☑ Pravila foruma i savjeti

Podaci katoličke crkve

Jack
Administrator

Re: Podaci katolicke crkve

Post Postao/la Jack » 04 feb 2016 02:26

Hvala.Manje-vise

Zupa Husino 1208 katolika 2010
Zupa Husino 1006 katolika 2015

-202 katolika u zupi Husino u 5 godina,ili cirka 40 tak katolika godisnje pad
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 04 feb 2016 16:35

Po meni do kraja ove godine broj katolika u Bosni cjeloj bit ce ispod 400 000.Krajem 2015 kad dodju cifre u Aprilu.Ocekujem 408 000 katolika.Sve zupe imaju padove

Katolici prvi put ce nastupiti s pozicije da ih je ispod 400 000.Prvi put u 100 godina+!

Realno uz iseljavanje mladjih,mortalitet pojedinih opcina.Za 20 tak godina taj broj ce biti ispod 300 000.Ispod 400 000 katolika je pocetak kraja

Zenicaninn
Član

Post Postao/la Zenicaninn » 06 feb 2016 06:19

Duvno

STATISTIKA ŽUPE U 2015. GODINI: U 370 obitelji živi 1571 osoba, jedino u Mandinu Selu pozitivan prirodni priraštaj
by Ivica Šarac | objavljeno u: ŽUPNE OBAVIJESTI | 0
FacebookTwitterGoogle+Share
Tijekom 2015. godine, u 370 obitelji, u župi je živjelo 1 571 osoba, od kojih 483 osobe žive i rade u inozemstvu, tako da na području župe stalno živi 1 088 osoba.

Po selima to izgleda ovako:

BORČANI – 126 obitelji – 589 osoba – 254 u inozemstvu – (prosjek članova po obitelji 4,67),

KONGORA – 121 obitelj – 455 osoba – 104 u inozemstvu – (prosjek članova po obitelji 3,76),

LIPA – 65 obitelji – 267 osoba – 68 u inozemstvu – (prosjek članova po obitelji 4,10),

MANDINO SELO – 51 obitelj – 224 osoba – 55 u inozemstvu – (prosjek članova po obitelji 4,39),

RAŠĆANI – 7 obitelji – 36 osoba – 2 u inozemstvu – (prosjek članova po obitelji 5,14).

U 50 kuća živi samo jedna osoba – samci.

U župi je tijekom godine kršteno 22 djece od kojih 10 novorođenčadi ostaje živjeti u župi.

Ukopano su 23 osobe, od kojih su samo dvije živjele izvan župe.

Po selima to izgleda ovako:

BORČANI – 11 novorođenih od koji 7 živi u inozemstvu (4 u Borčanima), umrlo 6 (-2),

KONGORA – 3 novorođenih (3 u Kongori) – umrlo 13 (2 u inozemstvu), (-8),

LIPA – 3 novorođenih od kojih 2 živi izvan župe (1 u Lipi), umrlo 3, (-2),

MANDINO SELO – 4 novorođenih od kojih jedno živi izvan župe (3 u Mandinu Selu), umrlo 1, (+2);

RAŠĆANI – 0 novorođenih, umrlo 1, (-1).

Prošle godine je 11 više umrlih župljana nego rođenih koji ostaju živjeti u svojoj župi

Prošle godine smo imali 13 prvopričesnika i 21 krizmanika. Tijekom godine podijeljeno je oko 29 000 svetih pričesti.

U župi smo imali 8 vjenčanja, od kojih 2 bračna para žive na području župe. Oženilo se 8 mladića rodom iz ove župe, od kojih su 6 (šestorica) ostala živjeti na području župe. Na žalost, tijekom blagoslova tri mlade obitelji s djecom najavile su mi odlazak u inozemstvo na kraju ove školske godine, jer su očevi “sredili” papire i ne žele živjeti odvojeno od svojih obitelji.

U župi živi 83-oje starih i bolesnih župljana koji ne mogu doći na svetu misu i koje sam tijekom godine pohodio 66 puta.

Na području župe stalno živi i oko 78 “starih momaka”, od 27 godina pa naviše, koji su sposobni za život i brak ali koji zbog raznoraznih razloga ne zasnivaju svoju obitelj.
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 07 feb 2016 16:07

Rijetko koja zupa daje broj osnovaca,jer time razbijaju ustaske lazi.Pa onaj debilni ustasha je rekao da ima 90 ''Hrvata'' prvacica ove skolske u Jajcu.Iako je taj broj 83 ako i toliko.Ustaska propaganda gubi.Nemaju podatke,izmisljaju.Paranoja ih hvata.A najgore je ovo za zupe

Vjerujem da ce crkva u aprilu izbaciti detaljne podatke za katolike.I po meni taj broj pada na ispod 410 000 krajem 2015.Katolika u Bosni ce biti ispod 400 000 ove godine.Ja sam predvidjao da ce taj broj pasti na ispod 400 000,tek krajem 2020 godine.Znaci 3-4 godine sam im dao vise fazona

1910 godine je bilo 434 000 katolika u Bosni gdje su cinili haman vecinu u danasnjem gradu Sarajevu.Danas su sprceni na ledini zapadnog Mostara,odakle se iseljavaju.U Centralnoj Bosni imas najmanje 1000 katolika manje.I to najmanje u samo 1 godini.A da ne pricam kakva je vitalna statistika

Tek ce u Aprilu biti veselo,kad podatci dodju

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 08 feb 2016 13:48

Jack je napisao/la:Rijetko koja zupa daje broj osnovaca,jer time razbijaju ustaske lazi.Pa onaj debilni ustasha je rekao da ima 90 ''Hrvata'' prvacica ove skolske u Jajcu.Iako je taj broj 83 ako i toliko.Ustaska propaganda gubi.Nemaju podatke,izmisljaju.Paranoja ih hvata.A najgore je ovo za zupe

Vjerujem da ce crkva u aprilu izbaciti detaljne podatke za katolike.I po meni taj broj pada na ispod 410 000 krajem 2015.Katolika u Bosni ce biti ispod 400 000 ove godine.Ja sam predvidjao da ce taj broj pasti na ispod 400 000,tek krajem 2020 godine.Znaci 3-4 godine sam im dao vise fazona

1910 godine je bilo 434 000 katolika u Bosni gdje su cinili haman vecinu u danasnjem gradu Sarajevu.Danas su sprceni na ledini zapadnog Mostara,odakle se iseljavaju.U Centralnoj Bosni imas najmanje 1000 katolika manje.I to najmanje u samo 1 godini.A da ne pricam kakva je vitalna statistika

Tek ce u Aprilu biti veselo,kad podatci dodju
Ovo sada liči na propagandni rat!
Njihov telal viče svoje podatke a mi svoje.

Međutim, ono što je i golim okom vidljivo je da se hrvati tope i nestaju kao snijeg na jugovini!
Nikakve laži ni na kratak rok ne mogu sakriti da oni jednostavno nestaju iz srednje Bosne.
Svjedok sam da bračni parovi iz Usore, koji IMAJU posao, napuštaju Usoru i odlaze vani.
Tako je i u Žepču.

Išli bi i Bošnjaci da mogu, ali hvala Bogu da ne možemo!
Ostajemo svoji na svome.
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

BH-HZ
Član

Post Postao/la BH-HZ » 08 feb 2016 15:50

Ma lik laze to je u startu odmah jasno. Na stranici opcine Jajce izisli podaci o prvacicima koji pohadjaju nastavu po bosanskom i po katolickom planu i programu, a on sad izmislja neke svoje cifre. Ista situacija u Busovaci gdje je svaka skola izbacila podatke o broju prvacica on izmislja toplu vodu.
Bosna Bosnjacima!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 08 feb 2016 16:19

Bili su podatci za Vitez.Ustasha kaze 162-137 za njih.Opcinsko vijece Viteza kaze 161-148 Hrvatski-Bosanski nastavni plan prvacici.Mozes misliti koliko su ozbiljni mu podatci

Steta sto nemam nikakve podatke za Kiseljak

Primjetio sam odmah cim je rekao Novi Travnik i Jajce 90 prvacica ''Hrvata
Novi Travnik ima 232 prvacica,lijepo je rekao da smo ih pregazili u Novom Travniku.Ali cak i taj glupi ustasha pokusava da ublazi katastrofu pa sad kaze 90 ''Hrvata''' u Jajcu

Sto se tice njih.Imas 83 ucenika po nastavnom planu Hrvatskom i 130 na Bosanskom.Imas 2 prvacica u osnovnoj skoli 13 Septembar nasa.U Berta Kuceri nemas ''Hrvate''
Udio je vise 81-132 medju prvacicima tako ovaj se drogira.Shvacam paranoju.Bosnjaci prije 10 tak godina u Jajcu su cinili 52% prvacica a sad 62%.Broj katolika ce ove godine pasti na ispod 400 000 katolika.Ove godine su pali takodjer.Pa,pogledaj im zupe Gornji Vakuf,Bugojno.Raspad sistema.I kaze rasturaju u Gornjem Vakufu.

Tesko je njihove debile ubjediti iako ovaj je najveci debil.Covjek je indirektno priznao da mi cinimo vise od 60% prvacica u Novom Travniku.Takve cifre Mostar jos mora da sanja kod njih

Po meni oni lagano gube i zaledje Mostara.To je samo skup sela bez neke jace sredine mislim na zapadnu Hercegovinu i kad krene iseljavanje masovno odatle.Kao sto se sad desava u Livnu.Onda ces vidjeti rezultate

BH-HZ
Član

Post Postao/la BH-HZ » 08 feb 2016 16:58

Mostar ove godine ima velik pad broja zivorodjenih sto znaci da su ustase prosle godine dosegnule svoj maksimum i da nemaju vise koga doseliti u zapadni dio grada. Mi sad samo treba da se ustabilimo i pustimo vrijeme da uradi svoje. Za deset godina mozemo opet biti vecina.
Bosna Bosnjacima!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 08 feb 2016 17:02

Oni ne mogu da rastu.Mostar nije Banja Luka.Nema mjesta za sirenje toliko.A gdje ce katolici da dobijaju nove svjeze snage ka Mostaru.Da nece iz Zagreba ko dolaziti im u Mostar.Da,mozes misliti

Iako panika je sad tolika da laziraju podatke koje su opcinska vijeca Viteza i Jajca stavili na zvanicni web sajt.Shvacam

BH-HZ
Član

Post Postao/la BH-HZ » 08 feb 2016 17:06

Ti Jack treba da znas da cetalji i skutori svoju politiku baziraju na lazima i nacionalizmu tako da me ovo izmisljanje podataka uopce ne cudi. Ljudi kazu da su Bosnjaci glup narod zato sto stalno glasaju za SDA, a SDA unistila BiH, medjutim, to nije istina jer tek oko 40 % Bosnjaka glasa za SDA. Hrvati su daleko najgluplji narod jer od osnivanja HDZ-a glasaju za njega, iako je ta stranka za samo 24 godine uspjela prepoloviti broj katolika sa tendencijom daljnjeg pada i opet 95 % njih glasa za tu stranku.
Bosna Bosnjacima!

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 08 feb 2016 17:07

BH-HZ je napisao/la:Mostar ove godine ima velik pad broja zivorodjenih sto znaci da su ustase prosle godine dosegnule svoj maksimum i da nemaju vise koga doseliti u zapadni dio grada. Mi sad samo treba da se ustabilimo i pustimo vrijeme da uradi svoje. Za deset godina mozemo opet biti vecina.

Njihovi popovi su za 2014 upisali minus od 5.000 katolika u mostarskoj regiji
Biće onako kako Bošnjaci odluče

BH-HZ
Član

Post Postao/la BH-HZ » 08 feb 2016 17:08

Drina je napisao/la:
BH-HZ je napisao/la:Mostar ove godine ima velik pad broja zivorodjenih sto znaci da su ustase prosle godine dosegnule svoj maksimum i da nemaju vise koga doseliti u zapadni dio grada. Mi sad samo treba da se ustabilimo i pustimo vrijeme da uradi svoje. Za deset godina mozemo opet biti vecina.

Nista cudno, ne znaci sto je Mostar velik grad da je imun na iseljavanje. Katolici iz Zagreba bjeze, a da ne bjeze iz Mostara.
Bosna Bosnjacima!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 08 feb 2016 18:20

Mostar je malen grad,ne moze se porediti s Banja Lukom.Pa sve do Prijedorske petlje i Dragocaja granice su Banja Luke.Sirina na sve strane prema Gradisci i dalje

Mostar je omedjen Zovnicom i Mostarskim blatom.
Tamo dalje ima nesrecu da ga stisce Hum brdo koje dominira gradom

I jedini lijepi komad ledine je Sjeverni Logor i Bijelo Polje.A cuj.Kraj nije ustaski

Po meni kad dodju podatci u Aprilu.Bit ce veoma zanimljivih podataka

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 08 feb 2016 19:34

BH-HZ je napisao/la:
Drina je napisao/la:

Nista cudno, ne znaci sto je Mostar velik grad da je imun na iseljavanje. Katolici iz Zagreba bjeze, a da ne bjeze iz Mostara.

Poznajem par ljudi koju su sa Zapadne strane Mostara, dakle hrvati, odselili u Zapadnu Europu, najviše u Njemačku. Bolje mu je u Njemačkoj nego da se pati u zgradama West Coasta.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

BosniaUser
Član

Post Postao/la BosniaUser » 09 feb 2016 02:42

Jack je napisao/la: Sto se tice njih.Imas 83 ucenika po nastavnom planu Hrvatskom i 130 na Bosanskom.Imas 2 prvacica u osnovnoj skoli 13 Septembar nasa.U Berta Kuceri nemas ''Hrvate''
Udio je vise 81-132 medju prvacicima tako ovaj se drogira.Shvacam paranoju.Bosnjaci prije 10 tak godina u Jajcu su cinili 52% prvacica a sad 62%.
Omjer 83:132 Jack je bio u septembru 2015. godine..
U ovom polugodištu samo je iz jednog razreda, u gradu, u kojem je bilo 20 prvačića u OŠ"13 septembar" otišlo 3 djece( čitaj hrvata) tako da je sigurno sad omjer 75-78:132. :rocky:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 09 feb 2016 16:29

Zasto ne bih pokusao da nadjes podatke zupe Jajce i Podmilacje.Pa da znamo kako je

Iako ce ta detaljna statistika biti u Aprilu.Ko ce cekati do tada?

jabuka
Član

Post Postao/la jabuka » 10 feb 2016 11:20

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 10 feb 2016 11:50

Nek laju, to je jedino sta jos mogu. Sta treba da ich zalim poslije 20 godina vijesanje zlocinacke zastave Erceg Bosne po Bosnjackim gradovima. Napadima na Bosnjake u Stocu i gdje god su oni vecina. Poslije Ahimica. Stoka ustaska, eto ostalo im je samo jos da laju.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

jabuka
Član

Post Postao/la jabuka » 10 feb 2016 12:05

Besplatna reklama!!
Samo mi se naslov nesvidja trebali su napisati od save do mora

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 10 feb 2016 14:49

Jao naslova! :goofy: :goofy: :goofy:

Ne znaju kockoglavi čak ni naslov gramatički ispravno napisati - kaže se "do Istočnog Mostara" - glupani škutorski. Kako će znati kad su svi redom škole završavali po principu "dvica Njemačka ptica." :mrgreen:

:takoje:
Samo BiH.

Odgovorite