☑ Pravila foruma i savjeti

Podaci katoličke crkve

Jack
Administrator

Re: Podatci katolicke crkve

Post Postao/la Jack » 03 nov 2014 09:38

Postojanje Ksc centara u gradovima gdje Bosnjaci dominiraju:Tuzli,Travniku,Bugojnu,Bihacu i Sarajevu
Nepostojanje Bosanskog jezika u Kresevu,Livnu,Duvnu,Orasju i Odzaku
Zabadanje krsteva po svim katolickim selima oko Tuzle,Bihaca i provociranje po Bobovcu
Bespravna gradnja katolickih crkava tipa Stolac na imovini Islamske zajednice prave katedralu

Najgore oko svega ovoga je da Puljic ima 70 godina.Komarica ide prema 70 im.Oni mozda i nemaju 10 godina.

Najgore je sto ih demografski vrijeme tuce,tako kad krene ta zupna statisticka pocetkom iduce godine.Vidjet cete da broj katolika u mnogim zupama pada.A negdje je taj broj stvarno velik
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 03 nov 2014 18:59

Oni samo kukaju i jadaju se, a u Sarajevu samo imaju mali milion KŠC- centara i studentskih domova..

Ja ih znam nekoliko nabrojati, a kad treba Islamski centar u Mostaru da se gradi čeka se 13 godina i više..

Dupli aršini.. :goofy:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 03 nov 2014 22:57

Evo najave vijesti za sutra...

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... i-ukrajini
SUTRA U OSLOBOĐENJU Dr. Franjo Komarica: Zbog stanja katolika, BiH je uz bok Siriji, Iraku, Izraelu, Nigeriji i Ukrajini
Jedva čekam :roll:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 08 nov 2014 07:29

Hrvatska je clanica Eu i Nato pakta.Katolici su migrirali iz Bosne u doba kad zivotni standard Hrvatske nije bio mnogo visi od naseg.Sad kad je drasticno promjenjen.I kad mozes s tim pasosom da ides gdje zelis nw samo po Hrvatskoj nego i Europi.Zar neko misli da ce se Hrvati doseljavati studenti iz Splita u Mostar da ce jos 20 000 ''Hrvata'' doci u Mostar i Centralnu Bosnu i da ce se zaustaviti iseljavanje katolika ili da se krenuti porast katolika.Nema od tog nista

Rekao sam prije da od 2020 jedino kako takozvani Hrvati mogu da budu neki politicki faktor.Da i dalje odrzavaju postojece stanje kakvo imaju.Demografski i politicki faktor.Samo ako im MI dopustimo.Oni se vise ne mogu sastaviti po mnogim opcinama.I to je prava istina

Kanton Sarajevo 1997 19 000 katolika
Kanton Sarajevo 2010 12 900 katolika
Kanton Sarajevo 2013 11 800 katolika

Zenica 2000:11 500 Katolika
Zenica 2013:6800 Katolika

Da ne pricam o drugim krajevima.Sto vrijeme bude prolazilo.Imat ces homogeniji Bosnjacki prostor Bugojna,Travnika,Tuzle i Zenice.Gledao sam malo povrsno zupu Bugojno

Imaju 19 krstenih i 73 umrlih ove godine.Do kraja godine ce se to jos malo promjeniti.Gledaj jedna godina je kao nijedna.Ali 5 takvih godina to je 300-400 katolika manje na podrucju opcine gdje je nekad zivjelo 16 000 katolika i gdje su mogli da naprave znatno vise.U nekim krajevima vec sad Hrvati nestaju.Derventa je primjer tog.Ili Modrice

A ovi podatci.Ma,dobro.To ce tek krajem ove godine poceti.

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 26 dec 2014 20:01

http://www.24sata.info/vijesti/bosna-i- ... enice.html
Selo sa dugom tradicijom

Selo Brajkovići nalazi se na visoravni između Zenice i Travnika. Prije 1992. godine brojalo je više od 6.000 stanovnika, a danas tek 380. Župnik Leon Pandić treću godinu obavlja svećenićku dužnost u ovoj župi.

"Ovo je mjesto sa jako dugom tradicijom, a o tome svjedoči i mnoštvo sarkofaga koji se nalaze u cijeloj župi. Imamo knjigu rođenih koja datira još iz 1800. godine”, pojasnio je Pandić za AA.

Što se tiče mladih, pojasnio je, jako su aktivni.

“Imaju svoj zbor, ali najveći problem je što gotovo svake godine imamo desetak umrlih, a tek jedno rođeno dijete", dodaje župnik Pandić.

Dezidijat
Član

Post Postao/la Dezidijat » 28 dec 2014 10:17

ne mogu da vjerujem da su dobili saglasnot grada SA da grade crkvu uz sami stadion Grbavicu mislim odakle im ta ideja ako nije samo provokacija vjerskom objektu nije mjesto uz sami stadion a cudi me kako klub nije reagovao ako vec imaju planove za prosirenje stadiona

BH-HZ
Član

Post Postao/la BH-HZ » 28 dec 2014 12:35

Dezidijat je napisao/la:ne mogu da vjerujem da su dobili saglasnot grada SA da grade crkvu uz sami stadion Grbavicu mislim odakle im ta ideja ako nije samo provokacija vjerskom objektu nije mjesto uz sami stadion a cudi me kako klub nije reagovao ako vec imaju planove za prosirenje stadiona
Nadaju se da bi katolicka crkva i molitve mogle spasiti Zelju ambisa. :mrgreen:
Bosna Bosnjacima!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 28 dec 2014 13:07

Drzite se teme,kao sto to Bosni radi
Inace, za mnoge od vas.Zupne statistike vec krecu pocetkom naredne godine.Pa ce biti nekih podataka.Vec slijedece sedmice

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 28 dec 2014 15:49

Ocekujem veci pad u Stocu ove godine.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 28 dec 2014 16:27

To bi i znacio kraj Hrvatske opcije ovdje.Ne,ja u takvo sta sumnjam.Gledajuci broj ucenika osnovnih skola.Nisam vidio neki pad Katolika Stoca

Ja ocekujem najvece padove u Livnu,Duvnu.U onim opcinama gdje su Bosnjaci nadmocna vecina tipa Bugojno i Travnik.Kao i na podrucju Sumske.Zapravo na najvecem dijelu sumske ce se desiti i najveci padovi ovdje

Vitez ce biti stabilan i ovu godinu.Busovaca pak nece biti.Kresevo ocekujem fin pad.I blazi pad Kiseljaka
Takodjer i po Konjicu.,Sarajevu..itd

Krajem 2010 je bilo 12 900 katolika u Sarajevskom kantonu
Krajem 2013 je bilo 11 800 katolika u Sarajevskom kantonu

Kao sto se da primjetiti.Iseljavanje katolika,kao i visi mortalitet ovdje
Ako se ovakvo sta i nastaviti desavati.Do kraja ove decenije.Broj katolika u Sarajevskom kantonu ce pasti na ispod 10 000.

Te podatke cemo naci ovdje.Do proljeca 2015.Najkasnije

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 28 dec 2014 23:26

Uz pomoc jednog momka ovdje s foruma.Mislim da cemo ponovo naci skenirano izdanje VRHBOSNA.Tamo izadje svakog marta statistika biskupije u njihovim novinama.Mislim da je Martovsko izdanje
A mozda i grijesim.Znas da se novina zove VRHBOSNA.Bit ce skenirano tih par stranica,ne vise od 4 ponovo.Nekako

Statistika zupa krece znaci sad za par dana.Dosta stare zupe.Otkako se bavim tim zupama.Kao da se juce sjecam izvjestaja iz 2007 godine

Ukucate samo na google.com

statistika zupe
I zadnja 24 sata.Za sve vas.Koji ne znaju.Ili bolje statistika zupe Bosna.Jer dat ce vam neke zupe po Hrvatskoj

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 30 dec 2014 16:58

Dezidijat je napisao/la:ne mogu da vjerujem da su dobili saglasnot grada SA da grade crkvu uz sami stadion Grbavicu mislim odakle im ta ideja ako nije samo provokacija vjerskom objektu nije mjesto uz sami stadion a cudi me kako klub nije reagovao ako vec imaju planove za prosirenje stadiona
Ja vec odavno pratim ovaj "slučaj", kukali su katolici mislim skoro 5 -10 godina za tu crkvu i bilo je pitanje vremena kad će se izgraditi jer naši popuste na multikulturu..

Isusovci su je gradili koliko sam upućen. Slična onoj na Alipašinom polju. Samo dosta manja. Kad će Željo širiti stadion kad nemaju love.. :roll:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 30 dec 2014 17:33

Mislim da ce biti daleko veci pad na podrucju Sarajeva,Tuzle kao i Sumske.Nego Viteza ili Skutorije
Isto tako ne vjerujem da ce biti veci pad na podrucju Stoca jer doticni ''Hrvati'' dobijaju pare od strane Hrvatske da zive dole.Blazi pad u osnovnim skolama mi prica da do pada na podrucju Stoca.Treba cekati
Ipak vjerujem da ce Kresevo fino pasti.Bugojno,gledao sam one crkvene statistike i tamo je pad
Samo zupa Sv Josipa ima 11 krstenih i 47 umrlih.I to nije konacan podatak.Zenica ima par takvih zupa.Neki pad katolika od 150-200 na podrucju Zenice je moguc

Katolici ce sigurno ovim tempom pasti na ispod 5000 u Zenici.I ispod 10 000 u cijelom Kantonu Sarajevu.Konjic i ti krajevi ce i dalje biljeziti pad.Steta sto nemamo nikog da nam dostavi statistiku suncane biskupije,da vidim broj katolika dole

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 30 dec 2014 18:04

Imas te "redovne klijente" :

Sarajevo : -200
Tuzla : -200
Zenica : -200
Bugojno + Travnik : -150

Tu si vec na minus 750. I to bez migracija.

Za Stolac sam pricao s likom koji se nalazi na terenu. Osobni osjecaj je da je intezivniji odliv katolicke populacije

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 30 dec 2014 20:18

Sacekati par dana.Mislim da vec Uzdol daje prve podatke vec sad u cetvrtak.Stolac je za ustashe bitan grad.Kresevo im sluzi za trgovinu.Nista vise.Isto vrijedi i za Vitez.Oni su imali sansu snova tamo prije 20 godina.Po Travniku jedino nesto malo mladezi imaju u Novoj Bili.Ovo ostalo ce sve padati

Uglavnom.Sad ce zupe cijeli Januar.To je aktuelno.A poslije na popis

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 31 dec 2014 15:57

Zupa Zavalje je imala 2645 katolika i jos oko 400 tinjak Pravoslavnih na popisu 1931.Tacno pred 2 svjetski rat.Zupa je imala 3000 katolika

Pogledajte ove cifre

Veliki Skocaj 83 popisanih u 2013 a 323 na popisu 1991
Zavalje 75 popisanih u 2013,a 198 na popisu 1991
Medjudrazje 40 popisanih u 2013,a 104 na popisu 1991
Mali Skocaj 29 popisanih u 2013 i 89 na popisu 1991

Razlika -500 u odnosu na zadnji popis..Ista prica se je desila s Srpskim selima Bihaca koja su kolonizovana nakon onog rata na podrucje Vojvodine.Poznata kolonizacija Lickih i Krajiskih Srba na imanja Volksdeutchera.Hrgar selo s 1000 pravoslavnih za 2 svjetskog rata.Imao je svega 80 tak stanovnika na popisu 1991.I jos brojna ta njihova sela

Najnovija poslijeratna kolonizacija se je desila kod katolika Banjaluckog kraja.Eno Ivanjska veliko katolicko selo danas ima svega 130 tak katolika tamo je nekad zivjelo 3500 katolika.Ili cijelo podrucje opcine Banja Luke.Isto to se je desilo i za Derventu.13 osnovaca svega prosle skolske godine.Nekad 2200.Doticni katolici su kolonizirali nepristupacna podrucja Dalmacije i Like

Duvno je sad novi slucaj.Masovno iseljavanje katolika.Masovno.Broj stalno opada

1935 smijali bi ti se cetnici u Bihacu kad bi rekli da ce Martin Brod biti Bosnjacki.A danas cetalji panicare na tom podrucju.Samo nek se nastavi iseljavanje Kupresa i Duvna.Glamocki katolici ce ionako iseljavati se jer nisu navikli da zive na tom podrucju.U to sam vise nego siguran.I onda ce sve biti nase

Stolac trenutno ima jaku podrsku Hrvatske.Za razliku od Duvna ili Livna.Pa ne vjerujem da ce biti nekih vecih pomjeranja.Najvaznije je da na Prozorskom podrucju oni padnu.Ostalo se zna

Postepeno ce nestajati iz Zenice,Tuzle,Konjica.I time ce podrucje gdje Bosnjaci zive biti sve vise i vise homogenije i oni nece moci da naprave nesto na tom podrucju.

Uskoro dolazi statistika zupa.Tako da znate

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 01 jan 2015 15:59

http://www.abcportal.info/clanak/kratka ... gu-za-2014

Uski Brijeg

http://www.zupa-stolac.com/index.php?op ... Itemid=137

tatistika u Župi za 2014. godinu:

Matica Krštenih: 27 ( m. 11; ž. 16 )

Matica Umrlih: 22 ( m. 15; ž. 7 ) – 5 više rođenih nego umrlih

Matica Krizmanih: 54 ( m. 24; ž. 30 )

Matica Vjenčanih: 12 parova

Prvopričesnika: 41 ( m. 24; ž. 17 )

Ženidbenih oglasa.; 21

Djece hrvatske – katoličke u Osnovnoj školi: 296

Učenika Hrvata – katolika u srednjoj školi: 320

Hrvatskih – katoličkih obitelji u župi: 800

Vjernika u župi………………..2.905; Može se zaokružiti na oko: 800 obitelji i 3000 vjernika.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 01 jan 2015 17:41

Jack je napisao/la: http://www.zupa-stolac.com/index.php?op ... Itemid=137

tatistika u Župi za 2014. godinu:

Matica Krštenih: 27 ( m. 11; ž. 16 )

Matica Umrlih: 22 ( m. 15; ž. 7 ) – 5 više rođenih nego umrlih

Vjernika u župi………………..2.905; Može se zaokružiti na oko: 800 obitelji i 3000 vjernika.

2014 : 2.905
2013 : 3.151

Ispalo je tacno ono sto sam pisao prije par dana. Opada im broj i u Stocu. Ovaj pop sto ovo pise opet "zaokruzuje" na 3000. Vjerovatno ih ima i manje od ovoga.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 01 jan 2015 17:45

http://www.zupa-stolac.com/index.php?op ... Itemid=136

Djece hrvatske – katoličke u Osnovnoj školi: 338

A ovog puta pop kaze ove skolske godine.296

Ili 42 manje djece.Cijela opcina Stolac ima 25 manje ucenika nego prosle skolske godine.Ako je ovo istina.Ovo im je pravi potop tamo

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 01 jan 2015 21:45

Gledaj za nas je apsolutno nevazno koliko djece ima katolicke u Sirokom Brijegu ili oni ''rasturaju''.Nama je daleko vaznije da oni odlaze laganini iz Duvna i Livna.I da bude sto manje osnovaca ovdje na tom podrucju.Kao i naravno Stolac,Mostar.Realno,kolike su nama sanse da poklopimo sad homogen Siroki Brijeg.Nikakve.Dobro je da je ovaj pop rekao da je broj katolika 200 tinjak manji tamo u odnosu na proslu skolsku godinu.To im je ipak ona ''suncana'' Biskupija.Kako ce tek biti po Bosni

Ako gledas broj ''katolicke djece'' u osnovnim skolama.Znaci ova zupa lagano pada

296 ove skolske a prosle 338.Za nas je realno najvaznije da vidimo.Bugojno,Travnik.Jajce.Kresevo,Kiseljak

Jedna lasta ne cini proljece i ako dio Skutorije je pozitivan vidi pod Siroki Brijeg.Daleko je vaznije za nas da njihov broj pada i sto vise pada po Centralnoj Bosni.To im je trenutno ''biracko'' tijelo.Kako godine budu prolazili.Zna se

Vares me takodjer zanima,moram priznati.Ovo ostalo.Ako i bude nesto dobro.Kiks Stoca nama dobro dodje

Sutra ce doci valjda jos neki podatci

Zupa Novo Selo Balegovac Odzak

http://www.zupa-novoselo-balegovac.com/ ... -2014.html

Zupa 402 familije:
Domaci 237
Inozemstvo 165

Domaci 804
Inozemstvo 731
Ukupno 1535 katolika.Iako prava cifra je 804.Ti zive na tom podrucju

Prosjecan broj clanova domaci 3,4
Inozemstvo 4.4

Domicilni do 18 godina:158
Inozemstvo do 18 godina:170

Krstenih 5
Umrlih 14

Od 5 krstenih
4 nastavlja da zivi u inozemstvu
1 domaci krsten

DEMOGRAFSKI, PASTORALNI, SOCIJALNI I MATIČNI STATISTIČKI PODACI ŽUPE NOVO SELO-BALEGOVAC.pdf

Kliknite na taj fajl

Tu imate sve podatke.Prilicno zanimljiva statistika

Odgovorite