Vitalna statistika BiH
Re: Zivorodjeni Bih 2014
Ako zelis da to radis.Probaj da trazis podatke.I nemoj mi ultimatume davati inace.Ako ne znas kome treba mail poslati.Ja cu ti reci za te podatke.Samo nemoj kopirati podatke
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Nije problemJack je napisao/la:Ako zelis da to radis.Probaj da trazis podatke.I nemoj mi ultimatume davati inace.Ako ne znas kome treba mail poslati.Ja cu ti reci za te podatke.Samo nemoj kopirati podatke
Bosna Bosnjacima!
Bh-Hz
Ja sam prve ovdje podatke dostavio davne 2002 godine.Od tad je proslo 12 godina.Imam malo vise radnog staza od tebe da mi ultimatume dajes.Kad ti budes ovoliko radio godina kao ja.I kad nabavis podatke neke'
Onda imas pravo glasa.Rekao sam prije,ali neki sem mahanja glavom i dalje ne mogu nista da urade ili naprave.I onda se pitate kakva nam je ekonomija,ili nacionalna strategija.Posebno kad vidim na drugoj strani imate onog komada budale koji je dezurao ovdje i kopcao kako od Jacka da nadje podatak
Ovi podatci su nevazni.Rekao sam prije da su podatci totalno netacni i Fzs ne radi svoj posao kao prije 2 godine.Nikako broj rodjenih nije mogao da padne tako u godinu dana za 3-4 puta ako nije greska Fzs.Jer da je natalitet smanjen.On bi postepeno padao a ne ovako
Sto se tice mog rada i angazovanja.A nadam se da cu zavrsiti s njim sto prije
Tek kad zapada snijeg.I kad bude pravo znaci hladnije.Par dana prije bozica ili poslije.Tako mi je receno
Kad dodju KONACNI podatci za naseljena mjesta i opcine.I da bude jos bolje.Bit ce i starost i spol opcina,mozda cak i nivo naseljenih mjesta.Tek tad cemo moci da detaljnije znaci dadnemo neku sliku i priliiku stanovnistva
Ovo je zabava za patoloske kompleksase koji potezu nozeve i sjekire,maljeve svakih izbora kad ispuse pa onda 11 mjeseci u godinu pricaju o trecem ili nezavisnom krmetnjaku
No,kao sto sam rekao.Mene ova tema vise ne zanima nijedan 1%.
Sve do kraja godine.E tad ce biti svasta
Ja sam prve ovdje podatke dostavio davne 2002 godine.Od tad je proslo 12 godina.Imam malo vise radnog staza od tebe da mi ultimatume dajes.Kad ti budes ovoliko radio godina kao ja.I kad nabavis podatke neke'
Onda imas pravo glasa.Rekao sam prije,ali neki sem mahanja glavom i dalje ne mogu nista da urade ili naprave.I onda se pitate kakva nam je ekonomija,ili nacionalna strategija.Posebno kad vidim na drugoj strani imate onog komada budale koji je dezurao ovdje i kopcao kako od Jacka da nadje podatak
Ovi podatci su nevazni.Rekao sam prije da su podatci totalno netacni i Fzs ne radi svoj posao kao prije 2 godine.Nikako broj rodjenih nije mogao da padne tako u godinu dana za 3-4 puta ako nije greska Fzs.Jer da je natalitet smanjen.On bi postepeno padao a ne ovako
Sto se tice mog rada i angazovanja.A nadam se da cu zavrsiti s njim sto prije
Tek kad zapada snijeg.I kad bude pravo znaci hladnije.Par dana prije bozica ili poslije.Tako mi je receno
Kad dodju KONACNI podatci za naseljena mjesta i opcine.I da bude jos bolje.Bit ce i starost i spol opcina,mozda cak i nivo naseljenih mjesta.Tek tad cemo moci da detaljnije znaci dadnemo neku sliku i priliiku stanovnistva
Ovo je zabava za patoloske kompleksase koji potezu nozeve i sjekire,maljeve svakih izbora kad ispuse pa onda 11 mjeseci u godinu pricaju o trecem ili nezavisnom krmetnjaku
No,kao sto sam rekao.Mene ova tema vise ne zanima nijedan 1%.
Sve do kraja godine.E tad ce biti svasta

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Nikakav problem.Sad smo se dogovorili.Kako ces svakog mjeseca.Pa radi tako ako zelis
Jack uopste nema problem s bilo kakvim podatcima.No takodjer.Jack ne zeli da se dzaba razbacava s ovim.10+ godina sam radio ovo.Cuvam snage za kraj godine kad ce doci prava statistika.
Kad dodju podatci KONACNI.Za naseljena mjesta.To je ono sto se je trazilo jos prije.A kako do tog ima jos 6 mjeseci max.Bolje da se stedim.Poslije cemo vidjeti da li su i ovi podatci tacni.Ja sam rekao izrazio skepticizam zbog brojnih podataka koje sam dobio oko evidencije rodjenih.Makar po Fzs.No,sacekajmo
Kako sad vise nema zabune.Vi radite i posebno Bh-Hz onako kako sam rekao svakog mjeseca.I svakog 10 tog mjeseca salji ili saljite mail,ako vas zanima sve to
Jack uopste nema problem s bilo kakvim podatcima.No takodjer.Jack ne zeli da se dzaba razbacava s ovim.10+ godina sam radio ovo.Cuvam snage za kraj godine kad ce doci prava statistika.
Kad dodju podatci KONACNI.Za naseljena mjesta.To je ono sto se je trazilo jos prije.A kako do tog ima jos 6 mjeseci max.Bolje da se stedim.Poslije cemo vidjeti da li su i ovi podatci tacni.Ja sam rekao izrazio skepticizam zbog brojnih podataka koje sam dobio oko evidencije rodjenih.Makar po Fzs.No,sacekajmo
Kako sad vise nema zabune.Vi radite i posebno Bh-Hz onako kako sam rekao svakog mjeseca.I svakog 10 tog mjeseca salji ili saljite mail,ako vas zanima sve to

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
-
eduardo
Re: Tuzla - živorođeni
U 6. mjesecu prema Tuzlarijama je rođeno 365 beba. Također treba dodati rođene i u drugim porodilištima u Tuzlanskom kantonu.
Da li postoje oscilacije rodjenih prema Tuzlarijama i onom sto Federalni zavod servira?

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Evo podatci za maj, blaga pozitiva, eh sad koliko je ovo tačno ?
Sarajevo u dobrom plusu, Centralna Bosna u plusu, ostalo loše.
Sarajevo u dobrom plusu, Centralna Bosna u plusu, ostalo loše.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Nesto u ovim podacima ne stima skroz. Ili Federalni zavod za statistiku ima sve vecih i vecih problema ili oni podaci sa tuzlarija su izmisljeni.Jack je napisao/la:Da li postoje oscilacije rodjenih prema Tuzlarijama i onom sto Federalni zavod servira?
2013 za prvih pet mjeseci prema FZS rodilo se 1632 djece u tuzlanskom kantonu a 2014 samo 1362 sto je pad za oko 17%, ovo je pravo puno ako je istinito.
Po Tuzlarijama 2013 u prvih pet mjeseci se rodilo 1448 djeteta za 144 dana (prosjek 10,05 po danu) a 2014 se rodilo 1387 djeteta za 137 dana (prosjek 10,12 po danu). Ovo nas navodi na zakljucak da nije bilo nikakvih oscilacija u broju rodjenih u tuzlanskom kantonu.
Neki od ova dva podatka nije ispravan. Prvi put od kad pratim ove brojeve broj koji FZS daje je manji nego onaj na tuzlarijama.
PO meni ovo znaci da ili
1) Podaci koji dolaze na tuzlarijama su izmisljeni. Ne znam kako da provjerimo tacnost ovih podataka ali zasto bi neko svaki dan pisao ove podatke ako su izmisljeni. Kada ne dobiju podatke iz bolnice oni ih jednostavno ne objave.
2) FZS ne objavljuje sve podatke sa nekom namjerom ili jednostavno podaci ne dolaze do njih a nikog nije briga
Vece su sanse da je neazurnost FZS-a u pitanju.
Biće onako kako Bošnjaci odluče
Nasao sam na forumu listu rodjene po nacinalnosti u federaciji za 2013 , da li neko ima umrle po nacionalnosti za 2013?

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Hvala punoJack je napisao/la:http://www.mediafire.com/view/7n0heilq6 ... _2013.docx
Nema na cemu.Koliko mogu to cu uraditi.Ovo sam prije imao,pa sam zaboravio uploadovati.Ali eto sad imate i to

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Rekao sam prije,ali ponavljam zadnji put.Necu se vise baviti ovim pitanjem.Znate mail adresu.Dao sam vam prije.Pa trazite i prepisujte ove podatke,ako zelite naravno

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Rekao sam samo linkovi podataka.A ne komentari onog sto nije tacno vec godinama

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Opet oni skutori velicine cipela ako i toliko.Pricaju o meni
Da imate mozdanu masu,kao sto nemate.Mogli ste procitati da sam ja vec u Martu 2014 najavio da cu prestati s iznosenjem podataka koje radi Federalni zavod za statistiku.Na osnovu podataka koje sam vec u Oktobru 2013 dobio
Bugojno je opcina s oko 90% ucenika Bosnjaka u osnovnim skolama.Bolji polozaj imaju Bosnjaci Prijedora cirka 16% Ucenika u osnovnim skolama.Jedino sto Hrvati mogu da urade je da umru.Brze ili sporije.Nije vazno.Taj broj pada krajem ove godine na ispod 3000 katolika.Zupa Bugojno
Kad vi otegnete smrdljive vlaske papke po Mirogoju.Hrvatsko ime i to sto se pise bit ce stvar proslosti od Kaknja,Zenice i Bugojna.
A ovo za podatke.Jel vi stvarno mislite da ja 24 sata laprdam ovdje,mlataram praznu slamu iz Kraljevice kraj Rijeke.Ljubljane ili Rijeka.Imam portal da vodim i sve ovo.Mi je pomalo tesko
S tim sto vi nemate obaveza pa i ne znate kako je da stignes na sve strane
Pozdravljam vas lijepo kretencice velicine Iq cipela
Balija je Turska rijec za seljaka nepismeni vlaski papci.To ste vi uvijek bili.Tako ne vrijedjajte samog sebe ako moze
A jebe mi se za ove podatke Federalnog zavoda
Ko ce liti suze skutorski kreteni.I ko ce plakati.Sacekajmo ako imate imalo muda.Kad dodju STATISTICKI Podatci.Znaci popis
Ovo vazi za krembila Dudeka,kao i sve ove vlaske seljacice.Tad cemo vidjeti ko ce plakati?Zar ne?
Mislim shvacam 500 godina ste bili roblje.Dovuceni ste kao kmetovi.Shvacam vase frustracije koje su prilicno teske.Vas broj opada iz godine u godinu.Nemate premoci nigdje pa cak ni u famoznom Mostaru.A broj katolika opada.Svake godine.Sve manje i manje.Sve manje i manje.Hrvat rodjen 2000 godine kad napuni 20 godina.On fakat i nece znati da vi postojite u Zenici
Ako vam utjehu daje cinjenica da Bosnjaci imaju losiji natalitet ili da me omalozavate preko vasih foruma.Nastavite i dalje.Mora da vam je tesko.Jer nema se podataka.Ako vam je za utjehu da od 24 000 katolika u Zenici imas ispod 6800 krajem prosle godine ili da u Bugojnu imas ispod 4000 katolika danas.Onda radite i dalje.Cak ponosite se Hrvatskim Mostarom.Samo vase zaledje Mostara je presusilo kao ona barustina Rudnika.Ko ce doseljavati se u Mostar.Da nece onaj iz Zagreba?Hoce,malo morgen
Do tad.Laprdajte kao vlaske snase.Neko jos 10-20 godina.Koliko god zelite.
Popis ce vam srusiti snove o famoznih 15%.Zivi bili pa vidjeli.Derite se i urlajte po zeljama tad
Da imate mozdanu masu,kao sto nemate.Mogli ste procitati da sam ja vec u Martu 2014 najavio da cu prestati s iznosenjem podataka koje radi Federalni zavod za statistiku.Na osnovu podataka koje sam vec u Oktobru 2013 dobio
Bugojno je opcina s oko 90% ucenika Bosnjaka u osnovnim skolama.Bolji polozaj imaju Bosnjaci Prijedora cirka 16% Ucenika u osnovnim skolama.Jedino sto Hrvati mogu da urade je da umru.Brze ili sporije.Nije vazno.Taj broj pada krajem ove godine na ispod 3000 katolika.Zupa Bugojno
Kad vi otegnete smrdljive vlaske papke po Mirogoju.Hrvatsko ime i to sto se pise bit ce stvar proslosti od Kaknja,Zenice i Bugojna.
A ovo za podatke.Jel vi stvarno mislite da ja 24 sata laprdam ovdje,mlataram praznu slamu iz Kraljevice kraj Rijeke.Ljubljane ili Rijeka.Imam portal da vodim i sve ovo.Mi je pomalo tesko
S tim sto vi nemate obaveza pa i ne znate kako je da stignes na sve strane
Pozdravljam vas lijepo kretencice velicine Iq cipela
Balija je Turska rijec za seljaka nepismeni vlaski papci.To ste vi uvijek bili.Tako ne vrijedjajte samog sebe ako moze
A jebe mi se za ove podatke Federalnog zavoda
Ko ce liti suze skutorski kreteni.I ko ce plakati.Sacekajmo ako imate imalo muda.Kad dodju STATISTICKI Podatci.Znaci popis
Ovo vazi za krembila Dudeka,kao i sve ove vlaske seljacice.Tad cemo vidjeti ko ce plakati?Zar ne?
Mislim shvacam 500 godina ste bili roblje.Dovuceni ste kao kmetovi.Shvacam vase frustracije koje su prilicno teske.Vas broj opada iz godine u godinu.Nemate premoci nigdje pa cak ni u famoznom Mostaru.A broj katolika opada.Svake godine.Sve manje i manje.Sve manje i manje.Hrvat rodjen 2000 godine kad napuni 20 godina.On fakat i nece znati da vi postojite u Zenici
Ako vam utjehu daje cinjenica da Bosnjaci imaju losiji natalitet ili da me omalozavate preko vasih foruma.Nastavite i dalje.Mora da vam je tesko.Jer nema se podataka.Ako vam je za utjehu da od 24 000 katolika u Zenici imas ispod 6800 krajem prosle godine ili da u Bugojnu imas ispod 4000 katolika danas.Onda radite i dalje.Cak ponosite se Hrvatskim Mostarom.Samo vase zaledje Mostara je presusilo kao ona barustina Rudnika.Ko ce doseljavati se u Mostar.Da nece onaj iz Zagreba?Hoce,malo morgen
Do tad.Laprdajte kao vlaske snase.Neko jos 10-20 godina.Koliko god zelite.
Popis ce vam srusiti snove o famoznih 15%.Zivi bili pa vidjeli.Derite se i urlajte po zeljama tad

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Krmeci zahod iz Banja Luke
datum objavljivanja : 10.09.2014
DEMOGRAFSKA STATISTIKA, bilten 17
http://www.rzs.rs.ba/publications/9/
datum objavljivanja : 10.09.2014
DEMOGRAFSKA STATISTIKA, bilten 17
http://www.rzs.rs.ba/publications/9/
Biće onako kako Bošnjaci odluče
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/23571 ... entru.html
Hadžići
Proteklog vikenda rođena 150. beba začeta u Bahceci BiH IVF centru
SARAJEVO - Jedna od najsavremenijih tehnologija u IVF tretmanima kojom je otvorena nova era u liječenju neplodnosti jeste sistem EmbryoScopa, odnosno sistem dinamičkog nadzora embrija i zahvaljujući Bahceci BiH IVF Centru koji se nalazi u Hadžićima, dostupan je i pacijentima u BiH.
Kako je iz ovog centra saopćeno, u prilog ovim činjenicama govori i informacija da se proteklog vikenda rodila 150. beba začeta u Bahceci BiH IVC Centru.
- Prvi smo i jedini u BiH koji nudimo dinamičko praćenje embrija EmbryoScopom, što uz kompletnu laboratorijsko-dijagnostičku logistiku našu instituciju čini liderom u liječenju neplodnosti u ovoj zemlji - istakao je embriolog Cihan Goktas (Džihan Goktaš), koji je nakon višegodišnjeg iskustva u Bahceci centru u Istanbulu postao dio bh. Bahceci tima.
Ističe da ovaj centar omogućava redovno posmatranje svih faza razvoja, a odgovarajućom tehnologijom osigurava se veća vjerovatnoća odabira zdravih embrija, te se istovremeno povećava postotak postizanja uspjeha i kod ograničenog broja embrija.
U Bahceci BiH IVF Centru na raspolaganju su i ERA, aCGH, IMSI mikroskop, laser za embrio biopsije, kao dio najsavremenije dijagnostike koja omogućava detaljan uvid u medicinsko stanje pacijenata odakle počinje proces liječenja neplodnosti zasnovan na sofisticiranim dijagnostičkim rezultatima i praćenje uspješnosti samog procesa.
- Budući da je prvo savjetovanje besplatno, pozivamo zainteresirane da posjete Bahceci BiH IVF Centar i upoznaju se o svim savremenim medicinskim tehnologijama koje su im na raspolaganju - poručio je Džihan Goktaš, embriolog Bahceci BiH IVF Centra.
(Vijesti.ba/Fena)