☑ Pravila foruma i savjeti

Bosna popis 2013

Na popisno pitanje nacionalno izjasnjavanje izjasnicu se kao:

Bošnjak
151
94%
Srbin
1
1%
Hrvat
3
2%
Bosanac
4
3%
Ostali
0
Nema glasova.
Musliman
0
Nema glasova.
Ne izjasnjavam se
1
1%
Upisacu nesto drugo
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 160

Jack
Administrator

Re: Bosna popis 2013

Post Postao/la Jack » 24 maj 2014 06:32

Uticajan lik u Bihacu mi rece

Roma izmedju 1000-2000.Najvise u Ruzicama?To je dio Bihaca.Jel sam centar grada ili predgradje?Ne znam

Srba oko 2%.Najvise u Mz Martin Brodu.Lohovo ima skoro 50 tak.Gorjevac,Teocak i Kalati po 2-3 vlaha.Po selima oko 500 tinjak.U Gradu izmedju 500-1000.Naravno, do 1000

Hrvata cirka 5% mi je receno

Bosnjaka izmedju 80-90%.Daj boze da je vise, on mi je rekao.Prelazi 80% ali sumnjam da ce ici vise.Nije los popis prosao u selu V.Gata i M.Pec kod Bihaca.

9% Bosanaca?Da, jeste puno nazalost, nadam se da nije tako.Rekao sam neprovjereno

:(
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

mudhoney
Član

Post Postao/la mudhoney » 24 maj 2014 06:39

Hvala na informacijama. Nadam se da je cifra prenapuhana i da će pasti na barem oko 5%. I da će među tim Bosancima biti što više nebošnjaka.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 24 maj 2014 06:44

Ima nesto u samom gradu medju pravoslavnim Bosanaca

Katolika, veoma veoma malo se izjasnjavaju drugacije sem Hrvatima.Ipak Bihac je uz samu granicu s Hrvatskom.Imaju jako zaledje

Uglavnom kod njih tek nesto malo mladezi je u Mz Martin Brod.A, to se mjeri u desetinama, i manje, a ne stotinama.Hrvati imaju cirka 200 osnovaca ove skolske godine ima ih znatno vise

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 25 maj 2014 01:47

Krajem iduce sedmice cu zakljucati ovu temu sve do 1 Jula.Znaci pauza u Junu mjesecu.Sanse da se bilo kakav podatak objavi u Julu su mininalne

Tako.300 Stranica mozda bude u Augustu.Ali nista prije tog

:)

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 26 maj 2014 09:12

Ovo je sve kopirano za Bihac, da ne bude zabune.Pazi sad ovo.

Boldirano nisam ja pisao

Gdje onaj iz Sjevernog Logora, novog Posusja, da vidi sta je poklapanje

Ne razumijem se u ova sela.Tako da znate

Vikici 3 Srbi 1 hrvat,Izačić sve Bošnjaci, Jasika sad nase1 srbin.

Gdje Jasika?Nikad cuo ni ja? :shock:

Papari,Vrsta,Jankovac,Brekovica,Pokoj, sav Srbljanski plato Kostela,M.Lug V.Lug ,Založje Ćekrlije,Orljani,Ribic,Sokolac.Klokot sve Bošnjacko.

Masalah :gut: :respekt:

Vinica 1 srbin Golubić 75% Bošnjaci ostalo hrvati V.Gata ,Gata iliđza 1 srbkinja zaRipac znas

Da, stvarno za Ripac znam.Ovo mi je prije rekao.Sva zemlja i imovina od Srba uzeta.Imaju 2-3 stare babe pravoslavne u Ripcu, ali to je 99% nase

SVA LJutocka dolina nasa ali u K.Vakufu samom centru ima 2-3 Srba

Ljutocka dolina su vam sela juzno od Bihaca, pocev od Cukova,Orasca, Ostrovice, Kulen Vakufa..Za one koji ne znaju

Evo ga sad na red Hrvati dolaze

:lol:

Zavalje .Međudražje V. i M.Skočaj Hrvati.

Kamenica Zlopoljac Muslići. 1 hrvat.Sve je nase

Oh.Pazi sad ovo

Žegar Hrvati ali ima dosta Bošnjaka doselili

Moje pitanje?

Koliko je Bosanaca u Bihacu?

Odgovor:

Neznatan broj ništa posebno

:respekt:

Kralje su Hrvati kalina pripada Bakšaišu ima malo hrvata ostale gradske MZ PREKO 90% Bošnjaka

CapsLock
Član

Post Postao/la CapsLock » 30 maj 2014 03:17

gledam zabranjen forum od 8 maja i kaze u pocetku emisije neka novinarka da popis nece biti objavljen prije izbora u oktobru i da ce zavod objavljivati podatke sukcesivno do 2016,ali da po nezvanicnim podacima nevladinih organizacija ima 54% bosnjaka ,11,5% hrvata i 32,5% srba. :zastava:

hassan
Član

Post Postao/la hassan » 30 maj 2014 03:39

CapsLock je napisao/la:gledam zabranjen forum od 8 maja i kaze u pocetku emisije neka novinarka da popis nece biti objavljen prije izbora u oktobru i da ce zavod objavljivati podatke sukcesivno do 2016,ali da po nezvanicnim podacima nevladinih organizacija ima 54% bosnjaka ,11,5% hrvata i 32,5% srba. :zastava:
Svi podaci koji izlaze u javnost su u potpunosti nezvanični. Vlastitim očima sam vidio u kojem stadiju je obrada podataka i mogu vam reći da ni SKENIRANJE popisnica nije završeno. Da Bog da da išta bude i do Oktobra.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 04 jun 2014 12:28

CapsLock je napisao/la:gledam zabranjen forum od 8 maja i kaze u pocetku emisije neka novinarka da popis nece biti objavljen prije izbora u oktobru i da ce zavod objavljivati podatke sukcesivno do 2016,ali da po nezvanicnim podacima nevladinih organizacija ima 54% bosnjaka ,11,5% hrvata i 32,5% srba. :zastava:

Sasvim moguce.Ove skolske godine Bosnjaci cine nesto preko 55% Osnovaca, s Romima to ide na preko 56%,.Iako 10% Bosnjaka i cak 80% Roma ne idu u osnovnu skolu, znaci jos veca dominacija

Brojka nazovi Hrvata koji su se rodili u Hrvatskoj, a Fzs kao nije pisao.Mjeri se u par stotina, do 300.Identicno broju Bosnjaka Unsko-Sanskog kraja

Svi vi znate da sam ja jedini uspio da nabavim podatke za nacionalnu strukturu krmetnjaka osnovne skole ove skolske godine.Sto je nemoguc podatak sam po sebi.Kao i tzv Federacije.Znaci, osnovne skole su najbolji pokazatelj mjerila

Vjerujem da je procentualno nas broj samo veci, ali zbog starosne strukture

Oko 54% Bosnjaka
1% Bosanaca
1% Ostalih
32% Srba
12% Hrvata

Imas oko 300 000 osnovaca, broj Hrvata u osnovnim skolama, iznosi 38 000

Nesto malo manje od 13%.Mogu oni pricati o stotinama, cak i hiljadama, i citao sam tu glupost, ali osnovne skole su najbolji pokazatelj

Mraz
Član

Post Postao/la Mraz » 04 jun 2014 12:48

Da li se zna koliko Bosnjacke djece je rodzeno u toku 2013?

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 05 jun 2014 12:07

Vjerujem oko 17 500 Bosnjaka
9000 Srba i cirka 3500 Hrvata

30 000 rodjenih/Oko 58% Bosnjaka

Istina je trenutno da broj pravoslavnih je sve manji i manji u tzv Federaciji.Tek imas nesto vise od 100 Srpsko-Srpskih brakova, iako broj majki Srpkinja je mislim oko 160 tak.Negdje starosna struktura Srba je toliko velika.Da ce se iduce decenije izmjeniti etnicka slika u podrucjima gdje su oni sad vecina, primjer Glamoca i Bosanskog Petrovca.Glamoc je najbolji primjer tog.Opcina s manje od 2000 popisanih Srba ima znatno vecu starosnu strukturu kod Srba.Tako u buducnosti, ove godine Srbi i Hrvati imaju -32 u Glamocu.A, kad opcina ima tako malo stanovnika.Onda ti je sve jasno

Ponekad starosna struktura je daleko vaznija od naprimjer i etnicke na popisu.Kome nije jasno nek zapamti ovo i posmatra naprimjer Petrovac ili Glamoc iduce decenije

Kako Srbi nemaju neko posteno naselje u Federaciji, a niti broj im ne raste dole.A, mortalitet sve veci.Dok u krmetnjaku je isto tako, pa i gore

Ocekuj znatne promjene vec sad ovog popisa, da bi pocetkom iduce decenije imao bas smooth sailing.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 05 jun 2014 12:15

da ce zavod objavljivati podatke sukcesivno do 2016,ali da po nezvanicnim podacima nevladinih organizacija ima 54% bosnjaka ,11,5% hrvata i 32,5% srba.
Vaznije od svega je da se objavi starosna i spolna struktura stanovnistva po opcinama.Moze i po vjeri ako ne objave nacionalno.

Jer danas ti je to pola popisa.Eno, primjer selo Lipa kod Bihaca.To je nekad bilo pravo zivahno selo pravoslavno.U 2 svjetskom ratu bilo ih je 800 tinjak.Poslije migracija je nacela selo nakon 2 svjetskog rata..2007 bilo je 4 Srpkinje u selu stare.I vidi.Na popisu 2013.Selo osvanulo prazno,aka nenaseljeno .Jednostavno prirodan proces koji se sad tamo desava, i dok ovo pisem, desava se znatno bolje od nas.Ostavit ce jos jedno naselje vise za nas, mozda i vise.Tako,vjerujem da ce se i ova rijetko naseljena pravoslavna sela Petrovca i Glamoca, itekako stanjiti zbog starosne strukture

Starosna struktura ti je pola popisa, jer ista takva starosna struktura je favorizovala nas u Kljucu.Vec na popisu 1991 imao si vise Bosnjaka maloljetnih, a izumiranje vlaha i migracije bi ih ionako unistile, kao sto su izgubili demografsku vecinu u S.Mostu i Prijedoru

Katolici jedino stoje dobro u Skutoriji i to je to.Nema dileme, da ce tamo i nakon 2020 biti jak ustaski pokret.No, sta ces imati poslije 2020 godine na potezu izvan Skutorije?

Sve starije katolicko stanovnistvo Kaknja, Kiseljaka, Fojnice, Varesa, Dervente.I s tim dolaze novi potencijalni kupci, pa cak i da je selo agrarno Srpsko.Onaj Srbin koji je mozda porijeklom iz Lipe.Doci ce za 20-30 godina prodati imanje, jer i oni sami znaju da su tamo zavrseni.No, sto je gore za njih sad ta regija je malo veca poslije rata vidi Unsko-Sanski kanton, nego samo Bihacki dzep 1992-1995

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 06 jun 2014 16:52

Nije nesto, ali evo

http://hr.wikipedia.org/wiki/Dodatak:Po ... nska_Krupa

Banjani 90% Srpske imovine, zapravo skoro sve prodano.Sve su nasi popisani
Ivanjska ima 5 djaka od 1-5 razreda ove skolske godine.Djeca dalje idu u Krupu ili Novi
U Bos Otoci.Ostalo je 5 srpskih kuca u selu.Ovo ostalo je sve prodano.Njih 3 i dalje zive u Bos Otoci.Znaci popisane 3 porodice u Otoci njihove

Ivanjska stalno zivi 210 Srba s Glodinom.A, popisano je 350.Tako, kazu bilo je i tamo putnika s strane

U gradu Bos Krupa stalni zivi 80 Srba, popisalo se nesto preko 200 tinjak Srba sad ovog popisa.Ima nekih sto nisu prodali imovinu, po kucama, dok po zgradama sve je prodano

U Bos Otoci, znam imena Srba koji su se popisali, sve znam.Necu da kazem, pa da me tuze poslije :lol:

U Radicima ima najvise djece kako mi rekose

U Bos Krupoj.Srba i Hrvata 2% u gradu

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 11 jun 2014 02:25

Nadam se da ce biti neki podatak do kraja godine.Od danas pauziram demografski do 10 Jula.Znaci mjesec dana.Vrijeme je da se odmorim od ovih silnih brojeva

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 21 jun 2014 21:42

Da napisem koju :lol:

Kao prvo.Za razliku od Susica.Ja sam demografski ekspert.Nemam razloga da se bojim ili ljutim.Neki me prozivaju beze, kako je Jack diktator nije rekao ili to

Razlog je samo nakon vise od 10 godina rada.Zasitio sam se ovog.Da li sam ja ekspert.Ili nisam.Vidjet ce jedan dan.Sad taj dan mozda bude ove godine.Makar se nadam.A sigurno iduce godine.On ce nam reci kakvo je stanje prilikom popisa.I da li ce biti onako kako sam rekao.Prije sam to godinama govorio.Da me neko zamjeni.I nakon slabog angazovanja vise pojedinaca.Odlucio sam da zavrsim s ovim.Tu i tamo napisat cu jos par demografskih postova,tako da svi mozete procitati realizaciju ovog popisa ili ne.No ima do tog jos.Svima vama mogu reci da mi je bilo drago da sam sudjelovao u ovome,ali da cu se angazovati,znaci ganjati podatke i ostalo.To se vise nece desiti.Previse ovo radim, a vrijeme ce reci svoje.Nadam se ove godine.Jedan jedini dan ce nam reci.Da li je bilo ovako ili ne.?

Sad svima unaprijed kazem da necu vise ganjati podatke ne zelim da ih ganjam niti imam morala.Napisat cu demografsku analiza par.No sve u svemu.Jasno je da nemam zivaca zivaca ili vremena za ovo.Posebno jer ovaj forum je odavno mrtav, niti imam tehnicku ali i finansijsku podrsku.Bit ce dobro ako ne odlucim da zatvorim ovaj forum

Kad dodje popis.Vidit cemo,jel bilo onako kako sam ja rekao

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 23 jun 2014 07:45

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 23 jun 2014 19:01

Vec pricaju o ispod 3.5 miliona stanovnika.Probni balon se pusta da se vidi kako ce Bosnjaci reagovati a sudeci po aktivnosti ovog foruma.Veoma, veoma slabo

Najmanje 300 000 a mozda cak i 500 000 ljudi namjeravaju da skine s te liste.A vecina tih ce biti Bosnjaci

Hrvata je popisano 570 000.Sve preko 450 000 Hrvata na popisu je teska namjestaljka
Srba je popisano 33 000-34 000 u Brckom, skoro 50 000 u Federaciji i 1.085 000 u Cetnitetu.Znaci 1.170 000

Bosnjaka i Bosanaca je popisano 2 miliona.Sad

Bosnjaka je popisano znatno vise u S.Mostu ali takodjer iako je broj Srba znatno manji od navodnih 1.5 miliona u krmetnjaku.Ja ne vjerujem da imas vise od milion Srba dolje.Zbog starosne strukture i svega.Srbi Federacije sem mozda Drvara mogu da prekrizim odmah u startu jer za 20 godina njihovo ce proci

Pocev od 1/7/2014 do 1/7/2016.Pocet ce se objavljivati podatci.Nek samo zavod objavi konacan broj stanovnistva popisanih.A ne ukupan broj kao sada.Odmah cu znati kakva im je namjera oko popisa

Realno

Bosnjaka 1.78 miliona
Hrvata 420 000
Srba 1.050 000

Srba i Hrvata 1 .470 000 ili cirka 300 000 manje od Bosnjaka
Ima nesto i Roma

Oko 3.3 miliona stanovnika po meni

Bit ce zanimljivo kad dodje objava podataka.Nadam se ove godine

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 24 jun 2014 23:59

Bas me interesuje jedna stvar?.Naime danas je 25 Juni i za par dana ce krenuti Juli.Kako su rekli od 1 Jula 2014 do 1 Jula 2016 objavljivat ce podatke?

Da li ce agencija za statistiku Bih imati muda da dostavi makar KONACNE podatke za naseljena mjesta i opcine?.Znaci izmedju 1/7-1/10-2014.U ta tri mjeseca prije izbora.Ili je tolika korupcija dole jer sve cetnici i ustashe rade na tome.I ne smiju da objave bilo koji podatak prije izbora

Hej.Hej.Hej.Rekao sam prije kako ce proci popis,ali meni je stalo sad da vidim kako ce se stvar razvijati.Vec uskoro dolazi 9 mjesec od pocetka popisa.Ja bih kazem bio zadovoljan da samo objave konacne podatke o naseljenim mjestima.I nek na tome zavrsi prica

Ukoliko u ta tr mjeseca od Jula do kraja Septembra nijedan podatak znacajan se ne izbaci od strane agencije za statiku Bih.Onda ne treba priznati popis jer sasvim je jasno da se ceka nakon izbora i kako da nas zajebu sta vise.Uostalom.Sve je do njih.Ili ce pokazati Dodikovu politiku ili ce izaci s nekim ciframa

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 25 jun 2014 05:59

Ok samo da vam kazem slijedece

Podatci za nacionalnu strukturu po naseljenim mjestima i opcinama bit ce objavljeni tek u Julu 2015 :lol:

Konacni podatci za ukupan broj naseljenih mjesec,starost i spol.Knjiga broj 1 bit ce objavljena izmedju 15 Decembra 2014 i 15 Januara 2015 godina

Bit ce objavljeno 10 knjiga od tog prva mozda tek krajem ove godine.Mozda ce neke interesovati ovo

Prema utvrdjenom planu diseminacije publikacija, u prvoj knjizi, koja ce biti objavljena krajem ove ili pocetkom iduce godine, bice prezentiran ukupan broj stanovnika, starosna i spolna struktura stanovnistva, do nivoa naselja, a rezultati o etnickoj/nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti stanovnistva u BiH bice objavljeni krajem drugog i treceg kvartala 2015. godine.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 28 jun 2014 01:30

Ko ce cekati godinu dana, ali to je sad i vise nego ocito da ce popis ici na tome da se Bosnjaci zajebu.Jer 2 godine im treba da nastele da su Bosnjaci na ispod 50%

Tek u Julu 2015.Nacionalna pripadnost.Ocigledno pijani skutori i cetnici u agenciji za statistiku Bih.Ne mogu nikako da namjeste rezultat popisa za 12 mjeseci.Pa im treba godinu vise

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 28 jun 2014 03:16

Recite ovo svima s facebooka.Prijateljima.Rodjacima.Bilo kome

Dobio sam poruku od jednog Bosnjaka koji radi u agenciji za statistiku Bih.Agencija za statistiku masovno ukida nase popisne listice.brise ih posebno iz manjeg entiteta.Izbrisano ih je preko 100 000 sad.I to vecina u manjem entitetu.Podatke namjeravaju da objave.Tek u Julu 2015 godine!!! 2 godine od pocetka popisa?Upitajte se zasto? .Nakon sto se Bosnjaci ponize i pokradu.Covjek ne smije javno da kaze ime jer ce dobiti otkaz,Bosnjaci su tamo gradjani treceg reda.Samo zapamtite.Vi i trebate reci i ukazati na to sto oni namjeravaju da urade.Shvacam da ste vi zaduzeni sad.Ali ovo se i vas tice.Jer ako toliko Bosnjaka bude izbrisano u manjem entitetu.Onda tamo haman da ih i nece biti za 20 godina.Javite centrali da agencija za statistiiku.Namjerno odugovlaci oko popisa.Jer cilj im je namjestanje.Dosad je preko 100 000 Bosnjackih popisnica unisteno.Oko 15 000 Hrvatskih i samo 5000 Srpksih.Nase popisnice se brisu.I rade se gore stvari.Recite to Svima.

Recite agenciji za statistiku da negiraju to.Pa da vidimo jel lazu.Sve se zna

Prvo ce nas krajem Decembra sjebati s konacnim ciframa

Cilj je da se preko 300 000 Bosnjackih i Bosanskih listica unisti.Vec su preko 100 000 unistili

Ko je apsolutna budala.Zanemarit ce ovo

Sad je vrijeme za reagovanje.Kako ce nas samo zajebati

Upozorio sam vas sve

Odgovorite