Ovo je mapa opcine Bosanska Krupa s popisa iz 1991 godine.Kao sto vidite.To nije bas tacno,jer sad postoji nesto sto se zove Buzim
Danasnje selo Dobro Selo, mnogi ne znaju to.Bilo je tesko cetnicko uporiste koje je Huska Miljkovic u 2 svjetskom ratu zapalio
Pravoslavnih je bilo u Mahmic Selu, te Pistalinama i Ljusinama.Ljusina je bilo jako cetnicko selo u 2 svjetskom ratu.Pistaline su imale jako pravoslavno stanovnistvo
Muslimani su zivjeli samo oko Konjodera
Nekad su Muslimani znali da budu lincovani u po bijela dana.Kad bi presli lijevu obalu Une, i usli u ''svetu Srpsku planinu Grmec''
Hvala Atif Aga.Nisi Huska, ali uzeo si Grmec
Na popisu 1991.Ljusina je bila nasa
Dobro Selo nase
Banjani skoro pa nasi
Kako dalje
Trn u oku Bosnjacima ovdje i jedino cetnicko selo preko Une je IVANJSKA.Imate poziciju na mapi.Ne znam sta se moze, ali danas.Ekonomski ih se moze poklopiti ovdje
Perna je pokupovana
Zalin ce biti nas sad na popisu.Potkalinje isto.Nekad je jedino Arapusa odoljevala nasratajima cetnickih zlikovaca.Reis-Ulema.Dzemaludin Causevic je iz ARAPUSE.Poznato je da je Arap jedan poginuo na tom mjestu.Otom se zove Arapusa.Ti su ljudi svasta i svakakve terore trpili, posebno od onih sumskih hajduka
NAJPOZNATIJI CETNICKI KRAJ OVDJE U 2 SVJETSKOM RATU.BILA JE SELO.ZOVE SE VRANJSKA.Odatle su napadali u 2 svjetskom ratu.Odatle su napadali i u ovom
Sta se moze?
Reklamirajte po forumima, facebooku, rodbini, rodjacima, pisite mailove tajkunima
Mi danas moramo da poklopimo.IVANJSKU I VRANJSKU
KLJUCNA SELA
Pitanje je samo
Mozemo li se mi povezati, uvezati i organizovati
I napraviti nesto, sto nije bilo moguce?Da poklopimo preko interneta.Cetnicko selo
Bilo bi super.Youtube.Pa, reklamirajte Bosnjacku Vranjsku.Kao Aben.Pregovarati, pa nek spuste cijenu.Onda ih poklopimo