☑ Pravila foruma i savjeti

Podaci katoličke crkve

BH-HZ
Član

Re: Podaci katolicke crkve

Post Postao/la BH-HZ » 24 mar 2015 16:34

http://www.biscani.net/pomoc-za-trinaes ... -porodicu/

Sto se tice osnovaca hrvatske nacionalnosti vecina su djelo Alberta Grgica. :mrgreen:
Bosna Bosnjacima!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 25 mar 2015 03:00

Da,znam za tog lika.
Veci gradovi imaju katolicke skolske centre,imaju vise sanse za zaposljenje.Sarajevo najvise,jer sve crkvene institucije se tamo nalaze,a ne u Grudama.Malo je cudno sto nema tih podataka za 11 Zupa Mostarske biskupije,zapravo se zove Mostarsko-Duvanjska biskupija.Tako da me ne cudi porast broja katolika u Sarajevu

Sela su bila rasadnik rasta ''Hrvata'' u Bosni.I ako im lagano sela ukines.Onda ces vidjeti koliko je sati.Ocito da cu tek kad dodju podatci za Vrhbosansku nadbiskupiju.Imati predstavu o kretanju stanovnistva ovdje
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 28 mar 2015 09:06

Ipak podatci za Banjalucku biskupiju su tu.I to ne samo podatci,nego kakvi podatci.Detaljna statistika svih zupa od 2006-2014 godine

One novine Vrhbosna izlaze krajem Marta.Mozda su i izasle vec.Raspitat cu se.Pa se nadam ovog mjeseca da ce biti nesto.A ako ne tad.Onda sigurno u Aprilu bit ce nesto

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 29 mar 2015 14:56

Receno mi je da cu izmedju 1-4 Aprila dobiti te podatke za Vrhbosansku biskupiju.Da zavrsim s statistikom katolika na tom podrucju

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 04 apr 2015 11:58

Svaka cast za Alberta Grgica.Poljak je Bosnjacko selo danas.U Sasini zive svega 2 porodice katolicke s djecom.U samom selu Sasina 60 katolika.Nista vise.Sve stariji haman.Mozda 5-6 osnovaca.

Prvo mi se javio neki sluzbenik Sipe.Valjda mi prijeti.I onda pop/fratar kaze.Mi smo upoznati s tvojim portalom
www.bosanskehistorije.com
Izivljavas se nad nasim ciframa.I ne damo ti novine Vrhbosna.Pa makar ponudio 3 puta vise para.Komedija

A,jesam li vam ja kriv sto ste prodali Bosansku Posavinu?Jesam li vam ja kriv za napad Bosnjaka u centralnoj Bosni.Ocigledno,zna se za mene i u katolickoj crkvi.Dobro da znam

Otud vam nazalost sad ne mogu obecati one cifre,jer nije do mene

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 04 apr 2015 15:15

Jack je napisao/la:
Prvo mi se javio neki sluzbenik Sipe.Valjda mi prijeti.I onda pop/fratar kaze.Mi smo upoznati s tvojim portalom
http://www.bosanskehistorije.com
Izivljavas se nad nasim ciframa.I ne damo ti novine Vrhbosna.Pa makar ponudio 3 puta vise para.
Komedija

A,jesam li vam ja kriv sto ste prodali Bosansku Posavinu?Jesam li vam ja kriv za napad Bosnjaka u centralnoj Bosni.Ocigledno,zna se za mene i u katolickoj crkvi.Dobro da znam

Otud vam nazalost sad ne mogu obecati one cifre,jer nije do mene
Sta trebamo da radimo? Dok se ponasaju kao stoka tako se treba ponasati prema njima. Nedaju Bosnjacima u Posavskom kantonu skolu na bosanskom u Odzaku i ako smo tamo vecina. U Jajcu isto tako, rade sve protiv Bosnjaka. Grb ercegbosne na svjedocanstvima. Svagdje zastava Rvatske, okupatori Bosne. O Mostaru, Stocu i Hercegovini necu ni poceti. Trebamo ih podrzavati ili sta? Ne, treba se prema njima ponasati tako dok su neprijatelji ove zemlje, dok se neprijateljski ponasaju prema Bosni i Bosnjacima. Naravno da cemo se izivljavti na njihovoj nesreci i njihovom nestanku iz Bosne. Jer su nam neprijatelji.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 04 apr 2015 15:49

To je totalna glupost.Ja kopiram sto pise.
Broj katolika je svake godine sve manje.Novine kostaju 10 km.Izlaze jednom u tri mjeseca.Znaci 4 puta godisnje.Ponudjeno im je 20 km za novine.Od 15 tak stranica.S tim mene zanima samo ovo prvo tromjesjecje,izdanje br 1.Ako fakat ne zele da mi dadnu te podatke.Nije do mene

Pih

Stas vise

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 04 apr 2015 16:14

Ako ne bude do utorka.Nece ni biti.Uzdam se u njegovu pohlepu.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 05 apr 2015 03:47

Oni su i tako i tako naseljeni od strane okupatora za vrijeme AU uprave. Apsolutna vecina nema nikakvu vezu sa drzavom i zato je lahko i napustaju.

Mogu li se te novine kupiti na kiosku?
Najveci pad ce biti u Tuzli. Nesto monstruozno.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 05 apr 2015 12:00

Ne mogu se kupiti u kiosku.Da se mogu uzeti u kiosku.Ja bih odavno izbacio podatke.Te se novine dijele po crkvama.Znaci njihovim popovima

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 05 apr 2015 12:54

Rekao mi je i forumas Bosnjak Hercegovac isto.Ali,nisam debil toliki.Da se novine mogu kupiti u kiosku.Poslao bih nekog da nam kupe.Nazalost,novine dodju u centralu tamo tiskovnu katolicku agenciju.I salju se samo crkvama i fratrima/popovima.Ili sta li vec.I oni salju 1 primjerak glavnom u crkvi a da nije pop?Lokalno lice?Ne znam kako se to zove,fakat

Tacno tako,da im smetam.Tacno je da mi ne smiju dostaviti podatke.Smiju se zaliti kako nestaju ali podatke ne smiju da dostave.Nije to prvi put.Ocito im smeta sve ovo sto radim jer da im ne smeta.Dali bi te podatke.Kao da ja imam uvid u evidenciju lokalnu ko pohadja crkvu.Ili jos gore.No,sta se moze

Mene bi vise zanimali podatci za Mostarsku Biskupiju.No,te podatke ne mogu dobit

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 05 apr 2015 13:36

Ma treba nekog naseg poslati u crkvu da pokupi to zidanje i gotova priča. Vidjeti cu ja nekog da posaljem do crkve. Zato pi**ice nisu dali podatke ni za posavinu. Inace oni su uvijek davali I ako su imali velike padove.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

327
Član

Post Postao/la 327 » 21 apr 2015 07:19

Zupa Sv.Josip-Zenica do sada u 2015. 16 umrlih, 2 vjencanja i 1 krsten..nisu lose poceli, to im je jedna od 5 zupa na podrucju Zenice i za sada -15 a nije ni polovina godine :zastava:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 21 apr 2015 13:59

Sem ako nemate podatke za detaljnu statistiku zupa Posavine.Ova tema bi mogla da odmara par mjeseci

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 28 apr 2015 05:48

E,cuj Abena.Mozda je i tako,ali dobri Franjevci nam dadose Posavinu.Bila je Zenica.Ostaje znaci laziranje Busovace,Viteza.I to je to

Zupe

Bijelo Brdo 41 katolika krajem 2013 ovo je opcina Derventa
Bijelo Brdo 55 katolika krajem 2014

BIJELJINA 98 Katolika krajem 2013
BIJELJINA 50 katolika krajem 2014

BOĆE 392 katolika krajem 2013 ovo je opcina Brcko
BOĆE 325 Katolika krajem 2014

Bosanski Brod 54 katolika krajem 2013
Bosanski Brod 58 katolika krajem 2014

BOSANSKI ŠAMAC 66 katolika krajem 2013
BOSANSKI ŠAMAC 68 katolika krajem 2014

BRČKO 544 katolika krajem 2013
Brcko 888 katolika krajem 2014.Cak i fratar ne vjeruje ovim podatcima pa stavlja !

I ja se slazem.Broj katolika da je toliko povecan u Brckom.Da bude toliko katolika u samom gradu.S sve manje osnovaca i haman nimalo osnovaca u samom gradu.Par.Mozes misliti.

http://www.garevac.net/tekst/1409/

Prepisite vi ostatak.Najgore stoji koliko vidim

Na području BRČANSKOG DEKANATA, koji ima 10 župa, 31. 12. 2013. godine, bilo je 8.408 katolika. Koncem 2014. godine na tom istom području živi 8.662 katolika. Rezultat je, da se na području Brčanskog dekanata u tom razdoblju broj katolika povećao za 254 osobe. Najznačajnije povećanje bilo je u župi Brčko. Prema izvještaju župnika Brčanski dekanat je 1991. godine imao 31.914 katolika. Za dvadeset i četiri godine broj katolika se u ovom dekanatu smanjio za 23.252 osobe.

Na području DERVENTSKOG DEKANATA, koji ima 15 župa, od kojih su dvije pripojene susjednim župama – Bukovica Kulini i Sočanica Ceru, 31. 12. 2013. živjelo je 1.070 katolika. Prema podacima nadbiskupskog ordinarijata, odnosno župnika s tog područja 31. 12. 2014. Derventski dekanat je brojio 985 katolika. Rezultat je, da se na području Derventskog dekanata broj katolika u tom razdoblju smanjio za 85 osoba. Ovo je prvi puta u novijoj povijesti da je broj katolika u Derventskom dekanatu spao ispod tisuću. Prema izvještaju župnika Derventski dekanat je 1991. godine imao 48.508 katolika. A danas !!! PEDESETI DIO OD TOGA BROJA!!!.

Na području DOBORSKOG (MODRIČKOG) DEKANATA, koji ima 15 župa, 31. 12. 2013. živjelo je 8.999 katolika. Istog datuma 2014. u Doborskom dekanatu živjelo je 8.968 katolika. Dakle i u ovom dekanatu se smanjio broj katolika za 31 osobu. Prema podacima tadašnjih župnika, Doborski dekanat je 31. 12. 1991. imao 44.020 katolika. Prema tome i ovaj dekanat je opustošen. Broj katolika je sveden na jednu petinu.

Na području ŠAMAČKOG DEKANATA, koji ima deset župa 31. 12. 2013. godine živjelo je 21.844 katolika. Na tom istom području 31. 12. 2014. godine živjelo je 19.149 katolika. Rezultat je da se na području Šamačkog dekanata broj katolika u razdoblju od godinu dana smanjio za 2.695 katolika. U izvještaju od 31. 12. 1991. Šamački dekanat je imao 41.851 katolika.

Možda nije zgorega napomenuti da se cijeli Derventski dekanat, zatim dvije župe Brčanskog dekanata, osam Doborskog i dvije Šamačkog (ukupno 27) nalaze na području Republike srpske. Iz prethodnih podataka vidljivo je da se na tom području konstantno provodi predizborni slogan koji je bio vrlo uočljivo istaknut pored svih važnijih puteva na području Republike srpske u izbornoj 2012. godini a glasio je: "Srpska kuća do kuće!" Kratko i jasno rečeno - između kuće Srbina i Srbina nema mjesta nikome drugom. Možda nije nevažno spomenuti da u novoj verziji Google earth-a novo naselje između Modiče i Garevca odnedavna nosi ime MLADIĆEVO. Svojevremo sam mislio čak i napisao da će Garevac jednga dana biti GaHrevac. No izgleda da neće. Sve se više primiče BĀTA RĀTA MLADIĆ.

Nabrojena četiri dekanata Bosanske Posavine su 31. 12. 1991. imala 166.317 katolika dok danas na tom istom području živi tek 37.764 katolika. Broj katolika se dakle od 1991. do 2014. godine smanjio na manje od jedne četvrtine predratnog broja. Netko će grdno odgovarati pred Bogom i poviješću zbog ovoga, jer, do ovoga nije došlo spontano, svojevoljno. Netko je to isplanirao i u djelo proveo paklenski plan čiji je cilj je bio uništiti Katoličku Crkvu i Hrvtastvo na ovim prostorima. Nisam baš osobiti stručnjak za povijest, ali mi se čini da nam ni turski zulum nije nanio ovoliku štetu.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 28 apr 2015 07:19

Koje su Zupe u opcini Odzak? Koje u Orasju? a Koje u opcini Domaljevac-Samac? Pa cu ja prepisati i sastaviti za cijeli PK.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 28 apr 2015 08:51

ABen je napisao/la:Koje su Zupe u opcini Odzak? Koje u Orasju? a Koje u opcini Domaljevac-Samac? Pa cu ja prepisati i sastaviti za cijeli PK.

Odzak:

GORNJA DUBICA:Broj osoba 2014. godine = 1.482
N. SELO - BALEGOVAC:Broj osoba 2014. godine = 1.535
ODŽAK:Broj osoba 2014. godine = 1.466
POS. MAHALA:Broj osoba 2014. godine = 430
POTOČANI:Broj osoba 2014. godine = 1.150
PRUD:Broj osoba 2014. godine = 532
SVILAJ:Broj osoba 2014. godine = 1.206

Oko 7800 katolika u opcini Odzak

Domaljevac ti je Domaljevac+Grebnice

Orasje ti je Ostra Luka-Bok,,Orasje,Vidovice,Kopanice i Tolisa

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 28 apr 2015 12:31

http://www.garevac.net/tekst/1409/

Kad se saberu sve zupe u 2014 u Bos. Posavini ima ukupno 36,461 katolika.
Broj krstenih naspram broja umrlih za 2014 godinu = -577, (-1.6%).

Vidio sam na nekoliko mjesta da stoji da je razlika izmedju krstenih i umrlih -20 na primjer, a da je zupa u plusu (predpostavljam da se radi o starim ljudima koji se vracaju) - barem ja tako to objasnjavam. Stari ljudi se vrate, pa se broj popravi u trenutnom broju, ali manjak djece uslovljava veliki pad u krstenih/umrlih.

Tako da, u svakom slucaju, pad od -577 medju zajednicom od 36,461 ljudi je mnogo za samo jednu godinu.
Samo BiH.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 28 apr 2015 13:17

BosnjackaHercegovina je napisao/la:http://www.garevac.net/tekst/1409/

Kad se saberu sve zupe u 2014 u Bos. Posavini ima ukupno 36,461 katolika.
Broj krstenih naspram broja umrlih za 2014 godinu = -577, (-1.6%).

Vidio sam na nekoliko mjesta da stoji da je razlika izmedju krstenih i umrlih -20 na primjer, a da je zupa u plusu (predpostavljam da se radi o starim ljudima koji se vracaju) - barem ja tako to objasnjavam. Stari ljudi se vrate, pa se broj popravi u trenutnom broju, ali manjak djece uslovljava veliki pad u krstenih/umrlih.

Tako da, u svakom slucaju, pad od -577 medju zajednicom od 36,461 ljudi je mnogo za samo jednu godinu.
Nema sanse da je tacno. Oni ovaj pad od preko 5.000 ove godine. :mrgreen:
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 28 apr 2015 17:11

Opcina Odzak oko 7800 katolika,sve zupe Odzaka
Opcina Domaljevac oko 4650 katolika

Sto se tice spektakularnog rasta katolika u Brckog,gdje i sam svecenik ima ogromne primjedbe pa je stavio !

Vjerujem da je i ovo prenapuhana cifra,i da ih je znatno manje.Istina,posteniji su od skutora iz Suncane(Mostarske) Biskupije,ali jos uvijek imaju neke pretjerane cifre

Jeste li vidjeli pad zupe Tolisa izmedju 2013-2014?2000 Katolika manje samo u toj zupi :shock:

Kad pomru stariji.Odu ovi mladji.Ovdje ce ostati 20-25 k katolika na potezu gdje ih je 1991 bilo skoro 200.I to mozda za 20 tak godina.Ali,kako ove cifre padaju.Mozda i prije

Spionica je dio Tuzlanskog bazena i nema nikakvu vezu s Posavinom,tj 8 opcina Bosanske Posavine

Odgovorite