☑ Pravila foruma i savjeti

HNK-Mostarski kanton

Zenicaninn
Član

Re: Mostar

Post Postao/la Zenicaninn » 20 maj 2015 05:27

Absolutno ne smatram da se trebamo zatvoriti kao genocidasi i skutori. Treba mudro sve odigrati.

Nas merhametluk nema samo lose strane, to treba svakako biti jasno... kao sto smo vidjeli na poplavama...
Ali moramo shvatiti da nemozemo biti merhametli prema nasem dzelatu, kao sto smo vidijelu u slucaju Doboja.
Svoje trebamo sa ponosom voljeti, a tudje svakako postovati i cjeniti ali to ne znaci da trebas lizati guzicu onome koji bi te sutra iztrebio kad bi imao priliku za to.

Koliko god mozda glupo zvucilo ili bilo za nekoga ne vjerovatno. Mi moramo jos narast kao narod, jos smo u nekom puberteskom stanju.
- Kao prvo moramo nauciti sami sebe da vodimo. (Jer ocekujemo sve na gotovo da nam se servira od strane nekog drugog, Ocigledno se vidi da nam nedostajo cvrsta ruka nad nama koju smo vjekovinama osjetili od strane druge moci)
- Da ne ocekivamo od nikoga nista na gotovo.
- Moramo shvatiti da smo odgovorni sami za svoje stanje a ne neko drugi (Europa, Amerika, Turska.. a ne odnosi se ovo na nase politicira jer ja smatram da su politicari oblik naseg naroda.. ljudi biraju onog u koga vidi samog sebe... za to se ne kaze djabe kakvi politicari takav i narod. Narod = politicke vodje)

Ima jos dosta toga sto bi mogao navest u nasem narodu ali nemam sad kad to sve napisati :mrgreen:

Kad bi rijesili te unutrasnje probleme onda bih imali dovoljno kapaciteta da se zabavima sa nasim dusmanima. Jer brojcano vec odavno imamo za to kapacitet.
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 20 maj 2015 05:54

Ja nemogu da vjerujem da smo ovakvi, ovo nema nista sa mudroscu. Ovo je samo glupo.

Mi odobravamo , crkve u Gorazdu i Velikoj Kladusi gdje skoro i da nema katolika. Obnavaljamo, mislim finansiski pomazemo obnovu crkvi u Mostaru, Blagaju, Bugojnu, Bos. Krupoj i tako dalje. Oni nama ruse mi njima pomazemo.

Oni nama zabranjuju da mi svoje obnovimo, a da nepricam da napravimo jednu u Nehumu.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Kobilja Glava
Novi kolač

Post Postao/la Kobilja Glava » 20 maj 2015 06:50

Peter Scholl-Latour, najbolji njemački poznavalac Islama među publicistima, u knjizi "Kampf dem terror - Kampf dem Islam": Kada su Osmanlije u trijumfalnom maršu preko Balkana prodrli daleko na sjever, oni su pozdravljeni od strane bosanskih bogumila kao saveznici, čak i kao osloboditelji. Prelazak na islam bio je prirodan, gotovo spontan rezultat ovog bratimljenja."

Ocito da je Zenicanin ovo uvlacenje Turcima napisao iz ciste zlobe!

Dolasku A-U smo se vojnicki suprostavili tako da su morali uvecati broj svojih vojnika nekoliko puta.
Za razliku od Bosnjaka i Sarajeva Austro-Ugarska vojska se USETALA U CETINJE 1916 BEZ ISPALJENOG METKA OD STRANE CRNOGORACA.Zenicaninu,moj dedo Arif je bio medju tim vojnicima na sto sam ponosan!
Zapamti da su Bosnjaci i Hrvati stjerali Srbe u Egejsko more,niko drugi!To se zove ponos i hrabrost za razliku od tvoga vidjenja stvari i islamofobije koju Jack dozvoljava.

Za vrijeme Tite i komunizma ,e, tada nam je nas olos uzeo sve -ime,jezik,unistili su nam sve samo je istina da nismo bili gladni.

Ovo za pravoslavnu crkvu u Blagaju je" novinarska patka"".Ja vam tvrdim da niko ne podrzava njeno ponovno podizanje pogotovo sto u Blagaju zivi samo ovaj pop i jedna pravoslavna porodica ciji su muski clanovi bili borci ABiH od prvog do posljednjeg dana.Katolika nema ni jednog u Blagaju,usput da vam olaksam!
Pravoslavci su oko Blagaja i nesto ne znam gdje ovaj nadje 370 PORODICA.Laze!

:fes: I malo skratite jezike u mrznji prema islamu i muslimanima. :fes:

Zenicaninn
Član

Post Postao/la Zenicaninn » 20 maj 2015 07:06

Neznam u kojoj se dimenzije moras nalaziti da bih umom tekstu mogao procitati slobu ili mrznju prema islamu ili muslimanima.
Nisam mozda vjernik koji bi trebao biti ali barem klanjam svaku dzumu namaz, i nadam se ceme Allah jos vise ojacati u vjeri.

Turska i turski narod su svakako nas "bratski narod", nije samo zbog Islama vec i zbog historijske i kulturoloske bliskosti.
Ali ne trebamo se oslonjavati na njih i ocekivati previse od njih ili od bilo koga drugog. (Europa, Amerika itd itd.)
Trebamo se sami na sebe moci osloniti. Trebamo konacno sad i u sva vremena odpaciti vazalski i podanicki mentalitet koliko god to bolno za nekoga bilo.

Nuznost je gajiti snjima sto bolje odnose, jer ce nas oni ojaciti koliko je god je u njihovoj mogucnost (pogotovo sad sa Erdoanom na njihovom celu).
Ali treba nam u istu ruku biti jasno da njih isto ne vecu samo "osjecaji" prema nama kao bliskom narodu vec i korist i imperialisticke motive. Svakako te motiv trenutno absolutno nisu stetni sa nas vec samo pozitivni.

Tako da uobce neznam kako se mogao tako nesto protumaciti u mojoj tekstu.
Zadnja izmjena: Zenicaninn, dana/u 20 maj 2015 07:09, ukupno mijenjano 1 put.
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 20 maj 2015 07:08

Kobilja Glava je napisao/la:Peter Scholl-Latour, najbolji njemački poznavalac Islama među publicistima, u knjizi "Kampf dem terror - Kampf dem Islam": Kada su Osmanlije u trijumfalnom maršu preko Balkana prodrli daleko na sjever, oni su pozdravljeni od strane bosanskih bogumila kao saveznici, čak i kao osloboditelji. Prelazak na islam bio je prirodan, gotovo spontan rezultat ovog bratimljenja."

Ocito da je Zenicanin ovo uvlacenje Turcima napisao iz ciste zlobe!

Dolasku A-U smo se vojnicki suprostavili tako da su morali uvecati broj svojih vojnika nekoliko puta.
Za razliku od Bosnjaka i Sarajeva Austro-Ugarska vojska se USETALA U CETINJE 1916 BEZ ISPALJENOG METKA OD STRANE CRNOGORACA.Zenicaninu,moj dedo Arif je bio medju tim vojnicima na sto sam ponosan!
Zapamti da su Bosnjaci i Hrvati stjerali Srbe u Egejsko more,niko drugi!To se zove ponos i hrabrost za razliku od tvoga vidjenja stvari i islamofobije koju Jack dozvoljava.

Za vrijeme Tite i komunizma ,e, tada nam je nas olos uzeo sve -ime,jezik,unistili su nam sve samo je istina da nismo bili gladni.

Ovo za pravoslavnu crkvu u Blagaju je" novinarska patka"".Ja vam tvrdim da niko ne podrzava njeno ponovno podizanje pogotovo sto u Blagaju zivi samo ovaj pop i jedna pravoslavna porodica ciji su muski clanovi bili borci ABiH od prvog do posljednjeg dana.Katolika nema ni jednog u Blagaju,usput da vam olaksam!
Pravoslavci su oko Blagaja i nesto ne znam gdje ovaj nadje 370 PORODICA.Laze!

:fes: I malo skratite jezike u mrznji prema islamu i muslimanima. :fes:
Pa sto to onda ulizivanje? Sto se nekaze, nema vas dovoljno. Nego svi smo mi tu da se obnovi. I ef. daje izjave ovo ono, tako isto i Velikoj Kladusi, oni traze ovi nasi iz Bihaca i USK se saginju.
nigdje veze nema prelazak na Islam sa ulizivanjem kod Turaka i Sultana. Bio je i moj pradid u AU vojsci i ostavio kosti tamo negdje na Austrijskoj granici. Dzabe ginuli za krscanske zemlje.

O kakvoj ti mrznji prem Islamu i muslimanima pricas?? Pazi ti malo sta pricas i kome sta podvaljujes! Ne prestavlja meni ni Bakir ni SDA ni neki beskicmenjaciiz IZ koji Islam i muslimane. Zato nelaprdaj.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Kobilja Glava
Novi kolač

Post Postao/la Kobilja Glava » 20 maj 2015 07:16

imamo neki podanicki "loser mentalitet". Valjda je to tako zbog vjekovnog vazalskog nacina zivljenja nasih predaka. Prvo smo se naguzili turcima, pa onda austrijancima, pa ustasama, onda su nas srbo-jugosloveni totalno ponozili i ubili mentalno pshicki i poremetli nas dodatno kroz komunizima.

Ko sad laze-koza ili rog?
Jesi li ti ovo napisao ili nisi?
Nasi pretci su bili toliki bijednici da su se naguzili Turcima itd sve do danas.

Ovo si ti napisao i ne pravi se lud !

A ti ABen si poznat po svojoj mrznji prema Sarajlijama ,a tebi ostavljam Bakira i SDA.Meni ne trebaju i nikad nisam glasao za njih!
Vi prestanite blatiti islam ,muslimane i Bosnjake.
Idite u Veliku Kladusu ili Mosevac kod Galijasevica pa tamo lijecite svoje frustracije!

:guzz: :guzz: :guzz:

Zenicaninn
Član

Post Postao/la Zenicaninn » 20 maj 2015 07:44

Naravno da sam to napisao, nigdje to nisam demantovao :lol: Ali nigdje nisam blatio Islam.

Ova kobilja glava je jedan primjer i dokaz problema u nasem drustvo.
Medju nama je okereljih komunista, pa turkofobicara kao naprimjer Radoncic, pa i bezkrajnih Turkofila kao njega koji bi se rado naguzili Turcima koliko god mogu sve uzastup svog dostajanstvo i svog nacionalnog interesa.
Problem je sto on najvjerovatnije nezna sta znaci vazalstvo. Pa zato govori gore o AU i kako mu je njegov dido borio o toj armiji.

Hocu da nakraju kazem ovoj koboljoj glavi, mozda bude shvatio.. dovljno smo mi radili za tudje interese ili isla na tudja ratista, krajnije je vrijeme da budemo vise svoji na svome. Danas dan nasi vojinici idu po afganistan i irak po nalogu amerike a nismo ni dio nato ili bilo sta drugo.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 20 maj 2015 07:53

Kobilja Glava je napisao/la: A ti ABen si poznat po svojoj mrznji prema Sarajlijama ,a tebi ostavljam Bakira i SDA.Meni ne trebaju i nikad nisam glasao za njih!
Idite u Veliku Kladusu ili Mosevac kod Galijasevica pa tamo lijecite svoje frustracije!
Ponovo ti kazem da nepricas gluposti i da ovdje niko neblati ni Islam, nit muslimane niti Bosnjake!
Ti i ostali beskicmenjaci nezante sta je biti ponosan Bosnjak. Ako neko blati Bosnjake i Islam onda to bas dolazi iz najvise Sarajeva.

Briga me po cemu sam poznat, ja bar nisam izdajnik svog naroda niti sa spreman izdati ni jednog Bosnjaka i cm² Bosne. Ti sto si iz Kolbilje Glave/Sarajeva je tvoj problem. Bosna nije u samo Sarajevo, a Bosnjaci se danas nebrane u Sarajevu. Ti si sigurno glasac SDP-a, SBB-a, DF ili cega vec?
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

327
Član

Post Postao/la 327 » 20 maj 2015 08:00

Kobilja Glava je napisao/la:imamo neki podanicki "loser mentalitet". Valjda je to tako zbog vjekovnog vazalskog nacina zivljenja nasih predaka. Prvo smo se naguzili turcima, pa onda austrijancima, pa ustasama, onda su nas srbo-jugosloveni totalno ponozili i ubili mentalno pshicki i poremetli nas dodatno kroz komunizima.

Ko sad laze-koza ili rog?
Jesi li ti ovo napisao ili nisi?
Nasi pretci su bili toliki bijednici da su se naguzili Turcima itd sve do danas.

Ovo si ti napisao i ne pravi se lud !

A ti ABen si poznat po svojoj mrznji prema Sarajlijama ,a tebi ostavljam Bakira i SDA.Meni ne trebaju i nikad nisam glasao za njih!

:guzz: :guzz: :guzz:
Ma kakav Galijasevic i Mosevac...nemoj ti njega vezati za Mosevac tamo su pravi Bosnjaci, a izrod Galijasevic zivi i ordinira u Doboju, jer nisu ni on ni njegove ideje dobrodosle u Mosevcu pa se ne osjeca bas "sigurnim"

Zenicaninn
Član

Post Postao/la Zenicaninn » 20 maj 2015 08:47

Kobilja Glava je napisao/la:327- Fala ,jarane,mislio sam da su tamo svi uz njega kao Krajisnici sto su uz Abdica.

Ti Zenicanin naguzi svoju mater umjesto mene nekom brkatom Turcinu.

ABen,sta da ti kazem histerises pri spominjanju Sarajeva,Bakira i SDA.Lijeci se!
Hajde sto mi vredjas mater ali kad vidi Jack da stavljas Krajisnike u isti kos ima da ti dodje u tu kobilju glavu koliko je zivcan covjek :mrgreen:

Nema se sta vise stobom raspravljati.. ogranicen si.

Ostalom trolamo temu.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 20 maj 2015 09:18

Kobilja Glava je napisao/la:327- Fala ,jarane,mislio sam da su tamo svi uz njega kao Krajisnici sto su uz Abdica.

ABen,sta da ti kazem histerises pri spominjanju Sarajeva,Bakira i SDA.Lijeci se!
Lijecite se vi sto imate komplekse od Srba, Hrvata i ostalih. Vi ste bolesnici, poslije toliko genocida i opet vam je tesko bez njih. Samo da neuvrijedite tamo njih, ugadjate im, pravite im spomenike, dizete crkve/manstire i ostala sranja. Beskicmenjaci! Nabijem vas i vase bratstvo i jedinsto sto sirite Bosnjacima. Idi klix i ulizuj se tamo cetnicima dok vas oni pljuju i izrugavaju, vi i dalje ko budale pokusavate da ih ubjedite da nije tako.

A ovo za Krajisnike i Abdica, to je ono kad ti nestane argumenata pa onda samo spominjete Abdica, niti znate gdje Velika Kladusa niti gdje su bili autonomasi. Zato neseri mi. :kenjo:

Jack baniraj ovog zbog vrijedjanja Zenicana. I to vam je kultura izgleda. :shock:
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 20 maj 2015 09:59

Prijestolnica.Prijestolnica?Sta je to?Jede se?Grad pun smoga.Gdje izdaju ljude iz Mostara,Bihaca,gdje se prodaje Sutorina.I ti to zoves Prijestolnicom?Vichy je bio isto prijestolnica.Ali par godina,jedno krace vrijeme

Glavni generator kompleksa su takvi ljudi koji namecu svoje nakaradne ideje tipa ''Kobilja Glava''.Sa takvim ljudima mi necemo jednog koraka napraviti a kamoli dva.Svi su mu krivi,i jos da dignemo Sarajevu spomenik.Poput pomoci koju daju cetnicima u Ivanjskoj.Lijepo pare,stoku gradjevinski materijal.Jel to Sarajevo treba da mi ''pomaze'' tako da daje pare notornim cetnicima iz Ivanjske.

Eto vas u toj svojoj multi-kulti dolini,prosipajte tamo komunjarski stil zivota.Manite se Krajine,ne saljite nijedan cent.Prezivjet ce bez vas ljudi kao i decenija.Ali,slucajno da ne saljete pare iz vasih centrala na obnovu vlaskih sela.Tad imate para za slanje,ali kad treba placati bagere da se iskopavaju kosti Bosnjaka Prijedora.Odjednom para se nema

Ja i dalje postujem Sarajevo,to je fin grad.Ima fin zrak.Nije mi geografski najljepse jer ja volim gledati u nebo,ali da ne budem okruzen brdima.No,opet kazem.Prekrasne dzamije,pa i zanimljiva arhitektura ako bas nista

Onog dana kad Bosnjaci Mostara budu gledali u sebe vise.Imat ce vise Bosne.Ok,u sebe
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Zenicaninn
Član

Post Postao/la Zenicaninn » 20 maj 2015 10:19

Jos da odgovorim konjskoj glavi da ne ispane da mrzim Sarajevo.

Sarajevo volim kao Bihac, Mostar ili svoju Zenicu kao i sve ostale gradove nam nase Bosne ni manje ni vise.
Ali mi smeta da Sarajevo nas duhovni i politicki centar i kao centrala nase snage ostavlja Hercegovce pogotovo Mostarce pa i Podrinjci na milost ili ne milost skutorskim i genocidaskim sakalama.

Nazalost tu je opet nas narod kriv jer "Sarajeva" ima i u Zenici.

Dok su Krajnici opet malo drugi tip naroda. Stroziji su, radnicki narod, dok je centralna Bosna malo vise poremecena od komunistickog doba.
Kad sam vidio Cazin nisam mogao vjerovati kako je ljepo izgradjeno i cisti pa kad sam cuo i za ekonomski rast.
Isti je slucaj i sa Veliko Kladusom pa i Bihac.
Kljuc i Sanski Most su totalno unisteni od genocidasa pa zato je dole malo losije. Ali vjerujem da ce se barem Sanski Most znasno oporavti za neko odredjeno vrijeme kao sto je slucaj sa Gorazdom.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 20 maj 2015 12:06

Zbog tog si i baniran.Necija majka je sveta za osobu cija je majka.Neko i nema majku.Osnove kulture vlaskog,psovanje majke i jebanje kruha i boga.Najvise takve zaostale kulture je po Sarajevu i Tuzli.

Kakav je uzitak sto si virtualno ''jebao'' neciju majku.Srami se,da osoba sa 58 godina psuje necije majke.Takvo sta bih ocekivao od 21 godisnjeg momka.A ne od normalnije starije osobe

Takav je nas forumaski svijet.Umjesto da kazu.Jack,sjedi.Odmori se.Kako da ti pomognem.Meni su takvi debili na dan oceve dzenaze psovali i jebali oca.Mislim.Sta reci na sve ovo

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 20 maj 2015 13:27

Ma Tuzla je primjer za njih. Svagdje imas debila, eno i u Prijedoru pocnes od politicara kao Muresal koji prodaje svoj narod sa licni interes. Do onih koji ma su cetnici oca i bracu pobili i oni se ponovo ljube i grle sa cetnicima dole kad ich sretnu. Imas ih i u Bihacu kao onog sto je pobjednik u zderanju cvaraka.

Meni samo nije jasno kako mozes mrziti svoj narod. Mrze Bosnjacku dijasporu, mrze doseljnike iz Istocne Bosne koji su izbjegli od cetnickog noza. Mrze Bosnjake Sandzaka, koji su stali u odbarnu Sarajeva i koji su im donijeli vecinu sa izbjeglicama iz cijele Bosne. Svi su im seljaci, a one njihove cetnicke komsije koji ih su granatam gadjali za njima zale?

Nikad nisam cuo nekog iz Tuzle ili iz drugog dijela Bosne da mrze, ismijavaju se izbjeglicama koji su pobjegli od cetnika. Niakd nisam cuo Tuzlaka da mrzi dijasporu, izbjeglice, niti Bosnjake iz Sandzaka kao kod ovih. Zenicani, Mostarci i svi drugi normalni i vole svoj Bosnjacki narod. Samo su oni prezivjeli rat i njima je dosta i za druge ih ne zanima. :?
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 20 maj 2015 15:17

Ma svijet je sarolik. Imas svakakvih, I budala i pametnih i ne treba se previse obracati na to. No ovaj je pretjerao sa spominjanjem majke. To moze ovako preko neta a lice u lice pa zna se sta bi slijedilo.

Imas tako ljude koji nemaju mjeru. Ne znaju gdje su granice, bonton i lijepo ponasanje. Evo bas prije dva dana jedan kolega svabo se zaletio i ispricao jedan bas prljav, bezobrazan vic a tu u uredu ima jedna zena, francuskinja. Bila su jos i dva svaba....Ovaj isprica svoju glupost i svabe se smiju a vidim da je onoj zeni neugodno. Ovaj sivonja se zaletio da prica jos "jedan". Zaustavim ga i rekoh pa ima zena ovdje smiri se.... rekoh zamisli da je to tvoja majka, sestra ili kcerka i da neko tako se neko tako ponasa pred njom...

Inace me dvije stvari izbace iz takta. Kad neko nema postovanja prema zenama i lose se odnosi prema djeci.

Zato potpuno zasluzen ban zbog spominjanja matere.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 20 maj 2015 15:24

Meni je preko glave izdajica i debila u Bosnjaka sve jedno odakle su iz Bosne.

Da se vratimo na temu, tema je bila jos jedna crkva na podrucju gdje nema krscana. A mi im odobravamo.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 20 maj 2015 16:25

Bez veze se prepirete

Prvo, pravoslavna crkva u Mostaru se "obnavlja" evo od 2010 godine i jos nije gotova. I ko zna hoce li biti ikad. A kao crkva je mnogo bitnija SPCu nego ona u van Mostara iz milion razloga: a) bila je turisticka atrakcija, 2) u velikom gradu, 3) izgradjena naredbom Sultana, placena od strane vakufa i kao takva interesantna svim turistima, 4) bila je realno ljepsa gradjevina od svih ostalih SPC gradjevina u Hercegovini itd itd ... milion interesantnih stvari za tu crkvu, i opet nije zavrsena jer SPC nema para niti vjernika u Mostaru vec odavno. Svi Mostarski pravoslavci su manje/vise familije ciji su clanovi bili u ARBiH i time se zauvijek odvojili od onih u Nevesinju. SPC nema interesa za pravoslavce koji su bili u ARBiH isto kao sto i oni nemaju toliko jaku vezu sa SPCom kao oni koji su rat docekali u Nevesinju. Tako da bilo kakva prica o podizanju crkve u Blagaju je jos toliko nemoguca jer ako se ova crkva nije zavrsila - ona nece nikad. U Blagaju je jos manje pravoslavnih vjernika nego u Mostaru i sve je to bacanje para - to svak zna.

Tako da je smijesno da se o ovome i raspravljate. Ovo je isto ko kad bi neko u Mostaru izjavio "ma bujrum Marsovci dodjite sa Marsa u Mostar, svaki Marsovac koji dodje dobit ce kucu i okucnicu" - nemoguca misija i zato se ovakve "dobrodoslice" i izjavljuju ovako ofrlje jer svak zna da od toga nema nista.

Drugo, ovaj sto psuje majke stvarno nek se zapita je li normalan ikako (plus sto je iznio 5-6 historijski netacnih stavki i na njima bazirao argument koji nema veze s mozgom). Prica o naguzivanju Osmanlijama - pa nepismeni covjece MI BOSNJACI I JESMO BILI OSMANLIJE I VLADALI SMO CARSTVOM - Bosnjaci su za 500 godina Osmanskog carstva imali svoga covjeka kao Velikog Vezira cijelog carstva cak 150 godina. A vezir je odredjivao politiku carstva haman koliko i Car - a i veliki broj Sultana je imao Bosnjacku krv takodjer. Jos kad uzmes u obzir da je Bosna tada cinila svega par procenata sve populacije Osmanskog carstva, zar nije malo smijesno reci da je neko Bosnu tlacio u Osmanskom carstvu u kojem su Bosnjacki veziri vladali carstvom od Bosne do Indije od Rusije do Somalije 150 od 500 godina????
To bi isto bilo kao kad bi sad neko rekao da je drzava New York bila potlacena unutar SADa, a ljudi iz New Yorka vladali SADom dugi niz godina i pitali se i odredjivali politiku i sve u SADu i vladali drzavom toliko dugo... Smijesna izreka i smijesna usporedba. Bosnjaci JESU bili donji u Austrougarskom carstvu, ali ako su bili donji u Osmanskom, onda ko je bio gornji? Somalijci koji se nisu pitali nikako? Rusi? Ceceni? Anadolci, koji su imali isti broj vezira kao i mi a imali 10x vecu populaciju?

Procitaj nesto o istoriji Bosne (osim tog Vlaskog sranja kojeg propovjedas, jer Vlasi su ti koji su plasirali informacije o Otomanskom tlacenju "naseg naroda" - naseg u smislu Srpskog, a ne naseg u smislu Bosnjackog), a uz to svacije se majke okani.
Samo BiH.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 20 maj 2015 16:28

Blagaj ima 12 Srba i Hrvata zajedno.I to ako ih ima toliko.Ne znam koja je to glupost da u 100% Bosnjackom mjestu imas katolicku crkvu i pravoslavnu,ali pretpostavljam da obe te crkve je napravila Austrija.Tako su pravili katolicke crkve gdje nije bilo katolika tip Sanski Most,Kljuc,Drvar,Bosanski Petrovac,po svim vecim gradovima

Ovo za Armiju Bih nisam znao

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 20 maj 2015 18:01

x4mUswhpBS0
Kome ide ovo u korist?

Odgovorite