☑ Pravila foruma i savjeti

Izbori statistika

Abidaga
Član

Re: Izbori 2016

Post Postao/la Abidaga » 29 dec 2015 18:10

amkos je napisao/la:Moje mišljenje je da je stanje isto
Nije isto kada je u Federaciji 10.627 vise zaposlenih u odnosu na izbornu 2014. godinu. Ako do izbora u oktobru stvore jos 10.000 radni mjesta sigurno ih biraci nece izdati.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 30 dec 2015 06:00

Mislim da ce ovi lokalni izbori biti novi uvid u kolaps katolicke opcije u Bosni
Biće onako kako Bošnjaci odluče

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 01 jan 2016 06:50

amkos je napisao/la:HAHAHHA, koja ubleha. :rofll: :rofll:

Gdje je broj nezaposlenih, da li se tu povećala brojka. Ne može se iz statistike uzimati samo ono što vam odgovara, a ono što ne odgovara odbaciti.

Moje mišljenje je da je stanje isto, status quo. Ni jedna veća fabrika nije otvorena u Kantonu Sarajevo u 2015 godini. Pa Konjic ima fabriku sa 1000 zaposlenih, a to Sarajevo nema. Ima Gras u kojem je 800 radnika viška i primaju platu za nerad. Tramvaji se raspadaju, dovlače se tramvaji stari 30-40 godina iz Turske kao donacija, šine da ne govorim kakve su.

Otvaraju se samo tržni centri, kladionice i kafići, dakle samo trgovina i usluge. Proizvodnje nema na mapi,a znamo svi da je proizvodnja pokretač ekonomije, čast pojedinim gradovima tipa Tešanj, Gračanica, Gradačac, Konjic (Igman d.d.).

Kažu gdje nema proizvodnje, tu nema života!! :respekt: Tu postoji samo životarenje. :mrgreen: :respekt:
Abidaga je napisao/la:
amkos je napisao/la:Moje mišljenje je da je stanje isto
Nije isto kada je u Federaciji 10.627 vise zaposlenih u odnosu na izbornu 2014. godinu. Ako do izbora u oktobru stvore jos 10.000 radni mjesta sigurno ih biraci nece izdati.
Radončić demantirao Bakira Izetbegovića: Zaposleno je 10.000, ali je otpušteno više od 10.000 radnika
http://saff.ba/radoncic-demantirao-baki ... oZlv5XSmpo
Decembar 31st, 2015

Člana Predsjedništva BiH i predsjednik SDA, Bakir Izetbegović je na novogodišnjoj press konferenciji rekao da porast broja zaposlenih u Federaciji za prvih deset mjeseci 2015. godine iznosi 10.627. Te informacije Bakir Izetbegović je iskoristio kao dokaz da je njegovo predizborno obećanje o 100.000 novih radnih mjesta na dobrom putu da se ostvari.

“Na ovaj način se moje predizborno obećanje o 100.000 novih radnih mjesta u slijedećih deset godina ipak pokazalo realnim. Realnim i nedovoljno ambicioznim. Bosni i Hercegovini je potrebno 100.000 novih radnih mjesta već u toku ovog mandata, i to očigledno nije nedostižan cilj”, rekao je Izetbegović.

Međutim, već sutradan Fahrudin Radončić je na svojoj novogodišnjoj press konferenciji iznio podatke koji otkrivaju da Bakir Izetbegović nije rekao svu istinu o zapošljavanju u Federaciji BiH. “Na hiljade radnika je otpušteno, zaposleno je 10.000, ali je i otpušteno malo više od toga. Velikih infrastrukturnih radova, vidjeli ste i sami, nije bilo”, rekao je Radončić.
:respekt: @amkose cestitam. Istina je zeznuta stvar, slicna vodi. Kad tad procuri.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 01 jan 2016 07:46

INTERVJU Fadil Novalić: Zaposleno 10.300 ljudi, to je pokazatelj rada Vlade
http://faktor.ba/intervju-fadil-novalic ... ada-vlade/

Fadil Novalić, premijer Vlade Federacije BiH, u razgovoru za Faktor napravio je kratki presjek dosadašnjeg rada izvršne vlasti u ovom entitetu na čijem je čelu, govorio je o zakonima koji će biti doneseni do kraja godine, novim radnim mjestima te ostalim pokazateljima rada Vlade.

Najavljeni planovi se ostvaruju, a Vlada, kaže premijer, ima jasno zacrtane ciljeve do kraja mandata. Neki od njih podrazumijevaju stavljanje “na noge“ određenih kompanija, a druge će, pak, biti likvidirane.

FAKTOR: Premijeru Novaliću, Vi i premijerka RS-a Željka Cvijanović početkom ove sedmice boravite u Washingtonu na okruglom stolu na Univerzitetu Johns Hopkins. Tema je godišnjica potpisivanja Daytona. Hoćete li mimo toga imati sastanke s međunarodnim kreditorima, eventualno nekim investitorima?

NOVALIĆ: Idemo tamo zbog obilježavanja Daytona, ali zapravo će se mnogo govoriti o Reformskoj agendi. Ona je papir koji je nastao, koji se tiče BiH i EU-a, ona je evropski papir. Sada je ideja da se Washington oficijelno upozna s tim dokumentom, onako kako je mi tumačimo. Drugo, imat ćemo na marginama tog skupa sastanke i s kongresmenima koji pokrivaju jugoistočnu Evropu, a i uže, Balkan.

Također, u utorak imamo sastanak s predstavnicima Svjetske banke, da odškrinemo vrata Svjetske banke radi kreditiranja. Ona reagira nakon Međunarodnog monetarnog fonda (MMF). Budući da smo zamahali pregovore s MMF-om, sada otvaramo i ta vrata. Na raspolaganju za razgovor bit će nam onoliko ljudi koliko hoćemo, vjerovatno četiri zamjenika direktorice MMF-a Christine Lagarde. To su direktori za socijalna pitanja, penzioni sistem, podupiranje privrednih aktivnosti, malih i srednjih preduzeća…

Poslovna klima

FAKTOR: Iz Vlade FBiH, a i Vi osobno, naglašavate da je cilj kreiranje bolje investicione klime. Kako biste ocijenili do sada urađeno u vezi s tim, koji su naredni koraci?

NOVALIĆ: To je neizostavno pitanje koje prati rad svake vlade koja se zaklinje u ekonomski rast. Poslovna klima u najširem smislu podrazumijeva dvije stvari: ono što se vidi kao okruženje jednog poslodavca, koliko brzo se rješavaju sudski sporovi, koliko su parafiskalni nameti… Međutim, malo šira definicija uključuje i radnopravni zakon, poslodavstvo te uvjete na tržištu rada. Ta dva pitanja odvojili smo na dva i u Agendi, baš na naše insistiranje.

Dakle, poslovna klima i tržište rada, odnosno radnopravno zakonodavstvo. Poslovna klima je i to kakve ljude imate, kakvo je njihovo obrazovanje, kakve su im vještine, to da li ste „elastični“ u skladu s tržištem, možete li otpuštati radnike, možete li ih primati. Taj prvi dio koji se tiče uređivanja oblasti tržišta rada gotovo smo pa završili. Ove godine nam je to bila glavna tema. Mi smo rad Vlade FBiH nekako rasporedili po godinama u tom kontekstu.

Ove godine je to bilo tržište rada, socijalni problemi, penzioneri, rudari, vidjeli ste već kako smo prošli, te podupiranje zapošljavanja. Tu je bila i jedna restriktivna mjera smanjenja javne potrošnje kroz moratorij na zapošljavanje. Uređenje radnopravnog zakonodavstva završava se pred kraj godine sa zaključivanjem kolektivnih ugovora.

Sljedeće godine, osim podupiranja zapošljavanja, prioritet našeg rada je i formiranje privrednih sudova, sređivanje stvari kod stečajnih postupaka, parafiskalni nameti, registracione i procedure dobijanja dozvola. Tačno to ćemo uraditi naredne godine. Radi se o mukotrpnom poslu, ali pripreme vršimo već sada. Iduće godine praktično uređujemo sve ono što stvarno okružuje, što je potrebno jednoj kompaniji, od registracije do primjene zakona i prijema radnika.

FAKTOR: Kada je riječ o registraciji novih firmi, šta možemo očekivati? Često se čuje da je problem to što registracije i procedure dugo traju, komplikovane su. Šta nastojite dobiti, koji je to rok u okviru kojeg će neko moći registrirati firmu i kako mu olakšati?

NOVALIĆ: Sada imamo takvu situaciju da u Tuzli, recimo, to ide za 15 dana, a u Sarajevu treba pola godine i više. Isti zakon se konzumira na različite načine. Mi mislimo iščupati, ne znam bolju riječ, iz tog sistema i tamo gdje su nam bile službe društvenog knjigovodstva (SDK), instalirati grupu za registraciju.

Poslodavac ne treba da zna gdje mu je sjedište kantona ili gdje se nalazi, recimo, sud u Zenici za registraciju. Ako je on, primjera radi, iz Kalesije, on treba da može u svojoj općini otići u ured za registraciju firme, a šta će dalje raditi taj ured, kakve prepreke preskače, to nije problem poslodavca niti treba da to zna.

Mi ćemo zakonom ograničiti rok. Reći ćemo da je to 15 ili sedam dana i to za mlađe od 30 godina košta marku, a za starije recimo 500. Istu tu ispostavu želimo osposobiti i za dozvole, od urbanističkih do vodoprivrednih saglasnosti. Znate da je danas lakše otići pješke do Norveške, nego „izganjati“ sve to. Imamo moguća dva pristupa, da napravimo mjesta koji primaju dokumentaciju od poslodavaca i da poslodavci kasnije ne brinu šta se s tim događa ili da radimo giljotinu zakona. Uraditi giljotinu zakona u vrijeme kada vam treba saglasnost kantona i slično, to je Sizifov i dug posao, nama trebaju brza rješenja.

FAKTOR: BiH je prije nekoliko dana konačno dobila pozitivan izvještaj o napretku na evropskom putu. I to je dobro, ali u čemu konkretno građani mogu vidjeti taj napredak?

NOVALIĆ: Dobro pitanje, u suštini napredak je samo onda ako ga građani osjete. Nismo mi tu radi neke kvalifikacije EU-a, tu smo zbog sebe kao građana BiH. Kada smo preuzeli ovaj posao, prije svega odgovornost, zabilježili smo 13 parametara koje pratimo: bruto društveni proizvod (BDP), broj registriranih firmi, broj zatvorenih računa, broj uposlenih i neuposlenih i slično. Dakle, pratimo te parametre u FBiH i nama je pokazatelj za to jesmo li na pravom putu samo ako parametri rastu ili neki od njih koji treba da opadaju, da opadaju.

Ako oni rastu i opadaju, onda smo u pravu, onda radimo dobro. Ako oni koji treba da rastu zapravo opadaju, to je pokazatelj da nešto krivo radimo. Ono što mi imamo sada je da parametri pokazuju da radimo dobre stvari. Nama je veći BDP za proteklih devet mjeseci 1,9 posto, kada gledamo ovaj treći kvartal u odnosu na prošlu godinu, to je čak 4,4 posto.

Imamo industrijski rast, imamo izrazit rast izvoza. Prvi put smo ovog ljeta prebacili 60 posto, a 10 godina smo na 56 posto, i sada držimo tempo. Naravno, doprinos za to ima neki ekonomski rast u EU-u. Imamo povećan broj zaposlenih. Realne pokazatelje o tome imamo. U ovoj državi to ljudi zapravo ne znaju ni mjeriti. Ide se preko statističkog obrasca, koji preduzeće nije obavezno dati. Mi to gledamo preko Porezne uprave, na način da se vidi koji je otvoreni broj obrazaca za zapošljavanje i koji je broj zatvorenih. To su oni koji su legalno zaposleni, sve drugo je statistika.

Do 1. novembra imamo broj od 10.300 novozaposlenih ljudi. Takav rast zapošljavanja nije bio u proteklih šest godina. Da li je to do vanjskih ili vanjskih i unutrašnjih faktora? Ono što mi znamo jeste da smo radili tačno ono što odgovara poslodavcu, mada smo često bili i socijalno izloženi. Rekli smo poslodavcima šta ćemo uraditi, ubacili smo to u Agendu i rekli: ovo ćemo uraditi u julu, ovo u martu sljedeće godine, ovo u novembru. Tako se i ponašamo. Imamo intenzivne kontakte s poslodavcima, govore nam šta oni žele, mi šta možemo uraditi. Javnost to često ne razumije, možda smo krivi, možda trebamo bolje objašnjavati.

Rješenje za preduzeća

FAKTOR: Ljetos ste napravili kategorizaciju privrednih društava u tri kategorije. Za neke ste rekli da ćete ih prodati, u neke vrijedi ulagati… Šta ste do sada napravili od toga?

NOVALIĆ: U sve te tri grupe radimo određene poslove. U prvoj grupi strateških preduzeća gledamo gdje su slabosti. Slabosti su u rudnicima i Željeznicama FBiH. Telekomi posluju vrlo zadovoljavajuće, pošte također, kao i Autoceste FBiH i Elektroprivreda BiH. Ako uzmemo Željeznice, one imaju problem, i tamo smo pozvali čak i Evropsku banku za obnovu i razvoj (EBRD) da nam pomognu u restrukturiranju Željeznica.

Potpisali smo i sporazum s rudarima i to izvršavamo. To je strateških 18 preduzeća. Imamo 22 preduzeća koji imaju poteškoće, od Hidrigradnje, Borca, blok firmi u Tuzli, pa i Pretis, koji proizvodi, ali ima probleme. Njih smo svrstali u preduzeća s poteškoćama. Tu smo, moram priznati, zamolili Ambasadu Britanije da imenuju, da se plati i dovede uprava, čak da se dovedu i međunarodni stručnjaci koji će se pozabaviti restrukturiranjem tih preduzeća.

Nakon ulaska u svako od tih preduzeća reći će se šta se djelimično restrukturira, šta se gasi, šta se likvidira, šta se kompletno restrukturira. U zavisnosti od toga da li je preduzeće strateško, vratit će se u ta strateška, a ako nije, ide u one za privatizaciju. Intencija je da se osim strateških preduzeća sve privatizira. Država je najslabiji upravljač firmi koje su na tržištu. Tu moramo biti realni.

Drugo, što se tiče grupe firmi s poteškoćama, mi ovdje u Vladi imamo savjetnika iz Price Waterhouse Coopersa, pa on radi na restrukturiranju Agrokomerca, spremamo se za to, nadzire se Hidrogradnja, Borac Travnik, Krivaja Zavidovići… Za sve to imamo biznis plan i počinjemo otpakivati problem po problem. U suštini, ta preduzeća će se ili maknuti s tržišta ili vratiti u nekom „recikliranom“ obliku. Nefunkcionalno ćemo likvidirati.

FAKTOR: Šta možemo očekivati do kraja godine u pogledu usvajanja reformskih zakona?

NOVALIĆ: Mi bismo voljeli da do kraja 2015. možemo donijeti četiri zakona, odnosno pet, jer su dva iz penzione oblasti. Voljeli ili ne, tri moramo. Dakle, ova dva koje smatramo setom penzionih zakona, tu je povezivanje radnog staža. Jako bismo željeli da se u ovom periodu usvoji i zakon o šumama, čime ćemo se od naredne sedmice intenzivno baviti.

Voljeli bismo da se usvoji i zakon o turizmu. Ovo su reformska pitanja, svi zakoni imaju veliki utjecaj na rast. U oblasti šuma može se dati još 10.000 radnih mjesta, turizam ne samo da može dati radna mjesta, on ih već ima, ali nismo zakonom sve to obuhvatili. Turizam je ove godine narastao za 28 posto. Sada gledamo zakone koji donose nova radna mjesta i društvenu korist. Gledamo i zakone koji mogu biti poremećaji, a morate priznati da nepovezan radni staž to jeste. Rješavamo pitanja uvezivanja radnog staža.

Ispod Agende ne može

Premijer Novalić je ocijenio i šta će osobno smatrati uspjehom, ali i uspjehom Vlade koju predvodi, na kraju mandata koji mu je povjeren.

– Ja sam, a vidim da sam i u Vladi srećom, dobio dosta tehnokrata, koji kvantificiraju ciljeve. Možemo se mi hvaliti da smo dobri, ali stvarno smo dobri samo ako pokazatelji tako kažu. Osobno bi uspjehom smatrao ako uspijemo provesti Reformsku agendu. U nju smo smjestili sve bitno i smatramo je minimumom naših očekivanja. Nismo mi odustali ni od onog svog programa koji umjesto 51, koliko ima Agenda, broji 143 tačke i seže daleko dublje u strukturu društva. Agenda je ono ispod čega se ne može.

(E. Gorinjac/Faktor.ba/Foto: J. Brutus)
Laganje naroda je u sta se ova Vlada zaklinje.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 01 jan 2016 18:32

ABen je napisao/la:
Radončić demantirao Bakira Izetbegovića: Zaposleno je 10.000, ali je otpušteno više od 10.000 radnika
http://saff.ba/radoncic-demantirao-baki ... oZlv5XSmpo
Decembar 31st, 2015

Člana Predsjedništva BiH i predsjednik SDA, Bakir Izetbegović je na novogodišnjoj press konferenciji rekao da porast broja zaposlenih u Federaciji za prvih deset mjeseci 2015. godine iznosi 10.627. Te informacije Bakir Izetbegović je iskoristio kao dokaz da je njegovo predizborno obećanje o 100.000 novih radnih mjesta na dobrom putu da se ostvari.

“Na ovaj način se moje predizborno obećanje o 100.000 novih radnih mjesta u slijedećih deset godina ipak pokazalo realnim. Realnim i nedovoljno ambicioznim. Bosni i Hercegovini je potrebno 100.000 novih radnih mjesta već u toku ovog mandata, i to očigledno nije nedostižan cilj”, rekao je Izetbegović.

Međutim, već sutradan Fahrudin Radončić je na svojoj novogodišnjoj press konferenciji iznio podatke koji otkrivaju da Bakir Izetbegović nije rekao svu istinu o zapošljavanju u Federaciji BiH. “Na hiljade radnika je otpušteno, zaposleno je 10.000, ali je i otpušteno malo više od toga. Velikih infrastrukturnih radova, vidjeli ste i sami, nije bilo”, rekao je Radončić.
:respekt: @amkose cestitam. Istina je zeznuta stvar, slicna vodi. Kad tad procuri.
Scepo je majmun.
slika
UKUPAN BROJ ZAPOSLENIH u FBiH
2014: 443.587
juni 2015: 452.015
septembar: 453.631
oktobar: 454.214
= +10.627 :zastava:

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 02 jan 2016 04:27

Abidaga je napisao/la:Scepo je majmun.

Da Scepo je majmun, i Bakir je isto majmun. I Scepo je je rekao da imas 10.000 zaposlenih, samo sto je majmun jos dao i otpustene. A ovaj majmun sto ga ti branis nije.

U laganju su kratke noge, uvijek imas majmuna kojima istina izleti.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 02 jan 2016 04:43

ABen je napisao/la:
Abidaga je napisao/la:Scepo je majmun.

Da Scepo je majmun, i Bakir je isto majmun. I Scepo je je rekao da imas 10.000 zaposlenih, samo sto je majmun jos dao i otpustene. A ovaj majmun sto ga ti branis nije.

U laganju su kratke noge, uvijek imas majmuna kojima istina izleti.
Broj zaposlenih u FBiH je VECI za 10.627 radni mjesta. Ako mislis da to Bakira cini majmunom onda si zlonamjeran bas kao Scepo koji nista nije "demantirao" svojom glupavom izjavom.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 02 jan 2016 04:50

Cinjenica da nije dao cifru otpustenih od 10.000 po Scepi, cini Bakira majmunom. Sta su to radili? otpustili rodbinu SDP politicara iz prosle vlade i zaposlili svoju rodbinu? To bi odgovaralo 10.000 otpustis i zaposlis 10.000.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 02 jan 2016 04:58

2015: 454.214
= +10.627

Sta tebi ovdje nije jasno? Zaposlenost raste nezavisno od broja odpustenih. Scepo i njegovi glasaci su majmuni. Bakir po ovom pitanju nacionalni heroj! Jer ako ovako nastavi za 9 godina ce ispuniti cilj 100.000 vise radnih mjesta.

Zenicaninn
Član

Post Postao/la Zenicaninn » 02 jan 2016 05:11

.
Zadnja izmjena: Zenicaninn, dana/u 24 sep 2025 16:24, ukupno mijenjano 1 put.
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 02 jan 2016 05:14

Kani mi se podataka sa http://www.fzs.ba/, i branjene Bakira. Gdje je to zaposleno preko 10k novih radnika? Koje su to nove firme otvorene u 2015. Sta je tu na ekonomskoj osnovi uradjenjo?

Cuj Bakir nacionalni heroj? Bakir je izdajnik! Poklonio je vlasim Sutorinu, vec dvije godine dijeca u genocidnoj tvorevini nemaju pravo na bosanski jezik. Ti si stvarno zlonamjeran kao i Bakir.

Ako cemo gledati ekonomski rast, daj da to gledamo kao i u svim drugim drzavama na broju nezaposlenih, otvaranju novih radnih mijesta (fabrika, proizvodnje)? Koliko moras biti bezobrazan i davati brojeve zaposlenih kao da je to neki potpuni podatak. Ponavljanje polu istine dok ne postane istina.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 02 jan 2016 05:26

Zenicaninn je napisao/la:Ovdje neki forumasi toliko mrze SDA i Bakira da bi cak i četničkog konja Scepu ljubili negdje samo ako bi on i dalje bahato i lazljivo kao sto poznajemo od njega blatio SDA i Bakira. Ja nisam ljubitelj SDA i Bakira ali su mi ipak drazi nego kjafir Scepo.

Ovdje neki forumasi prate izreku "neprijatelj moga neprijatelja je moj prijatelj". I to smo dozivili vise puta u historiji. Covic+Dodik protiv BiH. Bosnjacki cetnici iz kladuse sa genocidnim cetnicima protiv BiH. Scepo i konzervativni Bošnjaci protiv SDA i Bakira.

Dok mi zlo ne pobjedu sami u sebe nece nam biti bolje.

Činjenica je da su se ove godine zaposlili 10000 ljudi.
To znci povećao se broj radnika.
Činjenica je da je se povecao broj novo registrovanih nezaposlenih zato sto do sad nisu bili neregistrovani i zna se da se ljude registruje jer imaju neke previlegije. I naredni godina taj broj ce isto rasti dalje jer nisu jos svi registrovani. A isto ce tako ako dragi i uzvišeni Allah da i naradnih godina broj zaposlenih raste i to sve pod vlasti nekima omrzene SDA i pod presjednistvu Izetbegovica. InšAllah!

Neki bi trenutno radije zeljeli nazadovanje BiH i Bosnjaka nego nas prosperitet, da bih mogli silno i grcovito dokazati svoje zlonamjernost prema SDA i Izetbegovica. Ali ako Bog da inšAllah necemo gledati taj film.
Da upravu si, ja sam taj koji ovdje navija za Scepu, Covica i Dodika. Ja i ostali doveli Covica u vlast, dali HDZ-u sve pozicije. Usli u koaliciju sa Scepom. Sve to normalni ljudi uradili a ne Bakir i SDA. Bakir je taj koji nije otjerao saku postenih politicara iz SDA kao Semsudina Mehmedovica.

Kod vas ljubitelja politickih stranka uvijek je neko drugi kriv. Kao drugo ja sam dosad govorio protiv Scepe, trezorskog princa, slucajnog prolaznika, Komsica i ostalih starnka kad su radili protiv Bosne i Bosnjaka.

To sto vi ponavljate ovdje, nisu cinjenice nego polu istine.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 02 jan 2016 05:32

ABen je napisao/la:Kani mi se podataka sa http://www.fzs.ba/, i branjene Bakira.
Kani se ti Srpskog avaza i srbovanja protiv bosnjackih uspjeha. Imo 10.627 vise zaposlenih u FBiH i to nikako ne mozete okrenuti protiv Bakira. Samo odajete svoju neiskrenost i zlonamjernost.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 02 jan 2016 06:02

Abidaga je napisao/la:
ABen je napisao/la:Kani mi se podataka sa http://www.fzs.ba/, i branjene Bakira.
Kani se ti Srpskog avaza i srbovanja protiv bosnjackih uspjeha. Imo 10.627 vise zaposlenih u FBiH i to nikako ne mozete okrenuti protiv Bakira. Samo odajete svoju neiskrenost i zlonamjernost.
Nije cetnicki avaz. nego bosnjacki Saff.ba. Imas gore pokraj vijesti i link koji sam postavio.

Kakvo srbovanje protiv bosnjackih uspjeha? Nije moja krivica sto se vi neznate upitati kad vam vasa omiljenja stranka objavi neki podatak da li je to istina ili samo njihova polulaz. Svaki normalni insan se treba upitati kad svi znamo da se glasa za manje zlo, da li je to manje zlo istinu objavilo?

Jos gora je cinjenica da Bosnjaci moraju birati za manje zlo. ko da mi nemozemo imati i dobro i glasati za dobro, vec moramo birati za manje zlo. I onda se nesmijemo ni upitati da li je to manje zlo reklo isitnu. Bukvalno receno Bosnjaci biraju izmedju govana, za govno koje manje smrdi, za koje vise lici na Bosnjacko. I sa tim moras biti zadovoljan. Jer ako si protiv manjeg zla onda si protiv Bosne i Bosnjaka. Ista retorika sto Dodik prodaje svojim ovcima.

Ovi uveli najvece zlo u vladu po Bosnjake i Bosnu. Uveli Scepu i HDZ, koji rade na unistenju Bosne i Bosnjaka. A ja sam taj koji ljubi konja scepu negdje. Dali HDZ naj jace pozicije u vladi, kako na drzavnom nivou tako i na federalnom i kantonalnim nivoima. HDZ drzi skoro sve funcije ministra za financije i po kantonima gdje su Bosnjaci apsolutna vecina. Ali ja sam izdajnik i Saff sto kritikujemo zlo (manje i vece) i sirimo cetnicku propagandu.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 02 jan 2016 06:34

ABen je napisao/la:
Abidaga je napisao/la:
Nije cetnicki avaz. nego bosnjacki Saff.ba. Imas gore pokraj vijesti i link koji sam postavio.

Kakvo srbovanje protiv bosnjackih uspjeha?
Postavio si glupavu izjavu Scepe i stojis iza nje iako vidis da je zlonamjerna. FBiH ima 10.627 vise zaposlenih. To je nesto pozitivno za Bosnjake. Ne mozete pozitivnu vijest okrenuti protiv Bakira. Svaki pokusaj vas samo svrstava na stranu neistine.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 02 jan 2016 06:44

Tog zlonamjernog cetnika Scepu je Bakir i SDA uveli u vladu. Da izjava Scepe jeste zlonamjerna to znaju i ptice na grani. Ali da izjava nije tacna, Bakir bi je dosad dementirao.

Ali i pokraj toga te pitam. Gdje su u 2015 u federaciji otvorene nove fabrike i novi pogoni koji bi izjavu Bakira od 10.625 novih zaposlenih potvrdilo?
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 02 jan 2016 06:45

Necemo se svadjati.Hvala

A to za poslove i prepucavanje,moze to i na svastaru.

:respekt:
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 02 jan 2016 06:50

Nesvadjamo se Jack. Ovo je forum i pokusavamo da diskitujemo.

Nerviraju me ovi koji za Bakira i SDA tvrde da je manje zlo a u drugoj ruci ga pokusavaju da prikazu kao naroadnog heroja i spasitelja Bosne i Bosnjaka. Sta on nije niti ce ikad biti. A svi koji su protiv zla su na strani drugih zla.

Onaj me stavi u isti rukav sa Abdicevcima, Dodikovim i Scepinim.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 02 jan 2016 07:13

ABen je napisao/la:da izjava nije tacna, Bakir bi je dosad dementirao.
:rofll:
Dementirao vas je zavod za statistiku:
2015: 454.214
= 10.627 vise zaposlenih

slika
Glasaj za Scepu samo nemoj priznati da je Bakir po ovom pitanju u pravu.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 02 jan 2016 07:15

ABen je napisao/la:

Ali i pokraj toga te pitam. Gdje su u 2015 u federaciji otvorene nove fabrike i novi pogoni koji bi izjavu Bakira od 10.625 novih zaposlenih potvrdilo?
Cetvrti put ti postavljam isto pitanje. Gdje je Bakir prosle godine otvorio novih 10.000 radnih mijesta?
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Odgovorite