http://saff.ba/radoncic-prijeti-neredim ... iji-kasalj
“Demonstracije od 7.februara bit će mačiji kašalj ako pobijede stranke koje su na vasti”, obećao je Radončić uz konstataciju da će SBB dobro razmisliti hoće li priznati izbore.
“Demonstracije od 7.februara bit će mačiji kašalj ako pobijede stranke koje su na vasti”, obećao je Radončić uz konstataciju da će SBB dobro razmisliti hoće li priznati izbore.
amkos je napisao/la:Jel istina da Amerika stoji iza df a i sbb a, i da ako pobjedi SDA i Bakir, očekuje se drugo poluvrijeme "protesta nezadovoljnih radnika". Ne miriše na dobro.![]()
Ja sam više pitao u kontekstu Amerike, kako to da nas je Amerika podržavala, a sad "odjednom" izostaje podrška Amerike ? Kako to "preko noći" ?ABen je napisao/la:amkos je napisao/la:Jel istina da Amerika stoji iza df a i sbb a, i da ako pobjedi SDA i Bakir, očekuje se drugo poluvrijeme "protesta nezadovoljnih radnika". Ne miriše na dobro.![]()
fahro imitira Dodika i on bi najradije dosao tenkovima na vlast.
Ima amerika drugih i vecih problema sa Ukrajinom i IS. Problem je sto se ovdje umjesala evropa sa svojim prstima koja radi protiv nas. Tako da amerika se nemjesa u Bosni jer imaju vecih problema i ovo je vise uticaj evrope.amkos je napisao/la:Ja sam više pitao u kontekstu Amerike, kako to da nas je Amerika podržavala, a sad "odjednom" izostaje podrška Amerike ? Kako to "preko noći" ?ABen je napisao/la:amkos je napisao/la:Jel istina da Amerika stoji iza df a i sbb a, i da ako pobjedi SDA i Bakir, očekuje se drugo poluvrijeme "protesta nezadovoljnih radnika". Ne miriše na dobro.![]()
Oni podrzavaju onoga ko daje najmanje otpora: Harisa protiv Alije, Tihog protiv Harisa, Scepu protiv Bakira i tako svako 4 godine sve je manje samostalne bosnjacke politike i sve je vise onih koji samo ponavljaju ono sta im americka ambasada naredi. CIA voli sluge.amkos je napisao/la:Ja sam više pitao u kontekstu Amerike, kako to da nas je Amerika podržavala, a sad "odjednom" izostaje podrška Amerike ? Kako to "preko noći" ?ABen je napisao/la:amkos je napisao/la:Jel istina da Amerika stoji iza df a i sbb a, i da ako pobjedi SDA i Bakir, očekuje se drugo poluvrijeme "protesta nezadovoljnih radnika". Ne miriše na dobro.![]()
http://www.wikileaks.org/plusd/cables/0 ... 226_a.html2010-02-09
BOSNIA: RADONCIC POISED TO BE A NEW PLAYER IN
By: Ambassador Charles English
..The collapse of the Prud process (ref G), the
political and economic woes in the Federation (ref H), and
the battle over the mayor of Mostar (ref I) are recent
examples of the extent to which fractious Bosniak politics
contribute to paralysis at the state and Federation level.
Tihic's attempts to shore up the state have been held in
check by opposition on his right flank -- Silajdzic, the
Islamic community, and even Lagumdzija, who sees it as his
duty as opposition leader to oppose any initiative the ruling
coalition supports. If Radoncic succeeds in establishing a
foothold in a new government, Tihic will face a more
difficult battle in securing a unified Bosniak response to
anti-state behavior from the RS and in taking a constructive
approach to such initiatives as constitutional reform.
Moreover, an alliance between Radoncic and Dodik, perceived
as two of the country's more corrupt leaders, would send a
very discouraging message to those in Bosnia and Herzegovina
who are seeking the rule of law, especially the Bosniak
intellectual elite.
At the same time -- however distasteful it may be
to us or others -- if Radoncic gains enough authority
through the October 2010 elections to join a ruling coalition
at the state or Federation level, his comparative lack of
discord with RS leaders and pragmatic approach on issues
ranging from economic development to constitutional reform
and Euro-Atlantic integration could perhaps contribute to a
more peaceful political situation in Bosnia and Herzegovina
over the near term.
https://wikileaks.org/gifiles/docs/16/1 ... -ba2-.htmlReis Mustafa Ceric, leader of the Islamic Community of Bosnia
and Herzegovina, has made a series of statements in recent
weeks that undermine his long-espoused position as a
responsible leader of modern, "European" Islam..
The first instance of Ceric touching off a media firestorm came
in reaction to the comments of Catholic Cardinal Vinko Puljic..
Ceric's response to this relatively mild comment was quick and
forceful. On February 6, Ceric delivered a sermon in the
Bosniak returnee village of Kaljina (a remote area of the Eastern
RS which would be unlikely to have any knowledge of Puljic's
comments at a Washington conference.) Ceric spoke about
Puljic's characterization of "old and new Muslims," telling the
crowd "you are old Bosnian Muslims, whom they call desirable,
and for whom they say they are sorry, because there are not
more of you, and because they dislike the new Muslims, whom
they call Wahhabi... It is unacceptable and malicious to spread
fear about new Bosnian Muslims... Bosnian Muslims, the old ones,
were killed because they were weak, and the new ones, who are
ready to protect their honor and freedom, have never, and will
never, endanger anyone's right to life, religion, freedom, property,
and honor"
..Ceric's actions of late create a problem for our work
at outreach to the Muslims of Bosnia; as a religious leader,
Ceric is coming more and more to resemble the polarizing
political elite who regularly bang drums of ethnic grievance
and reward only personal loyalty over political (or
theological, in this case) competence. His connections to
shady business dealings, "well-known" on the street but not
clearly documented as illegal, add to this growing
resemblance. The "international" Ceric, who writes and
speaks on issues of inter-religious harmony and a "European
Islam" has not been sighted in some time. If recent events
are simply evidence of poor management and flat-footed
response, our problem is relatively minor. If, however, the
"international" Ceric seen in Brussels, the Vatican, and
Washington is gone for good, our problem is much greater.
Only time will tell.
"Serbian and Turkish Foreign Ministers Vuk Jeremic and Ahmet Davatoglu
have agreed that Turkey will invest in the construction of a new highway
through Sandzak."
History never dies in the Balkans! The turks are back!
..if anyone wonders why Sandzak and Kosovo and South Bulgaria
are full of Muslims, it is because it was a bridge that the Ottoman Empire
held on to for longest in order to have a landbridge to Bosnia, which was
the most profitable of the Ottoman provinces. This is a fascinating
region.
..it seems to confirm my gut feeling that the real issue here is that Ceric
is at the end of the day equating religion with a platform for political
sovereignty. This is a problem because if religion is a platform
through which Bosniaks gain sovereignty, then Bosniaks outside of
Bosnia belong to that entity (such as those in Sandzak). This is why
Tihic is not happy about Ciric's forays abroad.
Mirso Mrkalj iz Bišćana, prijedorskog sela koje je ove godine ukopalo 88 šehida, žrtava srpskog genocida nad Bošnjacima, te Emir Hodžić iz Prijedora, čovjek koji je predvodio plenumski cirkus u Sarajevu ove godine pobjednici su odvratnog takmičenja u brzom jedenju čvaraka koje je večeras održano u Prijedoru. Kafana „Kod Neđe Debelog“ u Prijedoru bila je domaćin „Čvarčijade“.. zadatak je bio da što prije pojedu porciju čvaraka od oko 100 grama, a bili su bodreni od strane nekoliko desetina navijača..

Abidaga je napisao/la:Emir Hodžić koji je u Sarajevu predvodio plenumski cirkus sada u okupiranom Prijedoru postao viceprvak u brzom žderanju čvaraka:
http://saff.ba/mirso-mrkalj-iz-biscana- ... IyV00Z0xjo
Mirso Mrkalj iz Bišćana, prijedorskog sela koje je ove godine ukopalo 88 šehida, žrtava srpskog genocida nad Bošnjacima, te Emir Hodžić iz Prijedora, čovjek koji je predvodio plenumski cirkus u Sarajevu ove godine pobjednici su odvratnog takmičenja u brzom jedenju čvaraka koje je večeras održano u Prijedoru. Kafana „Kod Neđe Debelog“ u Prijedoru bila je domaćin „Čvarčijade“.. zadatak je bio da što prije pojedu porciju čvaraka od oko 100 grama, a bili su bodreni od strane nekoliko desetina navijača..
„Bilo je prilično napeto u jednom trenutku ali ponosan sam na drugo mjesto. Drago mi je da sam u svom gradu na svjetskom takmičenju te vrste. Mnogi ljudi će imati kritike prema ovakvom jednom okupljanju zbog raznih razloga, vjerovatno zaštita životinja i tako dalje, ali meni lično je bilo drago biti dio ovoga u svom gradu Prijedoru sa svojim ljudima a sad se želim vratiti u kafanu i družiti s njima“, rekao je svjetski viceprvak i dodao nije znao da će biti drugi jer je mislio da će biti peti ili šesti.
„Želio sam samo učestvovati i bio sam iznenađen drugim mjestom. Mislim da mi je falilo nekih šest sekundi. Od nagrada sam izabrao komušu, jer u našem narodu, pogotovo danas u ekonomskoj krizi, mislim da je ovo jedna simbolična nagrada i da ću ja ovo čuvati dugo dugo vremena kao simbol našeg naroda u 21. vijeku“, dodao je Emir Hodžić.
http://www.prijedordanas.com/?p=12327
http://budigradjanin-ka.org/foto/
sa velikim osmjehom kako si i naucio, ali znaj da dok ti se to bude desavalo (a hoce, jer se historija ponavlja onima koji iz nje nista ne nauce) ako budes pitao za pomoc ja cu tebi prvi poslati znak koji kaze: Mrkalj (Derviš) Ibrahim (1934),Bosni je napisao/la:I ovaj Mirso je budala. Evo spisak žrtava koji su nedavno pronađeni u Tomašici: http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... prijedoru-
Obratite pažnju na ljude sa prezimenom Mrkalj. Ovaj Mirso je lahko mogao biti među njima ali umjesto toga on ide da se najede krmetinom za neku četničku zabavu. Kako je moguče biti toliko slijep?!?
BosnjackaHercegovina je napisao/la:Mrkalj (Derviš) Ibrahim (1934),Bosni je napisao/la:I ovaj Mirso je budala. Evo spisak žrtava koji su nedavno pronađeni u Tomašici: http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... prijedoru-
Obratite pažnju na ljude sa prezimenom Mrkalj. Ovaj Mirso je lahko mogao biti među njima ali umjesto toga on ide da se najede krmetinom za neku četničku zabavu. Kako je moguče biti toliko slijep?!?
Mrkalj (Derviš) Zijad (1950),
Mrkalj (Hamza) Fehim (1943),
Mrkalj (Hamza) Kasim (1930),
Mrkalj (Hamza) Latif (1938),
Mrkalj (Hamza) Salih (1940),
Mrkalj (Hašim) Idriz (1930),
Mrkalj (Idriz) Hašim (1950),
Mrkalj (Kasim) Emsud (1960),
Mrkalj (Latif) Suad (1971),
Mrkalj (Malić) Smail (1933),
Mrkalj (Nijaz) Denis (1974),
Mrkalj (Nijaz) Ermin (1969),
Mrkalj (Smail) Enijaz (1962),
Mrkalj (Smail) Ismet (1965),
A Mrkalj Mirsad jede krmetine s ljudima koji su to uradili, na zabavi u gradu pored kojeg se to desilo, i ima svoju sliku na web stranici iznad slike cetnika koji drzi dignua 3 prsta...
![]()
![]()
fini Balija ...
![]()
![]()
![]()
“Mamicu bezosjećajnu, privilegovanu, pljačkašku glavnogradovsku, malogradjansku i organizatorima i poslastičarima i svima kojima se ideja svidja..”,
http://www.klix.ba/vijesti/bih/uz-3-000 ... /141226148Profesor Vedad Pašić se javno predstavlja kao revolucionar i borac za radnička prava. Međutim, riječ je o čovjeku koji je ideološki vođa onih koji su rušili i palili po Tuzli u februaru ove godine. Sljedbenici njegove ideje danas otvoreno prijete da će uskoro ponovo krenuti u rušilački pohod, odnosno da će paliti Bosnu. To isto isto najavljuje i profesor Vedad Pašić na svom Facebook profilu. “Pripremamo mi tu veliki push, pa da vidimo kom opanci kom obojci”, obećava prof. Pašić.
ne postoje opravdani razlozi za istaknutim zahtjevima radnika
gD1-9uKvLbUFATMIR ALISPAHIĆ radnke uništenih preduzeća i sve ostale gladne građane naziva teroristima i apelira na Bošnjake da se spreme da uguše bilo kakvu pobunu. Ovaj gospodin svoje bolesne tekstove piše preko portala saff.ba i time medijski baca ljagu na svakog poštenog građanina kojem se ne sviđa ovakav sistem feudalizma gdje SDA i ovakvi kao Fatmir truju narod propagandom. Dotičnog gospodina hitno treba poslati na liječenje u neku ludaru ili ga narodno izliječiti letvom preko leđa.
Abidaga je napisao/la:05.06.2014
Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Gorana Zubca, direktora SIPA-e. Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje. Zubac je osumnjičen da nije poduzeo sve radnje koje su mogle spriječiti teroristički napad na zgradu Predsjedništva BiH. Inače, 7. februara kada je zapaljena zgrada Predsjedništva, Zubac je odbio poslati Specijalnu jedinicu SIPA-e u odbranu života i imovine. Ukoliko se proglasi krivim Zubcu prijeti kazna od jedne do deset godina zatvora.
http://bosnapress.co/zbog-teroristickog ... ana-zubca/