budale Ekrem Jevric umro u 58 godini

Poznat sto je vikao kuca,posao.I pravio budalu od sebe po vlaskim farmama.Sjajno

Ja bih radije bio poznat medju 20 ljudi.Gdje sam nesto pokusao raditi.Nego praviti budalu od sebe po cetnickim televizijskim kucama
I praviti jeftine p*** filmove,varati svoju zenu,i jos gore.Fakat.Odvratna ljigava osoba
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 04 mar 2016 15:18

http://faktor.ba/hrvatska-sacir-filandr ... tija-foto/
Hrvatska: Šaćir Filandra održao predavanje na temu “Islam i demokratija” (FOTO)

U Matici hrvatskoj profesor Šaćir Filandra, dekan Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, održao je predavanje o temi Islam i demokratija u kojem je pokušao dati odgovor na pitanja odnosa suvremene zapadne demokratije i islamskog svijeta, na pitanja različitosti političkih uređenja i osnovnih civilizacijskih razlika.

Filandra je u svom predavanju otvorio pitanja je li demokratija religijski neutralna ili je pak kršćanskog predznaka, je li demokratija vrhunaravna civilizacijska vrijednost prema kojoj se svi trebaju usmjeriti ili je ona pak sredstvo zapadnog porobljavanja svijeta, javlja Anadolu Agency (AA).

Profesor je istaknuo heterogenost islama, narodnu, kulturnu i jezičnu, koji se pak na Zapadu predstavlja monolitnim.

– Vjerska i moralno-etička bit islama nadilazi i nadilazit će sve posebne političke forme – kazao je Filandra i dodao da su se društvena očitovanja islama razlikovala kroz epohe, prostor i kulture.

Svijet islama je tek uvjetno entitet, dok svijet kršćanstva ni ne postoji kao politička stvarnost, kazao je Filandra.

Zaključio je kako Zapad procjenuje i nameće norme svijetu islama iz svoje pozicije sekularnosti.

Zapadna filozofija počiva na humanističkim, a islamska na božanskim vrijednostima, što je profesor ocijenio ishodišnom razlikom dvaju koncepata.

Zajednička tačka islamske i zapadne političke filozofije jeste da vlast pripada narodu, no na Zapadu indivudualizam, a u islamu kolektiv ima prevladavajuću poziciju. U oba sistema narod bira predstavnike, koji se u islamu definiraju kvalitetom, a u demokratiji kvantitetom, brojem glasova, kazao je Filnadra.

– Demokratija je diktatura većine, a mišljenje većine u politici nije i ispravno – kazao je Filandra i dodao kako se vlast u demokratiji uspostavlja odozdo, a u islamu odozgo.

Zaključio je kako na demokratskim izborima na Istoku pobjeđuje islamizirana sirotinja koja rađa islamski populizam, vjerski fundamentalizam, šerijat i sl.

Kazao je kako muslimani na Zapadu doživljavaju kulturološka i socioekonomska poniženja, kako su u Europi izloženi političkoj, društvenoj, urbanoj i spolnoj segregaciji te su politički sumnjivi zbog kulture i religije, zbog islama kao njihove osnovne ose identiteta.

Filandra je istaknuo kako je opravdavanje političkih ambicija SAD-a proteklih 25-30 godina devalviralo demokratiju među muslimanima.

Predavanje je organizirano u suradnji Hrvatskog politološkog društva, Matice hrvatske i Zaklade Hanns Seidel.
Podsjećam vas da je spomenuti Filandra prije par godina zagovarao HDZ-ovu ideju da su oni "majorizirani" izborom Komšića. Kao da vidim da će on i prijatelji iz HDZ-a za par godina zagovarati da je demokratija u Bosni, zbog većine Bošnjaka, zapravo diktatura. Živi bili pa vidili.

Odgovorite