☑ Pravila foruma i savjeti

Bosansko antidemokratsko proljeće

ABen
Član

Re: Bosansko antidemokratsko proljeće

Post Postao/la ABen » 08 feb 2014 13:46

Hapa je napisao/la:Djelimično se slažem, ali eno, imaš povratnika u Istočnoj Bosni, nikakvog fakulteta, našli ljudi tržište, prije koji mjesec je lik otvorio fabriku za preradu voća i povrća, odmah uvezao X kooperanata, ali takve vijesti se ne guraju u javnost, samo crnilo i ljude namjerno ubijaju u pojam.

A imaš i situaciju gdje ljudi promijene 3-4 fakulteta, dva ispita polože, ne znaju jesu li pošli il' došli, i opet im država za sve kriva (imam primjera u familiji).
Da imas onog u Ist. Bosni koji spreman raditi sve, baviti se poljeprivredom. A imas i ong sa Bascarsije za koga je onaj iz Ist. Bosne ili nekog drugog dijela Bosna poljeprivredni zavod i gdje odmah izdaleka kaze nece on to da radi. Najradije da mu neko drugi radi a on da ispija kafu i govori kako je onaj sto radi seljacina, papk, budala i dr., zato sto radi.
I onda mu svak kriv, kriv mu ja iz dijaspore i misli kako ja imam udobnu fotelju ovdje i meni leze pare. Ja imam udobnu fotelju ali 99% Bosnjaka u Njemackoj je nemaju, nego rade kao sluge 12-14 sat.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 08 feb 2014 13:54

08.02.2014
"Želim da kažem građanima RS da smo odlučni da spriječimo vandalizam i huliganstvo, i to neće proći kod nas. Mi smo godine uložili da napravimo stabilnu RS u bezbjednosnom smislu i neće sada proći nikakvi huligani ili neki strani plaćenici koji pokušavaju da sada pridobiju pažnju javnosti", poručio je Dodik.

Osvrćući se na stavove evropskih parlamentaraca, poput Doris Pack i Jelka Kacina, koji je rekao da je "protestima u Tuzli BiH krenula ka Evropskoj uniji", Dodik je poručio da Republici Srpskoj ne treba EU ako su stavovi poput Kacinovog ono što ona donosi.

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... rovokacije

Zitko
Član

Post Postao/la Zitko » 08 feb 2014 15:54

Kolike su ljenicine ovi lezihljebovici od demonstranata najbolje se da vidjeti po tome sto nisu u stanju dva suvisla zahtjeva artikulisati. Traze smjenu kantonalne, federalne vlade i presjednistva. Pa to bi i djete od sest godina bolje sastavilo: Sjasi Kurta da uzjase Murta.

90% nasih preduzeca imaju 90% imovine u zgradama, halama i kancelariskom inventaru a sredstva za rad i obrtna srestva - nula ili jos cesce - u dugu. Nije to samo u privredi. Nasi praznoglavci po dvadeset godina pravie kuce od 12 soba a griju samo jednu. Gastajbarteri tesko steceni novac ulazu u mrtvi kapital - prazne kucerine. Raja voza aute od 10 hiljada maraka i puni ih sa 5km benzina. Vozaju se od carsije do Marin Dvora i nazad. Da im kazes ne treba tebi auto jeftiniji ti je taksi uvrijedio bi se. Pa u nas je u komandi vojske ima vise para u voznom parku oficira nego u tenkovima i haubicama. Samo se u Bosni poso placa 20 hiljada maraka. Pa sa tim parama je gazda Tondach-a u BiH poceo biznis. Vecini naroda i da das neke pare nista korisno od njih ne bi napravila. Uostalom drzava daje do 10.000km da se pokrene neki biznis. Vecina para nije iskoristena a i ono sto je iskoristeno to su neke mucke. Otvori firmu uzme 10 milja i zatvori je za dvije godine.

Ima li ko u nasoj zemlji da je nesto napravio pa da nam to proda i da bi mi to opet sutra kupili a ne da nas prevari jednom pa pobjegne. Uvijek je lakse prevariti i oteti nego napraviti i plasirati robu.

Treba to narodu neko u lice sasuti. Pogledajte na Youtube kako Sasa Radulovic rastresa Srbe (doduse odmah su ga otjerali). I ko to kaze za njega glasajte.

Prica tipa lopovi, nacionalne stranke, Dejton- omca oko vrata je hublehasko baljezganje, praznih i nekarakternih beskicmenjaka koji su spremni sve samo ne sebe pogledati u ogledalo.

emir
Član

Post Postao/la emir » 08 feb 2014 17:18

Hapa je napisao/la:@amkos
@marli
Uključite malo prefrontalni korteks, pokušajte zaobići reptilski mozak, mediji vam udaraju na emocije.

Pokušajte stvari analizirati na osnovu dostupnih činjenica i samo činjenica.
1. Kako to da se "spontani" protesti dešavaju samo u bošnjačkim sredinama (osim u Mostaru, gdje policija bukvalno pušta huligane da pale zgrade; komesar policije je Latin; zatim HDZ obećava tisućljetnom pučanstvu da će se još većom žestinom boriti za "svete ciljeve", tj. HZHB)
2. Sinhronizovano se spaljuju zgrade institucija u skoro svim većim gradovima, a Fahro ide s televizije na televiziju i još potpiruje vatru, umjesto da šalje SIPA-u za odbranu Predsjedništva
3. Istovremeno, ostali bošnjački političari pozivaju na razum
4. Gotovo nečujno, Evropski Parlament donosi rezoluciju o neophodnosti ustavne reforme u Bih
5. Demonstranti, između ostalog, traže ukidanje kantona (najjednostavnije je podijeliti Federaciju na bošnjački i hrvatski dio - puf - ukidoše se kantoni)
6. "Gladna djeca" (termin koji koristi vril ministar "sigurnosti") nosa markiranu odjeću i koristi "pametne" telefone dok pali simbol državnosti
7. Na kraju svega, dolazi Fahraon zvani "oklopnidžipjahtaneboderiprivatniavion" zajedno sa "čovjekom iz naroda", korisnim idiotom Komšićem, da nas sve povede u BoljuBudućnost™

Zaista ne želim da uvrijedim nikoga, samo pozivam sve na zdrav razum i promišljanje hladnom glavom.

Podržavam sve što si napisao posebno ovaj dio za Fahru, takođe kao i ti smatram da su mediji glavni krivci sveopšte apatije i depresije kao i nedostatka patriotizma i odanosti državi ali ima jedna druga stvar koju sada opet stavljamo u stranu zbog ovog divljačkog paljenja i rušenja, stvarne krivice ljudi koji su na vlasti i koji su izgubili svaki osjećaj mjere. SDP se poziva na rušenje države a istovremeno njihovi direktori u frimama gdje su ih instalirali naplaćuju po 10.000 KM za zapošljavanje ako nisi aktivan član SDP a ako jesi 5000 KM, oni moralni se sklanjaju ili sami ili po direktivi, isto to rade i SDA kadrovi gdje je propao pokušaj unutarnje čistke a koliko je nagomilano jeda za ovih 20 godina najbolji je primjer Visoko gdje je ta unutarnja čistka dovršena i općinu vodi sasvim normalna osoba ali je općina kamenovana. HDZ neću ni da spominjem oni ne vjerujem da i znaju drugačije funkcionisati nego na principima mita i korupcije. Posljednji primjer koji sam upratio je izvještaj revizora da 360 uposlenika državnih institucija ima prijavljenu fiktivnu adresu otprilike na 60 kilometara od Sarajeva da bi naplaćivao prevoz do posla, premda žive u Sarajevu i niko zbog tog nije dobio otkaz niti opomenut. Kupovine automobila su već poznata stvar. Često se zapitam da li kod nas stvarno ima moralnih ljudi a onda se osvrnem oko sebe i vidim ih na svakom koraku, ali duboko gurnutih u stranu od mediokriteta i polupismenih gadova, i dok se zamjena jednih za druge na svim nivoima ne dovrši nema nama na zelenu granu. Iskreno strah me građanskog rata koji će se za par dana pretvoriti u međunacionalni, a konačan epilog je podjela na tri dijela

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 08 feb 2014 17:47

HLA4hIv3dhc

Hapa
Član

Post Postao/la Hapa » 08 feb 2014 18:42

emir je napisao/la:
Hapa je napisao/la:@amkos
@marli
Uključite malo prefrontalni korteks, pokušajte zaobići reptilski mozak, mediji vam udaraju na emocije.

Pokušajte stvari analizirati na osnovu dostupnih činjenica i samo činjenica.
1. Kako to da se "spontani" protesti dešavaju samo u bošnjačkim sredinama (osim u Mostaru, gdje policija bukvalno pušta huligane da pale zgrade; komesar policije je Latin; zatim HDZ obećava tisućljetnom pučanstvu da će se još većom žestinom boriti za "svete ciljeve", tj. HZHB)
2. Sinhronizovano se spaljuju zgrade institucija u skoro svim većim gradovima, a Fahro ide s televizije na televiziju i još potpiruje vatru, umjesto da šalje SIPA-u za odbranu Predsjedništva
3. Istovremeno, ostali bošnjački političari pozivaju na razum
4. Gotovo nečujno, Evropski Parlament donosi rezoluciju o neophodnosti ustavne reforme u Bih
5. Demonstranti, između ostalog, traže ukidanje kantona (najjednostavnije je podijeliti Federaciju na bošnjački i hrvatski dio - puf - ukidoše se kantoni)
6. "Gladna djeca" (termin koji koristi vril ministar "sigurnosti") nosa markiranu odjeću i koristi "pametne" telefone dok pali simbol državnosti
7. Na kraju svega, dolazi Fahraon zvani "oklopnidžipjahtaneboderiprivatniavion" zajedno sa "čovjekom iz naroda", korisnim idiotom Komšićem, da nas sve povede u BoljuBudućnost™

Zaista ne želim da uvrijedim nikoga, samo pozivam sve na zdrav razum i promišljanje hladnom glavom.

Podržavam sve što si napisao posebno ovaj dio za Fahru, takođe kao i ti smatram da su mediji glavni krivci sveopšte apatije i depresije kao i nedostatka patriotizma i odanosti državi ali ima jedna druga stvar koju sada opet stavljamo u stranu zbog ovog divljačkog paljenja i rušenja, stvarne krivice ljudi koji su na vlasti i koji su izgubili svaki osjećaj mjere. SDP se poziva na rušenje države a istovremeno njihovi direktori u frimama gdje su ih instalirali naplaćuju po 10.000 KM za zapošljavanje ako nisi aktivan član SDP a ako jesi 5000 KM, oni moralni se sklanjaju ili sami ili po direktivi, isto to rade i SDA kadrovi gdje je propao pokušaj unutarnje čistke a koliko je nagomilano jeda za ovih 20 godina najbolji je primjer Visoko gdje je ta unutarnja čistka dovršena i općinu vodi sasvim normalna osoba ali je općina kamenovana. HDZ neću ni da spominjem oni ne vjerujem da i znaju drugačije funkcionisati nego na principima mita i korupcije. Posljednji primjer koji sam upratio je izvještaj revizora da 360 uposlenika državnih institucija ima prijavljenu fiktivnu adresu otprilike na 60 kilometara od Sarajeva da bi naplaćivao prevoz do posla, premda žive u Sarajevu i niko zbog tog nije dobio otkaz niti opomenut. Kupovine automobila su već poznata stvar. Često se zapitam da li kod nas stvarno ima moralnih ljudi a onda se osvrnem oko sebe i vidim ih na svakom koraku, ali duboko gurnutih u stranu od mediokriteta i polupismenih gadova, i dok se zamjena jednih za druge na svim nivoima ne dovrši nema nama na zelenu granu. Iskreno strah me građanskog rata koji će se za par dana pretvoriti u međunacionalni, a konačan epilog je podjela na tri dijela
Slažem se za korupciju, u svakoj stranci je ima, teško da možeš izdvojiti koja je manje korumpirana, iako imaš i pozitivnih primjera (Tešanj npr., gdje imaš ekipu jakih privrednika okupljenih oko Šemse Mehmedovića i Fuada Šišića, veća zaposlenost nego prije rata, ljudi prave kuće sirotinji bukvalno, pogledaj HIFA - firma Šemsinog havera, i imaju široku podršku u narodu).

Međutim, u ovako presudnim momentima za Bošnjake, praviti ovakav orkestrirani haos ne može nikako biti dobro, naročito kad nam se kao alternativa nudi ono udbaško pseto. A Komšić se maltene ne pojavljuje, samo se nadam da je zaista samo naivan, a ne i zlonamjeran, pa da ga ovi premuntaju na ispravnu stranu.

Nisam vjerovao da ću u životu Zlogumdžiju podržavati u nekoj situaciji, on (i tadašnja Alijansa za Potjere, preko udbaša Munira Alibabića, trenutno člana predsjedništva DF-a) su mi ocu bukvalno život uništili, ali ovdje je očito da nešto žestoko smrdi, čini se da je i Zlogumdžija ucijenjen od raznih obavještajnih službi.

EDIT:
Meni se čini da bi jedina dobra strana ovoga svega moglo biti približavanje dva ideološki suprotstavljena bloka u narodu: komunista i, uslovno rečeno, islamista. Najviše me je strah da ovo ne pređe u opšti međubošnjački rat, široke mase su sluđene totalno.
Delenda est Servia

Hapa
Član

Post Postao/la Hapa » 08 feb 2014 18:50

Ne mogu da vjerujem šta one budale na klix.ba forumu pišu, nickovi od kojih se nikad ne bi tome nadao, svesrdno podržavaju opći haos. Ili su im haknuli profile, ili je ovaj narod opsihiren skroz (a moguće je i da su dosašnjim pisanjem gradili "vjerodostojni" image).
Delenda est Servia

Hapa
Član

Post Postao/la Hapa » 08 feb 2014 18:56

Abidaga je napisao/la:HLA4hIv3dhc
Off-topic: Pretpostavljam da si ti "abidaga2" na islambosna forumu?
Nije ni tebi lahko sa onim ahmakom teskerdžićem. Onaj lik je ili plaćenik ili glup k'o top, nema treće.
Nije mi jasno kako mu dozvoljavaju onakav news-spamming na svakoj temi.
Delenda est Servia

marli
Član

Post Postao/la marli » 09 feb 2014 03:47

Sipam i ja jarane gorivo na hifi i drag mi je taj tesanj, ali mojne me levatiti u zivotu. Jednostavno ova vlast se ponasa sve vrijeme NEDOMACINSKI. Ako meni PR jednog ministarstva kaze uzeli smo auto po starom zakonu, pa je li morao biti kupljen za vrh limita? Odgovori mi! Je li mora biti kupljen auto za maksimalan iznos koji je dozuoljen? Takvih primjera u ovoj zemlji je milion, a ova zemlja se ne zove svicarska. A ti sto pises za otvaranje firmi, pa kako te nije stid tako pisati? Prijatelj mi je morao na racun stranke uplatiti 15
Milja da mu velikodusni nacelnik sve 'regulise". Dno dna, znao sam da ce kad tad sve biti zapaljeno. Ovo se skupljalo 18 godina. Ovo drustvo je totalno izgrizeno, fakticki su godisnje uplate nasih ljudi u inostranstvu svojim roditeljima i rodbini odrzavale socijalni mir.

marli
Član

Post Postao/la marli » 09 feb 2014 04:06

Nis[quote][/quote]am napisao, 15 milja da bi moj haver mogao otvoriti firmu i zaposliti ljude. Jebem ja takvog nacelnika. Volim sto je uhapsen onaj papak u lukavcu ili tuzli zbog 20 milja vise nego ista. Jos TAKAV PAPAK sjedi u fed. parlamentu.

Agron
Član

Post Postao/la Agron » 09 feb 2014 04:27

Moramo se svi skupiti i pomoći koliko možemo. Za početak lajkujte ovu facebook stranicu i pozovite druge da urade isto

https://www.facebook.com/pages/Tra%C5%B ... 3851254531

Bilo bi poželjno da Jack postavi link na portal, a da mi svi koliko možemo raširimo po facebooku, forumima i web portalima .
Bošnjak koji nije nacionalista nije ni Bošnjak!

Nama treba nacionalna a ne demokratska fronta!

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 09 feb 2014 04:38

Hapa je napisao/la:Off-topic: Pretpostavljam da si ti "abidaga2" na islambosna forumu?
Nisam ja "abidaga2". Mene je taj neki drugi abidaga banirao za hatar onog ustase sto im na forumu velica NDH i Pavelica.

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 09 feb 2014 06:15

http://www.klix.ba/vijesti/bih/inzko-mo ... /140209017
Inzko: Moguće slanje trupa EU ukoliko situacija u BiH eskalira

"Razmotrit ćemo stanje u BiH u utorak, 11. februara, u međunarodnom upravljačkom odboru. Austrija će povećati broj svojih vojnika u BiH. Ako stanje bude eskaliralo moraćemo, eventualno, da razmišljamo o trupama EU, međutim, ne sada", rekao je Inzko.

On je za bečki Kurier ocijenio da je sadašnje stanje u BiH najgore od završetka rata, odnosno od Dejtonskog sporazuma 1995. godine.

Inzko je ocijenio da su protesti u BiH opravdani, ističući da je posebno socijalna neravnopravnost vodila ka nezadovoljstvu ljudi.

"Dugo ljudi nisu protestovali jer im je mir poslije rata sa više od 100.000 mrtvih bio važan. Nosioci protesta su uglavnom Bošnjaci, muslimani. Sve je pošlo iz Tuzle, gdje radnici već godinu dana svake srijede demonstriraju, ali im se nije pridavala pažnja", pojasnio je Inzko.

Naglašavajući da nasilje u kojem je 100 ljudi povrijeđeno mora da se najoštrije osudi, Inzko je negirao tvrdnje da "gori" Balkan, te dodao da Srbija "dobro napreduje".

On je naglasio da je djelimično uzrok haosa i "državna konstrukcija koja ne funkcioniše". "Dejtonski sporazum je bio mirovni sporazum, koji je bio jako uspješan. Međutim, kao ustavni sporazum, on je suviše komplikovan. U Federaciji BiH postoji 11 vlada, 11 premijera, 11 ministara unutaršnjih poslova. To je neefikasno i preskupo", naglasio je Inzko.

Na konstaciju da je nedavno predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao da je BiH "neuspjela država", Inzko je ocijenio da "stanje u zemlji nije optimalno", te da su korupcija i organizovani kriminal problem na cijelom Balkanu.

On je rekao da će EU morati pojačano da se zalaže za više pravne države u regionu i da to građani očekuju.

Inzko smatra da bi Austrija mogla imati pojačanu ulogu na Balkanu sa "kreativnim i nekonvencionalnim idejama", odnosno da sa većom pažnjom pomogne ojačavanju "pravne države i to, prije svega, državnog tužilaštva i policije".

"Ne treba jačati centralizam, već funkcionisanje države. U prošlosti je previše pažnje posvećeno vojnoj bezbjednosti, premalo pravnoj državi, demokratiji, pomirenju i obrazovanju", zaključio je Inzko.
Znaci mora funkcionisati bolje, ali da to nejaca "centralizam". Bosnjaci su krivci, i vojska ce vjerovatno pokrivat podrucja gdje Bosnjaci uglavnom zive. Onda ce Radoncic i Komsic biti nametnuti kroz medije kao lideri Bosnjaka. Oni ce retoricki i politicki blokirati bilo kakve pobune medju Bosnjacima dok Austrijska vojska to radi fizicki.

I sta nakon sto Austrijska vojska drzi Bosnjake pod vojnoj kontroli? Oni ce ukidati kantone i entitete? Ne. Ovo mi sve smrdi na treci entitet.

:vomit:

enis1991
Član

Post Postao/la enis1991 » 09 feb 2014 07:03

Opet kada covjek razmisli , ovim nasim politicarima , ne moze se drugacije pokazati da narodn nema sta da jede . Evo brat mi prica , kako njegovo drug ima besplatne karte+smjestaj za ovo svjetsko u Brazilu , i da to placa Kanton Sa, jer mu je otac Bakirov savjetnik i ima platu preko 4.000 KM . Također decko je dobio i 6000 km stipendije, isto od Kantona, za studiranje na Burch univerzitetu.

Pa koji je to đavo . Mora se raja dignuti , pokazati nezadovoljstvo , ali ne prema zgradama, vec prema osobama.

ZV Keli
Član

Post Postao/la ZV Keli » 09 feb 2014 07:37

enis1991 je napisao/la:ZV Keli , malo mi je falilo da pitam one murjake na Skenderiji da mi daju opremu da i ja branim institucije, ali pomislih da to ne shvate kao provokaciju , ili slicno . Ma ja i ti radili ispite , dok oni unistavaju zgrade.
Znam i ja da je situacija lose . Evo jedan primjer Efendic nacelnik Općine Novi Grad je bukvalno zaposlio sve Efendice na jakim mjestima, znam sta je i kako je , ali nikad nebih unistavao svoju drzavu na ovakav nacin . Da nema srba i hrvata , mozda i bih, ali ovako bi prije umro nego oni da likuju sto mi palimo grad.
Tacno brate tako, ako bude trebalo dobrovoljaca vrlo rado bih se javio, a fazon je i u tome sto sto se boracke organizacije javljaju da ako treba oni ce doci da rasciste "gamad". Da je neko ko je gladan radio nekako bih i razumio, ne 100% ali bih se trudio ali da olos grada dodje i lomi.
Ja se ne sjecam demonstracija 5.maja, glavni razlog je sto sam rodjen tek u avgustu te godine :mrgreen: ali roditelji su mi rekli da ih podsjeca sve na ovo sto Hapa kaze, samo je fazon sto je Hadzifejzovic i jednog i drugog razotkrio, historija se ponavlja kao i neuspjeh neprijatelja Bosne

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 09 feb 2014 07:37

Protesti se ne dešavaju u većinski srpskim i hrvatskim sredinama upravo zato što se dešavaju kod nas, to je najbolji dokaz koliko nepovjerenje vlada među tim narodima prema nama. To je 100% jedini razlog što tamo niko ne skače, a ne zato što im je dobro.

Ljudi koji kao "nemaju potrebnu stručnu spremu nego neku koja se ne traži" su od strane ove države upućeni direktno na fakultete čija je struka prezasićena na tržištu rada. Ko za to snosi odgovornost za to što država ne školuje potrebne kadrove? Ja možda?

I šta ako je 150 miliona gubitak u Grasu? Molim lijepo osnuj novo preduzeće, a o reprogramu duga razgovaraj naknadno. Što se to ne radi?

Gdje su nove profitabilne firme koje bi zaposlile radnike iz propalih firmi? Netačno je da oni ne znaju da rade, to je notorna glupost. Tačno je to da je u tim firmama učinjeno sve da propadnu. Nezaposlenost 55%. I sve krivi oni koji ne rade, kaže nađi sebi pos'o. Iz Švedske. Indeed.

Lik brani SDA, ne vjerujem šta čitam.

Hapa
Član

Post Postao/la Hapa » 09 feb 2014 07:51

@marli
@Bosnjak

Ja ljudi opet pozivam na zdrav razum. Vi ste očito popušili foru o "spontanom" narodnom buntu. Zašto baš sada? Redovni izbori su za pola godine, možda se mogu i vanredni organizovati za 3 mjeseca, ali rješenje nije totalna anarhija. Pa vidite li da ovaj Inzko već najavljuje dolazak stranih trupa. Zatim ustoličenje ekOOOnomije i potpisuj sve.
Stvarno smo izluđeni totalno, evo i na ovom forumu se podržava ovakav razvoj situacije.

@Bosnjak
Za tvoju informaciju, pišem iz Mostara (nek provjeri admin IP adresu ako hoće), otac a.r. mi je krvario za ovu zemlju, i da, u ovoj trenutnoj situaciji podržavam i SDA i SDP (do juče i ne pomislih da ću ovo napisati).
Vanredni izbori - DA!
Preuzimanje vlasti pučem u stanju orkestriranog haosa - NE!

Usput, pogledajte i šta Fatmir Alispahić priča, ako se iko dokazao kao nezavisan intelektualac do sada, to je on.
Delenda est Servia

Hapa
Član

Post Postao/la Hapa » 09 feb 2014 07:58

Abidaga je napisao/la:
Hapa je napisao/la:Off-topic: Pretpostavljam da si ti "abidaga2" na islambosna forumu?
Nisam ja "abidaga2". Mene je taj neki drugi abidaga banirao za hatar onog ustase sto im na forumu velica NDH i Pavelica.
Sorry, učini mi se da dobro onaj lik piše.
Jedan moj prijatelj je nekada bio moderator na onom forumu, ali u zadnje vrijeme im je podforum "politika" uhelaćen skroz, uglavnom nekakvi spam-botovi i ljudi na zadatku piskaraju.
Delenda est Servia

marli
Član

Post Postao/la marli » 09 feb 2014 11:16

Danas su nastavljeni mirni protesti, pametno. valjda ce mi haver dobiti 7 zaostalih plata. Jebi ga, radi svaki dan. Ima zenu i dijete. Vanredni izbori i Allah emanet. Nisam za puc, sve po zakonu. Zadnjih 18 godina je sve po zakonu. I DA NARAVNO MI SMO OVDJE DDBILI NE ZNAMO DA RADIMO. Pametna ti ta pravo.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 09 feb 2014 12:02

Ovo su izvana orkestrirani protesti. Cilj je 3. entitet na mala vrata.

Suština je šta da mi radimo ?

Da ne izadjemo na proteste ?
Da šutimo ?
Da pričamo ?
Šta raditi ?
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Odgovorite