☑ Pravila foruma i savjeti

Bosansko antidemokratsko proljeće

Hapa
Član

Re: Bosansko antidemokratsko proljeće

Post Postao/la Hapa » 10 feb 2014 16:46

Nas je rahmetli Alija Isaković najbolje opisao:
http://www.youtube.com/watch?v=Qhlf_W0ibYQ
Delenda est Servia

Hapa
Član

Post Postao/la Hapa » 10 feb 2014 17:02

Evo i teroristički napadi počinju:
Sarajevo: Eksplozija na platou Skenderije
http://www.radiosarajevo.ba/novost/141040/nocache
Delenda est Servia

Zenicaninn
Član

Post Postao/la Zenicaninn » 10 feb 2014 17:11

Hapa je napisao/la:Nas je rahmetli Alija Isaković najbolje opisao:
http://www.youtube.com/watch?v=Qhlf_W0ibYQ

Ovo je sabor koji zapisan u historiju nas Bosnjaka, nazlost to ono "obicni" Bosnjaci neznaju. U ovom govoru je o A do Z sve receno. O nama od pocetka do kraja. Objasnjeno je kakav je nas mentalitet i sve redom. Na jezis se kad cujes sa kakvom isrkenosci i tacnost sve govori.

A meni je Alija Izetbegovic ogledalo nas Bosnjaka. Mi smo naivni i dobrodusni. Kao sto kazes to su vrlne ali i mahane. Ali to nas odnosi, da nismo takvi nebi bili to sto jesmo.
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 10 feb 2014 17:42

Izetbegović priprema mobilizaciju ?
http://sda.ba/home/foto-bakir-izetbegov ... -jos-jaca/
10.02.2014
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović održao je danas sastanak sa predstavnicima boračkih organizacija..
“Razgovarali smo o situaciji u zemlji. Boračke organizacije su došle samoincijativno da daju podršku miru, stabilnosti, sigurnosti i da daju svoj impuls pokretanju ozbiljnog društvenog dijaloga gdje će se rješavati uzroci ove krize”, kazao je nakon sastanka Izetbegović.

“U politici, kažu, ništa nije slučajno i ono što u početku izgleda slučajno ispostavi se da nije bilo slučajno. Napad na institucije, atak na državu i ovaj haos se dešava samo tamo gdje je teritorije branila Armija BiH i gdje danas žive Bošnjaci. Porušene su vlade, spaljene su zgrade, ide se dalje”, pojasnio je Izetbegović.

On je poručio da će se zajedno raditi na tome da se sačuva stabilnost, da se prepozna fizionomija koja je krenula od jednog opravdanog bunta, a koja je dobila sasvim druge, opasne dimenzije. On je pozvao sve građane da prestanu sa bilo kakvim nasilnim okupljanjima, da ne napadaju zgrade.
“Očekujem konačno da ministar sigurnosti počne da radi svoj posao“, kazao je Izetbegović.

Pred­sje­dnik Sa­ve­za do­bi­tni­ka naj­vi­ših ra­tnih pri­zna­nja u FBiH Še­rif Patko­vić kazao je da se ne treba i ne smije dozvoliti da neprijatelji BiH likuju i kažu da BiH nema snage da izađe iz ove situacije.
“Ja sam spreman uvijek dati život za zaštitu BiH. Ko god ponovo pokuša narušiti ustavno uređenje BiH, njene granice, integritet, neka bude spreman jer ima nas koji smo spremni dati život za BiH“, kazao je Patković.

Savez dobitnika najviših ratnih priznanja je, kako je kazao Patković, pozvao sve političke i vjerske lidere da sjednu i da se dogovore.

Hapa
Član

Post Postao/la Hapa » 10 feb 2014 18:38

Abidaga je napisao/la:Izetbegović priprema mobilizaciju ?
http://sda.ba/home/foto-bakir-izetbegov ... -jos-jaca/
10.02.2014
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović održao je danas sastanak sa predstavnicima boračkih organizacija..
“Razgovarali smo o situaciji u zemlji. Boračke organizacije su došle samoincijativno da daju podršku miru, stabilnosti, sigurnosti i da daju svoj impuls pokretanju ozbiljnog društvenog dijaloga gdje će se rješavati uzroci ove krize”, kazao je nakon sastanka Izetbegović.

“U politici, kažu, ništa nije slučajno i ono što u početku izgleda slučajno ispostavi se da nije bilo slučajno. Napad na institucije, atak na državu i ovaj haos se dešava samo tamo gdje je teritorije branila Armija BiH i gdje danas žive Bošnjaci. Porušene su vlade, spaljene su zgrade, ide se dalje”, pojasnio je Izetbegović.

On je poručio da će se zajedno raditi na tome da se sačuva stabilnost, da se prepozna fizionomija koja je krenula od jednog opravdanog bunta, a koja je dobila sasvim druge, opasne dimenzije. On je pozvao sve građane da prestanu sa bilo kakvim nasilnim okupljanjima, da ne napadaju zgrade.
“Očekujem konačno da ministar sigurnosti počne da radi svoj posao“, kazao je Izetbegović.

Pred­sje­dnik Sa­ve­za do­bi­tni­ka naj­vi­ših ra­tnih pri­zna­nja u FBiH Še­rif Patko­vić kazao je da se ne treba i ne smije dozvoliti da neprijatelji BiH likuju i kažu da BiH nema snage da izađe iz ove situacije.
“Ja sam spreman uvijek dati život za zaštitu BiH. Ko god ponovo pokuša narušiti ustavno uređenje BiH, njene granice, integritet, neka bude spreman jer ima nas koji smo spremni dati život za BiH“, kazao je Patković.

Savez dobitnika najviših ratnih priznanja je, kako je kazao Patković, pozvao sve političke i vjerske lidere da sjednu i da se dogovore.
Šerif Patković, nekadašnji komandant Sedme muslimanske (nekad davno je bio u BPS-u, ali je očito vremenom skontao da je i onaj Sefer KOS-ovac).

Ljudi, ovdje više nije bitna stranačka oprjedjeljenost, trebaju se svi patrioti zajedno oglasiti, bez obzira u kojoj se stranci nalazili (SDA, DF, SBIH, SDU, A-SDA, SDP (ima ih i ovdje još pokoji postotak, bar na nižem nivou).
Delenda est Servia

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 10 feb 2014 22:32

Kakva mobilizacija?

Tzv Hrvati su sprceni u 2 enklave C.Bosne, izgubili su najveca mjesta. U Mostaru nisu uspjeli da predju Bulevara u doba kad Bosnjaci nisu imali nista fakticki.Europa se je ismijavala hrcima kako su sve ispusili.Pa su uspjeli nagovoriti Amere da potpisu Washingtonski sporazum

Covic i neka revolucija njihova.Manite se tog.Ovo je ipak stara udbaska prica

Nikad se ne zna koje tajne sluzbe stoje iza ovog.Jasno je ipak da je ovo izrezirana vanka
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Hapa
Član

Post Postao/la Hapa » 10 feb 2014 23:20

Jack je napisao/la:Kakva mobilizacija?

Tzv Hrvati su sprceni u 2 enklave C.Bosne, izgubili su najveca mjesta. U Mostaru nisu uspjeli da predju Bulevara u doba kad Bosnjaci nisu imali nista fakticki.Europa se je ismijavala hrcima kako su sve ispusili.Pa su uspjeli nagovoriti Amere da potpisu Washingtonski sporazum

Nikad se ne zna koje tajne sluzbe stoje iza ovog.Jasno je ipak da je ovo izrezirana vanka
Ne mogu tačno utvrditi ko je režiser cijele predstave, ali je očito da je Fara'on (šiptarsko-crnogorski mutant) predodređen za "novog lidera Bošnjaka" od strane tog režisera, naš vlastiti Sisi.
Delenda est Servia

Agron
Član

Post Postao/la Agron » 11 feb 2014 02:13

Hapa je napisao/la:

Ne mogu tačno utvrditi ko je režiser cijele predstave, ali je očito da je Fara'on (šiptarsko-crnogorski mutant) predodređen za "novog lidera Bošnjaka" od strane tog režisera, naš vlastiti Sisi.
Baš tako, scenarij je vrlo sličan. Tamo je bio vojni a ovdje državni udar. Fahro je je jučer nagovijestio da želi kontrolu nad izbornom komisijom a ako mu to pođe za rukom nema nas.

Iza projekta Radončić stoje SAD-e i EU prije svih Njemačka a ne Beograd i nekakve njihove službe. Njima (SAD-a,EU) je izgleda i ovo malo muslimana koji su sekularni da sekularniji ne mogu biti previše. Iz istog razloga su srušili Muslimansku Braću u Egiptu i konstantno potkopavaju Erdogana u Turskoj. U Ukrajini pokušavaju skinuti demokratski izabranu vladu da bi postavili EU/SAD marionete iz opozicije.

Jack očigledno ne shvata ozbiljnost situacije.
Bošnjak koji nije nacionalista nije ni Bošnjak!

Nama treba nacionalna a ne demokratska fronta!

Agron
Član

Post Postao/la Agron » 11 feb 2014 02:28

Umjesto lupanja u prsa, bilo bi bolje kada bi nam pomogao!? :sos:

Radončić želi potpunu kontrolu nad bošnjačkim prostorom u BIH, koga ne može izmanipulisati zaplaši a koga ne može zaplašit će da hapsi. Avaz dijeli "batine" svima koji nisu po volji Radončića i njegovih nalogodavaca, BHT1 i FTV su pod kontrolom američke ambasade i guraju šćepu te potiču na proteste. Drugi privatni mediji ga se boje ili su korumpirani. On je sveprisutan ne TV-e stanicama kao i njemu lojalni tipovi poput Kazaza i sl. koji su odavno u službi nekih međunarodnih faktora (SAD-e,EU). Od toliko medija samo mrvicu medijskog prostora dobije opozicija državnom udaru. Akademska zajednica je poklopljena kao i ona Islamska, a druge bošnjačke institucije su jednostavno preslabe da bi same išta uradile. Zato nam je potrebna opća patriotska koalicija i protesti kontra udara pred tornjem što prije.

bosnjacka
Član

Post Postao/la bosnjacka » 11 feb 2014 04:57

Pretjerujete i to pravo,kakva ozbiljnos te vrste? Ovo je bila "opomena" EU i Amerike nasim vladarima "slusajte sta vam naredjujemo mi vam mozemo napraviti haos u drzavi u roku pola sata kad i ako pozelimo"

Da je cilj drzavni udar ovi protesti bi bili masovni sada,ali ne skupi se saka jada u SA,nema ih ni 500 ,iz dana u dan manji broj ljudi

Kad je drzavni udari izadje po 50 hiljada ljudi,i nije zapadu problem to napraviti kad zeli

ps:sta zapad zeli da "slusaju' nasi politicari ostaje da se vidi :)

Agron
Član

Post Postao/la Agron » 11 feb 2014 05:22

bosnjacka je napisao/la:Pretjerujete i to pravo,kakva ozbiljnos te vrste? Ovo je bila "opomena" EU i Amerike nasim vladarima "slusajte sta vam naredjujemo mi vam mozemo napraviti haos u drzavi u roku pola sata kad i ako pozelimo"

Da je cilj drzavni udar ovi protesti bi bili masovni sada,ali ne skupi se saka jada u SA,nema ih ni 500 ,iz dana u dan manji broj ljudi

Kad je drzavni udari izadje po 50 hiljada ljudi,i nije zapadu problem to napraviti kad zeli

ps:sta zapad zeli da "slusaju' nasi politicari ostaje da se vidi :)
Vidiš li ti da padaju legitimne vlade a da na njihovo mjesto guraju SBB-ovce?

Dnevni Avaz, klix, BHT1, FTV kao mediji pod američkim patronatom huškaju mase da izađu na ulice, druga je stvar što smo mi po prirodi pasivni.

Protesti kontre šćepe su potrebni pod hitno je ako Radončić i ekipa uđu ulicom na vlast oni iz nje neće izaći narednih 10 godina a dotad pitanje je šta će ostati od naše zemlje i naroda. :bad:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 11 feb 2014 06:07

Bosnjacka alias Elma koja trola na Krmetnjaku x forumu.Koja nije napisala par mjeseci poruku i sad dosla kao i jaran Agron

Ovo je forum, i nece mene napadati kao proslog puta 2011 godine .Neka hvala

Drzi se facebooka i radi sta hoces.I ne kopirajte neprovjerene vijesti

Svaka vijest koja bude sadrzavala bilo kakvu i to bilo kakvu reakciju na ove ''proteste'' koje su bas zacudo organizovani od strane osoba koji kao padobranci ulete kad zele.Bit ce trajno banirana

Ne zanimaju me protesti.Socijalni nemiri i sve to

Posebno sto Sipa prati sve oko nazovi ''protesta''.Ja nikad necu imati problema, ali zbog takvih poput Agrona.Vi cete imati problema i to velikih s zakonom.Objasnio sam ja to nekim ovdje na forumu, ali dzaba ne misle ljudi

Prenosite vijesti i kraj price

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 11 feb 2014 06:12

Hapa je napisao/la:Sinoć je Avaz više puta objavljivao dezinformacije da nema nastave u Kantonu Sarajevo, samo da bi što više besposlenih tinejdžera išlo na demonstracije.
Pola tih ''Avazovih '' kao i Agron.Dokazani clan Sbb

Covjek javno priznao, citajte arhivu ovog foruma.Dolaze ovdje kao padobranci nakon par mjeseci i postavljaju linkove, pozivaju na proteste, dok Sipa nadgleda forume i pocinje s cistkama.Zar ovo nije klasicna Udbaska pricica

Ko se ulovi na to fakat je zalostan

Fahrina prica je gora od Babine.Onaj zadnji je bio bogat covjek i sposoban.Onaj drugi je uletio iz Gusinja dobio milione iz nicega

Eto zalosni su Bosnjaci kad ih 3-4 ubacena lika s strane predstavljaju.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 11 feb 2014 06:37

Svak onaj ko bude prenosio bezvezne polove, pozivao na zlocine, ubijanje i terorizam, davao glupe komentare bit ce baniran.Kao i reklamirao teroristicke sajtove preko facebooka, punih udbasa, komunjara i Scepinih padobranaca.Bit ce baniran

PRENOSITE VIJESTI.Mozete komentarisati tu vijest.U razini NE-NASILJA

A, sve ostalo ce biti BRISANO

Pollovi, i traceve.Ostavite za SEOSKA SIJELA

Jel jasno?Il nije?

zmaj od bosne
Član

Post Postao/la zmaj od bosne » 11 feb 2014 06:56

Evo kako Mesic vidi problem i njegovo rijesenje http://www.blic.rs/Vesti/Svet/441262/Me ... i-sporazum

zmaj od bosne
Član

Post Postao/la zmaj od bosne » 11 feb 2014 06:58

Jasno je da je kocnica genocidni entitet sto su i sami srbi iz ovoga lako zakljucili da ta bolesna tvorevina koci daljnjem napretku

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 11 feb 2014 06:59

Zmaj od Bosne

Ti si mlad momak.Pola tih clanova grupe rusimo Radoncica su zestoki udbasi i poltroni
Ovo je forum.Forum sluzi za prenosenje vijesti i okolnog.Polovi to nisu

Vijesti se mogu prenositi.Inace nisi razmisljao da svojim ponasanjem mozes 10 ljudi u Bosni ugroziti.
I sta i da kazes ime i prezime, kad nisi u Bosni.Ne isplati se

Kao sto sam rekao.Drzite se teme i prenosite vijesti bez polova, poziva na nasilje, i raznoraznih facebook grupa

I rusiti mozes jedino po Sarajevskom Pasaluku ovo vazi za sve padobrance koji budu nastavljali da prenose glupe vijesti.

A, ti Zmaj od Bosne smanji dozivljaje, posebno preko foruma.

:fes:

zmaj od bosne
Član

Post Postao/la zmaj od bosne » 11 feb 2014 07:04

Znam ja da oni snjuhaju i sve traze imamo pravo reci sta mislimo ova desavanja su me bas sokirala narodu je dosta ali izgleda pozadina svega je nesto vise i opasnije nadam se da ce im propasti mi smo mnogo gore stvari prezivili

Agron
Član

Post Postao/la Agron » 11 feb 2014 07:09

Jack je napisao/la:
Hapa je napisao/la:Sinoć je Avaz više puta objavljivao dezinformacije da nema nastave u Kantonu Sarajevo, samo da bi što više besposlenih tinejdžera išlo na demonstracije.
Pola tih ''Avazovih '' kao i Agron.Dokazani clan Sbb

Covjek javno priznao, citajte arhivu ovog foruma.Dolaze ovdje kao padobranci nakon par mjeseci i postavljaju linkove, pozivaju na proteste, dok Sipa nadgleda forume i pocinje s cistkama.Zar ovo nije klasicna Udbaska pricica

Ko se ulovi na to fakat je zalostan

Fahrina prica je gora od Babine.Onaj zadnji je bio bogat covjek i sposoban.Onaj drugi je uletio iz Gusinja dobio milione iz nicega

Eto zalosni su Bosnjaci kad ih 3-4 ubacena lika s strane predstavljaju.
:rofll:

Pomiješao si me sa nekim drugim, ja nikad nisam bio niti sam simpatizer SBB-a čak šta više. Ako nađeš post u kojem ja to izjavljujem daj mi trajan ban isti sekund.

Živiš u Bostonu a bojiš se Sipe, dok ja u Sarajevu pozivan na proteste. :roll:

Agron
Član

Post Postao/la Agron » 11 feb 2014 07:16

Jack je napisao/la:Svak onaj ko bude prenosio bezvezne polove, pozivao na zlocine, ubijanje i terorizam, davao glupe komentare bit ce baniran.Kao i reklamirao teroristicke sajtove preko facebooka, punih udbasa, komunjara i Scepinih padobranaca.Bit ce baniran

PRENOSITE VIJESTI.Mozete komentarisati tu vijest.U razini NE-NASILJA

A, sve ostalo ce biti BRISANO

Pollovi, i traceve.Ostavite za SEOSKA SIJELA

Jel jasno?Il nije?
A ko je to pozivao na nasilje!?

Terorizam!? Teroristički sajtovi !? Je li ovo neki jevrejski forum ili ti je CNN isprao mozak? Tebi je krivo što sam ja napisao a mnogi se slažu da iza svega stoji tebi vrlo draga Amerika, ta tvoja Amerika je najveći neprijatelj Islama u svijetu pa samim tim i svega što miriše na Islam u BiH.

Svaka ti čast na retorici. :roll:

Odgovorite