☑ Pravila foruma i savjeti

Bosansko-podrinjski kanton Goražde

Ciljuge1
Član

Re: Goražde

Post Postao/la Ciljuge1 » 26 mar 2014 02:32

ABen je napisao/la:
marli je napisao/la:E pa ako nisu dali prednost gorazdanima onda su totalne budale.
BPK ima 3767 nezaposlenih, pokraj ovih nezaposlenih je glupost za nas zaposliti i jednog cetnika. Ja nevjerujem da su ti cetnici neki strucnjaci i da tih strucnjaka nemaju u BPK. Ja nemogu samo da shvatim da smo mi Bosnjaci tolike budale, mislim na sve Bosnjake ne samo u Gorazdu, jer smo svagdje take budale.
_UH9iZa5Da4
nevjerujem da je toliki broj nezaposljeni jer dosta ljudi radi po firmama a nisu prijavljeni,rade po pijacama,bave se stocarstvom i poljuprivredom.tako da to nije taj broj nezaposljeni.
isto,imas ti nasi ljudi koji nece da rade ili hoce da rade mjesec dana a kad dobije platu on bi heftu da odmara dok ne popije ono sto je zaradio.
mozda bi i ti aben zaposlio srbina kad bi ti trebo neki strucnjak ili obicna radna snaga.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 26 mar 2014 03:11

Ciljuge1 je napisao/la:mozda bi i ti aben zaposlio srbina kad bi ti trebo neki strucnjak ili obicna radna snaga.
Nebi sigurno! Nemaju oni nista sta mi nemamo, ni strucnjaka ni obicne radne snage. Ja kad sam u Prijedoru, nekupujem od njih nista niti mi neko smije donijeti u kucu nesto sto je kupljeno od cetnika. Iako su cijene kod njih i do 50% jeftinije nego kod nasih ljudi.

Dok nam se svima u glavi nepromjeni stav o cetnicima, nema od nas nista kao naroda. Drina je dobro napisao onaj komentar da smo mi bez pameti a cetnici bez obraza. Zato moramo biti radikalni u tom pogledu. Svaka plata koju isplatis cetniku pomazes mu da prezivi, svaki njihov proizvod koji kupis ili uslugu koju mu platis pomazes mu da prezivi.

Meni je cilj da sto manje imaju zivorodjenih, zaposlenih u Prijedoru. Sto manje imaju para vise ce gledati da odzjape prema Srbistanu.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Ciljuge1
Član

Post Postao/la Ciljuge1 » 26 mar 2014 06:39

ABen je napisao/la:
Ciljuge1 je napisao/la:mozda bi i ti aben zaposlio srbina kad bi ti trebo neki strucnjak ili obicna radna snaga.
Nebi sigurno! Nemaju oni nista sta mi nemamo, ni strucnjaka ni obicne radne snage. Ja kad sam u Prijedoru, nekupujem od njih nista niti mi neko smije donijeti u kucu nesto sto je kupljeno od cetnika. Iako su cijene kod njih i do 50% jeftinije nego kod nasih ljudi.

Dok nam se svima u glavi nepromjeni stav o cetnicima, nema od nas nista kao naroda. Drina je dobro napisao onaj komentar da smo mi bez pameti a cetnici bez obraza. Zato moramo biti radikalni u tom pogledu. Svaka plata koju isplatis cetniku pomazes mu da prezivi, svaki njihov proizvod koji kupis ili uslugu koju mu platis pomazes mu da prezivi.

Meni je cilj da sto manje imaju zivorodjenih, zaposlenih u Prijedoru. Sto manje imaju para vise ce gledati da odzjape prema Srbistanu.
svaka ti cast ako je to tako kosto pricas ali nemoguce je imati neki malo veci biznis u bosni a ne trgovati sa srbima i hrvatima.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 26 mar 2014 07:45

Ciljuge1 je napisao/la:ali nemoguce je imati neki malo veci biznis u bosni a ne trgovati sa srbima i hrvatima.
A zasto je nemoguce? Zasto su Gorazdu ili BPK potrebni ti radnici/cetnici iz genocidne ako imaju Bosnjake? Ovdje samo imaju oni korist od ekonomije u Gorazdu. Bolje je i imati i 100 manje zaposlenih a da nemas ni jednog cetnika zaposlenog. Mi nesmijemo jednostavno da njih zaposljavamo tamo gdje ih nema nikako, da kupujemo od njih nista. Jednostavno mi njih financiramo i odrzavamo.

Gledam sad koliko su neki gradovi zaradili na turistima. i kad vidim da je u Prijedoru preko 40 miliona zaradenjo, onda se pitam koliko smo mi glupi. Cuj u Prijedoru turisti dolaze, nisu to turisti to je 99% dijaspora koja finacira cetnike. Zalosno i sramota je da mi finansiramo genocidnu tvorevinu.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Ciljuge1
Član

Post Postao/la Ciljuge1 » 26 mar 2014 08:28

ABen je napisao/la:
Ciljuge1 je napisao/la:ali nemoguce je imati neki malo veci biznis u bosni a ne trgovati sa srbima i hrvatima.
A zasto je nemoguce? Zasto su Gorazdu ili BPK potrebni ti radnici/cetnici iz genocidne ako imaju Bosnjake? Ovdje samo imaju oni korist od ekonomije u Gorazdu. Bolje je i imati i 100 manje zaposlenih a da nemas ni jednog cetnika zaposlenog. Mi nesmijemo jednostavno da njih zaposljavamo tamo gdje ih nema nikako, da kupujemo od njih nista. Jednostavno mi njih financiramo i odrzavamo.

Gledam sad koliko su neki gradovi zaradili na turistima. i kad vidim da je u Prijedoru preko 40 miliona zaradenjo, onda se pitam koliko smo mi glupi. Cuj u Prijedoru turisti dolaze, nisu to turisti to je 99% dijaspora koja finacira cetnike. Zalosno i sramota je da mi finansiramo genocidnu tvorevinu.
naveo sam ti u proslom postu a evo i ponovi cu ti:
prvo,imas dosta nasih ljudi koji nece da rade za tu platu sto rade srbi
drugo,imas ljudi koji mjesec dana bi radio a mjesec nebi
trece,dosta tih ljudi sto se vodi ko nezaposljeno a radi po pijacama,bave se stocarstvom,rade negdje na crno ili siju krastavce i itd.to mu se bolje isplati nego radit u firmi za platu 400 do 500km.
ja se slazem da treba bojkotovat njihove proizvode i treba davati prijoritet nasim ljudima ali sta ako nekad nema nasih proizvoda i nasih ljudi?

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 26 mar 2014 08:39

Ma imas uvijek mogucnosti da izbjegnes, naravno da je lakse a jos i jeftinije ono sto imas pred kucom i ako i sam znas da je pogresno. Ja nemogu da vjerujem da nemogu naci tu saku Bosnjaka da zaposle i da cetnike izbace.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 28 mar 2014 04:12

Sad kad su skoro u potpunosti ocistili Istocnu Hercegovinu od Bosnjaka, treba im pomoci da ekonomski stanu na noge. :vomit:
Trebinje zainteresirano za saradnju sa Goraždem
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... a-gorazdem

Gradonačelnik Trebinja, Slavko Vučurević posjetio je Goražde, te sa načelnikom Muhamedom Ramovićem (SBB) i njegovim saradnicima razgovarao o stanju u ovoj lokalnoj zajednici, privrednim potencijalima i saradnji između dva grada, te zajedničkom kandidiranju projekata za sredstva iz IPA fondova.

- Ovdje smo da sarađujemo. Ja sam došao otvorenog srca kod naših prijatelja, komšija, jer živimo na udaljenosti od 200 kilometara. Razgovarali smo o temama koje se tiču građana, prije svega zapošljavanju, privredi, kulturi.

Mislim da Goražde ima bogato iskustvo i htjeli smo da vidimo kako se desio taj privredni razvoj. S druge strane mi imamo neke druge prednosti i želimo da doprinesemo, prije svega, razvoju turizma.

Očekujem načelnika u narednih 10 dana u Trebinju zajedno sa goraždanskim privrednicima, a srdačno pozivam sve građane Goražda da dođu u Trebinje – kazao je Vučurević. Ramović dodaje kako se u maju očekuje raspisivanje konkursa za projekte koji će biti finansirani iz IPA fondova, te očekuje podršku razvoju industrijskih zona i turizma.

Gosti iz Trebinja posjetili su jednu od najuspješnijih bh kompanija “Bekto Precisa”.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 10 apr 2014 17:38

jE7StSBFg5g

Podrinje
Član

Post Postao/la Podrinje » 16 apr 2014 07:17

Sinoć na TVSA gledao dokumentarni film ,, Na Drini krvavi Višegrad'' . Nisam mogao zaspati do jutros oko 3 , krvave scene pred očima , borba za goli život strašno. Kakav pomračeni um može biti da se ono radi bespomoćnim ljudima, ženama, djeci...
Ovakve filmove obavezno prikazivati najmanje dvaput godišnje ,da se ne zaboravi i previše opusti. Ono se mora pamtiti i opominjati i kad dođe vrijeme sve vratiti

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 16 apr 2014 16:12

Podrinje je napisao/la:Sinoć na TVSA gledao dokumentarni film ,, Na Drini krvavi Višegrad'' . Nisam mogao zaspati do jutros oko 3 , krvave scene pred očima , borba za goli život strašno. Kakav pomračeni um može biti da se ono radi bespomoćnim ljudima, ženama, djeci...
Ovakve filmove obavezno prikazivati najmanje dvaput godišnje ,da se ne zaboravi i previše opusti. Ono se mora pamtiti i opominjati i kad dođe vrijeme sve vratiti

Upravo tako Podrinje. Jako potresan film.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 16 apr 2014 16:44

Tema je Gorazde a ne Visegrad.Ako ne postoji tema Visegrad.Bujrum, nema problema.Otvorite je

Nekako dobro znam, znaju neki pdakle je Jack.Ko i sta, i kako su prosli ti ljudi.Mene to najmanje sokira, vjerovali ili ne

Slusao sam dreku i pjesme od 6-66 godina vlaha bez obzira na spol.Kako ce Turke pobiti.Nema milosti

Milost je za budale.

Ja sam covjek koji voli zivot.Sta.Volim i ja zene.Volim lijepe stvari u zivotu

No, takodjer volim i pamet svoju.I nisam operisan od bratstvo nejedinstvo Bosnjaka

Ps, obavezno stavite na youtube klip.Pa da vidim kako je to proslo
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 17 apr 2014 22:04

Ovdje imate taj dokumentarac

https://www.youtube.com/watch?v=9HI5FIGeoZk

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 20 apr 2014 17:46

Da se nikad nezaboravi za ove sto razmiju Njemacki. Pogledajte i posaljite dalje, da se nikad nezaboravi.

http://www.tagesschau.de/multimedia/vid ... 85900.html
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Podrinje
Član

Goražde

Post Postao/la Podrinje » 05 maj 2014 17:06

Na današnji dan 04.05.1992 u 6h i 45 započeo opšti četnički napad na Goražde sa svih strana i dugotrajna blokada u potpunoj izolaciji 4godine. Kad se sjetim , uhvati me jeza i tuga , ali i ponos

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 08 maj 2014 19:53

Prilicno lose za njih.Imali su trecinu grada Sarajeva pod svojom kontrolom, a sav grad u opsadi.Imali su Cazinsku Krajinu u opsadi od strane cetnika Hrvatske i Bosne.Imali su fakat sve ono oruzje, i 2-3 gradica.Kao i da bude gore ustasku agresiju na Bosnjake 1993 godine, kao i autonomiju 1993.Cak su imali i napade iz Pljevalja na grad.Ako pogledas danas

Nema vise Srba u Sarajevu, sem ono malo Dobrinje.Da nema vise Srba u Hrvatskoj.Bosnjaci ne drze 1 repetitor nego znatno vise od tog, i nema vise medijske blokade.A i oko Gorazda je sve vece mrtvilo kod cetnika.Onda ti je sve jasno sta i kako

Imali su sansu decenije i stoljeca, da uzmu Gorazde.Kad nisu uzeli Gorazde, u doba kad Bosnjaci nisu imali dva povezana grada,a sad vec imaju autocestu Sarajevo-Zenica.1 repetitor imali pod svojom kontrolom, da ne pricam o oruzju.Kako ce sad

Nema sanse da oni mogu zauzeti Gorazde vise.A, i Foca nije toliko daleko.10 tak km.Nije to neka velika udaljenost.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 26 maj 2014 09:22

Takozvani Srbi ne postoje.I prije bih ruku sebi odsjekao nego zaposlio Srbina.Radije u Filipine ili Sudan, pa tamo jeftine radne snage, koliko hoces

Ps:Drago mi je da Gorazde nije stradalo u ovim poplavama.

Podrinje
Član

Post Postao/la Podrinje » 20 jun 2014 08:57

Goražde: Grad koji se digao iz pepela i napravio ekonomsko čudo
U ovom gradu djeluju kompanije koje rade za BMW, VW, Mercedes, Jaguar, a broj njihovih uposlenika stalno raste
Veliki broj nezaposlenih u zavodima za zapošljavanje Bosne i Hercegovine, manjak kada se govori o odnosu uvoza i izvoza ove države i nedostatak planova za razvoj samo su neki od pojmova koji se mogu skoro svakodnevno čuti u Bosni i Hercegovini.
Prema pisanju Al Jazeere, jedan od svijetlih primjera gospodarstva BiH je Bosansko-podrinjski kanton i sam grad Goražde. Poput mnogih dijelova Bosne i Hercegovine, ovaj grad na Drini je bio žestoko pogođen ratom i poratnim događanjima. Na sreću, grad se brzo oporavio i opet je među većim poslovnim središtima regije.
Kako navode iz Privredne komore BPK-a, Goražde se nalazi u samom vrhu BiH po stopi vanjskotrgovinske razmjene.

"Kriza je šansa"
Jedna od poznatijih kompanija koje djeluju na ovom području, a koja je krenula od nule, je Bekto Preciza. Ova firma je s radom počela prije devet godina s osam uposlenika, a sada ih ima skoro 460 te stalno zapošljavaju nove.
Među njihovom klijentima nalaze se brojni giganti autoindustrije, poput BMW-a, Mercedesa, Audija, Jaguara, Bugattija i Land Rovera.
"Pogoni Bekto Precize veliki su oko 50.000 kvadratnih metara. Imamo više od 310 različitih strojeva, najnovijih, kakvi su uopće prisutni u ovoj branši. Fenomen Bekto Precize ogleda se u onom stavu kako je kriza šansa, jer smo mi postigli najbolje rezultate u vrijeme krize", ističe PR kompanije Mensur Brdar, te dodaje kako kompanija iz Goražda neće prestati sa širenjem i jačanjem.

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 30 jun 2014 16:40

23.06.2014
Dopremijer Republike Turske Emrullah Işler i premijer Bosanskopodrinjskog kantona Goražde Emir Frašto svečano su danas otvorili rekonstruiranu i dograđenu Kantonalnu bolnicu Goražde: http://www.klix.ba/vijesti/bih/svecano- ... 40623093#1

slika
Istaknuo je da je područje jugoistočne Bosne, a u njegovom središtu Goražde, od davnina bili najkraća veza između Istoka i Zapada, preko kojeg su prolazili putevi koji su spajali ljude i civilizacije zbog čega nema razloga da tako ne bude i danas.
- Potrebna nam je pomoć vlade Republike Turske u izgradnji puta, moderne saobraćajnice koja će BiH, preko Goražda, Crne Gore i Kosova približiti Turskoj. Trebamo koncesionare za energetske resurse kojima obiluje Kanton. Vjerujem da će se naši prijateljski odnosi produbljivati na ovim ili nekim sličnim, zajedničkim projektima za dobrobit stanovnika BPK-a - naglasio je Frašto.

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 20 jul 2014 08:07

Okupljanje elite u Ustikolini: Više od 300 zvanica na iftaru kod Redže Bekte
http://www.klix.ba/vijesti/bih/elita-se ... /140715030
Porodica uglednog privrednika iz Goražda Redže Bekte organizovala je, kao i prethodnih godina, veliki iftar i mevlud na svome imanju na Ustikolini, kojem je prisustvovalo više od tri stotine zvanica iz vjerskog, političkog, kulturnog i privrednog života naše zemlje.

Gosti na iftaru su bili reisul-ulema Husein efendija Kavazović, predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, visoki predstavnik Valentin Inzko, predsjednik Sabora Islamske zajednice Safet Softić, premijer Bosansko-podrinjskog kantona Emir Frašto, načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović, muftija goraždanski Remzija efendija Pitić i brojne druge poznate ličnosti iz javnog života, saopćili su iz Bekto Precise.

Reis Kavazović je zahvalio domaćinu Redži Bekti i njegovoj familiji na svemu što je učinio i što čini za dobrobit Goražda i cijele Bosne i Hercegovine. Prema izjavama prisutnih gostiju, atmosfera na iftaru je bila odlična i nisu krili svoje oduševljenje cjelokupnom organizacijom i programom.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 21 jul 2014 03:45

- Ovdje je situacija barem malo bolja u odnosu na Zenicu. Volim svoju Zenicu gdje sam se rodio, ali tamo nisam mogao dobiti posao. Sad živim ovdje i sada sam Goraždanin. Lijepo mi je, ne mislim se vraćati u Zenicu.
http://www.avaz.ba/vijesti/teme/zaradju ... gorazdanin

U Gorazdu trebaju privlaciti ovakve osobe. IZ Zenice, Sarajeva, Buzima, Zivinica pa sto da ne i nase ljude sa Kosova i Makedonije ..a ne vlahe iz okolnih cetnickih uporista. U Gorazdu jos uvjek fali radne snage i treba praviti malo promocije u vezi toga. Sigurno poznajete nezaposlene ljude u vasoj okolini. Treba ih podsticati da se dosele u GZ. Uz to nekretnine su prilicno jeftine dole.

Cilj treba biti 50.000 Bosnjaka minimum na tom potezu Ustikolina-Gorazde-Kopaci.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Odgovorite